Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Καρατζαφέρης προς Παπανδρέου: "Συναίνεση μόνο αν παίξεις επιθετικά"

Μέγεθος κειμένου

Την πρόταση να προσέλθει η χώρα μας στις ευρωπαϊκές διαπραγματεύσεις εν όψει των κρίσιμων Συνόδων Κορυφής με επιθετική πολιτική και όχι, όπως είπε, με διάθεση άμυνας, διατύπωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης.

«Στις 25 Μαρτίου δεν διακυβεύεται το μέλλον της Ελλάδας, διακυβεύεται το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Κατά πόσο θα είμαστε μια γερμανική αποικία», τόνισε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

Το αμυντικό παιχνίδι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν απέδωσε, πρόσθεσε, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η επιθετική πολιτική μπορεί να φέρει καλύτερα αποτελέσματα για την Ελλάδα.

Πηγή: Newsit.gr

ΓΚΑΙΤΝΕΡ: "ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΙΡΛΑΝΔΙΑ"

Υπέρ της υπό όρους οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα και την Ιρλανδία τάχθηκε ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ, από το Βερολίνο όπου βρίσκεται, ύστερα από τη συνάντηση που είχε με τον γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε...


Ο κ.Γκάιτνερ, αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζουν Ελλάδα και Ιρλανδία, τις χαρακτήρισε «απίστευτα δύσκολες» και τόνισε πως στην Ευρώπη αναγνωρίζουν την ανάγκη για στήριξη των χωρών αυτών.

      Πηγή: fimotro

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2011

Υπάρχει ο παρακάτω μύθος:

Ευρισκόμενος στα πρόθυρα του θανάτου, ο Μέγας Αλέξανδρος συγκάλεσε τους στρατηγούς του και τους κοινοποίησε τις τρεις τελευταίες επιθυμίες του:

1) Να μεταφερθεί το φέρετρό του στους ώμους από τους καλύτερους γιατρούς της εποχής.

2) Τους θησαυρούς που είχε αποκτήσει [ασήμι, χρυσάφι, πολύτιμους λίθους] να τους σκορπίσουν σε όλη τη διαδρομή μέχρι τον τάφο του.

3) Τα χέρια του να μείνουν να λικνίζονται στον αέρα, έξω από το φέρετρο, σε θέα όλων.

Ένας από τους στρατηγούς, έκπληκτος από τις ασυνήθιστες επιθυμίες, ρώτησε τον Αλέξανδρο ποιοι ήταν οι λόγοι:

Ο Αλέξανδρος του εξήγησε:

1) Θέλω οι πιο διαπρεπείς γιατροί να σηκώσουν το φέρετρό μου, για να μπορούν να δείξουν με αυτό τον τρόπο ότι ούτε εκείνοι δεν έχουν, μπροστά στο θάνατο, τη δύναμη να θεραπεύουν!

2) Θέλω το έδαφος να καλυφθεί από τους θησαυρούς μου, για να μπορούν όλοι να βλέπουν ότι τα αγαθά που αποκτούμε εδώ, εδώ παραμένουν!

3) Θέλω τα χέρια μου να αιωρούνται στον αέρα, για να μπορούν οι άνθρωποι να βλέπουν ότι ερχόμαστε με τα χέρια άδεια και με τα χέρια άδεια φεύγουμε, όταν τελειώσει για εμάς ο πιο πολύτιμος θησαυρός που είναι ο χρόνος!


" Ο ΧΡΟΝΟΣ " είναι ο πιο πολύτιμος θησαυρός που έχουμε, γιατί είναι περιορισμένος. Μπορούμε να δημιουργήσουμε χρήμα, αλλά όχι περισσότερο χρόνο. Όταν αφιερώνουμε χρόνο σε ένα πρόσωπο, του παραχωρούμε ένα μέρος από τη ζωή μας που ποτέ δεν θα μπορέσουμε να αναπληρώσουμε.

Ο χρόνος είναι η ζωή μας.

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΩΡΟ που μπορείς να δώσεις σε κάποιον είναι ο χρόνος σου !!!
Και εσύ, φίλε μου, αν έχεις τη "διαίσθηση", θα καταλάβεις ποιος, πότε και γιατί σου δίνει το ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΩΡΟ !!!


Πηγή: ΣΧΟΛΙΚΌ
Πηγή: Pella-news.com

Σε νέα ύψη η τιμή της βενζίνης


   Νέα υψηλά καταγράφουν σήμερα οι τιμές της βενζίνης και του πετρελαίου θέρμανσης, που διαμορφώνονται, αντίστοιχα, στο 1,662 και 87,8 ευρώ το λίτρο.

    Η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης έχει αυξηθεί κατά 2,5 λεπτά σε διάστημα μιας εβδομάδας, από την 1η Μαρτίου, ενώ στα ακριβότερα πρατήρια της χώρας βρίσκεται πολύ κοντά στο 1 ευρώ το λίτρο (στη Θεσσαλονίκη φθάνει σήμερα μέχρι 99,8 λεπτά).

    Στον αντίποδα, το φθηνότερο πρατήριο στη Λάρισα διαθέτει πετρέλαιο προς 80 λεπτά το λίτρο. Σωρευτικά, από την αρχή του χρόνου, το πετρέλαιο έχει ακριβήνει κατά 8,8 λεπτά το λίτρο ή 11 %.

    Η αμόλυβδη κλείνει σήμερα είκοσι ημέρες συνεχούς ανοδικής πορείας, διάστημα στο οποίο η μέση τιμή έχει αυξηθεί περισσότερο από 5 λεπτά το λίτρο. Η ελάχιστη τιμή σήμερα είναι 1,536 ευρώ (Δυτ. Αττική) και η μέγιστη 1,846 (Ρέθυμνο). Ακριβότεροι νομοί είναι η Κεφαλονιά, το Λασίθι, το Ρέθυμνο, η Χίος και η Σάμος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Αντώνης χάραξε την “κόκκινη γραμμή”

08.03.2011ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Συναίνεση δεν του προσέφερε… Τουλάχιστον όχι έτσι όπως την εννοούσε ο Γιώργος Παπανδρέου. Το είχε ξεκαθαρίσει άλλωστε με τη συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής». Ο Αντώνης Σαμαράς έθεσε την «κόκκινη γραμμή» πέρα από την οποία η Νέα Δημοκρατία δεν σκοπεύει να κουνηθεί ούτε σπιθαμή, προκειμένου να προστατεύσει το εθνικό συμφέρον, και να δρομολογήσει την ταχύτερη έξοδο της οικονομίας από το μνημόνιο.
Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θύμισε σε όλους τους τόνους, ότι στήριξε την Κυβέρνηση σε μια σειρά από δύσκολες συγκυρίες. Και συνεχίζει να το κάνει, κάθε φορά που ταξιδεύει στο εξωτερικό, φορώντας τη «φανέλα» της Εθνικής Ελλάδας. Το ίδιο άλλωστε έκανε και στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ, από τις τάξεις του οποίου προέρχονται οι συντριπτικά περισσότεροι εν ενεργεία πρωθυπουργοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επομένως ο λόγος τους έχει ξεχωριστή βαρύτητα για τις αποφάσεις.
Εκείνο ωστόσο που τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς είναι ότι κατά τη γνώμη του, το πραγματικό πρόβλημα το οποίο καλείται να ξεπεράσει η ελληνική οικονομία, προκειμένου να ορθοποδήσει, είναι το μνημόνιο και οι συνέπειες της εφαρμογής των πολιτικών που προβλέπει. Και επίσης, ότι καμία λύση στην οποία θα συμφωνήσει η ελληνική Κυβέρνηση, έστω και στο πλαίσιο μιας συνολικής λύσης για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, δεν θα πρέπει να συνεπάγεται νέα, επώδυνα μέτρα για τους Έλληνες πολίτες.
Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε το χρέος του. Και πλέον, κοιτάζει μπροστά.

Πηγή: Statesmen.gr

Εγκρίθηκαν οι πρώτες 1.183 προσλήψεις στο Δημόσιο

 

Τρίτη, 8 Μαρτίου 2011 19:19
Τις πρώτες 1.183 προσλήψεις, σε σύνολο 10.660 προσλήψεων, που θα γίνουν το 2011 στο δημόσιο τομέα, ενέκρινε με σημερινή του απόφαση ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης.
Πρόκειται για προσλήψεις επιτυχόντων παλαιότερων διαγωνισμών, μετά την έκδοση οριστικών αποτελεσμάτων από το ΑΣΕΠ και αφορούν τα υπουργεία Υγείας και Δικαιοσύνης, καθώς και την Επιτροπή Ανταγωνισμού
Όπως αναφέρεται στην απόφαση, στο πλαίσιο του Ν. 3899/2010, σύμφωνα με τον οποίο το σύνολο των προσλήψεων δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο συνολικά από το «"ένα προς πέντε" (μία πρόσληψη ανά πέντε αποχωρήσεις) και σε συνδυασμό με την Κοινή Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών για τον καθορισμό των προτεραιοτήτων και των κριτηρίων κατανομής προσωπικού, εγκρίθηκαν οι πρώτες προσλήψεις για το έτος 2011».
Η κατανομή των διοριστέων στα παραπάνω Υπουργεία θα γίνει με τον ακόλουθο τρόπο:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Ειδικευμένοι Ιατροί (κλάδου Ε.Σ.Υ.)

Εξακόσιες ογδόντα μία (681) θέσεις όλων των βαθμών και ειδικοτήτων.

ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Πληρώματα Ασθενοφόρων (66 θέσεις)

Νοσηλευτικό, Παραϊατρικό Προσωπικό (70 θέσεις)

Τεχνικό Προσωπικό (12 θέσεις)

Διάφορες Ειδικότητες (22 θέσεις)

Βοηθητικό προσωπικό (10 θέσεις)

ΤΟΜΕΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

Νοσηλευτικό προσωπικό (63 θέσεις)



ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Απόφοιτοι Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών (16η Εκαιδευτική Σειρά)

α. Τριάντα οκτώ (38) άτομα Πολιτικής - Ποινικής Κατεύθυνσης και

β. Είκοσι τέσσερα (24) άτομα Διοικητικής Κατεύθυνσης

Υπάλληλοι του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

α. Ογδόντα (80) άτομα Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης

β. Εξήντα οκτώ (68) άτομα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

γ. Ένδεκα (11) άτομα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Tριάντα οκτώ (38) θέσεις Ειδικών Επιστημόνων

Πηγή: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Το ΠΑΣΟΚ έχασε ξανά τον ΔΣΑ

08.03.2011REPORTER
Σε… στοιχειωμένο μετερίζι εξελίσσεται για τ0 ΠΑΣΟΚ ο ΔΣΑ, ο μεγαλύτερος επιστημονικός Σύλλογος της χώρας, μαζί με τον Ιατρικό. Ούτε αυτή τη φορά κατάφερε ο εκπρόσωπος του Κινήματος να κερδίσει τον προερχόμενο από την Κεντροδεξιά αντίπαλό του, καθώς ο Γιάννης Αδαμόπουλος επικράτησε οριακά του Δημήτρη Βερβεσού, με 50,89% έναντι 49,11%.
Σε απόλυτο αριθμό ψήφων, ο νέος πρόεδρος του ΔΣΑ συγκέντρωσε 3.738, έναντι 3.607 του αντιπάλου του, κέρδισε δηλαδή την εκλογή για διαφορά μόλις 131 ψήφων! Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν η πιο αμφίρροπη μάχη της τελευταίας δεκαετίας, καθώς παραδοσιακά ο νικητής του δεύτερου γύρου είχε σαφή απόσταση από τον αντίπαλό του. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις εκλογές του 2008, ο Δημήτρης Παξινός είχε συγκεντρώσει 56,26% έναντι 43,7% του Δημήτρη Βερβεσού.
Στη φετινή εκλογική αναμέτρηση, σημειώθηκε ρεκόρ αποχής από τον δεύτερο γύρο, καθώς επί συνόλου 21.376 εγγεγραμμένων, ψήφισαν μόλις 8.313 δικηγόροι, δηλαδή ποσοστό 38,89%. Στις εκλογές του 2008, επί συνόλου 20.219 εγγεγραμμένων είχαν ψηφίσει 10.621 δικηγόροι, δηλαδή ποσοστό συμμετοχής 52,53%.
Το ΠΑΣΟΚ έχει να κερδίσει τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών από το 1993, και την προεδρία του Τάκη Παππά. Ακολούθησαν, ο Αντώνης Ρουπακιώτης, προερχόμενος από την Κεντροαριστερά, και ο Δημήτρης Παξινός από τη ΝΔ.

Πηγή: Statesman.gr

Αρχαιολογικό συνέδριο στην Θεσσαλονίκη


   Περισσότεροι από 150 αρχαιολόγοι θα παρουσιάσουν τα πορίσματα των πρόσφατων ανασκαφών στη Βόρεια Ελλάδα κατά τη διάρκεια των εργασιών της 24ης Συνάντησης για το Αρχαιολογικό Έργο στη Μακεδονία και Θράκη, που θα πραγματοποιηθεί, στη Θεσσαλονίκη, από τις 10 ως τις 12 Μαρτίου.

    Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την έναρξη των ανασκαφών της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής Αθηνών στη Θάσο. Επίσης, στη διάρκεια του συνεδρίου θα παρουσιαστεί τόμος στη μνήμη της καθηγήτριας, Αγγελικής Πιλάλη.

    Την ώρα της έναρξης των εργασιών έξω από την παλιά Φιλοσοφική Σχολή προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έκτακτοι αρχαιολόγοι ζητώντας την εξαίρεσή τους από το προεδρικό διάταγμα 164/2004, που τους απαγορεύει να ξαναεργαστούν σε δημόσιες υπηρεσίες μόλις συμπληρώσουν 24 μήνες εργασίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νέα πρόταση για τους μετανάστες



   Νέα πρόταση αναμένεται να διατυπωθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών, με στόχο την επίλυση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί με τη συνεχιζόμενη απεργία πείνας των μεταναστών, οι οποίοι φιλοξενούνται στο μέγαρο Υπατία.

    Σύμφωνα με πηγές από το Υπουργείο, η πρόταση περιλαμβάνει τρίπτυχο προϋποθέσεων, που θα πρέπει να πληρούνται για τη διευθέτηση του ζητήματος.

    Ειδικότερα, δυνατότητα υποβολής αιτήματος για νομιμοποίηση θα παρέχεται μόνον σε εκείνους τους μετανάστες, οι οποίοι μετρούν 12 χρόνια εργασίας στην Ελλάδα. Για τους υπόλοιπους, που δεν πληρούν τον συγκεκριμένο όρο, θα προσφέρεται περίοδος χάριτος έξι μηνών, με τη δυνατότητα ανανέωσής της για άλλους έξι μήνες.

    Το τρίτο σκέλος της πρότασης αφορά ανθρωπιστική προσφορά και προβλέπει την παροχή βοήθειας και την κάλυψη των εξόδων για τους μετανάστες οι οποίοι επιθυμούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ


"Θα τα καταφέρουμε" λέει ο Γιώργος Παπανδρέου
   Συνολική λύση θα επιδιώξει η ελληνική κυβέρνηση στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις της 11ης και της 25ης Μαρτίου, δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μετά την ολοκλήρωση των ενημερωτικών επαφών που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς.

    Ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε από όλους τους αρχηγούς να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να στηρίξουν αυτή την εθνική, όπως την χαρακτήρισε, προσπάθεια.

    Η συνολική λύση την οποία προωθεί η Ελλάδα, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, απαιτείται και για την διασφάλιση της σταθερότητας της Ευρωζώνης. Η Ελλάδα δουλεύει σκληρά και δημιουργικά για μια τέτοια λύση αλλά, όπως τόνισε, η λύση αυτή πρέπει να είναι και πραγματική. Εννοώντας, όπως εξήγησε, ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να αιφνιδιάζεται από τις αγορές ούτε να φαίνεται ότι σέρνεται πίσω από αυτές.

    Τη δραστική αλλαγή των όρων του μνημονίου ως μόνη λύση στο οικονομικό πρόβλημα της χώρας, ζήτησε ο Αντώνης Σαμαράς στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό. "Συναίνεση δεν μπορεί να υπάρξει, έρχονται τα χειρότερα", τόνισε η γγ του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα, ενώ "επιθετική πολιτική" ενόψει της συνόδου κορυφής της ΕΕ εισηγήθηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης. Ο Αλ. Τσίπρας πρότεινε την απόρριψη του Συμφώνου Ανταγωνιστικότητας, την διεξαγωγή δημοψηφίσματος και την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους.

    Ο πρωθυπουργός στη συνέχεια συναντήθηκε με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη και με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη.

   

    Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, συνεδριάζει την Τετάρτη το Υπουργικό Συμβούλιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη για την Ημέρα της Γυναίκας

Η 8η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως ημέρα της γυναίκας.
Στις 8 Μαρτίου 1857, στη Νέα Υόρκη, εργαζόμενες γυναίκες, ντυμένες στα άσπρα, προχώρησαν σε απεργιακές κινητοποιήσεις με αίτημα την ίση αμοιβή με τους άνδρες. Η εκδήλωση είχε αιματηρή κατάληξη, αλλά άνοιξε το δρόμο για την παροχή ίσων ευκαιριών και δικαιωμάτων ανεξαρτήτως φύλου. Η πρόοδος που έχει σημειωθεί έκτοτε είναι σημαντική. Παρόλα αυτά, εξακολουθούν σήμερα να υπάρχουν πολλές περιοχές στις σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων που απαιτούν κοινωνική και πολιτική παρέμβαση. Η σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο εργασίας και η ενδοοικογενειακή βία σε βάρος γυναικών, όπως και η παράνομη διακίνηση γυναικών (traffiking), εξακολουθούν να αποτελούν μελανά σημεία της κοινωνίας μας στον 21ο αιώνα. Στην Ελλάδα, ο αριθμός των γυναικών σε υψηλόβαθμες θέσεις της διοίκησης ιδιωτικών και δημόσιων οργανισμών, στην τοπική και κεντρική διακυβέρνηση ακόμη και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση εξακολουθεί να υπολείπεται έναντι των ανδρών, σύμφωνα με στοιχεία αντίστοιχων ερευνών.
Τιμούμε σήμερα την γυναίκα μάνα, την εργαζόμενη, την ανώνυμη ηρωίδα για την προσφορά της στην κοινωνία και την πρόοδο σε όλες τις πτυχές του πολιτισμού μας (επιστήμες, τέχνες, γράμματα, φιλοσοφία, κ.ά.). Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προωθεί την ισότητα των δύο φύλων σε όλες τις δράσεις και τα προγράμματά της. Πιστεύουμε σ’ έναν πολιτισμό ειρηνικής συνύπαρξης και πραγματικής ευημερίας για όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως φύλου ή άλλων προσωπικών χαρακτηριστικών. Η αποδοχή και η αξιοποίηση της διαφορετικότητας εξάλλου, αποτελεί πλεονέκτημα και σημείο υπεροχής για τις σύγχρονες κοινωνίες που βιώνουν τις θετικές και αρνητικές επιδράσεις της παγκοσμιοποίησης.
Θεόδωρος Θεοδωρίδης
Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Πέλλας

 Πηγή:       Pella News

Άμεση σύγκλιση Έκτακτης Γενική Συνέλευσης της ΚΕΕΕ

 

Προς
Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος
Θέμα : Άμεση σύγκλιση Έκτακτης Γενική Συνέλευσης της ΚΕΕΕ
Επανερχόμενοι στο αίτημά μας για την σύγκλιση της έκτακτης Γενικής συνέλευσης της ΚΕΕΕ με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού, των αρχηγών των κομμάτων και τους άλλους φορείς επισημαίνουμε τα ακόλουθα:
Βρισκόμαστε εγκλωβισμένοι σε ένα αδιέξοδο δημοσιονομικό το οποίο αποτυπώνεται στο αναθεωρημένο μνημόνιο.
Η προσέγγιση του θέματος από αρχής ήταν λαθεμένη αφού δόθηκε έμφαση μόνο ως προς το λογιστικό της κομμάτι χωρίς να συνυπολογίζεται καμία άλλη παράμετρος με αποτέλεσμα να έχει πληγεί σοβαρότατα η πραγματική οικονομία.
Η Αναπτυξιακή πολιτική έχει εξαγγελθεί πολλές φορές αλλά δεν έχει προχωρήσει η εφαρμογή της. Παράλληλα η φοροεισπρακτική πολιτική της κυβέρνησης με διαρκείς μεταβολές δεν δίνει το αίσθημα ασφάλειας και σιγουριάς του επενδύτη – επιχειρηματία ο οποίος θέλει να δραστηριοποιηθεί σε ένα δίκαιο και σταθερό φορολογικό – επενδυτικό σύστημα.
Πριν λίγους μήνες με τη διαδικασία της περαίωσης δόθηκε η αίσθηση ότι οριστικά οι επιχειρήσεις θα κλείσουν με το φορολογικό παρελθόν και θα αντιμετωπίζουν πλέον το παρόν και το μέλλον. Δυστυχώς όμως και αυτό έμεινε μια ακόμα υπόσχεση αφού εξακολουθεί να δίνει τη δυνατότητα στη φορολογική αρχή να ελέγξει και παρελθούσες χρήσεις.
Στο δύσκολο περιβάλλον που δραστηριοποιούνται οι επιχειρηματίες έρχεται να προστεθεί και το μέτρο των αυστηρότατων κυρώσεων για φορολογικές παραβάσεις τόσο σε οικονομικό επίπεδο με υψηλά πρόστιμα όσο και σε προσωπικό επίπεδο με ποινές εξοντωτικές.
Απόδειξη της αναποτελεσματικής οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζεται είναι η σημαντική υστέρηση εσόδων που καταγράφεται το πρώτο δίμηνο του 2011.
Οι υψηλοί φορολογικοί συντελεστές, οι συνεχώς αυξανόμενοι συντελεστές ΦΠΑ και οι υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές έχουν οδηγήσει τις επιχειρήσεις σε τέλμα.
Πρέπει η κυβέρνηση να κατανοήσει ότι οι επιχειρήσεις πλέον ζουν στο όριο. Δεν υπάρχει περιθώριο για άλλα πειράματα. Επιβάλλεται άμεσα αλλαγή οικονομικής πολιτικής με προώθηση ρευστότητας προς τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις και με εφαρμογής της αναπτυξιακής πολιτικής ανταποκρινόμενοι στις δύσκολες απαιτήσεις των καιρών και το φορολογικό σύστημα πλέον να μπει σε νέα βάση με αξιοκρατία, δικαιοσύνη και σταθερότητα ώστε να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις και να βγούμε όλοι μαζί πιο δυνατοί επιχειρηματικά από την κρίση.
Ο Πρόεδρος
Ιορδάνης Τσώτσος

Πηγή: Pella News

Υποβλήθηκε από ΠΕΛΛΑ News την Δευ, 07/03/2011 - 18:42.

Ο Σύλλογος Γονέων Τριών Τέκνων Έδεσσας γνωστοποιεί στους γονείς με τρία τέκνα ότι συνεχίζει και φέτος τη διεκπεραίωση όλων των ενεργειών και δικαιολογητικών για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης « Δωρεάν διανομή τροφίμων σε άπορες οικογένειες μέλη του συλλόγου» από τα αποθέματα της παρέμβασης Ε.Ε.
Όσοι γονείς με τρία τέκνα, μέλη του Συλλόγου, ενδιαφέρονται να ενταχθούν στα σχετικά προγράμματα διανομής προϊόντων για το 2011 εφόσον έχουν τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις θα πρέπει να προσκομίσουν έγκαιρα στο Σύλλογο:
α. Δήλωση του τελικού δικαιούχου για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα,
β. Φωτοτυπίες ταυτοτήτων ή διαβατηρίων, ή άλλου νομίμου εγγράφου ταυτοποίησης του τελικού δικαιούχου και συζύγου,
γ. Θεωρημένο αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος Φόρου Εισοδήματος του προηγούμενου έτους.
Σε περίπτωση που ο δικαιούχος ή η σύζυγός του δεν υποχρεούνται στην υποβολή φορολογικής δήλωσης, απαιτείται υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986, θεωρημένη από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. Εφόσον κατά τη διενέργεια ελέγχου ζητηθεί το Ε9, ο δικαιούχος υποχρεούται να το προσκομίσει άμεσα,
δ. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης,
ε. Βεβαίωση σπουδών εφόσον έχουν τέκνο άνω των 18 ετών και σπουδάζει,
στ. Βεβαίωση από την μονάδα του(ους) αν υπηρετεί(ουν) τη θητεία του(ους), για άρρεν(α) τέκνο(α) και είναι κάτω των 25 ετών,
ζ. Έγγραφα από Κρατικούς Φορείς Υγείας (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, κλπ), που να χαρακτηρίζουν το νόσημα του πάσχοντος, ανάλογα με τη σοβαρότητά του (βαρύ, δισίατο, ανίατο).
Όσοι γονείς με τρία τέκνα, μέλη του συλλόγου, συμμετείχαν στον πρόγραμμα του 2010 θα συμπληρώνουν στο Γραφείο μόνο την δήλωση του τελικού δικαιούχου για συμμετοχή στο πρόγραμμα του 2011.
Ως άπορα, κατά την έννοια της ΚΥΑ 40946/23-03-2005, θεωρούνται τα άτομα που έχουν:
α. Οικογενειακό ή ατομικό ετήσιο εισόδημα μέχρι και 15.000 €, προσαυξανόμενο κατά 30 % για τη σύζυγο και κατά 20 % για κάθε ανήλικο ή προστατευόμενο παιδί.
β. Το εισόδημα αυτό αυξάνεται κατά 50 % στις περιπτώσεις πασχόντων από βαριά ανίατα ή δυσίατα νοσήματα και
γ. Κατά 40% σε περίπτωση μη ύπαρξης ιδιόκτητης κατοικίας.
Ως εισόδημα νοείται το φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο.
Τα προαναφερόμενα δικαιολογητικά μπορούν να προσκομίζονται στο Γραφείο του Συλλόγου, Φλωρίνης 4 (Εντός Εργατικού Κέντρου Έδεσσα), από 9 Μαρτίου έως 20 Μαΐου 2011,κάθε Τετάρτη 17:00-18:00 εκτός αργιών.
Το Διοικητικό Συμβούλιο

 Πηγή:        Pella News

Μήνυμα Δημάρχου Πέλλας για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας

 

 
Η 8η Μαρτίου είναι αφιερωμένη στη Γυναίκα, στους αγώνες της που εδώ και 100 χρόνια έχουν επιφέρει σημαντικές και αξιοσημείωτες αλλαγές σε κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό επίπεδο.
Η Γυναίκα σήμερα καλείται να ανταπεξέλθει σε ρόλους πολλαπλούς και δύσκολους. Στην οικογένεια, στην εργασία στην κοινωνία. Η 8η Μαρτίου σηματοδοτεί και φωτίζει αυτούς τους ρόλους αλλά φέρει στην επιφάνεια τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζει ακόμη και σήμερα.
Αναγνωρίζοντας το μεγαλείο της προσφοράς της Γυναίκας, εκφράζουμε το σεβασμό και την εκτίμηση μας σε κείνες που μας θυμίζουν καθημερινά την ουσία της ισότητας.
Χρόνια Πολλά σε Όλες!
Γρηγόριος Σωτ. Στάμκος
Δήμαρχος Πέλλας

Πηγή: Pella News

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη με τους Διευθυντές υπηρεσιών της ΠΕ Πέλλας

 


Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης συναντήθηκε σήμερα με τους Διευθυντές υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, στο πλαίσιο της παγιωμένης εβδομαδιαίας συνάντησης εργασίας για παρακολούθηση και έλεγχο του επιχειρησιακού προγράμματος και δράσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν υπηρεσιακά θέματα για την καλύτερη οργάνωση των υπηρεσιών, την αποτελεσματική αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας εξυπηρέτησης των πολιτών. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε επίσης το ενιαίο ηλεκτρονικό πρωτόκολλο για τη διαχείριση των υπηρεσιακών εγγράφων το οποίο αναβαθμίζεται τις ημέρες αυτές, διασφαλίζοντας τη διαφάνεια στις συναλλαγές των πολιτών με τη δημόσια διοίκηση και την εύκολη αναζήτηση και παρακολούθηση των εισερχομένων και εξερχομένων εγγράφων. Άλλα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η ασφάλεια του Διοικητηρίου που στεγάζει την πλειονότητα των υπηρεσιών της Περιφέρειας αλλά και άλλες δημόσιες υπηρεσίες και η καλύτερη χωροταξία των υπηρεσιών στο εσωτερικό του κτιρίου. Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, η διοίκηση ενδιαφέρεται για την ενεργειακή απόδοση του κτιρίου η οποία δεν είναι ικανοποιητική και επεξεργάζεται ειδική τεχνική πρόταση με στόχο την μείωση των λειτουργικών δαπανών θέρμανσης και ψύξης.

    Πηγή:               Pella News

Επέκταση των δρομολογίων του ΟΣΕ σε Άρνισσα και Φλώρινα

 

Μετά από συνεργασία της ΥΦΕΣ Θ. Τζάκρη και του Προέδρου της «Τραινοσέ»
Η Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Θ. Τζάκρη είχε συνεργασία με τον Πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο της «Τραινοσέ» κ. Αθανάσιο Ζηλιασκόπουλο για την άμεση δρομολόγηση δύο ζευγών δρομολογίων μέχρι την Φλώρινα, ενός πρωινού και ενός απογευματινού, σε καθημερινή βάση, έτσι ώστε να πάψει ο σιδηροδρομικός αποκλεισμός της Άρνισσας και να αποκατασταθεί η σιδηροδρομική σύνδεσή της, τόσο με τη Φλώρινα, όσο και με τη Θεσσαλονίκη.
Εντός των επομένων ημερών αναμένεται η συγκεκριμενοποίηση των δρομολογίων.
«Η επέκταση των δρομολογίων του ΟΣΕ θα άρει την σιδηροδρομική απομόνωση της Άρνισσας και θα συμβάλει στην καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής όσον αφορά τις μετακινήσεις τους, τόσο προς τη Θεσσαλονίκη, όσο και προς περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας (Αμύνταιο, Φλώρινα κτλ)», δήλωσε η Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Θ. Τζάκρη.-
Πηγή: Pella News



Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ για την απλοποίηση αδειοδοτήσεων στο εμπόριο

 

 
Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β 275/ 22. 2. 2011 η Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας και Οικονομικών με θέμα «Προσαρμογή διατάξεων αρμοδιότητας Γενικής Γραμματείας Εμπορίου στην Οδηγία 2006/ 123/ ΕΚ σχετικά με τις υπηρεσίες στην εσωτερική αγορά». Μεταξύ άλλων στην ως άνω ΚΥΑ περιλαμβάνονται οι εξής ρυθμίσεις:
- Άρθρο 1 παρ. 4, 7 και 8: κατάργηση της συμμετοχής των εμπορικών συλλόγων στις γνωμοδοτικές επιτροπές επί του αριθμού αδειών και επί των θέσεων του υπαιθρίου πλανοδίου και στάσιμου εμπορίου.
- Άρθρο 3 παρ. 1 και 2: κατάργηση της συμμετοχής των Επιμελητηρίων στις διαδικασίες χορήγησης άδειας λειτουργίας καταστημάτων λιανικού εμπορίου και κατάργηση της οικονομοτεχνικής μελέτης, ως προαπαιτούμενης της χορήγησης της άδειας.
Οι ως άνω ρυθμίσεις αποτελούν συμμόρφωση προς τις ρητές διατάξεις του άρθρου 14 παρ. 5 και 6 της Οδηγίας 2006/ 123/ ΕΚ (απαγόρευση ανάμιξης ανταγωνιστικών φορέων στις διαδικασίες χορήγησης αδειών κλπ). Για τις ανωτέρω υποχρεωτικές προς την Οδηγία ρυθμίσεις, καθώς και για το σύνολο των διατάξεων της ΚΥΑ, προηγήθηκε ενημέρωση και συνεργασία με τους ενδιαφερόμενους, καθώς και με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Για το τελικό κείμενο της ΚΥΑ ελήφθησαν υπόψη, μεταξύ άλλων:
- Η ανάγκη αναβάθμισης των υπηρεσιών της Δημόσιας Διοίκησης προς τον πολίτη και τις επιχειρήσεις.
- Το γεγονός ότι μέσω του συστήματος αδειοδότησης στον τομέα του υπαιθρίου εμπορίου και των λαϊκών αγορών εξυπηρετούνται επιτακτικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος, οι οποίοι σχετίζονται με την επίτευξη στόχων κοινωνικής πολιτικής και ειδικότερα με την παροχή ευκαιριών εργασίας και συνακόλουθα προστασίας του εισοδήματος σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, όπως τα άτομα με αναπηρία, οι αθίγγανοι, οι παλιννοστούντες, οι μικροί παραγωγοί γεωργικών προϊόντων κλπ, οι οποίοι σε διαφορετική περίπτωση θα αντιμετωπίσουν σοβαρά κοινωνικά προβλήματα. Τα προαναφερόμενα επιβάλλουν τη διατήρηση του συστήματος χορήγησης αδειών στους επαγγελματίες του τομέα του υπαίθριου εμπορίου και των λαϊκών αγορών, επειδή η εκ των προτέρων αδειοδότηση δεν μπορεί να αντικατασταθεί από έναν αποτελεσματικό μηχανισμό εκ των υστέρων ελέγχων.
- Το γεγονός ότι μέσω του συστήματος αδειοδότησης στον τομέα των καταστημάτων λιανικού εμπορίου εξυπηρετούνται επιτακτικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος, οι οποίοι σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος, συμπεριλαμβανομένου και του αστικού περιβάλλοντος, καθώς και της εθνικής, ιστορικής, οικιστικής και καλλιτεχνικής κληρονομιάς. Τα προαναφερόμενα επιβάλλουν τη διατήρηση του συστήματος χορήγησης αδειών καταστημάτων λιανικού εμπορίου επειδή η επίτευξη των ανωτέρω στόχων δεν εξασφαλίζεται με λιγότερο περιοριστικά μέτρα όπως με εκ των υστέρων ελέγχους. Συγκεκριμένα, η επιβάρυνση του περιβάλλοντος και το κόστος μιας εκ των υστέρων προσπάθειας διόρθωσης τυχόν παραβάσεων είναι συχνά απαγορευτικά, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις η περιβαλλοντική βλάβη ή/και η οικιστική επιβάρυνση μπορεί να είναι μη αναστρέψιμη.
- Το γεγονός ότι συγκεκριμένοι και επιτακτικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος που σχετίζονται άμεσα με την προστασία της δημόσιας υγείας, των καταναλωτών και του αστικού περιβάλλοντος επιβάλλουν την διατήρηση στις διαδικασίες αδειοδότησης που ρυθμίζονται στην παρούσα Απόφαση ορισμένων σχετικών απαιτήσεων και προϋποθέσεων, βασισμένων στην αρχή της αναλογικότητας και κατάλληλων για την υλοποίηση των επιδιωκόμενων, μέσω αυτών, στόχων.

Πηγή:          Pella News

Το βέτο ως… πιστόλι πάνω στο τραπέζι

 

08.03.2011ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Η επιθετική στάση πριν από μια διαπραγμάτευση, ειδικά όταν βρίσκεσαι σε θέση αδυναμίας, υποκρύπτει ανησυχία και αδιέξοδο. Επειδή ωστόσο οι απειλές αποδείχτηκαν διαχρονικά μοχλός πίεσης, ειδικότερα στη διεθνή διπλωματία και τις σχέσεις μεταξύ των λαών, είναι απολύτως κατανοητή η επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου να… αλλάξει ρυθμό.
Ο Πρωθυπουργός είπε στη χθεσινή άτυπη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ότι στην περίπτωση που στη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου, οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν θα καταφέρουν να συμφωνήσουν σε μια συνολική λύση για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους σε όλη την ευρωζώνη, με συγκεκριμένες ρυθμίσεις για την περίπτωση της Ελλάδας, ο ίδιος δεν θα διστάσει να ασκήσει βέτο, και να τα τινάξει όλα στον αέρα.
Είναι η δεύτερη φορά, μέσα σε έναν χρόνο, που ο Γιώργος Παπανδρέου εναποθέτει ένα «πιστόλι» πάνω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Το έκανε πέρσι την άνοιξη, τότε που οι Ευρωπαίοι δίσταζαν να αναλάβουν δράση υπέρ της Ελλάδας, με την απειλή ότι θα προσέφευγε μονομερώς στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Με ό, τι θα συνεπάγετο κάτι τέτοιο για την οικονομία της ευρωζώνης.
Η «απειλή» έπιασε τόπο, και στον μηχανισμό στήριξης προσήλθαν… αυθορμήτως ακόμη δυο συμβαλλόμενα μέρη: Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, προκειμένου να αμβλύνουν τις συνέπειες από τη μονοθεματική εισβολή του ΔΝΤ στην Ευρώπη.
Τώρα, ο Γιώργος Παπανδρέου χρησιμοποιεί και πάλι μια απειλή, αυτή τη φορά το βέτο κατά του Συμφώνου Ανταγωνιστικότητας, προκειμένου να επιταχύνει τη… βούληση του Βερολίνου και της υπόλοιπης Ευρώπης, στην κατεύθυνση της στήριξης της Ελλάδας.
Θα τα καταφέρει; Η προϊστορία είναι με το μέρος του. Μόνο που οι συνθήκες έχουν αλλάξει σε σχέση με τα όσα προηγήθηκαν της περσινής προσφυγής στον μηχανισμό στήριξης. Η Ελλάδα αποτελεί πρόβλημα για την ευρωζώνη. Αλλά δεν είναι η μόνη, ούτε και το μόνο πρόβλημα.

Πηγή:  Statesmen.gr

Αν ζούσε ο Εθνάρχης…

08.03.2011ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Για τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή, που γεννήθηκε σαν σήμερα, στις 8 Μαρτίου του 1907 στην Πρώτη Σερρών, έχουν γραφτεί και ειπωθεί σχεδόν τα πάντα.
Ο Καραμανλής υπήρξε ο μοναδικός ηγέτης στην ιστορία της χώρας, που κατάφερε να διανύσει το σύνολο της διαδρομής, από τις παρυφές της Δεξιάς μέχρι το… άβατο του Κομμουνιστικού Κόμματος, το οποίο νομιμοποίησε. Σε αντίθεση με τον Ελευθέριο Βενιζέλο και τον Γεώργιο Παπανδρέου, δεν είχε ως αφετηρία την Κεντροαριστερά ή το Κέντρο, αλλά υπήρξε κατ’ ουσίαν ο εμπνευστής του πολιτικού χώρου που έφτασε στις μέρες μας να περιγράφεται και να προσδιορίζεται ως «Κεντροδεξιά».
Στη δική του ακτινοβόλα και εμπνευσμένη προσωπικότητα στηρίχτηκε η ισχύς και διαχρονικότητα ενός πολιτικού μηνύματος, το οποίο διαπέρασε το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, σε διαφορετικές περιόδους, και με πολυποίκιλους αποδέκτες. Φτάνει να σκεφτούμε ότι το «εκσυγχρονιστικό» ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη, το 1996, έστω και διστακτικά ή συγκεκαλυμμένα, επιχείρησε να απευθυνθεί σε πολίτες της Κεντροδεξιάς οι οποίοι είχαν γαλουχηθεί με το πρότυπο πολιτικής συμπεριφοράς του Εθνάρχη, μακριά από τα άκρα και τις ακρότητες. Τους «σαγήνευσε» για μια τετραετία, και στη συνέχεια τους έχασε, χωρίς να καταφέρει έκτοτε να τους διεκδικήσει ποτέ.
Ο Καραμανλής υπήρξε εκ των λίγων αλλά εκλεκτών ηγετικών προσωπικοτήτων, που πίστεψαν βαθιά στην ιδέα της Ευρώπης ως σύνθεση πολιτικών αναζητήσεων και δημιουργικού οράματος. Επένδυσε το μέλλον της Ελλάδας σε μια Ευρώπη ενοποιημένη, πολιτικά και κοινωνικά. Όχι σε μια Ευρώπη των γραφειοκρατών. Όχι στην Ευρώπη της μιζέριας. Όχι στην Ευρώπη μιας πρώην Ανατολικογερμανίδας, η οποία δεν δίστασε να «ακρωτηριάσει» πολιτικά τον μέντορά της, Χέλμουτ Κολ, για να αναδειχθεί η ίδια, και να ηγηθεί μιας μεγάλης παράταξης, του CDU, που υπήρξε διαχρονικά και με συνέπεια εργαστήρι παραγωγής θετικής και δημιουργικής σκέψης. Για τη Γερμανία αλλά και την Ευρώπη.
Βλέποντας τη σημερινή ηγεσία του τόπου να… ιδρώνει, στην απέλπιδα προσπάθειά της να πείσει την κα Μέρκελ για την αναγκαιότητα να πράξει το αυτονόητο, είναι αναπόφευκτη η μελαγχολία, και μόνο στη σκέψη του… τι θα έλεγε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, σε ένα virtual τετ-α-τετ με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Κι αν η βαριά σερραϊκή προφορά, δεν θα επέτρεπε στην κα Μέρκελ να κατανοήσει πλήρως όσα θα τις έλεγε ο Εθνάρχης, οι… χειρονομίες του μάλλον θα διέλυαν κάθε αμφιβολία για το τι… εννοούσε

Πηγή:       Statesmen.gr

Έρχεται (;) “απρόβλεπτος” ανασχηματισμός

 

08.03.2011REPORTER
Εφόσον οι επικείμενες συναντήσεις κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (11 Μαρτίου η πρώτη, 25η Μαρτίου η δεύτερη) δεν καταλήξουν σε… ναυάγιο για την Ελλάδα, ο Πρωθυπουργός έχει στο μυαλό του να μας εκπλήξει με ανασχηματισμό.
Όχι τόσο ως προς τη διαδικασία αυτή καθ’ αυτή, όσο ως προς τα πρόσωπα που θα φύγουν. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα πρέπει να αναμένεται η… όχι και τόσο εθελούσια έξοδος 4 ή 5 υπουργών πρώτης σειράς, η απομάκρυνση των οποίων από το κυβερνητικό σχήμα θα λειτουργήσει κατευναστικά στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, και ευεργετικά για την εικόνα της Κυβέρνησης σε επίπεδο κοινωνίας.
Κάποτε, η Τίνα Μπιρμπίλη είχε διατυπώσει την εκτίμηση ότι ο Γιώργος Παπανδρέου «είναι ο πιο απρόβλεπτος πολιτικός». Λέτε να τη δικαιώσει ο Γιώργος; Θα επανέλθουμε…

Πηγή: Statesmen.gr

Κυκλοφορούσε με σιδηρογροθιά

Τρίτη, 8 Μαρτίου 2011

 


Ένας 33χρονος κάτοικος  Γιαννιτσών, συνελήφθη την 04/3 απογευμετινές ώρες σε κεντρική οδό της Θεσσαλονίκης, γιατί σε έλεγχο που του έκαναν οι Αστυνομικοί, βρέθηκε... 

...να έχει μέσα στο αυτοκίνητό του μία σιδηρογροθιά μήκους δέκα (10) εκατοστών, η οποία και κατασχέθηκε.

        Πηγή:    karatzova.com

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΕΔΕΣΣΑΣ: ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΑΝ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ

Για άλλη μια χρονιά οι δρόμοι της Έδεσσας ήταν ασφυκτικά γεμάτοι οχι μόνο απο Εδεσσαίους αλλά και πάρα πολλούς επισκέπτες.Το Καρναβάλι της Έδεσσας έγινε πλέον θεσμός.

Ο Σόρος “βλέπει” επανάσταση στο Ιράν!

08.03.2011ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ
Ο διαβόητος δισεκατομμυριούχος κερδοσκόπος Τζόρτζ Σόρος μας προέκυψε εσχάτως και «κομμουνιστής»! Μιλώντας στο BBC με αφορμή τον εμφύλιο πόλεμο στη Λιβύη και τις εκτεταμένες εξεγέρσεις στις χώρες της Βορείου Αφρικής, δήλωσε πως τα καθεστώτα των πετρελαιοπαραγωγών χωρών θα πρέπει να μοιράζονται τα τεράστια κέρδη με τους λαούς.
Όπως ανέφερε οι επαναστάσεις είναι εν’μέρει αποτέλεσμα της απέχθειας που έχει συγκεντρωθεί κατά της μεγάλης διαφθοράς που έχει επικρατήσει στις απολυταρχικές κυβερνήσεις των χωρών αυτών εξ’αιτίας της κακοδιαχείρισης του πλούτου από τα τεράστια ενεργειακά αγαθά.
Μέσα στην κριτική του συμπεριέλαβε τη Ρωσία και τη Σαουδική Αραβία, καλώντας για περισσότερη διαφάνεια και απόδοη ευθυνών στις εκάστοτε εξουσίες.
Προέβλεψε δε ότι το ιρανικό καθεστώς θα ανατραπεί, αφού θα βρεθεί αντιμέτωπο με την πιό βίαιη και αιματηρή επανάσταση στην ιστορία του.
«Η Λιβύη παράγει τεράστιο πλούτο και ο Καντάφι τα καταχράστηκε, που οδήγησε στην εξέγερση του λαού του εναντίον του», δήλωσε.
Δεν δίστασε να προτρέψει τις κυβερνήσεις της Δύσης να εμπλακούν πι0 ενεργά στην υποστήριξη των επαναστατικών κινημάτων για την ανατροπή των σκληρών καθεστώτων, όχι μόνο στη Μέση Ανατολή, για να προκύψουν πιο φιλικές εξουσίες.
«Αυτό που συμβαίνει στη Μέση Ανατολή σήμερα είναι παρόμοιο με αυτά που συνέβαιναν τη διετία 1989-91 στην πρώην Σοβιετική Ένωση», ανέφερε.
Υπογράμμισε πως η Δύση θα πρέπει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των εξεγερμένων λαών για να εξασφαλίσει πιθανές συμμαχίες.
«Είναι σημαντικό η Ευρώπη και οι ΗΠΑ να λειτουργούν ως μπροστάρηδες στις επαναστάσεις και όχι να κρύβονται», κατέληξε.

Πηγή:  Statesmen.gr

“Ιερή Συμμαχία” Χρυσοχοϊδη-Μαξίμου

 

08.03.2011ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Η σημερινή συνέντευξη του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στα «Νέα», ξένισε πολλούς στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και της Κυβέρνησης. Ο Υπουργός Περιφερειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης, στοιχίζεται στο πλευρό του Μεγάρου Μαξίμου και του Πρωθυπουργού, κάνοντας λόγο για υπουργούς οι οποίοι ακολουθούν προσωπικές στρατηγικές, και εφαρμόζουν αντιφατικές πολιτικές.
Σύμφωνα με τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, η παραπάνω πραγματικότητα, δημιουργεί ουσιώδη προβλήματα στην εικόνα της Κυβέρνησης, και στη διαχείριση της πολιτικής καθημερινότητας, καθώς εκπέμπονται αντιφατικά μηνύματα, με αποτέλεσμα να προκαλείται σύγχυση στην κοινή γνώμη.
Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης επεσήμανε ότι ειδικά στην παρούσα, δύσκολη για την Κυβέρνηση πολιτική συγκυρία, το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται να διακρίνεται από αλληλεγγύη και ομοψυχία στο εσωτερικό του, ώστε να προετοιμαστεί για την τελική μάχη απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, και την υπόλοιπη Αντιπολίτευση.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, βρίσκεται σε εξέλιξη μια άτυπη «Ιερή Συμμαχία», ανάμεσα στον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και το Μέγαρο Μαξίμου, με τον άλλοτε Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, και πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη, να έχει γεφυρώσει τις διαφορές του με τους συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου.
Γύρω από τις προσωπικές φιλοδοξίες του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη άλλωστε, έχουν ακουστεί πολλά, και έχουν γραφτεί ακόμη περισσότερα, αναφορικά με τον ρόλο που θα μπορούσε να διαδραματίσει στο μέλλον του ΠΑΣΟΚ.

Πηγή:       Statesmen.gr

Ο ελιγμός του Γιώργου

 08.03.2011NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Την ώρα που η κοινωνία είχε στραμμένη την προσοχή της στους τηλεοπτικούς δείκτες, περιμένοντας τις νεώτερες εξελίξεις για την κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα, ο επικοινωνιακός σχεδιασμός του Μεγάρου Μαξίμου προσέλαβε και πάλι πολιτικά χαρακτηριστικά.
Έτσι, στις σημερινές συναντήσεις του Γιώργου Παπανδρέου με τους πολιτικούς αρχηγούς, προστέθηκαν ακόμη δυο: Η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Φώτης Κουβέλης. Φυσικά, η Δημοκρατική Συμμαχία και η Δημοκρατική Αριστερά δεν έχουν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, καθώς προέκυψαν από ρήγματα στο εσωτερικό της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχα. Οι δε δημοσκοπήσεις δεν δείχνουν τα δυο κόμματα να παρουσιάζουν ιδιαίτερη δυναμική, καθώς κινούνται σε επίπεδα πέριξ ή και κάτω ακόμη από το όριο του 3%, που απαιτείται για την είσοδο στην επόμενη Βουλή.
Βλέποντας ωστόσο ο Γιώργος Παπανδρέου τον Αντώνη Σαμαρά και τους υπόλοιπους αρχηγούς της Αντιπολίτευσης να απορρίπτουν τη συναίνεση προτού καν τους την προσφέρει, στις σημερινές συναντήσεις τους, ανοίγει το παιχνίδι, και δίνει βήμα στη Ντόρα Μπακογιάννη και τον Φώτη Κουβέλη. Δυο πολιτικούς που αμφότεροι διακρίνονται από ρεαλισμό, αν και ιδιαίτερα η πρώην ΥΠΕΞ έχει επιλέξει το τελευταίο διάστημα να κρατήσει αποστάσεις από την Κυβέρνηση, παρόλο που ψήφισε το μνημόνιο, πέρσι την άνοιξη.
Στο πρωθυπουργικό επιτελείο εκτιμούν ότι με το να «βάλουν στο παιχνίδι» τη Ντόρα Μπακογιάννη και τον Φώτη Κουβέλη, θολώνουν περαιτέρω το τοπίο, και αποπροσανατολίζουν το μήνυμα που θα εξαχθεί από τις σημερινές συναντήσεις των αρχηγών με τον Γιώργο Παπανδρέου. Κάτι που σημαίνει ότι ο Πρωθυπουργός, άρα και η Κυβέρνηση, κερδίζουν πολιτικό χρόνο.

Πηγή: Statesmen.gr

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, συναντήθηκε σήμερα με τον Πρωθυπουργό, κ. Γιώργο Παπανδρέου, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Μετά το τέλος της συνάντησης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Στη συνάντησή μας, ο κ. Παπανδρέου με ενημέρωσε για την πρόθεσή του να θέσει στις επόμενες συναντήσεις Κορυφής της Ε.Ε., τα ζητήματα διαχείρισης του Χρέους.
Του απάντησα ότι η Ν.Δ. στήριξε εξαρχής και στηρίζει αποφασιστικά, υπεύθυνα και σε κάθε ευκαιρία:
Πρώτον, το Ευρωομόλογο.
Δεύτερον, το Αναπτυξιακό Ευρωπαϊκό Ομόλογο,
Τρίτον, την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του Δανείου των 110 δισ.,
Τέταρτον, τη μείωση του κόστους δανεισμού.
Και, πέμπτον, την επαναγορά των ελληνικών Ομολόγων.
Τις θέσεις αυτές, μάλιστα, τις προώθησα και συνεχίζω να τις προωθώ και προς τους αξιωματούχους της Ε.Ε. (Τρισέ, Ρομπάι, Γιούνκερ, Μπαρόζο, Όλι Ρεν, Μαρτένς), που ήδη έχω συναντήσει, αλλά και προς τους Ομολόγους μου στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ιδιαίτερα εκείνων των χωρών που αντιμετωπίζουν παρόμοια με την Ελλάδα προβλήματα, όπως είναι η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία.
Όμως, έχω επανειλημμένα τονίσει, ότι η ικανοποίηση αυτού του πακέτου, σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να συνδεθεί με νέα, σκληρά μέτρα για την Ελληνική Οικονομία.
Και είναι για μας αυτονόητο, ότι ακόμα και αν εξασφαλίζαμε ευνοϊκές αποφάσεις για τη διαχείριση του χρέους, όπως π.χ. για την επιμήκυνση, κάτι τέτοιο από μόνο του δεν θα μας έλυνε το πρόβλημα.
Γιατί το πρόβλημα σήμερα είναι η ασφυξία που προκαλεί στην ελληνική οικονομία το ίδιο το Μνημόνιο. Και βασική του λύση, είναι η δραστική αλλαγή των όρων του Μνημονίου».

Πηγή: Νέα Δημοκρατία

Πάνω από τις 950 μονάδες το spread μετά την υποβάθμιση από την Moody's

Ισχυρές πιέσεις στην ευρω-περιφέρεια

 


Στις αρχές Φεβρουαρίου, το spread ήταν κοντά στις 750 μονάδες
Στις αρχές Φεβρουαρίου, το spread ήταν κοντά στις 750 μονάδες   (Φωτογραφία:  Reuters
Αθήνα
Ισχυρές πιέσεις εκδηλώνονται την Τρίτη στα ελληνικά ομόλογα, αλλά και στους τίτλους άλλων χωρών της ευρω-περιφέρειας, μετά την επιθετική υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας κατά τρεις βαθμίδες από τον οίκο Moody's.

Το αρνητικό κλίμα φάνηκε και στη δημοπρασία των 6μηνων εντόκων γραμματίων, όπου το επιτόκιο αυξήθηκε στο 4,75% από 4,64% στην προηγούμενη αντίστοιχη έκδοση.

Συγεκριμένα, η διαφορά απόδοσης μεταξύ του 10ετούς ομολόγου αναφοράς με τον αντίστοιχο γερμανικό τίτλο διευρύνθηκε μέχρι τις 956 μονάδες βάσης, υψηλότερο επίπεδο από τις 11 Ιανουαρίου, σημειώνοντας άνοδο 52 μονάδων σε σχέση με το άνοιγμα της αγοράς.

Την περασμένη Παρασκευή είχε διαμορφωθεί στις 886.

Το επιτόκιο του 10ετούς τίτλου ανήλθε μέχρι το 12,83% (+0,47%). Το συγκεκριμένο επιτόκιο είναι το υψηλότερο από το 1998, όταν το Bloomberg άρχισε να συλλέγει τα σχετικά στοιχεία.

Το spread στο 5ετές ομόλογο ανήλθε στις 1.330 μονάδες και στο 2ετές στις 1.359.

Το ασφάλιστρο κινδύνου (CDS) ενισχύθηκε μέχρι το επίπεδο-ρεκόρ των 1.050 μονάδων βάσης. Δηλαδή, για κάθε 10 εκατ. χρέους το κόστος ασφάλισης είναι 1,05 εκατ. δολάρια ετησίως.

Στην Πορτογαλία και στην Ισπανία, το spread διευρύνθηκε στις 217 και τις 429 μονάδες βάσης αντίστοιχα.

Η Moody's προχώρησε σε υποβάθμιση-σοκ της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας, σε Β1 από το Ba1, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο περαιτέρω υποβάθμισης, εξαιτίας, όπως ανέφερε, των επίμονων οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει η χώρα και τον «αμείωτο» κίνδυνο χρεοκοπίας.

Όπως δήλωσε η αναλύτρια του διεθνούς οίκου Σάρα Κάρλσον στη Wall Street Journal, η Moody’s δίνει μόλις 20% πιθανότητα στο σενάριο η Ελλάδα να αθετήσει τις υποχρεώσεις της στα επόμενα πέντε έτη και να οδηγηθεί σε χρεοστάσιο.

Όπως διευκρίνισε, σε επενδυτικό ορίζοντα άνω των πέντε ετών χρέη κυβερνήσεων και επιχειρήσεων με αξιολόγηση Β1, έχουν εξυπηρετήσει τις απαιτήσεις χρέους σε ποσοστό 80% και περίπου 20% έχουν χρεοκοπήσει.

Η κ. Κάρλσον μιλώντας σε οικονομικά μέσα ενημέρωσης προσδιόρισε τον ορισμό της αναδιάρθρωσης ως κάθε ανταλλαγή, όπου ο εκδότης προσφέρει στους πιστωτές μετρητά, περιουσιακά στοιχεία ή χρεόγραφα, που ανέρχονται σε μια μειωμένη οικονομική υποχρέωση, και η ανταλλαγή έχει ως αποτέλεσμα να επιτρέπει στον εκδότη να αποφεύγει τη χρεοκοπία ή τη στάση πληρωμών.

Σύμφωνα με την ίδια οι απώλειες στις περιπτώσεις πτώχευσης κρατών κυμαίνονται ιστορικά κατά μέσο όρο στο 50%.

Βασική παραδοχή του οίκου αξιολόγησης παραμένει ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πετύχει τους στόχους της χωρίς να χρειασθεί να επιβάλει απώλειες στους πιστωτές.

Ωστόσο, ο οίκος εκτιμά πως τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, που απαιτούνται για να σταθεροποιήσουν το χρέος, παραμένουν πολύ φιλόδοξα και υπόκεινται σε σημαντικούς κινδύνους εφαρμογής.
Newsroom ΔΟΛ

 Πηγή:       in.gr

Κάτι ετοιμάζει ο Γιώργος…

08.03.2011OFF THE RECORD
Κάτι εντυπωσιακό ετοιμάζει ο Γιώργος Παπανδρέου, εν όψει της Συνόδου Κορυφής, το οποίο θα ενισχύσει το ηγετικό του προφίλ στο εσωτερικό της χώρας αλλά και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, ο Πρωθυπουργός, έχει αποφασίσει να «τεντώσει το σχοινί» με την Άγγελα Μέρκελ, κάτι που σημαίνει ότι δεν αποκλείεται να γράψει τη δική του ιστορία πλάι- σ’ αυτή του Ανδρέα Παπανδρέου- αξιοποιώντας το προνόμιο του βέτο. Ένα ενδεχόμενο που δεν αποκλείουν οι συνομιλητές του, αφού και στις συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς δίνει την εντύπωση ότι κάτι ετοιμάζει σε σχέση με τη σύνοδο κορυφής.
Το βέβαιο, σε κάθε περίπτωση, είναι ότι ο Πρωθυπουργός δεν θα αφήσει τις συναντήσεις της 11ης και της 25ης Μαρτίου να «πάνε χαμένες», γι αυτό και θα επιδιώξει να έχει διπλό κέρδος. Τόσο σε επικοινωνιακό επίπεδο όσο και σε ουσία. Το δεύτερο ασφαλώς θα εξαρτηθεί και από τις επαφές που θα έχει με τους ηγέτες των χωρών που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα με τα δικά μας.
Πάντως, όπως μας ανέφερε καλά πληροφορημένη πηγή, «είναι έτοιμος να τα παίξει όλα για όλα». Κι αν αυτή η εκτίμηση απηχεί  τις πραγματικές προθέσεις του, τότε είναι πιθανόν να ζητήσει, πέραν της επιμήκυνσης και της μείωσης του επιτοκίου, «επαναδιαπραγμάτευση του χρέους της ευρωζώνης» και να προχωρήσει  και να ξαφνιάσει ζητώντας τον επανακαθορισμό των «όρων του Μνημονίου».
Αν όλα αυτά, ή μέρος αυτών συμβεί, τότε αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο προκήρυξης εκλογών. Αν και ο ίδιος στη συνάντηση με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας διαβεβαίωσε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι στις προθέσεις του, εν τούτοις κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει και αυτή την προοπτική. Σε κάθε περίπτωση ο Γιώργος Παπανδρέου γνωρίζει ότι, «όλα παίζονται» μέχρι το τέλος του μήνα και αυτό καθιστά περισσότερο ρευστή τη κατάσταση και απρόβλεπτες τις πολιτικές εξελίξεις.

Πηγή: Statesmen.gr

Κρίσεις των Αστυνομικών Διευθυντών στην ΕΛ.ΑΣ.

08/03/2011

 

Μετά την κρίση των Ταξίαρχων συνεχίστηκαν οι κρίσεις των Αστυνομικών Διευθυντών της Ελληνικής Αστυνομίας από το Ανώτατο Συμβούλιο του Σώματος, υπό την προεδρία του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ Αντιστράτηγου Ελευθέριου Οικονόμου και τη συμμετοχή του υπαρχηγού και του προϊσταμένου Επιτελείου, αντιστράτηγων Ιωάννη Ραχωβίτσα και Νικόλαου Παπαγιαννόπουλου.

Προακτέοι στο βαθμό του Ταξιάρχου, για κάλυψη οργανικών θέσεων κρίθηκαν συνολικά 53 Αστυνομικοί Διευθυντές Γενικών και Ειδικών Καθηκόντων.
Οι 53 Αστυνομικοί Διευθυντές Γενικών Καθηκόντων είναι οι:

Ηλίας ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ, Ιωάννης ΣΙΑΜΟΣ, Γεώργιος ΝΤΟΚΟΜΕΣ, Νικόλαος ΤΣΙΟΥΜΑΡΗΣ, Γεώργιος ΣΑΛΑΜΟΥΡΑΣ, Κωνσταντίνος ΚΟΤΡΩΤΣΟΣ, Κωνσταντίνος ΒΑΛΛΙΑΝΟΣ, Στέφανος ΚΟΖΥΡΑΚΗΣ, Βασίλειος ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΗΣ, Εμμανουήλ ΠΑΡΑΔΟΥΛΑΚΗΣ, Χρήστος ΚΟΝΤΑΡΙΔΗΣ, Δημήτριος ΔΡΙΒΙΛΑΣ, Γεώργιος ΚΟΛΟΝΕΛΟΣ, Αθανάσιος ΜΑΤΣΙΚΑΣ, Βάιος ΧΟΝΔΡΟΣ, Νικόλαος ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ, Αναστάσιος ΛΑΣΚΑΡΗΣ, Ιωσήφ ΚΑΜΠΑΝΑΚΗΣ, Πόπη ΡΑΝΤΖΟΥ, Εμμανουήλ ΛΟΥΠΕΪΔΗΣ, Ευάγγελος ΒΕΝΕΤΗΣ, Απόστολος ΚΑΣΚΑΝΗΣ, Δημήτριος ΣΟΦΙΟΣ, Αριστείδης ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ, Γεώργιος ΣΑΛΑΜΑΓΚΑΣ, Παναγιώτης ΚΟΡΔΟΝΟΥΡΗΣ, Χρήστος ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΣ, Αλκιβιάδης ΤΖΟΪΤΗΣ, Γεώργιος ΝΙΤΣΑΣ, Αριστείδης ΜΑΡΤΖΑΚΛΗΣ, Κωνσταντίνος ΜΙΧΑΙΡΙΝΑΣ, Ανδρέας ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ, Αντώνιος ΔΟΥΚΙΑΝΤΖΑΚΗΣ, Ευθύμιος ΣΑΚΕΤΟΣ, Ηλίας ΣΤΕΦΑΝΗΣ, Γεώργιος ΠΟΛΥΖΩΪΔΗΣ, Συμεών ΟΦΕΙΔΗΣ, Γεώργιος ΣΤΑΥΡΑΚΑΣ, Σοφιανός ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ, Δημήτριος ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ, Νικόλαος ΜΑΡΚΟΥ, Παντελής ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ, Γεώργιος ΤΣΕΡΛΕΝΤΑΚΗΣ, Αλέξανδρος ΔΕΝΕΚΟΣ, Ιωάννης ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ, Ιωακείμ ΤΣΟΥΚΝΑΔΗΣ, Γεώργιος ΒΡΕΝΤΖΟΣ, Θουκυδίδης ΣΑΚΑΡΕΛΟΣ, Βασίλειος ΜΙΑΡΗΣ, Κωνσταντίνος ΚΟΝΤΕΛΑΣ, Αθηναγόρας ΠΑΖΑΡΛΗΣ
Οι δύο προαχθέντες Αστυνομικοί Διευθυντές Ειδικών Καθηκόντων- Υγειονομικός – Ιατρός και Ψυχολόγος αντίστοιχα είναι οι: Στέφανος Καββαδίας και Γιώργος Βυνάκος.
Επίσης ως ευδόκιμα τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους κρίθηκαν 56 Αστυνομικοί Διευθυντές Γενικών Καθηκόντων, οι οποίοι προάγονται στο βαθμό του Ταξιάρχου εκτός οργανικών θέσεων και θα αποστρατευθούν ύστερα από 30 ημέρες. Πρόκειται για τους:
Ιωάννης ΤΣΑΓΡΗΣ, Απόστολος ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ, Διονύσιος ΚΟΤΤΑΣ, Γεώργιος ΡΙΝΤΟΣ, Γεώργιος ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ, Νικόλαος ΔΗΜΟΣ, Κωνσταντίνος ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ, Κωνσταντίνος ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, Βάιος ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ, Ανδρέας ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, Γεώργιος ΠΗΛΙΟΣ, Ευστάθιος ΤΣΙΤΣΟΣ, Γεώργιος ΧΗΤΑΣ, Αθανάσιος ΝΤΑΒΛΟΥΡΟΣ, Φωτεινή ΠΑΠΑΠΟΛΥΖΟΥ, Δημήτριος ΓΚΟΛΦΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, Ιωάννης ΛΑΦΤΣΙΔΗΣ, Κωνσταντίνος ΧΑΜΠΕΣΗΣ, Δημήτριος ΜΠΕΤΤΑΣ, Ηλίας ΓΚΕΚΑΣ, Παναγιώτης ΣΙΟΥΤΗΣ, Κωνσταντίνος ΤΣΟΥΓΚΟΣ, Εμμανουήλ ΤΡΙΓΩΝΗΣ, Αντωνία ΑΝΔΡΕΑΚΟΥ, Γεράσιμος ΓΙΑΝΝΑΤΟΣ, Θεοδώρα ΜΑΓΕΙΡΑ, Δημήτριος ΦΩΣΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ, Θεράπων ΤΣΙΑΚΑΣ, Κωνσταντίνος ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ, Κωνσταντίνος ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ, Παναγιώτης ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ, Βασίλειος ΜΑΚΡΗΣ, Δημήτριος ΣΕΡΕΤΗΣ, Κομνηνός ΔΑΓΓΕΛΗΣ, Κωνσταντίνος ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ – ΧΑΪΔΑΣ, Σωτήριος ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ, Γεώργιος ΤΖΑΝΑΚΑΚΗΣ, Ιωάννης ΜΠΟΜΠΟΣ, Κωνσταντίνος ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ, Ευστάθιος ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ, Γεώργιος ΜΑΡΑΤΣΟΛΑΣ, Νικόλαος ΚΥΡΙΤΣΗΣ, Αθηνά ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ, Εμμανουήλ ΣΑΒΒΑΚΗΣ, Φίλιππος ΠΕΤΟΥΣΗΣ, Βασίλειος ΚΑΚΚΕΣ, Βασίλειος ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, Παναγιώτης ΛΙΑΝΟΣ, Αντώνιος ΠΑΝΤΟΥΒΑΚΗΣ, Τιμολέων ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Γεώργιος ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ, Βλάσιος ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ, Κωνσταντίνος ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ, Παύλος ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ, Κωνσταντίνος ΚΟΤΑΝΙΔΗΣ, Γεώργιος ΚΑΜΙΝΑΚΗΣ

Τέλος ως ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους κρίθηκαν και δύο Αστυνομικοί Διευθυντές Γενικών Καθηκόντων, εκ των οποίων ο ένας υπηρεσίας γραφείου, λόγω συμπληρώσεως 35ετίας, οι οποίοι προάγονται στο βαθμό του Ταξιάρχου εκτός οργανικών θέσεων και θα αποστρατευθούν ύστερα από 30 ημέρες. Πρόκειται για τους Νικόλαο Παυλέτση και Γιώργο Νατσούλη

Πηγή:         adesmeytos.gr

Παρένθεση κεφιού και ξεφαντώματος!..

08/03/2011

 

ΕΛΛΑΔΑ, η χώρα των αντιφάσεων…
…Κι εκεί που σύμπαντες τους Ελληνες τους έπνιγε η κατάθλιψη, το τελευταίο… Παρασκευοσαββατοκυριακοδεύτερο της Αποκριάς η θλίψη και η μιζέρια έγιναν ξεφάντωμα και εκρηκτικό γλεντοκόπι!..
***
…ΚΑΙ αυτό το ξεφάντωμα το μετέδιδαν από κάθε ελληνική γωνιά τα Κανάλια.
* Ξεφάντωμα στην Πάτρα, με πάνω από 30.000 καρναβαλιστές, μασκαρεμένους με φαντασία και προπαντός με χιούμορ. Θεαματικά και τα μεγάλα άρματα που παρήλαυναν…
* ΦΑΝΤΑΣΙΑ και κέφι στο Καρναβάλι στο Καρπενήσι, που συγκέντρωσε χιλιάδες επισκέπτες… Και μπράβο και στον νέο δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη που το οργάνωσε…
* ΠΟΛΛΑ «μπράβο» όμως και στις καρναβαλικές γιορτές της Ξάνθης, που αρχίζουν να συναγωνίζονται το Πατρινό Καρναβάλι…

Πηγή:    adesmeytos.gr

100 χρόνια ψάχνουμε ακόμα την... ισότητα

08/03/2011

 


Της ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΚΟΥΓΙΑΝΝΟΥ

Μπορεί η σημερινή να είναι 100ή επέτειος της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, αλλά ακόμη το "ασθενές φύλο", όπως έχει συνηθίσει να λέγεται, δεν έχει βρει τη θέση που επιθυμεί στην κοινωνία. Τα ευρωπαϊκά στοιχεία δείχνουν ότι η εκπροσώπησή της στην πολιτική ζωή έχει αυξηθεί, στην επαγγελματική ωστόσο οι ανισότητες παραμένουν. Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία της Ε.Ε. το 2009 οι γυναίκες ευρωβουλευτές αποτελούσαν το 35% του συνόλου -ποσοστό διπλάσιο από εκείνο που κατέχουν στα εθνικά Κοινοβούλια- ενώ το 2004 ήταν 32%. Επίσης, κατείχαν τις θέσεις των προέδρων σε Επιτροπές του Ε..Κ σε ποσοστό 41%, τη στιγμή που το 2004 ήταν μόλις 25%. Ομως στον επαγγελματικό στίβο, πανευρωπαϊκά, οι γυναίκες πρόεδροι στις επιχειρήσεις είναι μόνο 3%. Επίσης, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat (2007) οι γυναίκες αμείβονται κατά 17,5% χαμηλότερα από τους άνδρες. Στην Ελλάδα η κατάσταση είναι τραγικότερη, αφού οι γυναίκες λαμβάνουν κατά 22% χαμηλότερους μισθούς!
Σε αυτά τα στοιχεία αναφέρθηκαν οι ομιλητές της εκδήλωσης που διοργάνωσε το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Γυναίκας με θέμα "Ο πολιτικός ρόλος των γυναικών και το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ενωσης".
"Η μόνη γυναίκα που γνωρίζω και έχει να κάνει με το μέλλον της Ε.Ε. είναι η Μέρκελ οπότε μάλλον είναι ζοφερά τα πράγματα", σημείωσε αστειευόμενος ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ Στ. Λαμπρινίδης. Κατά τον ίδιο, στις μέρες μας θα έπρεπε να είναι δεδομένη η ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών, ωστόσο όπως πρόσθεσε υπό τη σκιά της οικονομικής κρίσης τα πράγματα θα "σκουρύνουν", καθώς αρκετοί θα σκεφτούν πως αν είναι να χάσει κάποιος τη δουλειά του, ας είναι γυναίκα που έχει να ασχοληθεί με την ανατροφή των παιδιών.
Η υφυπουργός Εσωτερικών Θ. Τζάκρη αναφέρθηκε στους βασικούς στόχους του υπουργείου για την ισότητα, που μεταξύ άλλων είναι η εξάλειψη της βίας και η διασφάλιση της οικονομικής αυτοτέλειας των γυναικών. Η γ.γ. Ισότητας των Φύλων Μ. Στρατηγάκη, περιγράφοντας την κατάσταση στη χώρα μας, υπογράμμισε πως οι περισσότερες πολιτικές για το θέμα εφαρμόστηκαν με προτροπή της Ε.Ε. Μιλώντας για τη βία κατά των γυναικών, η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σ. Ράπτη σημείωσε πως οι βασικοί λόγοι που την ανέχονται είναι η οικονομική εξάρτηση αλλά και η νοοτροπία που έχει περάσει από τις προηγούμενες γενιές.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΔΡΕΣ ME ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ EUROSTAT

Από τα συνολικά 4,3 εκατ. νοικοκυριά της Ελλάδας, πόσα αποτελούνται από ανύπαντρες γυναίκες, με ή χωρίς παιδιά; Πώς διαμορφώνονται τα ποσοστά απασχόλησης των γυναικών, ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών που διαθέτουν; Ποια είναι τα αντίστοιχα ποσοστά για τον ανδρικό πληθυσμό της χώρας;
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία (2009) οι γυναίκες που ζουν μόνες τους, με ή χωρίς παιδιά, υπερτερούν από τους άνδρες. Ειδικότερα, από τον συνολικό αριθμό των νοικοκυριών της Ελλάδας, το 16,3% αποτελείται από γυναίκες μόνες, χωρίς παιδιά (17,4% στην Ε.Ε.) και το 1,5% από ανύπαντρες μητέρες (3,7% στην Ε.Ε.). Αντίθετα, οι άνδρες που ζουν μόνοι, χωρίς παιδιά είναι 10,9% (12,7% στην Ε.Ε.) και ελάχιστοι (0,2%) είναι εκείνοι που ζουν μόνο με τα παιδιά τους (0,5% στην Ε.Ε.).
Από τα στοιχεία φαίνεται επίσης πως όσο αυξάνεται ο αριθμός των παιδιών, μειώνεται το ποσοστό απασχόλησης για τις γυναίκες, ενώ το αντίθετο συμβαίνει για τους άνδρες.
Συγκεκριμένα, οι Ελληνίδες χωρίς παιδιά εργάζονται σε ποσοστό 64,8% με ένα παιδί σε ποσοστό 61,3% με δύο παιδιά σε ποσοστό 59,9% και με τρία παιδιά σε ποσοστό 54,5%. Αντίθετα, οι Ελληνες χωρίς παιδιά απασχολούνται κατά 84,4%, με ένα παιδί κατά 90,8%, με δύο παιδιά κατά 94,4% και με τρία παιδιά κατά 93%.


Πηγή:              adesmeytos.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου