Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Αλλαγές στο Μνημόνιο ζητά η Κατσέλη

08/03/2011

 


Την ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης με την τρόικα έτσι ώστε να υπάρξουν αλλαγές στο Μνημόνιο, επισημαίνει η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκα Κατσέλη, σε συνέντευξή της στον «Τύπο της Κυριακής», κάνοντας λόγο για απαραίτητες προσαρμογές.
Η κ. Κατσέλη υποστηρίζει πως υπάρχει η πολιτική βούληση για αυτή την επαναδιαπραγμάτευση, ενώ εμφανίζεται συγκρατημένη όσον αφορά τις προσδοκίες από τη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου. Σε κάθε περίπτωση, η υπουργός εκτιμά πως εντός του 2011 θα υπάρξουν αποφάσεις τόσο για το θέμα της επιμήκυνσης και της μείωσης του επιτοκίου, όσο και για την επαναγορά των ομολόγων.
Η κ. Κατσέλη τάσσεται σαφώς κατά των πρόωρων εκλογών δηλώνοντας πως το ζητούμενο είναι να υλοποιηθούν οι πολιτικές και να γίνουν οι απαραίτητες προσαρμογές.
Παράλληλα, παρέχει στήριξη στον Γ. Παπακωνσταντίνου, τονίζοντας πως «τόσο ο υπουργός Οικονομικών, όσο και ο κάθε υπουργός διερευνούν και αξιολογούν τα περιθώρια διαπραγμάτευσης που ανοίγονται στην υλοποίηση του Μνημονίου, με γνώμονα τους στόχους και το περιεχόμενο της πολιτικής που προωθούν».
Η κ. Κατσέλη χαρακτηρίζει εξάλλου τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης του χρέους ελάχιστα ρεαλιστικά, εκτιμώντας πως σε μία τέτοια περίπτωση θα υπάρξουν μεγαλύτερα προβλήματα ενώ ξεκαθαρίζει πως όπως έχει επισημάνει και ο Πρωθυπουργός, δεν τίθεται κανένα θέμα νέας περικοπής μισθών και συντάξεων ή άλλων επώδυνων μέτρων πέρα όσων περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο.
Πηγή:  adesmeytos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου