Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή, 31 Ιουλίου 2011

Ξεκινά νέα Βαυαροκρατία: Στέλνουν εκτελεστικό Επίτροπο οι Γερμανοί!Η νέα βαυαροκρατία μόλις 180 χρόνια μετά την έναρξη της προηγούμενης που σημάδεψε ανεξίτηλα της μοίρα της απελευθερωμένης Ελλάδας, επιστρέφει ξανά με την έλευση του Γερμανού  Χόρστ Ραϊχενμπαχ, ως επικεφαλή της άτυπης πραγματικής κυβέρνησης της χώρας, ενός μικτού κλιμακίου βορειοευρωπαίων υπαλλήλων της ΕΕ οι οποίοι θα είναι ιεραρχικά ανώτεροι από την ελληνική κυβέρνηση κια θα αποφασίζουν εφεξής για τις τύχες του Έθνους. Αυτή θα είναι η πραγματικότητα στην Ελλάδα των δανείων σπό τον ερχόμενο Σεπτέμβριο που πιάνει δουλείά του κλιμάκιο στην Ελλάδα.
Η συμφωνία για την έλευση του Χόρστ Ραϊχενμπαχ έγινε κατά την διάρκεια της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών όπου αποφασίστηκε από τους Ευρωπαίους και εν συνεχεία ανκοινώθηκε στην Γιώργο Παπανδρέου ότι θα εγκατασταθεί στην Ελλάδα ένα κλιμάκιο το οποίο θα έχει όχι απλώς ελεγκτικές, αλλά και εκτελεστικές αρμοδιότητες.
Σε περίπτωση που υπάρχει άρνηση εκτέλεσης των εντολών του κλιμακίου, τότε αυτόματα θα κόβεται η ροή χρήματος (προς τις τράπεζές τους, αλλά με την εν συνεχεία απειλή χρεοκοπίας της Ελλάδας).
Η πρόταση ήταν του Μπαρόζο και ήρθε ως αντιστάθμισμα της απαίτησης των βορειοευρωπαίων να υποθηκεύσουν, ελληνικά εδάφη και μνημεία για να δώσουν το δάνειο! Και όλα αυτά τα δέχθηκε η ελληνική αντιπροσωπεία, ακόμα και να μιλάνε για εμπράγματες εγγυήσεις εδαφών και μνημείων και να καταλήγουν σε εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας, αντί ο πρωθυπουργός να κτυπήσει τη γροθιά στο τραπέζι και αν απειλήσει με ολική στάση πληρωμών!
Στην τοποθέτηση του Χόρστ Ραϊχενμπαχ αναφερόταν και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β.Σόϊμπλε όταν μιλούσε για περιορισμότης ελληνικής εθνικής κυριαρχίας. Και ο Γ.Παπανδρέου του έδινε "χαστούκι", ενώ είχε δεχθεί τη νέα "κυβέρνηση"!
Ο Γερμανός επίτροπος Ραϊχενμπαχ στην Αθήνα και η ομάδα του εγκαθίσταται σε ρόλο τοποτηρητή του συνόλου της ελληνικής κυβέρνησης μια ομάδα Ευρωπαίων τεχνοκρατών που θα ελέγχουν σημείο προς σημείο την λειτουργία της κυβέρνησης. Δν θα έχει στη δικαιοδοσία της μόνο την επιτάχυνση εκταμίευσης των κοινοτικών κονδυλίων όπως έλεγε η κυβέρνηση μέχρι σήμερα, και θα αναφέρεται αποκλειστικά στους Μπαρόζο και Ρεν έχοντας τη δυνατότητα ακόμα και να διακόπτουν την πορεία δανεισμού της Ελλάδας, εφόσον θεωρήσουν ότι συντρέχει λόγος και δεν εκτελούνται αυτά που ζητάνε!
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τα νέα μέτρα του νέου μνημονίουΤι φέρνει η απόφαση του ECOFIN

Μειώσεις βασικών συντάξεων του ΟΓΑ και άλλων ταμείων, άμεσες απολύσεις στο Δημόσιο, αναγκαστική πώληση τουλάχιστον 50 δισ. ευρώ δημόσιου πλούτου και δεκάδες μέτρα με ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα περιλαμβάνει η απόφαση του ECOFIN που συνυπέγραψε στις Βρυξέλλες στις 12 Ιουλίου ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος και οι ομόλογοί του και έχει ουσιαστικά το χαρακτήρα νέου μνημονίου.

Όπως αναφέρει η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», το έγγραφο της απόφασης αποδεικνύει ότι: 
1.Τη στιγμή που στην Ελλάδα η κυβέρνηση με επίσημες ανακοινώσεις διέψευδε ζήτημα μείωσης συντάξεων και επιχειρούσε να κερδίσει τις εντυπώσεις στο θέμα των απολύσεων, προσυπέγραφε τα ίδια μέτρα με τη μορφή απόφασης του Συμβουλίου, δηλαδή κείμενο απόλυτα δεσμευτικό και προϋπόθεση για τη λήψη των δόσεων του δανείου. 
2. Πλέον δεν μιλάμε για αναθεωρημένο μνημόνιο αλλά για νέο μνημόνιο που εκτείνεται έως το 2015. Ο στόχος για το έλλειμμα φτάνει έως το 2014 (2,6% του ΑΕΠ). 
Ωστόσο αναγράφεται ρητά η κυβερνητική δέσμευση για δεκάδες εισπρακτικά μέτρα, αλλά και για έσοδα αποκρατικοποιήσεων τουλάχιστον 50 δισ. ευρώ έως το 2015 (προηγουμένως μνημονιακός στόχος ήταν τα 35 δισ. ευρώ έως το 2014). Η παρούσα και οι μελλοντικές κυβερνήσεις υποχρεούνται πλέον να εντάξουν στο πανίσχυρο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας ακίνητα και ΔΕΚΟ, που θα αποτιμηθούν εκ των υστέρων ότι θα έχουν αξία 50 δισ. ευρώ. 
3.Καταργείται η απόφαση 2010/320/Ε.Ε. του Μαΐου του 2010, η οποία ουσιαστικά ενέκρινε το μνημόνιο από την πλευρά της Ε.Ε. με υπογραφές των υπουργών Οικονομικών. 

Η απόφαση προβλέπει παρεμβάσεις που θα αγγίξουν κομβικά σημεία του κοινωνικού κράτους στην Ελλάδα: 

*Μείωση της βασικής σύνταξης του ΟΓΑ και των κατώτατων ορίων συνταξιοδότησης των άλλων ταμείων κοινωνικής ασφάλισης και θέσπιση αυστηρότερων κριτηρίων με βάση τη μόνιμη κατοικία. 
*Περικοπές στα εφάπαξ ποσά που καταβάλλονται κατά τη συνταξιοδότηση. 
*Υποχρεωτικές απολύσεις και προσωρινή αργία (εργασιακή εφεδρεία) στις δημόσιες επιχειρήσεις χωρίς κλαδικές εξαιρέσεις και αύξηση των τιμολογίων τους. 
*Αναθεώρηση των βασικών παραμέτρων του συνταξιοδοτικού συστήματος, αν κριθεί ότι η αύξηση των δαπανών του δημοσίου τομέα για συντάξεις έως το 2060 ξεπερνά το 2,5% του ΑΕΠ. 
*Ιδιωτικοποίηση περιουσιακών στοιχείων αξίας «τουλάχιστον 50 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2015». 
*Συγχωνεύσεις/κλείσιμο και μείωση των επιδοτήσεων σε εκπαιδευτικά ιδρύματα (σχολεία, ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης). 
*Μείωση της παροχής υπηρεσιών υγείας σε ανασφάλιστους (έλεγχος εισόδου) και εισαγωγή χρέωσης για την παροχή υπηρεσιών σε αλλοδαπούς πολίτες. 
*Αύξηση των εσόδων από διόδια, τέλη, δικαιώματα και άλλες πηγές εσόδων. 
*Ειδικός φόρος κατανάλωσης στα αναψυκτικά, στο φυσικό αέριο και το υγραέριο, αλλά μείωση από τον Δεκέμβριο της φορολογίας των επιχειρήσεων. 
*Κατάργηση κοινωνικών επιδομάτων. 
Newsbeast.gr

Οι εκλογές… ξεκίνησαν

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣΉπιος Λόγος | Πολιτική
Η Άρτα είναι ο τόπος καταγωγής του Δημήτρη Τσοβόλα. Έστω και συμβολικά δηλαδή, σχετίζεται με το λεγόμενο «κοινωνικό ΠΑΣΟΚ», που περισσότερο υπήρξε… στα χαρτιά, στη διακήρυξη της 3ηςτου Σεπτέμβρη, παρά συναντήθηκε στα χρόνια που ακολούθησαν με το Κίνημα το οποίο ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου να ταυτίζεται με την εξουσία και το κράτος.
Στην Άρτα βρέθηκε σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου. Η Κυβέρνηση του οποίου βέβαια απέχει μακράν της κληρονομιάς του «κοινωνικού ΠΑΣΟΚ», χωρίς ωστόσο η πραγματικότητα αυτή να αποθαρρύνει τον γιο του ιδρυτή του Κινήματος από το να αγκαλιάζει μια ρητορική εικονικής πραγματικότητας.
Στη Άρτα λοιπόν, ο Γιώργος Παπανδρέου… κήρυξε ουσιαστικά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Το σκηνικό της υποδοχής του άλλωστε, με οπαδούς του ΠΑΣΟΚ να τον χειροκροτούν, κρατώντας και τις απαραίτητες σημαίες με τον πράσινο ήλιο σε λευκό φόντο, έμοιαζε καλά σκηνοθετημένο για να στείλει τέτοια μηνύματα.
Ο Πρωθυπουργός μάλιστα ανέπτυξε την πολιτική συλλογιστική με την οποία φαίνεται ότι θα επιδιώξει να προσφύγει στις κάλπες, με την προσδοκία να… ξεγελάσει και πάλι τους πολίτες. Ένα εγχείρημα εκτός της λογικής, που έχει διαμορφωθεί σήμερα στην Ελλάδα, απολύτως κατανοητό ωστόσο για έναν πολιτικό αρχηγό ο οποίος επιδιώκει να αποφύγει τη συνταξιοδότηση.
Μίλησε για τη Συμφωνία των Βρυξελλών, ως το «Ιερό Δισκοπότηρο» της σύγχρονης Ελλάδας. Προανήγγειλε και πάλι την χιλιοτραγουδισμένη αποκέντρωση, και μίλησε για το τέλος της εποχής του ρουσφετιού.
Μιας εποχής απόλυτα συνυφασμένης, αν όχι ταυτόσημης με το διαχρονικό ΠΑΣΟΚ. Ίσως γι’ αυτό οι συγκεντρωμένοι έδειχναν να έχουν χάσει τον αρχικό ενθουσιασμό τους. Αναρωτιούνταν για το τέλος… του ΠΑΣΟΚ.
STATESMEN

Οι Κινέζοι θέλουν να μας βοηθήσουν και εμείς δεν θέλουμε;

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣΣτις αρχές του 2010, τότε που το ΠΑΣΟΚ είχε διανύσει μόλις λίγους μήνες στη διακυβέρνηση του τόπου, και όσοι είχαν πιστέψει τη σχετική εξαγγελία του Γιώργου Παπανδρέου… περίμεναν τα λεφτά που υπήρχαν, κυκλοφόρησαν σενάρια περί ενδιαφέροντος της Ρωσίας και της Κίνας να συνδράμουν την ελληνική οικονομία.
Η Αθήνα είπε όχι. Προφανώς επειδή είχε προεπιλέξει την προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που άνοιγε την πόρτα της ευρωζώνης για τους «σταυροφόρους» του δολαρίου, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία για τις νομισματικές ισορροπίες σε όλο τον κόσμο.
Ήταν η εποχή λίγο πριν το Μνημόνιο Ι, τότε που ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου μιλούσε για«Τιτανικό» και ο Γιώργος Παπανδρέου παραδεχόταν ότι «κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα», με τις δεδομένες και αυτονόητες τραγικές συνέπειες που είχαν οι παραπάνω δηλώσεις… αυτοχειρίας, για την ελληνική οικονομία.
Η Ελλάδα μπήκε στον μηχανισμό στήριξης, που έμελλε να την οδηγήσει… ακόμη πιο κοντά στη χρεοκοπία. Και να απαιτηθεί η Συμφωνία των Βρυξελλών, για να απαντήσει πολιτικά η Ευρώπη στους διεθνείς κερδοσκόπους.
Στο νέο πλαίσιο που διαμορφώνεται λοιπόν, οι Κινέζοι επιστρέφουν. Για να επιβεβαιώσουν ουσιαστικά ότι και πέρσι είχαν εκφράσει έμπρακτο ενδιαφέρον, έστω κι αν η Κυβέρνηση… κοίταζε αλλού.
Όπως λοιπόν αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters, στην πρόσφατη επίσκεψη που πραγματοποίησε στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε, μεταξύ άλλων, συνάντηση και με τον εκπρόσωπο της Κίνας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ο οποίος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, του εξεδήλωσε το ενδιαφέρον της Κίνας να συμμετάσχει στον νέο μηχανισμό στήριξης, και ουσιαστικά να επαναγοράσει ένα μέρος του ελληνικού χρέους, προκειμένου να συνδράμει στην αποσυμφόρηση της βιωσιμότητάς του.
Από την πλευρά της Κυβέρνησης, οι διαρροές επιβεβαιώνουν το ενδιαφέρον των Κινέζων, και μάλιστα υπερθεματίζουν. Υπό μια έννοια, είναι λογικό. Η «δουλειά» έγινε. Η Ελλάδα άνοιξε την πόρτα της ευρωζώνης για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Σήμερα λοιπόν, επείγει το ρευστό της… λογικής, που απλόχερα μπορούν να συνεισφέρουν οι Κινέζοι. Εξηγήσεις άραγε, θα δοθούν ποτέ από αυτή την Κυβέρνηση;

H εισφορά της εισφοράς...thumb
Αυξημένες εισφορές έρχονται σε όλους τους επαγγελματίες, εμπόρους και αγρότες, ενώ ταυτόχρονα με τις νέες ρυθμίσεις στο ασφαλιστικό 150.000 εργαζόμενοι βγαίνουν από την κατηγορία των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων. Μαζί μ’ αυτά μειώνονται οι επικουρικές συντάξεις και γίνεται επανέλεγχος όλων των αναπηρικών συντάξεων. Πρόκειται για μέτρα τα οποία περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο με το οποίο εξειδικεύονται οι ρυθμίσεις του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Σταθερότητας σε ό,τι αφορά τον τομέα των εργασιακών σχέσεων και την κοινωνική ασφάλιση.
Κλιμάκωση
Η καθιέρωση ειδικής εισφοράς σε κάθε εργαζόμενο για τη στήριξη των ανέργων, η αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης στις συντάξεις και οι αυξημένες εισφορές για τα Ταμεία ελευθέρων επαγγελματιών, επιστημόνων και αγροτών οδηγούν σε νέα μείωση τα εισοδήματα όλων των πολιτών.
Από την 1η Αυγούστου επιβάλλεται αυξημένη ειδική εισφορά (τύπου ΛΑΦΚΑ) στις κύριες συντάξεις άνω των 1.700 ευρώ, επιπρόσθετη εισφορά στις συντάξεις άνω των 1.700 ευρώ για τους συνταξιούχους που είναι μικρότεροι των 60 ετών, ενώ από τις αρχές Σεπτεμβρίου θα μπει ειδική εισφορά και στις επικουρικές συντάξεις άνω των 300 ευρώ.
Σήμερα οι συνταξιούχοι με υψηλότερη των 1.700 ευρώ σύνταξη καταβάλλουν εισφορά από 4% ως 10%. Με τη νέα ρύθμιση, η εισφορά κλιμακώνεται από 6% ώς 14%. Σε όσους συνταξιούχους είναι κάτω των 60 ετών επιβάλλεται και δεύτερη εισφορά. Η εισφορά αυτή είναι 6% για συντάξεις από 1.700 ώς 2.300 ευρώ, 8% για συντάξεις από 2.300,01 ώς 2.900 ευρώ και 10% για συντάξεις άνω των 2.900,01 ευρώ. Η εισφορά κατά μέσον όρο θα φθάσει στο 8% και θα αφορά όσους συνταξιοδοτήθηκαν με τα προγράμματα εθελουσίας εξόδου. Δεν θα θιγούν οι συντάξεις μητέρων ανηλίκων, αποστράτων, καθώς και όσοι συνταξιοδοτήθηκαν υποχρεωτικά με νόμο.
Καθιερώνεται ΛΑΦΚΑ και στις επικουρικές συντάξεις. Θα αφορά τις επικουρικές άνω των 300 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισφορά θα κυμαίνεται από 3% ώς 10% ανάλογα με το ύψος της παρεχόμενης σύνταξης.
Επτά κλάσεις
Αυξάνεται από 1.1.2012 η εισφορά αγροτών στον κλάδο σύνταξης του ΟΓΑ, με τη μετατροπή των πέντε από τις επτά ασφαλιστικές κλάσεις ως υποχρεωτικών, καθώς και την αναγκαστική μετάβαση των ασφαλισμένων σε νέα κλάση ανά τριετία. Δημιουργούνται πέντε υποχρεωτικές ασφαλιστικές κατηγορίες στο Ταμείο των αγροτών και δύο προαιρετικές. Ουσιαστικά οι αγρότες κατατάσσονται στην πρώτη ασφαλιστική κατηγορία και στη συνέχεια μετατάσσονται στις επόμενες υποχρεωτικές κατηγορίες ανά τριετία. Κατ’ εξαίρεση, για τη μετάταξη από την πρώτη στη δεύτερη κατηγορία μεσολαβούν πέντε έτη ασφάλισης.
Επιβάλλεται επιπλέον εισφορά 1% στους δημοσίους υπαλλήλους και 2% στους συνταξιούχους του Δημοσίου για την ενίσχυση του Ταμείου Πρόνοιας, ενώ ταυτοχρόνως μειώνεται το ποσό του εφάπαξ τόσο των δημοσίων υπαλλήλων όσο και της ΔΕΗ.
Όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά και οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ που κατέθεσαν από την 1η Ιανουαρίου 2010 και εφεξής τα χαρτιά τους για συνταξιοδότηση στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων και στο ΤΑΥ-ΤΕΚΩ (κλάδος ΔΕΗ), αντιστοίχως, θα υποστούν περικοπή του εφάπαξ. Για το Δημόσιο η περικοπή ορίζεται σε 10%, ενώ για τους εργαζομένους στη ΔΕΗ σε 15%.
Αυξάνονται από την αρχή του 2012 οι εισφορές και στους ασφαλισμένους των πρώην λεγόμενων Ειδικών Ταμείων και νυν ΕΤΑΑ.

Χοντρό ψαλίδι στις επιχορηγήσεις
Νέο ψαλίδι, που αγγίζει το 70%, στις κρατικές επιχορηγήσεις με τις οποίες λειτουργούν οι προνοιακοί παιδικοί σταθμοί βάζει το υπουργείο Υγείας, απαιτώντας να γίνονται δεκτά στο εξής μόνο τα παιδιά γονέων με εισόδημα που φτάνει τα όρια της φτώχειας, δηλ. από 6.000 έως 8.000 ευρώ ετησίως. Η δραματική μείωση των κρατικών κονδυλίων όμως σε συνδυασμό με το αυστηρό πλαφόν στο οικογενειακό εισόδημα, αναγκάζει ήδη τις διοικήσεις των σταθμών να αυξήσουν τα τροφεία, προκειμένου να επιβιώσουν, γεγονός που προκαλεί τις σφοδρές αντιδράσεις των γονιών.
Στη Θεσσαλονίκη, για παράδειγμα, λειτουργούν συνολικά πέντε παιδικοί σταθμοί που επιχορηγούνται από την Πρόνοια, ενώ ακόμη ένας λειτουργεί στην πόλη της Έδεσσας. Μέχρι και σήμερα στους σταθμούς αυτούς, όπου φιλοξενούνται 1.000 παιδιά, γίνονταν δεκτά τα παιδιά οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα, που έφταναν τις 20.000 - 25.000 ετησίως, ενώ το κόστος των τροφείων κυμαινόταν από 100 έως 160 ευρώ τον μήνα.

Πηγή: Ποντίκι

Γερμανός κυβερνήτης «καπέλο» στο ΜαξίμουΕλλάδα: Γερμανός κυβερνήτης «καπέλο» στο Μαξίμου
Ενας Γερμανός και ένας Ελληνας, ο Χορστ Ράιχενμπαχ και ο Γιώργος Γλυνός, αναλαμβάνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου τα… κλειδιά της ελληνικής κυβέρνησης, μετά από την πρόταση του Ζ.Μ. Μπαρόζο που υιοθέτησαν οι «15», μεταξύ των οποίων και ο Ελληνας πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου.
Η έλευση Ράιχενμπαχ στην Αθήνα αλλάζει εκ βάθρων τον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης και δεν αποτελεί μόνο μία διαδικαστική αλλαγή, όπως υποστηρίζει το Μαξίμου. Εγκαθίσταται σε ρόλο τοποτηρητή του συνόλου της ελληνικής κυβέρνησης μία ομάδα Ευρωπαίων τεχνοκρατών που θα ελέγχουν σημείο προς σημείο το Μεσοπρόθεσμο. Το μείζον είναι ότι δεν θα έχει στη δικαιοδοσία της μόνο την επιτάχυνση εκταμίευσης των κοινοτικών κονδυλίων όπως (για ευνόητους λόγους) έλεγε η κυβέρνηση μέχρι σήμερα και θα αναφέρεται αποκλειστικά στους Μπαρόζο και Ρεν έχοντας τη δυνατότητα ακόμα και να διακόπτουν την πορεία δανεισμού της Ελλάδας, εφόσον θεωρήσουν ότι συντρέχει λόγος. Είναι ενδεικτικό ότι υπουργοί με τους οποίους συνομίλησε ο Τύπος της Κυριακής δεν γνωρίζουν ακόμη το ρόλο αυτής της ειδικής ομάδας υπό τον κ. Μπαρόζο, γνωρίζουν όμως -όπως χαρακτηριστικά έλεγαν- ότι από εδώ και στο εξής θα αναφέρονται στον κ. Ράιχενμπαχ και τον κ. Γλυνό που θα έχουν και το δικαίωμα του τελικού Ο.Κ. για κάθε κυβερνητική απόφαση που αφορά στο Μεσοπρόθεσμο. Από τις ιδιωτικοποιήσεις και τις αποκρατικοποιήσεις, μέχρι το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και την κοινωνική πολιτική στην Υγεία, στην απασχόληση και την παιδεία.
Ο κ. Ράιχενμπαχ, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και πρώην γενικός γραμματέας της Ε.Ε. ως επικεφαλής της ειδικής ομάδας (task force) που σύστησε ο Ζ.Μ. Μπαρόζο, και ο κ. Γλυνός -σύμβουλος του πρωθυπουργού επί των Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, γνωρίζει, λένε, όσο λίγοι στην Ελλάδα την Ε.Ε. και τον τρόπο που λειτουργεί η περίφημη «γραφειοκρατία των Βρυξελλών»- ως επικεφαλής της αντίστοιχης ελληνικής ομάδας θα είναι οι άνθρωποι που από εδώ και στο εξής θα έχουν τον τελευταίο λόγο και αυτό απέχει παρασάγγας από τα περί «τεχνογνωσίας για την επιτάχυνση της εκταμίευσης του ΕΣΠΑ», που λέει δημοσίως η κυβέρνηση, με προφανή στόχο να αποφευχθούν αντιδράσεις εκτός αλλά και εντός της κυβέρνησης για τα πραγματικά όρια δικαιοδοσίας αυτής της ομάδας. Μόνιμα μέλη της ομάδας Ράιχενμπαχ θα είναι στελέχη που θα υποδείξουν από το δικό τους στελεχιακό δυναμικό επίτροποι όπως οι Ολι Ρεν, Τσάρλι Μακ Κρίβι κ.ά., ενώ τη σύνθεση της ελληνικής task force που θα είναι ο άμεσος συνομιλητής των Ευρωπαίων τοποτηρητών θα επιλέξει ο πρωθυπουργικός σύμβουλος Γ. Γλυνός, από τις ήδη υπάρχουσες ομάδες των υπουργείων. Το όλο σχήμα θα λειτουργεί υπό τη στενή παρακολούθηση του ιδίου του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
 Η ομάδα του κ. Ράιχενμπαχ, του Γερμανού συνταξιούχου που ξεκίνησε από υπάλληλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και έφτασε μέχρι τα ανώτατα κλιμάκια των Βρυξελλών και περιγράφεται ως ένας πολύ σκληρός τεχνοκράτης, θα έχει μόνιμο γραφείο στην Αθήνα και είναι ενδεικτικό ότι στο γραφείο του θα γίνονται πλέον και οι συναντήσεις των υπαλλήλων της Τρόικας με τα στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης κατά τους τρίμηνους ελέγχους.
Οι υπουργοί στέκονται με επιφύλαξη απέναντι στην ευρωπαϊκή task force, αλλά και τον πρωθυπουργικό σύμβουλο Γ. Γλυνό, για δύο λόγους.
Πρώτον, διότι αναγνωρίζουν ως «καπέλο» την εγκατάστασή τους στην Αθήνα, πολύ περισσότερο όταν επικρατεί μυστικότητα από Βρυξέλλες και Μαξίμου γύρω από τις πραγματικές αρμοδιότητές της και τα όρια της δικαιοδοσίας της.
Δεύτερον, διότι αναγνωρίζουν στη σύσταση αυτής της ομάδας τη φράση του Γερμανού υπουργού κ. Σόιμπλε, περί μείωσης της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ

ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΏΝ ΤΑΞΊ, ΕΊΝΑΙ ΚΑΛΌ ΆΛΛΟΘΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΗΡΎΞΕΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΓΑΤΟΥ:
"ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΧΩΝ ΤΑΞΙ.
Ο ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ κ ΡΕΠΠΑΣ ΕΙΧΕ ΦΘΑΣΕΙ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ. ΣΗΜΕΡΑ Ο κ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΤΟΥΣ  ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΑ ΑΚΡΑ.
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ, ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΠΟΥ ΡΙΧΝΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ.
ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΠΟΛΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΝΩ ΗΤΑΝ ΔΙΑΛΥΜΕΝΗ, ΣΥΣΠΥΡΩΝΕΤΑΙ.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΕΛΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΠΩΔΥΝΑ ΜΕΤΡΑ ΟΠΩΣ Π.Χ. ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ  ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ.
ΠΑΡΗΓΓΕΙΛΕ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΟΛΟ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ.
ΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΝΔ ΣΤΙΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ 0,1%, ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ.
ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΑΦΗΣΕΙ ΑΝΕΚΜΕΤΆΛΛΕΥΤΗ.
ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΜΩΣ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ  Α Λ Λ Ο Θ Ι.
ΕΔΩ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΤΑΞΙΤΖΙΔΕΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΛΛΟΘΙ.
Ο ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΔΕΝ ΤΟ ΚΛΕΙΝΕΙ, ΟΥΤΕ  ΑΝΑΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ.
ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΤΑΞΙΤΖΙΔΩΝ ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΑΞΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΚΛΟΓΕΣ".

Αρχειοθήκη ιστολογίου