Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Συνάντηση Ι. Τζαμτζή με τον Υπουργό Οικονομικών για το Τελωνείο Σκύδρας




E-mailΕκτύπωσηPDF
alt
 κλικ για μεγέθυνση
Μετά την συνάντηση που είχε ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Μαυραγάνη Γιώργο προ ημερών, συνάντησε με προγραμματισμένο ραντεβού και τον Υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα, στον οποίο έθεσε τρία σημαντικά θέματα που αφορούν το Νομό Πέλλας.
Πρώτον, ο κ. Τζαμτζής ζήτησε από τον Υπουργό Οικονομικών τη μη υποβάθμιση του Τελωνείου Σκύδρας από Α΄ τάξεως σε Β΄ τάξεως.
Ο κ. Τζαμτζής κατάθεσε συγκεκριμένα στοιχεία με την κίνηση και διεκπεραίωση θεμάτων από όλα τα Τελωνεία της χώρας και την κατάταξη τους βάση αυτών, όπου αναφέρεται ότι το Τελωνείο Σκύδρας είναι το 17ο στην κατάταξη αυτή και είναι μαζί με το Τελωνείο Βέροιας τα μόνα που από Α΄ τάξεως προτείνονται να γίνουν Β΄ τάξεως.
Ο κ. Τζαμτζής τόνισε, ότι αν υπάρξει υποβάθμιση του Τελωνείου Σκύδρας, θα έχει ως αποτέλεσμα να φύγουν κάποια τμήματα από το Τελωνείο. Αυτό θα έχει πολύ σοβαρό αντίκτυπο στη λειτουργία του Τελωνείου, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στις εξαγωγές νωπών και τυποποιημένων φρούτων, λαχανικών και άλλων αγαθών.
Αναφέρθηκε δε στα έγγραφα που έχουν γίνει τόσο από την Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδος (ΕΚΕ), όσο και από τους εργαζόμενους στο Τελωνείο αλλά και των εργαζομένων του Υπουργείου, οι οποίοι τονίζουν ότι Τελωνεία επιπέδου της Σκύδρας δεν πρέπει να υποβαθμιστούν από Α΄ τάξεως σε Β΄ τάξεως τελωνεία.
Τέλος για το θέμα αυτό ο κ. Τζαμτζής επεσήμανε στον Υπουργό ότι το Τελωνείο Σκύδρας στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο το οποίο κατασκευάστηκε όταν ο ίδιος ήταν Δήμαρχος Σκύδρας.
Το δεύτερο θέμα που έθεσε ο κ. Τζαμτζής στον κ. Στουρνάρα είναι η παραμονή και λειτουργία του Παραρτήματος του Γενικού Χημείου του Κράτους μέσα στο Τελωνείο της Σκύδρας.
Το Τελωνείο της Σκύδρας δεν μπορεί να λειτουργήσει ομαλά χωρίς να λειτουργεί το Γενικό Χημείο του Κράτους, τόνισε ο Βουλευτής στον Υπουργό Οικονομικών. Επιχειρηματολογώντας ο κ. Τζαμτζής, σημείωσε ότι αν δεν λειτουργεί μέσα στο Τελωνείο Σκύδρας, το Γενικό Χημείο του Κράτους, τα έξοδα για το Υπουργείο θα είναι πολύ περισσότερα και η ζημιά στις εξαγωγές πολύ μεγάλη, διότι θα απαιτείται κάθε εβδομάδα, ένα φορτηγό να μεταφέρει τα δείγματα για να γίνουν οι απαιτούμενοι έλεγχοι στη Θεσσαλονίκη.
Ακόμη, αυτό θα επιφέρει πολύ μεγάλη ζημιά στις εξαγωγές, εξαιτίας των μεγάλων καθυστερήσεων αλλά και στην ποιότητα των προϊόντων, διότι πάρα πολλά από αυτά είναι νωπά και ευπαθή.
Ο κ. Τζαμτζής αναφέρθηκε και στο πρόβλημα το οποίο έχει δημιουργηθεί εξαιτίας της μη πληρωμής των γεωπόνων, οι οποίοι κάνουν ποιοτικούς και φυτουγειονομικούς ελέγχους στα φορτία που είναι προς εξαγωγή.
Διευκρίνισε στον κ. Στουρνάρα ότι οι εξαγωγές και οι έλεγχοι των φορτίων γίνονται σε όλη την διάρκεια του 24ώρου, διότι κάθε ώρα που περνά επιβαρύνει ποιοτικά ιδιαίτερα τα νωπά προϊόντα.
Έτσι, μετά την απόφαση των γεωπόνων να λειτουργούν και να ελέγχουν μόνο εντός ωραρίου εργασίας τους, έχουν δημιουργηθεί πολύ σοβαρά προβλήματα στις εξαγωγές.
Ο κ. Τζαμτζής πρότεινε να εκσυγχρονιστεί το σύστημα πιστοποιητικών για τα εξαγώγιμα φορτία αγροτικών προϊόντων.
Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας δήλωσε στον κ. Τζαμτζή ότι κατανοεί απόλυτα τα προβλήματα που υπάρχουν, τον ευχαρίστησε τόσο για την ενημέρωση όσο και για τα έγγραφα που κατέθεσε και τόνισε ότι σε συνεργασία με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Μαυραγάνη, θα δοθεί λύση τόσο στο θέμα του Τελωνείου όσο και στο θέμα του Παραρτήματος του Γενικού Χημείου του Κράτους στη Σκύδρα, με στόχο να μην δημιουργηθούν προβλήματα στις εξαγωγές διότι το Τελωνείο της Σκύδρας αποτελεί μια πύλη εισόδου συναλλάγματος για την χώρα.



http://www.karatzova.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου