Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Πως θα πραγματοποιηθεί η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών ύψους 22-25 δισ;


Οι ζημίες από το PSI+ θα αντιμετωπιστούν με αμκ με κοινές άνευ ψήφου και οι ζημίες της Blackrock με κοινές μετά ψήφου – Οι τιμές των αμκ με discount 45%

Αποκλειστικό......Με ένα 4τραπλό συνδυασμό, αυξήσεων κεφαλαίου με κοινές μετοχές μετά ψήφου, κοινών μετοχών άνευ ψήφου, ομολογιακών μετατρέψιμων σε μετοχές που θα φέρουν επιτόκιο 10% και ίδια συμμετοχή θα υλοποιηθεί η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών που εκτιμάται μεταξύ 22 και 25  δις ευρώ.
Με βάση πληροφορίες οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και η διαδικασία που θα ακολουθηθεί θα είναι η εξής….
Μετά το PSI+ και την οριστική αποτίμηση των ζημιών από την Blackrock – διαδικασία που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί αρχές Μαρτίου – θα ζητηθεί στα capital plans να παρουσιάσουν οι τράπεζες σχέδια ανακεφαλαιοποίησης.
Στην πρώτη φάση θα ζητηθεί από τις τράπεζες με ίδια μέσα να ανακεφαλαιοποιηθούν.
Π.χ. ας υποθέσουμε ότι μια τράπεζα χρειάζεται 5 δις ευρώ.
Θα ζητηθεί από την τράπεζα να βρει με ίδια μέσα 5 δις ευρώ. Ίδια μέσα νοούνται αυξήσεις κεφαλαίου, πωλήσεις θυγατρικών ή άλλων περιουσιακών στοιχείων.
Αν η τράπεζα καταφέρει να συγκεντρώσει το 1 δις απομένουν άλλα 4 δις ευρώ.
Η επικρατούσα αντίληψη στα επιτελεία των τραπεζών είναι ότι οι τράπεζες μετά το PSI+ και την Blackrock μπορούν να πείσουν τους διεθνείς επενδυτές, ότι δεν θα προκύψουν άλλες ζημίες ή άλλες αρνητικές εκπλήξεις….
Σε μια τέτοια περίπτωση θα μπορούσαν να υλοποιηθούν αμκ με κοινές μετά ψήφου μετοχές και ομολογιακά μετατρέψιμα σε μετοχές, κάποιας κλίμακας.
Ωστόσο είναι προφανές ότι οι τιμές των αυξήσεων κεφαλαίου των τραπεζών με τις τιμές που θα προσδιορίσει το ΤΧΣ θα είναι οι ίδιες.
Με βάση ενδείξεις και όπως ορίζεται από το ΤΧΣ οι τιμές των αυξήσεων κεφαλαίου θα προσδιοριστούν σε επίπεδα πολύ χαμηλότερα από τις τρέχουσες τιμές.
Πιθανότατα θα προκύψει ένα discount 45% με 50% από τις τρέχουσες τιμές ή κατά το ορθότερο από τον μέσο όρο των τελευταίων 3 μηνών, λαμβάνοντας υπόψη αξιολογήσεις ορκωτών και ειδικών μελετών αποτίμησης.
Ως παράδειγμα αναφέρεται ότι ο μέσος όρος της τιμής της Εθνικής είναι στα 2 ευρώ. Με discount 50% σημαίνει 1 ευρώ η τιμή της αμκ από το ΤΧΣ.
Για την Alpha bank ο μέρος όρος τριμήνου είναι 1,10 ευρώ και με discount 50% σημαίνει 0,55 με 0,60 ευρώ τιμή αύξησης κεφαλαίου με βάση τα τωρινά δεδομένα.
Έτσι λοιπόν εξηγείται καθαρά γιατί οι εγχώριοι θεσμικοί επενδυτές έσπευσαν να ανεβάσουν τόσο βίαια και απροκάλυπτα την αγορά και ειδικά τις τραπεζικές μετοχές. Να βελτιώσουν τον μέσο όρο σε 3μηνιαία βάση ώστε οι τιμές των αμκ που θα ακολουθήσουν να υλοποιηθούν σε τιμές ρεαλιστικές.
Με βάση το παράδειγμα μας η τράπεζα που χρειαζόταν 5 δις ευρώ κατάφερε να καλύψει το 1 δις ευρώ άρα απομένουν 4 δις ευρώ.
Αυτά τα 4 δις ευρώ θα καταβληθούν από το ΤΧΣ με κοινές μετοχές άνευ ψήφου, με κοινές μετοχές μετά ψήφου και με ομολογιακά μετατρέψιμα σε μετοχές με βάση μια διαδικασία που βρίσκεται υπό εξέταση.
Π.χ. αν η τράπεζα του παραδείγματος μας υποστεί ζημία 3 δις από το PSI+ και 1 δις ευρώ από την Blackrock τότε τα 3 δις ευρώ θα τα αντλήσει μέσω του ΤΧΣ με αύξηση κεφαλαίου με κοινές άνευ ψήφου. Το αιτιολογικό είναι ότι δεν ευθύνεται η τράπεζα για τις ζημίες του PSI+.
To 1 δις ευρώ από την Blackrock που αποτελεί λειτουργική ζημία – οι τραπεζίτες λένε ότι λόγω της ύφεσης της οικονομίας θα εμφανίσουν ζημίες και όχι από λειτουργικές αδυναμίες – το ΤΧΣ θα την καλύψει με αύξηση κεφαλαίου με κοινές μετά ψήφου μετοχές.
Στόχος πάντως είναι οι υφιστάμενες κοινές μετοχές των παλαιών μετόχων που θα αποτελούν και την μειοψηφία και οι νέες άνευ ψήφου κοινές μετοχές να είναι η πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου ώστε να αποτραπεί η κρατικοποίηση.
Όσον αφορά τα ομολογιακά μετατρέψιμα σε μετοχές θα αποτελούν επίσης την μειοψηφία της ανακεφαλαιοποίησης και θα φέρουν ετήσια απόδοση 10% δηλαδή επιτόκιο που θα πληρώνουν οι τράπεζες στο ΤΧΣ.

Πέτρος Λεωτσάκος
www.bankingnews.gr

Απίστευτο: Η τράπεζα αφαίρεσε 100 ευρώ από λογαριασμό ανήλικης για οφειλές της μητέρας της!!!



Τράπεζα αφαίρεσε από λογαριασμό βιβλιαρίου ανήλικου στον οποίο ήταν συνδικαιούχοι οι γονείς του το ποσό των 99,94 ευρώ προκειμένου να πληρωθεί δόση πιστωτικής κάρτας που είναι στο όνομα της μητέρας. Το πρωτοφανές περιστατικό που αφορά σε ενέργεια γνωστής τράπεζας καταγγέλλει μέσω της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης η μητέρα της ανήλικης, που παράλληλα αναρωτιέται αν οι τράπεζες μπορούν να κάνουν και κάτι ανάλογο σε λογαριασμό της μητέρας της στον οποίο είναι συνδικαιούχος....


Εξαιτίας δε του συγκεκριμένου περιστατικού η Ένωση εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής:

"Με αφορμή την παραπάνω καταγγελία μέσω email , προς την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.¨μέλους της , μητέρας ανηλίκου κοριτσιού, που βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατάθεση αίτησης στο Ειρηνοδικείο, κάνοντας χρήση του Ν.3869/2010 (υπερχρεωμένα νοικοκυριά), η ΄Ενωση στεκόμενη δίπλα στην αγωνία, στην ανέχεια, αλλά και στην συνδρομή, προς τους δανειολήπτες που αιτούν την στήριξη της, και για την απεμπλοκή τους από τον "βραχνά" της πίεσης των Τραπεζών και των συνεργατών αυτών (εισπρακτικές) απευθύνει " κραυγή αγωνίας " για λογαριασμό των καταναλωτών, στις Τράπεζες που λειτουργούν με παρόμοιες πρακτικές, λέγοντας τους ,

Κύριοι, η κοινωνία αιτεί και απαιτεί σεβασμό, δεν είναι δυνατόν να τα ισοπεδώνουμε όλα. Πάντα το νόμιμο δεν είναι ¨και ηθικό.Και πόσο μάλιστα όταν δεν είναι νόμιμο. Δεν νομίζουμε ότι κανένας από μας , σας εξουσιοδότησε, να μπαίνετε στον "κουμπαρά" του παιδιού μας που διατηρεί μέσω λογαριασμού στην Τράπεζα σας, και να του "αρπάξετε" την οικονομία του...των π.χ 99,94 Ευρώ;

Αλλά απευθυνόμενη και στους καταναλωτές λέμε: Αγαπητοί φίλοι, η ΄Ενωση μας, καθημερινά δέχεται καταγγελίες δανειοληπτών, ανέργων δανειοληπτών, για απαράδεκτες πρακτικές των Τραπεζών μέσω των λογαριασμών σας, ιδιαίτερα την αφαίρεση του ποσού της ανεργίας που μπαίνει στους λογαριασμούς σας κατ εντολή του Ο.Α.Ε.Δ, με στέρηση στους δικαιούχους την ουσιαστική πρόσβαση σε αγαθά επιβίωσης.

Επειδή ζούμε σε καιρούς ανεξέλεγκτης επιθετικότητας εκ μέρους των δανειστών μας Τραπεζών, βιώνουμε καθημερινά τραγικές καταστάσεις και επειδή γι αυτούς δεν μετράνε οι άυλες αξίες παρά μόνο η εύρεση και η εξεύρεση τρόπων και μηχανισμών πίεσης αντιμετωπίζοντας μας ως έσοδο του Ταμείου τους ,εμείς τους απαντάμε ως ΄Ενωση ότι διαθέτουμε τα δικά μας όπλα, της νομιμότητας της ηθικής και της αξιοπρέπειας, γι αυτό επικοινωνήστε όσοι είστε άνεργοι επιδοματούχοι του Ο.Α.Ε.Δ, προσωπικά με την ΄Ενωση στην Διεύθυνση της έδρας της (Πλατ.1866 αρ.2 ):για Συμβουλευτική Υποστήριξη, πριν βρεθείτε με άδειο τον λογαριασμό που σας κατατίθεται το επίδομα ανεργίας."

Planet-Greece

Ο κ. Παπαδήμος άλλαξε τις “κόκκινες γραμμές” με λαχανάκια Βρυξελλών



Share
Ο κ. Παπαδήμος έφυγε την Κυριακή για τις Βρυξέλλες παίρνοντας από τον Α. Σαμαρά και τους άλλους μια επιταγή, όχι λευκή αλλά γραμμένη με κόκκινο στυλό. Ήταν οι κόκκινες γραμμές, οι εντολές των τριών αρχηγών για το τι έπρεπε να ζητήσει ο κ. Πρωθυπουργός από τους Ευρωπαίους ηγέτες. Όχι στην κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, όχι στις περικοπές των επικουρικών, όχι σε νέα μέτρα που θα φέρουν την ύφεση σε εφιαλτικά επίπεδα.
Μέχρι στιγμής και ενώ εντείνονται οι πιέσεις και οι εκβιασμοί των δανειστών και της Τρόικας κανείς δεν ξέρει τι έκανε στο εξωτερικό ο κ. Παπαδήμος.
- Τι συμφωνίες έκανε;
- Τι έδωσε;
- Τι πήρε;
Κανείς δεν ξέρει.
Μάθαμε επίσης ότι ο κ. Παπαδήμος είχε κατ΄ ιδίαν συνομιλία με την κ. Μέρκελ. Τι είπαν άραγε και ποιες κόκκινες γραμμές έθεσε;
Συνάντησε και διάφορους τεχνοκράτες προσκολλημένους στην Τρόικα ενώ έκανε κι ένα ταξιδάκι στη Φραγκφούρτη όπου συνάντησε τον Μ. Ντράγκι. Για τα ομόλογα της ΕΚΤ που γράφουμε αλλού του είπε τίποτα;
Και μετά από όλα αυτά γύρισε στην Ελλάδα όπου αντί να μιλάμε για τις δικές μας κόκκινες γραμμές, από προχθές μιλάμε για καταιγίδα μέτρων ενώ την Κυριακή οι εντολές ήταν ρητές. Όχι άλλα τυφλά μέτρα.
Το μόνο ορατό μέχρι στιγμής αποτέλεσμα του ταξιδιού του κ. Παπαδήμου είναι ότι δεν πέτυχε απολύτως τίποτε, δεν έθεσε κανένα όρο, ούτε εκμεταλλεύτηκε το κακό κλίμα για τη Γερμανία μετά την ντροπιαστική πρόταση για δημοσιονομικό επίτροπο.
Αντιθέτως, η τρόικα ξεσπάθωσε και ζήτησε ακόμη χειρότερα μέτρα, φορολογικού κυρίως περιεχομένου που θα οδηγήσουν την οικονομία στο γκρεμό και τους πολίτες σε απόγνωση.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες που διαρρέουν από το Μαξίμου αντί να βάζει η Ελλάδα τις κόκκινες γραμμές τις βάζει τώρα … η Τρόϊκα που επιμένει στην μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα και στην κατάργηση του 14ου μισθού και όλων των κλαδικών συμβάσεων. Δεν δέχεται επίσης κουβέντα για τις περικοπές στις επικουρικές, αλλά μας κάνει την χάρη να συζητά τον 13ο μισθό.  Προτείνει, επίσης, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών να γίνει με προνομιούχες μετοχές ή με κοινές χωρίς ψήφο.
Τι συμβαίνει λοιπόν με τον κ. Παπαδήμο; Ανυπακοή στους ανθρώπους που τον έφεραν στη θέση που βρίσκεται ή… υπακοή στους πραγματικούς εντολείς του;
Ένα είναι σίγουρο:  Ακόμα και τον… ομορφάντρα της διαφήμισης να στέλναμε στις Βρυξέλλες θα είχαμε καλύτερα αποτελέσματα.
Διαβάστε κι αυτό:

Antinews

Επιτροπεία, μια τιμωρία που θα μας κάνει Αιθιοπία



Διαβάστε για τι αναφέρει άρθρο κόλαφος της Le Monde για την γερμανική επιτροπεία στην Ελλάδα. Την χαρακτηρίζει τιμωρία και αναφέρει παραδείγματα του τρίτου κόσμου

Υπό τον τίτλο "Επιτροπεία: μια τιμωρία που γνωρίζουν καλά οι αναπτυσσόμενες χώρες", η γαλλική εφημερίδα Le Monde εξαπολύει δριμεία επίθεση σταγερμανικά σχέδια περί επιτροπείας στην Ελλάδα, σχολιάζοντας πως ανάλογες πρακτικές εφάρμοσε το ΔΝΤ στον Τρίτο Κόσμο το '80.
"Το ενδεχόμενο να τεθεί υπό επιτροπεία η Ελλάδα θυμίζει μια σκοτεινή εποχή", αναφέρει η εφημερίδα, προσθέτοντας πως θυμίζει εκείνη των σχεδίων διαρθρωτικής προσαρμογής που εφάρμοζε το ΔΝΤ, το οποίο δεν δίσταζε να θέτει υπό τον έλεγχό του το σύνολο των οικονομικών υποθέσεων στις χώρες όπου προσέφερε βοήθεια.
Η εφημερίδα σημειώνει πως η έννοια της επιτροπείας δεν είναι άγνωστη σε χώρες του λεγόμενου τρίτου κόσμου όπως η Αιθιοπία και η Κένυα, όπου είχε τεράστιο κοινωνικό κόστος.
Μάλιστα, η Monde κάνει αναφορά και στις περιπτώσεις της Αργεντινής και της Αλγερίας , όπου απαίτησαν από τις κυβερνήσεις να λάβουν ριζοσπαστικά μέτρα, όπως μεγάλες περικοπές δημοσίων δαπανών για υγεία, παιδεία και κοινωνικά προγράμματα, ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων επιχειρήσεων, συμπίεση μισθών και κατάργηση προστατευτικών κανονισμών.
Στον πάγο η επιτροπεία μέχρι τον Μάρτιο
Αν και η εφημερίδα αναφέρει πως η ιδέα της επιτροπείας απομακρύνεται,αυτό είναι προσωρινό καθώς θα επανεμφανιστεί τον Μάρτιο, σε ενδεχόμενη χρεοκοπία της χώρας.
Σε μια άλλη αφρικανική χώρα, στην Κένυα, "η αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος προκάλεσε σειρά πτωχεύσεων στις τράπεζες την περίοδο 1993-1994 και αύξηση των επιτοκίων. Το κοινωνικό κόστος αυτών των πολιτικών υπήρξε ανυπολόγιστο. Τότε γιατί αυτή η ιδέα επανήλθε στην ημερήσια διάταξη;" διερωτάται η εφημερίδα, και προσθέτει ότι "παρά το ότι η σκέψη μοιάζει να απομακρύνεται προς το παρόν, η πιθανότητα (μιας επιτροπείας από την ΕΕ) θα μπορούσε να γίνει πιο συγκεκριμένη αν η Ελληνική Δημοκρατία κήρυσσε πτώχευση στις 20 Μαρτίου.
Την ημέρα αυτή λήγουν ομόλογα 14,4 δισ. ευρώ. Ένα πρόβλημα για το οποίο αναζητείται λύση εδώ και πολλές εβδομάδες στην Αθήνα αλλά δεν έχει βρεθεί για την ώρα".

Χρεοκοπία αν καταργηθούν τα δώρα!



«Αν καταργηθεί ο 13ος και ο 14ος μισθός, θα οδηγηθούμε με μαθηματική ακρίβεια σε χρεοκοπία μέσα στους επόμενους τρεις έως πέντε μήνες. Η κατάργηση ισοδυναμεί με καταστροφή, καθώς θα καταρρεύσουν ασφαλιστικά ταμεία και φορολογικά έσοδα». Τη δραματική αυτή προειδοποίηση εκφράζουν, μιλώντας στη «δημοκρατία», υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Εργασίας, τονίζοντας ότι έχουν ενημερώσει γι’ αυτό με στοιχεία και την τρόικα.
Τονίζουν ότι, με βάση τις προβολές που έχουν κάνει για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, το έλλειμμα στην είσπραξη φόρων και ασφαλιστικών εισφορών θα είναι τόσο μεγάλο, ώστε να κινδυνεύσει άμεσα το σύστημα να τιναχτεί στον αέρα. Παρ’ όλα αυτά, οι τροϊκανοί εμμένουν δογματικά στην άμεση κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και του επιδόματος αδείας...
Οι οικονομοτεχνικές μελέτες, οι οποίες διεξάγονται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος από τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας και από στελέχη του υπουργείου Εργασίας, καταλήγουν σε ένα και μοναδικό συμπέρασμα: Δεν μπορεί υπό τις παρούσες συνθήκες η ελληνική οικονομία, με την ύφεση να καλπάζει (-6%), τη μαύρη εργασία να μην μπορεί να περιοριστεί (30% και άνω) και την ανεργία διαρκώς να αυξάνεται (19,2% στοιχεία Οκτωβρίου από τη Eurostat), να αντέξει την οριζόντια περικοπή των μισθών του ιδιωτικού τομέα, από 14 σε 12 τον χρόνο. «Ολα τα μέτρα που αποφασίστηκαν και ψηφίστηκαν στο Μεσοπρόθεσμο του περασμένου καλοκαιριού συμπεριελάμβαναν την παραδοχή ότι οι μισθοί θα παραμείνουν 14. Διαφορετικά, όλα τα νούμερα πέφτουν έξω δραματικά» σημείωναν αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης έχει ξεκαθαρίσει ότι το ζήτημα της κατάργησης του 13ου και του 14ου μισθού είναι ένα θέμα που ξεπερνάει τις αρμοδιότητές του και θα πρέπει γι’ αυτό να ληφθεί απόφαση σε κορυφαίο επίπεδο, δηλαδή από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς. Ο κ. Κουτρουμάνης προσπαθεί να διατηρήσει ζωντανές τις διαπραγματεύσεις, για να μη χρεωθεί ένα πιθανό ναυάγιο, το οποίο και θα σημαίνει ότι ανοίγει ξανά η πόρτα της χρεοκοπίας για την Ελλάδα. Αυτός είναι και ο λόγος που η χθεσινή συνάντηση με την τρόικα αναβλήθηκε και μεταφέρθηκε για το τέλος της εβδομάδας, πιθανότατα την Παρασκευή, και αφού θα έχει ολοκληρωθεί και μια ακόμα συνάντηση μεταξύ των κοινωνικών εταίρων. Το υπουργείο θα ήθελε πάρα πολύ να καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις των κοινωνικών εταίρων (νέα συνάντηση των ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ ορίστηκε την Πέμπτη στις 11 το πρωί στα γραφεία του ΣΕΒ), έτσι ώστε να φανεί προς την τρόικα ότι εργοδότες και εργαζόμενοι βρίσκονται σε κοινή γραμμή πλεύσης για τη σωτηρία των θέσεων εργασίας και για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων. Σε μια τέτοια περίπτωση πρέπει να θεωρείται δεδομένο το πάγωμα των μισθών του ιδιωτικού τομέα για μια τριετία, αλλά και η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 10% (5% εργοδότες, 5% εργαζόμενοι). Είναι εξαιρετικά αμφίβολο, όμως, αν οι συγκεκριμένες παραχωρήσεις θα γίνουν αποδεκτές από την τρόικα...
Βασίλης Αγγελόπουλος
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Exomatiakaivlepo

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΥΤΙΝ ΕΞΕΔΩΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΑΝΘΡΩΠΟ ΣΟΡΟΣ.




Την ίδια στιγμή που οι γελοίοι του ΔΝΤ ζητούν "διαρθρωτικές αλλαγές" για να αποσαθρώσουν την κοινωνία, ο πρόεδρος της Ρωσίας συγκρούεται με τους συνεταίρους του τρόμου αφού πρώτα ρήμαξε τους ντόπιους ολιγάρχες - συνεργάτες του ΔΝΤ.

Έτσι, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Sibilla, εξέδωσε ένταλμα σύλληψης κατά του George Soros, στενού συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου, του Στρος Καν κλπ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στα ιταλικά ΜΜΕ ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Vladimir Putin εξέδωσε Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης εναντίον του «Τρομοκράτη Χρηματιστή George Soros»!

Πανικός στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα!

Αναλυτικά εδώ: Putin dichiara guerra a George Soros & Co. (Ο Πούτιν κηρύσσει πόλεμο στον George Soros & σια)


Διαβάστε πως είχε απαντήσει ο Πούτιν στο ΔΝΤ όταν ζητούσαν συνέχιση των "Μεταρρυθμίσεων' και των "διαρθρωτικών αλλαγών" την ώρα που ο λαός του λιμοκτονούσε μετά την ηγεσία του Ρώσου Παπανδρέου, του Γιέλτσιν εδώ:

Χρειαζόμαστε επειγόντως έναν Πούτιν.



Αρχειοθήκη ιστολογίου