Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Μαζικές υποβαθμίσεις: χτύπημα κάτω από τη ζώνη ή ανέλπιστο δώρο;



stocksmixedΚάθε μία ξεχωριστά μπορεί να ήταν αναμενόμενη αλλά οι υποβαθμίσεις και των 9 κρατών μελών της ευρωζώνης όπως ανακοινώθηκαν ταυτόχρονα το απόγευμα της Παρασκευής προκάλεσαν σοκ. Ως άμεσο αποτέλεσμα της υποβάθμισης της απόλυτης πλειοψηφίας(!) των κρατών – μελών της, η ευρωζώνη στην πραγματικότητα άλλαξε κατηγορία, κατεβαίνοντας κι αυτή μια κλίμακα χαμηλότερα. Η υποβάθμιση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) από ΑΑΑ σε ΑΑ+ την Δευτέρα επικύρωσε και τυπικά το «χαμήλωμα» της ευρωζώνης. Το ίδιο συμπέρασμα υπογραμμίζουν και οι συνεχείς απώλειες που καταγράφει το ευρώ, το οποίο έναντι του δολαρίου από τον Οκτώβριο έχει χάσει το 8,6% της αξίας του. Με τη διαπραγμάτευσή του μάλιστα να κινείται στα 1,26 δολ., που αποτελεί χαμηλό ρεκόρ για τους τελευταίους 20 μήνες, τα χειρότερα είναι μπροστά του, τόσο ως αποτέλεσμα της κρίσης της ευρωζώνης που δεν λέει να κοπάσει όσο κι ως αποτέλεσμα των βραχυπρόθεσμων θετικών προοπτικών της αμερικάνικης οικονομίας. Καθόλου τυχαία η UBS AG ως δίκαιη τιμή του ευρώ «βλέπει» τα 1,15-1,20 δολ. Έχει επομένως ακόμη …δρόμο.
Όσο όμως κι αν η Standard & Poors να έπληξε την ευρωζώνη με την υποβάθμιση των εννέα κρατών, δίνοντας τροφή σε σενάρια για αμερικανικό δάκτυλο, η αλήθεια είναι πως η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (και όχι κάποιο δευτεροκλασάτο ευρωπαϊκό όργανο) έχει συνειδητά και σχεδιασμένα με τις πράξεις και τις παραλείψεις της δώσει τη δυνατότητα στους αμερικανικούς οίκους αξιολόγησης να παρεμβαίνουν στα εσωτερικά της ΕΕ τόσο απροκάλυπτα. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της επιλογής ήταν τα όσα (δεν) αποφασίσθηκαν στην συνεδρίαση της Κομισιόν στις 15 Νοέμβρη. Με βάση ρεπορτάζ εφημερίδων η Κομισιόν απέρριψε συγκεκριμένες προτάσεις που κατέθεσε ο αρμόδιος επίτροπος για θέματα εσωτερικής αγοράς, Μισέλ Μπαρνιέ, κι οι οποίες πραγματικά θα έθεταν ένα όριο στην ανεξέλεγκτη δραστηριότητά τους. Μεταξύ αυτών των προτάσεων, που έμειναν …προτάσεις, περιλαμβάνονταν σχέδια για την απαγόρευση έκδοσης αξιολογήσεων σε χώρες για τις οποίες εξεταζόταν η υπαγωγή τους σε μηχανισμό διάσωσης και η απαγόρευση εξαγοράς άλλων μικρότερων εταιρειών αξιολόγησης. Η απόφαση αυτή κάλλιστα μπορούσε να αιτιολογηθεί στη βάση του ότι ήδη τρεις εταιρείες μόνο (Standrard & PoorsFitch Moodys) ελέγχουν to 95% της αγοράς, με το υπόλοιπο μέρος μάλιστα να ελέγχεται από εξειδικευμένες εταιρείες που ασχολούνται για παράδειγμα με τον ασφαλιστικό κλάδο, τις ασιατικές επιχειρήσεις, κ.λπ. Επιχειρήματα υπήρχαν, βούληση όπως αποδείχτηκε δεν υπήρχε… Η τελική απόφαση έγινε δεκτή με τυμπανοκρουσίες από την βρετανική πρωτεύουσα που θα δεχόταν το μεγαλύτερο πλήγμα από μία τέτοια εξέλιξη.
Πριν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανάψει «κόκκινο» στις προτάσεις περιορισμού της ασυδοσίας των αμερικανικών οίκων αξιολόγησης, προτάσεις που κατά καιρούς είχαν ακουσθεί ακόμη κι από επίσημα ευρωπαϊκά χείλη για την δημιουργία ευρωπαϊκού οίκου αξιολόγησης αποδείχθηκαν κενολογίες, χωρίς κανένα πραγματικό αντίκρισμα.
Πίσω από αυτή την ολιγωρία δεν υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες. Αν κάτι διακρίνεται είναι η τεράστια διευκόλυνση που προσφέρουν οι οίκοι αξιολόγησης στις Βρυξέλλες και τη Φρανκφούρτη λειτουργώντας σαν φόβητρο που διευκολύνει την εφαρμογή των πολιτικών λιτότητας. Χωρίς μάλιστα να συνοδεύεται κι από πολιτικό κόστος, που περνάει στην άλλη μεριά του Ατλαντικού. Σε αυτό το πλαίσιο οι υποβαθμίσεις, επιταχύνοντας την υιοθέτηση των πολιτικών λιτότητας, παρά μάλιστα το οικονομικό κόστος που προκαλούν, περισσότερο μοιάζουν με ανέλπιστο δώρο παρά με χτύπημα κάτω από τη ζώνη. 

Sofokleus10.gr

‘‘ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ’’ από το δήμο Αρριανών!!



ΣΕΡΗΦ Ιμπραχήμ, δήμαρχος ΑρριανώνΚατάπληξη και οργή προκαλούν οι πρωτάκουστες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του τουρκόφωνου Καλλικρατικού Δήμου Αρριανών για τις μη συγχωνεύσεις και συγκροτήσεις των διοικητικών συμβουλίων των σχολικών επιτροπών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.  
Μια κίνηση η οποία μόνο ως ωμός εκβιασμός μπορεί να θεωρηθεί απέναντι στην ευάλωτη σημερινή πολιτική ηγεσία που έχει ανάγκη από ψήφους. 
Στόχος είναι να εκπαραθυρωθούν τα Ελληνικά και να θεσπιστεί με το έτσι θέλω η δίγλωσση εκπαίδευση στη μειονότητα (Ελληνικά – Τουρκικά) σε ΟΛΕΣ τις εκπαιδευτικές βαθμίδες! 
Συγκεκριμένα..., πληροφορηθήκαμε ότι με τις υπ’ αρ. 115/2011, 116/2011, 117/2011 και 118/2011 αποφάσεις του, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αρριανών αποφάσισε στη συνεδρίασή του της 1ης Ιουνίου 2011 ΟΜΟΦΩΝΑτη μη συγχώνευση των σχολικών επιτροπών του ενιαίου πλέοντουρκόφωνου Δήμου Αρριανών (που θυμίζουμε περιλαμβάνει τον πρώην Δήμο Φιλύρας, τον πρώην Δήμο Αρριανών, την πρώην Πομακική Κοινότητα Οργάνης και την πρώην Πομακική Κοινότητα Κέχρου) και συνακόλουθα τη μη συγκρότηση των Διοικητικών Συμβουλίων των καινούριων σχολικών επιτροπών, τόσο για την πρωτοβάθμια όσο και για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, παρά τα όσα επιβάλλονται από το ν. 3582/2010.
 
ΟργάνηΤο γεγονός έχει ζωτική σημασία, κυρίως για τους Πομάκους κατοίκους της πρώην Κοινότητας Οργάνης, οι οποίοι δέχονται ένα νέο μαχαίρωμα του τουρκικού εθνικισμού, καθώς οι σχολικές επιτροπές αυτές αφορούνΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τα Δημόσια Ελληνόφωνα Νηπιαγωγεία που λειτουργούν στους Πομάκικους οικισμούς Κύμη και Άνω Βυρσίνη, αλλά και το Δημόσιο Γυμνάσιο που λειτουργεί στην Οργάνη. 
Το σκεπτικό είναι ενδεικτικό της πρόθεσης της νέας δημοτικής αρχής, καθώς δε προχωρά στη συγχώνευση και συγκρότηση των επιτροπών με το εκβιαστικό σκεπτικό ότι το πρόγραμμα των σχολείων αυτών δεν είναι δίγλωσσο! Φυσικά όταν μιλάν για δίγλωσσο εννοούν Ελληνικό και Τουρκικό. 
Να θυμίσουμε στο σημείο αυτό ότι στην πρώην Κοινότητα Οργάνης είχαν την τύχη να ιδρυθούν και να λειτουργήσουν απρόσκοπτα τα μοναδικά δημόσια Ελληνόφωνα νηπιαγωγεία σε μειονοτικά χωριά, και αυτό μετά από την επιθυμία και τις τεράστιες προσπάθειες των Πομάκων κατοίκων τους (Κύμη και Άνω Βυρσίνη) και παρά τον πόλεμο των τουρκοφρόνων, τόσο των τότε τοπικών αρχόντων, όσο, και, κυρίως του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Α. Χατζηοσμάν, ο οποίος πρωτοστάτησε στον αγώνα κατά των δημόσιων Ελληνόφωνων δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων στην περιοχή (βλ.Ζαγάλισα τεύχος 36, Δεκέμβριος 2009).
 
Αλλά και ο έτερος, μειονοτικός βουλευτής κ. Α. Ιλχάν (τότε βουλευτής της ΝΔ και σήμερα συνοδοιπόρος της κ. Μπακογιάννη), σύμφωνα με τους κατοίκους της Οργάνης, φέρεται να υποσχόταν, σε συνεργασία με τους τότε κοινοτάρχες, τη μετατροπή του δημόσιου Ελληνόφωνου γυμνασίου Οργάνης σε μειονοτικό.
 
Οι συγκεκριμένες αποφάσεις ελήφθησαν κατόπιν πολλών αναβολών, με πρόσχημα την ... περαιτέρω διερεύνηση του θέματος σε συνεννόηση με την τοπική κοινωνία. Ως ΖΑΓΑΛΙΣΑ αναρωτιόμαστε: πότε και με ποιους διαβουλεύτηκε η νέα δημοτική αρχή το εκπαιδευτικό μέλλον των παιδιών της μειονότητας; Γιατί κανένας από τους Πομάκους κατοίκους της Οργάνης δεν ενημερώθηκε σχετικά και δεν έχει ερωτηθεί για το θέμα; Γνώριζαν, αλήθεια, οι Πομάκοι τοπικοί σύμβουλοι που ήταν παρόντες στις συνεδριάσεις τι αποφασίζονταν και τα κρυφά παιχνίδια που για άλλη μια φορά παίζονται στην πλάτη των Πομάκων κατοίκων της Οργάνης και του Κέχρου;
 
Από όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ο νέος δήμαρχος Αρριανών, ΣΕΡΗΦ Ιμπραχήμ, δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει στο έργο του, λόγω της πολυπλοκότητας του Καλλικράτη, αλλά και της δικής του αδυναμίας, καθώς είναι τελειόφοιτος μόνο του μειονοτικού δημοτικού, ενώ τα Ελληνικά του είναι χαμηλότατου επιπέδου. Αυτό που επιθυμεί, λοιπόν και για τη νεολαία της μειονότητας είναι να έχει τη δική του εκπαιδευτική τύχη; Απορούμε, όμως, γιατί και οι μορφωμένοι σύμβουλοι, γιατροί, πολιτικοί μηχανικοί κ.ά., δε σκέφτηκαν ότι έτσι καταδικάζουν τη νεολαία στην αμορφωσιά και στην ημιμάθεια; Εκτός αν θέλουν να έχουν αυτοί και μόνο την πρωτοκαθεδρία και το πάνω χέρι για να μπορούν να ελέγχουν τους φτωχούς και αμόρφωτους μουσουλμάνους, και ιδιαίτερα εμάς τους Πομάκους.
 
ο δημόσιο Ελληνόφωνο Γυμνάσιο ΟργάνηςΟι σχολικές επιτροπές είναι αρμόδιες για τη διαχείριση των πιστώσεων που τους διατίθενται για την κάλυψη των δαπανών λειτουργίας των αντίστοιχων σχολείων (θέρμανσης, φωτισμού, ύδρευσης, τηλεφώνου, αποχέτευσης, αγοράς αναλώσιμων υλικών κ.λπ.), η αμοιβή καθαριστριών, η εκτέλεση έργων για την επισκευή και συντήρηση των αντίστοιχων σχολείων και του κάθε είδους εξοπλισμού τους, η εισήγηση προς τις αντίστοιχες διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τον εφοδιασμό από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων των αντίστοιχων σχολείων με έπιπλα και εξοπλιστικά είδη και από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων με βιβλία για τις αντίστοιχες σχολικές βιβλιοθήκες, η διαχείριση των εσόδων από την ενδεχόμενη εκμετάλλευση των σχολικών κυλικείων, καθώς και η λήψη κάθε άλλου μέτρου που κρίνεται αναγκαίο για τη στήριξη της διοικητικής λειτουργίας των σχολικών μονάδων.
 
Η μη συγχώνευση και συγκρότηση των απαιτούμενων σχολικών επιτροπών στον τουρκόφωνο Δήμο Αρριανών, θέτει σε άμεσο κίνδυνο την ομαλή λειτουργία των δημόσιων Ελληνόφωνων σχολείων και του Ελληνόφωνου γυμνασίου Οργάνης, με στόχο το κλείσιμό τους. Να σημειώσουμε, επιπλέον, ότι το δημόσιο γυμνάσιο Οργάνης είναι το μοναδικό δευτεροβάθμιο ίδρυμα σε ολόκληρο το Δήμο Αρριανών, τον μεγαλύτερο σε έκταση Δήμο του νομού, καθώς κι ότι, εκτός από τους κατοίκους με Πομακική καταγωγή πλήττονται επίσης, και οι Ρωμά κάτοικοι του Δήμου, οι οποίοι διαμένουν στον οικισμό του Αράτου, καθώς ο Άρατος, μετά την Οργάνη, είναι το μοναδικό χωριό (και με μειονοτικούς κατοίκους) στο οποίο λειτουργούν δύο δημόσια Ελληνόφωνα νηπιαγωγεία και ένα δημόσιο Ελληνόφωνο δημοτικό σχολείο.
 
Αναρωτιόμαστε (και θα παρακολουθήσουμε στενά) ποιά στάση θα κρατήσει ο περιφερειάρχης κ. Άρης Γιαννακίδης, σε όσα ανθελληνικά και αντιεκπαιδευτικά συνέβησαν στο τουρκόφωνο Δημοτικό Συμβούλιο Αρριανών, καθώς οι σχετικές αποφάσεις θα περάσουν από τον έλεγχό του. Θα ενδώσει (και πάλι;) στα αιτήματα των τουρκοφρόνων και της Άγκυρας, καταστρατηγώντας κάθε έννοια δικαίου ή θα αναλάβει τις ευθύνες του;
 
(ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ
http://et.diavgeia.gov.gr/f/dimosarrianon) 
 
ΖΑΓΑΛΙΣΑ


Ε Μ Π Ρ Ο Σ... για Ανάπτυξη !

Επιβεβαιώνει την προδοσία ΠΑΣΟΚ ο Νταλάρα: «Τα έχουμε βρει με την Ελληνική Κυβέρνηση στο 5% αλλά οι Γερμανοί θέλουν 2-3%»



Έχει κατεβάσει τα σώβρακα ο Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ απλά παρακολουθεί, να πιέζουν οι Ευρωπαίοι τους Τραπεζίτες για μεγαλύτερο κούρεμα. Και έχουμε και τον κάθε ηλίθιο να λέει: "ναι οι ευρωπαίοι πιέζουν για να μην χρειαστεί να βάλουν λεφτά από την τσέπη τους!" Ναι ρε ηλίθιε! Γιαυτό πιέζουν! Γιατί πρώτον δεν είναι υποχρεωμένοι να βάζουν λεφτά από την τσέπη τους και δεύτερον άσχετα με τους λόγους που πιέζουν το θέμα είναι αν η Ελλάδα θα βγει κερδισμένη από ένα επιτόκιο 2-3%; Αφού θα βγει κερδισμένη κατά μερικά δις κάθε χρόνο, άνοιξε τα μάτια σου και δες τι σε συμφέρει! 
Διαβάστε τι λέει στο τέλος ο έλληνας τραπεζίτης για να καταλάβετε... και μην ψαρώνετε ότι θα καταρρεύσουν οι ελληνικές τράπεζες... αυτό είναι το μόνο σίγουρο ότι δεν θα γίνει, μιας και οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν εικόνες Αργεντινής μέσα στην Ευρώπη, όχι επειδή μας αγαπάνε ξαναλέω, αλλά γιατί φοβούνται τις αντιδράσεις των δικών τους κατοίκων αν δούνε τέτοιες εικόνες σε γειτονικό τους κράτος...


Διαβάστε τι γράφει ο ΣΚΑΪ:

Αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης δήλωσε στην έγκριτη οικονομική εφημερίδα ότι ματαιώθηκε χθεσινή κρίσιμη συνάντηση τραπεζών και ελληνικής πλευράς, μια εξαιρετικά δυσάρεστη εξέλιξη παρά τις διαβεβαιώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου ότι οι διαπραγματεύσεις θα επαναληφθούν την Τετάρτη.

Σε συνέντευξη του στους FΤ, ο Charles Dallara, επικεφαλής του IΙF, Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου, υπογραμμίζει τηναναγκαιότητα να επιτευχθεί μια κατ’αρχήν συμφωνία έως το τέλος της εβδομάδας ώστε να γίνει εφικτή η ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους έως τις 20 Μαρτίου, όταν δηλαδή η Ελλάδα θα κληθεί να καταβάλλει 14.4 δις. ευρώ σε ληγμένα ομόλογα.

Το τελικό κούρεμα σε πραγματική αξία θα υπερβεί το 80%

Αν και, κατά τον επικεφαλής του IIF, η ελληνική πλευρά διαπραγματεύεται με ανοιχτά χαρτιά και καλή θέληση, συγκεκριμένοι διαπραγματευτές της Τρόικα, παραβιάζουν τους όρους της συμφωνίας της 7ης Δεκεμβρίου. “Εκείνοι που πιέζουν τους ιδιώτες επενδυτές να αποδεχθούν παράλογες απαιτήσεις, φαίνεται να μην κατανοούν τι σημαίνει εθελοντικό κούρεμα” υποστηρίζει ο Charles Dallara.

Κατά τον επικεφαλής του IIF, τράπεζες και ελληνική πλευρά, έχουν έλθει σε συμφωνία για επιτόκιο μόλις κάτω του 5% αλλά, ενώ οι διαπραγματεύσεις εξελίσσονταν ομαλά, την περασμένη εβδομάδα ξαφνικά η Γερμανία αντιπρότεινε επιτόκιο 2 έως 3% πράγμα που σημαίνει ότι το τελικό κούρεμα σε πραγματική αξία θα υπερβεί το 80%, κάτι που σε καμιά περίπτωση είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτό. “Το επιτόκιο καθώς και οι όροι που συνοδεύουν το κούρεμα θα πρέπει να είναι ρεαλιστικοί ώστε αυτό να επιτευχθεί σε εθελοντική βάση” υποστηρίζει ο Charles Dallara. Και έλληνας τραπεζίτης προσθέτει «Αν αποδεχθούμε μια τέτοια μείωση θα εξαφανισθούμε ολοκληρωτικά».

Ένας λαός με αξίες




Ν. Λυγερός



Υπάρχουν πολλές κατηγορίες εναντίον της Ελλάδας, αλλά όλες αυτές δικαιώνουν τον ελληνισμό! Η πατρίδα μας είναι ο χώρoς μιας ανοιχτής δομής. Λειτουργούμε διαχρονικά με τις πολιτείες ή με μια πολλαπλή δομή, όπως ήταν η Αυτοκρατορία του Μεγαλεξάνδρου ή η Βυζαντινή Αυτοκρατορία. Έχουμε μια αναρχική προσέγγιση της έννοιας του κράτους, διότι είμαστε ένας λαός με αξίες. Δεν βασίζουμε την οντότητά μας πάνω στις αρχές αλλά στις αξίες. Με άλλα λόγια, είμαστε τα παιδιά της Αντιγόνης κι όχι οι σκλάβοι του Κρέοντα. Βέβαια αυτό μας προκαλεί προβλήματα, αλλά μόνο οι νεκροί δεν έχουν προβλήματα. Κι όπως δεν είμαστε όλοι στωικοί, πρέπει να πατήσουμε πάνω στις έννοιες της αντίστασης και της θυσίας για να μην γονατίσουμε. Κι αν πολλοί ερμηνεύουν τις κινήσεις μας ως χαοτικές, είναι απλώς διότι δεν υπολογίζουν την χρονική πολυπλοκότητά μας και ότι έχουμε μάθει να ζούμε μακράν της ισορροπίας, διότι θέλουμε να δημιουργήσουμε όχι μόνο για μας αλλά και για τους άλλους, δηλαδή για την ανθρωπότητα. Τότε πώς να διαχειριστούμε με άλλο τρόπο τα προβλήματά μας; Ξέρουμε όλοι ότι οι αρχές μας είναι αυθαίρετες κάθε φορά που απέκτησαν δύναμη μετατράπηκαν σε δικτατορίες, οι οποίες καταπάτησαν τα δικαιώματα του λαού μας. Κατά συνέπεια, είναι ορθολογικό να είμαστε επιφυλακτικοί προς αυτές τις τάσεις της κανονικοποίησης για το δήθεν κοινό όφελος. Δεν είμαστε συντηρητικοί, διότι είμαστε παραδοσιακοί κι όταν δεν είμαστε ούτε αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είμαστε ένας παλιός λαός με όλη τη σημασία της έννοιας. Δίνουμε μεγάλη σημασία στους ανθρώπους μας, διότι ξέρουμε ότι είμαστε λίγοι και σπάνιοι. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να σπαταλήσουμε ανθρωπιά. Γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποί μας είναι η γη μας και με τη διασπορά μας ζούμε βιωματικά την έννοια της ελεύθερης δομής, η οποία είναι de facto και de jure ανεξάρτητη από τη λεγόμενη κρατική μας οντότητα. Είμαστε συνειδητοποιημένοι με την ιδέα ότι το κράτος έχει ανάγκη από το λαό και όχι το αντίθετο, αλλιώς δημιουργείται μια δημόσια εξάρτηση που συνεχίζεται και μετά τη σύνταξη έως την απελευθέρωση του θανάτου. Στο κάτω κάτω της γραφής, ακόμα και το σύνθημα της επανάστασης δεν αφορά στο κράτος αλλά στην ελευθερία και τον θάνατο. Μόλις σκεφτόμαστε κρατικά, αναπαράγουμε τα νοητικά σχήματα του συστήματος, το οποίο έχει υπόσταση μόνο όταν καταπατά ανθρώπους, για να εξασφαλίσει την εξουσία του πάνω στα ανώνυμα άτομα. Κι όταν θυμόμαστε τον Προμηθέα δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι τον έδεσαν πάνω στο βράχο του Καυκάσου, το Κράτος και η Βία. Διαχρονικά θέλουμε την ελευθερία της σκέψης μας μέσω της δράσης του φωτός και δεν σεβόμαστε τους θύτες, διότι αγαπάμε τα θύματα. Ακόμα και η γενοκτονία μάς δίδαξε το ίδιο σχήμα και αν δίνουμε τόσο λίγη σημασία στο παρόν είναι γιατί ξέρουμε ότι είμαστε λαός του χρόνου και όχι του χώρου. Οι νεκροί μας και οι αγέννητοί μας καθορίζουν την ύπαρξή μας ως γέφυρες μεταξύ παρελθόντος και μέλλοντος. Για όλους αυτούς τους λόγους δεν μπορεί να μας πλήξει μια τεχνητή κρίση, διότι ως λαός έχουμε ζήσει και πεθάνει με αμύθητες δυσκολίες. Μας αρέσει να μαθαίνουμε και να ανακαλύπτουμε, και τα εμπόδια είναι μόνο για να τα ξεπεράσουμε. Η ζωή μας δεν ήταν ποτέ εύκολη, δεν ήταν, δεν είναι και δεν θα είναι, διότι δίνουμε αγώνα για όλα και για τις αξίες μας.


Αρχειοθήκη ιστολογίου