Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Μπροστά η ΝΔ σε δυο δημοσκοπήσεις

Δημοσκοπική ανατροπή μετά την εκλογή Μητσοτάκη - Μπροστά η ΝΔ - Τρία κόμματα εκτός Βουλής


 
Η πρώτη δημοσκόπηση
Δημοσκοπική ανατροπή δείχνει έρευνα της Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά», με τη Νέα Δημοκρατία να παίρνει το προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη διαφορά, μόλις πέντε ημέρες μετά την ανάδειξη τουΚυριάκου Μητσοτάκη ως νέου προέδρου του κόμματος.
Ειδικότερα, στην πρόθεσή ψήφου, η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 23,6% έναντι 19,9% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, διαφορά δηλαδή 3,7%.
Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ με 4,6%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,1%, η Ένωση Κεντρώων με 2,7%, η Λαϊκή Ενότητα με 2,3% και το Ποτάμι με 2,2% και οι ΑΝΕΛ με 2,1%.
«Άλλο κόμμα», επιλέγει το 2,4%, στο 7,6% το άκυρο/λευκό. Στο 9,5% η αδιευκρίνιστη ψήφος, «δεν θα ψηφίσω», απαντά το 14,4%.  
Την ίδια στιγμή, το 58% εκφράζει θετική γνώμη για τονΚυριάκο Μητσοτάκη και το 38% αρνητική. Αντίστοιχα το 39% εκφράζει θετική άποψη για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρακαι το 60% αρνητική. 
Το 84% εκτιμά πως είναι αναγκαίες οι μεταρρυθμίσεις, το 9% απαντά αρνητικά και το 5% απαντά «εξαρτάται από τις αλλαγές»
Η δεύτερη δημοσκόπηση
Νέα δημοσκόπηση έρχεται στο φως της δημοσιότητας, αυτή τη φορά από την Alco για λογαριασμό του Πρώτου Θέματος.Στη σφυγμομέτρηση η Νέα Δημοκρατία αυξάνει τη συσπείρωσή της, διευρύνει την επιρροή της και αποσπά σαφές προβάδισμα 3,3% στην πρόθεση ψήφου, υπερσκελίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ένας στους δύο πολίτες αξιολογεί ως θετική εξέλιξη την εκλογή του κ. Μητσοτάκη, την ίδια ώρα που, σύμφωνα με την έρευνα, η ογκούμενη απογοήτευση από τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εντείνουν την απαισιοδοξία της κοινής γνώμης.

Υπό αυτές τις συνθήκες, δεν προκαλεί εντύπωση ότι η υποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ στο 18% (από το 35,46% που πήρε στις κάλπες του περασμένου Σεπτεμβρίου) δίνει την ευκαιρία στη ΝΔ να προσπεράσει και, με το 21,3% που συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου, να αποσπάσει προβάδισμα 3,3 εκατισταιών μονάδων, που επιτυγχάνει κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα κόμματα, το ΚΚΕ περνά τρίτο με 5,4%, αφήνοντας τέταρτη τη Χρυσή Αυγή με 5,2%. Ακολουθούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) με 3,1%, η Ένωση Κεντρώων με 2,6%, οι ΑΝΕΛ με 1,9% το Ποτάμι με 1,6%, η Λαϊκή Ενότητα με 1,3%, ενώ άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 4,1% των συμμετεχόντων στην έρευνα.
http://newpost.gr/

Αρχειοθήκη ιστολογίου