Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Ο Παπαχρήστου (Νέα) καρφώνει στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή στο κύκλωμα φυλακών των Τρικάλων!!



Ε ρε τι έχουν να δουν τα ματάκια μας! Παρακαλούμε θερμά τον κύριο Παπαχρήστου και τον ΣΥΡΙΖΑ να μην κάνουν ανακωχή. Μπας και μάθουμε καμμιά αλήθεια και μεις τα έρμα!
Συριζαία η ”δασκάλα” αλλά και στέλεχος του Σύριζα ο σύζυγός οπότε δεν άκουσα δεν οίδα …

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την υπόθεση των κυκλωμάτων στις φυλακές Τρικάλων εξαπολύει σήμερα η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ»
μέσα από τη στήλη του Γιώργου Παπαχρήστου.
Συγκεκριμένα ο γνωστός δημοσιογράφος αναφέρει:
Σιωπή για τις φυλακές Τρικάλων
Και μια και το έφερε η κουβέντα για τις ευαισθησίες του ΣΥΡΙΖΑ, έψαξα αλλά δεν βρήκα ανακοίνωση με την οποία να καταγγέλλεται το βρωμερό κύκλωμα των φυλακών Τρικάλων – αυτό που προωθούσε ναρκωτικά σωρηδόν στις φυλακές. Γιατί άραγε;

Δεν ενδιαφέρει το κόμμα της χαράς αυτή η υπόθεση, η οποία συντάραξε το πανελλήνιο και αποδεικνύει ότι τα συγκεκριμένα κυκλώματα δεν έχουν ούτε χρώμα ούτε κόμμα; Εκτός πια κι αν η ηχηρή σιωπή έχει να κάνει με την εμπλοκή στην υπόθεση αυτή, σε πρωταγωνιστικό ρόλο μάλιστα, για να είμαι ειλικρινής, κοινωνικής λειτουργού η οποία κινείται στον χώρο. Ο δε σύζυγός της είναι σημαντικό στέλεχος του κόμματος στα Τρίκαλα. Το γνωρίζει όλη η πόλη. Λοιπόν; Θα δούμε καμιά τέτοια ανακοίνωση-καταγγελία;



Βετεράνος

olympia.gr

Λυκουρέντζος: Δεν θα κλείσει κανένα νοσοκομείο



Mouratidis Nikos
Mouratidis Nikos το διάβασαν
Κανένα νοσοκομείο δεν πρόκειται να κλείσει διαβεβαίωσε κατηγορηματικά, ο υπουργός Υγείας, μετά τη συνάντηση που είχε αργά το απόγευμα με την τρόικα. Ποτέ δεν ετέθη θέμα για λουκέτο σε νοσοκομεία είπε χαρακτηριστικά, αλλά διευκρίνισε ότι θα γίνουν συγχωνεύσεις τμημάτων και κλινικών σε νοσοκομεία, οι οποίες θα έχουν ως στόχο την πιο εύρυθμη λειτουργία τους.
Όπως αποκάλυψε, ο στόχος είναι να έχουμε 661 λιγότερα τμήματα μέχρι το τέλος του 2012 και εξήγησε ότι «προτεραιότητα μας είναι η πληρότητα και η ποιότητα των παροχών υγείας προς τους πολίτες».
Οταν ρωτήθηκε αν πιέσθηκε από τις απαιτήσεις της τρόικας, ο υπουργός Υγείας απάντησε ότι «εν αισθάνθηκα καμία πίεση, όλοι παλεύουμε για να πετύχουμε τους στόχους που έχουν συμφωνηθεί» και τόνισε ότι εκφράσθηκε ικανοποίηση για τα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και την ηλεκτρονική αποτύπωση των χειρόγραφων συνταγών του ΕΟΠΥΥ.
Όσον αφορά το πλαφόν των 1.500 ευρώ ανά ασθενή, ανά έτος, ήταν κατηγορηματικός δηλώνοντας ότι είναι ένα θέμα που δεν έχει καν συζητηθεί ή προταθεί.
Ο κ. Λυκουρέντζος εκτίμησε μετά τη συνάντηση, μιλώντας με δημοσιογράφους, ότι η νοσοκομειακή δαπάνη θα κλείσει εντός στόχων στα 2,2 δισ. ευρώ, και η φαρμακευτική στα 2,8 δισ. ευρώ για το τρέχον έτος. Όπως πρόσθεσε έχει ήδη υπολογιστεί για το πρώτο τετράμηνο του 2012 το clow back (ό,τι υπερβαίνει δηλαδή τη μηνιαία προϋπολογισμένη δαπάνη για φάρμακα) που θα πρέπει να επιστρέψουν οι φαρμακευτικές εταιρείες στα ασφαλιστικά ταμεία. Το ποσό ανέρχεται στα 152,6 εκατ. ευρώ, όσα δηλαδή έχει πέσει έξω η φαρμακευτική δαπάνη.
Επίσης έχει υπολογιστεί και το rebate (επιστροφές) που θα πρέπει να επιστρέψει η φαρμακοβιομηχανία για τους δυο πρώτους μήνες του 2012.
Ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι δεν έγινε καμία συζήτηση με την τρόικα για μέτρα που αφορούν το 2013 και το 2014.



Πράσινο φως από ΕΕ για πληρωμή από 16 Οκτωβρίου προκαταβολών της ενιαίας ενίσχυσης στους αγρότες


 

Πράσινο φως από ΕΕ για πληρωμή από 16 Οκτωβρίου προκαταβολών της ενιαίας ενίσχυσης στους αγρότες
Η Επιτροπή διαχείρισης άμεσων πληρωμών της ΕΕ, κατά τη συνεδρίασή της την Τετάρτη (25/7/2012), έκανε δεκτή την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, να επιτρέψει στα κράτη μέλη της ΕΕ να προκαταβάλουν το 50% των άμεσων ενισχύσεων της ΚΑΠ για το 2012.
Η απόφαση αυτή σημαίνει ότι τα κράτη μέλη μπορούν θα πληρώσουν νωρίτερα τις ενισχύσεις, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, από τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση αλλά και τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, οι οποίες κυριαρχούν σε πολλές χώρες της ΕΕ. Μέχρι σήμερα συνολικά 10 κράτη μέλη έχουν ζητήσει επίσημα να πληρώσουν νωρίτερα τις άμεσες ενισχύσεις. Η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες αυτές. Η απόφαση αυτή θα επιτρέψει την προκαταβολή των άμεσων ενισχύσεων από τις 16 Οκτωβρίου και όχι από την 1η Δεκεμβρίου του 2012, που έπρεπε να γίνουν κανονικά.
Η επίσημη απόφαση θα δημοσιευθεί στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ κατά τις προσεχείς εβδομάδες. Οι δέκα χώρες που έχουν ζητήσει να πληρώσουν νωρίτερα τις ενισχύσεις το 2012 είναι, εκτός της Ελλάδας, η Πολωνία, Ισπανία, Ιταλία, Λιθουανία, Ουγγαρία, Γαλλία, Λετονία, Ρουμανία και Ιρλανδία.
Σύμφωνα με την Κομισιόν, στα κράτη μέλη που διατηρούν «συνδυασμένες» πληρωμές, η παρέκκλιση αυτή θα επιτρέψει να πληρωθεί και το 80% των ενισχύσεων για το βόειο και μοσχαρίσιο κρέας.
Ακόμη, σε μια ξεχωριστή ψηφοφορία, η Επιτροπή αποφάσισε να επιτρέψει την κατ' εξαίρεση πληρωμή στους αγρότες της Βόρειας Ιταλίας (Εμίλια Ρομάνια, Λομβαρδία και Βένετο), που επλήγησαν από τον σεισμό του περασμένου Μαΐου, να λάβουν τις προκαταβολές της ενιαίας ενίσχυσης από την 1η Αυγούστου. Η απόφαση αυτή θα επιτρέψει στην Ιταλία να προκαταβάλει το 50% των άμεσων πληρωμών, στους γεωργούς των 113 κοινοτήτων, καθώς και στους κτηνοτρόφους που παραδίδουν το γάλα τους στις βιομηχανίες της περιοχής που επλήγηκε από το σεισμό.


Αρχειοθήκη ιστολογίου