Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

ΕΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ...




ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 
Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΝΔ.
ΑΦΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ, ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΚΑΝΕ ΠΙΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙ ΤΗΝ ΝΔ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ 
ΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ.
ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΣΚ....,ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΕΙ...


ΠΟΝΗΡΟΥΛΗ... ΣΕ ΜΑΘΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Η πρόταση Σαμαρά στον Γιώργο για την έξοδο από την κρίση



15.06.2011STATESMEN
Ο Αντώνης Σαμαράς είναι αυτός που σηκώνει πάνω του το βάρος της εξεύρεσης ρεαλιστικής λύσης για την υπέρβαση του πολιτικού αδιεξόδου στο οποίο έχουμε οδηγηθεί.
Όπως διέρρευσε από τη Συγγρού, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με τον Πρωθυπουργό, ο Αντώνης Σαμαράς έθεσε στον Γιώργο Παπανδρέου δυο κρίσιμες παραμέτρους, για την εξεύρεση κοινού βηματισμού, που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση.
Πρώτον, στη νέα Κυβέρνηση που θα σχηματιστεί, Πρωθυπουργός να μην είναι ο Γιώργος Παπανδρέου, αλλά κάποιο άλλο πρόσωπο ευρείας αποδοχής, που θα σηματοδοτήσει το νέο ξεκίνημα.
Δεύτερον, το κεντρικό πολιτικό διακύβευμα της καινούριας Κυβέρνησης να είναι η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου με την τρόικα, από καλύτερη αφετηρία, ώστε να ενισχυθεί η διαπραγματευτική ισχύς της χώρας.
Ο Αντώνης Σαμαράς έθεσε ακόμη και ζήτημα θεαματικών πολιτειακών αλλαγών, μέσω μιαςρηξικέλευθης Αναθεώρησης του Συντάγματος, που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των καιρών, και θα απαντά στα αιτήματα των «Αγανακτισμένων» Ελλήνων.
STATESMEN

Λυπάμαι μόνο για εμας, μόνο για όσους παλέψαμε να μην γίνουν πραγματικότητα τα σχεδιά σας από τις αρχές του 80


από την Vasiliki Michalopoulou, Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2011.


Σας πετάνε αυγά αγαπητοί Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ;Εσείς τους τα δώσατε για να τα πετάξουν στο τέλος του 70 και στις αρχές του 80, στο "κράτος της Δεξιάς". 
Σας πετάνε νεράντζια;
Εσείς τα κόψατε και εξοπλίσατε το "λαό", θυμάστε τις παρελάσεις στα μέσα του 80; Θυμάστε τον Αγιασμό των Υδάτων στον Πειραιά;

Σας προπηλακίζουν;
Εσείς τους μάθατε. Θυμάστε τους Συνδικαλιστές σας στις συνελεύσεις των εργαζομένων του δημοσίου και στις ΔΕΚΟ; Θυμάστε τους Σταμουλοκολλάδες;

Σας βρίζουν;
Εσείς τους μορφώσατε. Θυμάστε τον κ. Γιαννόπουλο, τον κ. Κουρή, τα πρωτοσέλιδα της Αυριανής και τις επιθέσεις σε όσους τολμούσαν να αμφισβητήσουν το Σοσιαλισμό σας;

Σας μουντζώνουν;
Πάλι καλά να λέτε. Θυμάστε τις κηδείες μετά τις εκλογικές σας νίκες το 81 και το 85;

Σας χτυπάνε;
Εσείς τους το δείξατε. Θυμάστε τις διεργασίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ; Θυμάστε τα ΜΑΤ και τους Συνταξιούχους στο Μαξίμου;

Σας λένε κλέφτες και ψεύτες;
Μα είστε. Θυμάστε: «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο Συνδικάτο», «λεφτά υπάρχουν», «έκανε ένα δωράκι στον εαυτό του».

Ζείτε τη βία της Αριστεράς;
Εσείς τη γιγαντώσατε. Θυμάστε τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του περάματος; Θυμάστε τα φοιτητικά αμφιθέατρα, όταν αναζητούσατε «προστάτες», θυμάστε τη δολοφονία των ανθρώπων στη Marfin;

Εδώ που φτάσαμε λοιπόν ναι να τα υποστείτε...


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΑΣΟΚ -ΝΔ ΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ...;;;

Πάμε για κυβέρνηση "συνεργασίας", "εθνικής σωτηρίας" η όπως αλλιώς την πουν;
Οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες και καθοριστικές για την πορεία της Ελλάδας μας.
Πρωθυπουργός ο Παπαδήμος;

Λίγη υπομονή... Είδομεν

«ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»: ΕΠΙΑΣΕ ΠΑΤΟ Ο «ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ»


15/06/2011 02:40


Σε πλήρη αποτυχία οδεύει ένας από τους πολυδιαφημισμένους θεσμούς του «Καλλικράτη» που είχε στόχο αφενός να δημιουργήσει συναίνεση στα νέα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια (απαιτούνται τα 2/3 των ψήφων για την εκλογή του) και αφετέρου, κυρίως, να επιλύει προβλήματα κακοδιοίκησης στις σχέσεις πολίτη-επιχείρησης με τις υπηρεσίες των δήμων και των περιφερειών.
Πρόκειται για το «Συμπαραστάτη του δημότη (πολίτη) και της επιχείρησης» που σύμφωνα με τον Ν 3852/2010 «δέχεται καταγγελίες άμεσα θιγόμενων πολιτών και επιχειρήσεων για κακοδιοίκηση των υπηρεσιών του δήμου (περιφέρειας), των νομικών του (της) προσώπων και των επιχειρήσεών του (της)  και διαμεσολαβεί προκειμένου να επιλυθούν τα σχετικά προβλήματα, ενώ είναι υποχρεωμένος να απαντά εγγράφως ή ηλεκτρονικά εντός τριάντα (30) ημερών στους ενδιαφερόμενους».
Μόλις ένας στους εφτά δήμους
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεση της ηaftodioikisi.gr μέχρι στιγμής, 5,5 μήνες μετά την έναρξη εφαρμογής του «Καλλικράτη» μόλις 4 από τις 13 περιφέρειες (ποσοστό 30,7%) έχουν καταφέρει να εκλέξουν «Συμπαραστάτη του πολίτη και της επιχείρησης», ενώ στους δήμους η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη: Από τους 172 «καλλικρατικούς» δήμους με πληθυσμό άνω των 20.000 κατοίκων (αυτό είναι το όριο που θέτει ο Ν 3852/10 για τη λειτουργία του θεσμού) σε μόλις 25 (ποσοστό  14,5% ή σε μόλις έναν στους εφτά) έχει εκλεγεί «Συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης».
Το «Βατερλώ του Συμπαραστάτη» οδήγησε το υπουργείο Εσωτερικών πριν σχεδόν μία εβδομάδα να κάνει πιο ελαστική τη διαδικασία της εκλογής του. Υπενθυμίζεται ότι με ρυθμιση στο Ν 3966/11 η προθεσμία της 28ης Φεβρουαρίου 2011 για την εκλογή Συμπαραστάτη  παύει να ισχύει και δεν τίθεται νέα.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, όπως προβλέπουν έμπειροι αυτοδιοικητικοί, σε πλείστες όσες περιφέρειες και δήμους ο θεσμός δεν θα λειτουργήσει μέχρι τις επόμενες εκλογές τον Ιούνιο του 2014. Για μετά, βλέπουμε....

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ (4 ΑΠΟ 13)
1) Αττικής
2) Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης
3) Στερεάς Ελλάδας
4) Ηπείρου


ΔΗΜΟΙ (25 ΑΠΟ 172)
1)  Κω,
2)  Χερσόνησου
3)  Διρφύων Μεσσαράς
4)  Χαλκιδέων
5)  Μεγάρων
6)  Ελευσίνας
7)  Ασπροπύργου
8)  Καλλιθέας
9)  Παπάγου-Χολαργού
10) Φιλοθέης-Ψυχικού
11) Ζωγράφου
12) Βύρωνα
13) Ηρακλείου Αττικής
14) Κερατσινίου-Δραπετσώνας
15) Σαρωνικού
16) Παλλήνης,
17) Κέρκυρας
18) Κεφαλλονιάς
19) Κομοτηνής
20) Αλεξανδρούπολης
21) Παγγαίου
22) Αλμπωπίας
23) Καλαμαριάς
24) Λαγκαδα
25) Πολυγύρου.

Τι προβλέπει ο Ν 3852/10
Άρθρο 77
Συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης
1. Στους δήμους άνω των είκοσι χιλιάδων (20.000) κατοίκων, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, επιλέγεται, κατόπιν προκηρύξεως που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του δήμου, πρόσωπο εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας, ως συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης. Υποψηφιότητες υποβάλλονται με δήλωση που κατατίθεται στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου κατά την έναρξη της διαδικασίας επιλογής. Ως συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης δεν μπορεί να επιλεγεί αιρετός δήμου, περιφέρειας ή βουλευτής. Ως προς το αξίωμα του συμπαραστάτη του δημότη ισχύουν τα κωλύματα και τα ασυμβίβαστα που προβλέπονται στο άρθρο 14 του παρόντος. Η θητεία του συμπαραστάτη ακολουθεί τη θητεία των δημοτικών αρχών.
2. Η διαδικασία για την επιλογή του συμπαραστάτη πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε αποκλειστική προθεσμία δύο (2) μηνών από την εγκατάσταση των δημοτικών αρχών. Ο συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης επιλέγεται με απόφαση η οποία λαμβάνεται με μυστική ψηφοφορία και με πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) του συνόλου των μελών του δημοτικού συμβουλίου. Αν δεν επιτευχθεί η επιλογή, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται κατά την ίδια ή μεταγενέστερη συνεδρίαση με την ίδια πλειοψηφία. Είναι επιτρεπτή με την ίδια πλειοψηφία και την αυτή διαδικασία η ανάκληση του συμπαραστάτη για πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων του, με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.
3. Ο συμπαραστάτης υποστηρίζεται διοικητικά από τις υπηρεσίες του δήμου, δέχεται καταγγελίες άμεσα θιγόμενων πολιτών και επιχειρήσεων για κακοδιοίκηση των υπηρεσιών του δήμου, των νομικών του προσώπων και των επιχειρήσεών του και διαμεσολαβεί προκειμένου να επιλυθούν τα σχετικά προβλήματα, ενώ είναι υποχρεωμένος να απαντά εγγράφως ή ηλεκτρονικά εντός τριάντα (30) ημερών στους ενδιαφερόμενους.
4. Η υποβολή καταγγελίας ή αναφοράς στο συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης δεν αναιρεί τη σχετική αρμοδιότητα του Συνηγόρου του Πολίτη ως ανεξάρτητης αρχής, ούτε τις αρμοδιότητες άλλων ελεγκτικών οργάνων και αρχών, καθώς και του Ελεγκτή Νομιμότητας.
5. Ο συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης συντάσσει ετήσια έκθεση. Η ετήσια έκθεση παρουσιάζε-
ται από τον ίδιο και συζητείται στην ειδική δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τον απολογισμό της δημοτικής αρχής κατά τις διατάξεις του άρθρου 217 του Κ.Δ.Κ., εντός τριάντα (30) ημερών από την υποβολή της. Ο συμπαραστάτης μπορεί επίσης να προβαίνει στη διατύπωση προτάσεων βελτίωσης της δημοτικής διοίκησης και των σχέσεών της με το κοινό, τόσο στο πλαίσιο της ετήσιας έκθεσής του, όσο και επ' ευκαιρία σημαντικών προβλημάτων κακοδιοίκησης που ο ίδιος εντοπίζει. Στην τελευταία αυτή περίπτωση, οι ειδικές προτάσεις του συμπαραστάτη υποβάλλονται στον δήμαρχο και κοινοποιούνται στο δημοτικό συμβούλιο και στον γενικό γραμματέα του δήμου. Τόσο η ετήσια έκθεση όσο και οι ειδικές προτάσεις του συμπαραστάτη αναρτώνται υποχρεωτικά στην ιστοσελίδα του δήμου με φροντίδα των δημοτικών υπηρεσιών.
6. Ο συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης λαμβάνει αντιμισθία ισόποση με την αντιμισθία του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου. Ως προς την καταστατική θέση και τις ευθύνες του συμπαραστάτη και της επιχείρησης ισχύουν οι σχετικές διατάξεις για τους δημοτικούς συμβούλους.

Άρθρο 179
Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης
1. Με απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου, η οποία λαμβάνεται με μυστική ψηφοφορία και με πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) του συνόλου των μελών του, επιλέγεται πολίτης που αποτελεί προσωπικότητα εγνωσμένου κύρους ως περιφερειακός συμπαραστάτης του πολίτη και της επιχείρησης. Η σχετική διαδικασία πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε αποκλειστική προθεσμία δύο (2) μηνών από την εγκατάσταση των περιφερειακών αρχών.
Υποψηφιότητες υποβάλλονται με δήλωση που κατατίθεται στο προεδρείο του περιφερειακού συμβουλίου κατά την έναρξη της διαδικασίας επιλογής. Αν δεν επιτευχθεί η επιλογή, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται κατά την ίδια ή μεταγενέστερη συνεδρίαση με την ίδια πλειοψηφία.
Είναι επιτρεπτή με την ίδια πλειοψηφία και την αυτή διαδικασία η ανάκληση του συμπαραστάτη για πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων του, με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του περιφερειακού συμβούλιου. Ως περιφερειακός συμπαραστάτης δεν μπορεί να επιλεγεί αιρετός δήμου ή περιφέρειας ή βουλευτής. Η θητεία του περιφερειακού συμπαραστάτη ακολουθεί τη θητεία των περιφερειακών αρχών. Ως προς την καταστατική θέση του περιφερειακού συμπαραστάτη εφαρμόζονται αναλόγως τα ισχύοντα για τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου.
2. Ο περιφερειακός συμπαραστάτης υποστηρίζεται διοικητικά από τις υπηρεσίες της περιφέρειας, δέχεται καταγγελίες άμεσα θιγόμενων πολιτών και επιχειρήσεων για κακοδιοίκηση των υπηρεσιών της περιφέρειας, των νομικών της προσώπων και επιχειρήσεων και διαμεσολαβεί προκειμένου να επιλυθούν τα σχετικά προβλήματα, ενώ είναι υποχρεωμένος να απαντά εγγράφως ή ηλεκτρονικά εντός τριάντα (30) ημερών στους διοικούμενους.
3. Η υποβολή καταγγελίας ή αναφοράς στον περιφερειακό συμπαραστάτη δεν αναιρεί τη σχετική αρμοδιότητα του Συνηγόρου του Πολίτη ως ανεξάρτητης αρχής ούτε τις αρμοδιότητες άλλων ελεγκτικών οργάνων και αρχών, καθώς και του Ελεγκτή Νομιμότητας.
4. Ο περιφερειακός συμπαραστάτης συντάσσει ετήσια έκθεση. Η ετήσια έκθεση παρουσιάζεται από τον ίδιο και συζητείται στην ειδική δημόσια συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου για τον απολογισμό πεπραγμένων της περιφερειακής αρχής κατά τις διατάξεις του άρθρου 185 του παρόντος. Ο περιφερειακός συμπαραστάτης μπορεί επίσης να προβαίνει στη διατύπωση προτάσεων βελτίωσης της περιφερειακής διοίκησης και των σχέσεών της με το κοινό, τόσο στο πλαίσιο της ετήσιας έκθεσής του όσο και επ' ευκαιρία σημαντικών προβλημάτων κακοδιοίκησης που ο ίδιος εντοπίζει. Στην τελευταία αυτή περίπτωση οι ειδικές προτάσεις του περιφερειακού συμπαραστάτη υποβάλλονται στον περιφερειάρχη και κοινοποιούνται στο περιφερειακό συμβούλιο και στον εκτελεστικό γραμματέα της περιφέρειας. Τόσο η ετήσια έκθεση όσο και οι ειδικές προτάσεις του περιφερειακού συμπαραστάτη αναρτώνται στην ιστοσελίδα της περιφέρειας με φροντίδα των περιφερειακών υπηρεσιών.
5. Ο περιφερειακός συμπαραστάτης λαμβάνει αντιμισθία ισόποση με την αντιμισθία του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου.


aftodioikisi.gr

Αλ. Αλαβάνος: Μετρημένες οι μέρες κυβέρνησης και τρόικας



«Οι μέρες της κυβέρνησης Παπανδρέου, της τρόικας και του χρέους είναι μετρημένες» δήλωσε ο επικεφαλής του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής, πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, με αφορμή τη σημερινή μεγάλη συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας.
Ο Αλέκος Αλαβάνος αναφέρει ότι "η πλατεία Συντάγματος αποτελεί πλέον μεγάλο συμβάν στην πορεία του τόπου και εξελίσσεται σε πρωταγωνιστικό παράγοντα των εξελίξεων στην Ελλάδα, όπως είχε γίνει και με τις αραβικές πλατείες".

Enet.gr

Fitch: Αξιολόγηση Ελλάδας ανάλογα με τις επιλογές αναδιάρθρωσης



Ο οίκος Fitch ανακοίνωσε σήμερα τη θέση του σχετικά με τις συνέπειες που θα υπάρξουν στην αξιολόγηση του ελληνικού χρέους, ανάλογα με τις δυνητικές επιλογές που συζητούνται για την αναδιάρθρωσή του.
Ο οίκος αναφέρει ότι θεωρεί τόσο την επιλογή της ανταλλαγής ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου που έχουν ιδιώτες με νέα ομολόγα (σ.σ.: με βάση την πρόταση της Γερμανίας) όσο και την επιλογή της αναχρηματοδότησης των ομολόγων στη λήξη τους (σ.σ.: που φέρεται να προτιμά η ΕΚΤ) ως επώδυνη ανταλλαγή χρέους (distressed debt exchange). Όπως προκύπτει, ωστόσο, από την ανακοίνωσή του, θα υπάρξουν διαφορές στην αξιολόγηση του ελληνικού χρέους, ανάλογα με την επιλογή αναδιάρθρωσης που θα γίνει.
Στην περίπτωση αναχρηματοδότησης των ελληνικών ομολόγων στη λήξη τους και αφού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες δέσμευσης των ιδιωτών που θα συμμετάσχουν στη σχετική διαδικασία, ο οίκος θα υποβαθμίσει την αξιολόγηση για την Ελλάδα στην κατηγορία περιορισμένης χρεοκοπίας RD (Restricted Default), ενώ η αξιολόγηση των ομολόγων θα υποβαθμισθεί πιθανόν στην περιοχή του CCC.
Μόλις ολοκληρωθούν οι συναλλαγές, ο Fitch θα άρει την αξιολόγηση μερικής χρεοκοπίας για την Ελλάδα και η νέα αξιολόγηση του θα αντιστοιχεί στον κίνδυνο που θα υπάρξει μίας μελλοντικής επώδυνης συναλλαγής.
Στην περίπτωση της ανταλλαγής ομολόγων με νέα ομόλογα και αφού ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία, ο οίκος θα υποβαθμίσει την αξιολόγηση για την Ελλάδα στην κατηγορία της περιορισμένης χρεοκοπίας RD, ενώ τα ομόλογα που θα ανταλλαγούν θα υποβαθμισθούν στην κατηγορία D, όπου και θα παραμείνουν όσο διάστημα η αξιολόγηση της Ελλάδας παραμείνει στη βαθμίδα της περιορισμένης χρεοκοπίας.




www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΝΤΙΝΟΣ ΒΡΕΤΤΟΣ Ζητά παραίτηση Παπακωνσταντίνου



Να παραιτηθεί ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ζητά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ντίνος Βρεττός. Με το υπάρχον οικονομικό επιτελείο "δεν υπάρχει περίπτωση να δώσουμε ελπίδα στον κόσμο", ανέφερε.

Ζητά παραίτηση Παπακωνσταντίνου
Την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ζητά ο βουλευτής τους ΠΑΣΟΚ, Ντίνος Βρεττός.
Μάλιστα συνέταξε επιστολή την οποία αναμένεται από λεπτό σε λεπτό να την αποστείλει στον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.
Επίσης, σε δηλώσεις του αναφέρει ότι με το υπάρχον οικονομικό επιτελείο "δεν υπάρχει περίπτωση να δώσουμε ελπίδα στον κόσμο".
Τόνισε ακόμη ότι δεν του αρέσει το Μεσοπρόθεσμο και ότι αποφασιστεί στην οικονομία, να γίνει από άλλη κυβέρνηση, αφού όσοι συμμετέχουν σε αυτή δεν είναι όλοι επιτυχημένοι.

Ethnos.gr

Δεν κατέληξαν σε συμφωνία οι υπουργοί Οικονομικών στο αποψινό Eurogroup




Δεν κατάφεραν να γεφυρώσουν τις διαφορές σχετικά με τον τρόπο χρηματοδότησης της Ελλάδας οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, στο αποψινό συμβούλιο Eurogroup. Αγκάθι παραμένει η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα

Δεν κατέληξαν σε συμφωνία οι υπουργοί Οικονομικών στο αποψινό Eurogroup

Με τη διαπίστωση ότι υπήρξαν κάποια βήματα προόδου αλλά και με σημαντικά ζητήματα να παραμένουν σε εκκρεμότητα σχετικά με τη στήριξη της Ελλάδας, ολοκληρώθηκε η άτυπη συνεδρίαση του Eurogroup, που πραγματοποιήθηκε απόψε στις Βρυξέλλες.
Μετά το πέρας της συνεδρίασης δεν έγιναν δηλώσεις, ούτε εκδόθηκε κοινή ανακοίνωση.
Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, από τα βασικά θέματα συζήτησης ήταν η μορφή που θα λάβει η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα με τη λεγόμενη "πρωτοβουλία της Βιέννης" - δηλαδή, την εθελοντική διακράτηση των ομολόγων και ανταλλαγή τους με νέα ομόλογα όταν λήξουν - να κερδίζει έδαφος.

Κατά τη σχετική συζήτηση διαπιστώθηκε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν διαφορές μεταξύ Γερμανίας και Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Το ζητούμενο παραμένει να βρεθεί ένας συμβιβασμός που δεν θα ερμηνευθεί από τις αγορές και τους οίκους αξιολόγησης ως πιστωτικό επεισόδιο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο έκτακτο Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή στο Λουξεμβούργο θα επιχειρηθεί να βρεθεί μια φόρμουλα ώστε να αποσυνδεθεί, εφόσον καμφθούν οι επιφυλάξεις από το ΔΝΤ, η απόφαση για την καταβολή της 5ης δόσης των δανείων από τη συνολική απόφαση για το νέο πακέτο στήριξης που θα μπορούσε να ληφθεί στο Ecofin της 12ης Ιουλίου.

Μια κατ' αρχήν απόφαση για την καταβολή της 5ης δόσης μπορεί να ληφθεί την επόμενη εβδομάδα στο Εurogroup και να υπάρξει μια σχετική δήλωση εγγύησης από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για συνέχιση της χρηματοδότησης προς την Ελλάδα με δέσμευση για νέο πρόγραμμα.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η εκταμίευση της 5ης δόσης τοποθετείται για τα μέσα Ιουλίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ζητούμενο στη σύνοδο ήταν και η επιτάχυνση των διαδικασιών στην Ελλάδα, ώστε να εφαρμοστεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και να απελευθερωθεί η οικονομική βοήθεια, καθώς αν δεν γίνει αυτό, τότε θεωρείται βέβαιο ότι θα αυξηθούν οι πιέσεις των αγορών και σε άλλες χώρες, όπως η Ιρλανδία και η Πορτογαλία.

Ethnos.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου