Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Θα ενοποιηθούν πάνω από 500 σχολικές μονάδες

 

Κρίσιμη είναι η ερχόμενη εβδομάδα για το φλέγον θέμα των συνενώσεων των σχολικών μονάδων, που έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στη σχολική κοινότητα και τις τοπικές κοινωνίες.
Το υπουργείο Παιδείας ετοιμάζεται πυρετωδώς να εκδώσει τις σχετικές εγκυκλίους, στα μέσα της εβδομάδας, με τα συγκεκριμένα σχολεία που συνενώνονται. Μέχρι τότε ο τελικός αριθμός τους «παίζεται». Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι σχολικές μονάδες που υπολογίζεται ότι θα συνενωθούν είναι πάνω από 500 σε σύνολο 16.000 σ' ολόκληρη τη χώρα.
Ειδικότερα στην περιφέρεια τα πολύ μικρά, ολιγοθέσια σχολεία που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση θα συγχωνευθούν, με την προϋπόθεση ότι θα πληρούν όλα τα κριτήρια, όπως η ύπαρξη οδικού δικτύου, που να εξυπηρετεί τη μεταφορά των μαθητών. Πολλά εξαθέσια ή οκταθέσια σχολεία θα μετατραπούν σε δωδεκαθέσια.
Στα μεγάλα αστικά κέντρα, θα συνενωθούν σχολικές μονάδες κυρίως διοικητικά (χωρίς δηλαδή να μετακινηθούν οι μαθητές), με στόχο να ενταχθούν τα σχολεία αυτά στο νέο πρόγραμμα που ευνοεί τη στενότερη συνεργασία μεταξύ τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου