Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Ποιοί φοβούνται (ακόμη) τον Καραμανλή…

POSTED ON AUGUST 03, 2016, 8:28 AM




Στο περιθώριο των δραματικών εξελίξεων γύρω από το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ, με τη Δικαιοσύνη να διερευνά για κακούργημα τον άλλοτε επικεφαλής της, Ανδρέα Γεωργίου, αναφορικά με την παραποίηση του ελλείμματος του 2009, που οδήγησε την Ελλάδα στο Μνημόνιο, καταγράφονται και πάλι οι συνήθεις… αγωνίες μέρος του πολιτικού και οικονομικού συστήματος.
“Να μην δικαιωθεί ο Καραμανλής”… είναι το κεντρικό μότο. Αναμενόμενο και σε πλείστες περιπτώσεις επαναλαμβανόμενο τα τελευταία χρόνια. Το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ αποτελεί την πιο ηχηρή απόδειξη της “εθνικής συνωμοσίας” που χτίστηκε μετά το 2007, και οδήγησε αρχικά στην πτώση του Κώστα Καραμανλή από την εξουσία, και στη συνέχεια την άνευ όρων παράδοση της Ελλάδας στην ένταξη στον μηχανισμό στήριξης του Μνημονίου.
Η ενόχληση που προκαλεί η “σκιά” του πρώην πρωθυπουργού είναι εύλογη. Ο Κώστας Καραμανλής είναι ο μοναδικός πρώην πρωθυπουργός, τον οποίο δεν… λιθοβολούν σήμερα οι Έλληνες. Αντιθέτως, έχει διατηρήσει κοινωνικές εφεδρείες, που εκ των πραγμάτων των καθιστούν εθνική εφεδρεία.
Πολύ περισσότερο σε μια περίοδο κατά την οποία η σημερινή Νέα Δημοκρατία δεν δείχνει ότι μπορεί να πείσει ως αξιόπιστη εναλλακτική λύση εξουσίας, ώστε να γκρεμίσει τον ΣΥΡΙΖΑ και να διαμορφώσει συνθήκες πολιτικής ηγεμονίας, ώστε μια ενδεχόμενη δική της άνοδος στην εξουσία να μην έχει τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της “παρένθεσης”.
Οι έντονες αντιδράσεις κατά του Κώστα Καραμανλή, ακόμη και από τα γνωστά “άκρα” στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, επιβεβαιώνουν πόσο και πόσοι φοβούνται ακόμη τον πρώην πρωθυπουργό. Όσο κι αν ο ίδιος έχει ξεκαθαρίσει ότι βάζει στον προσωπικό ορίζοντά του τη στρατηγική στόχευση της “μεγάλης επιστροφής”.
Ένας φόβος που θολώνει το μυαλό. Και την κρίση…


http://ysterografa.gr/


Αρχειοθήκη ιστολογίου