Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ΠΟΥ ΕΞΟΡΜΗΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ...ΛΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ, ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ


Γράφει ο Δημήτρης Σωτηρόπουλος

«Δεν ήθελαν να κάνουν τελετές στον Απόλλωνα, αλλά ιστορική ενημέρωση», δικαιολόγησε ο Ηλίας Κασιδιάρης την παρουσία μελών της Χρυσής Αυγής στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών το βράδυ της Τετάρτης, που προκάλεσε ένταση και οδήγησε σε οκτώ προσαγωγές...
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, υποστήριξε πως η Χρυσή Αυγή δεν είναι ένα ειδωλολατρικό κόμμα, αλλά χριστιανικό. Ωστόσο όπως επεσήμανε, γίνονται δεκτοί στις τάξεις του κόμματος ειδωλολάτρες και άτομα άλλων θρησκειών, εάν δεν «ζημιώνουν το έθνος»: Αυτή είναι η σχετική είδηση που θα σχολιάσω, χωρίς πολλά λόγια, αφού δεν χρειάζονται.

Το μόνο που θα ρωτήσω τους «Χριστιανούς» της Χ.Α, είναι το εξής:

Αφού, όπως ισχυρίζονται, δεν κάνουν παγανιστικές τελετές αλλά «ιστορική ενημέρωση», για ποιο λόγο δεν τους είδαμε ΠΟΤΕ να κάνουν και μία αντίστοιχη...ενημέρωση έξω από Ορθόδοξη εκκλησία, με την ευκαιρία μιας μεγάλης Χριστιανικής Εορτής;

Παράδειγμα: Γιατί δεν έκαναν «ιστορική ενημέρωση» π.χ σχετικά με το Βυζάντιο και την Ορθοδοξία παραμονές της Παναγίας;

Ή γιατί δεν είδαμε στελέχη τους να παρίστανται στις Παρακλήσεις, τους Εσπερινούς και τις Θείες Λειτουργίες του Δεκαπενταυγούστου;

Αυτή είναι η απορία μου και νομίζω, την έχουν και άλλοι Χριστιανοί.
Βέβαια, ο καθένας δικαιούται να πιστεύει και να λατρεύει όποιον και ο,τι θέλει: Άλλος πιστεύει στον Ιησού Χριστό, άλλος στον Απόλλωνα. Άλλος συμμετέχει στις Ακολουθίες της Εκκλησίας μας κι άλλος λατρεύει τη Σελήνη, τις πέτρες, τα βουνά και τα ποτάμια.

Αυτό που δεν μπορεί να κάνει όμως κανένας και ειδικά όποιος αυτοαποκαλείται Χριστιανός, είναι να μας περνά για αφελείς και να υποτιμά τη νοημοσύνη μας.

Ο Χριστιανός, Ηλία Κασιδιάρη - που παίρνεις τα όρη και τα βουνά για να «τιμήσεις» τα θερινά και τα χειμερινά ηλιοστάσια - δεν λατρεύει ούτε την πανσέληνο, ούτε τον Ήλιο, ούτε άλλα άψυχα πράγματα.
Αλλά τον Έναν και Μοναδικό Θεό, τον Δημιουργό και Κτίστη των πάντων, έμψυχων και άψυχων.
Άρα λοιπόν, ο Χριστιανός απόλαυσε την προχθεσινή πανσέληνο, όχι υμνώντας (!!!) την ως θεότητα, αλλά δοξολογώντας τον Θεό για τα όμορφα δημιουργήματά Του! Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.
Τώρα για το πόσο μπορούν να βλάπτουν ή όχι την Ελλάδα αλλόθρησκοι, αυτό ας το κρίνουν εκείνοι που σας ψηφίζουν.

Για τα υπόλοιπα, δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινήσεις με την εξής σημαντική υποσημείωση:
Οι Χριστιανοί είναι «αυλή λογικών προβάτων» και όχι...γίδια που εξαπατώνται από τους κομματικούς ιστρούκτορες.

Αυτό, ας το έχουν καλά στο μυαλό τους όσοι παριστάνουν τους Χριστιανούς, οι άθεοι, οι παγανιστές και κάθε καρυδιάς καρύδι.

Υ.Γ. Το θέμα της πανσελήνου και της λατρείας της, που μάλιστα διαφημίζεται κατά κόρον και από τα αντίχριστα Μ.Μ.Ε, είναι ένας ακόμα κρίκος της νεοεποχίτικης πανθρησκείας - αχταρμά που περιλαμβάνει τέτοιες "λατρείες" της...μητέρας Γης, της Σελήνης, του Ήλιου κλπ, συνδυασμένες με ανατολικά στοιχεία Γιόγκας, Βουδισμού και άλλων τέτοιων δοξασιών.

 Το γιατί προωθείται αυτή η "νέα οικουμενική θρησκεία" το καταλαβαίνει ο καθένας, αλλά προς το παρόν δεν θα επεκταθώ περισσότερο. Άλλωστε, ο στόχος τόσο των άθεων όσο και των νεοεποχιτών, είναι σαφέστατος: Ο Χριστιανισμός και ιδιαίτερα η αυθεντική του έκφραση, η Ορθοδοξία.

http://hellas-orthodoxy.blogspot.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου