Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Ο ελιγμός του Γιώργου

 08.03.2011NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Την ώρα που η κοινωνία είχε στραμμένη την προσοχή της στους τηλεοπτικούς δείκτες, περιμένοντας τις νεώτερες εξελίξεις για την κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα, ο επικοινωνιακός σχεδιασμός του Μεγάρου Μαξίμου προσέλαβε και πάλι πολιτικά χαρακτηριστικά.
Έτσι, στις σημερινές συναντήσεις του Γιώργου Παπανδρέου με τους πολιτικούς αρχηγούς, προστέθηκαν ακόμη δυο: Η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Φώτης Κουβέλης. Φυσικά, η Δημοκρατική Συμμαχία και η Δημοκρατική Αριστερά δεν έχουν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, καθώς προέκυψαν από ρήγματα στο εσωτερικό της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχα. Οι δε δημοσκοπήσεις δεν δείχνουν τα δυο κόμματα να παρουσιάζουν ιδιαίτερη δυναμική, καθώς κινούνται σε επίπεδα πέριξ ή και κάτω ακόμη από το όριο του 3%, που απαιτείται για την είσοδο στην επόμενη Βουλή.
Βλέποντας ωστόσο ο Γιώργος Παπανδρέου τον Αντώνη Σαμαρά και τους υπόλοιπους αρχηγούς της Αντιπολίτευσης να απορρίπτουν τη συναίνεση προτού καν τους την προσφέρει, στις σημερινές συναντήσεις τους, ανοίγει το παιχνίδι, και δίνει βήμα στη Ντόρα Μπακογιάννη και τον Φώτη Κουβέλη. Δυο πολιτικούς που αμφότεροι διακρίνονται από ρεαλισμό, αν και ιδιαίτερα η πρώην ΥΠΕΞ έχει επιλέξει το τελευταίο διάστημα να κρατήσει αποστάσεις από την Κυβέρνηση, παρόλο που ψήφισε το μνημόνιο, πέρσι την άνοιξη.
Στο πρωθυπουργικό επιτελείο εκτιμούν ότι με το να «βάλουν στο παιχνίδι» τη Ντόρα Μπακογιάννη και τον Φώτη Κουβέλη, θολώνουν περαιτέρω το τοπίο, και αποπροσανατολίζουν το μήνυμα που θα εξαχθεί από τις σημερινές συναντήσεις των αρχηγών με τον Γιώργο Παπανδρέου. Κάτι που σημαίνει ότι ο Πρωθυπουργός, άρα και η Κυβέρνηση, κερδίζουν πολιτικό χρόνο.

Πηγή: Statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου