Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

«Κατάργηση της Ειδικής Σύνταξης λόγω Συνδικαλιστικής Δράσης»



Στην ερώτηση τους οι 22 Βουλευτές ζητούν να έρθουν στο φως όλα τα ονόματα που λαμβάνουν την Ειδική Συνδικαλιστική Σύνταξη τα τελευταία 20 χρόνια

Την κατάργηση της Ειδικής Σύνταξης λόγω Συνδικαλιστικής Δράσης ζητούν ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής με ακόμα 21 συναδέλφους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας σε ερώτηση που κατέθεσαν στον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Βρούτση Ιωάννη. 

Στην ερώτηση τους οι 22 Βουλευτές ζητούν να έρθουν στο φως όλα τα ονόματα που λαμβάνουν την Ειδική Συνδικαλιστική Σύνταξη τα τελευταία 20 χρόνια, αν η χορήγηση της Σύνταξης αφορά και περιπτώσεις συνδικαλιστών οι οποίοι θήτευσαν στον Κοινοβούλιο ή σε Υπουργικούς Θώκους. 

Αναλυτικότερα οι Βουλευτές στην ερώτηση τους προς τον αρμόδιο Υπουργό κ. Βρούτση ανέφεραν τα εξής:

«Ο Νόμος 971/1937 παρείχε το δικαίωμα ειδικής σύνταξης σε συνδικαλιστικούς εκπροσώπους. Ειδικότερα, οι Πρόεδροι, Γενικοί Γραμματείς Πρωτοβάθμιων και Δευτεροβάθμιων Συνδικαλιστικών Οργανώσεων, μέλη της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος που διετέλεσαν για 12 χρόνια, μέχρι και το 1999, σ΄ ένα από τα παραπάνω αξιώματα δικαιούνται την καταβολή Ειδικής Σύνταξης λόγω συνδικαλιστικής δράσης. 

Η σύνταξη αυτή χορηγείται από το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και χρηματοδοτείται με ποσοστό επί των ασφαλιστικών εισφορών του ΙΚΑ. Επειδή, η σύνταξη αυτή αποτελεί αδικία για όλους τους υπόλοιπους εργαζομένους και παραβιάζει τις αρχές τις ισονομίας Επειδή, σ’ όλους τους συνταξιούχους έχουν επιβληθεί ιδιαίτερα μεγάλες περικοπές και είναι άδικο να χορηγείται ειδική σύνταξη σε πρώην συνδικαλιστές 

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός 

1. Ποιοι λαμβάνουν ονομαστικά τη σύνταξη αυτή τα τελευταία 20 χρόνια; 

2. Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση της Ειδικής Σύνταξης; Ισχύει και για περιπτώσεις συνδικαλιστών οι οποίοι θήτευσαν στο Κοινοβούλιο ή σε Υπουργικούς Θώκους; 

3. Προτίθεστε να επανεξετάσετε και να καταργήσετε τα επιδόματα και τις ειδικές συντάξεις λόγω συνδικαλιστικής δράσης» 

Μαζί με τον κ. Τζαμτζή υπογράφουν την ερώτηση και οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κ.κ. 
1) Λευτέρης Αυγενάκης, Βουλευτής Ηρακλείου 
2) Νικόλαος Σταυρογιάννης, Βουλευτής Φθιώτιδας 
3) Γεώργιος Κοντογιάννης, Βουλευτής Ηλείας 
4) Ανδρέας Κουτσούμπας, Βουλευτής Βοιωτίας 
5) Κωνσταντίνος Κόλλιας, Βουλευτής Κορινθίας 
6) Κωνσταντίνος Κουτσογιαννακόπουλος, Βουλευτής Φθιώτιδας 
7) Λάζαρος Τσαβδαρίδης, Βουλευτής Ημαθίας
8) Γεώργιος Καρασμάνης, Βουλευτής Πέλλας 
9) Κυριάκος Βιρβιδάκης, Βουλευτής Χανιών 
10) Γιάννης Μιχελάκης, Βουλευτής Επικρατείας 
11) Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, Βουλευτής Φλώρινας 
12) Μαρία Αντωνίου, Βουλευτής Καστοριάς 
13) Γιώργος Βλάχος, Βουλευτής Αττικής 
14) Βασίλειος-Νικόλαος Υψηλάντης, Βουλευτής Δωδεκανήσου 
15) Κώστας Κατσαφάδος, Βουλευτής Α΄ Πειραιώς 
16) Θεόδωρος Σολδάτος, Βουλευτής Λευκάδος
17) Κωνσταντίνος Κουκοδήμος, Βουλευτής Πιερίας 
18) Γιώργος Κασαπίδης, Βουλευτής Κοζάνης 
19) Γιώργος Κωνσταντόπουλος, Βουλευτής Πιερίας 
20) Γιάννης Κεφαλογιάννης, Βουλευτής Ρεθύμνου 
21) Δημήτρης Σαμπαζιώτης, Βουλευτής Μεσσηνίας



Το θαυματουργό για τον καρκίνο λεμόνι... Από Paraponos Paraponidis στην ομάδα ΟΝΕΙΡΟΧΩΡΑ-ONEIROXWRA (Αρχεία) ·





Ο Χυμός του Λεμονιού είναι 10.000 φορές ισχυρότερος από τη Χημειοθεραπεία και σκοτώνει 11 ειδών Καρκινογόνα Κύτταρα!
Το λεμόνι, είναι ένα θαυματουργό προϊόν στο να σκοτώνει τα καρκινογόνα κύτταρα. Είναι 10.000 φορές ισχυρότερο από τη χημειοθεραπεία, γιατί δεν το αποδεχόμαστε αυτό; Διότι υπάρχουν οργανισμοί που ενδιαφέρονται να ανακαλύψουν μια συνθετική ουσία, που να τους επιτρέπει να αποκτήσουν κέρδη φανταστικά! Για αυτό και από τώρα μπορείς προκαταβολικά να βοηθήσεις έναν φίλο που το χρειάζεται, επιτρέποντάς του να πληροφορηθεί ότι του είναι χρήσιμο να πιει χυμό λεμονιού για την πρόληψη της ασθένειας. Η γεύση του είναι ευχάριστη και φυσικά δεν προξενεί τις φοβερές επιδράσεις της χημειοθεραπείας. Και εφόσον έχει την δυνατότητα να το πράξεις, φύτεψε μια λεμονιά στον κήπο σου. Όλα τα μέρη του είναι ωφέλιμα. Την επόμενη φορά που επιθυμείς να πιεις χυμό, ζήτα φυσικό χυμό λεμονιού χωρίς συντηρητικά. Πόσα άτομα πεθαίνουν ενώ το μυστικό αυτό παραμένει φυλαγμένο, με καχυποψία, ώστε να μη θέσει σε κίνδυνο τα κέρδη εκατομμυρίων των μεγάλων φαρμακευτικών επιχειρήσεων!
Όπως γνωρίζετε πολύ καλά, η λεμονιά είναι χαμηλή. Δεν καταλαμβάνει μεγάλο χώρο. Όλοι τη γνωρίζουν σαν λεμονιά. Το φρούτο του είναι ένα κιτρικό προϊόν με διαφορετικές όψεις, το εσωτερικό του μπορεί να φαγωθεί άμεσα ή να επεξεργαστεί για την παραγωγή ποτών, αναψυκτικών, γλυκισμάτων κλπ. Το σημαντικό σε αυτό το φυτό οφείλεται στα ισχυρά αντικαρκινογόνα αποτελέσματά του. Και ακόμα και εάν του αποδίδονται περισσότερες χημικές ιδιότητες, το σημαντικότερο αυτού είναι δράση του πάνω στις κύστες και τους όγκους. Το φυτό αποτελεί μια θεραπευτική αγωγή για τον καρκίνο, δοκιμασμένο σε καρκίνους όλων των μορφών. Υπάρχουν ορισμένοι που το συνιστούν για όλες τις μορφές καρκίνου. Επιπλέον το θεωρούν σαν έναν παράγοντα αντιμικροβιακού ευρέος φάσματος, κατά των μολύνσεων των βακτηριδίων και όγκων, ικανό στην καταπολέμηση των εσωτερικών παρασίτων και σκουληκιών, ρυθμιστή τη υψηλής αρτηριακής πίεσης, είναι αντικαταθλιπτικό και καταπολεμά το άγχος και τις νευρικές διαταραχές.
Η πηγή αυτής της πληροφορίας είναι εντυπωσιακή: προέρχεται από έναν εκ των μεγαλύτερων φαρμακευτικών εταιρειών στον κόσμο που διαβεβαιώνει ότι μετά από 20 χρόνια εργαστηριακών μελετών, που πραγματοποιήθηκαν από το 1970 και συνακόλουθα έτη.
Τα εξαχθέντα συμπεράσματα ήταν: καταστρέφει τα καρκινογόνα κύτταρα 12 τύπων καρκίνων, συμπεριλαμβανομένων, του εντέρου κόλον, του στήθους, του προστάτη, των πνευμόνων και του παγκρέατος. τα χημικά συστατικά του δένδρου κατέδειξαν ότι δρα 10.000 καλύτερα στην επιβράδυνση ανάπτυξης των καρκινογόνων κυττάρων από το φαρμακευτικό προϊόν adriamycin, ένα χημειοθεραπευτικό φαρμακευτικό προϊόν, που χρησιμοποιείται συνήθως στον κόσμο όλο.
Το πλέον εντυπωσιακό της θεραπείας είναι ότι με τον εξαγόμενο χυμό λεμονιού καταστρέφονται μόνον τα καρκινογόνα κύτταρα και δεν επιδρά στα υγιή. Το κείμενο κυκλοφόρησε από το Ινστιτούτο των Επιστήμων Υγείας, llc 819n, Charles Street, Βαλτιμόρη, MD 1201.


Από Paraponos Paraponidis στην ομάδα ΟΝΕΙΡΟΧΩΡΑ-ONEIROXWRA (Αρχεία) ·

Η Ευρώπη οφείλει να βοηθήσει




Άρθρο για την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ελλάδα δημοσιεύουν οι New York Times, φιλοξενώντας μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά προς τους Ευρωπαίους εταίρους της Αθήνας.
“Αλλάζουμε, αλλά την ίδια στιγμή η Ευρώπη οφείλει να βοηθήσει την Ελλάδα”, δηλώνει με νόημα ο Αντώνης Σαμαράς, διατυπώνοντας την εκτίμηση ότι σε διαφορετική περίπτωση η χώρα θα οδηγούνταν σε τραγικό αδιέξοδο.
Ο Πρωθυπουργός, ο οποίος σηκώνει στις πλάτες του το βάρος μιας εξαιρετικά δύσκολης προσπάθειας, σε μια κρίσιμη εθνική συγκυρία, διατύπωσε την εκτίμηση ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, τονίζοντας ότι υπάρχει ελπίδα για να βελτιωθούν τα πράγματα, και αυτήν ακριβώς την ελπίδα προσφέρει ο ίδιος στην ελληνική κοινωνία, η οποία δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση και τα μέτρα λιτότητας.
Ο Αντώνης Σαμαράς στάθηκε στις μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις της προηγούμενης εβδομάδας, τις συσχέτισε  με τις αντίστοιχες της Ισπανίας, και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου συνολικά για τον δυτικό κόσμο, μια εξέλιξη που θα οδηγούσε σε ευρύτερη αποσταθεροποίηση την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αναφερόμενος τέλος στο φαινόμενο της Χρυσής Αυγής, και τα υψηλά ποσοστά που εμφανίζεται να έχει, ο Πρωθυπουργός προέβλεψε ότι πρόκειται για μια φούσκα που θα σκάσει, διευκρινίζοντας ότι δεν χρειάζεται να τεθεί εκτός νόμου.

ΥΠΟΙΚ: Πώς θα χορηγηθεί το επίδομα θέρμανσης



E-mailΕκτύπωσηPDF
alt
 κλικ για μεγέθυνση
Τα κριτήρια με τα οποία θα χορηγηθεί το επίδομα θέρμανσης έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών. Παράλληλα, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) του πετρελαίου θέρμανσης και του πετρελαίου κίνησης, στο 80% της σημερινής τιμής του ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης.
Οπως επισημαίνεται, εξετάζεται από το ΥΠΕΚΑ και το ζήτημα εξομοίωσης της ποιότητας των δύο καυσίμων, το οποίο θα προβεί σύντομα σε ανακοινώσεις επί αυτού.
Ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης έδωσε εντολή στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) να ξεκινήσει την προετοιμασία για την υποστήριξη της χορήγησης επιδόματος σε δικαιούχους που αγοράζουν πετρέλαιο θέρμανσης.
Συγκεκριμένα, ο σχεδιασμός προβλέπει:
• Να χορηγείται αποζημίωση μετά από την αγορά πετρελαίου θέρμανσης σε λογαριασμό τραπέζης του φορολογουμένου.
• Η αποζημίωση δεν θα χορηγείται σε οικογένειες πάνω από συγκεκριμένο επίπεδο διαβίωσης (τεκμήριο πολυτελούς διαβίωσης) ή περιουσίας. Το εισοδηματικό όριο είναι €14.000 για άγαμο, €23.350 για οικογένεια χωρίς παιδιά και προσαυξάνεται κατά €3.000 για τα 3 πρώτα παιδιά. 
Επίσης, εξαιρούνται οι άγαμοι με περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των €100.000, καθώς και οι οικογένειες με περιουσία άνω των €150.000.
• Η επιστροφή υπολογίζεται με ανώτατο όριο ανάλογα με την κλιματική ζώνη.
• Η χορήγηση πραγματοποιείται μετά από αίτηση του φορολογουμένου στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ και μετά από διασταύρωση της πραγματοποίησης της πώλησης, μέσω της καταχώρησης στο σύστημα παρακολούθησης διακίνησης πετρελαίου θέρμανσης.
• Θα υπάρξει μέριμνα για τους φορολογούμενους που θα χρειαστούν βοήθεια για την συμπλήρωση της αίτησης.
• Η πληρωμή θα γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.
• Η αποζημίωση θα αφορά κτήρια που χρησιμοποιούνται ως κύρια κατοικία και είναι δηλωμένα στο Ε9.
• Θα υπάρχει ειδικό κονδύλι που θα χορηγηθεί μέσω ΟΤΑ σε ειδικές ομάδες πληθυσμού, για ενίσχυση ανεξαρτήτως είδους καυσίμου και τρόπου θέρμανσης (π.χ. οικογένειες χωρίς εργαζόμενους κ.τλ.).
Το μέγιστο όριο κατανάλωσης σε λίτρα ανά κλιματική ζώνη ορίζεται:
Κλιματική ζώνη Ανώτατη κατανάλωση /m2 (lt)
Α΄ ΖΩΝΗ 25
Β΄ΖΩΝΗ 15
Γ΄ ΖΩΝΗ 8
Δ΄ΖΩΝΗ 5
Τα ανώτατα m2 επιδότησης ορίστηκαν σε 120.
Οι γεωγραφικές ζώνες ορίζονται:
ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΖΩΝΗ ΝΟΜΟΙ
ΖΩΝΗ Α Γρεβενά, Κοζάνη, Καστοριά, Φλώρινα, Δράμας, Ευρυτανίας
ΖΩΝΗ Β Ιωαννίνων, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Αρκαδίας, Πιερίας, Ημαθίας,Πέλλας, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Σερρών , Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου
ΖΩΝΗ Γ Αττικής (εκτός Κυθήρων & νησιών Σαρωνικού), Κορινθίας, Ηλείας, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Μαγνησίας, Λέσβου, Χίου, Κέρκυρας, Λευκάδας, Θεσπρωτιας, Πρέβεζας, Άρτας
ΖΩΝΗ Δ Ηρακλείου, Χανιών, Ρεθύμνου, Λασιθίου, Κυκλάδων, Δωδεκανήσου, Σάμου, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αργολίδας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης, Κύθηρα & νησιά Σαρωνικού


Υποχρεωτική καταγραφή των συνταξιούχων του ΟΓΑ από αύριο (1/10)



E-mailΕκτύπωσηPDF
alt
 κλικ για μεγέθυνση
Αρχίζει, από την 1η Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 30 Νοεμβρίου, η διαδικασία καταγραφής φυσικής παρουσίας των συνταξιούχων και δικαιούχων οικογενειακών επιδομάτων του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ).
Η καταγραφή φυσικής παρουσίας είναι υποχρεωτική για όλους τους συνταξιούχους και επιδοματούχους του ΟΓΑ, που θα πρέπει να προσέλθουν στα ΕΛ.ΤΑ ή στην Τράπεζα, στην οποία έχουν ανοίξει λογαριασμό και πιστώνεται η σύνταξη τους ή το επίδομά τους.
Για τους δικαιούχους που δεν θα προσέλθουν έως τις 30 Νοεμβρίου στα ΕΛ.ΤΑ ή στις Τράπεζες (ή στον Ανταποκριτή του ΟΓΑ, κατά περίπτωση) για να δηλώσουν την παρουσία τους ή δεν έχουν δηλώσει σωστά τον ΑΜΚΑ και τον ΑΦΜ στον Ανταποκριτή του ΟΓΑ, θα ανασταλεί η καταβολή της σύνταξης από τον Ιανουάριο του 2013.


Να γίνει τροποποίηση του Ν. 2121/1993 για την Πνευματική Ιδιοκτησία



E-mailΕκτύπωσηPDF
alt
 κλικ για μεγέθυνση
Ερώτηση στον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο κατέθεσαν ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής μαζί με  άλλους 6 συναδέλφους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας...
...κ. Λευτέρη Αυγενάκη Βουλευτή Ηρακλείου, κ. Κωνσταντίνο Κόλλια Βουλευτή Κορινθίας, κ. Καρασμάνη Γεώργιο Βουλευτή Πέλλας, κ. Λεονταρίδη Θεόφιλο Βουλευτή Σερρών, κ. Κοντογιάννη Γεώργιο Βουλευτή Ηλείας, κ. Ταλιαδούρο Σπύρο Βουλευτή Καρδίτσας ζητώντας την τροποποίηση του Νόμου 2121/1993 για την Πνευματική Ιδιοκτησία καθώς έχουν παρατηρηθεί προβλήματα σε πολλούς ιδιοκτήτες καταστημάτων λόγω ασαφειών του Νόμου. Η ΑΕΠΙ από μόνη της προχώρησε σε ορισμό κλίμακας συντελεστών για τον καθορισμό ύψους εισφοράς που θα πρέπει να πληρώνει ο κάθε καταστηματάρχης, λαμβάνοντας υπόψη ως μοναδικό κριτήριο το εμβαδόν του καταστήματος και αγνοώντας πλήρως την τοποθεσία του.
Ο κ. Τζαμτζής στην ερώτηση που κατέθεσε στον Υπουργό κ. Αρβανιτόπουλο αναφέρει τα εξής: 
«Η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΑΕΠΙ), λειτουργεί ως Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης με βάση τις διατάξεις του Νόμου 2121/1993. Σκοπός του Οργανισμού, σύμφωνα με το Νόμο και το καταστατικό του είναι η διαχείριση και προστασία δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, για όλα τα έργα που έχουν συνθέσει ή και συγγράψει κατά το παρελθόν και για όσα πρόκειται να συνθέσουν ή και να συγγράψουν στο μέλλον οι συμβαλλόμενοι με αυτόν δημιουργοί – δικαιούχοι  μουσικών έργων.
Ωστόσο, έχουν παρατηρηθεί προβλήματα σε πολλούς ιδιοκτήτες καταστημάτων διασκέδασης και ψυχαγωγίας, καθώς, λόγω των ασαφειών του Νόμου 212/ 1993 η ΑΕΠΙ, από μόνη της προχώρησε στον ορισμό κλίμακας συντελεστών για τον καθορισμό ύψους εισφοράς που θα πρέπει να πληρώνει ο κάθε καταστηματάρχης, λαμβάνοντας υπόψη ως μοναδικό κριτήριο το εμβαδόν του καταστήματος και αγνοώντας πλήρως την τοποθεσία του. Για παράδειγμα δεν μπορεί να πληρώνει τον ίδιο συντελεστή ένα κατάστημα που βρίσκεται σε τουριστική περιοχή με ένα κατάστημα επαρχιακής πόλης.
Επιπλέον ο Νόμος 2121/ 1993 δεν παρέχει την δυνατότητα άδειας για συγκεκριμένο είδος μουσικής. Ειδικότερα είναι αδικία να μην υπάρχει διαχωρισμός ως προς το είδος της μουσικής που αναπαράγουν τα καταστήματα. Για παράδειγμα ένας χρήστης μουσικής δεν μπορεί να πληρώνει την ίδια τιμή στον Δήμο για την έκδοση άδειας μουσικής, αναπαράγοντας στο μαγαζί του μόνο παραδοσιακά τραγούδια από ότι ένας ιδιοκτήτης πολυτελούς κέντρου διασκέδασης, ο οποίος αναπαραγάγει και ελληνικές και ξένες μουσικές επιτυχίες.
Ακόμα, η ιδιοκτήτες καταστημάτων πληρώνουν εισφορά στην ΑΕΠΙ και για ελληνικά και για ξένα τραγούδια, χωρίς να γνωρίζουν που διοχετεύονται τελικά οι συνδρομές τους, σε ποιες εταιρείες της ξένης μουσικής.
Επειδή, με την απροσδιόριστη πολιτική της ΑΕΠΙ και της ασάφειας του Νόμου τίθεται το ζήτημα της ισονομίας και της ισοπολιτείας των χρηστών μουσικής. 
Ερωτάτε ο αρμόδιος Υπουργός
1)      Εάν προτίθεσθε να προβείτε στην θέσπιση Νόμου ο οποίος θα καθορίζει τους βασικούς παράγοντες για την σύναψη σύμβασης των καταστηματαρχών με εταιρείες πνευματικών δικαιωμάτων;
2)      Εάν σκοπεύετε να συνεργαστείτε από κοινού με το Υπουργείο Οικονομικών για τον καθορισμό του συντελεστή που θα επιβάλλεται ανά περιοχή και ανά κατάστημα,  λαμβάνοντας υπόψη και άλλους παράγοντες πέρα από το εμβαδό του καταστήματος;
3)      Εάν στις πρωτοβουλίες του Υπουργείου είναι η έκδοση εγκυκλίου η οποία θα ορίζει στους Δημάρχους νέο τρόπο έκδοσης αδειών, όπως για παράδειγμα να παρέχει στους χρήστες μουσικής τη δυνατότητα να εκδίδουν άδεια μόνο για παραδοσιακά τραγούδια και να χρεώνονται μόνο για την αναπαραγωγή αυτού του είδους μουσικής;
4)      Σε ποιες ξένες εταιρείες διοχετεύονται οι εισφορές των χρηστών μουσικής;


Προχωράει ο δρόμος «Μαυροβούνι-Έδεσσα»



Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της περιβαλλοντικής αδειοδότησης του δρόμου «Μαυροβούνι-Έδεσσα» 
Θ. Θεοδωρίδης: Ανοίγει ο δρόμος για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ

Υπογράφηκε χθες (27/9) η Απόφαση τροποποίησης των περιβαλλοντικών όρων για το τμήμα ,,
«Μαυροβούνι-τέλος παράκαμψης Έδεσσας» και παράτασης ισχύος του τμήματος «Μελίσσι-Μαυροβούνι-Έδεσσα-Βρυττά» της Εθνικής Οδού Νέας Χαλκηδόνας-Έδεσσας-Φλώρινας. Με τη συγκεκριμένη Απόφαση ολοκληρώνεται η διαδικασία της περιβαλλοντικής αδειοδότησης η οποία αποτελεί σημαντική προϋπόθεση για την τελική ένταξη του δρόμου στο ΕΣΠΑ.

Στο υπό κατασκευή νέο τμήμα «Μαυροβούνι-τέλος παράκαμψης Έδεσσας» μήκους 9,4 χλμ. περιλαμβάνονται τεχνικά έργα βελτίωσης της οδικής συμπεριφοράς και ασφάλειας του δρόμου όπως:

• Ασφαλτοστρωμένο κατάστρωμα 21,1 μέτρων και διαχωριστική νησίδα 2,5 μέτρων
• Η σήραγγα Μαυροβουνίου με μήκος 270 μέτρα και δίδυμη διευρυμένη διατομή
• Ο ανισόπεδος κόμβος Ριζαρίου (περί της ΧΘ 45+700)
• Η σύνδεση της αρτηρίας με την παλαιά εθνική οδό
• Δίκτυο παράπλευρων οδών και αποκαταστάσεις του τοπικού δικτύου.

Επίσης, περιλαμβάνεται η εφαρμογή μέτρων αντιμετώπισης των κατολισθήσεων που παρουσιάστηκαν σε τέσσερεις θέσεις πρανών ορυγμάτων της νότιας παράκαμψης Έδεσσας.

Προκειμένου το έργο να αποκτήσει πλήρη μελετητική ωριμότητα, υπολείπονται οι οριστικές μελέτες των τεχνικών έργων προϋπολογισμού 550.000 ευρώ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης σε δήλωσή του αναφέρει: «Η επίσπευση των διαδικασιών ωρίμανσης των μεγάλων τεχνικών έργων που αφορούν στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας μας ικανοποιεί. Συμμετέχουμε σ’ ένα δύσκολο αγώνα δρόμου για την ωρίμανση των έργων, είναι σίγουρο όμως ότι θα τα καταφέρουμε. Δεν αφήνουμε τα πράγματα στην τύχη τους. Ευχαριστώ τα στελέχη της Περιφέρειας και του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής που με υπευθυνότητα και συνέπεια ολοκλήρωσαν τις διαδικασίες της περιβαλλοντικής αδειοδότησης».

Μπάμπης προς Χατζηνικολάου : Iσχύει η επιφυλακτικότητα που επιτάσσει το σοφό «δείξε μου τον φίλο σου…»



Η ΔΎΣΚΟΛΗ ΔΟΥΛΕΙΆ ΤΩΝ «ΑΠΟΚΑΛΎΨΕΩΝ»

Μέσα σε λίγες ώρες κατέστη σαφές ότι η αποκάλυψη σκανδάλων δεν είναι μια δουλειά που γνωρίζει να κάνει ο παλαιός τηλεαστέρας. Ισως χρειαζόταν περισσότερη βοήθεια από τον συνεργάτη του, Γιώργο Κουρή. 

Πολύ φοβούμαι ότι ο Νίκος Χατζηνικολάου, στη νέα του προσπάθεια να αναστήσει τη σχολή του αυριανισμού, κινδυνεύει, και πάλι, να ατυχήσει. Η πραγματικήδημοσιογραφική έρευνα διαφέρει παρασάγγας από την καταγγελία μπροστά στον φακό της TV των κακώς κειμένων.
Οσοι –δυστυχώς ελάχιστοι– έχουν ασχοληθεί με την ερευνητική δημοσιογραφία, γνωρίζουν πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι να εξασφαλίσεις τις αποδείξεις. Πόσο χρόνο χρειάζεσαι για να βεβαιωθείς βαθιά μέσα σου ότι δεν έχεις πέσει θύμα ιδιωτικών συμφερόντων. Πόσο ακόμη πιο δύσκολο είναι να επιτύχεις και τη δεοντολογική προσέγγιση στον δρόμο για την αποκάλυψη της διαφθοράς.
Το λαϊκό ένστικτο πολύ καλά αντιλαμβάνεται ότι τα συμφέροντα που συγκρούονται τις ημέρες αυτές, με αφορμή την υπόθεση Καρούζου–Ζωγραφάκη–Λιβανού, προφανώς, βρίσκονται αλλού και δεν «καίγονται» για την κάθαρση στα δημόσια πράγματα.
Παλαιότερα, το πρόβλημα όσων είχαν να καταγγείλουν κάτι σοβαρό για το δημόσιο συμφέρον ήταν να φτάσουν μέχρι τους τίμιους δημοσιογράφους.Ζητούσαν διασφάλιση ότι δεν θα εκτεθούν στα φώτα της δημοσιότητας. Περίμεναν υπομονετικά να ικανοποιηθούν όταν η αποκάλυψή τους θα κινούσε τη μηχανή της Δικαιοσύνης.
Σήμερα, η δημοσιότητα δεν αποτελεί κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα. Εύκολα μπορεί κανείς να «σηκώσει» όσα έχει να καταγγείλει στο Διαδίκτυο. Εξίσου εύκολα θα τον βοηθήσουν επαγγελματίες της «δημοσιογραφίας ιντερνετικών εκβιασμών», με τίμημα προσιτό σε όλους όσοι έχουν οικονομικές διαφορές. Παρά την αποτυχία παλαιότερων «αποκαλυπτικών» εκπομπών, παρά την πυραμιδοειδή απάτη που οδήγησε στο κλείσιμο του τηλεοπτικού σταθμού Alter, ο κ. Γ. Κουρής φροντίζει να συντηρεί ένα κανάλι γι’ αυτές τις δουλειές.
Το θέμα των Ζωγραφάκη–Λιβανού δεν ήταν να φτάσουν όσα γνωρίζουν εκείνοι στα αυτιά και τα μάτια της κοινής γνώμης. Αν είχαν επαρκή στοιχεία για την αποκάλυψη «βρώμικων πολιτικών», θα τα είχαν προ πολλού προσφέρει στη δημοσιογραφική έρευνα, αλλά και στις έρευνες του ΣΔΟΕ και της Δικαιοσύνης.
Φαίνεται πως το ζητούμενο για τους καταγγέλλοντεςήταν να πάρει πάνω του την υπόθεση κάποιος σαν τον Νίκο Χατζηνικολάου. Το επέτυχαν. Θα περιμένουμε να δούμε αν ο πάντα clean cut δημοσιογράφος έμαθε τη δουλειά της τίμιας αποκάλυψης και δεν κρύβονται πίσω του άλλα οικονομικά συμφέροντα. Μέχρι τότε, ισχύει η επιφυλακτικότητα που επιτάσσει το σοφό «δείξε μου τον φίλο σου…».
Του Μπάμπη Παπαδημητρίου



http://antilogos-gr.blogspot.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου