Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝOΤΗΤΑ ΤΟΥ ALTER...


ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΩΣΕΙ ΑΛΛΟΥ!
Ετοιμάζει παιχνίδι με το Alter. Η εντολή έχει δοθεί. Διαχειριστικός έλεγχος στα οικονομικά της διοίκησης Γιαννίκου για να τελειώσουν με αυτόν και να διαπραγματευθούν την συχνότητα που με βάση το νόμο Ρουσόπουλου θα επιστρέψει στο δημόσιο με νέο διεθνή...
διαγωνισμό. Είναι το πρώτο βήμα για να δημιουργηθεί κλίμα σύγκρουσης και οι εργαζόμενοι που από αύριο θα προχωρήσουν σε καταλήψεις, να πάρουν στο σπίτι τους ότι μπορούν. Είναι επίσης το πρώτο βήμα για να "πουλήσει" την συχνότητα σε επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να γίνουν καναλάρχες. Εκεί θα γίνει το μεγάλο παιχνίδι και θα παιχθούν όλα προεκλογικώς.
Πηγή: Fimotro

ΦΕΡΝΕΙ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ BLOGS

ΤΟΝ ΕΒΑΛΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟ ΧΑΡΤΙ
Φέρνει νομοθετική ρύθμιση τις επόμενες ημέρες για την ανωνυμία στα blogs. Θα περάσει τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο, χωρίς να το πάρει χαμπάρι κανείς. Είναι ο μόνος που μπορεί να το κάνει γιατί λειτουργεί ως αερόσακος. Είναι καμμένο χαρτί, δηλαδή στην κριτική. Δεν ξέρουμε εάν αποτελεί "λαγό" του Παπανδρέου, ο Πάγκαλος πάντως έχει προετοιμάσει με το γραφείο του όλο το...
νομοθετικό πλαίσιο για να υπάρξει επώνυμος διαχειριστής. Τεχνικά, δεν μπορεί να γίνει αυτό. Επειδή όμως βολεύει αρκετούς στην κυβέρνηση τέτοια εξέλιξη η λύση θα βρεθεί με τo ηλεκτρονικό ίχνος (ip). Και όποιον πάρει ο χάρος...
Σ.Σ. Ο κύριος Παπανδρέου που εμφανιζόταν ως υπέρμαχος της ελευθερίας του διαδικτύου γνωρίζει την τροπολογία που έρχεται;

Τα τρία ζητούμενα του ανασχηματισμού

 

25.04.2011NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ


Ο Γιώργος Παπανδρέου ανήκει στην κατηγορία των πολιτικών που είτε οι ίδιοι, είτε δια των κατάλληλων συμβούλων, μπορούν να διαβάζουν καλά τις δημοσκοπήσεις. Κυρίως, τα λεγόμενα ποιοτικά στοιχεία των μετρήσεων, εκείνα δηλαδή που, με μια πρώτη ανάγνωση δεν σου γεμίζουν το μάτι, στην πραγματικότητα ωστόσο κρύβουν τις «βαθιές αλήθειες» περί των πραγματικών τάσεων και ρευμάτων της κοινωνίας, στη δεδομένη στιγμή.
Ενόψει λοιπόν του ανασχηματισμού που βρίσκεται επί θύραις, με τον Πρωθυπουργό να αναζητεί μετ’ επιτάσεως ένα καινούριο κυβερνητικό σχήμα μάχης και μηδενικής αυτό-υπονόμευσης, στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν συνεκτιμήσει τρία βασικά δεδομένα των μετρήσεων που έχουν στα χέρια τους.
Πρώτον, ζητούνται πρόσωπα που να προέρχονται από το «κοινωνικό ΠΑΣΟΚ», χωρίς ωστόσο να έχουν φθαρεί από τυχόν συμμετοχή τους σε κυβερνήσεις του Κώστα Σημίτη ή ακόμη και του Ανδρέα Παπανδρέου.
Δεύτερον, ζητούνται στελέχη της αγοράς, τεχνοκράτες με γνώση της οικονομίας και των νέων τεχνολογιών, ικανά να μεταφέρουν στο υπουργικό συμβούλιο την αύρα μιας διαρκούς κινητικότητας.
Τρίτον, ζητείται το κατάλληλο ανακάτεμα της τράπουλας, μεταξύ των υπαρχόντων κορυφαίων στελεχών, ώστε από το ντόμινο των μετακινήσεων να προκύψει θετικό πρόσημο για την Κυβέρνηση, και να δοθεί στους πολίτες η αίσθηση του νέου ξεκινήματος.
Οι συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου εκτιμούν ότι εφόσον ο ανασχηματισμός καταφέρει να εκπληρώσει τα τρία παραπάνω ζητούμενα, το ΠΑΣΟΚ θα έχει κάνει ένα ουσιαστικό βήμα μπροστά, για να ξεφύγει από τα σημερινά αδιέξοδα. Και να λύσει τα χέρια του Πρωθυπουργού, για τις όποιες πολιτικές κινήσεις επιλέξει εκείνος, στον κατάλληλο χρόνο.

Πηγή: Statesmen.gr

Ανίκανοι



Το ξέραμε, αλλά το ΔΝΤ μας το επιβεβαίωσε. Η κυβέρνηση σε οικονομικό επίπεδο είναι ανίκανη. Το Ταμείο, οι σύμμαχοί στο Μνημόνιο, λένε τώρα ότι ο προϋπολογισμός του 2011, αυτός που συντάχθηκε με βάση τις επιταγές της Τρόϊκας, όχι μόνο δε βγαίνει αλλά είναι αποτυχημένος. Η «μαύρη τρύπα» εκτιμούν οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ θα είναι πολύ μεγαλύτερη απ’ ότι εκτιμά ακόμη και τώρα η κυβέρνηση. Η υστέρηση των εσόδων όσο πάει και μεγαλώνει, ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός βρίσκεται σε… μόνιμες διακοπές, οι επιχειρήσεις στενάζουν και δεν μπορούν να πληρώσουν τους φόρους τους ενώ τα λαμόγια συνεχίζουν να κάνουν το δικό τους πάρτι στην πλάτη των εκατομμυρίων νεόπτωχων.
Το πρώτο τρίμηνο η υστέρηση των εσόδων ανήλθε σε 1,5 δις ευρώ και όπως πάνε τα πράγματα τα ταμεία θα είναι άδεια στο τέλος της χρονιάς. Ούτε η νέα περαίωση στα αυθαίρετα που ετοιμάζει η κυβέρνηση δεν τη σώζει αυτή τη φορά.
Η ανακοίνωση, την Τρίτη του Πάσχα του ελλείμματος του 2010 από τη Eurostat, θα κρίνει και το πόσο μεγάλο θα είναι το… αγγούρι των μέτρων που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση προκειμένου να κλείσει τις μαύρες τρύπες. Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι το έλλειμμα του 2010 θα κυμανθεί κοντά στο 10,5%. Αν είναι κάτω από αυτό σημαίνει ότι έχει γίνει κάποιου είδους deal και δεν έχουν καταγραφεί δαπάνες, κυρίως σε νοσοκομεία αλλά και τα χρέη δεκάδων ΔΕΚΟ. Έτσι κι αλλιώς, θα είναι σχεδόν μια μονάδα πάνω από τις προβλέψεις της κυβέρνησης.
Πριν από δύο μήνες η τρόικα είχε προβλέψει ότι τα νέα μέτρα που θα πρέπει να λάβει η κυβέρνηση το 2011 (εννοούμε επιπλέον μέτρα από αυτά που προβλέπει ο προϋπολογισμός) θα έπρεπε να είναι της τάξης του 1,7 δις ευρώ. Λίγο αργότερα η κυβέρνηση μας προετοίμασε για ένα πακέτο 3 δις ευρώ. Όπως όλα δείχνουν όμως και σύμφωνα με τις πληροφορίες μας τα μέτρα που θα ανακοινωθούν μπορεί και να ξεπεράσουν τα 4 δις ευρώ.
Στις αρχές Μαΐου, κι αφού ο μπαμπούλας της τρόϊκας μας κάνει την επίσκεψή του, θα ανακοινωθούν και τα μέτρα που ο κ. Παπανδρέου δεν τόλμησε να ανακοινώσει πριν από το Πάσχα. Τότε που δημοσιοποίησε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα μέχρι το 2015 και που έκανε λόγο για μέτρα της τάξης των 25 δις. Σε λίγες ημέρες λοιπόν θα μας πει τα… κάλαντα η κυβέρνηση πιο εξειδικευμένα.
Όπως όλα δείχνουν έχουν κλείσει μέτρα όπως οι περικοπές φοροαπαλλαγών, η επίσπευση της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο, η κατάργηση φοροαπαλλαγών, η εισαγωγή εισοδηματικών κριτηρίων στα κοινωνικά επιδόματα, η εισαγωγή φόρου στα μη αλκολούχα ποτά, η μετάταξη προϊόντων σε υψηλότερο συντελεστή ΦΠΑ.
Φυσικά θα ανακοινωθούν το πακέτο των αποκρατικοποιήσεων με στόχο 15 δις έως το 2015, η αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας με στόχο πάνω από 30 δις. Ούτε στα πιο τρελά όνειρά τους δε θα πιάσουν βέβαια αυτά τα ποσά αφού τόσο οι αποτιμήσεις των εταιρειών είναι σήμερα εξαιρετικά χαμηλές όσο και η «αξιοποίηση» δεν είναι μπορεί να αποφέρει τόσα χρήματα. Εκτός αν αρχίσουν να πουλάνε όλα τα φιλέτα, οπότε κάτι μπορεί να βγει.
Με πολιτική βλέποντας και κάνοντας όμως, η αναδιάρθρωση είναι πιο κοντά από ποτέ.
Και μια απορία: Γιατί τις άγιες ημέρες του Πάσχα οι κερδοσκόποι, οι εταιρείες, οι ξένοι οίκοι και οι φίλοι μας στην τρόικα δεν έβγαλαν ούτε μια ανακοίνωση περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους; Τους έπιασε μήπως η θεία κατάνυξη;

Πηγή:  ANTINEWS

Ο Βενιζέλος χτυπάει το καμπανάκι

25.04.2011OFF THE RECORD


Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιστρέφει και αυτή τη φορά εντελώς διαφορετικός σε σχέση με εκείνον που διεκδικώντας την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αμφισβήτησε το «τζάκι» της οικογένειας Παπανδρέου. Αφού κατόρθωσε να ξεπεράσει το «σοκ» της εσωκομματικής του ήττας, χωρίς να εκχωρήσει την πολιτική του «αυτονόμηση», βρήκε τη φόρμουλα να προσαρμόσει τις θέσεις του και τις ιδεολογικές του αναφορές εντός του «συστήματος ΠΑΣΟΚ» χωρίς όμως να ταυτισθεί μαζί του.
Μερικά στοιχεία της νέας στρατηγικής που φαίνεται ότι ακολουθεί ο υπουργός Άμυνας, διαφαίνονται στη συνέντευξη που παραχώρησε το Μ. Σάββατο στην εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, όπου μεταξύ άλλων καταθέτει εμμέσως πλην σαφώς τη δική του «πολιτική πλατφόρμα» με επίκεντρο το κράτος και τον πολίτη. Ο Ε. Βενιζέλος σε μια περίοδο που η κυβέρνηση «ανακαλύπτει» τις ιδιωτικοποιήσεις, επαναφέρει τη συζήτηση στην «ανασυγκρότηση του κράτους» μέσα από ένα «Εθνικό Σχέδιο» που θα ξεπερνά «κάθε αποσπασματική, συντεχνιακή ή τοπικιστική προσέγγιση». Και γι αυτό, ο Ε. Βενιζέλος, μιλάει για κινητοποίηση «όλων των δυνάμεων της κοινωνίας».
Ο υπουργός Άμυνας διαφοροποιούμενος από την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική, θέτει ουσιαστικά προς επανεξέταση το ρόλο του κράτους αλλά δεν το ακυρώνει αφού όπως επισημαίνει χρειάζεται να ενισχυθεί η σχέση του με την κοινωνία και την οικονομία. Προχωρώντας μάλιστα και σε αυτοκριτική υποστηρίζει ότι, πρέπει να ξαναδοθεί ελπίδα στα νέα παιδιά, στους νέους, οι οποίοι αισθάνονται αποσυνάγωγοι, νιώθουν αδικημένοι, γιατί όπως χαρακτηριστικά σημειώνει «δεν έχουν την ίδια αφετηρία με αυτήν που είχαμε εμείς στα χρόνια της μεταπολίτευσης».
Τέλος, ο Ε. Βενιζέλος, αφήνει να διαφανεί η αντίθεσή του με τα κυβερνητικά μέτρα λέγοντας ότι: «Καμία δέσμη μέτρων, καμία πολιτική, και ιδίως μια πολιτική που είναι επίπονη και επώδυνη, δεν μπορεί να πετύχει, αν δεν υπάρχει κοινωνική αποδοχή, αν δεν υπάρχει ένα αίσθημα αισιοδοξίας και προοπτικής»



STATESMEN

H wikileaks χτυπά τώρα το Guantanamo

 

 


Ένας ολόκληρος θησαυρός αποτελούμενος από περισσότερα από 700 απόρρητα έγγραφα σχετικά με τη λειτουργία της  αμερικανικής στρατιωτικής φυλακής στο Guantanamo της Κούβας, ήρθε στο φως της δημοσιότητας χάρη στην ιστοσελίδα WikiLeaks.
Τα έγγραφα περιέχουν τις επίσημες «εκτιμήσεις» των αρχών για τον κάθε κρατούμενο, καθώς και εμπιστευτικές πληροφορίες σχετικά με τις ανακρίσεις, τις συνθήκες κράτησης, αλλά και τη συμπεριφορά των φυλακισμένων.
Οι εκτιμήσεις, που έγιναν από πλευράς των ανακριτικών αρχών του αμερικανικού στρατού, καλύπτουν τη περίοδο 2002-2009, και αποκαλύπτουν λεπτομέρειες για το «περίεργο» είδος δικαιοσύνης που εφαρμόζεται στο Guantanamo, και που μάλλον δεν συναντάται πουθενά αλλού στο κόσμο.

Μερικές από τις αποκαλύψεις:
-Ο Σαουδάραβας Mohammad Qahtani, που κατηγορείται για συμμετοχή στις επιθέσεις της 9/11, κρατήθηκε αλυσσοδεμένος, ταπεινώθηκε σεξουαλικά, και τον ανάγκασαν να κατουράει επάνω του στη διάρκεια των ανακρίσεων.
-Ένας Ιρακινός πολίτης που είχε συλληφθεί μετά από μια παρόδια έκρηξη βόμβας, κρατήθηκε στην απομόνωση επί τρία ολόκληρα χρόνια, μέχρι που οι αρμόδιοι αποφάσισαν να τον ελευθερώσουν, αφού όπως αποδείχθηκε, δεν ήταν παρά ένας απλός βοσκός, όπως ο ίδιος επέμενε από την αρχή.
-Στις ανακρίσεις των κρατουμένων συμμετείχαν και αξιωματικοί από τρίτες χώρες, όπως είναι η Ρωσία, η Υεμένη, η Σ. Αραβία, και η Τυνησία.

Αν και οι περισσότεροι κρατούμενοι αξιολογήθηκαν ως συνεργάσιμοι από τις αρχές της φυλακής, ένας από αυτούς περιγράφεται να λέει ότι θα πει στους φίλους του στο Ιράκ «να βρουν τον ανακριτή του, και να τον κόψουν σε φέτες…».
Πολλοί από αυτούς που παραμένουν ακόμη  έγκλειστοι στη φυλακή, είναι ύποπτοι για τρομοκρατία, ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times (που έχει στα χέρια της πολλά από τα έγγραφα) τα στοιχεία εναντίον τους «δεν θα στέκονταν σε κανένα δικαστήριο του κόσμου».
Οι εν λόγω διαρροές αποδεικνύουν πλέον και επίσημα ότι τα στοιχεία που υπάρχουν εις βάρος των κρατουμένων, και που αποδίδονται στις στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών,  είναι όλα έωλα, ενώ ίδιας ποιότητας είναι μάλλον και τα στοιχεία που δίνονται στη κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να διατηρείται ακόμη σε λειτουργία η φυλακή.
Οι αμερικανικές αρχές αρνήθηκαν αν σχολιάσουν τις διαρροές, περιοριζόμενες να τις χαρακτηρίσουν απλά ως «ατυχείς».

S.A.-AP, NY Times και ANTINEWS

Συγκέντρωση στα κατεχόμενα του νησιού, επ' αφορμή της επετείου των 7 ετών, από το Δημοψήφισμα, γαι το "Σχέδιο Ανάν"


Εκτύπωση E-mail
Κύπρος: Συγκέντρωση στα κατεχόμενα του νησιού, επ' αφορμή της επετείου των 7 ετών, από το Δημοψήφισμα, γαι το "Σχέδιο Ανάν" 
 
Πραγματοποιήθηκε απόψε στην κατεχόμενη Λευκωσία συλλαλητήριο από το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα και το Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας, με αφορμή την επέτειο του δημοψηφίσματος του 2004.
Στο συλλαλητήριο τονίστηκε η επιθυμία για λύση του Κυπριακού, η οποία να διασφαλίζει τη συμμετοχή των τουρκοκυπρίων ως ισότιμων Ευρωπαίων πολιτών.
Τα κόμματα Νέα Κύπρος, Ενωμένη Κύπρος και το Σοσιαλιστικό Κόμμα, δεν έλαβαν μέρος στο συλλαλητήριο, επειδή κάποια κόμματα που δεν κατονόμασαν προσπάθησαν να αποκομίσουν κομματικά οφέλη από τις τελευταίες μαζικές εκδηλώσεις στα κατεχόμενα εναντίον των μέτρων λιτότητας που επέβαλε η Άγκυρα και της έντονης τουρκικής παρουσίας στην κατεχόμενη Κύπρο.
Στην κοινή τους ανακοίνωση, τα τρία μικρά τουρκοκυπριακά κόμματα αναφέρουν ότι θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους και προγραμματίζουν εκδηλώσεις για την 1η Μαΐου

Πηγή:  E-typos

Φέσι 900.000 ευρώ από κυλικεία στο ΑΧΕΠΑ

 

Ενοίκια 900.000 ευρώ χρωστάνε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ δύο κυλικεία. Το σωματείο εργαζομένων έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη
Σε 900.000 ευρώ ανέρχονται τα απλήρωτα ενοίκια κυλικείων στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπως καταγγέλλει στην εφημερίδα Μακεδονία το σωματείο εργαζομένων.
Το πρώτο κυλικείο, που λειτούργησε στο υπόγειο του νοσοκομείου επί μία δεκαετία, έκλεισε μετά τη λήξη της σύμβασής του, αφήνοντας φέσι 300.000 ευρώ.
Το δεύτερο, που λειτουργεί από το 2006 μέχρι σήμερα, χρωστάει τα τελευταία δυόμισι χρόνια ενοίκια ύψους 600.000 ευρώ.
Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, μέσω του σωματείου τους, προσέφυγαν στη δικαιοσύνη το Μάρτιο του 2010 και κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά σχετικά με τα διαφυγόντα κέρδη από τα ενοίκια που δεν κατέβαλαν τα δύο κυλικεία, αλλά η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο.
Επί του θέματος είχε ενημερωθεί με σχετικές επιστολές τόσο οι προηγούμενοι υπουργοί Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, όσο και ο νυν υπουργό, Ανδρέας Λοβέρδος.

Πηγή: News247

Θεσσαλονίκη: Kαραμπόλα στη γέφυρα Αξιού προκαλεί καθυστερήσεις στην είσοδο των οχημάτων στη Θεσσαλονίκη

25 Απριλίου 2011


Μικρά προβλήματα δημιούργησε καραμπόλα έξι αυτοκινήτων η οποία έγινε σήμερα το απόγευμα στο ρεύμα εισόδου προς Θεσσαλονίκη, της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης -Αθηνών.

Η καραμπόλα έγινε στο ύψος της γέφυρας του Αξιού ποταμού και δεν υπήρξαν τραυματισμοί παρά μόνο υλικές ζημιές.



Τα αυτοκίνητα απομακρύνθηκαν πολύ γρήγορα αλλά παρόλα αυτά για λίγη ώρα προκλήθηκε υπερφόρτωση των διοδίων των Μαλγάρων.

Την προσωρινή υπερφόρτωση ενίσχυσε και ένα δεύτερο ατύχημα που προκλήθηκε από εκτροπή αυτοκινήτου, που έγινε στο ίδιο σημείο, χωρίς περαιτέρω προβλήματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπηρεσίας των διοδίων μέχρι τις 2 μετά το μεσημέρι είχαν κινηθεί 5.000 αυτοκίνητα στο ρεύμα εισόδου και 5.700 στο ρεύμα εξόδου από Θεσσαλονίκη.

Η είσοδος των αυτοκινήτων στην πόλη συνεχίζεται σε έντονους ρυθμούς με αποτέλεσμα στα διόδια των Μαλγάρων να παρατηρούνται μικρές καθυστερήσεις.

"Η σημαία είναι ό,τι ιερότερο έχουμε"

Απαράδεκτη και ασέβεια προς την πατρίδα χαρακτήρισε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος την πρόθεση οπαδών του ΑΚΕΛ να κάψουν τρεις ελληνικές σημαίες τις οποίες είχαν τοποθετήσει στην κορυφή σωρού ξύλων, που θα άναβαν τα μεσάνυκτα της Ανάστασης, σύμφωνα με το Πασχαλινό έθιμο της «λαμπρατζιάς»
"Η σημαία αποτελεί ό,τι ιερότερο διαθέτουμε και γι’ αυτό πρέπει να προσέξουμε την πατρίδα και την κρατική μας υπόσταση, αφού αν μας λείψει η πατρίδα και ιδιαίτερα το έθνος, δεν θα πάμε καθόλου καλά", είπε ο Αρχιεπίσκοπος.
Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου είπε ότι, αν ο ελληνισμός μεγαλούργησε, είναι ακριβώς λόγω των καταβολών που έχει.
Ο ελληνισμός, τόνισε, έχει βαθιές ρίζες και παρόλο που του επιτίθενται οι πάντες, αντέχει και θα αντέξει, υπερβαίνοντας όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα.
Η προσπάθεια για κάψιμο των σημαιών έγινε από μέλη της «Θύρας 9», που είναι οπαδοί της Ομόνοιας Λευκωσίας, έξω από το οίκημά τους στο χώρο της αριστερής συντεχνιακής οργάνωσης ΠΕΟ, αλλά καταγγέλθηκε από πολίτες στην Αστυνομία, που παρενέβη έγκαιρα και πήρε τις σημαίες.

Πηγή:  News247

H Apple… μας παρακολουθεί

25.04.2011ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ


Τι θα λέγατε αν η διάσημη εταιρία της Apple, που έχει αποκτήσει φανατικούς χρήστες, σε σημείο σχεδόν λατρείας, για όλα τα προϊόντα της σε ολόκληρο τον κόσμο, σας παρακολουθεί;
Πρόσφατα στις ΗΠΑ έχουν δει το φως της δημοσιότητας στοιχεία που καταδεικνύουν πως στο μοδάτο, και άκρως πετυχημένο iPhone έχει εγκατασταθεί ένα ειδικό λογισμικό που είναι σε θέση να παρακολουθεί και να καταγράφει με απόλυτη ακρίβεια όλες τις κινήσεις του κατόχου!
Οποιοσδήποτε καταφέρει να κλέψει το iPhone σας, ή έχει πρόσβαση σε άλλο προϊόν της Apple, όπως τον iMac υπολογιστή σας, που είναι συγχρονισμένο με το κινητό σας, μπορεί να γνωρίζει όλες τις κινήσεις σας .
Το εξωφρενικό στην υπόθεση, όπως υποστηρίζουν αυτοί που ξεσκέπασαν το γεγονός, είναι πως η εταιρία δεν είχε καν ενημερώσει τους κατόχους του iPhone για την ύπαρξη του συστήματος αυτού, ενώ η ανεπίσημη αντίδρασή της Apple στην είδηση ήταν πως «μάλλον πρόκειται για κάποιο λάθος στην κατασκευή»!

Πηγή: Statesmen.gr

Εβδομάδα των Παθών για τους Έλληνες ξεκινά από αύριο...

Εκτύπωση E-mail
25-04-2011
Η Εβδομάδα των Παθών για το εισόδημα των Ελλήνων πολιτών ξεκινά αύριο με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που θα εξειδικευτεί και θα οδηγήσει σε περαιτέρω εξαθλίωση εκατομμύρια πολιτών. Επίσης θα παρουσιαστεί το πακέτο των ιδιωτικοποιήσεων μέχρι τα μέσα Μαΐου στη Βουλή και θα πρέπει να ψηφιστεί μέχρι τις αρχές Ιουνίου. Η κυβέρνηση διαμηνύει ότι αν δεν ψηφιστεί "Πάει αμέσως σε εκλογές". Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα αφορά έκτακτα έσοδα 26 δισ. ευρώ. Πρόκειται για αυτοκτονικό εγχείρημα, που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε τραγικά αποτελέσματα για την ελληνική οικονομία: Πάλι τα έσοδα τον Μάρτιο ήταν 10% χαμηλότερα από τα προβλεφθέντα, λόγω κατάρρευσης της κατανάλωσης.
Την Τρίτη  η Eurostat θα ανακοινώσει τα στοιχεία του ελλείμματος του 2010. Από το ύψος του ελλείμματος του 2010 σε σχέση και με την πορεία του προϋπολογισμού το πρώτο τρίμηνο, θα προσδιορισθεί και το ύψος των πρόσθετων μέτρων του 2011, που υπολογίζεται περί τα 3 δισ. ευρώ.

Μεταξύ των μέτρων που εξετάζονται είναι η κατάργηση φοροαπαλλαγών, εισαγωγή κοινωνικών κριτηρίων στα επιδόματα, η εισαγωγή φόρου στα μη αλκοολούχα ποτά, καθώς και η μετάταξη προϊόντων σε υψηλότερο συντελεστή ΦΠΑ και φυσικά και άλλες μειώσεις στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων.
To πλέον εντυπωσιακό στοιχείο όλων είναι ότι η κυβέρνηση ... απειλεί με εκλογές εν μέσω των συζητήσεων που έχουν ξεκινήσει με τους πιστωτές για την αναδιάρθρωση του χρέους (όσο και αν αυτό διαψεύδεται για ευνόητους λόγους) αλλά και στον απόηχο των αποτελεσμάτων των δημοσκοπήσεων που δείχνουν ότι κανένα κόμμα δεν μπορεί να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Η περίοδος μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα είναι ίσως η πλέον καθοριστική για την χώρα μετά την απελευθέρωση του 1944...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Α. Σαμαράς: "Να δώσουμε ελπίδα στους νέους"

Δευτέρα, 25 Απριλίου 2011


 


Στο Ναύπλιο γιόρτασε την Ανάσταση με τη σύζυγό του Γεωργία ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. "Ο θρίαμβος της Ανάστασης φέρνει την ελπίδα, που δεν είναι γραμμένη πάνω στην άμμο ή στον αέρα, αλλά είναι δεμένη στον στέρεο βράχο του ρεαλισμού, της αυτοπεποίθησης και της ευθύνης", τόνισε ο κ. Σαμαράς. Κατά την επίσκεψή του στην 104η πτέρυγα βασικής εκπαίδευσης στην Τρίπολη, για να παραστεί στις πασχαλινές εκδηλώσεις, ο κ. Σαμαράς είπε:.. 

..."Στα μάτια των νέων παιδιών βλέπω την αγωνία για το μέλλον τους, αλλά βλέπω και τη δική μας ευθύνη να τους δώσουμε χειροπιαστή, όχι θεωρητική, ελπίδα. [...] Σε κάθε σπίτι εύχομαι, πραγματικά, να ξαναέρθει η αισιοδοξία. Με τη δύναμη του Θεού όλα θα πάνε καλά".

Πηγή: karatzova.com

Κρίσιμη εβδομάδα για την οικονομία - Αναμένονται, τα στοιχεία της Eurostat για το έλλειμα του 2010, καθώς και το ύψος των "νέων" μέτρων λιτότητας

Δευτέρα, 25 Απριλίου 2011
Εκτύπωση E-mail
Eλλάδα: Κρίσιμη εβδομάδα για την οικονομία - Αναμένονται, τα στοιχεία της Eurostat για το έλλειμα του 2010, καθώς και το ύψος των "νέων" μέτρων λιτότητας 
 
Κρίσιμη εβδομάδα ξεκινά για την ελληνική οικονομία καθώς θα πρέπει να εξειδικευθεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και το πακέτο των ιδιωτικοποιήσεων για να παρουσιασθεί μέχρι τα μέσα Μαΐου στη Βουλή και να ψηφισθεί μέχρι τις αρχές Ιουνίου, αφού θα έχουν προηγηθεί διαβουλεύσεις με την τρόικα.
Όσον αφορά το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα των 26 δισ. ευρώ, θα παρουσιασθούν αναλυτικά σε κάθε τομέα οι περικοπές, καθώς και τα σχέδια για αποκρατικοποιήσεις, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις όπως στη ΔΕΗ συναντούν αντιδράσεις των συνδικαλιστών που απειλούν με απεργιακές κινητοποιήσεις.
    Η τακτική επίσκεψη της τρόικα θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Μαΐου, οπότε οι εκπρόσωποι της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ (Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας) θα αξιολογήσουν τις επιδόσεις της χώρας για τη χορήγηση της επόμενης δόσης ύψους 12 δισ. ευρώ τον Ιούνιο,από το δάνειο των 110 δισ.ευρώ .
   
Αύριο εξάλλου (26 Απριλίου) η Eurostat θα ανακοινώσει τα στοιχεία του ελλείμματος του 2010.
    Από το ύψος του ελλείμματος του 2010 σε σχέση και με την πορεία του προϋπολογισμού το πρώτο τρίμηνο, θα προσδιορισθεί και το ύψος των πρόσθετων μέτρων του 2011, που υπολογίζεται περί τα 3 δισ. ευρώ. Μεταξύ των μέτρων που εξετάζονται είναι η κατάργηση φοροαπαλλαγών, εισαγωγή κοινωνικών κριτηρίων στα επιδόματα, η εισαγωγή φόρου στα μη αλκοολούχα ποτά, καθώς και η μετάταξη προϊόντων σε υψηλότερο συντελεστή ΦΠΑ.
    Στις 23-24 Ιουνίου πραγματοποιείται και η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, όπου οι ευρωπαίοι ηγέτες θα οριστικοποιήσουν τη συμφωνία της 25ης Μαρτίου για την αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους, ένα χρόνο σχεδόν μετά την προσφυγή της χώρας στον μηχανισμό στήριξης ΕΕ-ΔΝΤ.

Πηγή:  E-typos

Η ώρα του ανασχηματισμού

25.04.2011ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ


Επιστρέφοντας στην πολιτική καθημερινότητα, μετά τις ημέρες του Πάσχα, ο Γιώργος Παπανδρέου ανοίγει την ατζέντα των πρωτοβουλιών στις οποίες φαίνεται να έχει καταλήξει, προκειμένου να βγει το ΠΑΣΟΚ από την κρίση που διέρχεται, και να κερδίσει πολιτικό χρόνο.
Η ώρα του ανασχηματισμού πλησιάζει… με γοργό ρυθμό, καθώς σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο Γιώργος Παπανδρέου μπορεί να ανακοινώσει δομικές αλλαγές στην Κυβέρνηση, ανά πάσα στιγμή την τρέχουσα εβδομάδα. Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι όσο πιο γρήγορα ανακοινωθούν οι αλλαγές, τόσο το καλύτερο για τον πολιτικό σχεδιασμό του Γιώργου Παπανδρέου, μιας και η καινούρια Κυβέρνηση θα χρειαστεί χρόνο για να… πάρει μπροστά.
Χρόνος που κάθε άλλο παρά άπλετος είναι για το ΠΑΣΟΚ, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι η πολιτική του επιρροή έχει συρρικνωθεί σημαντικά, οι πολιτικές που εφαρμόζονται στην οικονομία προκαλούν αντιδράσεις ακόμη και σε κοινωνικά στρώματα που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του, και η τρόικα πιέζει να προχωρήσουν άμεσα οι μεταρρυθμίσεις, τη στιγμή που η συζήτηση για την αναδιάρθρωση, σε διεθνές επίπεδο, δεν λέει να κοπάσει.

Πηγή:  Statesmen.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου