Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Ούτε εκλογές δεν θα μας αφήσουν να κάνουμε…


Ορθοπεταλιές | Πολιτική


Η πληθωρική φιγούρα του Δανού Πολ Τόμσεν, που συνέδεσε τα… γαλάζια μάτια του με τον «εθνικό ζυγό» του Μνημονίου, δεν επέτρεψε σε μια άλλη φυσιογνωμία που ήρθε στην Ελλάδα μαζί με τη δανειακή σύμβαση, να αποκτήσει τη δημοσιότητα που θα έπρεπε.
Ο Ολλανδός Μπομπ Τράα είναι ο επικεφαλής της μόνιμης αποστολής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα. Οι περισσότεροι όμως πληροφορηθήκαμε την ύπαρξή του, όταν ξεσήκωσε την κοινή λογική, νοικιάζοντας διαμέρισμα εκεί όπου… μένει και ο Άκης, με μίσθωμα 9.000 ευρώ. Ακόμη και τον Ντομινίκ Στρος-Καν, εκείνον που πρεσβεύει απεριόριστο σεβασμό για τις γυναίκες, έβγαλε από τα ρούχα του.
Όσοι έχουν συνεργαστεί μαζί του, μιλούν με ένταση συναισθημάτων και περιγραφής. Τον θεωρούνεριστικό, χαρακτηριστικό παράδειγμα στελέχους της αγοράς που διακρίνεται από ελλειμματική αντίληψη της πραγματικότητας. Στο παρελθόν, ήταν παρών στις χρεοκοπίες χωρών της Λατινικής Αμερικής. Η δε συμπεριφορά του είχε εξοργίσει τους πάντες. Στον Ισημερινό μάλιστα, μια από τις χώρες που βρέθηκαν κάτω από τον ζυγό του ΔΝΤ, υπήρξαν οργανώσεις ακτιβιστών καθώς και για τα ανθρώπινα δικαιώματα, που είχαν ζητήσει την απέλαση του Μπομπ Τράα.
Τα παραπάνω είναι ένας εκτενής πρόλογος, για να καταλάβουμε… σε τι χέρια έχει αφεθεί η δημοσιονομική ανάκαμψη της Ελλάδας. Χθες μάλιστα, ο κ. Τράα, μιλώντας σε εκδήλωση του τραπεζικού συστήματος, μας ενημέρωσε ότι η Ελλάδα δεν έχει χρόνο για χάσιμο. Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να προχωρήσει η Κυβέρνηση Παπανδρέου σε δημοψήφισμα.
Να υποθέσουμε ότι αν οι διεθνείς κερδοσκόποι συνεχίσουν να ασκούν πιέσεις στην ελληνική οικονομία, ο κ. Μπομπ Τράα θα μας ενημερώσει ότι… και οι εκλογές είναι χάσιμο χρόνου;

STATESMEN

Τρόικα: Εάν δεν ληφθούν μέτρα το έλλειμμα φέτος δε θα μειωθεί


 Ούτε το 2012 στις αγορές η Ελλάδα


Τρόικα: Εάν δεν ληφθούν μέτρα το έλλειμμα φέτος δε θα μειωθεί – Ούτε το 2012 στις αγορές η Ελλάδα
Κοντά στα επίπεδα του 2010 θα παραμείνει και φέτος το έλλειμμα του προϋπολογισμού εάν δεν ληφθούν περαιτέρω μέτρα. Αυτό είναι το συμπέρασμα που προκύπτει από τις πρώτες πληροφορίες που διαρρέουν για το τι περιλαμβάνει η έκθεση της Τρόικα για την ελληνική οικονομία.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι έγγραφο που έχει στην κατοχή του το πρακτορείο Reuters, η Τρόικα αναφέρει ότι η επόμενη εκταμίευση του ελληνικού δανείου δεν θα πραγματοποιηθεί έως ότου αποκατασταθεί η ανεπαρκής χρηματοδότηση στο πρόγραμμα προσαρμογής της.
Η πολυαναμενόμενη έκθεση της τρόικας, αναφέρει ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να μην πετύχει τους στόχους για το έλλειμμα χωρίς περαιτέρω μέτρα εξυγίανσης και ότι η ύφεση φαίνεται να μεγαλύτερη και βαθύτερη από ό, τι αρχικά αναμενόταν.
«Η στρατηγική χρηματοδότησης πρέπει να αναθεωρηθεί. Δεδομένης της απομόνωσης της Ελλάδας από τις αγορές, η επόμενη εκταμίευση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί πριν αποκατασταθεί το πρόγραμμα χρηματοδότηση.

"Εάν η ελληνική κυβέρνηση δεν αναλάβει δράση το έλλειμμα του 2011 θα παραμείνει κοντά στα επίπεδα του 2010 πλησίον του 10%" προειδοποιεί η τρόικα.
Παράλληλα, αναφέρει ότι η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να επιστρέψει στις αγορές το 2012, ενώ η ύφεση φέτος θα διαμορφωθεί στο 3,8%, και το 2012 θα υπάρξει μικρή ανάπτυξη της τάξεως του 0,6%.

Reporter.gr

Πολιτικό θρίλερ στο... χείλος της χρεοκοπίας!



ΕκτύπωσηPDF
papaaaaaaaaaaaaaaapΣε διπλό πολιτικό θρίλερ εξελίσσεται η προσπάθεια της ελληνικής και των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων να προωθήσουν το νέο μνημόνιο και το «πακέτο» των 100 δισ. για τη διάσωση της Ελλάδας από τη χρεοκοπία. Η κυβέρνηση μεταθέτει την ψηφοφορία στη Βουλή για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα μετά τη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου, ελπίζοντας ότι στο μεταξύ θα έχει αποσπάσει την οριστική έγκριση του νέου δανείου, αλλά ο κίνδυνος «εκτροχιασμού» της έγκρισης φαίνεται σοβαρότερος από ποτέ!
Το σενάριο των πρόωρων εκλογών, παρότι ο πρωθυπουργός έδειξε στη μαραθώνια συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Δευτέρα ότι επιδιώκει να τις αποφύγει, κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος, καθώς σε όλα τα πεδία διαπραγμάτευσης για το νέο δάνειο διάσωσης κάνει απειλητική την εμφάνισή του το αδιέξοδο:
n  Ο τελευταίος ελιγμός της κυβέρνησης, ύστερα από δύο μαραθώνιες συνεδριάσεις (του υπουργικού συμβουλίου και του ΚΤΕ Οικονομίας), όπου φάνηκαν οι σοβαρές δυσκολίες στην προώθηση των σκληρών μέτρων του δεύτερου μνημονίου, περιλαμβάνει τη μετάθεση της ψηφοφορίας στη Βουλή μετά τη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου.
n  Με τον τρόπο αυτό, η κυβέρνηση επιδιώκει αφενός να αξιοποιήσει την επιτυχία (;) της έγκρισης του νέου δανείου, για να θέσει στους βουλευτές το σκληρό δίλημμα «έγκριση του μνημονίου, ή πτώχευση». Αφετέρου, προσπαθεί να μετατρέψει τις αντιδράσεις στο νέο μνημόνιο σε διαπραγματευτικό χαρτί έναντι των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, στέλνοντας το μήνυμα ότι, αν συνεχισθούν οι πιέσεις για ακραία μέτρα, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος πολιτικής κρίσης στην Ελλάδα, με δυσβάστακτες οικονομικές συνέπειες για την ευρωζώνη.
Όμως, είναι πολύ αμφίβολο όχι μόνο αν η κυβέρνηση θα καταφέρει να περιορίσει τις πιέσεις για ακόμη σκληρότερα μέτρα, αλλά ακόμη και αν θα καταφέρει να αποσπάσει στη Σύνοδο Κορυφής την τελική έγκριση για το νέο δάνειο:
-        Ο γερμανικός Τύπος αποκαλύπτει ότι για να αποσπάσει η Άνγκελα Μέρκελ στο τέλος της εβδομάδας την έγκριση του δικού της Κοινοβουλίου για νέο δάνειο στην Ελλάδα υπόσχεται στους βουλευτές ότι θα αποσπάσει τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης για ένα πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων α λα γερμανικά, το οποίο θα έχει όλα τα χαρακτηριστικά του μεγάλου ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας, που έγινε στις αρχές της δεκαετίας του ’90 στην Αν. Γερμανία. Το πρόγραμμα που θα επιδιώξει να επιβάλει το Βερολίνο στην Αθήνα θα έχει στο επίκεντρό του τα ακίνητα του Δημοσίου, με γενικό σύνθημα «πουλήστε και την τελευταία σπιθαμή γης»! Προφανές είναι ότι με τέτοιες απαιτήσεις από την Γερμανία, η απελπισμένη προσπάθεια της κυβέρνησης να πείσει φίλους και εχθρούς για να εξασφαλίσει συναίνεση στο νέο μνημόνιο γίνεται ακόμη δυσκολότερη.
-        Την ίδια στιγμή, όμως, οι ευρωπαϊκές τράπεζες, που καλούνται από τις κυβερνήσεις να εισφέρουν το ένα τρίτο των κεφαλαίων του νέου «πακέτου», αγοράζοντας νέα ελληνικά ομόλογα στη θέση παλαιών που λήγουν, αρνούνται πεισματικά να εμπλακούν στο σχέδιο χρηματοδότησης της Ελλάδας. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, μπροστά στο αδιέξοδο, έστειλε μια επιστολή σε δραματικούς τόνους στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, προειδοποιώντας για ανεξέλεγκτη χρεοκοπία της Ελλάδας, αν δεν πεισθούν οι τράπεζες, με τη συνδρομή της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, να βάλουν το «χέρι στην τσέπη» για την Ελλάδα. Χωρίς εμπλοκή των τραπεζών, την οποία ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ παρουσίασε την Παρασκευή ως απαράβατο όρο για να δοθούν δάνεια από τις κυβερνήσεις, το «πακέτο» των 100 δισ. ευρώ μένει μετέωρο!
-        Σε αυτό το κλίμα, οι προειδοποιήσεις των οίκων αξιολόγησης ότι θα θεωρήσουν ακόμη και την εθελοντική συμμετοχή των τραπεζών στην (ανα)χρηματοδότηση της Ελλάδας ως χρεοκοπία, δεν βοηθούν καθόλου να κλείσει η συμφωνία με τις τράπεζες για το νέο «πακέτο». Και προβάλλει πλέον απειλητικά το ενδεχόμενο να μην ληφθούν οριστικές αποφάσεις στη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου, τις οποίες περιμένει με μεγάλη ανυπομονησία η ελληνική κυβέρνηση. Ένα πιθανό σενάριο είναι να εγκριθεί μόνο η εκταμίευση της πέμπτης δόσης από τους υπουργούς Οικονομικών, για να αποφευχθεί η άμεση χρεοκοπία, και να μετατεθεί τον Σεπτέμβριο η συζήτηση για την τελική έγκριση του νέου δανείου.
Προφανές είναι ότι αν σημειωθεί τέτοια εμπλοκή στη Σύνοδο Κορυφής, το σχέδιο της κυβέρνησης να φθάσει στην ψηφοφορία για το μεσοπρόθεσμο με μια «νίκη», δηλαδή με την έγκριση του νέου δανείου, γίνεται εντελώς προβληματικό. Ο κίνδυνος να παρουσιασθεί ο πρωθυπουργός ενώπιον των βουλευτών, ζητώντας να εγκριθούν πρωτοφανή μέτρα λιτότητας, εκποίησης δημόσιας περιουσίας και εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας, χωρίς να έχει εξασφαλίσει καν ότι θα δοθεί το νέο δάνειο είναι πλέον ορατός. Σε αυτή την περίπτωση, η μόνη διαφυγή της κυβέρνησης θα είναι οι πρόωρες εκλογές, για τις οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη προετοιμάζονται τα κομματικά επιτελεία...

Sofokleous10.gr

Για την 5η δόση… θα δούμε



Το σενάριο της «εθνικής αγωνίας» επανήλθε στο προσκήνιο για την Ελλάδα, μετά το ρεπορτάζ του πρακτορείου «Reuters», που επικαλούμενο σχετικά στοιχεία τα οποία περιήλθαν στην κατοχή του, υποστηρίζει ότι στην έκθεση αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας, η τρόικα θέτει προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της 5ης δόσης που προβλέπει το Μνημόνιο.
Ο Πολ Τόμσεν και η ομάδα του, συνδέουν ευθέως την αποδέσμευση της 5ης δόσης με την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού που προκύπτει για την Ελλάδα, λόγω της διαφαινόμενης αδυναμίας της χώρας να επιστρέψει στις διεθνείς αγορές το 2012, όπως προέβλεπε το Μνημόνιο Ι.
Τα επιμέρους συμπεράσματα της έκθεσης των εκπροσώπων των δανειστών, συνιστούν πολιτική αποδοκιμασία της αποτελεσματικότητας της Κυβέρνησης, μιας και επί της ουσίας αποκαλύπτουν ότι… δεν πετύχαμε σχεδόν κανέναν από τους στόχους που είχαν τεθεί, τους προηγούμενους δώδεκα μήνες.
Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του «Reuters» χτύπησε καμπανάκι ανησυχίας στις Βρυξέλλες, και οδήγησε σε τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών του Eurogroup, προκειμένου να επαναβεβαιώσουν τη διάθεσή τους να συνδράμουν στην αποφυγή της ελληνικής χρεοκοπίας, συμφωνώντας τις επόμενες εβδομάδες σε ένα νέο πακέτο στήριξης, που αναμένεται να αγγίξει τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ, και να εκτείνεται μέχρι το 2014.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην έκθεση της τρόικας υπάρχει ξεχωριστό εδάφιο που αξιολογεί την πολιτική κατάσταση η οποία έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι τα κόμματα της Αντιπολίτευσης δεν πρόκειται να συναινέσουν στα μέτρα της Κυβέρνησης Παπανδρέου.

STATESMEN

Θετικά αποτελέσματα βλέπει το Eurogroup




Θετικά αποτιμά το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης το ελληνικό πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης θα αποδώσουν αποτελέσματα

Η Ελλάδα θα τα καταφέρει τη δημοσιονομική εξυγίανση, πιστεύουν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης
Η Ελλάδα θα τα καταφέρει τη δημοσιονομική εξυγίανση, πιστεύουν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης
Τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, με τη συμμετοχή του Επιτρόπου Ολι Ρεν πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα, με αντικείμενο την έκθεση αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος από την τρόικα.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε γενικές γραμμές αναγνωρίζεται η προσπάθεια της Ελλάδας για την επίτευξη των στόχων του μνημονίου, ενώ αντικείμενο συζήτησης ήταν και η αρωγή προς την ελληνική οικονομία.
"Το Eurogroup αποτιμά θετικά την προκαταρκτική συμφωνία που επετεύχθη με τις ελληνικές αρχές αναφορικά με τις οικονομικές και δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις που πρέπει να εφαρμοστούν για να επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος" αναφέρει το κοινό ανακοινωθέν που συντάχθηκε μετά την τηλεδιάσκεψη.

Οι 17 υπουργοί αναφέρουν ότι οι απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις θα βοηθήσουν να ανακτηθεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και να εξυγιανθεί η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.

Ethnos

Boυλή: Άρσεις ασυλίας βουλευτών



web only
08/06/2011  16:23
http://img.protothema.gr/2F4B3A56FFF4B9A3575E6131212EB312.jpg
 
Την άρση της ασυλίας των βουλευτών Ιω. Αμοιρίδη (ΠΑΣΟΚ), Λ. Μίχου (ΠΑΣΟΚ), Κ. Κόλλια (ΝΔ) και Π. Μαρκάκη (ΛΑΟΣ) αποφάσισε η Βουλή, κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας.

Για τον κ. Αμοιρίδη, ο οποίος κατηγορείται για ρύπανση του περιβάλλοντος, ψήφισαν «ναι» στην άρση της ασυλίας του 133 βουλευτές, 49 όχι, βρέθηκαν 7 παρών και ένα άκυρο.

Υπέρ της άρσης ασυλίας του κ. Μίχου, ο οποίος κατηγορείται για ελαφρά σωματική βλάβη και απειλή, ψήφισαν 167, κατά 17, παρών 5 και βρέθηκε ένα άκυρο.

Για τον κ. Κόλλια, ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμό από αμέλεια, «ναι» στην άρση της ασυλίας του ψήφισαν 168 βουλευτές, 13 είπαν «όχι», παρών 8 και βρέθηκε ένα άκυρο.

Υπέρ της άρσης της ασυλίας του κ. Μαρκάκη, για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος και απιστίας, ψήφισαν 148, 30 κατά, 11 παρών και ένα άκυρο. Για την κατηγορία για σωματική βλάβη από αμέλεια από υπόχρεο, που του αποδίδεται, επίσης υπέρ της άρσης ψήφισαν 151, κατά 30, 8 παρών και βρέθηκε ένα άκυρο..

Με γοργό βήμα προς τις εκλογές!



Το πιθανότερο είναι ότι πάμε για εκλογές. Παρά  τις διαβεβαιώσεις του κ. πρωθυπουργού, στα «Όργανα», περί του αντιθέτου.
Ο «τεχνικός» λόγος  είναι ότι πολλοί κυβερνητικοί βουλευτές  θα προτιμήσουν «να τους φάει ο λύκος έξω από το μαντρί, παρά να τους φάει  ο τσομπάνος μέσα στο μαντρί».
Αυτό  φαίνεται  πιο ηρωικό. Κάτι σαν την έξοδο του Μεσολογγίου ή το Χορό του Ζαλόγγου.
Προβλέπεται με άλλα λόγια, από σοβαρούς οιωνοσκόπους,  ότι πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα προτιμήσουν να καταψηφίσουν το «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα», της κυβέρνησης παρά να αυτοκτονήσουν πολιτικά, υπερψηφίζοντάς το.
Η αυτοκτονία είναι μη αναστρέψιμη. Η διαγραφή θα ισχύει όσο ο παρών αρχηγός  θα συνεχίζει να είναι αρχηγός. Εκτός αν οι ψηφοφόροι, εκτιμώντας τον ηρωισμό των εκπροσώπων τους και κυρίως τους λόγους αυτού του ηρωισμού,  διαγράψουν νωρίτερα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, τη διαγραφή. Ή τον αρχηγό.
Δεν εξετάζουμε τώρα εδώ αν είναι σωστό, χρήσιμο κτλ. να καταψηφίσουν το «μεσοπρόθεσμο» ή όχι. Ούτε αν το νέο δάνειο-μαμούθ, με όλα τα συνοδευτικά (διότι περί εντόκου δανείου θα πρόκειται, όχι περί τζάμπα «βοήθειας»)  θα σώσει την Πατρίδα ή  αν, λόγω των «αντισταθμιστικών ζημιών» που το συνοδεύουν, θα τη βουλιάξει ακόμη περισσότερο. Αυτό είναι το άλλο μεγάλο κεφάλαιο.
Εδώ μεταφέρουμε απλώς  την εκτίμηση των οιωνοσκόπων ότι οι περισσότεροι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, όσοι δηλ. γνωρίζουν να χειρίζονται ένα απλό  κομπιουτεράκι, θα κάνουν πριν από την ψηφοφορία τον υπολογισμό πόσο πάνω-κάτω θα επιβαρύνουν τα νέα μέτρα (μισθολογικά, φορολογικά, αντικειμενικές αξίες, ημιυπαίθριοι, φως, νερό, πετρέλαιο κτλ. κτλ.) μια 4μελή οικογένεια ψηφοφόρων τους, με εισόδημα 2.000 Ευρώ το μήνα, με 2 παιδιά στη Δευτέρα λυκείου και στο ΤΕΙ Δράμας, αντίστοιχα και ένα στεγαστικό δάνειο, με τη δόση  να τρέχει για 15 ακόμη χρόνια.
Θα διαβάσουν το αποτέλεσμα στο κομπιουτεράκι και θα φρίξουν!  Και φυσικά ή θα αποφασίσουν επί τόπου να μεταναστεύουν στην Αυστραλία ή να το καταψηφίσουν. Το δεύτερο είναι σχετικά ευκολότερο.
Πολύ περισσότερο γιατί κ. Σαμαράς έχει προτείνει ένα  συγκεκριμένο, σαφές και κοστολογημένο σχέδιο, δηλ. ένα «παράδειγμα» εξόδου από την Κρίση, ώστε ουδείς  μπορεί πλέον να προσποιείται, υποστηρίζοντας ότι το «μεσοπρόθεσμο» της κυβέρνησης είναι  μονόδρομος.
Με εργαλείο αυτή την «κοινή λογική», οι προαναφερθέντες οιωνοσκόποι προβλέπουν ότι πάμε σε εκλογές. Άλλοι πάλι υποστηρίζουν ότι ακόμη «όλα παίζονται». Δεν το πιστεύω. Μάλλον όλα έχουν παιχτεί!

STATESMEN


ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ...



Και με τη... βούλα της διυπουργικής επιτροπής, η κυβέρνηση προχωρά στην πώληση του 10% του ΟΤΕ στη Deutsche Telekom.

ΟΤΑΝ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΠΟΥΛΟΥΣΕ ΜΕ 27 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΟΤΕ ,ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΚΕΡΑΜΙΔΙΑ.

ΣΗΜΕΡΑ ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ ΤΟ 10% ΤΟΥ ΟΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑ...

ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ...


Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε και επίσημα ότι εγκρίθηκε από την διυπουργική επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων η διάθεση του επιπλέον 10% του ΟΤΕ στη γερμανική εταιρία.

Αυτό θα γίνει σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στη Σύμβαση Πώλησης Μετοχών, ήτοι μέσω της αποστολής προς τη Deutsche Telekom της σχετικής Αναγγελίας Άσκησης Δικαιώματος και της υπογραφής σχετικής σύμβασης πώλησης μετοχών, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Το ελληνικό δημόσιο ζητά από τη Deutsche Telekom να αγοράσει 49.015.038 μετοχές ΟΤΕ κυριότητας του Δημοσίου, που αντιστοιχούν στο 10% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού, σε τιμή που καθορίζεται σύμφωνα με τη Σύμβαση Πώλησης του 2008.

Η διυπουργική εξουσιοδότησε τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, για την αποστολή στη γερμανική εταιρία της Αναγγελίας Άσκησης Δικαιώματος, κάτι που έχει ήδη γίνει από την περασμένη Δευτέρα.

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο, αναζητείται και νομικός σύμβουλος, ο οποίος θα συνδράμει το Δημόσιο στην όλη διαδικασία.

Newsit

Πώς η παρέμβαση Ομπάμα αλλάζει τον ρου της ελληνικής διάσωσης



O κ. Ομπάμα, για πρώτη φορά, έθεσε και θέμα συμμετοχής ιδιωτών στη διάσωση της χώρας
08 Ιουν 2011 
Picture 0 for Πώς η παρέμβαση Ομπάμα αλλάζει τον ρου της ελληνικής διάσωσης
Καταλυτική, για μια ακόμα φορά, κρίνεται από πολλούς στην Αθήνα, η χθεσινοβραδινή παρέμβαση του κ. Μπαράκ Ομπάμα, υπέρ της ελληνικής λύσης του προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα. Ο Αμερικανός πρόεδρος, όπως προκύπτει μετά τη συνάντηση τους, σχεδόν υποχρέωσε την Άνγκελα Μέρκελ να παραδεχθεί δημοσίως ότι θα βοηθηθεί η Ελλάδα για να ξεπεράσει το μεγάλο πρόβλημα χρέους που αντιμετωπίζει, υπό την απειλή της εξαγωγής του στην Ευρωζώνη πρώτα και πέραν του Ατλαντικού κατόπιν, γεγονός το οποίο θα μπορούσε να αποδειχθεί καταστροφικό για την παγκόσμια οικονομία.
Ιδιαίτερη εντύπωση δε, προκάλεσε το γεγονός ότι ο κ. Ομπάμα, για πρώτη φορά, έθεσε και θέμα συμμετοχής ιδιωτών στη διάσωση της χώρας, γεγονός που συνεπάγεται αναδιάταξη του χρέους, με τη συνδρομή και των τραπεζών, οι οποίες, κατά πάσα πιθανότητα θα υποχρεωθούν να διακρατήσουν τα ελληνικά ομόλογα που έχουν στα χαρτοφυλάκια τους. Και ήταν αυτή η παρέμβαση, που ώθησε και τον κ.Τρισέ της ΕΚΤ να παραδεχθεί ότι πράγματι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να το εξετάσει και η Φρανκφούρτη, η οποία, ωστόσο, μέχρι προχθές δεν το συζητούσε ούτε καν σαν ενδεχόμενο. Μια παρέμβαση του Αμερικανού προέδρου, όμως, φαίνεται ότι αρκούσε για να αλλάξει μυαλά.

Voria.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου