Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015

Σχέδιο Πυθία: Νέα στοιχεία δίνει ο… ισοβίτης ποινικός

Σχέδιο Πυθία: Νέα στοιχεία δίνει ο… ισοβίτης ποινικός


Κλήση στους πρώην υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας, Πέτρο Μολυβιάτη και Γιάννη Βαληνάκη, προκειμένου να καταθέσουν ως μάρτυρες στην υπόθεση διερεύνησης του «Σχεδίου Πυθία», έστειλε ο ανακριτής, Δημήτρης Φούκας.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο να κληθεί ως μάρτυρας και ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος περιέχεται επίσης στον κατάλογο των προσώπων που παρακολουθούνταν στο σκάνδαλο των υποκλοπών. Οι κλήσεις αυτές συνδέονται με τον μάρτυρα – κλειδί που έχει εμφανιστεί στην ανάκριση για το σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή και ο οποίος φαίνεται να γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα γύρω από την υπόθεση. Αυτό το πρόσωπο, δηλώνει τώρα πως έχει στοιχεία και για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια τον Ιούλιο του 2010 από την Σέχτα Επαναστατών.
Πρόκειται για έναν ποινικό κρατούμενο, ο οποίος έχει ήδη καταθέσει μία φορά στον κ. Φούκα και την περασμένη εβδομάδα έστειλε υπόμνημα στον ανακριτή με το οποίο καταγγέλλει ότι τα πρόσωπα που τον στρατολόγησαν στην ομάδα παρακολούθηση του κ. Καραμανλή έχουν σχέση με μέλη της οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών» η οποία ανέλαβε με προκήρυξη την ευθύνη για τη δολοφονία του δημοσιογράφου και διαχειριστή του blog troktiko.
Οι ίδιες πηγές, χαρακτηρίζουν ως πολύ σημαντική τη μαρτυρία του, καθώς δίνει νέα προοπτική στη δικαστική έρευνα. Από την πλευρά του, πάντως, ο ανακριτής εμφανίζεται ιδιαίτερα επιφυλακτικός στη διασταύρωση όσων λέει το συγκεκριμένο πρόσωπο, καθώς έχει καταδικαστεί σε ισόβια για ανθρωποκτονία. Ο ίδιος, βέβαια, αρνείται ότι διέπραξε τον φόνο για τον οποίο έχει καταδικαστεί.


http://www.iapopsi.gr/

Αρχειοθήκη ιστολογίου