Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Οι αποκαλύψεις Καμμένου…

 Μαΐου 22, 2011

Τα βίντεο με τις καταγγελίες του Πάνου Καμμένου από την χθεσινή εκπομπή του Στέφανου Χίου Μακελείο στο Κόντρα….

Θα συγκινηθεί άραγε κάποιος εισαγγελέας;;;

Olympia.gr

Κλείνει ο εναέριος χώρος της Ισλανδίας

Κυριακή, 22 Μαΐου 2011

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ανακοίνωσε πως έκλεισε ο εναέριος χώρος της Ισλανδίας, όπως και το μεγαλύτερο αεροδρόμιό της μετά την έκρηξη του πιο ενεργού ηφαιστείου της χώρας...
Γκρίμσβετν, το Σάββατο. Τις επόμενες ώρες αναμένεται να κλείσουν και άλλα αεροδρόμια. Εκπρόσωπος της Isavia, υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας της χώρας, τόνισε πως η πρόβλεψη για τις επόμενες έξι ώρες αναφέρει ότι οι στάχτες από το ηφαίστειο θα εξαπλωθούν σήμερα πάνω από την Ισλανδία οδηγώντας στο κλείσιμο των περισσότερων αεροδρομίων της Ισλανδίας όσο προχωράει η μέρα. Το ηφαίστειο Γκρίμσβετν βρίσκεται κάτω από τον παγετώνα Βάτναγιόκουλ, στη νοτιοανατολική Ισλανδία, τον μεγαλύτερο στην Ευρώπη. Όταν είχε εκραγεί το 2004, οι υπερατλαντικές πτήσεις χρειαζόταν να αναδρομολογούνται νότια της Ισλανδίας, αλλά δεν είχαν κλείσει αεροδρόμια.

 DailyPress24  και

Στο έλεος τοκογλύφων χρεωμένα νοικοκυριά

Αξιοποιώντας το έλλειμμα της πολιτείας να αντιμετωπίσει την παρανομία και να προστατεύσει τους πολίτες και ιδιαίτερα τα νοικοκυριά που πνίγονται στα χρέη, επιτήδειοι κερδίζουν συνεχώς έδαφος και «ψαρεύουν» καθημερινά πελάτες και τους εκμεταλλεύονται.

Πρόκειται για κυκλώματα σύγχρονης τοκογλυφίας που διαφημίζουν σε έντυπα αλλά και στο διαδίκτυο της χορήγηση μετρητών σε μία μέρα πιάνοντας στη «φάκα» ανυποψίαστους πολίτες που αναζητούν ελπίδα, τους οποίους όμως αντί να τους διευκολύνουν τους βυθίζουν ακόμα περισσότερο στα χρέη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Κόσμου του Επενδυτή», ο τρόπος δράσης των τοκογλύφων αποτυπώνεται σε έρευνα του Συνηγόρου του Καταναλωτή τα συμπεράσματα της οποίας είναι τόσο σοβαρά που οδήγησαν την Αρχή στην παραπομπή της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη.

Ο πρόεδρος του Συνηγόρου του Καταναλωτή κ. Ζερβέας, στο υπόμνημα που κατέθεσε στη Δικαιοσύνη καταγράφει περίπου 300 περιπτώσεις επιτήδειων που παρέχουν μετρητά σε καταναλωτές, ενώ δίνει και στοιχεία για την τακτική που ακολουθούν.

Στο υπόμνημα ζητείται από την Εισαγγελία να εξετάσει την αναγκαιότητα έκδοσης και εισαγγελικής παραγγελίας προς το τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της υποδιεύθυνσης Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων, Αρχαιοκαπηλίας και Ηθών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για να εντοπιστούν τα άτομα που είναι οι κάτοχοι σταθερών ή κινητών τηλεφώνων που αναρτώνται στις διαφημίσεις για άμεση χορήγηση μετρητών.



Newsbeast.gr

ΔΕΙΠΝΟ ΤΩΡΑ ΣΑΜΑΡΑ-ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

 

Στο Καστελόριζο της Κηφισιάς βρίσκονται τώρα οι Αντώνης Σαμαράς, Νίκος Χατζηνικολάου και ο Γιάννης Μιχελάκης. Βρίσκονται εκεί από τις 9 το βράδυ και συζητούν για όλους και για όλα. Η συνάντηση έχει τη δική της σημασίας κυρίως για τον πρόεδρο της...
Ν.Δ. ενόψει της συνάντησης που θα έχει με τον πρωθυπουργό και των εξελίξεων στο πολιτικό σκηνικό...
 
 
 FIMOTRO

Στη Ροδόπη η σύζυγος, του Τούρκου πρωθυπουργού, Εμινέ

 
22 Μαΐου, 2011


Ιδιωτική επίσκεψη στη Ροδόπη, πραγματοποιεί από το πρωί της Κυριακής η σύζυγος του Τούρκου πρωθυπουργού, Εμινέ Ερντογάν…συνοδευόμενη από τον Τούρκο υπουργό Επικρατείας, Εγκεμεν Μπαγίς και τον υποψήφιο βουλευτή του AKP, Μεχμέτ Μουεζίνογλου, ο οποίος κατάγεται από την περιοχή.
Αρχικά η κ. Ερντογάν επισκέφθηκε τον οικισμό Κικίδιο Κομοτηνής, όπου παρακολούθησε τον διαγωνισμό καλής ανάγνωσης του κορανίου, ενώ στη συνέχεια μετέβη στη Φιλύρρα, για την τελετή περιτομής των δυο εγγονών του βουλευτή της μειονότητας Αχμέτ Σαδίκ, που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα τον Ιούνιο του 1991. Στη συνέχεια πήγε στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, ενώ πριν αναχωρήσει, θα έχει επαφές και με παράγοντες της μειονότητας.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και βουλευτής Ροδόπης Γιώργος Πεταλώτης, από την Κομοτηνή όπου βρίσκεται, αρνήθηκε να σχολιάσει την επίσκεψη της κ. Ερντογάν, χαρακτηρίζοντας την ως ιδιωτική. Σημείωσε δε, πως όσοι το επιθυμούν μπορούν να έρχονται ως τουρίστες στη Θράκη, καθώς η περιοχή έχει ανάγκη από τουρισμό.


Kentrinews.gr

Νέα "σφαλιάρα" για τη Μέρκελ τα σημερινά εκλογικά αποτελέσματα

Κυριακή, 22 Μαΐου 2011

 

Τα αποτελέσματα της πολιτικής που άσκησε κι εξακολουθεί να ασκεί η κυβέρνηση της Μέρκελ στη Γερμανία έφεραν σήμερα κι άλλες  "σφαλιάρες" και χτήοπησαν δυνατά το καμπανάκι. Οι Χριστιανοδημοκράτες έπεσαν στο 21% περίπου και είναι πλέον τρίτη δύναμη, ενώ οι  Φιλελεύθεροι δεν έπιασαν ούτε τη βάση (4%)  πιάνοντας μετά βασάνων το 2,9 % και δεν μπαίνουν στη βουλή.
Έτσι αυτοί που κυβερνούν στο Βερολίνο  "πήραν κάτω από τη βάση" από τους ψηφοφόρους τους.  Οι Πράσινοι ήταν και πάλι οι νιικητές που πέρασαν το 22,7 % και είναι δεύτερη δύναμη, ενώ  οι Σοσιαλδημοκράτες διατήρησαν την πρώτη θέση,  παίρνοντας ένα ικανοποιητικό 38,1%, που σημαίνει ότι θα μπορέσουν να σχηματίσουν ξανά την κυβέρνηση. Όλα αυτά συνέβησαν σήμερα στο ομοσπονδιακό κρατίδιο  της Βρέμης. Κακό σημάδι για τη Μέρκελ, που καλείται να αναθεωρήσει την πολιτική της.

 

Δημοκρατικό Συναγερμό δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα στην Κύπρο

Το αποτέλεσμα των exit polls φαίνεται να επιβεβαιώνεται, με καταμετρημένο το 50% των ψήφων στην Κύπρο, καθώς το κόμμα του Δημοκρατικού Συναγερμού φέρεται να έχει το προβάδισμα.
 

Περιορισμένη ήταν η συμμετοχή καθώς το ποσοστό αποχής ανήλθε στο, χωρίς προηγούμενο για την Κύπρo, 20%. Σε κάθε περίπτωση, η καταμέτρηση του 50% των ψήφων, επιβεβαιώνει τα πρώτα exit polls, και δείχνει τα παρακάτω αποτελέσματα:
ΔΗΣΥ 34,09%
ΑΚΕΛ 32,6%
ΔΗΚΟ 16,16%
ΕΔΕΚ 8.99%
ΕυρωΚο 3.9%
Οικολόγοι 2,06%
Enet.gr

Σάλος με το βιβλίο της πρώην γραμματέως του Μιχάλη Χριστοφοράκου.

Κυριακή, 22 Μαΐου 2011

Αποκαλυπτικά στοιχεία και άγνωστες πτυχές του σκανδάλου που συγκλόνισε την Ελλάδα φέρνει για πρώτη φορά στο φως η Αικατερίνη Τσακάλου, γραμματέας του Μιχάλη Χριστοφοράκου.

Στο βιβλίο της, το οποίο παρουσιάζει η Real news, η επί εικοσαετία εξ απορρήτων γραμματέας του Mr. Siemens μάς ταξιδεύει, όπως η ίδια γράφει, «σε μία ενδιαφέρουσα, ασυνήθιστη, ταραχώδη και άγνωστη διαδρομή που αναπάντεχα είδε το φως της δημοσιότητας...».
Το βιβλίο, έντεχνα και γλαφυρά, «φωτογραφίζει» τους διεφθαρμένους πρωταγωνιστές της υπόθεσης «του μεγάλου ομίλου εταιρειών, της Σωτηρίου Α.Ε.»...

Στις σελίδες του βιβλίου κυριαρχούν οι κινήσεις και οι επαφές του κ. Σταματάκου, ο οποίος κρατά τα κλειδιά της εταιρείας και χαρακτηρίζεται «απρόσιτος», «άψυχος», «Μεγάλος», «Καίσαρας» και βαθιά Μανιάτης...

Στη ζωή του κυριαρχούν «τα λαδερά ραντεβού », «οι φίλοι και οι γνωστοί, όλοι λαμόγια», οι Γερμανοί, «η Δρακουλο-οικογένεια», «το σόι του Λαλάκη», οι συμμαθητές και οι υπουργοί, τα δώρα και οι «δουλειές», ακόμη και τα διαζύγια και «οι ερωτικές προσεγγίσεις»...

«Με τον Λαλάκη είχαμε συνεχώς δουλειές, γιατί δεν τέλειωναν ποτέ οι ανάγκες του», αποκαλύπτει η συγγραφέας, η οποία σημειώνει ότι «ο Λαλάκης είχε αδυναμία στις... σακούλες σκουπιδιών και στις “εξαγωγικές δαπάνες”.

Η πλάκα είναι που το παίζει θιγμένος τώρα και θα προσφύγει -λέει- στη Δικαιοσύνη για αποκατάσταση του ονόματός του», γράφει στις σελίδες του βιβλίου της η Αικ. Τσακάλου.


Από την ιστορία δεν λείπει ούτε ο Τζορτζ Κλούνεϊ, «γιατί ήταν στο πόστο που μας αφορούσε», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η συγγραφέας. Αυτός άφησε τη γυναίκα του και παντρεύτηκε τη γραμματέα του. Πολύ πρωτότυπο! «Ο Κλούνεϊ ήταν ένα από τα... χιλιοταϊσμένα παιδιά, που το παίζει high σήμερα με ύφος ακέραιου», σημειώνει η Αικ. Τσακάλου.

Οπως επισημαίνει η συγγραφέας, έπειτα από κάποιο σημείο στην εταιρεία, «η δουλειά πλέον ρολάρει πολύ καλά, ο Σταματάκος μοιράζει το... μπαμπάκι μόνος του, χωρίς συνοδεία και χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν».

Μάλιστα, το «αλισβερίσι» γινόταν σε σουίτα ξενοδοχείου, γράφει η Αικατερίνη Τσακάλου, η οποία αναφέρει ότι ο Σταματάκος τής είχε εκμυστηρευτεί ότι είχε εγκαταστήσει κρυφή κάμερα για την ταινία με γνωστούς Ελληνες «μαϊντανούς», που θα κέρδιζε αργότερα πολλά Οσκαρ! «Μου είχε πει», αναφέρει η συγγραφέας του βιβλίου, ότι «θα τους μαγειρέψω πλάκα που δεν θα ξεχάσουν ποτέ το όνομα Σταματάκος...».

Στο βιβλίο γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στις δουλειές και στο αλισβερίσι με υπουργεία, σιδηροδρόμους και υπηρεσίες, όπως «της άνοιξης του 2007, που πήραμε μία εξίσου σημαντική παραγγελία από το υπουργείο Διαπόμπευσης Πολιτών. Κλασικά, ο Σταματάκος έπρεπε να συνεχίσει τη δουλειά του...».
Από την αφήγηση δεν λείπουν και τραγελαφικά περιστατικά, όπως αυτό για «ένα άλλο χρυσοπληρωμένο παιδί, τον εξάδελφο του χοντρού, τον Διαμαντίου, που ήταν στο υπουργείο Καρουζέλ. Τι παρωδία κι αυτή! Ηταν, υποτίθεται, φίλοι με τον Σταματάκο, αλλά αργότερα, στην προσπάθειά του να διαψεύσει ταξίδια κ.λπ., έφτιαξε εισιτήριο-μούφα, με την κλασική αντίδραση του θιγμένου...».

Πάντως, η συγγραφέας συχνά - πυκνά κάνει αναφορές στη «Δρακουλίνα που βρίσκεται σταθερά στο προσκήνιο, μια γιατί πάντρευε την κόρη της, μια γιατί άνοιγε πολιτικό γραφείο» και ο Σταματάκος αναθέτει στη γραμματέα του να μην της λείψει τίποτα, ενώ σε άλλο αναφέρει πως «μέχρι και Jeep έκανε δώρο στον άνδρα της δρακουλο-κόρης».

Στην αφήγηση της ιδιαιτέρας του Mr. Siemens για τα «ραντεβού» του... Σταματάκου περιλαμβάνεται και εκείνο, κατά το οποίο ο «ήρωας» του βιβλίου «συνέφαγε και με τον εργατοπατέρα, ονόματι Ράπτη. Τι άλλο να δει πια αυτή η χώρα...», αναρωτιέται η συγγραφέας, η οποία καλεί τους αναγνώστε της να φανταστούν την εξής εικόνα: «Τον εργατοπατέρα με έναν από τους καλύτερους εκπροσώπους του κεφαλαίου...».

Σε άλλο σημείο του βιβλίου, η ιστορία παίρνει ενδιαφέρουσα τροπή όταν «με το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλάζει το πολιτικό σκηνικό, όπως λέμε άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς. Φύγανε εκατομμυριούχοι οι προηγούμενοι, με πρώτο μάγκα τον Λαλάκη, και ήρθαν τα άλλα πεινασμένα αδηφάγα λεβεντόπαιδα να μας σώσουν...», γράφει η Αικ. Τσακάλου.

Σε ένα άλλο σημείο, η συγγραφέας σημειώνει: «Οταν είχε πέσει σήμα για αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, αρχίσαμε να συσφίγγουμε σχέσεις με τον καθηγητή κ. Αθώο, προσωπικότητα του μέλλοντος. Προς το τέλος του 2003 είχε πέσει και πολύ gala diner…Μάλλον θα μιλάγανε για τα τσιμπούσια του 2004...», γράφει.

Μάλιστα, αναφέρεται πως ο Σταματάκος «που το ’παιζε σε διπλό ταμπλό, τάισε μέχρι σκασμού τον καθηγητή κ. Αθώο. Αυτός την έβγαλε καθαρή, ούτε που ακούστηκε το όνομά του...», επισημαίνει η συγγραφέας.

Πάντως, η ίδια θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια της ιστορίας πολλά προβλήματα, θα την απειλήσουν... «Είναι φοβερό να ακούω μέσα από τη γραμμή του τηλεφώνου για τον θάνατό μου που έρχεται...», θα γράψει, ενώ θα βρεθεί και στον Λευκό Οίκο, όπου θα την ανακρίνουν...

Πάντως, η ίδια «κλείνει» τη μυθοπλασία της με μία υπόσχεση. «Οι εξελίξεις -και η ιστορία που γράφουν- συνεχίζονται. Μία πιο αναλυτική περιγραφή του παρελθόντος έρχεται...», υπόσχεται η Αικατερίνη Τσακάλου.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και μέλος της εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο της Siemens Κώστας Τζαβάρας μιλώντας στονRealfm 97,8 τόνισε πως ο εισαγγελέας θα πρέπει να καλέσει την Αικατερίνη Τσακάλου για τα όσα αναφέρει στο βιβλίο «Μια ιστορία από μέσα». 

Επίσης ο κ. Τζαβάρας υποστήριξε πως η πρώην γραμματέας του Μιχ. Χριστοφοράκου θα πρέπει να μπει σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

«Η δικαιοσύνη σήμερα έχει μια αυτονόητη υποχρέωση να παράσχει προστασία στην κα Τσακάλου, να μπει σε ειδικό καθεστώς προστασίας μαρτύρων γιατί πράγματι η γυναίκα αυτή γνωρίζει πολύ σημαντικά πράγματα» είπε ο κ. Τζαβάρας.

 
 
real.gr και

Μερικές φορές τα πράγματα είναι τόσο απλά, που δεν χρειάζονται λόγια

22 Μαϊ 2011

Το SPREAD πέρασε τον Γ.Δείκτη του Χρηματιστηρίου !!!

Εκρήγνυται το άκρως ενεργό ηφαίστειο της Ισλανδίας

Έχουν προκληθεί περισσότεροι από πενήντα μικρής εντάσεως σεισμοί

Το άκρως ενεργό ηφαίστειο Γκρίμσβετν που βρίσκεται κάτω από τον τεράστιο παγετώνα Βατναγιοκούλ στη νοτιοανατολική Ισλανδία, άρχισε να εκρήγνυται ξανά προκαλώντας περισσότερους από πενήντα μικρής εντάσεως σεισμούς οι οποίοι δεν ξεπέρασαν τους 3, 7 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ.

Το ηφαίστειο κτόξευσε ένα νέφος λευκού καπνού σε ύψος περίπου 15 χιλιομέτρων, όπως ανέφερε ο γεωλόγος της μετεωρολογικής υπηρεσίας Χγιόρλεϊφουρ Σβέινμπγιορνσον, ωστόσο πρόσθεσε ότι δεν αναμένεται να επηρεαστούν οι αερομεταφορές.

Παρόμοια έκρηξη είχε σημειωθεί και το 2004. Το ηφαίστειο αυτό συνδέεται με τη μαζική ηφαιστειακή σχισμή του Λάκι του οποίου η έκρηξη το 1783 εκτίναξε τόση τέφρα στην ατμόσφαιρα ώστε να ψυχρανθεί όλο το βόρειο ημισφαίριο για σχεδόν τρία χρόνια.



Newsbeast.gr

«Όχι» στη συνάντηση με Παπανδρέου είπε η Α. Παπαρήγα

Δεν αποδέχθηκε την πρόσκληση του πρωθυπουργού

 

21/05/2011   
 
Η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα δεν αποδέχθηκε την πρόσκληση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου να πραγματοποιηθεί συνάντησή τους, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα το γραφείο τύπου του κόμματος.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση το ΚΚΕ «θεωρεί ότι δεν υπάρχει αντικείμενο για τη συγκεκριμένη συνάντηση, από τη στιγμή που είναι και γνωστές και εκ διαμέτρου αντίθετες οι θέσεις της κυβέρνησης και του ΚΚΕ».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το ΚΚΕ απορρίπτει τόσο το λεγόμενο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που έχει διαμορφώσει η κυβέρνηση με τους συμμάχους της, όσο και τη γενική πολιτική της. Άλλωστε ο Γ. Παπανδρέου δήλωσε ότι δεν κάνει βήμα πίσω από τους στόχους που έχει καθορίσει με την τρόικα, συμπληρώνει η ανακοίνωση.

Το ΚΚΕ, σημειώνει η ανακοίνωση, «όπως και προηγουμένως, δεν πρόκειται να συμβάλει με οποιοδήποτε τρόπο στην πολιτική που σφαγιάζει εργατικά - λαϊκά δικαιώματα» και καλεί τους εργαζόμενους «να μην πέσουν στην παγίδα της συναίνεσης, μέσα από την οποία η κυβέρνηση και η ΕΕ επιδιώκουν την πτώχευση του λαού, για να βγει το κεφάλαιο πιο ισχυρό από την κρίση που το ίδιο και οι πολιτικοί του εκφραστές δημιούργησαν. Σήμερα είναι αναγκαία όσο ποτέ η λαϊκή συμμαχία για την απόκρουση και την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής».

Ξενύχτησαν στην Ισπανία οι «Αγανακτισμένοι»

Του Δημήτρη Ιωάννου
 
«Αληθινή Δημοκρατία Τώρα!»

 


21/05/2011   
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στους δρόμους και τις πλατείες παραμένουν ακόμα χιλιάδες Ισπανοί, οι οποίοι χθες το βράδυ κυριολεκτικά εξευτέλισαν τα μέτρα της κυβέρνησης, σύμφωνα με τα οποία απαγορεύονται οι διαδηλώσεις μετά τα μεσάνυχτα, ενόψει των επικείμενων εκλογών στη χώρα.

Στην κεντρική πλατεία Puerta del Sol της Μαδρίτης δεν πέφτει καρφίτσα. Οι «Αγανακτισμένοι», όπως τους έχει ονομάσει ο Τύπος, διαδηλωτές την έχουν καλύψει από άκρη σε άκρη, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που έχουν κλείσει τα στόματά τους με κολλητική ταινία ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Η κυβέρνηση έχει αποφύγει να απαντήσει για το αν σκοπεύει να διαλύσει την συγκέντρωση στέλνοντας τις αστυνομικές αρχές, οι οποίες μέχρι στιγμής έχουν ακροβολιστεί τριγύρω από τις διαδηλώσεις κρατώντας διακριτικό ρόλο.

Ο κόσμος έχει ξεσηκωθεί και τα αίτια βρίσκονται στα αυξημένα επίπεδα ανεργίας, και την οικονομική κρίση που μαστίζει το τελευταίο διάστημα την χώρα. Εδώ και περίπου μια εβδομάδα η πλατεία Puerta del Sol έχει γίνει το προπύργιο των συγκεντρωμένων οι οποίοι διαδηλώνουν με κεντρικό σύνθημα «Αληθινή Δημοκρατία Τώρα!».

Οι χιλιάδες Ισπανοί, νέοι στη πλειοψηφία, επικοινωνούν μέσω του διαδικτύου, ενώ παράλληλα με την Μαδρίτη, συγκεντρώσεις γίνονται σε όλες τις πλατείες της χώρας, καθώς το κίνημά τους έχει ξεσηκώσει τον κόσμο και σε άλλες πόλεις του εξωτερικού. Σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις, 3 στους 4 Ισπανούς είναι άνεργοι.

ΝΕΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Η...ΙΤΑΛΙΑ ;

Σε αρνητικές προβλέψεις για το μέλλον της ιταλικής οικονομίας, προχώρησε η εταιρία αξιολόγησης Standard & Poor's.
Στην ανακοίνωσή του, ο οίκος αξιολόγησης, αναφέρει ότι «οι σημερινές προοπτικές ανάπτυξης είναι ασθενείς και η πολιτική στράτευση για μεταρρυθμίσεις...
που να μπορούν να αυξήσουν την παραγωγικότητα μοιάζει αβέβαιη» και τονίζει μεταξύ άλλων «θεωρούμε ότι τα δομικά μέτρα που ελήφθησαν το 2010 και εκείνα που περιέχονται στο Εθνικό Σχέδιο Μεταρρύθμισης που ανανεώθηκε πρόσφατα, δεν επαρκούν για να δοθούν κίνητρα, μεσοπρόθεσμα, στην οικονομική ανάπτυξη».
Σε ότι αφορά την διαχείριση του δημόσιου χρέους, η εταιρία αξιολόγησης προσθέτει: «η πιθανή πολιτική ακινησία, μπορεί να συμβάλλει στην χαλάρωση της όλης διαχείρισης του χρέους. Κατά συνέπεια, πιστεύουμε ότι πιθανότητες της Ιταλίας να μειώσει το δημόσιο χρέος της, έχουν μειωθεί».
«Η Ιταλία θα σεβασθεί τις δεσμεύσεις της και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος πολιτικής παράλυσης. Η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει και πρόκειται να εντατικοποιήσει τον κύκλο των μεταρρυθμίσεων και σε ότι αφορά το ισοζύγιο του δημοσίου, βρίσκεται σε προχωρημένη φάση η προετοιμασία των μέτρων, για να τύχει σεβασμού η δέσμευση του μηδενισμού της σχέσης ελλείμματος-ΑΕΠ, εντός του 2014», τονίζει το ιταλικό υπουργείο θησαυροφυλακίου, με ανακοίνωση του, απαντώντας άμεσα στις παραπάνω εκτιμήσεις και προβλέψεις.

Αρχειοθήκη ιστολογίου