Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Ο ''ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ'' ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΓΙΑ 4η ΦΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ - ΤΟ 2012 ΣΤ0 ΛΟΝΔΙΝΟ

Ο ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΝΙΚΗΦΟΡΟ ΠΑΡΟΝ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ  ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΤΟ 2012.
Ο ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ''ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ'' ΤΟΥ ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ, ΚΕΡΔΙΣΕ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΣΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ  ΣΤΟ ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ ΣΗΜΕΡΑ.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ ΤΩΡΑ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ

Άρπαξαν την πιατέλα του Πάγκαλου με τα ψάρια σε ταβέρνα !!!!


3 Ιουλ 2011



Η ιστορία που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο, θέλει τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης πρωταγωνιστή σε μια ακόμη ιστορία στον απόηχο του "Μαζί τα φάγαμε".

Το περιστατικό συνέβη σε ψαροταβέρνα του Πειραιά, όπου ο κ. Πάγκαλος πήγε με παρέα φίλων.
Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας του έδωσε το καλύτερο τραπέζι και ..
η παρέα του καλοφαγά αντιπροέδρου παρήγγειλε φρέσκα ψάρια.

Μετά από μισή ώρα ο σερβιτόρος χαμογελαστός εναπόθεσε στο τραπέζι τη μεγάλη πιατέλα με τα ψάρια.

Ξαφνικά από το διπλανό τραπέζι των τεσσάρων ατόμων σηκώθηκε ένας καλοντυμένος κύριος γύρω στα 35 και πήγε στο τραπέζι του κ. Πάγκαλου.

«Συγγνώμη, εσείς δεν είστε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο κύριος Πάγκαλος;» τον ρώτησε.

Ο αντιπρόεδρος απάντησε ξερά "ναι".

«Κύριε Πάγκαλε να σας θυμίσω ότι είπατε "μαζί τα φάγαμε"» συνέχισε ο καλοντυμένος κύριος και ο αντιπρόεδρος άρχισε να αισθάνεται κάπως άβολα.

«Μην ξαναγυρνάμε στα ίδια» του είπε.

«Όχι κύριε Πάγκαλε, δίκιο έχετε, μαζί τα φάγαμε και μαζί θα τα φάμε! Μου επιτρέπετε σας παρακαλώ να πάρω την πιατέλα σας;», συνέχισε ο 35χρονος που χωρίς δεύτερη σκέψη πήρε το δίσκο με τα ψάρια και τον πήγε στην παρέα του για να τα φάνε.

Οι πληροφορίες λένε ότι μετά το περιστατικό ο κ. Πάγκαλος αποχώρησε από την ψαροταβέρνα.

Πηγή: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/64354/pagkalos-toy-arpaxan-thn-piatela-me-ta-psaria-se-taberna

Οι «Financial Times» δικαιώνουν τον Σαμαρά


Κυριακή, 3 Ιουλίου 2011



Μια πρόταση για την έξοδο από την ελληνική κρίση χρέους, που περιλαμβάνει οκτώ βήματα, δημοσίευσε η οικονομική εφημερίδα «Financial Times Deutschland».

Η πρόταση επί της ουσίας αποτελεί δικαίωση των απόψεων του προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά.

Οχι γιατί συμφωνεί με τις θέσεις του σε όλα τα σημεία, αλλά γιατί αποδεικνύει ότι υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές εξόδου και ότι οι διαφορετικές οπτικές μπορούν να ακουστούν τελικά στην Ευρώπη.

Τα οκτώ βήματα, όπως ορίζονται από την εφημερίδα, είναι:

1. Παροχή εγγυήσεων – Καταρχάς να κερδίσουμε χρόνο: Πρέπει να δοθεί ένα τέλος στις υπό όρους εγγυήσεις, που προκαλούν συνεχώς νέο πανικό στις αγορές. Μια σαφής εγγύηση θα σταματούσε τις διαρκείς εικασίες για το αν ή το πότε η Ελλάδα θα χρειαστεί «κούρεμα» χρέους.

2. Τέλος στα τιμωρητικά επιτόκια – Φθηνότερο χρέος: Τα τιμωρητικά επιτόκια δυσκολεύουν τη μείωση χρέους. Θα ήταν καλύτερα να απαιτηθούν από την Ελλάδα το πολύ τα επιτόκια που πληρώνει η Γερμανία για την αναχρηματοδότησή της, συν τα λειτουργικά έξοδα.

3. Επίτευξη δυναμικής – Εξυπνότερες μεταρρυθμίσεις: Το σημαντικό είναι να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις στοχευμένα, εκεί που θα φέρουν το ταχύτερο δυνατόν ανάπτυξη και θα επιβαρύνουν λιγότερο την πραγματική οικονομία. Θα ήταν, επίσης, καλύτερο να μην πραγματοποιηθούν ιδιωτικοποιήσεις βεβιασμένα, αλλά να περιμένει κανείς έως ότου οι επιχειρήσεις γίνουν ανταγωνιστικές, βάσει της συμφωνίας μεταρρυθμίσεων.

4. Φρένο στις πιέσεις για λιτότητα – Το λιγότερο είναι περισσότερο: Για να σπάσει ο κύκλος της καταρρέουσας πραγματικής οικονομίας, των μειωμένων κρατικών εσόδων και των νέων περικοπών πρέπει να ισχύσει το σύνθημα «προτεραιότητα στην ανάπτυξη αντί για βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα λιτότητας».

5. Εξυπνη λιτότητα – Δημοσιονομική προσαρμογή με διορατικότητα: Η Ελλάδα πρέπει να μειώσει τις κρατικές δαπάνες, κυρίως εκεί όπου η πραγματική οικονομία επιβαρύνεται λιγότερο. Η βιομηχανία μεσοπρόθεσμα αναπτύσσεται καλύτερα και αποδίδει περισσότερα έσοδα στο υπουργείο Οικονομικών. Οι φορολογικές αυξήσεις είναι πιο επιβλαβείς για την ανάπτυξη από ό,τι οι περικοπές δαπανών.

6. Περισσότερες επενδύσεις – Ντόπινγκ για την οικονομία: Πυρήνα μιας νέας στρατηγικής για την Ελλάδα πρέπει να αποτελέσει ένα πακέτο επενδύσεων, το οποίο μεριμνά για μια μακροπρόθεσμη προοπτική ανάπτυξης. Υπάρχουν πολλές δυνατότητες στην ελληνική οικονομία, αλλά θα πρέπει να τις εκμεταλλευτούν οι Ελληνες.

7. Η παύση του νεποτισμού – Αγώνας κατά της διαφθοράς: Σε τι ωφελεί το καλύτερο πρόγραμμα επενδύσεων όταν τα χρήματα καταλήγουν σε λάθος τσέπες; Η διαφθορά και η φοροδιαφυγή πρέπει να εκλείψουν από την ελληνική καθημερινότητα. Ενας Ευρωπαίος επίτροπος κατά της διαφθοράς θα μπορούσε να αναλάβει την επιτήρηση.

8. Εντολή διαχείρισης της κρίσης από την Ε.Ε. – Ταχύτερη επέμβαση: Για να αποτραπεί μια επανάληψη του δράματος πρέπει να βελτιωθεί η διαχείριση της κρίσης εκ μέρους της Ε.Ε. Θα μπορούσε, για παράδειγμα, να δημιουργηθεί μια ομάδα ταχείας επέμβασης σε επίπεδο ευρωζώνης.






Η προεδρία της ΕΕ δηλώνει ότι η πολιτική για την Ελλάδα είναι λάθος !

 
Ροστόφκσι - Σόϊμπλε
O υπουργός Οικονομικών της Πολωνίας (η οποία έχει την προεδρεία της Ε.Ε. από 1ης Ιουλίου !) δήλωσε χθες στην Βαρσοβία ότι η πολιτική που ακολουθεί η Τρόικα στη Ελλάδα είναι λάθος, γιατί δίνει έμφαση στη λιτότητα και δεν στοχεύει καθόλου στην ανάπτυξη.
«Είναι σαφές ότι πολλοί έκαναν λάθη τον τελευταίο ενάμιση χρόνο», είπε σε συνέντευξη για την ανάληψη της προεδρίας από την χώρα του.
Τόνισε ακόμα ειδικά για την Ελλάδα ότι χρειάζεται ταυτόχρονα και σταθεροποίηση της οικονομίας και ανάπτυξη.
Δεν γνωρίζουμε αν ο Γιάτσεκ Ροστόφσκι μελέτησε το “Ζάππειο 2” του Σαμαρά, αλλά στην ίδια συνέντευξη πρόσθεσε: «Ένα πρόγραμμα (στήριξης) θα πρέπει να είναι σαφώς αντιληπτό ως ένα βήμα προς την οικονομική ανάκαμψη της χώρας που την αφορά…τα ευρωπαϊκά προγράμματα πρέπει να αλλάξουν τη φιλοσοφία τους».
Επισήμανε ακόμα ότι υπάρχει ένα διευρυνόμενο σχίσμα βορά και νότου στην Ευρώπη που πρέπει να τεθεί υπό έλεγχο για να μην διογκωθεί και άλλο.
Η Πολωνία πλησιάζει  τα κριτήρια για να ενταχθεί στην Ευρωζώνη, αλλά δηλώνει ότι θα ενταχτεί μόνο αν υπάρχουν στην Ευρώπη θεσμοί που θα εγγυώνται την μακροπρόθεσμη σταθερότητα της Ευρωζώνης.

Antinews

Δημόσιο: Ο μεγάλος "μπαταχτσής"








Στα 6,47 δισ. ευρώ αυξήθηκαν τα χρέη του Δημοσίου προς τρίτους τον Μάιο του 2011 έναντι 6,1 δισ. ευρώ που ήταν ένα μήνα πριν. 

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε τα στοιχεία για τις οφειλές των φορέων της γενικής κυβέρνησης και όπως φαίνεται το κράτος έχει κηρύξει μία ανεπίσημη στάση πληρωμών στο εσωτερικό επιτείνοντας τα προβλήματα στην αγορά και την ύφεση στο σύνολο της οικονομίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, ο μεγαλύτερος «μπαταχτσής» είναι τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις όλων των φορέων του κράτους αυξήθηκαν από Απρίλιο σε Μάιο. Συγκεκριμένα:

1. Ασφαλιστικά ταμεία. Είχαν χρέη 2,5 δισ. ευρώ τον Απρίλιο και τον Μάιο έφτασαν στα 2,6 δισ. ευρώ.
2. Νοσοκομεία. Οι υποχρεώσεις τους αυξήθηκαν στα 1,9 δισ. ευρώ τον Μάιο από 1,7 δισ. ευρώ τον Απρίλιο.
3. Υπουργεία. Ακόμα και οι οφειλές των υπουργείων έφτασαν 939 εκατ. ευρώ τον Μάιο, αντί των 893 εκατ. ευρώ τον Απρίλιο.
4. Δήμοι. Σε αυτούς σημειώθηκε η μικρότερη αύξηση, αφού τον Μάιο χρωστούσαν 788 εκατ. ευρώ, όταν τον Απρίλιο τα χρέη τους ήταν 762 εκατ. ευρώ.

Σκληρή κριτική των πρυτάνεων στο υπ. Παιδείας



 Οι Πανεπιστημιακοί μίλησαν για “εμπάθεια” του υπουργείου “απέναντι στην ακαδημαϊκή κοινότητα”, για “κρυφή ατζέντα”, για “ζημίωση” του δημόσιου Πανεπιστημίου.
Σκληρή γλώσσα υιοθέτησαν οι πρυτάνεις για τις προωθούμενες αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση από το υπουργείο Παιδείας, ενώ αύριο η υπουργός Α. Διαμαντοπούλου αναμένεται να παραδώσει στους Πανεπιστημιακούς το τελικό νομοσχέδιο.
Ολοκληρώνοντας τις εργασίες της Συνόδου των Πρυτάνεων χτες βράδυ στο Βόλο, οι Πανεπιστημιακοί μίλησαν για “εμπάθεια” του υπουργείου “απέναντι στην ακαδημαϊκή κοινότητα”, για “κρυφή ατζέντα”, για “ζημίωση” του δημόσιου Πανεπιστημίου, ακόμη και απαξίωση του.
Η Σύνοδος αποφάσισε να αναλάβει εκστρατεία ενημέρωσης της κοινής γνώμης, των πολιτικών κομμάτων, των θεσμικών οργάνων της Βουλής και καλεί την πανεπιστημιακή κοινότητα και την ελληνική νεολαία να υπερασπιστεί το δημόσιο αγαθό της Παιδείας.
Διευκρινίζει δε, ότι καμία μεταρρύθμιση στην Ανώτατη Εκπαίδευση δεν είναι εφικτή, χωρίς τη συμμετοχή της πανεπιστημιακής κοινότητας. Οι πρυτανικές αρχές τονίζουν ότι, λειτουργούν με ευθύνη και θα τιμήσουν την εντολή που έχουν πάρει από την πανεπιστημιακή κοινότητα, υπερασπιζόμενες σθεναρά το Δημόσιο Πανεπιστήμιο. Η υπουργός Παιδείας, πάντως, έχει καλέσει τους Πανεπιστημιακούς για συζήτηση, καθώς αύριο θα τους δώσει το τελικό νομοσχέδιο. Αύριο όμως συνεδριάζουν στο υπουργείο Παιδείας εκτάκτως και οι Πρόεδροι των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, ενώ μεθαύριο η υπουργός αναμένεται να συναντηθεί και με το διοικητικό συμβούλιο των καθηγητών Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ.
Πιό συγκεκριμένα, η Σύνοδος πρυτάνεων αποφάσισε ότι : Επί της ουσίας, βάσει των επαναλαμβανόμενων διακηρύξεων της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, θεωρούμε ότι είναι επιζήμιες για τα Πανεπιστήμια και την κοινωνία:
Η αλλοίωση της φύσης των σπουδών μέσω των ταχύρρυθμων προγραμμάτων κατάρτισης (μονοετή, 2/ετή, 3/ετή) μεταλυκειακού χαρακτήρα στο Πανεπιστήμιο. Η έμφαση στα τριετή προγράμματα σπουδών οδηγεί σε ταυτόχρονη υποβάθμιση της ικανότητας άσκησης του επαγγέλματος και βλάπτει το δημόσιο συμφέρον.
Η επαπειλούμενη κατάργηση/συγχώνευση Πανεπιστημίων χωρίς κανένα στρατηγικό σχεδιασμό. Η μεταβίβαση σε ανεξάρτητη αρχή της υποχρέωσης της πολιτείας για τη χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων. Η εισαγωγή διδάκτρων σε προπτυχιακό επίπεδο.
Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί την αυτοτέλεια και τη διαφάνεια των Πανεπιστημίων, όταν:
Παύονται οι εκλεγμένες διοικήσεις τους και καταλύεται η εσωτερική δημοκρατία.
Παραδίδεται πλήρως και χωρίς αντίβαρα η διοίκηση σε εξωτερικούς παράγοντες ενός παντοδύναμου Συμβουλίου με διαδικασίες που ενέχουν μεγάλο κίνδυνο συναλλαγής, ελέγχου από ξένα προς το Πανεπιστήμιο κέντρα εξουσίας και επικράτησης ομάδων συμφερόντων.
Ακυρώνεται η ισότιμη συμμετοχή των μελών ΔΕΠ στις πανεπιστημιακές διαδικασίες.
Καταργείται η δημοκρατική νομιμοποίηση των οργάνων και ακυρώνεται η συμμετοχή των συνιστωσών της πανεπιστημιακής κοινότητας.
Τα παραπάνω οδηγούν στη μετατροπή του Πανεπιστημίου σε Εταιρεία, μετακυλώντας το κόστος λειτουργίας του στην ελληνική οικογένεια.
Η κοινωνία δε χρειάζεται ένα υποταγμένο Πανεπιστήμιο. Αντίθετα, στις σημερινές συνθήκες, έχει ανάγκη, μεταξύ των άλλων, τα ελληνικά Πανεπιστήμια να λειτουργήσουν σε συνθήκες ακαδημαϊκής ελευθερίας, προκειμένου να συμβάλουν στην έξοδο από την κρίση με διεθνείς διακρίσεις και την ικανότητα που επέδειξαν να προσαρμοστούν και να διαχειριστούν την κρίση με εξορθολογισμό και μείωση δαπανών, αξιοποιώντας το ανθρώπινο δυναμικό, την καινοτομία και την τεχνογνωσία που διαθέτουν.
Το υπουργείο Παιδείας, όμως, αντί να αναδείξει το Ελληνικό Πανεπιστήμιο ως σύμμαχο, επιτίθεται διαρκώς σε αυτό. Γιατί, άραγε, η κρατική επιχορήγηση των Πανεπιστημίων μειώθηκε το 2010-2011 έως 50% και το 2011-2012 16% επιπλέον, όταν ακόμη και στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα από το οποίο δοκιμάζεται η ελληνική κοινωνία, η μείωση του κρατικού προϋπολογισμού για το υπουργείο Παιδείας δεν ξεπερνά το 7%;
Η Σύνοδος των Πρυτάνεων καλεί την Πανεπιστημιακή Κοινότητα, την κοινωνία και τις πολιτικές δυνάμεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους για να μη δοθεί η χαριστική βολή στο Ελληνικό δημόσιο Πανεπιστήμιο. Καλεί έστω και αυτή την έσχατη στιγμή το υπουργείο να μην προχωρήσει μονομερώς στην κατάθεση του νομοσχεδίου και να λάβει υπόψη του τις προτάσεις της Συνόδου των Πρυτάνεων που διατυπώθηκαν στο Ρέθυμνο και το Λαύριο. Η Σύνοδος των Πρυτάνεων και τα Πανεπιστήμια έχουν καταθέσει από καιρό συγκεκριμένες προτάσεις σε σημαντικά ζητήματα λειτουργίας και ανάπτυξης των Ελληνικών Πανεπιστημίων, όπως:
Η ενίσχυση της κοινωνικής λογοδοσίας.
Η αναδιοργάνωση της διοίκησης.
Τα Προγράμματα σπουδών.
Η έρευνα.
Η ανάπτυξη και η οικονομική διαχείριση.




www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το ΔΝΤ θα εξετάσει το ενδεχόμενο καταβολής της 5ης δόσης στην Ελλάδα.Δεν είναι σίγουρη;



«Χαιρετίζουμε τη δέσμευση του Eurogroup να ακολουθήσει στρατηγική χρηματοδότησης που θα διασφαλίζει το ελληνικό οικονομικό πρόγραμμα» είπε η εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Καρολίν Ατκινσον, σε δήλωσή της. 

  

«Η δέσμευση αυτή, σε συνδυασμό με την πρόσφατη έγκριση από το κοινοβούλιο των φορολογικών μέτρων στην Ελλάδα, θα επιτρέψει το ΔΝΤ να εξετάσει την καταβολή της επόμενης δόσης" συμπλήρωσε η εκπρόσωπος, η οποία ωστόσο, δεν προσδιόρισε πότε θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο με αντικείμενο συζήτησης το συγκεκριμένο θέμα. . 

   

Η νέα γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, θα αναλάβει καθήκοντα την ερχόμενη Τρίτη και είναι πιθανό πολύ σύντομα να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου. 

   

Η συνέχιση της συνεργασίας με τις ελληνικές αρχές και τους Ευρωπαίους εταίρους για την υποστήριξη του οικονομικού προγράμματος που θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της δημοσιονομικής βιωσιμότητας, τη διαφύλαξη της σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού τομέα και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας για τη δημιουργία συνθηκών την αύξηση και τη βιώσιμη βελτίωση της απασχόλησης, φέρεται πως είναι στις άμεσες προτεραιότητες της Λαγκάρντ.

     

OnAlert

Spiegel: Αν η Γερμανία έκανε ό,τι η Ελλάδα θα κατέρρεε



Μεγάλη αίσθηση έχει προκαλέσει το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel το οποίο σε ρεπορτάζ με βάση τοποθετήσεις οικονομολόγων συμπεραίνει ότι η Γερμανία θα κατέρρεε εάν προχωρούσε σε περικοπές ανάλογες με αυτές που κάνει η Ελλάδα.

Σε σχόλιο του ο επικεφαλής ινστιτούτου μικροοικονομίας Γκούσταβ Χορν αναφέρει ότι
το κοινωνικό και πολιτικό τίμημα που θα πλήρωνε η Γερμανία σε περίπτωση που λάμβανε μέτρα όπως η Ελλάδα θα ήταν πολύ βαρύ.

Το ίδιο το περιοδικό, μάλιστα, τονίζει με τη σειρά του ότι αν εφαρμοστούν όλες οι περικοπές που περιλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμα πρόγραμμα τότε το αποτέλεσμα θα είναι ακόμη μεγαλύτερη ύφεση αλλά και κοινωνικές αναταραχές.

www.star.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου