Στείλτε τις αναρτήσεις σας στο email: gatospetala@gmail.com
Συνολικές προβολές σελίδας
Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011
Για να "ξεφορτώσουν" οι ξένες τράπεζες σκλαβώνουν τη χώρα...
Θ.Πάγκαλος: "Μεσοπρόθεσμο ή τανκς" - Επιβεβαιώνει το defencenet.gr
| |||||||
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλος δήλωσε στην ισπανική εφημερίδα El Mundo ότι αν δεν πάρουμε την 5η δόση "θα δημιουργηθει μια τρομερή κατάσταση με τους πολίτες να πολιορκούν τις τράπεζες, η αστυνομία δεν θα φτάνει και θα πρέπει να λάβει δράση ο Στρατός και τα τανκ για να τις προστατεψει. Αν δεν ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο και δεν πάρουμε την 5ης δόση, σε αυτό το σημείο θα φτάσουμε» κατέληξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στην ισπανική εφημερίδα.. "! Ουσιαστικά επιβεβαιώνει αυτό που έχει γράψει το defencenet.gr, ότι ετοιμάζουν στρατιωτικές δυνάμεις για να καταστείλουν τυχόν ταραχές και ανεξέλεγκτες καταστάσεις που θα προκαλέσει η πολιτική της κυβέρνησης. «Αυτό θα σήμαινε ότι την επομένη ημέρα ο κόσμος θα έτρεχε στις τράπεζες να αποσύρει τα χρήματά του, ενώ ο στρατός θα αναγκαζόταν να έβγαζε τα τανκς στους δρόμους για την προστασία των τραπεζών, καθώς δεν θα υπήρχε αστυνομία» συμπλήρωσε. Στην ιδιαίτερη άποψη του αντιπροέδρου πως οι ΕΔ οφείλουν να φυλάνε και τις τράπεζες δεν υπάρχει πάντως προειδοποίηση για αεροπορικούς βομβαρδισμούς. Πάλι καλά... Εκτός και αν καλέσουμε το ... Στόλο για να προστατέψει τους τραπεζίτες και την κυβέρνηση! Δεύτερο "Θωρηκτό Ποτέμκιν" προβλέπεται... defencenet.gr |
Καταφεύγουν σε τρίκ με ΔΕΗ, ΕΥΑΘ
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΘΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΕΣ * ΑΦΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΟΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ 2 ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
Του ΠΑΝΟΥ ΣΩΚΟΥ
Στο τρικ της πρόσκαιρης αφαίρεσης από τον εφαρμοστικό νόμο, που θα ψηφιστεί την Πέμπτη, των διατάξεων για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και της ΕΥΑΘ, που προκαλούν τριγμούς στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, έχει εναποθέσει τις ελπίδες της η κυβέρνηση, για τον κατευνασμό των βουλευτών, που έχουν μέχρι τώρα δηλώσει ότι θα καταψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα την Τετάρτη και τον εφαρμοστικό νόμο την Πέμπτη.
Αυτό δεν σημαίνει ότι οι αποκρατικοποιήσεις αυτές δεν θα γίνουν, καθώς υπάρχει σαφής αναφορά στο πρόγραμμα. Ομως κυβερνητικές πηγές μάς έλεγαν χθες ότι επειδή δεν επείγουν και θα γίνουν μέσα στο 2012, οι σχετικές διατάξεις θα έρθουν με άλλους εφαρμοστικούς νόμους τους επόμενους μήνες.
Θυμίζουμε ότι ο βουλευτής Κοζάνης Αλ. Αθανασιάδης έχει δηλώσει κατ' επανάληψη ότι δεν θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο λόγω της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, η βουλευτής Θεσσαλονίκης Χρύσα Αράπογλου έχει εκφράσει αντιρρήσεις για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, ενώ ο βουλευτής Θ. Ρομπόπουλος έχει δηλώσει ότι θα καθορίσει την τελική του στάση σήμερα στη συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο στην ολομέλεια της Βουλής. Διαφωνίες έχει διατυπώσει και ο βουλευτής Π. Κουρουμπλής.
Ο κ. Βενιζέλος προχθές μίλησε τηλεφωνικά, σε μια προσπάθεια να τους μεταπείσει, με τους Αθανασιάδη και Ρομπόπουλο.
Στην κυβέρνηση υπάρχει έντονη ανησυχία για τις ψηφοφορίες και είναι χαρακτηριστικό ότι ο αντιπρόεδρός της Θ. Πάγκαλος δεν αποκλείει βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να καταψηφίσουν τον εφαρμοστικό νόμο, λόγω των ιδιωτικοποιήσεων.
Η συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο στην ολομέλεια αρχίζει σήμερα, θα συνεχισθεί και αύριο και η ψηφοφορία θα γίνει την Τετάρτη το πρωί. Ο εφαρμοστικός νόμος εισάγεται αύριο στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, θα συζητηθεί στην ολομέλεια την Τετάρτη το απόγευμα και η ψηφοφορία θα γίνει την Πέμπτη το πρωί.
Στη σημερινή συζήτηση αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να μιλήσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου και να επισημάνει, όπως λένε συνεργάτες του, «την αναγκαιότητα της υπερψήφισης του Μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου, καθώς αποτελεί προϋπόθεση υλοποίησης των θετικών αποφάσεων της συνόδου κορυφής για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης και τη χορήγηση του νέου δανείου».
Την ίδια στιγμή εκτός από τον πρωθυπουργό και οι αντιπρόεδροι της κυβέρνησης κρούουν, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, τον κώδωνα του κινδύνου της χρεοκοπίας της χώρας σε περίπτωση αρνητικής εξέλιξης στις δύο ψηφοφορίες. Ο κ. Βενιζέλος αναφερόμενος στο Μεσοπρόθεσμο κάνει λόγο για υπαρξιακά αναγκαίες σωστικές κινήσεις και υπογραμμίζει ότι τα 12 δισ. της πέμπτης δόσης του δανείου της τρόικας είναι απολύτως αναγκαία για την εξυπηρέτηση των ταμειακών αναγκών του Δημοσίου που είναι στην πραγματικότητα εξυπηρέτηση των άμεσων και ζωτικών αναγκών των πολιτών...
Ο κ. Πάγκαλος σε σαφώς πιο τρομοκρατικό κλίμα βλέπει μέχρι και τανκς στους δρόμους στην περίπτωση που η Ελλάδα επιστρέψει στη δραχμή... Μιλώντας στην ισπανική εφημερίδα «Ελ Μούντο», είπε ότι το Μεσοπρόθεσμο θα ψηφιστεί χωρίς δυσκολίες, εκτίμησε όμως ότι ενδεχομένως να υπάρξουν προβλήματα στην ψήφιση του εφαρμοστικού και των ιδιωτικοποιήσεων κρατικών εταιρειών καθώς θεωρεί πιθανό βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να ψηφίσουν κατά.
Ο κ. Πάγκαλος χαρακτήρισε «τεράστια βλακεία» τις προτάσεις εξόδου της χώρας από το ευρώ και είπε ότι με μια επιστροφή στη δραχμή την επόμενη μέρα οι τράπεζες θα περικυκλώνονταν από τρομοκρατημένους ανθρώπους που θα προσπαθούσαν να αποσύρουν τα χρήματά τους, ο στρατός θα έβγαζε στους δρόμους τανκς για να τις προστατέψει καθώς δεν θα υπήρχε αρκετή αστυνομία, θα υπήρχαν παντού αναταραχές, τα μαγαζιά θα άδειαζαν, κάποιοι άνθρωποι θα πηδούσαν από τα παράθυρα...
*Στο μεταξύ, σπεύδει η κυβέρνηση να αξιοποιήσει την απόφαση της προχθεσινής συνόδου κορυφής για την επιτάχυνση των διαδικασιών απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Σήμερα ο πρωθυπουργός συγκαλεί σύσκεψη με τους αρμόδιους υπουργούς.
Επίσης θα συνομιλήσει για το ίδιο θέμα με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζ. Μπαρόζο, που είχε προτείνει στη Σύνοδο τη μείωση της ελληνικής συμμετοχής στο ΕΣΠΑ στο 15% (από 25% και 50% που είναι σε ορισμένες περιπτώσεις) και την κάλυψη της διαφοράς από το ευρωπαϊκό ταμείο. *
Enet.gr
ΜΑΣ ΞΕΦΤΕΛΙΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΣΑΜΙΔΕΣ- ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕ
Με φωνές και πιέσεις ο Τσάμης βουλευτής κατάφερε να περάσει τελικά τα Ελληνοαλβανικά σύνορα, με σκοπό να επισκεφθεί τα «πάτρια εδάφη»
27 Ιουν 2011
Είπε ο πρωθυπουργός προ έτους, ότι όταν μια χώρα διέρχεται οικονομική κρίση, αυτό οδηγεί και σε περιορισμένη εθνική κυριαρχία. Αυτό είναι αλήθεια, εφόσον εννοείται ότι εξασθενεί η δύναμη αντίστασης στις πιέσεις των ισχυρών. Και ίσως θα μπορούσε να το επικαλεστεί κάποιος ως δικαιολογία. Ούτε αυτό θα μπορούσε να συζητηθεί, διότι όταν διαπιστωθεί πως είσαι ανυποχώρητος και παραμένεις σταθερός στις θέσεις σου -με οποιοδήποτε κόστος- τότε θα μειωθεί και η ένταση των πιέσεων.
Όταν όμως περιορίζεται η εθνική κυριαρχία, μετά από πιέσεις καταφανώς ασθενέστερων χωρών ή ομάδων, τότε ποια δικαιολογία μπορεί να υπάρξει; Στην υπόθεση των Σκοπίων, θα υποστήριζε κάποιος, ότι αντίπαλος δεν είναι το ασθενές κράτος τους, αλλά άλλος πολύ ισχυρότερος μηχανισμός κατευθύνει τα βήματά τους. Εκείνο όμως που δεν επιδέχεται καμιά δικαιολογία, είναι όταν μια χώρα, που μέχρι χθες οι πολιτικοί της την θεωρούσαν ηγέτιδα στη βαλκανική, υπαναχωρεί στις απαιτήσεις ενός Αλβανού βουλευτή. Μήπως πρέπει να επαναπροσδιοριστεί στα λεξικά, η έννοια της εθνικής αξιοπρέπειας και της τιμής;
Ενημερωνόμαστε από τα «borioipirotika», ότι επετράπη η είσοδος στην Ελλάδα, σε ακραίο εθνικιστή Τσάμη βουλευτή, που διαδήλωσε στα σύνορα με ομοϊδεάτες του. Η διαδήλωση αποτέλεσε την κορύφωση των εκδηλώσεων των Τσάμηδων για την επέτειο της υποτιθέμενης «Γενοκτονίας» των Τσάμηδων από τους Έλληνες. Ο Αλβανοτσάμης βουλευτής κ. Dashamir Tahiri (Ντασαμίρ Ταχίρι), επιχείρησε να περάσει τα σύνορα με το διπλωματικό του διαβατήριο, ενώ στην Αλβανική πλευρά πλήθος κόσμου ωρυόταν κατά της Ελλάδος.
Στην αρχή δεν επετράπη η είσοδος στο βουλευτή και ακολούθησαν στιγμές σοβαρών εντάσεων. Και δεν επετράπη, διότι στα διαβατήρια αναγράφεται ως χώρα γέννησης η… Θεσπρωτία! Με φωνές και πιέσεις ο Τσάμης βουλευτής κατάφερε να περάσει τελικά τα Ελληνοαλβανικά σύνορα, με σκοπό να επισκεφθεί τα «πάτρια εδάφη». Έτσι οι ελληνικές συνοριακές αρχές υποχώρησαν στις εκβιαστικές πιέσεις του κ. Ταχίρι ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την βουλευτική του ιδιότητα. Μαζί με τον κ. Ταχίρι πέρασαν και επτά άτομα της συνοδείας του.
Σίγουρα η πρόκληση δεν σταματάει εδώ, φήμες μιλάνε για οργανωμένο σχέδιο προβοκάτσιας για να θέσουν το Ελληνικό Κράτος προ τετελεσμένων. Και ήδη το έπραξαν. Δεν μπορώ δε να πιστέψω ότι οι συνοριακοί υπάλληλοι δεν απευθύνθηκαν στο ΥΠΕΞ για να πάρουν οδηγίες.
Πριν από αυτήν την πρόκληση υπήρξε ένα άλλο άσχημο ανθελληνικό επεισόδιο στην αλβανική βουλή. Κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή… εις μνήμη των Τσάμηδων! Η τελετουργία τηρείται κάθε χρόνο για την υποτιθέμενη γενοκτονία που προκάλεσαν οι Έλληνες! Ο Πρόεδρος του τσάμικου Κόμματος PDIU, κ. Shpetim Idrizi, από το βήμα της βουλής δεν ζήτησε μόνο την παρουσία όλων των βουλευτών στην πορεία διαμαρτυρίας στα Ελληνοαλβανικά σύνορα, στο συνοριακό σταθμό του Μαυρομάτη, αλλά απαίτησε και οι ελληνικής καταγωγής βουλευτές να συμμετάσχουν κι αυτοί στη σιγή.
Υπήρξε όμως, και ένα άλλο περιστατικό, που προκαλεί εύλογα ερωτηματικά για την πολιτική που ακολουθούμε από χρόνια. Κατά την ομιλία του ο κ. Idrizi παρουσίασε έγγραφα του αλβανικού υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με τα οποία ο κ. Κάρολος Παπούλιας ως ΥΠΕΞ της Ελλάδας, σε συνάντηση του με τους τότε ομολόγους του, οι οποίοι του έθεσαν το Τσάμικο Ζήτημα, απάντησε: «Κοιτάξτε, αυτό είναι για το οποίο οι πληγές είναι ακόμη ανοιχτές. Ίσως μετά από 20χρόνια, όταν θα έχουν κλείσει μπορούμε να συζητήσουμε πιο ήρεμα!» Και βέβαια ο Αλβανοτσάμης βουλευτής βασιζόμενος στα λεγόμενα του κ. Παπούλια υποστηρίζει, ότι πέρασαν τα 20 χρόνια και ήρθε η ώρα να το συζητήσουμε!
Πρέπει πάραυτα να διαψευστεί από την Προεδρία της Δημοκρατίας, ότι ειπώθηκε αυτή η φράση από τον κ. Παπούλια. Δεν θα γίνει βέβαια πιστευτή η διάψευση, αλλά αν δεν υπάρξει θα σημαίνει και ομολογία αναγνώρισης. Και φοβούμαι, ότι όσο περνά ο καιρός και η οικονομική κρίση θα επιτείνεται, τόσο και λιγότεροι θα βρίσκονται φορείς και πολίτες να παρακολουθούν και να ενδιαφέρονται γι’ αυτά τα θέματα, τα οποία είναι ζωτικά για την ύπαρξη του ελληνικού κράτους.
Ο Μακεδών
Voria.gr
Όταν όμως περιορίζεται η εθνική κυριαρχία, μετά από πιέσεις καταφανώς ασθενέστερων χωρών ή ομάδων, τότε ποια δικαιολογία μπορεί να υπάρξει; Στην υπόθεση των Σκοπίων, θα υποστήριζε κάποιος, ότι αντίπαλος δεν είναι το ασθενές κράτος τους, αλλά άλλος πολύ ισχυρότερος μηχανισμός κατευθύνει τα βήματά τους. Εκείνο όμως που δεν επιδέχεται καμιά δικαιολογία, είναι όταν μια χώρα, που μέχρι χθες οι πολιτικοί της την θεωρούσαν ηγέτιδα στη βαλκανική, υπαναχωρεί στις απαιτήσεις ενός Αλβανού βουλευτή. Μήπως πρέπει να επαναπροσδιοριστεί στα λεξικά, η έννοια της εθνικής αξιοπρέπειας και της τιμής;
Ενημερωνόμαστε από τα «borioipirotika», ότι επετράπη η είσοδος στην Ελλάδα, σε ακραίο εθνικιστή Τσάμη βουλευτή, που διαδήλωσε στα σύνορα με ομοϊδεάτες του. Η διαδήλωση αποτέλεσε την κορύφωση των εκδηλώσεων των Τσάμηδων για την επέτειο της υποτιθέμενης «Γενοκτονίας» των Τσάμηδων από τους Έλληνες. Ο Αλβανοτσάμης βουλευτής κ. Dashamir Tahiri (Ντασαμίρ Ταχίρι), επιχείρησε να περάσει τα σύνορα με το διπλωματικό του διαβατήριο, ενώ στην Αλβανική πλευρά πλήθος κόσμου ωρυόταν κατά της Ελλάδος.
Στην αρχή δεν επετράπη η είσοδος στο βουλευτή και ακολούθησαν στιγμές σοβαρών εντάσεων. Και δεν επετράπη, διότι στα διαβατήρια αναγράφεται ως χώρα γέννησης η… Θεσπρωτία! Με φωνές και πιέσεις ο Τσάμης βουλευτής κατάφερε να περάσει τελικά τα Ελληνοαλβανικά σύνορα, με σκοπό να επισκεφθεί τα «πάτρια εδάφη». Έτσι οι ελληνικές συνοριακές αρχές υποχώρησαν στις εκβιαστικές πιέσεις του κ. Ταχίρι ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την βουλευτική του ιδιότητα. Μαζί με τον κ. Ταχίρι πέρασαν και επτά άτομα της συνοδείας του.
Σίγουρα η πρόκληση δεν σταματάει εδώ, φήμες μιλάνε για οργανωμένο σχέδιο προβοκάτσιας για να θέσουν το Ελληνικό Κράτος προ τετελεσμένων. Και ήδη το έπραξαν. Δεν μπορώ δε να πιστέψω ότι οι συνοριακοί υπάλληλοι δεν απευθύνθηκαν στο ΥΠΕΞ για να πάρουν οδηγίες.
Πριν από αυτήν την πρόκληση υπήρξε ένα άλλο άσχημο ανθελληνικό επεισόδιο στην αλβανική βουλή. Κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή… εις μνήμη των Τσάμηδων! Η τελετουργία τηρείται κάθε χρόνο για την υποτιθέμενη γενοκτονία που προκάλεσαν οι Έλληνες! Ο Πρόεδρος του τσάμικου Κόμματος PDIU, κ. Shpetim Idrizi, από το βήμα της βουλής δεν ζήτησε μόνο την παρουσία όλων των βουλευτών στην πορεία διαμαρτυρίας στα Ελληνοαλβανικά σύνορα, στο συνοριακό σταθμό του Μαυρομάτη, αλλά απαίτησε και οι ελληνικής καταγωγής βουλευτές να συμμετάσχουν κι αυτοί στη σιγή.
Υπήρξε όμως, και ένα άλλο περιστατικό, που προκαλεί εύλογα ερωτηματικά για την πολιτική που ακολουθούμε από χρόνια. Κατά την ομιλία του ο κ. Idrizi παρουσίασε έγγραφα του αλβανικού υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με τα οποία ο κ. Κάρολος Παπούλιας ως ΥΠΕΞ της Ελλάδας, σε συνάντηση του με τους τότε ομολόγους του, οι οποίοι του έθεσαν το Τσάμικο Ζήτημα, απάντησε: «Κοιτάξτε, αυτό είναι για το οποίο οι πληγές είναι ακόμη ανοιχτές. Ίσως μετά από 20χρόνια, όταν θα έχουν κλείσει μπορούμε να συζητήσουμε πιο ήρεμα!» Και βέβαια ο Αλβανοτσάμης βουλευτής βασιζόμενος στα λεγόμενα του κ. Παπούλια υποστηρίζει, ότι πέρασαν τα 20 χρόνια και ήρθε η ώρα να το συζητήσουμε!
Πρέπει πάραυτα να διαψευστεί από την Προεδρία της Δημοκρατίας, ότι ειπώθηκε αυτή η φράση από τον κ. Παπούλια. Δεν θα γίνει βέβαια πιστευτή η διάψευση, αλλά αν δεν υπάρξει θα σημαίνει και ομολογία αναγνώρισης. Και φοβούμαι, ότι όσο περνά ο καιρός και η οικονομική κρίση θα επιτείνεται, τόσο και λιγότεροι θα βρίσκονται φορείς και πολίτες να παρακολουθούν και να ενδιαφέρονται γι’ αυτά τα θέματα, τα οποία είναι ζωτικά για την ύπαρξη του ελληνικού κράτους.
Ο Μακεδών
Voria.gr
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)
Αρχειοθήκη ιστολογίου
-
►
2021
(8)
- ► Ιανουαρίου (1)
-
►
2020
(4)
- ► Ιανουαρίου (1)
-
►
2017
(5)
- ► Δεκεμβρίου (1)
- ► Σεπτεμβρίου (1)
-
►
2016
(31)
- ► Δεκεμβρίου (1)
- ► Σεπτεμβρίου (1)
- ► Φεβρουαρίου (1)
-
►
2015
(81)
- ► Δεκεμβρίου (10)
- ► Σεπτεμβρίου (21)
-
►
2013
(270)
- ► Δεκεμβρίου (15)
- ► Σεπτεμβρίου (18)
- ► Φεβρουαρίου (18)
-
►
2012
(1180)
- ► Δεκεμβρίου (26)
- ► Σεπτεμβρίου (42)
- ► Φεβρουαρίου (240)
- ► Ιανουαρίου (258)