Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Τι «εκμυστηρεύτηκε» ο Καραμανλής στους στενούς του συνεργάτες



Οι Βαγγέλης Αντώναρος και Προκόπης Παυλόπουλος μιλούν στο newsbomb - Απόπειρα «πολιτικής εξόντωσης» του πρώην πρωθυπουργού βλέπει η Μαβίλη.

Τι «εκμυστηρεύτηκε» ο Καραμανλής στους στενούς του συνεργάτες
Του Κώστα Λασκαράτου

«Ο Καραμανλής σε αυτά είναι ‘Βούδας’. Προτιμά να μην εκφράζεται», η απάντηση στενών συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού, στο ερώτημα: «ποια ήταν η πρώτη κουβέντα τουΚώστα Καραμανλή στο άκουσμα της είδησης, πως η εισαγγελία πρωτοδικών άσκησεποινική δίωξη, κατά αγνώστων δραστών, για σχέδιο δολοφονίας του;».

«Στόχος δεν ήταν μόνο ο πολιτικός. Στόχος ήταν το πολιτικό σύστημα. Στόχος ήταν ο τόπος όλος», η πρώτη αντίδραση του περιβάλλοντος του πρώην πρωθυπουργού, αναφορικά με την πρωτοβουλία του εισαγγελέα πρωτοδικών, Νίκου Ορνεράκη, να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση και να ασκήσει ποινική δίωξη για το αδίκημα των «προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας», της «διατάραξης ομαλής λειτουργίας του Πολιτεύματος» και της «αποστέρησης του πρωθυπουργού από την ενάσκηση της εξουσίας, που του παρέχει το Σύνταγμα».
Μεταξύ μάλιστα των προπαρασκευαστικών ενεργειών, βάσει της δικογραφίας, εντάσσονται και τα επεισόδια του Δεκεμβρίου του 2008, με αφορμή τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

«Εγείρονται και πολιτικά ερωτηματικά. Ήταν μόνο το σχέδιο δολοφονίας; Ξεχνάμε τιςμεγάλες φωτιές το καλοκαίρι του 2007; Ξεχνάμε τις διαστάσεις που κάποιοι φρόντισαν να δώσουν στην υπόθεση του Βατοπεδίου; Ξεχνάμε τα βίαια επεισόδια τον Δεκέμβρη του 2008», έλεγε νωρίς χθες το απόγευμα, βουλευτής της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, που έχει συνδέσει την πολιτική του διαδρομή με τον Κώστα Καραμανλή.

Η «πρώτη αντίδραση» του Καραμανλή

Μπορεί ο πρώην πρωθυπουργός να μη συνηθίζει να εκφράζεται, ακόμη και για υποθέσεις που τον αφορούν άμεσα, δύο όμως από τους στενότερους συνεργάτες του και τακτικοί μέχρι σήμερα συνομιλητές του, ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Ευάγγελος Αντώναρος και ο βουλευτής Α΄ Αθηνών της ΝΔ, καθηγητής, Προκόπης Παυλόπουλος, δίνουν μέσω του newsbomb, το «κλίμα» της πλατείας Μαβίλη.

«Η εισαγγελία δεν ασκεί ποινική δίωξη για τόσο σοβαρά αδικήματα –και σπάνια στο Ποινικό Δίκαιο- που αναφέρονται στην άσκηση των καθηκόντων και στη ζωή ενός πρώην πρωθυπουργού, εάν δεν έχει πολύ ισχυρές ενδείξεις», σχολιάζει στο newsbomb, ο Ευάγγελος Αντώναρος.

«Σεβόμενος την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, οφείλω να αναμείνω τις τελικές αποφάσεις της. Και μόνο όμως το γεγονός ότι ο αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός, στο τέλος της προκαταρκτικής εξέτασης, ζητά την άσκηση ποινικής δίωξης για ένα τόσο σοβαρό έγκλημα, σημαίνει ότι υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις. Αυτό και μόνο σημαίνει πολλά», η αντίδραση τουΠροκόπη Παυλόπουλου, μέσω του newsbomb.


Γ. Προβόπουλος: Θα μπορούσαμε να αποφύγουμε το μνημόνιο



Ανεπανόρθωτα εκθέτει τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργος Προβόπουλος.

Γ. Προβόπουλος: Θα μπορούσαμε να αποφύγουμε το μνημόνιο
Μιλώντας στα μέλη της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που διερευνούν την υπόθεση τηςΕΛΣΤΑΤ, ο κ. Προβόπουλος εξήγησε ότι αν είχαν ληφθεί εγκαίρως μέτρα «θα είχαμε αποφύγει το μνημόνιο. θα είχε περιοριστεί η δυναμική του ελλείμματος και θα είχε αλλάξει η ψυχολογία των αγορών».
Η δήλωση-βόμβα αποκτά μάλιστα μεγαλύτερη δυναμική και από το γεγονός ότι όπως επανέλαβε ο κ. Προβόπουλος «ο κ. Παπανδρέου ήταν ενήμερος ήδη από την προεκλογική περίοδο για την δραματική οικονομική κατάσταση της χώρας και ότι το έλλειμμα θα είναι διψήφιο. Αναλυτικά, ο διοικητής της ΤτΕ είπε «αν είχαν ληφθεί πολύ σκληρά μέτρα θα είχαμε αποφύγει το μνημόνιο. Όταν μιλώ για σκληρά μέτρα εννοώ περικοπές σε μισθούς και συντάξεις».
Επιπροσθέτως, ο κ. Προβόπουλος χαρακτήρισε «ατυχή» την δήλωση περί Τιτανικού του κ.Παπακωνσταντίνου συμπλήρωσε όμως ότι «οι αγορές μας παρακολουθούσαν και ατυχείς δηλώσεις όπως αυτή δεν επηρέασαν τόσο πολύ τις αγορές».
Τέλος, ο κ. Προβόπουλος άφησε αιχμές και για τους τελευταίους μήνες διακυβέρνησης της ΝΔεξηγώντας ότι «ο εκτροχιασμός του ελλείμματος ξεκίνησε από τους πρώτους μήνες του 2009. Αν είχαν ληφθεί από τότε μέρα η κατάσταση θα είχε ελεγχθεί εγκαίρως».


Newsbomb.gr.

"Οι Ρώσοι μας είπαν ότι ο Α.Ρόντος γνώριζε την συνωμοσία δολοφονίας του Καραμανλή"!




Nέα τροπή παίρνει η υπόθεση της συνωμοσίας δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή από «δυτικές μυστικές υπηρεσίες και του Ισραηλινούς», καθώς ο τότε διοικητής της ΕΥΠ και βουλευτής του ΛΑΟΣ Ιωάννης Κοραντής, πριν λίγο, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Ράδιο 9», όχι απλά επιβεβαίωσε το βάσιμο της υπόθεσης και την αξιοπιστία της σχετικής πληροφόρησης από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, αλλά προχώρησε στην αποκάλυψη και ενός ονόματος:



Αυτό του διαβόητου Άλεξ Ρόντου, το οποίο περιεχόταν μέσα στην ενημέρωση των Ρώσων, ότι ήταν «Ο άνθρωπος που γνώριζε την υπόθεση της συνωμοσίας για την δολοφονία του Κώστα Καραμανλή»!

Μέσα στα έγγραφα που είχαν φτάσει από τις ρωσικές υπηρεσίες περιεχόταν το όνομα του Άλεξ Ρόντου, ως γνώστη της υπόθεσης αυτής. 

Δεν ξέρω τίποτα περισσότερο, αλλά γενικά ότι πληροφορίες μας έδιναν οι Ρώσοι αποδεικνύονταν απόλυτα αξιόπιστες».

Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα μια επίθεση βόμβας με τηλεχειρισμό στην λεωφόρο Αλεξάνδρας, η οποία έγινε ακριβώς όπως περιέγραφαν οι Ρώσοι ότι θα γινόταν η επίθεση κατά του πρωθυπουργικού αυτοκινήτου.

Την ευθύνη της επίθεσης την είχε πάρει μια «τρομοκρατική» οργάνωση με την επωνυμία «Λαϊκή Θέληση», δηλαδή μία από αυτές τις οργανώσεις που οι Ρώσοι χαρακτηρίζουν «ελεγχόμενες από τις δυτικές μυστικές υπηρεσίες».

«Η επίθεση έγινε όπως ακριβώς περιγραφόταν ότι θα γινόταν η επίθεση στο κομβόϊ του πρωθυπουργικού αυτοκινήτου. Βέβαια τότε ο Κ.Καραμανλής είχε πάρει μέτρα και δεν θα κινδύνευε πλέον».

Στην συνέντευξή του ο Ι.Κοραντής σημειώνει ότι «Οι πληροφορίες κρίθηκαν ως απόλυτα έγκυρες.

Ακόμα και το συμπέρασμα ότι θα δολοφονούσαν τον Καραμανλή για να ανατρέψουν την ενεργειακή πολιτική του σε ότι αφορά την προσέγγιση με την Ρωσία, κρίναμε από όλα τα στοιχεία που περιήλθαν στην διάθεσή μας ότι δεν ήταν ένας έωλος ισχυρισμός, αλλά τεκμηριωμένος.

 Σε ότι αφορά το θέμα του Άλεξ Ρόντου και ότι γνώριζε την υπόθεση δεν μπορέσαμε να το ελέγξουμε".

O Άλεξ Ρόντος, σύμβουλος του υπουργείου Εξωτερικών είτε όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών ο Γ.Παπανδρέου, είτε όταν ήταν πρωθυπουργός, με πολλές αποστολές σε πρώην σοβιετικές δημοκρατίες "ενεργειακού χαρακτήρα", με εμπλοκή σε ΜΚΟ στις χώρες αυτές, με κρίσιμο ρόλο στην πολιτική της Γεωργίας που οδήγησε την χώρα στον αυτοκτονικό πόλεμο κατά της Ρωσίας το 2008, ένας μυστηριώδης άνθρωπος που εμφανίζεται σε όλα τα "καυτά σημεία" του πλανήτη...



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ποιοι ήθελαν νεκρό τον Καραμανλή [ΒΙΝΤΕΟ]



"Το 2009 προσπάθησαν να τον δολοφονήσουν"

Ο Ρώσος πράκτορας της FSB, που είχε αποκαλύψει σχέδιο δράσης κατά των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, ήταν ο ίδιος που αποκάλυψε σε Έλληνα πράκτορα, με τον οποίον διατηρούσαν στενή επαφή, το σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή με βόμβα! Ποιος ήταν ο ρόλος της τρομοκρατικής οργάνωσης "Λαϊκή Θέληση"; Διαβάστε στο planet-greece όλο το παρασκήνιο από το θρίλερ....


Ο Ιωάννης Κοραντής βουλευτής του ΛΑΟΣ και πρώην διοικητής της ΕΥΠ μιλώντας στο αποκαλυπτικό δελτίο του EXTRA 3 και στον Άκη Παυλόπουλο, επιβεβαίωσε ότι υπήρχαν πληροφορίες για οργανωμένο σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή.
Μάλιστα έκανε λόγο και για μια απόπειρα που έγινε το Μάρτιο του 2009, με βόμβα που θα πυροδοτείτο με τηλεχειρισμό!!!!

Αποκάλυψε, επίσης, ότι εμπλέκονταν Έλληνες και δυτικές μυστικές υπηρεσίες, ενώ χαρακτήρισε την πηγή της πληροφορίας ως "πολύ έγκυρη που είχε δείξει στο παρελθόν ότι είναι καλά ενημερωμένη".

Παρακολουθήστε το αποκαλυπτικό βίντεο:




Ήδη, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Ιωάννης Σακελάκος άσκησε ποινική δίωξη κατά αγνώστων.

Πιο συγκεκριμένα, μετά την πολύμηνη έρευνα που διενήργησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Νίκος Ορνεράκης άσκησε ποινική δίωξη για το αδίκημα των «προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας», «διατάραξης ομαλής λειτουργίας του Πολιτεύματος» και «αποστέρησης του πρωθυπουργού από την ενάσκηση της εξουσίας, που του παρέχει το Σύνταγμα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξετάσθηκαν αξιωματικοί και διοικητές της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ), αλλά και πρόσωπα που υπηρετούσαν στην ασφάλεια του πρωθυπουργού.

Ανάμεσα στις προπαρασκευαστικές ενέργειες, βάσει της δικογραφίας που έχει σχηματισθεί, εντάσσονται και τα επεισόδια του Δεκεμβρίου του 2008, με αφορμή τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Τα επίμαχα δημοσιεύματα επικαλούνται έγγραφο των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών προς την ΕΥΠ, σύμφωνα με το οποίο, υπήρχε οργανωμένο σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή, λόγω της ενεργειακής πολιτικής της τότε κυβέρνησης.

Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες φέρονταν να υποστηρίζουν ότι είχαν διενεργήσει αντιπαρακολουθήσεις και είχαν εντοπίσει ομάδα 20 ατόμων, που παρακολουθούσαν, τον τότε πρωθυπυργό. Υποστηριζόταν μάλιστα στο έγγραφο ότι τα πρόσωπα αυτά ήταν μέλη ξένων μυστικών υπηρεσιών.



«Πώς σχεδίαζαν να σκοτώσουν τον Καραμανλή»



Ο πρώην αρχηγός της ΕΥΠ και βουλευτής Επικρατείας του ΛΑΟΣ κ. Γιάννης Κοραντής αποκαλύπτει το σχέδιο δολοφονίας, αλλά και διάσωσης του πρώην Πρωθυπουργού Σημαντικές εξελίξεις αναμένονται από την υπόθεση του σχεδίου δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, μετά τις ποινικές διώξεις κατ’ αγνώστων, που άσκησε ο εισαγγελέας για την απόπειρα δολοφονίας, ενώ την ίδια στιγμή, κάποιοι προβληματίζονται για τη χρονική περίοδο που οι αποκαλύψεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Ο πρώην αρχηγός της ΕΥΠ και βουλευτής επικρατείας του ΛΑΟΣ Γ. Κοραντής μιλάει στο parapolitika.gr και μέσα από την εμπειρία του και απ’ όσα είναι σε θέση ο ίδιος να αποκαλύψει καθώς η υπόθεση είναι σε εξέλιξη, εκτιμά ότι η υπόθεση έχει ουσία.
«Τα στοιχεία που είχαμε καταγράψει δείχνουν πως η υπόθεση έχει ουσία. Υπήρχε όντως σχέδιο εξόντωσης του Κώστα Καραμανλή και σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, αυτό το διαπίστωσε και ο αρμόδιος εισαγγελέας ο κ. Ορνεάκης που πέρασε στην άσκηση ποινικών διώξεων. Το σύνολο των στοιχείων δείχνουν ότι η υπόθεση είναι βάσιμη γι’ αυτό και αναμένεται να έχουμε εξελίξεις».
Ο κ. Κοραντής σημειώνει ότι ο Κώστας Καραμανλής, όχι μόνο γνώριζε εκείνη την εποχή για το σχέδιο της δολοφονίας του, αλλά υπήρξε και σχέδιο διάσωσής του, από τους συνεργάτες του και την προσωπική του φρουρά.
Ένα από τα στοιχεία που αφορούσαν στο σχέδιο διάσωσης του Κώστα Καραμανλή ήταν η αλλαγή της καθημερινής του διαδρομής με το αυτοκίνητό του, όπου μάλιστα είχε συμβεί κι ένα περιστατικό με την πυροδότηση εκρηκτικού μηχανισμού, την ευθύνη ωστόσο ανέλαβε Οργάνωση, που είχε εμφανιστεί μόνο σε εκείνο το περιστατικό.
Θολό παραμένει ωστόσο το τοπίο για τους Έλληνες που φέρονται να συμμετείχαν στην υπόθεση. Σύμφωνα με τον κ. Κοραντή, τα στοιχεία δείχνουν ότι υπήρχαν συνεργοί ή γνώριζαν και Έλληνες για την συγκεκριμένη απόπειρα, ωστόσο δεν έχει προσδιοριστεί ούτε σε ποιο χώρο θα μπορούσαν θα μπορούσαν να ανήκουν, αν π.χ. ήταν αντιεξουσιαστές.
Όσο για τον κ. Άλεξ Ρόντος και τη συμμετοχή του στην υπόθεση, ο κ. Κοραντής επικαλούμενος τα στοιχεία σημειώνει ότι ήταν από εκείνους που εμφανίζονται να γνωρίζουν την υπόθεση.
 

Στ.Νοβ.  
parapolitika.gr
http://kapistri.blogspot.com

Ο Γιώργος Τράγκας αποκαλύπτει τον «δολοφόνο» του Καραμανλή!



Ο Κώστας Καραμανλής είχε μπει για 242 μέρες σε «καραντίνα», δείχνοντάς του ότι έπρεπε να φύγει.
Η επιβεβαίωση έρχεται τόσο από την προειδοποίηση της Μυστικής Υπηρεσίας της Ρωσίας, 
όσο και από το γεγονός ότι απέναντι από το σπίτι του στη Ραφήνα βρέθηκε όπλο που στόχευε το εσωτερικό.
Μάλιστα, σύμφωνα με το πόρισμα του εισαγγελέα, υπάρχουν ενδείξεις για σχέδιο δολοφονίας, ενώ άσκησε δίωξη και κατά αγνώστων.
Δείτε το ακόλουθο βίντεο…




Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Δήμαρχος Αριδαίας και Βουλευτής Θεόφιλος Γάτσος



Στη φωτογραφία (Εφημερίδα Γεγονότα) κατά την επίσκεψή του του Κωστή Στεφανόπουλου στο Δημαρχείο Αριδαίας στις 8 Ιουνίου του 2007, με τον τότε Δήμαρχο Πέτρο Ζέρζη

Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο Θεόφιλος Γάτσος ο οποίος διατέλεσε για πολλά χρόνια Δήμαρχος Αριδαίας και Βουλευτής. 

Λίγα λόγια για τον Θεόφιλο Γάτσο

Το 1974 η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή διόρισε Δήμαρχο Αριδαίας τον Ειρηνοδίκη Φώτη Κιμισκίδη. Δημοτικές εκλογές είχαμε στις 30 Μαρτίου 1975 και υποψήφιοι ήταν ο μετέπειτα Βουλευτής της ΝΔ Θεόφιλος Γάτσος, ο Ιωάννης Γαβράς και ο Κλεάνθης Ιατρίδης. Πρώτος Δήμαρχος Αριδαίας στη Μεταπολίτευση εξελέγη ο Θεόφιλος Γάτσος. 

Οι μεταρρυθμίσεις στο χώρο της αυτοδιοίκησης συνεχίζονται και η νέα Κυβέρνηση Καραμανλή – ΝΔ ορίζει τις δεύτερες αυτοδιοικητικές εκλογές μετά τη μεταπολίτευση στις 15 Οκτωβρίου 1978. Ο Θεόφιλος Γάτσος προερχόμενος από την κεντροδεξιά ζητά και πάλι την λαϊκή εντολή και την παίρνει με... 

...58% περίπου έναντι 42% του ανθυποψηφίου του Ιωάννη Γαβρά. 

Στις Δημοτικές εκλογές που έγιναν στις 17 Οκτωβρίου 1982 και στις ιστορικές Βουλευτικές εκλογές του 1981 ο Θεόφιλος Γάτσος εκλέγεται Βουλευτής ΝΔ ως πρώτος και αφήνει το Δημαρχιακό θώκο.


Αρχειοθήκη ιστολογίου