Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Η Β. Παπανδρέου “τα έχωσε” στον Ραγκούση για τα ταξί.


Πανικός στο ΠΑΣΟΚ για τα ταξί! 


Ιδιαίτερα φορτισμένο ήταν το κλίμα στην Επιτροπή Οικονομικών, η οποία συνεδρίαζε και στην οποία κλήθηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών να τοποθετηθεί για τα ταξί.
Πριν λάβει το λόγο ο κ. Ραγκούσης, μίλησε η πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών, Βάσω Παπανδρέου, η οποία δεν χαρίστηκε στον υπουργό κάνοντας λόγο για χαοτική κατάσταση και πλήγμα για τον τουρισμό. Όπως τόνισε η κα Παπανδρέου δεν ταλαιπωρούνται μόνο οι τουρίστες αλλά και οι Έλληνες και η κυβέρνηση, ενώ άφησε αιχμές κατά του κ. Ραγκούση, λέγοντας ότι το πρόβλημα θα έπρεπε να λυθεί από χτες.
Εν συνεχεία το λόγο έλαβε ο υπουργός, κ. Ραγκούσης ο οποιος σημείωσε ότι το σημερινό σύστημα δεν εξυπηρετεί το επιβατικό κοινό, δεν εξυπηρετεί ούτε τους εργαζόμενους οδηγούς οι οποίοι εργάζονται με χαμηλές αμοιβές, σημειώνοντας πως δεν είναι τυχαίο ότι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων τάσσονται ρητά και κατηγορηματικά υπέρ της απελευθέρωσης. Αν αντιδρούν κάποιοι είναι μόνο οι ιδιοκτήτες ταξί.
Ωστόσο, ο κ. Ραγκούσης φαίνεται πως δεν κάνει βήμα πίσω στις απόψεις του, καθώς σημείωσε με νόημα πως “δεν θα υποκύψουμε σε πιέσεις και εκβιασμούς, δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Το άνοιγμα με κανόνες θα προχωρήσει”.
Αμέσως μετά τον λόγο πήρε εκ νέου η Βάσω Παπανδρέου, η οποία επιτέθηκε με σφοδρότητά κατά του κ. Ραγκούση λέγοντας πως “λέει το υπουργείο πως δεν έχει θέσεις και θα τις φέρετε τέλος Αυγούστου. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό; Μας λέτε ότι το υπουργείο δεν έχει θέσεις και θα τις φέρετε στο τέλος του μήνα; Μα εν μέσω τουριστικής περιόδου να υπάρχει τέτοια αντιμετώπιση; Ειλικρινά εγώ εκπλήσσομαι”.
Στο σημείο αυτό ο κ. Ραγκούσης προσπάθησε να παρέμβει λέγοντας στη Βάσω Παπανδρέου ότι έχει πει δύο πράγματα που δεν είναι ακριβή, αλλά η κα Παπανδρέου ως πρόεδρος της Επιτροπής δεν του έδωσε το λόγο και συνέχισε να μιλάει.
Από την πλευρά της, η πρώην υπουργός, Λούκα Κατσέλη δήλωσε ότι πρέπει να λήξουν όλα το γρηγότερο δυνατό και όχι στα τέλη Αυγούστου.
Πυρά δέχθηκε ο κ. Ραγκούσης και από την βουλευτή, Τόνια Αντωνίου η οποία έκανε λόγο για ανατροπή κυβερνητικής απόφασης και ασυνέπεια της κυβέρνησης, ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά “πως δεν μπορεί  να λειτουργεί η Κυβέρνηση αλά καρτ. Θέλουμε να μας πει σήμερα ηγεσία υπουργείου σε τι διαφωνεί με Π.Δ. Ρέππα. Θέλουμε να μας πείτε τι θα κάνετε! Θα εφαρμόσετε άλλο μοντέλο;”.

Olympia.gr

Η κρίση χρέους οξύνεται και επεκτείνεται - Διάχυτη ανησυχία για Ισπανία, Ιταλία.



Στα ύψη CDS και αποδόσεις έως 6,33%  

Το ΧΑ θα υποχωρήσει στις 1000 μονάδες 

 Η κρίση χρέους  οξύνεται και επεκτείνεται - Διάχυτη ανησυχία για Ισπανία, Ιταλία στα ύψη  CDS και  αποδόσεις έως 6,33% - Το ΧΑ θα υποχωρήσει στις  1000 μονάδες  - Κινήσεις από Citi, Deutsche
(upd7)H ελληνική χρηματιστηριακή αγορά βυθίζεται προς τις 1150 μονάδες και με νέο στόχο εντός των επόμενων εβδομάδων τις 1000 μονάδες,  απόρροια των διάχυτων ανησυχιών για την Ισπανία και Ιταλία και το ενδεχόμενο αποσταθεροποίησης τους, αλλά και για την πορεία της ελληνικής οικονομίας που καρκονοβατεί.
Το σκηνικό που στήνεται δεν είναι θετικό. Νέες διάχυτες ανησυχίες κυριεύουν την Ευρώπη καθώς οι επενδυτές θεωρούν ότι σύντομα θα πληγούν η Ισπανία και η Ιταλία. Η κρίση χρέους δεν είναι μόνο ελληνικό πρόβλημα αυτό είναι προφανές η Ελλάδα ήταν ο αδύναμος κρίκος και εύκολα στοχοποιήθηκε. 
Οι μεγαλύτερες ανησυχίες εστιάζονται στο γεγονός ότι υπάρχει πλέον σοβαρός κίνδυνος μετάδοσης επέκτασης του ελληνικού ιού και στον πυρήνα της Ευρώπης χωρών όπως η Ιταλία και Ισπανία. Η συμπεριφορά των ομολόγων δεν είναι ενθαρρυντική κάθε άλλο ενώ τα CDS έχουν φθάσει σε νέα ιστορικά υψηλά. Μάλιστα, αυτή η εξέλιξη προκάλεσε και την έκτακτη συνάντηση του Ιταλού υπουργού οικονομικών, Τ. Τρεμόντι με τους αξιωματούχους της Κεντρικής Τράπεζας και των εποπτικών αρχών της αρχών της χώρας, ώστε να συζητηθεί το θέμα της αύξησης των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων. Παράλληλα, συνάντηση με τους εξιωματούχους των οικονομικών αρχών της χώρας θα έχει και ο Ισπανός πρωθυπουργός Χ. Λ. Θαπατέρο.
Ήδη τα CDS των χωρών αυτών έχουν εκτοξευθεί ενώ ακολουθεί και η Ελλάδα που ούτως ή άλλως βρίσκεται στο επίκεντρο του προβλήματος.
Στα CDS σημειώνονται νέα υψηλά με την Ελλάδα να ενισχύεται στις 1850 μονάδες βάσης.
Στην Ισπανία στις 430 μονάδες βάσης από υψηλό ημέρας 435 μονάδες βάσης, στην Ιταλία 375 μονάδες βάσης στην Ιρλανδία 890 μονάδες βάσης και στην Πορτογαλία 1020 μονάδες βάσης.
Οι αποδόσεις αγγίζουν για την Ιταλία και Ισπανία επικίνδυνα επίπεδα.
Η Ισπανία στο 6,33% από  6,47% νωρίτερα και η Ιταλία στο 6,07% να σημειωθεί ότι αυτές οι αποδόσεις είχαν καταγραφεί το 1997 επί εποχής πεσέτας και λιρέτας αντίστοιχα.
Οι αποδόσεις στην Πορτογαλία στο 10,6% και Ιρλανδία 10,67% ενώ στην Ελλάδα 14,54%.
Αξιοσημείωτο ότι η απόδοση του 10ετούς βρετανικού ομολόγου στο 2,77% που αποτελεί ιστορικό χαμηλό.
Η κατάσταση στην Ευρωπαϊκή περιφέρεια αρχίζει εκ νέου να γίνεται ανησυχητική ειδικά στην Ισπανία και Ιταλία.

Το ΧΑ διολησθαίνει χωρίς πυξίδα…. 

Η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά πορεύεται χωρίς πυξίδα, διολισθαίνει σε σχεδόν καθημερινή βάση και πλέον είναι θέμα χρόνου η αγορά να δει τις 1000 μονάδες.
Δυστυχώς είναι πιθανό αυτό το καθεστώς αβεβαιότητας να διατηρηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Το ΧΑ υποχωρεί στις 1150 μονάδες με πτώση 2,8% απόρροια της διάχυτης ανησυχίας για την Ελλάδα και την πιθανή επέκταση της κρίσης και σε χώρες όπως η Ισπανία και Ιταλία.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το www.bankingnews.gr εδώ και 6-7 μήνες έχει σταθερά υποστηρίξει ότι το ΧΑ θα δει τις 1150 μονάδες ο στόχος λοιπόν επιτεύχθηκε ότι σχεδιάστηκε πριν μήνες από κέντρα που ελέγχουν πλήρως την αγορά επιβεβαιώθηκε. Μπορεί να θεωρούνται όλα αυτά θεωρίες συνωμοσίας αλλά η ουσία είναι ότι ο στόχος των 1150 μονάδων επιτεύχθηκε.
Η Εθνική στα 4,45 ευρώ στο -3,2% και κεφαλαιοποίηση 4,2 δις ευρώ.
Η Alpha bank στα 2,97 ευρώ με πτώση 2,3% και αποτίμηση 1,5 δις ευρώ.
Η Eurobank στα 2,58 ευρώ στο -2,3% στα 1,42 δις ευρώ αποτίμηση.
Η Πειραιώς στα 0,84 ευρώ στο -5,6% και αποτίμηση 963 εκατ. ευρώ.
Η Proton bank στα 0,43 ευρώ στο -8,5% και αποτίμηση 26 εκατ ευρώ.
Στην Proton bank οι καταθέσεις, που αποτελούσαν εύλογη ανησυχία κινούνται σταθεροποιητικά χωρίς εκροές…
Επίσης στην Proton bank φαίνεται ότι βρίσκονται διεργασίες σε εξέλιξη για deal και μάλιστα με ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά.
Στις μετοχές του εικοσάρη πλην τραπεζών η κατάσταση είναι διττή με τον Τιτάνα στο +1,8%, τη ΔΕΗ στο -4% και τη Βιοχάλκο στο +1%.
Από τους ξένους σήμερα στις τράπεζες σχετική κινητικότητα εμφανίζει η Citigroup με πωλήσεις προς το τέλος της συνεδρίασης  και λίγες αγορές αρχικά...
Στην Εθνική 500 χιλ μετοχές από την Citigroup
Στην Alpha bank 220 χιλ μετοχές από την Citigroup
Στην Eurobank 260 χιλ μετοχές από την Citigroup και 150 χιλ από την Deutsche bank
Στην Πειραιώς 200 χχιλ μετοχές η Deutsche bank, 230 χιλ η Citigroup και 190 χιλ μετοχές η Cheuvreux.

www.bankingnews.gr

Η Αλβανία παρεμποδίζει την καταγραφή της ελληνικής μειονότητας



Ο αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας, σχετικά με την επικείμενη απογραφή πληθυσμού στην Αλβανία, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Με μία πρωτοφανή νομοθετική πρωτοβουλία η αλβανική κυβέρνηση εφαρμόζει μεθόδους, προκειμένου πολλοί Βορειοηπειρώτες να μην εκφράσουν ελεύθερα την εθνική και θρησκευτική ταυτότητά τους στην επικείμενη απογραφή.


Είναι απαράδεκτο το γεγονός από τη μία η Αλβανία να ζητεί την βοήθεια της Ελλάδας για την είσοδό της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και, από την άλλη, να ακολουθεί ψυχροπολεμικές πολιτικές, εκβιάζοντας τον βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό και καταπατώντας τα δικαιώματά του.

Αυτά τονίζει σε ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής του Τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας, ύστερα από περιοδεία στη περιοχή του Αργυροκάστρου και σε άλλες περιοχές της Βορείου Ηπείρου, και συνεχίζει:

Πως είναι δυνατόν να ψηφίζεται νόμος σύμφωνα με τον οποίο θα επιβάλλονται κυρώσεις σε  όποιον αλβανό πολίτη δηλώσει κατά την απογραφή διαφορετική εθνικότητα και θρήσκευμα απ’ ότι έχουν καταγράψει τα ληξιαρχεία;

Ο νόμος αυτός περιλαμβάνει και το διάστημα προ του 1990 όταν το τότε δικτατορικό καθεστώς του Εμβέρ Χότζα και του Ραμίζ Αλία είχε αλλάξει αυθαίρετα και χωρίς τη θέλησή τους την εθνικότητα σε χιλιάδες Βορειοηπειρώτες.

Επιδίωξη αυτού του νόμου είναι να αποτρέψει χιλιάδες  Βορειοηπειρώτες να δηλώσουν την ελληνική καταγωγή τους στην επικείμενη απογραφή πληθυσμού.

 Η διαδικασία που προβλέπεται για την  απογραφή τον προσεχή Οκτώβριο προκαλεί πολλά ερωτηματικά.

Προκειμένου να εξασφαλιστεί η διαφάνεια και η αντικειμενικότητα της απογραφής πληθυσμού στην Αλβανία, ανάμεσα στα άλλα, απαιτείται:

-       Η παρουσία ξένων παρατηρητών κατά την διάρκεια της απογραφής, αλλά και κατά την καταμέτρηση και έκδοση των αποτελεσμάτων

-       Τα αποτελέσματα της απογραφής να καταχωρηθούν στα μητρώα των ληξιαρχείων, ώστε να αντικατασταθούν τα αρχεία του προηγούμενου αλβανικού καθεστώτος το οποίο αυθαιρέτως αφαίρεσε την ελληνική εθνικότητα από πολλούς κατοίκους αμιγώς μειονοτικών περιοχών

-       Να απογραφούν όλοι οι Αλβανοί πολίτες που κατοικούν στο εξωτερικό και να υπάρξει η δυνατότητα να συμπεριληφθούν στην απογραφή και άτομα, π.χ. υπερήλικες, ασθενείς,  με στοιχεία που δηλώνουν οι οικείοι τους

-       Το έντυπο της απογραφής να είναι συντεταγμένο  και στην ελληνική γλώσσα στις περιοχές όπου ζει η ελληνική μειονότητα

-       Η απογραφή να διαρκέσει περισσότερο από έναν μήνα, για να μπορέσουν να απογραφούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες

-       Κάθε πολίτης να παραλαμβάνει αντίγραφο του ερωτηματολογίου απογραφής που συμπλήρωσε

-       Να δημοσιοποιηθούν όλα τα αποτελέσματα της απογραφής».


antinews -Ελλην Ελληνολατρης

Θα μπορούσε να έχει ανάπτυξη η Ελλάδα το 2012 (ΟΟΣΑ) αν………



Σύμφωνα με τα την έκθεση του ΟΟΣΑ, προβλέπεται ότι υπάρχει για την Ελλάδα η ελπίδα μιας επιστροφής στην ανάπτυξη από το 2012, εφόσον συνεχίσει με αποφασιστικότητα, διαφάνεια και δικαιοσύνη στην κατανομή βαρών και απολαβών το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο ΟΟΣΑ, “η Ελλάδα έχει ξεκινήσει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα προσαρμογής των δημοσιονομικών της για να βγει από τη σοβαρή κρίση στην οποία βρίσκεται”, ενώ προσθέτει ότι “Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που στοχεύει στην αντιμετώπιση των βαθιών αιτίων της κρίσης και όχι των συμπτωμάτων. Επιχειρεί να αποκαταστήσει τη βιωσιμότητα των δημοσιονομικών της, να αναπτύξει την ανταγωνιστικότητά της και να θέσει τα θεμέλια για μια υγιή και μακροπρόθεσμα ισχυρή ανάπτυξη”.

Επίσης, εξαιρετικά αισιόδοξες είναι οι προβλέψεις για το χρέος, αφού όπως αναφέρεται, με βάση ορισμένες προϋποθέσεις, σχετικά με την ανάπτυξη και τα επιτόκια και εφόσον οι δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις εφαρμοσθούν πλήρως, τότε το χρέος σε σχέση με το ΑΕΠ θα μπορούσε να κατέβει στο 60% τις δύο επόμενες δεκαετίες, αφού προηγουμένως κορυφωθεί το 2013.

Όπως τονίζει ο ΟΟΣΑ, το “κλειδί” επιτυχίας του προγράμματος ευρίσκεται στον «άμεμπτο» τρόπο, με τον οποίο θα πρέπει υλοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις. Το πρόγραμμα θα μπορέσει να καρποφορήσει εφόσον τα κόστη και τα οφέλη των μεταρρυθμίσεων κατανεμηθούν με τρόπο δίκαιο και διαφανή.

Σχετικά με το έλλειμμα, στην έκθεση γίνεται αναφορά στην επιτυχία μείωσης του ελλείμματος κατά 5% το 2010. Είναι χαρακτηριστικό, ότι στην έκθεση τονίζεται ότι τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, καμία χώρα-μέλος του ΟΟΣΑ δεν έχει καταφέρει να επιτύχει τέτοια μείωση ελλείμματος, σε τέτοιο επίπεδο και μάλιστα μέσα σε έναν χρόνο. Και αυτό παρά τη συνεχιζόμενη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα και την ύφεση που ήταν υψηλότερη από την αναμενόμενη.

H ανάπτυξη θα μπορούσε να έχει θετικό πρόσημο το 2012 με την προϋπόθεση ότι οι εξαγωγές και οι επενδύσεις θα ορθοποδήσουν και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις θα αποδώσουν καρπούς” αναφέρεται στην έκθεση.
 
Τέλος, όπως αναφέρεται, παρά μια μικρή αύξηση του ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο του 2011 σε σχέση με το 2010 η ύφεση θα συνεχισθεί το τρέχον έτος και μόνο το 2012 μπορούμε να ελπίζουμε για θετική ανάπτυξη.

όπως σχολιάζει ο ΟΟΣΑ είναι πολύ σημαντικό για την Ελλάδα “να πεισθούν οι αγορές ότι είναι ικανή να φέρει εις πέρας τις μεταρρυθμίσεις”, ενώ προσθέτει ότι για να είναι κοινωνικά αποδεκτό το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, θα πρέπει να εξασφαλισθεί μια δίκαιη κατανομή του κόστους, που σημαίνει μεγάλη αυστηρότητα απέναντι στους παραβάτες στη φορολογία και στα συντεχνιακά συμφέροντα ομάδων εργαζομένων ή άλλων ιδιωτών που έχουν εξασφαλίσει ειδικά δικαιώματα για την προστασία των εισοδημάτων τους.
 
Προηγούμενο σχόλιο
 

Στην Αθήνα αναμένεται να βρεθεί σήμερα ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), Άνχελ Γκουρία για να παρουσιάσει, μαζί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, την έκθεση του Οργανισμού για την κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Συγκεκριμένα, η παρουσίαση της έκθεσης είναι προγραμματισμένη να γίνει στις 12 το μεσημέρι, στο Αμφιθέατρο του Μεγάρου Καρατζά (Αιόλου 82- 84).

Μάλιστα, στην εκδήλωση αυτή θα παραστούν, μεταξύ άλλων, επιστήμονες που έχουν διατελέσει πρόεδροι του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Οικονομικών, καθώς και προκάτοχοι του κ. Γκουρία στον ΟΟΣΑ.

Όπως είχε σημειώσει το υπουργείο Οικονομικών στην ανακοίνωση του, πριν από ημέρες, η έκθεση περιέχει “πολλά θετικά μηνύματα για την πραγματική οικονομία στην Ελλάδα και ο κ. Γκουρία θέλησε να την παρουσιάσει ο ίδιος στην Αθήνα, σε μια στιγμή που είναι ακόμα πολύ “ζωντανό” το θέμα της εφαρμογής των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου”.
 
Greek Finance Forum

ΣΑΜΑΡΑΣ: ΕΙΣΤΕ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ




Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Μάταια προσπαθώ 20 μήνες τώρα, να πείσω την Κυβέρνηση να βάλει μπροστά τα έργα του ΕΣΠΑ.
Η Κυβέρνηση, αντί να ενεργοποιήσει τους μηχανισμούς, τους αδρανοποίησε. Για μήνες μάλιστα, ξέχασε να ορίσει ακόμη και τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα.
Σε μια εποχή δύσκολη για την οικονομία, ένα ποσό 18 δις ευρώ, παρέμεινε έτσι προκλητικά ανενεργό.
Προτίμησαν να κόβουν μισθούς και συντάξεις και άφησαν ανεκμετάλλευτη μια πραγματική ευκαιρία για την επανεκκίνηση της οικονομίας.
Έπρεπε να της το υποδείξουν οι ξένοι σήμερα για να αποφασίσει, επιτέλους, η κυβέρνηση να ξεκουνηθεί…
Εν τω μεταξύ, όμως, η ζημιά που έχει προκληθεί, εξαιτίας αυτής της καθυστέρησης, είναι μεγάλη.
Γι’ αυτή την προκλητική αδιαφορία και ανικανότητα, ποιος φέρει την ευθύνη;
Ποιος θα απολογηθεί κύριε Παπανδρέου;
Κανείς;»
Δείτε την δήλωση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας:

Ο Κουτρουμάνης βρήκε λεφτά και... στρώνει το χαλί για εκλογές.




Αφού με την πολιτική της παρατεταμένης λιτότητας, έστειλαν την ανεργία στα ύψη, η κυβέρνηση Παπανδρέου….επεξεργάζεται πρόγραμμα για την αντιμετώπισή της!
Ο αρμόδιος υπουργός Ανεργίας, πρώην …συμπαρουσιαστής του Αυτιά και συνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ κ. Κουτρουμάνης, δήλωσε στο Κυβερνητικό Κανάλι, συγνώμη το MEGA ήθελα να πώ, ένα πρόγραμμα …απασχόλησης ανέργων που θα αφορά από 55.000 χιλιάδες και μπορεί να φτάσει και τις 70.000 ανέργους!
Πάει η ανεργία! Την ..τσακίσανε! Δεν θα το πιστεύει ο Τόμπσεν!
Που θα …απασχοληθούν οι άνθρωποι αυτοί;
Το …κουτρουμάνειο πρόγραμμα προβλέπει 5μηνες συμβάσεις απασχόλησης σε ….κοινωφελή έργα!
Ο απασχολούμενος θα λαμβάνει μηνιαίο μισθό 625 ευρώ και πλήρη ασφαλιστική κάλυψη!
Πότε θα ξεκινήσει αυτό το πρόγραμμα;
Αμεσα! Ο κ. Κουτρουμάνης δήλωσε το αργότερο μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου!
Ο κ. Κουτρουμάνης έχει και ένα άλλο σχέδιο στα σκαριά. Το υπουργείο του θα επιδοτήσει «προγράμματα κατάρτισης εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα μέσω της επιδότησης επιχειρήσεων!»
Για δύο πράγματα να είσθε βέβαιοι:
Πρώτον, η επιλογή των ανέργων, που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, θα γίνει με απολύτως διαφανείς, κρυστάλλινες, θα πρόσθετα διαδικασίες! Δεν θα προσληφθεί ούτε ένας πασόκος! Ούτε για δείγμα.
Δεύτερον, αυτοί οι σχεδιασμοί δεν έχουν καμιά σχέση με εκλογές. Αυτές τις ..αθλιότητες τις έκανε η Ν.Δ. μέσω των Stage!
Στη Ν.Δ. το πήρανε χαμπάρι;

Όφις   Ιοβόλος


Antinews

Ι. Τζαμτζής: "Είπατε ψέμματα στους πολίτες"





Kαταψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΚΥΔΡΑΣ την Έκθεση εσόδων-εξόδων του Α και Β Τριμήνου για τον έλεγχο υλοποίησης του Προϋπολογισμού έτους 2011.
Μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο επικεφαλής του συνδυασμού ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΚΥΔΡΑΣ, πρώην Βουλευτής κ. Ιορδάνης Τζαμτζής κατηγόρησε τον Δήμαρχο κ. Χοίδη «ότι ψήφισαν ως δημοτική αρχή , έναν εικονικό και πλασματικό Προϋπολογισμό και αυτό αποδεικνύεται από την έκθεση εσόδων εξόδων του εξαμήνου Ιανουάριου Ιούνιου 2011, όπου τα έσοδα είναι 3.723.937 ευρώ. Και αυτό το νούμερο με πολλές επισφαλείς προβλέψεις.
Τα χρήματα που έπρεπε να έχει ως έσοδα ο Δήμος είναι για το Α Εξάμηνο, 8.337.357,31.
Αυτά συμβαίνουν διότι α) Ο Δήμος Σκύδρας κακοδιοικείται
β) Δεν εισπράττονται σωστά τα τέλη και μάλιστα από τους «έχοντες».
γ) Έχετε βάλει στον Προϋπολογισμό ως έσοδα ποσά τα οποία είναι πάρα πολύ δύσκολο να εισπραχτούν. Ο Προϋπολογισμός είναι εικονικός και με πολλά πλασματικά ποσά χρημάτων. Δηλαδή είναι ΜΑΙΜΟΥ Προϋπολογισμός.
Τέλος δ) Ο Δήμος Σκύδρας χρωστά πολλά λεφτά.
Τα λέγαμε προεκλογικά, τα είπαμε και κατά την συζήτηση του Προϋπολογισμού, αλλά λέγατε κ. Χοίδη ότι δεν χρωστάει ο Δήμος Σκύδρας και ότι έχετε λεφτά κατά το «λεφτά υπάρχουν» του Παπανδρέου.
Ο Δήμος Σκύδρας σύμφωνα με τα στοιχεία, χρωστάει περίπου 7 εκατ. Ευρώ.
Εσείς κ. Δήμαρχε αποδεχτήκατε ότι δεν θα κάνετε έργα αλλά μόνο συντηρήσεις.
Επιβάλατε τρομερή φορολογία στους δημότες, αυξάνοντας του φόρους κατά 100% έως 400%, την στιγμή που οι δημότες αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.
Επιβάλατε φόρους για να μαζέψετε λεφτά γιατί ούτε τους μισθούς των υπαλλήλων δεν θα μπορούσατε να πληρώσετε.
Ο ΔΗΜΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙ ΑΥΤΟ.
ΛΕΓΑΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ
ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΛΕΦΤΑ.
ΤΩΡΑ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΡΓΑ.
ΕΙΠΑΤΕ ΨΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ».
Ακόμη, για προχειρότητα και κακοδιαχείριση κατήγγειλε την Δημοτική Αρχή , ο κ. Τζαμτζής, τόσο με αφορμή την τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος έργων και του προϋπολογισμού, όσο και για τον Προϋπολογισμό της Δημοτικής Επιχείρησης και του Ενιαίου φορέα κοινωνικής αλληλεγγύης και παιδείας, καταψηφίζοντας τα
θέματα αυτά.

Pella News

Αρχειοθήκη ιστολογίου