Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑΦΥΛΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ




ΜΕΤΑ από μεγάλη αγωνία των παραγωγών  ο βουλευτής Πέλλας Δ. Τζαμτζής καταθέτει ερώτηση στη Βουλή για τις καταστροφές που υπέστησαν οι αμπελώνες στην Πέλλα και ιδιαίτερα στην Αλμωπία, από τον περενόσπορο και το οϊδιο.
Να σημειώσουμε ότι η φετινή χρονιά δεν έχει προηγούμενο και πολλοί αγρότες δεν προχώρησαν καν στη συγκομιδή της παραγωγής.
Το 2011 σε μια αντίστοιχη δύσκολη χρονιά που αντιμετώπισαν οι παραγωγοί στα Ιόνια νησιά, εντάχθηκαν στο πρόγραμμα αποζημίωσης ΠΣΕΑ!
ΜΈΧΡΙ ΣΤΙΓΜΉΣ ΠΆΝΤΩΣ ΝΑ ΣΗΜΕΙΏΣΟΥΜΕ ΌΤΙ ΟΥΔΕΜΊΑ ενέργεια έχει πραγματοποιηθεί από τον ΕΛΓΑ ή από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης!
Οι σταφυλοπαραγωγοί της Πέλλας αναμένουν με αγωνία την εξέλιξη της υπόθεσης αφού έχει εξεληχθή σε θρίλερ χωρίς να υπάρχει ιδαίτερος λόγος!

Πραθέτουμε σε αποκλειστικότητα το έγγραφο που κατατέθηκε στη Βουλή προς τον αρμόδιο Υπουργό: 





ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΤΖΑΜΤΖΗΣ
Κοσμήτορας της Βουλής
Βουλευτής Νομού Πέλλας – Νέα Δημοκρατία


ΕΡΩΤΗΣΗ

Σκύδρα,  12 Δεκεμβρίου 2014


Προς  τον  Υπ.  Αγροτικής  Ανάπτυξης  και  Τροφίμων κ.  Γεώργιο  Καρασμάνη


Θέμα: «Καταστροφές στην παραγωγή σταφυλιών στον Νομό Πέλλας»

Κύριε Υπουργέ,
Σε απόγνωση βρίσκονται οι σταφυλοπαραγωγοί του Νομού Πέλλας λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων τόσο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού όσο και τους τελευταίους τρείς μήνες.
Οι συνεχείς βροχοπτώσεις είχαν σαν αποτέλεσμα την ολοκληρωτική σχεδόν καταστροφή της φετινής παραγωγής σταφυλιού (κυρίως της ποικιλίας αμάσια) και την ραγδαία εξάπλωση των ασθενειών αρχικά του «οϊδίου» και μετέπειτα του «περονόσπορου».


Κύριε Υπουργέ,
Με δεδομένο ότι τα τελευταία 15 χρόνια παρατηρείται σταδιακή μείωση της συγκεκριμένης παραγωγής που άλλοτε αποτελούσε τον πρωταρχικό τομέα καλλιέργειας και με τον κίνδυνο της έκλειψης αποζημίωσης υπάρχει το ενδεχόμενο να εκριζωθεί η συγκεκριμένη καλλιέργεια με ότι αυτό συνεπάγεται τόσο για τους παραγωγούς όσο και για τις οινοβιομηχανίες που τροφοδοτούνται με πρώτη ύλη.


Ερωτάστε κ. Υπουργέ

1.                   Τι προτίθεστε να πράξετε ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι καταγραφές ζημιών που υπέστησαν οι σταφυλοπαραγωγοί;

2.                   Τι προτίθεστε να πράξετε ώστε να αποζημιωθούν άμεσα οι αγρότες;



Ο ερωτών Βουλευτής




Ιορδάνης Τζαμτζής



http://kalmopias.blogspot.gr/

Αρχειοθήκη ιστολογίου