Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Οι κλιματικές αλλαγές μειώνουν τις αποδόσεις των καλλιεργειών, σύμφωνα με νέα έρευνα

7/5/2011 Οι κλιματικές αλλαγές μειώνουν τις αποδόσεις των καλλιεργειών, σύμφωνα με νέα έρευνα
Άμεση σχέση ανάμεσα στη διαχρονική άνοδο της θερμοκρασίας και στις αποδόσεις των αγροτικών καλλιεργειών διαπιστώνει μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει, οι αγρότες σε όλο τον πλανήτη έχουν παράγει λιγότερα τρόφιμα κατά τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, από όσο θα είχαν αν δεν υπήρχε η επίδραση της κλιματικής αλλαγής. Η μελέτη συμπεραίνει ότι η απότομη άνοδος της θερμοκρασίας μετά το 1980 έχει μειώσει ιδιαίτερα τις αποδόσεις σε κρίσιμες για τη διατροφική ασφάλεια καλλιέργειες, όπως του καλαμποκιού, αντισταθμίζοντας, έτσι, τα κέρδη από τη σταδιακή βελτίωση των γεωργικών πρακτικών.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Αμερικανών ερευνητών, μια άνοδος της θερμοκρασίας κατά ένα βαθμό Κελσίου, τείνει να μειώνει τις γεωργικές αποδόσεις σε ποσοστό 5%, κατά μέσο όρο (ποσοστό που διαφέρει από χώρα σε χώρα).
Οι επιστήμονες υπολόγισαν τις ετήσιες αποδόσεις του καλαμποκιού, του σταριού, του ρυζιού και της σόγιας (μαζί αποτελούν περίπου το 75% της ενέργειας που μας παρέχει η τροφή, δηλαδή των θερμίδων που καταναλώνει ο πληθυσμός της Γης) για όλες τις χώρες του κόσμου μετά το 1980, ενώ παράλληλα μελέτησαν τις κλιματικές μεταβολές. Με τη βοήθεια στατιστικών μοντέλων, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι αποδόσεις καλαμποκιού ήσαν κατά 3,8% χαμηλότερες και του σταριού κατά 5,5% χαμηλότερες από ό,τι αν η θερμοκρασία και οι βροχοπτώσεις είχαν παραμείνει στα επίπεδα του 1980. Καλύτερη είναι η εικόνα για τις καλλιέργειες ρυζιού και σόγιας (αύξηση 2,9% και 1,3% αντίστοιχα).
Δείτε εδώ σχετικό δημοσίευμα

Agrotypos.gr

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ : "Η ΣΕΝΑΡΙΟΛΟΓΙΑ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ"

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να εμπλακεί σε σεναριολογία που αγγίζει τα όρια της εγκληματικότητας, δήλωσε ο πρωθυπουργός στο τέταρτο Πανελλήνιο Συνέδριο για τα Μικρά Νησιά, στο Μεγανήσι, μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε από το...
δημοσίευμα του Spiegel ότι συζητείται έξοδος της χώρας από το ευρώ. Όπως είπε η κυβέρνηση διαχειρίζεται το ζήτημα του χρέους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με υπευθυνότητα και γνώμονα τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.
 
 
Fimotro

Η επανεκκίνηση της Κεντροδεξιάς

07.05.2011ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Το «Ζάππειο 2», όπως τιτλοφορείται το οικονομικό πρόγραμμα εξόδου από τη κρίση που θα παρουσιάσει η Νέα Δημοκρατία, αποτελεί ουσιαστικά την επανεκκίνηση της κεντροδεξιάς προκειμένου να ξεκινήσει η ιδεολογική και πολιτική αντεπίθεση του φιλελευθερισμού. Διότι, όπως κατ επανάληψη έχουμε υποστηρίξει, από τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας  θα κριθεί ο βαθμός αξιοπιστίας της και από αυτές θα ξεκινήσει το χτίσιμο μιας διαφορετικής και ως εκ τούτου εναλλακτικής πορείας της χώρας προς το μέλλον.
Για τον Αντώνη Σαμαρά η  αξιοποίηση της συγκυρίας είναι μονόδρομος. Όχι απλά γιατί καταρρέει ο μύθος της κυβέρνησης σχετικά με τη διάσωση της χώρας από τη χρεοκοπία, αλλά επιπλέον γιατί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί  εξ αντικειμένου  να εφαρμόσει  τον φιλελεύθερο μετασχηματισμό της κοινωνίας. Αυτό για τη μεγάλη αστική παράταξη αποτελεί μοναδική ευκαιρία προκειμένου  να αναδείξει και να προβάλλει  τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της δικής της ιδεολογίας στη βάση του παλιού με το νέο.
Ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί και πρέπει να αντεπιτεθεί αναδεικνύοντας την προοδευτικότητα του φιλελευθερισμού και εξηγώντας το ουμανιστικό του περιεχόμενο, το οποίο εγγυάται το κοινωνικό κράτος στη βάση των νέων δεδομένων που διαμορφώνουν την πραγματικότητα.
Θα έχει πραγματικά ενδιαφέρον να ακούσουμε από έναν ηγέτη της κεντροδεξιάς ότι, ο φιλελευθερισμός δεν αποτελεί μόνο λύση για την ανάπτυξη της οικονομίας, αλλά και το ανθρώπινο πρόσωπό του εγγύηση για τη κοινωνική συνοχή.

Statesmen.gr

Η αναδιάρθρωση ξεκινάει ως φάρσα και θα καταλήξει τραγωδία

7 Μαϊ 2011 



Όπως πολύ εύστοχα έχει επισημανθεί, με την αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας μας, συμβαίνει ότι συνέβαινε και με το σεξ στη Αγγλία της Βικτοριανής εποχής. Ενώ τους απασχολούσε όλους εντούτοις απαγορευόταν κάθε συζήτηση ή αναφορά σ΄ αυτό.  Έτσι και σήμερα, ενώ....
όλες τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, τους δανειστές και το λαό μας, τους απασχολεί εντονότατα το θέμα της αναδιάρθρωσης, εντούτοις απαγορεύεται δια ροπάλου οποιαδήποτε δημόσια συζήτηση ή αναφορά στο θέμα αυτό. Έτσι βρίσκουν ευκαιρία διάφορα συμφέροντα να κάνουν τα δικά τους παιχνίδια σε βάρος του λαού μας, διαρρέοντας παντός είδους φήμες που σπέρνουν τον πανικό.


Οι προηγούμενοι χειρισμοί της κυβέρνησης στο θέμα της οικονομικής κρίσης της χώρας, μαρτυρούν τον τρόπο του χειρισμού που θα γίνει και στο θέμα της αναδιάρθρωσης. Ήδη το θέμα αυτό έχει αρχίσει να εξελίσσεται σε φάρσα και το βέβαιο αποτέλεσμά του θα είναι η τραγωδία.

Για να αντιληφθούμε όμως τι ακριβώς θα μας συμβεί, πρέπει να έχουμε κατανοήσει πλήρως πως λειτουργεί το καθεστώς που διαχειρίζεται την κατάσταση. Το καθεστώς αυτό, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι κρατικοδίαιτο και μάλιστα με την νοοτροπία της αρπαχτής. Δεν μπορεί λοιπόν σε καμία περίπτωση αυτό το καθεστώς που τόσες δεκαετίες έμαθε να ζει με υπέρογκες κρατικές προμήθειες, με μίζες και γενικά με διασπάθιση των χρημάτων των Ελλήνων φορολογουμένων, των εξωτερικών δανείων και των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων, να μετατραπεί ξαφνικά σε ένα παραγωγικό και τίμιο καθεστώς, που θα προασπίσει τα λαϊκά συμφέροντα. Είναι απολύτως αδύνατο.

Αυτό το καθεστώς λοιπόν, μετά την μέχρι σήμερα αποτυχία χειρισμού της κρίσης, την οποία το ίδιο προκάλεσε, καλείται τώρα να χειριστεί και το θέμα της αναδιάρθρωσης.
Εσείς τι λέτε; Πως θα καταλήξει αυτός ο χειρισμός;; Θα έχει καλή κατάληξη για το λαό ή θα καταλήξει σε λαϊκή τραγωδία;;

Αν λοιπόν, πρώτα δεν καταρρεύσει αυτό το καθεστώς, μην υπολογίζετε σε καμία ανάκαμψη.

Είναι ένα καρκίνωμα που τρώει τις λαϊκές σάρκες.


Εφιαλτικό παρασκήνιο με την Ελλάδα στο καναβάτσο και τον πρωθυπουργό στο…Μεγανήσι!

Σάββατο, 7 Μαΐου 2011

Δραματικές είναι οι εξελίξεις για τη χώρα μας με το σενάριο της επιμήκυνσης – άγνωστο με ποιους όρους - και της αναδιάρθρωσης να συζητούνται στο Λουξεμβούργο. Εντός της ημέρας αναμένονται ανακοινώσεις από τους συμμετέχοντες. Πάντως η στάση της ελληνικής κυβέρνησης με τη μυστικότητα και την κωλυσιεργία που επέδειξε, την ώρα που είχαν οργιάσει τα σενάρια για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, δείχνει ότι είναι σε κατάσταση πανικού. Όλη αυτή η φιλολογία και φημολογία δεν είναι καθόλου τυχαία και όπως λένε άνθρωποι της αγοράς υπάρχει πολύ παρασκήνιο και πολλά παιχνίδια εις βάρος της Ελλάδας.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο πρωθυπουργός θα κάνει δηλώσεις από το…Μεγανήσι που βρίσκεται από χθες το απόγευμα!!!

Πληροφορίες προερχόμενες από τις Βρυξέλλες ανέφεραν ότι το πακέτο που συζητούσε μυστικά η κυβέρνηση µε τους κορυφαίους υπουργούς της ευρωζώνης περιελάµβανε µια συνολική αναθεώρηση του Μνηµονίου, µε «χαλάρωση» των στόχων, ώστε η μείωση του ελλείµµατος να επιτευχθεί αργότερα και να πέσει κάτω από το 3% του ΑΕΠ όχι το 2014 αλλά 2-4 χρόνια αργότερα.
Αυτό επιδιώκεται επειδή οι υφιστάμενοι στόχοι είναι ανέφικτοι, αποδεικνύοντας την αποτυχία της κυβέρνησης. Οι διαπραγµατεύσεις δεν είχαν οριστικά κριθεί µέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και η κυβέρνηση τηρούσε σιγήν ιχθύος ως προς το περιεχόµενό τους, από το οποίο θα εξαρτηθεί ουσιαστικά το µέλλον της χώρας.
Πάντως, αν όλα πάνε καλά, η κυβέρνηση προγραµµατίζει να κάνει ανακοινώσεις ίσως και σήµερα το µεσηµέρι.
Στη συνάντηση συµµετείχαν, σύµφωνα µε πληροφορίες, οι υπουργοί Οικονοµικών της Γερµανίας Βόλφγκανγκ Σόιµπλε, της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ, ο πρόεδρος της ευρωζώνης κ. Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ και ο επίτροπος Ολι Ρεν.

kentrinews

ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ "ΖΑΠΠΕΙΟ 2";...

 
ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΦΟΒΑΤΑΙ Η ΝΔ
ΘΑ ΑΝΤΕΞΟΥΝ ΟΙ ΑΔΥΝΑΜΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ;
Το ενδεχόμενο να μην προλάβει η Νέα Δημοκρατία να παρουσιάσει το "Ζάππειο 2" γιατί θα προκηρυχθούν πρόωρες την επόμενη εβδομάδα(!) συζητούν σύμφωνα με πληροφορίες στα γραφεία της Κεντρικής Διοίκησης της Λ. Συγγρού. Το σενάριο των...
πρόωρων εκλογών σχετίζεται με την πολύ πιθανή κατάρρευση του Χρηματιστηρίου από Δευτέρα, την οποία φοβούνται μέσα στην κυβέρνηση και ειδικά στο οικονομικό επιτελείο της. Παράλληλα, υπάρχει πολύ έντονος προβληματισμός για το μέλλον των τραπεζών. Ειδικά αυτών που οι μετοχές τους έχουν σχεδόν εξαερωθεί σε επίπεδα κάτω του ενός ευρώ για κάθε μετοχή. Όπως και να διαμορφωθούν οι εξελίξεις, στη Νέα Δημοκρατία, κινούνται ήδη σε προεκλογικούς ρυθμούς, ασχέτως με τα σενάρια που θα προκύψουν από αύριο. Το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών και το βαρύ κλίμα στην κυβέρνηση αποτυπώνεται σε όλο τον Κυριακάτικο Τύπο...
 
Fimotro

Μπλόκο στη σιδηροδρομική γραμμή του Αμυνταίου

Σάββατο, 7 Μαΐου 2011


Κάτοικοι και τοπικές Αρχές στο Αμύνταιο κατέλαβαν τις ράγες, εμποδίζοντας τη διέλευση εμπορικής αμαξοστοιχίας του ΟΣΕ, διαμαρτυρόμενοι για την κατάργηση αντίστοιχου επιβατικού δρομολογίου που συνδέει την περιοχή με Εδεσσα και Φλώρινα.«Σήμερα πλέον, μετά την υπομονή που κάναμε για την επαναλειτουργία του τρένου...
 

...και αφού διαπιστώσαμε ότι δεν υπάρχει φως στο τούνελ, αποφασίσαμε να κλείσουμε τις γραμμές για να μην λειτουργήσει ούτε η εμπορική αμαξοστοιχία» τονίζει ο δήμαρχος Αμυνταίου Μάκης Ιωσηφίδης.

Οι κάτοικοι απαιτούν εφόσον διατηρείται ως κερδοφόρα η εμπορική γραμμή, μέρος από τα κέρδη να καλύψει την λειτουργία της επιβατικής αμαξοστοιχίας.

Ο κ.Ιωσηφίδης σημείωσε ότι στην τελευταία επικοινωνία την περασμένη Τετάρτη με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της «ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Αθανάσιο Ζηλιασκόπουλο, αυτός «μόλις πληροφορήθηκε την απόφαση για τον αποκλεισμό των γραμμών, δήλωσε ότι συναινεί στον συνυπολογισμό, από λογιστές της εταιρείας και του Δήμου, του κόστους επαναλειτουργίας της επιβατικής γραμμής Έδεσσας - Αμυνταίου και Αμυνταίου - Φλώρινας».

«Επιθυμούμε να βρεθεί το πραγματικό κόστος λειτουργίας ώστε να αποδείξουμε πως η γραμμή δεν είναι ελλειμματική. Την ερχόμενη Τρίτη θα ορίσουμε λογιστή, ωστόσο εάν δεν επαναλειτουργήσει η επιβατική αμαξοστοιχία, δεν πρόκειται να επιτρέπουμε τη διέλευση της εμπορικής» πρόσθεσε ο κ. Ιωσηφίδης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
karatzova.com
 
 

Τι να τους κάνεις τους κερδοσκόπους όταν έχεις τέτοιους Υπουργούς;

Σάββατο, 7 Μαΐου 2011



Οι υπουργοί αυτής της κυβέρνησης υποσκάπτουν την οικονομία και την χώρα!
Βόμβα Χρυσοχοϊδη στο ΜEGA !!!
Μιλώντας στην εκπομπή του Ι. Χασαπόπουλου και Μ. Αναγνωστάκη σήμερα το πρωί στο ΜEGA (που αλλού ;;;) και υπερασπιζόμενος την ΜΗ δημοσιοποίηση των συζητήσεων με τον κ. Στρος Καν από την πλευρά του πρωθυπουργού είπε σχεδόν επί λέξη τα εξής :
"Και σήμερα γίνονται συζητήσεις - πχ. για αναδιάρθρωση- αλλά διαψεύδονται γιατί δεν κάνει καλό στην χώρα η δημοσιοποίηση τους" !!!
Είπε επίσης : "Από τη στιγμή που η χώρα μας βρίσκεται σε βαθειά κρίση είναι λογικό να δεχόμαστε επιθέσεις"
Ενώ τόνισε ότι ούτε ο ίδιος γνώριζε ότι ο υπουργός Οικονομικών ταξίδευσε χθες στο Λουξεμβούργο.
Όταν λοιπόν ένα από τους κύριους υπουργούς λέει στην ΤV ότι γίνονται συζητήσεις για την αναδιάρθρωση (μυστικά...) αλλά δεν δημοσιοποιούνται γιατί κάνει "κακό στην χώρα"  την ΙΔΙΑ αυτή ώρα θεωρεί ότι κάνει ΚΑΛΟ στην Χώρα που αναφέρεται στις όποιες αυτές συζητήσεις;;;
Αφού μόνος τις δημοσιοποιεί !!!
Άν αύριο πάρουν αυτό το κομμάτι των δηλώσεών του οι Γερμανοί του Spiegel και το μεταφράσουν στα Γερμανικά και το παίζουν όλη μέρα τι θα πούμε ;;;
Θα διαμαρτυρηθούμε;;;
Το Δημοσίευσε ο Antilogos

Σημείωση Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ.: Νωρίτερα στην ίδια εκπομπή «έβγαλαν» έναν πολίτη ο οποίος αποδοκίμασε τον κ. Παπανδρέου και τον κ. Απ. Κακλαμάνη, στην κηδεία του Σάντα.
Ο πολίτης είπε ότι είναι επαγγελματίας και ότι το κράτος του χρωστά αρκετά χρήματα από το πρόγραμμα της προηγούμενης κυβέρνησης του 2009, για την «ανακύκλωση των κλιματιστικών» και στις ερωτήσεις του προς τους υπεύθυνους του προγράμματος τον λένε «δεν ξέρουμε αν θα πάρετε τα χρήματά σας»!
Ακούσαμε από τον κ. Σαραντάκο το εξής καταπληκτικό, «γιατί δεν περιμένατε τις εκλογές να τους καταψηφίσετε και προτιμήσατε τις αποδοκιμασίες, είναι λογικό αυτό;»
Θαύμασα την «λογική Σαραντάκου», λες και αυτή η κυβέρνηση προήλθε από εκλογές που μας είπε ότι θα κάνει αυτά που κάνει σήμερα!
Η δε άλλη «λογική Χασαπόπουλου» ήταν ότι «εντάξει αντιδρούν κάποιοι πολίτες γιατί βλέπουν τον μικρόκοσμό τους μόνο  και δεν απαιτούμε να γνωρίζουν την σφαιρική εικόνα της οικονομίας»!
Θαυμάστε τους!

http://www.emprosdrama.blogspot.com/

ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ ΚΑΡΑΒΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ "Ο ΣΩΖΩΝ ΕΑΥΤΟΝ ΣΩΘΗΤΩ"

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΠΩΣ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ Ο ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ MEGA, ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ "ΤΟΜΑΡΙ" ΤΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΦΤΑΙΕΙ ...Ο ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ.

ΛΕΣ ΚΑΙ Ο ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ ΗΛΘΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Ο ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ ΗΛΘΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΚΑΛΕΣΕ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΗΞΕΡΕ ΟΤΙ ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΛΕΓΟΝΤΑΣ "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ" ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΝΝΟΟΥΝΤΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΑΚΟΜΗ, ΕΙΝΑΙ ΑΝ... ΗΤΑΝ "ΣΤΗΜΕΝΗ" Η ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΔΝΤ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΣΥΝΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ.

ΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ....

Εκτακτη σύσκεψη σε φόντο νέας επιμήκυνσης

ΒΡΑΔΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ EUROGROUP ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Νυχτερινό θρίλερ γύρω από την οικονομία της Ελλάδας, χθες, με αφορμή την έκτακτη σύσκεψη του Eurogroup, που συγκάλεσε ο πρόεδρος του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Η συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου που επιβεβαιώθηκε τα μεσάνυχτα και η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του υπουργείου περί «έκτακτης σύσκεψης» και κυρίως «ανταλλαγής απόψεων σχετικά και με τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα», χωρίς να διευκρινίζεται ποιες μπορεί να είναι αυτές οι οικονομικές εξελίξεις που οδηγούν σε έκτακτες συναντήσεις και συζητήσεις, επέτειναν τη φημολογία που είχε αναπτυχθεί από νωρίς το απόγευμα.
Οι πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές έκαναν λόγο για συζητήσεις που αφορούν σε περαιτέρω επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ (σ.σ. ήδη ο χρόνος έχει φθάσει στα 10 έτη μετά τη συμφωνία του Μαρτίου στις Βρυξέλλες), αλλά ακόμα και για νέο δάνειο από τον Μηχανισμό της τρόικας. Οι πληροφορίες αυτές δεν επιβεβαιώνονταν μέχρι τη νύχτα επισήμως από την κυβέρνηση.
 

Υπενθυμίζεται ότι ο Γ. Παπακωνσταντίνου την τελευταία εβδομάδα είχε εκφράσει την επιθυμία για περαιτέρω επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του χρέους.
Τα στοιχεία που έχουμε βάσει της επίσημης ανακοίνωσης του υπουργείου είναι τα εξής:
1. Ο πρόεδρος του Eurogroup συγκάλεσε εκτάκτως σύσκεψη στο Λουξεμβούργο.
2. Ο υπουργός Οικονομικών κλήθηκε να συμμετάσχει για ανταλλαγή απόψεων γύρω από τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα!
Και τα δύο στοιχεία δημιουργούν υποψίες ως προς το είδος των συζητήσεων, όταν γνωρίζουμε ότι έχει δρομολογηθεί το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής με τα συμπληρωματικά μέτρα του 2011 και κυρίως ότι έχει προϋπάρξει η συμφωνία επιμήκυνσης στα 10 έτη του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ.
Οι πληροφορίες από τις ίδιες πηγές κάνουν επίσης λόγο και για νέα συμφωνία ανταλλαγής μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ενωσης, ειδικά μετά το «ελαφρύτερο» Μνημόνιο της Πορτογαλίας και υπό το φόβο πάντα της πρόκλησης ενός ευρωπαϊκού ντόμινο.
«Η ελληνική κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στην υλοποίηση του προγράμματος οικονομικής πολιτικής στο πλαίσιο της συμφωνίας με την Ε.Ε., την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, για να βάλει τάξη στα δημόσια οικονομικά της χώρας και να μπει η Ελλάδα σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης», έλεγε χαρακτηριστικά η μεταμεσονύχτια ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών.
Νωρίτερα, το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel στην ηλεκτρονική έκδοσή του μετέδιδε για έκτακτη κρυφή σύσκεψη στο Λουξεμβούργο, με αντικείμενο την κατάσταση στην Ελλάδα και στην Πορτογαλία, τονίζοντας ότι εξετάζονται η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Το δημοσίευμα προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Ελλάδας.
Το δεύτερο σημείο, περί εξόδου από το ευρώ, διαψεύστηκε κατηγορηματικά από τον προέδρο του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Ακολούθησαν οι διαψεύσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Αυστρία, που εστίαζαν στο ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.
Ανάλογη ήταν και η ανακοίνωση της Αθήνας, που βγήκε με αρκετή καθυστέρηση. Με την επισήμανση ότι πρόκειται για προβοκάτσια και υπονόμευση της προσπάθειας που γίνεται στην Ελλάδα και στην ευρωζώνη και ότι εξυπηρετεί κερδοσκοπικά παιχνίδια, στη χθεσινοβραδινή ανακοίνωση τονίζεται ότι «το δημοσίευμα περί επικείμενης εξόδου της Ελλάδας από τη Ζώνη του Ευρώ, πέραν του ότι είναι αναληθές, γράφεται με αδιανόητη ελαφρότητα, παρά το γεγονός ότι επανειλημμένα έχει διαψευστεί από την ελληνική κυβέρνηση, καθώς και από τις κυβερνήσεις των άλλων κρατών-μελών της Ε.Ε.».
Το στοιχείο αυτό διαψεύστηκε και με τη δεύτερη μεταμεσονύχτια ανακοίνωση, όπου αναφερόταν: «Είναι απολύτως προφανές ότι στη συζήτηση αυτή ούτε συζητήθηκε ούτε ποτέ τέθηκε θέμα σχετικά με την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, όπως ανεύθυνα και για τους δικούς τους λόγους αναπαρήγαγαν διάφορα ξένα μέσα ενημέρωσης».

Enet.gr

Δεν μάθαμε αν ο ταξιτζής… πήρε φιλοδώρημα

06.05.2011ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Κι άλλες φορές στο παρελθόν, ο Γιώργος Παπανδρέου έχει αισθανθεί την ανάγκη να επικαλεστεί παραδείγματα από τη βιωματική καθημερινότητα, για να περάσει, με εύληπτο τρόπο, το πολιτικό επιχείρημα που έχει στο μυαλό του.
Την περίοδο που ακόμη κάποιοι πίστευαν ότι το Μνημόνιο θα μπορούσε να οδηγήσει σε επαρκή αποτελέσματα, επομένως… άξιζαν τον κόπο θυσίες από όλους μας, ο Πρωθυπουργός είχε αναφερθεί σε εκείνον τον ηλικιωμένο, ο οποίος τον είχε σταματήσει στο δρόμο, και του είχε προτείνει να προσφέρει εθελοντικά τη σύνταξή του για τη σωτηρία της πατρίδας.
Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες πολλών, μεταξύ των οποίων και της υπογράφουσας, εδώ  και τόσους μήνες, δεν κατέστη εφικτό να εντοπιστούν ούτε ο ηλικιωμένος, ούτε… εκείνος ο δρόμος στον οποίο έγινε η συνάντηση, ούτε όμως και το αν πράγματι το δημόσιο καταβάλλει μια σύνταξη λιγότερη σε κάποιον «ευπατρίδη» δικαιούχο.
Σήμερα, από βήματος Βουλής, όπου άκουσε τον Αλέξη Τσίπρα να του επιτίθεται με πολιτικά άκομψο τρόπο, ο Γιώργος Παπανδρέου επικαλέστηκε ακόμη ένα περιστατικό της καθημερινότητας. Γύρισε τη μνήμη της ψυχής του, στα χρόνια της «επαράτου Δεξιάς». Τότε που, προσπαθώντας να πλήξουν τον Ανδρέα Παπανδρέου, είχαν πει για τον σημερινό Πρωθυπουργό, μεταξύ άλλων, ότι υπηρετούσε… στο Βιετνάμ, προφανώς με τις αμερικανικές δυνάμεις.
Ο Γιώργος Παπανδρέου λοιπόν, αφηγήθηκε το εξής περιστατικό: Μπήκε σε ένα ταξί, ο μεροκαματιάρης οδηγός άρχισε να του διηγείται ότι… ο γιος του Ανδρέα κυνηγούσε Βιετκόνγκ, και ο ίδιος ο Γιώργος, που υπηρετούσε σε μονάδα της παραμεθορίου, και ήταν ντυμένος στο χακί, χρειάστηκε να του δείξει την ταυτότητά του, για να τον πείσει ότι όσα είχε ακούσει ο ταξιτζής, δεν ήταν κάτι περισσότερο από προβοκάτσια. Της «Δεξιάς», φυσικά.
Το περιστατικό είναι εξόχως διδακτικό, κυρίως για το σήμερα.
Δείχνει την… εμμονή της «Δεξιάς» με την οικογένεια Παπανδρέου, και τα σενάρια συνωμοσίας, χωρίς κανένα από τα οποία να έχει… αποτέλεσμα.
Επιβεβαιώνει ότι ένας ταξιτζής, έχει πολλαπλάσια επικοινωνιακή δύναμη ακόμη και από τα social media, μιας και μπορεί να επιχειρηματολογήσει σε έναν άνθρωπο που υπηρετεί στον Έβρο, ότι… έχει χάσει την αίσθηση της πραγματικότητας, και κανονικά δεν βρίσκεται εκεί, αλλά στο Βιετνάμ.
Μας θυμίζει ακόμη ότι εκείνες τις εποχές, τις πολιτικά ταραχώδεις, οι ταξιτζήδες ήταν βαθιά πολιτικοποιημένοι. Σε αντίθεση με τους περισσότερους σημερινούς… εθνοπατέρες, που μπήκαν στη Βουλή ελλείψει… προδιαγραφών για κάποιο άλλο επάγγελμα ή λειτούργημα.
Τέλος, εγείρει ένα σοβαρότατο ερώτημα: Η ταρίφα τι έγραψε, για τη διαδρομή; Οι ταξιτζήδες από τότε… φούσκωναν το αντίτιμο που ζητούσαν; Ο δε Γιώργος, έδωσε στον ταξιτζή φιλοδώρημα; Αν το έκανε, έχετε καμία αμφιβολία ότι: Πρώτον, ο ταξιτζής θα είχε αλλάξει εν ριπή οφθαλμού πολιτικά φρονήματα, και θα ψήφιζε ΠΑΣΟΚ; Δεύτερον, θα ήταν η πρώτη απόδειξη ότι το ΠΑΣΟΚ, και ο Ανδρέας, εννοούσαν όσα έλεγαν για κράτος πρόνοιας και κοινωνική πολιτική;
Όσο για την τρόικα των δανειστών, θα μπορούσε να αναζητήσει εκείνον τον ταξιτζή, ή έστω τους επιγόνους του, και να διεκδικήσει αναδρομικά από τα «επιδόματα» που μοίραζε το ΠΑΣΟΚ, στα χρόνια της εθνικής ευδαιμονίας.

Statesmen.gr

Ανδρέας και Σημίτης οι μεγάλοι ένοχοι για τη σημερινή κατάντια δείχνει η δημοσκόπηση του Logia Starata

Σάββατο, 7 Μαΐου 2011

Oλοκληρώθηκε χθες Παρασκευή 6 του Μαϊου η πρώτη δημοσκόπηση που διενήργησε το blog μας σχετικά με το ποιός πρωθυπουργός των τελευταίων 30 χρόνων φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη για τη σημερινη αδίεξοδη κατάσταση της οικονομίάς. Τα συμπεράσματα που προέκυψαν είναι ξεκάθερα : Ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι ο κύριος υπεύθυνος για το δρόμο που πήραν τα πράγματα και δεύτερος ένοχος είναι ο Κώστας Σημίτης. Ας δούμε αναλυτικά τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα που βγάζουμε :

ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ:ΘΑ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΣΕ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ  ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΣΤΟ MEGA, ΟΤΙ ΑΝ ΒΓΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΙ Ο ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΩΡΩΝ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΣΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ, (ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ), "ΘΑ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ";

ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ...;

ΠΕΡΝΑ ΜΠΡΟΣΤΑ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΕ 3 ΝΕΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ!

ΜΟΝΟ ΣΤΟ FIMOTRO
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΚΗΝΙΚΟΥ
2+1 γκάλοπ που επιβεβαιώνουν την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού θα δημοσιοποιηθούν σε Κυριακάτικες εφημερίδες και τη Δευτέρα σε πολιτική εκπομπή. Πρόκειται για πανελλαδικές δημοσκοπήσεις που έχουν ήδη ολοκληρωθεί με πολύ σημαντικά...
πολιτικά χαρακτηριστικά. Και στις τρεις μετρήσεις η Νέα Δημοκρατία παίρνει κεφάλι από το ΠΑΣΟΚ με οριακή διαφορά. Περισσότερα για τα γκάλοπ θα σας έχουμε αύριο Σάββατο.
 
Fimotro

Αρχειοθήκη ιστολογίου