Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Κάτι ετοιμάζει ο Γιώργος…

08.03.2011OFF THE RECORD
Κάτι εντυπωσιακό ετοιμάζει ο Γιώργος Παπανδρέου, εν όψει της Συνόδου Κορυφής, το οποίο θα ενισχύσει το ηγετικό του προφίλ στο εσωτερικό της χώρας αλλά και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, ο Πρωθυπουργός, έχει αποφασίσει να «τεντώσει το σχοινί» με την Άγγελα Μέρκελ, κάτι που σημαίνει ότι δεν αποκλείεται να γράψει τη δική του ιστορία πλάι- σ’ αυτή του Ανδρέα Παπανδρέου- αξιοποιώντας το προνόμιο του βέτο. Ένα ενδεχόμενο που δεν αποκλείουν οι συνομιλητές του, αφού και στις συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς δίνει την εντύπωση ότι κάτι ετοιμάζει σε σχέση με τη σύνοδο κορυφής.
Το βέβαιο, σε κάθε περίπτωση, είναι ότι ο Πρωθυπουργός δεν θα αφήσει τις συναντήσεις της 11ης και της 25ης Μαρτίου να «πάνε χαμένες», γι αυτό και θα επιδιώξει να έχει διπλό κέρδος. Τόσο σε επικοινωνιακό επίπεδο όσο και σε ουσία. Το δεύτερο ασφαλώς θα εξαρτηθεί και από τις επαφές που θα έχει με τους ηγέτες των χωρών που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα με τα δικά μας.
Πάντως, όπως μας ανέφερε καλά πληροφορημένη πηγή, «είναι έτοιμος να τα παίξει όλα για όλα». Κι αν αυτή η εκτίμηση απηχεί  τις πραγματικές προθέσεις του, τότε είναι πιθανόν να ζητήσει, πέραν της επιμήκυνσης και της μείωσης του επιτοκίου, «επαναδιαπραγμάτευση του χρέους της ευρωζώνης» και να προχωρήσει  και να ξαφνιάσει ζητώντας τον επανακαθορισμό των «όρων του Μνημονίου».
Αν όλα αυτά, ή μέρος αυτών συμβεί, τότε αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο προκήρυξης εκλογών. Αν και ο ίδιος στη συνάντηση με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας διαβεβαίωσε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι στις προθέσεις του, εν τούτοις κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει και αυτή την προοπτική. Σε κάθε περίπτωση ο Γιώργος Παπανδρέου γνωρίζει ότι, «όλα παίζονται» μέχρι το τέλος του μήνα και αυτό καθιστά περισσότερο ρευστή τη κατάσταση και απρόβλεπτες τις πολιτικές εξελίξεις.

Πηγή: Statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου