Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Η Μέρκελ δεν θα αντέξει για πολύ



Η Γαλλία απέφυγε οριακά την ύφεση. Η Γερμανία συνεχίζει να πέφτει, και θα πρέπει να θεωρείται περίπου βέβαιο ότι, το αργότερο στις αρχές του 2013, η οικονομία της θα έχει «γυρίσει» σε υφεσιακούς ρυθμούς. Να… χαιρόμαστε τα Μνημόνια και τη λιτότητα, θα μπορούσε να σχολιάσει κανείς, απευθυνόμενος φυσικά στο κατεξοχήν πρόσωπο της κρίσης, την Άνγκελα Μέρκελ.
Οι αριθμοί είναι πλέον αμείλικτοι με την οικονομία του Βερολίνου. Και ακόμη πιο αμείλικτες θα γίνουν οι αγορές που… λατρεύουν να κερδοσκοπούν, και μέχρι σήμερα το έκαναν με την ανοχή, αν όχι με την παρότρυνση της Γερμανίας. Ο ρυθμός ανάπτυξης 0,3% της γερμανικής οικονομίας οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά στις εξαγωγές και την κατανάλωση. Δεν στηρίχτηκε στις εγχώριες επενδύσεις, και αυτό συνέβη για πρώτη φορά.
Σε… πιο απλά ελληνικά, οι πανίσχυροι Γερμανοί βιομήχανοι, άρχισαν να χάνουν την εμπιστοσύνη τους στην Άνγκελα Μέρκελ, τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και το όραμά τους για μια Ευρώπη ισοσκελισμένων προϋπολογισμών, καθώς φαίνεται ότι η λιτότητα σεργιανίζει «αγκαζέ» με το ξερίζωμα της ανάπτυξης.
Οι Γερμανοί βιομήχανοι διστάζουν να αγοράσουν νέα προϊόντα, επειδή ανησυχούν για την τύχη της ευρωζώνης. Και σε αντίθεση με τις φαιδρές θέσεις Γερμανών πολιτικών περί εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ανησυχούν ότι ένα τέτοιο ενδεχομένο θα μπορούσε να προκαλέσει ανεξέλεγκτες, αλυσιδωτές αντιδράσεις. Πολύ χειρότερες από την «επόμενη μέρα» της κατάρρευσης της Lehman Brothers, τον Σεπτέμβριο του 2008.
Η γερμανική οικονομία ωστόσο, επηρεάζεται και από μια ακόμη παράμετρο, την οποία είχε υποτιμήσει το Βερολίνο: Η αναποτελεσματική αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της ευρωζώνης, έχει διαβρωτικές επιπτώσεις συνολικά στην παγκόσμια οικονομία. Δηλαδή, σε οικονομίες με λιγότερες εσωτερικές αντιστάσεις. Δηλαδή, στις οικονομίες στις οποίες προσβλέπει η Γερμανία για να εξάγει τα προϊόντα της. Και αν οι γερμανικές εξαγωγές συνεχίσουν να συρρικνώνονται, η ύφεση θα βουλιάξει (και) το Βερολίνο.
Όσο κι αν το δίδυμο Μέρκελ-Σόιμπλε επιμένει να αρνείται να την παραδεχτεί, η αυταπόδεικτη αλήθεια είναι ότι όσο πιο αδύναμη είναι η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, η Ιταλία, η Ισπανία, δηλαδή συνολικά η υπόλοιπη ευρωζώνη, τόσο πιο επιβλαβείς θα είναι οι συνέπειες για τη Γερμανία.
Μια ζοφερή πραγματικότητα, το πολιτικό κόστος της οποίας δεν μπορεί να αντέξει η Μέρκελ, η οποία έχει μπροστά της εκλογές προσωπικής επιβίωσης, το φθινόπωρο του 2013.


Εισαγωγή μαθητών στις ΕΠΑ.Σ. και στα Ι.Ε.Κ. του Ο.Τ.Ε.Κ.



E-mailΕκτύπωσηPDF
alt
 κλικ για μεγέθυνση
Ο Οργανισμός Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ο.Τ.Ε.Κ.) ανακοίνωσε την προκήρυξη για την εισαγωγή 600 μαθητών-τριών στις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑ.Σ.) και 300 καταρτιζόμενων στα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) για τις παρακάτω ειδικότητες ανά Εκπαιδευτική μονάδα, ως εξής: 


Ι. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ( ΕΠΑ.Σ. )
Α. Ειδικότητα Ξενοδοχειακών και Επισιτιστικών Υπηρεσιών: Άτομα 325
1. ΕΠΑ.Σ. Αναβύσσου : 50
2. ΕΠΑ.Σ. Ηρακλείου : 50
3. ΕΠΑ.Σ. Μακεδονίας : 50
4. ΕΠΑ.Σ. Ρόδου : 50
5. ΕΠΑ.Σ. Κέρκυρας : 25
6. ΕΠΑ.Σ. Γαλαξειδίου : 25
7. ΕΠΑ.Σ. Ναυπλίου : 50
8. ΕΠΑ.Σ. Θράκης : 25
Β. Ειδικότητα Μαγειρικής Τέχνης : Άτομα 225
1. ΕΠΑ.Σ. Αναβύσσου : 25
2. ΕΠΑ.Σ. Ηρακλείου : 50
3. ΕΠΑ.Σ. Μακεδονίας : 25
4. ΕΠΑ.Σ. Ρόδου : 50
5. ΕΠΑ.Σ. Γαλαξειδίου : 25
6. ΕΠΑ.Σ. Κέρκυρας : 25
7. ΕΠΑ.Σ. Θράκης : 25
Γ. Ειδικότητα Ζαχαροπλαστικής Τέχνης : Άτομα 50
1. ΕΠΑ.Σ. Αναβύσσου : 25
2. ΕΠΑ.Σ. Ρόδου : 25

ΙΙ. ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (Ι.Ε.Κ.)
Α. Ειδικότητα Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης: Άτομα 225 (Απόφοιτοι Λυκείου)
1. Ι.Ε.Κ. Αναβύσσου (πρωινό) : 25
2. Ι.Ε.Κ. Ηρακλείου (απογευματινό) : 50
3. Ι.Ε.Κ. Θεσσαλονίκης (απογευματινό) : 25
4. Ι.Ε.Κ. Ρόδου(απογευματινό) : 25
5. Ι.Ε.Κ. Κέρκυρας (απογευματινό) : 25
6. Ι.Ε.Κ. Ναυπλίου (απογευματινό) : 25
7. Ι.Ε.Κ. Αθήνας (πρωινό) : 50

Β. Ειδικότητα Ειδικός Ξενοδοχειακών Υπηρεσιών και Τροφοδοσίας: Άτομα 50 (Απόφοιτοι Λυκείου)
1. Ι.Ε.Κ. Αναβύσσου (πρωινό) : 25
2. Ι.Ε.Κ. Θεσσαλονίκης (απογευματινό) : 25

Γ. Ειδικότητα Υπάλληλος Τουριστικού Γραφείου: Άτομα 25 (Απόφοιτοι Λυκείου)
Ι.Ε.Κ. Αθήνας (πρωινό) : 25
Σημείωση: Τα πρωινά – απογευματινά τμήματα των Ι.Ε.Κ. αφορούν την περίοδο κατάρτισης 2012 – 2013.
Κάθε υποψήφιος προκειμένου να λάβει μέρος στην διαδικασία επιλογής πρέπει να υποβάλει ο ίδιος ή νόμιμα εξουσιοδοτημένο πρόσωπο από 20 Αυγούστου έως και 21 Σεπτεμβρίου 2012:
α) Στα Κεντρικά Γραφεία του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, Δραγατσανίου 4, Πλατεία Κλαυθμώνος, από ώρα 9.30 π.μ μέχρι 13.30 μ.μ όλες τις εργάσιμες ημέρες και
β) στις κατά τόπους Γραμματείες των Σχολικών μονάδων του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, από ώρα 9.30 π.μ μέχρι 13.30 μ.μ όλες τις εργάσιμες ημέρες, τα παρακάτω δικαιολογητικά:
1. Μηχανογραφημένη Αίτηση που θα επέχει και θέση Υπεύθυνης Δήλωσης, η οποία θα χορηγείται από τον Ο.Τ.Ε.Κ, την ημέρα κατάθεσης των δικαιολογητικών του, στην οποία θα συμπληρώνονται τα στοιχεία του υποψήφιου, η σειρά προτίμησης των Σχολικών μονάδων και των ειδικοτήτων.
2. Τίτλο σπουδών, Πρωτότυπο Αποδεικτικό σπουδών Α΄ τάξης Λυκείου ή Πρωτότυπη Βεβαίωση Σπουδών Α΄ τάξης Λυκείου ή Έλεγχος επίδοσης Α΄ τάξης Λυκείου (όπου θα αναγράφεται η πράξη συνεδρίασης Συλλόγου Καθηγητών) θεωρημένος από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή τον Προϊστάμενο των Γραφείων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (84513/Γ2/14.7.2010 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας) ή άλλου ισότιμου Σχολείου.
3. Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή Διαβατήριο σε ισχύ σε επικυρωμένο φωτοαντίγραφο ή
πρωτότυπο πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας, έκδοσης τελευταίου εξαμήνου. Οι υπήκοοι χωρών-μελών της Ε.Ε. και χωρών εκτός Ε.Ε. οφείλουν να προσκομίσουν νομίμως επικυρωμένο φωτοαντίγραφο πιστοποιητικού γέννησης, επίσημα μεταφρασμένο στην ελληνική γλώσσα.
4. Υπεύθυνη Δήλωση του ν. 1599/1986 ότι είναι υγιής και ότι εφόσον επιλεγεί θα υποβληθεί στις υγειονομικές εξετάσεις τις οποίες θα του ορίσει η Σχολική μονάδα επιτυχίας του, κατόπιν επικοινωνίας του με αυτή πριν την εγγραφή του.
5. Δύο πρόσφατες φωτογραφίες σε μέγεθος κατάλληλο για ταυτότητα.
6. Τίτλο από αναγνωρισμένο φορέα που θα πιστοποιεί τη γνώση και το επίπεδο της ξένης γλώσσας για μία από τις γλώσσες Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά, τουλάχιστον επίπεδο Καλής Γνώσης, π.χ. πτυχίο First Certificate (Lower) για τα Αγγλικά και το αντίστοιχο των άλλων γλωσσών, σε φωτοτυπία επικυρωμένη ότι είναι γνήσιο αντίτυπο του πρωτότυπου πτυχίου, από τον αρμόδιο φορέα (π.χ. Βρετανικό Συμβούλιο) και επίσημα μεταφρασμένο στην
Ελληνική γλώσσα, όπως ορίζουν οι διατάξεις του Π.Δ/τος υπ΄ αριθμ. 50/5.3.2001 και έχει τροποποιηθεί με τα Π.Δ/τα 347/2003, 116/2006 και 146/2007.
7. Πιστοποιητικό της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας (Α.Σ.Π.Ε.), έκδοσης τελευταίου εξαμήνου συνοδευόμενο σε κάθε περίπτωση από Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης του Δήμου ή της Κοινότητας, έκδοσης τελευταίου εξαμήνου ή αντίστοιχο πιστοποιητικό αρμόδιας αλλοδαπής αρχής, επίσημα μεταφρασμένο (άρθρο 6, εδαφ. 1 και 2 του ν. 3454/2006), για την απόδειξη της πολυτεκνικής ιδιότητας. Τα τέκνα των πολυτέκνων προστατεύονται και απολαμβάνουν τα σχετικά δικαιώματα, όσο διαρκεί η πολυτεκνική ιδιότητα έστω και του ενός γονέα (άρθρο 6, παρ. 3 ν. 3454/2006).
8. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης Δήμου ή Κοινότητας ή αντίστοιχο πιστοποιητικό αρμόδιας αλλοδαπής αρχής, επίσημα μεταφρασμένο, έκδοσης τελευταίου
εξαμήνου, προκειμένου για παιδιά τρίτεκνων οικογενειών (ν.3454/2006) ή ορφανών.
Την ιδιότητα αυτή αποκτούν γονέας ή γονείς που έχουν τη γονική μέριμνα και επιμέλεια τριών παιδιών από τον ίδιο ή διαφορετικούς γάμους ή νομίμως αναγνωρισθέντων ή υιοθετημένων ή εκτός γάμου γεννηθέντων τα οποία είναι:
- Άγαμα και δεν έχουν συμπληρώσει το εικοστό τρίτο (23ο) έτος της ηλικίας τους, να έχουν δηλαδή γεννηθεί από 22-09-1989 και μετέπειτα ή
- Φοιτούν σε αναγνωρισμένες τριτοβάθμιες σχολές πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης και αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα της ημεδαπής ή αλλοδαπής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης) ή εκπληρώνουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και δεν έχουν συμπληρώσει το εικοστό πέμπτο (25ο) έτος της ηλικίας τους, να έχουν δηλαδή γεννηθεί από 22-09-1987 και μετέπειτα και τα τέκνα αυτών, όπου αυτό προβλέπεται.
Στα τρία παιδιά περιλαμβάνονται και τα τέκνα με οποιαδήποτε αναπηρία σε ποσοστό εξήντα επτά (67%) και άνω ισοβίως, ανεξαρτήτως ηλικίας και οικογενειακής κατάστασης (άρθρο 3 ν.3454/2006).
9. Βεβαίωση Μόνιμης Κατοικίας, έκδοσης τελευταίου εξαμήνου, που εκδίδεται από τον Δήμο ή την Κοινότητα του υποψήφιου (Έλληνες το γένος, υπήκοοι χωρών-μελών της Ε.Ε. και χωρών εκτός Ε.Ε.).
10. Βεβαίωση ή Πιστοποιητικό από Επιμελητήριο ή Επιθεώρηση Εργασίας ή Ασφαλιστικό φορέα ή Βεβαίωση Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (Δ.Ο.Υ), έκδοσης τελευταίου εξαμήνου, ότι υπάρχει Τουριστική επιχείρηση (δηλαδή Ξενοδοχεία, Ενοικιαζόμενα δωμάτια, Εστιατόρια, Ταβέρνες, Catering, Bar, Μαγειρεία και Εργαστήρια Ζαχαροπλαστικής) σε λειτουργία του γονέα ή του υποψηφίου στον ελλαδικό χώρο στην ειδικότητα πρώτης επιλογής του.
11. Οι ανήλικοι υποψήφιοι, που επιλέγουν στη Μηχανογραφημένη τους αίτηση τις ειδικότητες της ΕΠΑ.Σ. Γαλαξειδίου, υποχρεούνται στην υποβολή φωτοαντίγραφου, νομίμως επικυρωμένου του οικογενειακού εκκαθαριστικού σημειώματος από την Δ.Ο.Υ. οικονομικού έτους 2011 ή φωτοαντίγραφου, νομίμως επικυρωμένου, της αντίστοιχης οικογενειακής φορολογικής δήλωσης θεωρημένης από τη Δ.Ο.Υ., βάσει της οποίας αποδεικνύεται το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα.
12. Οι αιτήσεις αποφοίτων Ειδικών Σχολείων για εισαγωγή τους στις ΕΠΑ.Σ. Ο.Τ.Ε.Κ. πρέπει να συνοδεύονται από υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 στην οποία οι υποψήφιοι θα δηλώνουν ότι μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από το περιεχόμενο της πρακτικής άσκησης σε τουριστικές επιχειρήσεις που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του προγράμματος σπουδών.
Από τα παραπάνω δικαιολογητικά τα 1,2,3,4,5 είναι υποχρεωτικά. Το δικαιολογητικό 11 είναι υποχρεωτικό για τις ειδικότητες «Ξενοδοχειακών και Επισιτιστικών Υπηρεσιών» και Μαγειρικής Τέχνης» της ΕΠΑ.Σ. Γαλαξειδίου. Ελλιπή δικαιολογητικά δεν θα γίνονται δεκτά.

Η Προκήρυξη και πληροφορίες για την επιλογή υποψηφίων στον Οργανισμό Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, παρέχονται στα Κεντρικά Γραφεία του Οργανισμού (Δραγατσανίου 4, ΑΘΗΝΑ Τ.Κ. 105 59), τηλέφωνα:             210-3244578                  210-3250977       ή στις παρακάτω Διευθύνσεις των Εκπαιδευτικών μονάδων
του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης:
ΕΠΑ.Σ.- Ι.Ε.Κ. Αναβύσσου, Ξενοδοχείο “ΞΕΝΙΑ-ΗΛΙΟΣ” 49ο χλμ. Παραλιακής Λεωφόρου Αθηνών - Σουνίου, τηλ.:             22910-36998      , 37009, 42294, 37024.
ΕΠΑ.Σ. -Ι.Ε.Κ. Ηρακλείου, Ξενοδοχείο “ΞΕΝΙΑ-ΗΛΙΟΣ” Κοκκίνι Χάνι Ηρακλείου Κρήτης, τηλ.:            2810- 7613 63                  2810-332927      .
ΕΠΑ.Σ. Μακεδονίας - Ι.Ε.Κ. Θεσσαλονίκης, Ξενοδοχείο “ΞΕΝΙΑ-ΗΛΙΟΣ” Παραλία Περαίας- Θεσσαλονίκη, τηλ.:             23920-23257      , 25551,             23920-75919      .
ΕΠΑ.Σ.- Ι.Ε.Κ. Ρόδου, Ξενοδοχείο “ΘΕΡΜΑΙ” Αλεξάνδρου Διάκου 1 Ρόδος, τηλ.: 22410-74445-6,            22410-24353      .
ΕΠΑ.Σ. -Ι.Ε.Κ. Κέρκυρας, Ξενοδοχείο “ΔΕΜΠΟΝΟΣ” Γουβιά Κέρκυρας, τηλ.:             26610-91541      ,            26610- 90030      .
ΕΠΑ.Σ. Γαλαξειδίου, Γαλαξείδι Φωκίδας, τηλ.: 22650-41997-8.
ΕΠΑ.Σ. Θράκης, Ξενοδοχείο “THALASSA HOTEL”, 2ο χλμ. Λεωφ. Αλεξανδρούπολης- Κομοτηνής, τηλ.            25510-25288      .
ΕΠΑ.Σ.-I.E.K. Ναυπλίου, “Κωνσταντοπούλειο Μέγαρο”, Δαναού 29, 212 00 Άργος. τηλ.:            27510-20115      , 20127.
Ι.Ε.Κ. Αθήνας, Φαραντάτων 4 Αμπελόκηποι Αθήνας, τηλ:             210-7782655       (για πληροφορίες μόνο, όχι κατάθεση δικαιολογητικών).
Επίσης στους κατά τόπους Δήμους και στα Γραφεία του Ε.Ο.Τ.
Ειδικά για το εκπαιδευτήριο της Θράκης στην Αλεξανδρούπολη , πριν προσέλθετε σε αυτό, επικοινωνήστε στο τηλ.:             25510-25288       ή             25510-22838      ).


Αρχειοθήκη ιστολογίου