Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Ιορδάνης Τζαμτζής: Υπογράφηκε η εκπόνηση της οριστικής μελέτης για το Φράγμα του Αλμωπαίου ποταμού»



 
  Την Δευτέρα 27 Μαΐου 2013 υπογράφηκε η σύμβαση εκπόνησης της οριστικής μελέτης για την κατασκευή του Φράγματος του Αλμωπαίου Ποταμού μεταξύ της κοινοπραξίας  εταιρειών «Ρόϊκος – Υδρονομική», η οποία έδωσε ποσό έκπτωσης 50.09%, και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.
 Ο χρόνος ολοκλήρωσης της εκπόνησης της μελέτης είναι 20 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης. Ο Προϋπολογισμός της μελέτης μετά την έκπτωση 50.09% ανέρχεται στο 1.895.234,64 Ευρώ.
 Μετά την ολοκλήρωση της μελέτης στο πέρας των 20 μηνών ανοίγει πλέον ο δρόμος για την ένταξη και τη χρηματοδότηση του έργου σε πρόγραμμα,  ώστε να κατασκευαστεί ένα πολύ μεγάλο και ιδιαίτερα σημαντικό από πολλές πλευρές, έργο στο Νομό Πέλλας.
  Ο κ. Τζαμτζής, ο οποίος από την περίοδο της Δημαρχείας του στη Σκύδρα και όλα τα χρόνια που είναι Βουλευτής αγωνίζεται για την υλοποίηση αυτού του έργου, το οποίο είναι πολλαπλού σκοπού, δηλαδή αρδευτικό αντιπλημμυρικό, περιβαλλοντικό και υδροηλεκτρικό, είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος γιατί μετά από πάρα πολλές δυσκολίες, προβλήματα και εμπόδια, ακόμη και από το ίδιο το Υπουργείο με προηγούμενες ηγεσίες, όπως η κα. Μπατζελή που απένταξε το έργο, σήμερα πλέον έχει υπογραφεί η σύμβαση για την υλοποίηση της οριστικής μελέτης του έργου.
 Να σημειωθεί ότι τα χρήματα που είχαν εγκριθεί από το 2009, ήταν 3.400.000 Ευρώ, αλλά σήμερα με την έκπτωση που έχει δοθεί η εκπόνηση της μελέτης θα κοστίσει 1.895.234,64 Ευρώ. 
 

Αρχειοθήκη ιστολογίου