Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Μάθανε ότι…., και ήρθε και ο Σόρος

Πουλάμε σε τιμή ευκαιρίας

Η περίπτωσή της Ελλάδας θυμίζει εκείνη τη φοβερή ατάκα, «αγοράκι το φρούτα βγάζει η Καλαμάτα», μόνο που στην προκειμένη περίπτωση το «αγοράκι» δεν απαντά… μούσμουλα, όπως στην ταινία ο Εξαρχάκος, αλλά χρέος. Και τι χρέος, 340 δισεκατομμύρια λαχταριστά ευρώ, το οποίο κάτω από… σωστή καθοδήγηση μπορεί να μας οδηγήσει στη χρεοκοπία. Για όσους δεν κατάλαβαν, η Ελλάδα παράγει χρέος και μετά το… πουλάει σε καλή τιμή. Είναι προφανές ότι πριν από λίγο καιρό ο Ρουμπινί και μόλις χθες ο Σόρος, δεν μας επισκέφθηκαν για να δουν από κοντά το Μουσείο της Ακρόπολης, ούτε βέβαια για να ακούσουν τις βαθυστόχαστες αναλύσεις του Παπακωνσταντίνου. Ο Σόρος μάλιστα δεν θα σπαταλούσε τον πολύτιμο χρόνο του για να αγοράσει ιδέες. Για δουλειά ήρθε ο άνθρωπος και για να μας… εξυπηρετήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Για όσους δεν κατάλαβαν ούτε αυτό, πουλάμε σε τιμή ευκαιρίας λίγο πριν την εκποίηση και είναι φυσικό να δεχόμαστε προσφορές από «φιλάνθρωπους», όπως ο επισκέπτης του Πρωθυπουργού, ο οποίος πασχίζει για την υγεία της διεθνούς οικονομίας.

Πηγή: Statesmen.gr

ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΝΙΟ Η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΘΕΛΕΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ



ΓΑΤΟΣ:ΑΠΟ ΔΩ ΤΟ ΦΕΡΝΕΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΤΟ ΓΥΡΙΖΕΙ , Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Παμπούκης: «Ύστατη λύση οι εκλογές»
Οι εκλογές αποτελούν ύστατη λύση, «όταν ο πρωθυπουργός κρίνει ότι δεν υπάρχουν οι πολιτικές και κοινωνικές προϋποθέσεις για να επιτελέσει το εθνικό του καθήκον», τονίζει σε συνέντευξή του στη «Real News» ο υπουργός Επικρατείας κ. Χάρης Παμπούκης, ενώ τάσσεται υπέρ ενός προσκλητηρίου από τον πρωθυπουργό σε δυνάμεις και πρόσωπα εκτός ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση.
«Το προσκλητήριο στους αρίστους είναι διαρκές… Η κρίση θέλει λύσεις και δεν ανέχεται στερεότυπα. Έχουμε πρωθυπουργό ο οποίος έχει αποδείξει ότι τολμά και δεν εγκλωβίζεται σε στερεότυπα», σημειώνει ο κ. Παμπούκης και υπογραμμίζει ότι θα χρειαστούν γενναίες αποφάσεις και πως η νέα φάση θέλει εθνική συνεννόηση για μια εθνική προσπάθεια.
Σε ερώτηση αν θα συσταθεί προανακριτική επιτροπή για τη SIEMENS απαντά ότι «η συζήτηση για σύσταση προανακριτικής δεν αποφεύγεται και θα γίνει».
Για το οικονομικό επιτελείο τονίζει ότι χρειάζεται σταθερότητα και βελτίωση της αποτελεσματικότητας και σημειώνει ότι «πρέπει να κοιτάξουμε τα έσοδα, να παράσχουμε κίνητρα όπου πρέπει να είμαστε διεθνώς ανταγωνιστικοί. Θέλει μίγμα πολιτικών και γνώση της αγοράς, η οποία συνήθως αντιδρά καλύτερα στα κίνητρα».

kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΖΗΤΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ

ΚΑΙ Η ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΖΗΤΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ.
ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΗΝ ΕΕ;
ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ;
ΕΙΝΑΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΡΟΣ ΕΝΟΣ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ.
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΟΧΗ ΤΗΣ ΕΕ, ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΕΕ. ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ.
ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΙΑΣΕΙ ΠΑΤΟ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΚΟΛΛΑΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ  ΓΙΑΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΚΡΙΒΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ, ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ...

Αιχμές κατά Κ. Καραμανλή από Γ. Αλογοσκούφη η αλλιώς... ΟΥΔΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ

Αιχμές κατά Κ. Καραμανλή από Γ. Αλογοσκούφη

«Εγώ ήθελα να λάβω μέτρα αλλά κανένας άλλος στην κυβέρνηση δεν ήθελε»

Αιχμές κατά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή διατυπώνει για τις εξελίξεις στην οικονομία, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης με δηλώσεις του στο ΒΗΜΑ της Κυριακής.

«Εγώ ήθελα να λάβω μέτρα διότι έβλεπα την κατάσταση της Οικονομίας, αλλά κανένας άλλος στην κυβέρνηση δεν ήθελε» αναφέρει ο πρώην υπουργός και προσθέτει ότι ο τότε πρωθυπουργός του έλεγε «άστο για αργότερα», λόγω της ισχνής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και τις αντιδράσεις υπουργών και βουλευτών.

Από το 2004 Ευρωπαίοι αξιωματούχοι πίεζαν λόγω των μεγάλων ελλειμμάτων για προσφυγή στο ΔΝΤ, όπως αποκαλύπτει ο Γ. Αλογοσκούφης, αλλά η πρόταση δεν έγινε δεκτή και προτιμήθηκε «η ήπια προσαρμογή».

Πηγή: Newsbeast.gr

Φοροδιαφυγή που φτάνει το 500% "ξεσκέπασε" το ΣΔΟΕ - Μεγαλογιατροί και δικηγόροι στις λίστες με τους υπόπτους

ΓΑΤΟΣ: ΑΠΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ.  ΤΑ  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ  ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ. ΟΙ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ....
 
Μέγεθος κειμένου

 

 

    - Η αύξηση αυτή αφορά μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2011
    - Μεγαλογιατροί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι και μηχανικοί πάλι στη λίστα υπόπτων
    - Δήλωναν φτωχά εισοδήματα και είχαν μεγάλη ακίνητη περιουσία
    - Τα πρόστιμα φθάνουν τα 16,3 εκατομμύρια ευρώ

    Από τον έλεγχο που πραγματοποίησε το ΣΔΟΕ για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους στην Περιφέρεια Θεσσαλίας προκύπτει ότι διπλασιάστηκαν οι παραβάσεις που αφορούν σε πλαστά και εικονικά στοιχεία, τεράστια αύξηση της φοροδιαφυγής στην διακίνηση αγαθών η οποία φθάνει και το 500%(!), παραβατικότητα σε επιχειρήσεις που φθάνει το 35% παρότι έχουν υπερδιπλασιαστεί οι έλεγχοι, και πρόστιμα που φθάνουν τα 16,3 εκ ευρώ.

    Όλα αυτά συνθέτουν την εικόνα της παραβατικότητας στην περιοχή. Όπως αναφέρεται σήμερα σε ρεπορτάζ της εφημερίδας "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" της Λάρισας, που παραθέτει και τα σχετικά στοιχεία, με λίστες ονομάτων που προέκυψαν από διασταυρώσεις στοιχείων με εξειδικευμένα κριτήρια επικινδυνότητας και πληροφοριών, από καταγγελίες πολιτών, εντοπίστηκε αυξημένη σε έκταση και εύρος φοροδιαφυγή σε συγκεκριμένες δραστηριότητες και ομάδες φορολογουμένων.

    Την ίδια στιγμή ισχυρό δείχνει να είναι, το πλήγμα που δέχεται η επώνυμη φοροδιαφυγή, καθώς το ΣΔΟΕ έχοντας προχωρήσει σε εξονυχιστικούς ελέγχους σε μεγαλογιατρούς, δικηγόρους, συμβολαιογράφους μηχανικούς και άλλες επαγγελματικές ομάδες, αποκάλυψε περιπτώσεις αναντιστοιχίας των εισοδημάτων που δηλώνονται με την ακίνητη περιουσία που διαθέτουν και τις υψηλές δαπάνες σε σχέση με τα δηλούμενα μικρά κέρδη, με αποτέλεσμα να ζητήσει την συνδρομή των τραπεζών για το άνοιγμα των λογαριασμών τους.

    Ο προϊστάμενος της Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΣΔΟΕ, Παν. Παπακωνσταντίνου, ανέφερε πως προς το παρόν δεν υπάρχει απτό αποτέλεσμα λόγω της χρονοβόρου διαδικασίας, αλλά είναι θέμα χρόνου να έρθουν στην επιφάνεια εισοδήματα που φοροδιαφεύγουν και να βρεθούν οι υπαίτιοι αντιμέτωποι με ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.

    Πηγή: Newsit.gr

    Γ. Μιχελάκης: «Το χρώμα της λάσπης είναι πράσινο»


    «Το χρώμα της λάσπης είναι πράσινο. Οι αθλιότητες που εκπορεύονται, εδώ και ημέρες, από προπαγανδιστές του ΠΑΣΟΚ για…. δήθεν γαλάζιο υπουργό, με καταθέσεις 178… ανύπαρκτων εκατ. σε ξένη Τράπεζα, αποδεικνύονται τελικά τεράστιο πολιτικό σκάνδαλο», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ.», Γιάννης Μιχελάκης.

    Ο κ. Μιχελάκης μίλησε για «ασύστολα ψεύδη», που είχαν σκοπό να αποπροσανατολίσουν το λαό από το σκάνδαλο του ΠΑΣΟΚ στα υποβρύχια για να πετύχουν επικοινωνιακό συμψηφισμό.

    Όπως αναφέρει» σύμφωνα με δελτίο Τύπου της εφημερίδας «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ», εκπρόσωπος του κ. Παπακωνσταντίνου παραδέχεται ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει κανένα στοιχείο για υπουργό «φάντασμα» με 178 εκατ.

    Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ οφείλει να ζητήσει άμεσα συγνώμη.

    Γιατί με μεθοδεύσεις αδίστακτης προπαγάνδας και συκοφαντίας προκαλεί και προσβάλλει τη νοημοσύνη του λαού, επιχειρώντας να τον αποπροσανατολίσει.

    Όσον αφορά στη νέα λάσπη που εκτοξεύουν για δήθεν «ενδοκομματική κόντρα

    Κάτω από το 2% η διαφορά του ΠΑΣΟΚ από την ΝΔ

    06.04.2011REPORTER


    Στα όρια της… εξαϋλωσης κινείται πλέον η δημοσκοπική διαφορά ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, καθώς η μέτρηση της «MRB» για τη «Real News», δείχνει την ψαλίδα να έχει κλείσει στο +1,8%, υπέρ του κυβερνώντος κόμματος.
    Σύμφωνα λοιπόν με τη δημοσκόπηση, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 22,4%, έναντι 20,6% της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ με 8,2%, ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός με 6,9% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,7%.
    Τα ευρήματα της δημοσκόπησης της «MRB», έρχονται να επιβεβαιώσουν τα αποτελέσματα και άλλων, πρόσφατων δημοσκοπήσεων, άλλων εταιρειών, που όλες, ανεξαρτήτως των αριθμητικών δεδομένων στο επίπεδο της πρόθεσης ψήφου, δείχνουν τη διαφορά του ΠΑΣΟΚ από τη Νέα Δημοκρατία να συρρικνώνεται, περίπου σταθερά, ανά μήνα.

    Πηγή:  Statesmen.gr

    Ξέρει ο Παπακωνσταντίνου τον… Cavallo;

    06.04.2011ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ


    Αν βρεθείτε στην Αργεντινή και ρωτήσετε να σας πουν αν γνωρίζουν κάποιον κύριο με το όνομα Domingo Cavallo, στην καλύτερη περίπτωση θα σας κοιτάξουν περιφρονητικά και θα συνεχίσουν το δρόμο τους. Ωστόσο, έχει σημασία να μάθει γι αυτόν τον κύριο ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, όχι τόσο γιατί ήταν στην ίδια θέση όταν η Αργεντινή πέρασε την πόρτα του ΔΝΤ, αλλά γιατί επί των ημερών του ο αριθμός των θυμάτων της κρίσης ξεπέρασε τους 25 χιλιάδες. Σήμερα ο συνάδελφος του δικού μας υπουργού ζει(με ή χωρίς τύψεις δεν έχει σημασία) στις ΗΠΑ.
    Η περίπτωση του κυρίου Παπακωνσταντίνου δεν είναι ίδια- άλλωστε οι Έλληνες δεν έχουμε βιώσει ακόμα τις συνέπειες- αλλά είναι παρόμοια. Χρησιμοποιεί τα Μέσα διαμορφώνοντας στη κοινή γνώμη ένα κλίμα οικονομικού ρεαλισμού, το οποίο σ’ ένα φοβισμένο κόσμο δημιουργεί την αίσθηση της αναγκαιότητας, ενώ ταυτόχρονα η κυβέρνηση έρχεται συμπληρωματικά να συνδράμει το έργο του προβάλλοντας το ιδεολόγημα της κάθαρσης. Έτσι κάθε φορά που ετοιμάζονται να πάρουν μέτρα «σκάει» κι ένα σκάνδαλο από το παρελθόν, ώστε να γίνει «πασατέμπος» για να περνάει ο χρόνος και να στρέφεται το ενδιαφέρον αλλού.
    Όπως φαίνεται, όμως, το ιδεολόγημα καταρρέει και μαζί του καταρρέουν και τα διλήμματα περί πτώχευσης, τα οποία χρησιμοποιούν για να φοβίσουν και να πανικοβάλουν. Ο κόσμος, παρά την προπαγάνδα, αρχίζει να αντιλαμβάνεται ότι ο εξορθολογισμός του ελλείμματος και η αποπληρωμή του χρέους είναι ανέφικτα. Με την ακολουθούμενη πολιτική είναι βέβαιο ότι, η Ελλάδα θα έχει χρεοκοπήσει μέχρι το 2013. Μέχρι τότε, και αυτό θα πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψη τους οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, θα εκτιναχθεί η ανεργία, θα υποβαθμισθεί κοινωνικά η μεσαία τάξη και η φτώχια θα θυμίζει «τσουνάμι» που στο πέρασμα του δεν θα αφήσει τίποτα όρθιο.
    Το ΠΑΣΟΚ ως «Κίνημα», θα πρέπει να σκεφθεί σοβαρά τη συμμετοχή του στη μετατροπή της χώρας σε οικόπεδο την οποία σχεδιάζει ο κύριος Παπακωνσταντίνου με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργικού Συμβουλίου. Να σκεφθεί σοβαρά αν το εθνικό συμφέρον συνάδει με μια κυβέρνηση η οποία λειτουργεί και συμπεριφέρεται ως υπάλληλος, τον οποίον μάλιστα ελέγχει η τρόικα για την αποδοτικότητά του. Αν πιστεύουν τα στελέχη και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ότι, στηρίζοντας τον κύριο Παπακωνσταντίνου στηρίζουν τη κοινωνία, ας ψάξουν να μάθουν τι απέγινε ο Cavallo και όλοι εκείνοι που στήριζαν την πολιτική του.

    Πηγή: Statesmen.gr

    40 δισ. ευρώ καταθέσεις στις τράπεζες έφυγαν στο εξωτερικό ή έγιναν χρυσός!

    ΓΑΤΟΣ:  Λεφτά όσοι είχαν τα έβγαλαν έξω, ενώ ο Παπανδρέου φορολογεί τους Έλληνες για να μαζέψει χρήματα. Φορολογεί όμως τους μή έχοντες και μή κατέχοντες



    κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσεικλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει

    Άδειασαν τα Ταμεία των Τραπεζών από ρευστό. Κατά 40 δισ. ευρώ μειώθηκαν οι ιδιωτικές καταθέσεις στις τράπεζες και από αυτά, τα 34 δισ. έκαναν «φτερά», κατά το πρώτο εξάμηνο του 2010. Οκτώ δισεκατομμύρια ευρώ έγιναν καταθέσεις στο εξωτερικό, κυρίως της Αγγλίας και της Κύπρου, αλλά και έντοκα γραμμάτια και χρυσός!
    Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από τη μελέτη της Διεύθυνσης Στρατηγικής και Οικονομικής Ανάλυσης της Εθνικής Τράπεζας, σύμφωνα με την οποία Ελλάδα και Ιρλανδία είχαν τις μεγαλύτερες απώλειες καταθέσεων μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης.
    Εκτιμάται μάλιστα, ότι η μείωση των καταθέσεων αναμένεται να συνεχιστεί το 2011 με σημαντικά ηπιότερο ρυθμό, ενώ η ανάκαμψη θα αρχίσει σταδιακά απο τα τέλη του 2012.
    Σημειώνεται ότι τα ελληνικά νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις βρέθηκαν από τις αρχές του 2009 - και για πρώτη φορά μετά την είσοδό της χώρας στην ΟΝΕ- σε κατάσταση χρηματοδοτικού ελλείμματος καθώς το διαθέσιμο εισόδημα και ο δανεισμός τους δε μπορούσαν να καλύψουν τις καταναλωτικές και επενδυτικές τους δαπάνες καθώς και τις ανάγκες αποπληρωμής του χρέους τους. Ως εκ τούτου αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν τμήμα του αποθέματος του χρηματοπιστωτικού πλούτου τους, το οποίο αποτελείται ως επί το πλείστον από τραπεζικές καταθέσεις για κάλυψη της τρέχουσας δαπάνης τους.

    Πηγή:  Eklogika.gr

    Όταν το δίκιο… πνίγει το ΠΑΣΟΚ

    06.04.2011ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ

    Τα σενάρια αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδος ολοένα και αυξάνονται σε διάφορα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Μετά το Bloomberg και το Spiegel, σειρά πήρε η γερμανική έκδοση της Financial Times να κάνει αναφορά στην πιθανότητα «κουρέματος» της αξίας των Ελληνικών ομολόγων.
    Πριν από ένα και πλέον χρόνο η διακίνηση τέτοιων προβλέψεων για χρεοκοπία της Ελλάδος ερμηνεύονταν δικαίως ως κακόβουλες επιθυμίες κάποιων κερδοσκόπων κατά της χώρας μας, αφού τα «γεράκια» των αγορών είχαν άμεσο συμφέρον από μια τέτοια εξέλιξη. Η διάψευση των σεναρίων τότε ήταν απολύτως δικαιολογημένη, διότι η ελληνική κυβέρνηση μόλις ξεκινούσε την προσπάθειά της να συμμαζέψει το δημοσιονομικό έλλειμμα μέσω της εφαρμογής του μνημονίου.
    Τότε, στη αρχή της προσπάθειας, υπήρχε η ελπίδα, έστω και αμυδρή, ότι με την εφαρμογή των σκληρών, και επαχθών για το κοινωνικό σύνολο, μέτρων θα δημιουργούνταν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για τη σταδιακή έξοδο από την κρίση. Είχε το ηθικό και πολιτικό δικαίωμα η κυβέρνηση, όπως και οι ξένοι σύμμαχοί μας που εμπνεύστηκαν το μνημόνιο να λένε «περιμένετε πρώτα να δείτε τα αποτελέσματα και μετά μας καταδικάζετε».
    Ένα χρόνο μετά την εφαρμογή του μνημονίου είναι πλέον κοινή η διαπίστωση πως οι στόχοι που είχαν τεθεί δεν επιτυγχάνονται. Τα προϋπολογισμένα έσοδα του κράτους έχουν πέσει έξω, η ύφεση είναι βαθύτερη από τις αρχικές προβλέψεις, οι εισπρακτικοί μηχανισμοί υπολειτουργούν, η ανεργία εκτοξεύεται. Όσο καλόπιστα και αν θέλει κανείς να προσεγγίσει τις πολιτικές της κυβέρνησης και τις διαβεβαιώσεις της, όπως και αυτές του ΔΝΤ ή της ΕΕ, ότι δεν τίθεται θέμα ανδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, τα νούμερα είναι αμείλικτα.
    Ακόμα και αυτή η πρόσκαιρη ανάσα που δόθηκε από τις αποφάσεις στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για επιμήκυνση της αποπληρωμής του χρέους και την μείωση του επιτοκίου κατά μια μονάδα εξανεμίστηκε με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για αύξηση του Euribor κατά 1%.
    Δεν είναι μόνον οι κερδοσκόποι που προβλέπουν τη χρεοκοπία της Ελλάδος, αλλά και συμπολιτευόμενοι βουλευτές. Εκτός και αν η Βάσω Παπανδρέου… τρελάθηκε ξαφνικά ή έχει κάποιο άγνωστο μυστικό fund και έχει ποντάρει υπέρ της πτώχευσης της Ελλάδος. Απλώς και αυτή, ως έμπειρη πολιτικός, διαπιστώνει πως μετά τα δείγματα γραφής της κυβερνητικής πολιτικής και την αναποτελεσματικότητα των μέτρων του μνημονίου δεν βγαίνουν τα νούμερα.
    Αυτή τη φορά, τα χαρτιά είναι ανοιχτά, “the chips are on the table”, και οι οιωνοί δεν είναι οι καλύτεροι για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας. Άλλο οι πιέσεις των κερδοσκόπων και οι «Κασσάνδρες» που ποντάρουν εναντίον της Ελλάδος, και άλλο οι πραγματικοί αριθμοί μετά την εφαρμογή του «σωτήριου» μνημονίου, δυστυχώς.

    Πηγή: Statesmen.gr

    Στη Βουλή η δικογραφία για τα υποβρύχια

    Δημοσίευση 06/04/2011

    Στη Βουλή διαβιβάστηκε η δικογραφία για τα υποβρύχια.
    Είναι ενοποιημένη και αφορά στην απευθείας ανάθεση της ναυπήγησης των τεσσάρων υποβρυχίων τύπου 214, καθώς και του εκσυγχρονισμού τριών υποβρυχίων τύπου 209 "ΠΟΣΕΙΔΩΝ" στις γερμανικές εταιρίες HDW και Ferrostaal, με κύριο ανάδοχο τα Ελληνικά Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.
    Η ογκωδέστατη δικογραφία, που αποτελείται από πενήντα φακέλους, έχει αναπαραχθεί και έχει ήδη δοθεί στα κόμματα.
    Τις επόμενες μέρες οι πτέρυγες της Βουλής θα προτείνουν και θα αποφασίσουν για τον τρόπο κοινοβουλευτικής διερεύνησης της υπόθεσης, η οποία αρχίζει από το 1999 και εκτείνεται ως το 2009.
    Σύμφωνα με πληροφορίες, στην δικογραφία αναφέρεται ονομαστικώς μόνο το όνομα του πρώην υπουργού, Άκη Τσοχατζόπουλου, ενώ γίνεται αναφορά σε "λοιπά μέλη της κυβέρνησης που αποφάσισαν την υπογραφή των συμβάσεων, καθώς και μελών των κυβερνήσεων που κατά καιρούς επόπτευαν την υλοποίηση τους, αφού δεν επαναδιαπραγματεύτηκαν, ούτε τροποποίησαν τις συμβάσεις".
    Όπως είναι γνωστό, η ΝΔ έχει ζητήσει ήδη έρευνα από εξεταστική επιτροπή, αλλά από τα επιτελεία του κυβερνώντος κόμματος διοχετεύεται ότι «όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά».
    Υπενθυμίζεται ότι, για τη σύστασης προκαταρκτικής επιτροπής απαιτούνται τριάντα υπογραφές και 151 ψήφοι στην ολομέλεια.

    Πηγή:  Newsbomb.gr

    Ντρέπομαι πια με τόσους πτυχιούχους νέους, άνεργους!

    Δημοσίευση 06/04/2011
    Τα βιογραφικά που φτάνουν καθημερινά στο γραφείο μου, είναι δεκάδες. Νέα παιδιά που ονειρεύονται να γίνουν δημοσιογράφοι, μου ζητάνε να ρίξω απλώς μια ματιά στα προσόντα τους και να τα έχω "υπ'όψην"!
    Το πιο "φτωχό" από αυτά τα βιογραφικά έχει συνήθως ... μόνο ένα πτυχίο από Σχολή Δημοσιογραφίας και ... μόνο δύο ξένες γλώσσες! Γιατί στην συντριπτική τους πλειοψηφία τα παιδιά αυτά διαθέτουν σπουδές και γνώσεις που με κάνουν να... ντρέπομαι!
    Ντρέπομαι πια να απορρίπτω και να κλειδώνω σε ένα συρτάρι, ανύμπορος να βοηθήσω αφού στον χώρο μας δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ περιθώριο για πρόσληψη νέων εργαζομένων! Το μεγάλο στοίχημα είναι να χαθούν όσο το δυνατόν λιγότερες θέσεις εργασίας από τις υπάρχουσες ή -στην πιο αισιόδοξη περίπτωση!!- να βρεθεί ένας τρόπος να απορροφηθούν κάποιοι από τους ήδη ανεργους δημοσιογράφους!
    Ντρέπομαι και θυμώνω για τα αμέτρητα χρόνια σπουδών, την σωματική και πνευματική κούραση, τις στερήσεις και τις θυσίες των γονιών αλλά και των ίδιων, με στόχο "να γίνει το όνειρο πραγματικότητα"!
    Αν με ρωτήσετε ποιό είναι το μεγαλύτερο έγκλημα αυτών που οδήγησαν την Ελλάδα στην σημερινή της κατάσταση, θα σας απαντήσω χωρίς δεύτερη σκέψη ότι είναι αυτό ακριβώς: το ότι έχουν στερήσει από τους νέους ανθρώπους το δικαίωμα να ονειρεύονται!
    Ο γιος μου είναι ένας από τους μαθητές που σε έναν μήνα από σήμερα θα δώσουν Πανελλαδικές Εξετάσεις "κυνηγώντας το όνειρο"! Και δεν ξέρετε πόσο μελαγχολώ, όταν περνάει από το μυαλό μου η σκέψη "άραγε, πώς θα είναι η Ελλάδα όταν αυτά τα παιδιά τελειώνουν τις σπουδές τους σε 4-5 χρόνια;".
    Η δική του απάντηση όμως, γεμάτη από την άγνοια κινδύνου και το πάθος των 18 του χρόνων, με επαναφέρει αμέσως στην... τάξη: "Μην ανησυχείς! Μπορεί εσείς να τα κάνατε ΣΚΑΤΑ, αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε και θα τα καταφέρουμε!".
    Μακάρι!!!
    Κώστας Χαρδαβέλλας
     
    Πηγή: Newsbomb.gr

    Κουβέλης: «Η χώρα πορεύεται χωρίς σχέδιο και πιλότο»

     
    Την εκτίμησή του ότι «η χώρα πορεύεται χωρίς σχέδιο και πιλότο» διατύπωσε με σημερινή δήλωσή του ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης.
    Ο κ. Κουβέλης πρόσθεσε ότι «η αγορά στέγνωσε. Τα λουκέτα απειλούν την πλειονότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Η ανεργία καλπάζει ενώ η κυβέρνηση δεν μπορεί διαρκώς να δημιουργεί τεχνητή ευφορία και να διαψεύδεται από την ίδια την αδυσώπητη πραγματικότητα».

    www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Αποκλείουν οι Βρυξέλλες αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

     
    Κατηγορηματικά διέψευσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Αμαντέο Αλταφάζ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου οικονομίας, Όλι Ρεν, τη διενέργεια διαβουλεύσεων με τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφορικά με το δημόσιο χρέος της Ελλάδας.
    Ο κ. Αλταφάζ δήλωσε ότι παρά τα όσα λέγονται και γράφονται, η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε σωστή τροχιά και πως αυτό καταγράφεται και από τις τριμηνιαίες αξιολογήσεις και τους ελέγχους που διενεργεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
    «Η Επιτροπή στηρίζει απόλυτα τις Ελληνικές Αρχές στις προσπάθειες εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους της χώρας και μεταρρύθμισης της οικονομίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου, σημειώνοντας ότι στόχος είναι η Ελλάδα «να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό στις αγορές, με λογικούς όρους δανεισμού».
    Τέλος, ερωτηθείς ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, τι σκοπεύει να κάνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αν μετά το 2012 η Ελλάδα δεν έχει καταφέρει να επιστρέψει στις αγορές, αρνήθηκε να απαντήσει λέγοντας ότι οποιαδήποτε απάντηση συνιστά «σπέκουλα» και επανέλαβε ότι «η Ελλάδα, από τη δική της πλευρά, εκπληρώνει τα συμφωνηθέντα».
    Εξάλλου, σε ό,τι αφορά τα σενάρια περί οικονομικής ενίσχυσης της Πορτογαλίας, ο Α. Αλταφάζ επανέλαβε ότι δεν έχει υπάρξει κανένα επίσημο αίτημα από την Πορτογαλική κυβέρνηση, και ως εκ τούτου καμία διαβούλευση δε διενεργείται στο πλαίσιο της ΕΕ για ευρωπαϊκή αρωγή.


    Πηγή:  kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Άκης και ΚΥΣΕΑ στο στόχαστρο για τα υποβρύχια

    Τη διερεύνηση πιθανών ευθυνών για τον πρώην υπουργό Εθνικής Αμύνης, Άκη Τσοχατζόπουλο και για άλλα πρώην μέλη κυβερνήσεων, φτάνοντας μέχρι και τον πρωθυπουργό, ζήτησε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αθανάσιος Κατσιρώδης. Για μεγάλο φαγοπότι έκανε λόγο ο Γ. Παπαντωνίου
    Στη Βουλή διαβίβασε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αθανάσιος Κατσιρώδης τη δικογραφία για την υπόθεση των υποβρυχίων.
    Ειδικότερα, ο κ. Κατσιρώδης ζητεί να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του Ακη Τσοχατζόπουλου και άλλων μελών της κυβέρνησης Σημίτη, που συναποφάσισαν την απευθείας ανάθεση της ναυπήγησης τεσσάρων υποβρυχίων τύπου 214 σε γερμανικά ναυπηγεία και γερμανική εταιρεία και συγκεκριμένα στην εταιρεία HDW/Ferrostaal.
    Επίσης, ζητεί να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες για την απευθείας ανάθεση εκσυγχρονισμού άλλων τριών υποβρυχίων τύπου Ποσειδών στην ίδια γερμανική εταιρεία, όπως επίσης για την υπογραφή της σύμβασης του αντισταθμιστικού οφέλους.
    Παράλληλα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητεί να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες των επομένων κυβερνήσεων που ασχολήθηκαν με τα θέματα υλοποίησης των συμβάσεων αυτών και ενδεχομένως είχαν την δυνατότητα για επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων και ενεργοποίηση των ρητρών.
    Σημειώνεται πάντως, ότι στο σχετικό διαβιβαστικό έγγραφο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών προς τον Άρειο Πάγο αναφέρεται, ότι “η απόφαση του υπουργού Εθνικής Αµυνας, Ακη Τσοχατζόπουλου, εγκρίθηκε, εν συνεχεία, µε την από 26-7-1999 απόφαση του ΚΥΣΕΑ”, όπου θεσμικά, λαμβάνουν μέρος κι άλλοι υπουργοί, καθώς και ο πρωθυπουργός.
    Ωστόσο, παραµένει ανοιχτό το κεφάλαιο της δικαστικής διερεύνησης για τα µη πολιτικά πρόσωπα, οι πράξεις και οι παραλείψεις των οποίων δεν καλύπτονται από τον σύντοµο χρόνο παραγραφής των πρώην υπουργών.

    Γ. Παπαντωνίου: Έγινε μεγάλο φαγοπότι
    Ο Γιάννος Παπαντωνίου μιλώντας στο Βήμα 99.5 τόνισε ότι έγινε μεγάλο φαγοπότι από το 1998 και συνεχίστηκε μέχρι και σήμερα.
    "Όσοι προσπάθησαν να με συνδέσουν με δύσοσμες υποθέσεις, γελοιοποιήθηκαν", υποστήριξε σχετικά με την υπόθεση, σημειώνοντας ότι προφανώς και δεν υπέπεσε κάτι στην αντίληψή του.
    "Εξάλλου, οι Γερμανοί έκαναν 10 χρόνια για να υποπέσει στη δική τους και το φαγοπότι οργανώθηκε στη Γερμανία", είπε και τόνισε ότι "Η υπόθεση είναι από το 1998. Εγώ έγινα υπουργός το 2002. Μετά ο κ. Σπηλιωτόπουλος, ο κ. Μεϊμαράκης και τώρα ο κ. Βενιζέλος. Προφανώς σε όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου εξετελείτο αυτό το φαγοπότι".
    "Δυστυχώς, αυτή είναι η πραγματικότητα και προφανώς πρόκειται για μεγάλο σκάνδαλο, απ' ό,τι αντιλαμβάνομαι, και γι' αυτό πρέπει να ελεγχθεί σε βάθος", υπογράμμισε.

    Πηγή: News247.gr

    ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ Ο ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ-ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

        Ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός θεωρείται, από αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες, η υπογραφή της Συμφωνίας Κατανόησης, ανάμεσα στη ΔΕΠΑ και την αντίστοιχη εταιρεία φυσικού αερίου του Αζερμπαϊτζάν, SOCAR, κατά την επίσκεψη του Κάρολου Παπούλια, στο Μπακού.

        "Πρόκειται", όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο αγγλικό κείμενο της συμφωνίας, "για το πρώτο καθοριστικό βήμα για το άνοιγμα του νότιου διαδρόμου διέλευσης του αζέρικου φυσικού αερίου πρός την Ευρώπη".

        Σχετική επισήμανση έκαναν στις διαδοχικές τους δηλώσεις ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας και ο Αζέρος ομόλογός του, Ιλχάμ Αλίγιεφ.

        Η κοινή επισήμανση των δυο ηγετών συνιστά, κατα τους ίδιους παράγοντες, την έκφραση της πολιτικής υποστήριξης των κυβερνήσεων της Ελλάδας και του Αζερμπαϊτζάν, στο σχέδιο της κατασκευής και λειτουργίας του αγωγού ITGI, που θα μεταφέρει το αζέρικο φυσικό αέριο στις σίγουρες και σταθερές αγορές της Κεντρικής Ευρώπης.

        Στις διεξοδικές συζητήσεις που είχαν στο Μπακού, ο υφυπουργός ΥΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης και οι αξιωματούχοι του Αζερμπαιτζάν, κατέστη σαφές ότι η αζέρικη κυβέρνηση αναμένεται να πάρει τις τελικές αποφάσεις, άν θα προτιμήσει δηλαδή να δώσει προτεραιότητα στην λειτουργία του αγωγού ΙTGI έναντι του ανταγωνιστικού ΝΑΜΠΟΥΚΟ, που παρουσιάζει αρκετά ακόμη λειτουργικά εμπόδια, μέχρι το τέλος του 2011.

        Μία ακόμη ισχυρή ένδειξη, αποτελεί το γεγονός ότι η Τουρκία , μέσω της οποίας περνούν οι αγωγοί, συμφώνησε να πωλεί απ ευθείας φυσικό αέριο , η αζερική SOCAR στη κοινοπραξία ΔΕΠΑ- EDISON και τη σχετική δέσμευση ανακοίνωσε στον κ. Μανιάτη ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Γελντίζ, κατα την πρόσφατη συνάντηση των δυο ανδρών σε διεθνές πετρελαικό φόρουμ στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας.

       
    ΟΤΑΝ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΜΕ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ, ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ O ΑΓΩΓΟΣ ITGI, Ο ΑΓΩΓΟΣ ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΚΑΙ Ο SOUTH STREAM (ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ Η Ε.Ε. ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ) ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΔΕΧΟΝΤΑΝ ΤΟΝ "ΠΟΛΕΜΟ" ΤΩΝ Η.Π.Α. ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ.  
    Ο ΤΟΤΕ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ  ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΩΝ Η.Π.Α  ΜΠΡΑΙΖΑ, "ΠΟΛΕΜΟΥΣΕ" ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ. 
    ΕΑΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΓΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΘΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΤΑ "ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ " ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ, ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΩΦΕΛΗ ΩΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΚΟΜΒΟΣ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΕΣΗ ΟΜΩΣ Σ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.  
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.
    Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΑΥΤΟ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ ΟΠΩΣ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΦΑΡΜΟΣΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕ...

    Αναρτήθηκε από  τον ΓΑΤΟ με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σε τοξικές βόμβες έχουν μετατραπεί εγκατελειμμένα εργοστάσια



       Βιομηχανικά κτίρια, που κάποτε έσφυζαν από ζωή, σήμερα έχουν μετατραπεί σε «νεκροταφεία» επικίνδυνων τοξικών αποβλήτων. Το γεγονός ότι δεν υπάρχει πουθενά στην ελληνική επικράτεια, ειδικός χώρος υγειονομικής ταφής για τα επικίνδυνα τοξικά απόβλητα, αφήνει πρόσφορο έδαφος στους επιτήδειους. Παράλληλα, η ανεξέλεγκτη απόθεση των τοξικών αποβλήτων εγκυμονεί κινδύνους για τους πολίτες.

        Την ίδια ώρα κυκλώματα λαθρεμπορίας τοξικών αποβλήτων αναλαμβάνουν έναντι αμοιβής να μεταφέρουν τα παράνομα απόβλητα σε χωματερές, δάση και ποτάμια.

        Εγκαταλελειμμένα εργοστάσια με επικίνδυνα τοξικά απόβλητα, υπάρχουν σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα του μεγέθους του προβλήματος είναι η περιοχή του Βοτανικού. Πριν από έξι μήνες, οι κάτοικοι της περιοχής κατήγγειλαν στις αρχές ότι από το εργοστάσιο αναδυόταν έντονη δυσοσμία. Αμέσως κατέφθασε στην περιοχή κλιμάκιο του Σώματος Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτοψία στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου. Διαπιστώθηκε ότι στο εσωτερικό του κτιρίου, μέσα σε πλαστικά βαρέλια, που μηδαμινή προστασία παρείχαν σε περίπτωση διαρροής, βρίσκονταν αποθηκευμένα τοξικά υλικά, άκρως επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία, όπως πολυόλη, διφαινυλομεθάνιο και δυισοκυάνειο.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Αρχειοθήκη ιστολογίου