Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Τα stage επανέρχονται μέσω...ΜΚΟ (!)





Το καινούργιο φρούτο στις εργασιακές σχέσεις στο δημόσιο (Δήμους και Περιφέρειες) λέγεται...«Προγράμματα Κοινωφελούς εργασίας» Ο άνεργος απασχολούμενος θα βρει εργασία για χρονικό διάστημα...πέντε (5) ολόκληρων μηνών. Η ημερήσια αποζημίωση ορίστηκε στα 25€ (δηλαδή για 22 εργάσιμες περίπου 500 ευρώ το μήνα). Και μάλιστα αναφέρεται ρητώς ότι είναι κατά παρέκκλιση των Συλλογικών Συμβάσεων και της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης. Δηλαδή εργαζόμενοι θα κληθούν να παράσχουν τις ίδιες υπηρεσίες (κατά τη γνώμη μας πολύ περισσότερες επειδή οι μόνιμοι εκμεταλλεύονται την..."κατάσταση") με τα ΜΙΣΑ λεφτά (σε σχέση με τους μόνιμους)  Το πιο εντυπωσιακό απ΄όλα είναι ότι η πρόσληψη γίνεται μέσω...ΜΚΟ στην οποία κατατίθεται και η αίτηση πρόσληψης. Η ΜΚΟ δεν έχει οποιαδήποτε άλλη υποχρέωση. Οι ασφαλιστικές εισφορές καλύπτονται μέσω ΟΑΕΔ. Φαίνεται ότι οι μυστηριώδεις ΜΚΟ γιγαντώνονται σιωπηλά και αποκτούν όλο και μεγαλύτερους ρόλους στο Κράτος... Αποκτούν δομή... Υπουργείων όπως βλέπουμε στο παρακάτω πίνακα και ο πολύς κόσμος ξέρει πολύ λίγα για την χρηματοδότησή τους, την στελέχωση και την λειτουργία τους... 
Υπενθυμίζουμε ότι αυτά τα προγράμματα είχε υποσχεθεί η τότε Υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη σε συγκέντρωση φίλων ΠΑΣΟΚ στο Δημαρχείο Καισαριανής.


Read more: http://center24.blogspot.com/2012/07/stage.html#ixzz22EW3eLDv

Ι. Τζαμτζής: Δεν κλείνει το Ειρηνοδικείο Σκύδρας



E-mailΕκτύπωσηPDF
alt
 κλικ για μεγέθυνση
Δεν θα κλείσει το Ειρηνοδικείο Σκύδρας» δεσμεύτηκε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Αντώνιος Ρουπακιώτης στον Βουλευτή Πέλλας κ. Ιορδάνη Τζαμτζή κατά την συνάντηση τους που πραγματοποιήθηκε σήμερα  Τρίτη 31-7.
Στην συνάντηση που είχε με τον κ. Ρουπακιώτη ο κ. Τζαμτζής τόνισε ότι,  πληροφορίες αναφέρουν ότι το Ειρηνοδικείο Σκύδρας θα κλείσει.
Επιχειρηματολογώντας, ο βουλευτής υπογράμμισε ότι το Ειρηνοδικείο Σκύδρας:
α) στεγάζετε σε ιδιόκτητο κτίριο, το οποίο κτίστηκε επί θητείας του κ. Τζαμτζή ως Δημάρχου Σκύδρας,
β) διεκπεραιώνει (με στοιχεία της υπηρεσίας) τις περισσότερες υποθέσεις από όλα τα
Ειρηνοδικεία στο Νομό Πέλλας.
Ο κ. Τζαμτζής επεσήμανε ότι κανένα από τα Ειρηνοδικεία και φυσικά ούτε της Σκύδρας δεν πρέπει να κλείσει, διότι προσφέρουν ουσιαστικό έργο στην απόδοση της δικαιοσύνης.
Μεταξύ άλλων ο βουλευτής Πέλλας διευκρίνισε και το πρόβλημα μετακίνησης των πολιτών σε περίπτωση που κλείσει το Ειρηνοδικείο Σκύδρας. Δηλαδή οι πολίτες θα διανύουν από 15 έως 30 χλμ. για να εξυπηρετηθούν στο Ειρηνοδικείο Έδεσσας, το οποίο μαζί με το Πρωτοδικείο στεγάζονται σε ένα ακατάλληλο κτίριο για την σωστή απόδοση της δικαιοσύνης,  επισημαίνοντας ότι επιτέλους πρέπει να γίνουν νέα δικαστικά κτίρια στην Έδεσσα και τα Γιαννιτσά.
Ο Υπουργός κ. Ρουπακιώτης αφού άκουσε με προσοχή τον κ. Τζαμτζή δεσμεύτηκε ότι δεν θα καταργηθεί το Ειρηνοδικείο Σκύδρας, γιατί πραγματικά υπάρχουν  αντικειμενικοί λόγοι που το υπαγορεύουν.
Ο Βουλευτής Πέλλας κ. Τζαμτζής ευχαρίστησε τον Υπουργό για αυτή του την δέσμευση.
Στην επιστολή που παρέδωσε επίσημα ο κ. Τζαμτζής στον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρει τα εξής: 
Κύριε Υπουργέ
Το Ειρηνοδικείο Σκύδρας λειτουργεί περισσότερα από 30 χρόνια.
Στεγάζεται από το 1992 σε ιδιόκτητο κτίριο το οποίο έχει προδιαγραφές μικρού Πρωτοδικείου με δυο αίθουσες συνεδριάσεων και όλους του απαιτούμενους χώρους  για την απρόσκοπτη λειτουργία των λειτουργών της Δικαιοσύνης.
Κατασκευάστηκε από το ΤΑΧΔΙΚ του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
Το Ειρηνοδικείο Σκύδρας έχει και διεκπεραιώνει τις περισσότερες υποθέσεις από όλα τα Ειρηνοδικεία στον Νομό Πέλλας.
Πληροφορίες λένε ότι προτίθεσθε να κλείσετε το Ειρηνοδικείο Σκύδρας ενσωματώνοντας το στο Ειρηνοδικείο Έδεσσας.
Πρέπει να γνωρίζεται ότι παρά τις συνεχείς προσπάθειες μας το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν προχώρησε σε κατασκευή ΝΕΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ στην Έδεσσα που είναι ένα αίτημα 30 ετών, με αποτέλεσμα το Πρωτοδικείο και το Ειρηνοδικείο να στεγάζονται σε ακατάλληλους χώρους.
Μια επίσκεψη σας στην Έδεσσα θα σας πείσει.
Σ αυτό το ακατάλληλο κτίριο θέλετε να στεγάσετε και το Ειρηνοδικείο Σκύδρας;
ΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΣΚΥΔΡΑΣ  στεγάζεται σε ιδιόκτητο χώρο, διεκπεραιώνει τις περισσότερες υποθέσεις από όλα τα Ειρηνοδικεία της Πέλλας  και ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ.
Το γεγονός ότι η Έδεσσα είναι σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από την Σκύδρα δεν αναιρεί τα παραπάνω ούτε μειώνει την σημασία τους. 
Κύριε Υπουργέ
Για την σωστή και ταχεία απόδοση της Δικαιοσύνης.
Για οικονομία τόσο του Υπουργείου  όσο και των πολιτών.
Πρέπει να επανεξετάσετε το θέμα και το Ειρηνοδικείο Σκύδρας δεν πρέπει να κλείσει.

Αρχειοθήκη ιστολογίου