Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Ιταλία: Επιχείρηση, σε πολλές χώρες για συλλήψεις μαφιόζων

 

 Σαρανταένα συνολικά άτομα, συνελήφθησαν σε Ιταλία, Γερμανία, Καναδά και Αυστραλία

Εκτύπωση E-mail
Ιταλία: Επιχείρηση, σε πολλές χώρες για συλλήψεις μαφιόζων - Σαρανταένα συνολικά άτομα, συνελήφθησαν σε Ιταλία, Γερμανία, Καναδά και Αυστραλία
  1. Η αστυνομία στην Ιταλία, τη Γερμανία, τον Καναδά και την Αυστραλία συνέλαβε σήμερα συνολικά 41 ύποπτους, σε μια διασυνοριακή επιχείρηση, εναντίον της μαφίας της Καλαβρίας Ντρανγκέτα, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.
  2.     Ένας από τους συλληφθέντες που έχει τεθεί υπό κράτηση είναι ο Τόνι Βαλελόνγκα, ο πρώην δήμαρχος της πόλης Στίρλνιγκ της Αυστραλίας.
  3.     Ένας αρχηγός της τοπικής Ντρανγκέτα, ο Μπρούνο Νέσκι, συγκαταλέγεται στα έξι άτομα που συνελήφθησαν στη Γερμανία, σύμφωνα με δημοσιεύματα.
  4.     Ερευνητές είπαν ότι ο διεθνής χαρακτήρας της επιχείρησης επιβεβαιώνει πώς η Ντρανγκέτα έχει επεκτείνει τα τελευταία χρόνια την εγκληματική δράση της από την παραδοσιακή της βάση στην περιοχή της Καλαβρίας της νότιας Ιταλίας.
  5.     "Όχι μόνο δραστηριοποιείται στη διεθνή διακίνηση ναρκωτικών αλλά και αναπαράγει στο εξωτερικό την οργανωτική δομή της", είπε ο Τζουζέπε Πινιατόνε, ο γενικός εισαγγελέας στο Ρέτζο (Ρήγιο) της Καλαβρίας, του οποίου η υπηρεσία ηγείται της έρευνας κατά του οργανωμένου εγκλήματος που οδήγησε στις συλλήψεις.
  6.     "Υπάρχει στο εξωτερικό μια τέλεια αναπαραγωγή της μαφιόζικης οργάνωσης της Καλαβρίας", είπε ο Πινιατόνε σε συνέντευξη στο ιδιωτικό δίκτυο Radio 24.
  7.     Μέλη της Ντρανγκέτα που έχουν τη βάση τους στο εξωτερικό διατηρούν πάντα την επαφή με την "μητρική βάση" στην Καλαβρία, την οποία επισκέπτονται κατά περιόδους για να λαμβάνουν εντολές και να σχεδιάζουν κοινές στρατηγικές, πρόσθεσε.
  8.     Η Ντρανγκέτα είχε μονοπωλήσει το 2007 τα πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου, όταν σε πυροβολισμούς μεταξύ μαφιόζων, έξι Ιταλοί δολοφονήθηκαν από μέλη της Ντρανγκέτα καθώς έβγαιναν από εστιατόριο στο Ντούισμπουργκ της δυτικής Γερμανίας. Ιταλοί αξιωματούχοι είπαν ότι τρία άτομα που ευθύνονται για τους πυροβολισμούς έχουν συλληφθεί
Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ   e-typos,gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου