Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

«Κλειδώνουν» οι λίστες με τους φορείς που καταργούνται



thumb
Την κατάσταση με τους δημόσιους φορείς επεξεργάζεται ομάδα εργασίας στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης καθώς και στο υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να καταλήξουν στην τελική λίστα πριν από το τέλος Αυγούστου, η οποία θα συμπληρώσει το μεγάλο κύμα καταργήσεων δημοσίων φορέων που προγραμματίζει η κυβέρνηση.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν από το πρωθυπουργικό γραφείο οι πρώτοι 20 φορείς που θα αποτελέσουν τον «πιλότο» των συγχωνεύσεων για ολόκληρο το Δημόσιο. Το αρχικό μοντέλο θα περιλαμβάνει συγχώνευση ομοειδών φορέων, σύμπτυξη παραρτημάτων Οργανισμών αλλά και καταργήσεις Οργανισμών που δεν έχουν αντικείμενο.
Οι 6.000 και πλέον εργαζόμενοι δεν κινδυνεύουν με απόλυση, όπως δηλώνει επισήμως ο υπουργός Διοικη­τικής Μεταρρύθμισης Α. Μανιτάκης. Σύμφωνα όμως με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, σε περίπτωση συγχωνεύσεων και καταργήσεων Οργανισμών, το μισό διοικητικό προσωπικό πρέπει να τεθεί σε εφεδρεία για έναν χρόνο με αμοιβή το 60% του μισθού του και κατόπιν να απολυθεί. Παράλ­ληλα οι μετατάξεις στον στενό δημόσιο τομέα εκλαμβάνονται ως προσλήψεις από την τρόικα, με αποτέλεσμα να εντάσσονται στην αναλογία προσλήψεων-αποχω­ρήσεων (1 προς 5)
Οι 255 οργανισμοί που καταργούνται ή συγχωνεύονται
1 Κατάργηση του Επιστημονικού και Ερευνητικού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας (Υπουργείο Εσωτερικών), διότι, εν όψει του επιχειρησιακού προγράμματος του ΕΣΠΑ, διανοίγονται νέες προοπτικές διενέργειας των απαιτούμενων μελετών και προώθησης έργων εφαρμογής τους στο πλαίσιο του σχεδιασμού για τη δημιουργία ενιαίου κέντρου διαχείρισης κινδύνων.
2 Απορρόφηση της «Ανώνυμη Εταιρεία Διώρυγας της Κορίνθου» (ΑΕΔΙΚ) από τη Δημόσια Επιχείρηση Κινη­τών Αξιών ΑΕ (ΔΕΚΑ Α.Ε.) (Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών).
3 Συγχώνευση του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ Α.Ε.) με το Ελληνικό Κέντρο Επενδύσεων (ΕΛΚΕ) (Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών).
4 Eνταξη της Σχολής Επιμόρφωσης Υπαλλήλων ΥΠΟΙΟ (ΣΕΥΥΟ) στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΑΑ) (Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομίας και Οικονομικών).
5 Ενταξη του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ) στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ως ειδικός κλάδος δραστηριότητας (Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών).
6 Ρευστοποίηση περιουσίας της «ΑΕ Εκμεταλλεύσεως Ακινήτων» (Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών).
7 Ενταξη του Ειδικού Ταμείου Ελέγχου παραγωγής και ποιότητας αλκοόλης αλκοολούχων ποτών στη γενική ρύθμιση για τους ειδικούς λογαριασμούς (Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών).
8 Συγχώνευση σε έναν φορέα του Ελληνικού Οργανισμού Τυποποίησης (ΕΛΟΤ), του Εθνικού Συστήματος Διαπίστευσης (ΕΣΙΔ) και του Ελληνικού Ινστιτούτου Μετρολογίας (ΕΙΜ) (Υπουργείο Ανάπτυξης).
9 Συγχώνευση σε μία εταιρεία της Εταιρείας Τεχνολογικής Ανάπτυξης Κεραμικών & Πυρίμαχων Υλικών ΑΕ (ΕΚΕΠΥ ΑΕ), της Εταιρείας Βιομηχανικής Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Μετάλλων (ΕΒΕΤΑΜ Α.Ε.) και της «Ελληνικό Κέντρο Αργιλλομάζης ΑΕ) (ΕΛΚΕΑ ΑΕ) (Υπουργείο Ανάπτυξης).
10-11 Συγχώνευση της Εταιρείας Τεχνολογικής Ανάπτυξης Κλωστοϋφαντουργίας, Ενδυσης και Ινών ΑΕ (ΕΤΑΚΕΙ ΑΕ), της «Ελληνικό Κέντρο Αργυροχρυσοχοΐας Α.Ε.» (ΕΛΚΑ ΑΕ) και της «Κέντρο Ελληνικής Γούνας ΑΕ» (ΚΕΓ ΑΕ) με την «Κέντρο Τεχνολογίας και Σχεδιασμού ΑΕ (ΕΛΚΕΔΕ ΑΕ) (Υπουργείο Ανάπτυξης).
112-14 Συγχώνευση του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης με τον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών Αθήνας - Πειραιά σε έναν οργανισμό (Υπουργείο Ανάπτυξης).
16 Κατάργηση του Ιχθυοκαλλιεργητικού Κέντρου Αχελώου (Υπουργείο Ανάπτυξης).
17 Κατάργηση του Τεχνολογικού Πάρκου «Λεύκιππος» (Υπουργείο Ανάπτυξης).
18 Συγχώνευση της «Εταιρείας Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης της Βιομηχανίας Τροφίμων ΑΕ» (ΕΤΑΤ ΑΕ) με τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) που εποπτεύεται πλέον από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (Υπουργεία Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων).
19 Συγχώνευση του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ) με το Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ) σε ένα ενιαίο ερευνητικό κέντρο με δραστηριότητα στον τομέα Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών (Υπουργείο Ανάπτυξης).
20 Συγχώνευση του Κέντρου Ερευνας Τεχνολογίας & Ανάπτυξης Θεσσαλίας (ΚΕΤΕΑΘ) στο Εθνικό Κέντρο Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) (Υπουργείο Ανάπτυξης).
21 Απορρόφηση της «Εθνικό Δίκτυο Ερευνας και Τεχνολογίας Α.Ε» (ΕΔΕΤ ΑΕ) από την «Αθηνά» - Ερευνητικό Κέντρο Καινοτομίας στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας, των Επικοινωνιών και της Γνώσης (Υπουργείο Ανάπτυξης).
22 Κατάργηση της Εταιρείας Διανομής Αερίου ΑΕ (Υπουργείο Ανάπτυξης).
23 Κατάργηση της Δημόσιας Επιχείρησης Πολεοδομίας και Στέγασης (ΔΕΠΟΣ) (Υπουργείο Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Εργων).
24-39 Συγχώνευση των 29 φορέων διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών σε 13, ανά διοικητική περιφέρεια, υπό μελέτη και μείωση του αριθμού των διοικητικών τους συμβουλίων (Υπουργείο Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Εργων).
40 Κατάργηση της Εθνικής Ακαδημίας Γραμμάτων και Επιστημών, η οποία είναι ανενεργής (Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων).
41 Κατάργηση της Ιονίου Ακαδημίας, η οποία είναι ανενεργός (Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων).
42 Κατάργηση του Ινστιτούτου Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης (Ι.Π.Ο.Δ.Ε.), λόγω επικάλυψης αρμοδιοτήτων με την Διεύθυνση Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης (ΔΙΠΟΔΕ) του Υπουργείου καθώς και με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων).
43 Συγχώνευση σε έναν φορέα του Εθνικού Γυμναστηρίου Αθηνών (Ι. Φωκιανός) με το Δημόσιο Πρότυπο Παιδικό Γυμναστήριο Καισαριανής (Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων).
44-108 Συγχώνευση 65 Κεφαλαίων Αποζημίωσης Φορτοεκφορτωτών (ΚΑΦ) Ξηράς και Λιμένος σε 7 μεγάλα ΚΑΦ Λιμένων - Ξηράς (Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας).
109 Ενοποίηση του Εθνικού Κέντρου Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΚΕΠ), του Εθνικού Κέντρου Πιστοποίησης και Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΕΚΕΠΙΣ) και του Εθνικού Συμβουλίου Σύνδεσης της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης με την Απασχόληση (ΕΣΣΕΕΚΑ). (Υπουργεία Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων).
110-202 Συγχώνευση των διοικήσεων 102 Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας σε 9 ξεχωριστά εθνικά δίκτυα κοινωνικής φροντίδας (Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης).
203 Κατάργηση του «Οργανισμού Γεωργικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Απασχόλησης» (ΟΓΕΕΚΑ «Δήμητρα») και μεταφορά αρμοδιοτήτων στο Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων).
204 Κατάργηση της Εθνικής Επιτροπής Γάλακτος Ελλάδος και μεταφορά των αρμοδιοτήτων της στον Ελληνικό Οργανισμό Γάλακτος και Κρέατος (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων).
205 Κατάργηση του Επαγγελματικού Κέντρου Επιμόρφωσης Δασικών Υπαλλήλων (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων).
206 Συγχώνευση του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης με το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Υπουργείο Πολιτισμού).
207 Συγχώνευση του ΟΠΕΠ με το Ελληνικό Ιδρυμα Πολιτισμού και με το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (ως προς τα εκμαγεία) (Υπουργείο Πολιτισμού).
208 Κατάργηση του Οργανισμού Ανέγερσης Νέου Μουσείου Ακρόπολης, λόγω εκπλήρωσης του σκοπού του (Υπουργείο Πολιτισμού).
209 Συγχώνευση του Εθνικού Σκοπευτηρίου Χανίων με το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Χανίων (Υπουργείο Πολιτισμού).
210 Συγχώνευση του Πανηπειρωτικού Εθνικό Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων με το Εθνικό Αθλητικό και Ναυτικό Κέντρο Ιωαννίνων (Υπουργείο Πολιτισμού).
211 Κατάργηση της «Αγροτουριστική ΑΕ» (ήδη υπό εκκαθάριση), λόγω της ανάληψης των αρμοδιοτήτων της από τη νέα εταιρεία «ΑΓΡΟΤΗΜΑ ΑΕ» (Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης).
212 Συγχώνευση της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης ΑΕ (ΕΤΑ) με την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου ΑΕ (ΚΕΔ ΑΕ) (Υπουργεία Οικονομίας και Οικονομικών και Τουριστικής Ανάπτυξης).
213 Συγχώνευση της «ΓΑΙΑ ΟΣΕ ΑΕ» με την «ΕΡΓΑ ΟΣΕ ΑΕ» (Υπουργείο Μεταφορών).
214 Συγχώνευση της «ΕΔΙΣΥ ΑΕ» με την «ΟΣΕ ΑΕ» (Υπουργείο Μεταφορών).
215 Κατάργηση της Διεθνούς Ικαρίου Αεραθλητικής Ακαδημίας, διότι στο μεταξύ έχει καταστεί ανενεργής (Υπουργείο Μεταφορών).
216 Λύση και θέση σε εκκαθάριση της «Ολυμπιακές Αερογραμμές ΑΕ» (Υπουργείο Μεταφορών).
217 Λύση και θέση σε εκκαθάριση της «Ολυμπιακή Αεροπλοΐα ΑΕ» (Υπουργείο Μεταφορών).
218 Μεταβίβαση της «Γαλιλαίος Ελλάς ΑΕ» (Υπουργείο Μεταφορών).
219 Λύση και θέση σε εκκαθάριση της «Ολυμπιακή Αεροπορία ΑΕ - Υπηρεσίες» (Υπουργείο Μεταφορών).
220 Μεταβίβαση της «Ολυμπιακή Εταιρεία Καυσίμων ΑΕ (66%)» (Υπ. Μεταφορών).
221 Μεταβίβαση της «Ολυμπιακή Ανώνυμη Ανεφοδιαστική Εταιρεία Αεροπορικού Καυσίμου ΑΕ» (65%) (Υπουργείο Μεταφορών).
222 Μεταβίβαση της «Πάνθεον Airways AE» (Υπουργείο Μεταφορών).
223 Μεταβίβαση της «Ελληνική Εταιρεία Επίγειας Εξυπηρέτησης Αεροσκαφών ΑΕ» (Υπουργείο Μεταφορών).
224 Μεταβίβαση της «Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης και Επισκευής Αεροσκαφών ΑΕ» (Υπουργείο Μεταφορών).
225-255 31 Λιμενικά Ταμεία θα εκχωρηθούν στους αντίστοιχους ΟΤΑ (Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής).
Πηγή: ethnos.gr

Άκης: "Τα λεφτά που έφαγα, τα έδωσα στο ΠΑΣΟΚ"



Αυτό θα ισχυριστεί σύμφωνα με πληροφορίες του olympia.gr, ο προφυλακισμένος πρώην Υπουργός.
Όπως γράφει το ...
συνήθως πολύ καλά πληροφορημένο olympia:
Το τελευταίο του χαρτί πριν από την …αλήθεια, ετοιμάζεται να παίξει ο Άκης. Εξοργισμένος μετά την κατάθεση Ζήγρα που αθώωσε όλο το πράσινο σύστημα, σταυρώνοντας την οικογένεια του, είναι αποφασισμένος να κάνει την προτελευταία προειδοποίηση στην προηγούμενη ηγεσία του σοσιαληστικού κινήματος.
Τι θα κάνει; Θα ισχυριστεί ότι τα “μαύρα” λεφτά, κατέληξαν στα κομματικά ταμεία του ΠΑΣΟΚ!
Αυτό βεβαίως προϋποθέτει την παραδοχή από μέρους του ότι έγινε διαμετακομιστής μαύρου χρήματος, όχι όμως για όλα τα ποσά για τα οποία τον κατηγορούν. Ο κλαυσίγελος μάλιστα είναι ότι σκέφτεται να ισχυριστεί πως παρέλαβε το συμβολικό ποσό του …Ενός εκατομμυρίου! Για να ταυτιστεί δηλαδή με τον άλλον μεγάλο σοσιαληστή, τον Θόδωρο Τσουκάτο!
Έγκριτος νομικός με τον οποίον μιλήσαμε, μας επιβεβαίωσε ότι αυτή η αλλαγή πλεύσεως δεν είναι καθόλου κωμική, αφού η εξοργιστική υπόθεση Τσουκάτου αποτελεί νομικό δεδικασμένο ενδεικτικό της σαπίλας του πολιτικού συστήματος.
Σε ποιά πολιτισμένη ή ακόμα και απολίτιστη χώρα του πλανήτη, θα βρισκόταν “Τσουκάτος” με την βαλίτσα στο χέρι και θα αθωωνόταν επειδή ισχυρίστηκε ότι την παρέδωσε στο
κομματικό ταμείο; Χωρίς μάλιστα επαρκή αποδεικτικά στοιχεία;
Ήδη σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Άκης έχει κοινοποιήσει το φιρμάνι στους ενδιαφερομένους και οι εξελίξεις αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον.
Ή το κόλπο θα πιάσει και ο Άκης θα φτερουγίσει, μαζί του και το πολιτικό σύστημα (με ελικόπτερα), ή θα φάει “πόρτα” οπότε το σύστημα Σημίτη – Παπανδρέου θα εύχεται να επαναληφθεί η ιστορία (του Κουτσόγιωργα).

Αρχειοθήκη ιστολογίου