Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

“Ante portas” η χρεοκοπία;


Ήπιος Λόγος


Η κρίση αυτοπεποίθησης που βιώνει ολόκληρος ο πλανήτης, ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης η οποία ξέσπασε μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers, τον Σεπτέμβριο του 2008, έχει και μια ψυχολογικών διαστάσεων παράμετρο: Το «blame game», ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφορικά με το ποιόν θα βαρύνει κατά προτεραιότητα η ευθύνη, για μια πιθανή χρεοκοπία, είτε στη Γηραιά Ήπειρο, είτε στο Νέο Κόσμο.
Στην πρόσφατη συνάντηση του Μπαράκ Ομπάμα με την Άνγκελα Μέρκελ, ο Αμερικανός Πρόεδρος εξελίχτηκε σε απροκάλυπτο σύμμαχο της Ελλάδας, ζητώντας από την Γερμανίδα Καγκελάριο να προστρέξει η Ευρώπη σε βοήθεια του άλλοτε «10 του καλού». Έκτοτε, η αμερικανική γραφειοκρατία, επιμένει με συνέπεια να υποδεικνύει στους Ευρωπαίους τη στήριξη της Ελλάδας, για να μην καταρρεύσει η ευρωζώνη, και στη συνέχεια η οικονομία των ΗΠΑ, εν μέσω μάλιστα προεκλογικής περιόδου, όπου ο Μπαράκ Ομπάμα θα διεκδικεί και πάλι την εμπιστοσύνη των συμπατριωτών του, για να μην έχει την «τύχη» του Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου, ο οποίος παρέμεινε στον Λευκό Οίκο μονάχα για μια θητεία, λόγω της οικονομίας.
Το ενδιαφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών είναι υστερόβουλο, αλλά πραγματικό. Το πρόβλημα ωστόσο είναι πως οι ΗΠΑ μοιάζουν… πιο πιθανό να φλερτάρουν με τη χρεοκοπία, σε σχέση με την ευρωζώνη. Επειδή οι Ρεπουμπλικανοί, δοκιμάζουν τα όρια του συστήματος, αρνούμενοι να συμφωνήσουν με τον Πρόεδρο Ομπάμα στην αύξηση του ορίου δανεισμού της αμερικανικής οικονομίας. Ένα προαπαιτούμενο-στόχος, για να εξασφαλιστεί ότι η καταχρεωμένη αμερικανική οικονομία, δεν θα καταρρεύσει.
Στην πραγματικότητα λοιπόν, ο αγώνας δρόμου που βρίσκεται σε εξέλιξη, αφορά στο… ποιος θα χρεοκοπήσει πρώτος. Με τις Ηνωμένες Πολιτείες να βρίσκονται σε δυσχερέστερη θέση, ταυτόχρονα όμως να αισθάνονται και πιο άνετα. Στη δική τους περίπτωση, αρκεί να τα βρουν ο Μπαράκ Ομπάμα με τους ηγέτες των Ρεπουμπλικανών, και ειδικότερα των Πρόεδρο της Βουλής Τζον Μπένερ.
Αν μάλιστα σκεφτεί κανείς ότι οι δυο ηγέτες μοιράστηκαν πολύ πρόσφατα τις ανησυχίες τους σε μια«μονομαχία» γκολφ, είναι προφανές ότι η επίτευξη της πολυπόθητης ισορροπίας συμφερόντων, συνιστά θέμα χρόνου. Το ανησυχητικό είναι ότι στη συνέχεια θα αρχίσει να μετρά αντίστροφα ο χρόνος για την Ευρώπη. Και την Ελλάδα…
STATESMEN

''153'' - Θωμάς Ρομπόπουλος[βουλευτής ΠΑΣΟΚ Α’ Θεσσαλονίκης]... «Διαφωνώ στο δημοκρατικό τρόπο σκέψης, δεν μπορώ να μου λένε τι να κάνω» - Δεν θα ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο


Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2011


Δεν θα ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο ο Θ. Ρομπόπουλος
Άρχισαν οι διαρροές στο ΠΑΣΟΚ ενόψει της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος στη Βουλή. ο βουλευτής Θωμάς Ρομπόπουλος δήλωσε ευθαρσώς πως δεν μπορεί να το ψηφίσει ενώ έθεσε επίσης θέμα δημοκρατικότητας και εθνικής ομοψυχίας. 
«Αυτά τα πράγματα δεν μπορώ να τα ψηφίσω», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρομπόπουλος, «Θα μιλήσω τη Δευτέρα στη Βουλή κα θα προσπαθήσω να πείσω ότι κάτι δεν πάει καλά».

Ο κ. Ρομπόπουλος, όπως γράφει το Salonicapressnews.grτόνισε ότι θέματα όπως η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος απαιτούν εθνική ομοψυχία και δε γίνεται μόνο το ΠΑΣΟΚ να τα ψηφίζει.

«Διαφωνώ στο δημοκρατικό τρόπο σκέψης, δεν μπορώ να μου λένε τι να κάνω. Εγώ είμαι επιχειρηματίας και έκανα πάντα αυτό που έκρινα σωστό», είπε.
te-ra-stio

ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ


Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2011


Γιορτάζουμε σήμερα 24 Ιουνίου, ημέρα ανάμνησης του γεγονότος της Γεννήσεως του Αγίου Ιωάνvου του Προδρόμου και Βαπτιστού, ας πούμε λίγα λόγια

Ο πατέρας του Αγίου Ιωάννου, ήταν ο Ιερέας Ζαχαρίας και μητέρα του η Ελισάβετ. Κάποια ημέρα την ώρα του θυμιάματος, είδε μέσα στο θυσιαστήριο Άγγελο Κυρίου, ο οποίος του ανήγγειλε ότι θα αποκτούσε γιο τον οποίο θα ονόμαζε Ιωάννη. Ο Ζαχαρίας χάρηκε πολύ, αλλά δυσκολεύτηκε να το πιστέψει, διότι η γυναίκα του η Ελισάβετ ήταν ηλικιωμένη και στείρα και άρα ήταν αδύνατο να κυοφορήσει και αυτές τις αμφιβολίες τις εξέφρασε στον Άγγελο ο οποίος του απάντησε ότι το παιδί θα γεννηθεί και εκείνος θα τιμωρηθεί για την δυσπιστία του, παραμένοντας κωφάλαλος μέχρι να πραγματοποιηθεί η Bουλή του Θεού. Πράγματι η γυναίκα του η Ελισάβετ συνέλαβε και μετά από εννέα μήνες γέννησε γιο. Οκτώ ημέρες μετά τη γέννηση, κατά την περιτομή του παιδιού οι συγγενείς, θέλησαν να του δώσουν το όνομα του πατέρα του, δηλαδή Ζαχαρία. Όμως ο Ζαχαρίας έγραψε επάνω στο πινακίδιο το όνομα Ιωάννης. Αμέσως "λύθηκε" η γλώσσα του και όλοι οι παριστάμενοι πλημμύρισαν χαρά κι ελπίδα, διότι κατάλαβαν ότι γεννήθηκε ο Πρόδρομος της παρουσίας του αναμενόμενου Μεσσία. Ο Άγιος Ιωάννης δε διέθετε μόνο το Χάρισμα της Προφητείας, αλλά αξιώθηκε και τη μεγαλύτερη χαρά και τιμή. Βάπτισε το Μεσσία Χριστό, για Τον οποίο και ομολογούσε σ’ όλη του τη ζωή.
Οι εορτές του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου σε ολόκληρο το έτος:
~ Η Σύλληψις (23 Σεπτεμβρίου)
~ Το γενέσιον (24 Ιουνίου)
~ Η Σύναξις (7 Ιανουαρίου)
~ Η Αποτομή της κεφαλής (29 Αυγούστου)
~ Η Α' και Β' Εύρεσις της κεφαλής (24 Φεβρουαρίου)
~ Η Γ’ Εύρεσις της κεφαλής (25 Μαΐου)

Εύχομαι χρόνια πολλά και ευάρεστα στο Θεό !!!

Ανάλυση ονόματος: ΙΩΑΝΝΗΣ: Η Χάρις και η εύνοια του Θεού (προς τους ανθρώπους).

Απολυτίκιο:
Ἦχος δ'. Ταχὺ προκατάλαβε.
Προφῆτα καὶ Πρόδρομε, τῆς παρουσίας Χριστοῦ, ἀξίως εὐφημῆσαι σέ, οὐκ εὐποροῦμεν ἠμεῖς, οἱ πόθω τιμῶντες σέ, στείρωσις γὰρ τεκούσης, καὶ πατρὸς ἀφωνία, λέλυται τὴ ἐνδόξω, καὶ σεπτή σου γεννήσει, καὶ σάρκωσις Υἱοῦ τοῦ Θεοῦ, κόσμω κηρύττεται.

Το συναξάρι επιμελείται ο συνεργάτης του agioritikovima.gr Κυριάκος Διαμαντόπουλος

tromaktiko

Οι δημοσκοπήσεις ταρακούνησαν τις Βρυξέλλες



Τον τελευταίο μήνα περίπου, ο Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται σε διασταυρούμενα πυρά από τον ευρωπαϊκό Τύπο αλλά και από ξένους ηγέτες, για τη συνεπή στάση του απέναντι στο Μνημόνιο,ζητώντας την επαναδιαπραγμάτευσή του, αντί να προσφέρει τη συναίνεση που απαιτούν από εκείνον, σε ένα «θανατηφόρο» φάρμακο για τον ελληνικό λαό.
Η ένταση αλλά και ο πολλαπλασιασμός των πιέσεων, σχετίζεται προφανώς με την αύρα πολιτικής αλλαγής που διαπερνά τη χώρα. Οι δημοσκοπήσεις, όλες ανεξαιρέτως, δείχνουν ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι ο νικητής των επόμενων εκλογών. Η τάση που παρατηρείται μάλιστα είναι να αυξάνεται η διαφορά που τη χωρίζει από το ΠΑΣΟΚ, και τα ποσοστά της να πλησιάζουν τα όρια της αυτοδυναμίας.
Η εξέλιξη αυτή, φέρνει τον Αντώνη Σαμαρά σε θέση «εν αναμονή πρωθυπουργού». Δηλαδή ως τον επόμενο θεσμικό συνομιλητή των Βρυξελλών, για λογαριασμό μιας Ελλάδας η οποία θα ζητάει την επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής της σύμβασης.
Γι’ αυτό και οι Βρυξέλλες… ταρακουνήθηκαν, διαπιστώνοντας ότι ο Γιώργος Παπανδρέου, με τον οποίο έχουν καταφέρει να βρουν έναν κώδικα συνεννόησης, βρίσκεται σε διαδρομή εξόδου από την εξουσία.

STATESMEN

Μέρκελ: Θετικό μήνυμα η συμφωνία με τρόικα



Η ΕΕ θα αντλήσει τα σωστά διδάγματα από την κρίση, πιστεύει η Γερμανίδα καγκελάριος
24 Ιουν 2011 
Picture 0 for Μέρκελ: Θετικό μήνυμα η συμφωνία με τρόικα
Θετικό μήνυμα χαρακτήρισε τη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα η καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.
«Τώρα θα πρέπει το ελληνικό κοινοβούλιο να εγκρίνει, την ερχόμενη εβδομάδα, το πρόγραμμα. Και μετά θα ανοίξει ο δρόμος για τη νέα βοήθεια που θα την συνθέτουν ιδιωτικά και δημόσια κεφάλαια», διευκρίνισε η κ. Μέρκελ.
Λίγο πριν από την έναρξη των εργασιών της δεύτερης ημέρα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η καγκελάριος έκανε έναν θετικό απολογισμό των διαβουλεύσεων για το ελληνικό ζήτημα.
«Πετύχαμε χθες μια σημαντική πολιτική συμφωνία για την σταθεροποίηση του ευρώ», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Μέρκελ, προσθέτοντας ότι οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων υπογράμμισαν «πως θα κάνουν τα πάντα προκειμένου να σταθεροποιήσουν το κοινό νόμισμα». Η Γερμανίδα καγκελάριος επισήμανε επίσης ότι η ΕΕ θα αντλήσει τα σωστά διδάγματα από την κρίση.

Voria.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου