Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011

Bild: Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να βγει στις αγορές πριν από το 2021Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να χρηματοδοτηθεί εκ νέου στις χρηματαγορές πριν από το 2021, παρά την οικονομική βοήθεια που θα λαμβάνει από την ΕΕ, γράφει στο αυριανό φύλλο της η γερμανική εφημερίδα Bild, επικαλούμενη έκθεση της «τρόικας» για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
Όπως αναφέρει το Γαλλικό πρακτορείο σε ανταπόκρισή του από το Βερολίνο, σήμερα, μετά από την τέταρτη έκθεση της «τρόικας» «η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας έχει επιδεινωθεί». Η Bild εδώ και μήνες διάκειται εχθρικά στη δανειοδότηση της Ελλάδας από ΕΕ και ΔΝΤ.
Σύμφωνα με την Bild, που επικαλείται προγενέστερη έκθεση της «τρόικας», (σ.σ. δεν δημοσιοποιούνται αυτές οι εκθέσεις) σε σύγκριση με τον Ιούλιο ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας είναι 7,25 μονάδες κατώτερος.
Επίσης, το έτος 2020 το ελληνικό δημόσιο χρέος θα αντιπροσωπεύει το 152% του ΑΕΠ της Ελλάδας, αναλογία που θα μετατραπεί στο 130% το έτος 2030.
Σύμφωνα με την Bild το σκέλος της έκθεσης της «τρόικας» για τη βιωσιμότητα του ελληνικού δημόσιου χρέους δόθηκε «με τρόπο εμπιστευτικό» στη γερμανική κυβέρνηση νωρίτερα σήμερα.
Όμως παραδόθηκε σήμερα στην ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία και η έκθεση της Επιτροπής των Βρυξελλών, για τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους της Ελλάδας.


www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ

ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ: άρθρο – σοκ από τον τ. Πρόεδρο του Αρείου Πάγου που καταλογίζει απιστία σε βαθμό κακουργήματος για Παπανδρέου και υπουργούς!!

Γράφει ο Β.Α. Κόκκινος
Είναι κοινώς γνωστό, ότι ο κ. Καραμανλής, μετά την απειλή του κ. Παπανδρέου, πως αν δεν γίνουν πρόωρες εκλογές θα ρίξει την κυβέρνηση κατά την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, προκειμένου να τερματίσει την προκληθείσα αβεβαιότητα των πολιτών και την εξ αυτής ζημία της οικονομίας, αναγκάσθηκε να προσφύγει σε εκλογές. Ετόνισε όμως, κατά τρόπον δραματικό, εις την τελευταία ομιλία του στο Πεδίον Άρεως, ότι η λύση της κρίσεως πρέπει να είναι «Ελληνική». Η διατύπωση αυτή είναι άκρως χαρακτηριστική και αποκαλυπτική του γεγονότος, ότι εγνώριζε ή υποπτευόταν τι εσκόπευε να πράξει ο κ. Παπανδρέου.
Στο προηγούμενο φύλλο της «ΑΞΙΑΣ» έγινε λόγος για την ποινική ευθύνη του κ. πρωθυπουργού εκ της εξαπατήσεως των εκλογέων το 2009, με τη διαβεβαίωσή του ότι υπάρχουν χρήματα και την υπόσχεσή του ότι 
θα δώσει αυξήσεις, σε μισθούς και συντάξεις, ανώτερες του πληθωρισμού (άρθρο 162 του Ποιν.Κωδ.).
Επί πλέον του εγκλήματος τούτου όμως, διαπράχθηκε και αυτό της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος (άρθρο 390 του Ποιν. Κωδ. σε συνδυασμό με το ν.1608/1950). Συγκεκριμένως, ο πρώην υπουργός των Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, ως έχων εκ του νόμου τη διαχείριση των οικονομικών της Ελλάδας και ο κ. Παπανδρέου, ως πρωθυπουργός, έχων επίσης εκ του Νόμου την επιμέλεια αυτών, δεν έσπευσαν αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους – όπως ηδύναντο και όφειλαν – να δανεισθούν από την αγορά τα αναγκαία για την χώρα μας ποσά, με τα τότε ισχύοντα χαμηλά επιτόκια. Και ο πρώην πρωθυπουργός της Αγγλίας Γκόρντον Μπράουν είπε σε πρόσφατο βιβλίο του, ότι αν η Ελλάς δανειζόταν αμέσως μετά τις εκλογές 30 δις ευρώ, θα απέφευγε την υπαγωγή της εις το Δ.Ν.Τ.
Αλλ΄ ο πρωθυπουργός συζητούσε με τον κ. Στρος Καν, ακόμη και προ των εκλογών, περί του πώς θα υπαχθεί η χώρα στο Δ.Ν.Τ., μολονότι σε συνέντευξή του στον κ. Κούλογλου είχε ομολογήσει ότι οι χώρες, που κατέφυγαν εις τούτο, κατεστράφησαν και οι πολίτες τους εξαθλιώθηκαν.
Περαιτέρω, διεκήρυσσαν σε διάφορα διεθνή ακροατήρια του εξωτερικού, ο μεν πρώτος των ανωτέρω, ότι η οικονομία της χώρας μας έχει την πορεία και τη μοιραία τύχη του Τιτανικού, ο δε δεύτερος, ότι αυτή ευρίσκεται στην εντατική, πνέουσα τα λοίσθια, ενώ ο λαός μας είναι διεφθαρμένος. Μάλιστα συνεκάλεσε σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την πάταξη της διαφθοράς, η οποία έγινε γνωστή στα πέρατα του κόσμου δια της τηλεοπτικής προβολής της.
Συνεπεία των άνω δηλώσεων και ενεργειών επακολούθησε, όπως ήταν φυσικό και λογικό, η αύξηση των επιτοκίων, με αποτέλεσμα τα spreads να ανέλθουν στα ύψη. Ο ισχυρισμός ότι δεν εγνώριζαν, τάχα, αν θα επακολουθήσει αύξηση των επιτοκίων είναι αστείος. Οιοσδήποτε δανειστής, ακούων ότι ο υποψήφιος οφειλέτης του είναι αφερέγγυος, είναι φυσικό και γνωστό, ότι θα ζητήσει μεγαλύτερο επιτόκιο και περισσότερες εγγυήσεις. Η κυβέρνηση δια του αρμοδίου εκπροσώπου της, υπέγραψε ένα δάνειο 110 δις ευρώ με την Τρόϊκα και το Δ.Ν.Τ., υπό δυσμενεστάτους όρους για τη χώρα μας.
Μεταξύ άλλων: α) η Ελλάδα ανέλαβε την υποχρέωση να επιστρέψει το άνω ποσό εντός τριετίας, πράγμα που ήτο αδύνατον να συμβεί, υπό οιεσδήποτε ευνοϊκές συνθήκες. β) Παραχωρήθηκε δικαίωμα στους δανειστές να επιδιώξουν αναγκαστική εκτέλεση προς ικανοποίηση των απαιτήσεών τους, επί παντός περιουσιακού στοιχείου του Δημοσίου, ακόμη και επί του υπεδάφους της χώρας. Κατά συνέπεια δεν είναι δυνατόν σήμερα να ιδιωτικοποιήσει κανένα δημόσιο περιουσιακό στοιχείο, εφόσον όλα είναι υπέγγυα στους δανειστές. γ) Η Ελλάδα παραιτήθηκε από το δικαίωμά της να δανεισθεί από άλλη χώρα, υπό καλυτέρους όρους, για να προεξοφλήσει το δάνειο του Μνημονίου! δ) Ανέλαβε υποχρέωση, με μία δανειακή σύμβαση τριετούς διαρκείας, να μη αυξήσει την επιχορήγηση των ασφαλιστικών ταμείων, πέραν του 2,5% ετησίως του ΑΕΠ μέχρι το 2060, δηλαδή για 38 ολόκληρα χρόνια, μετά τη λήξη του δανείου. και ε) τέλος δέχθηκε την υπαγωγή της συμβάσεως στο Αγγλικό Δίκαιο, που είναι επιεικέστατο για τους δανειστές και σκληρότατο για τους δανειζομένους.
Ο κ. πρωθυπουργός ενώ γνωρίζει ότι δια του Μνημονίου έχει παραχωρήσει απόλυτα δικαιώματα επί της δημοσίας περιουσίας, μέχρι και της μεταβιβάσεως αυτής, σε οιαδήποτε εταιρεία υποδείξουν οι δανειστές, δηλώνει τώρα ψευδώς προς τον ελληνικό λαό ότι δεν θα πωληθεί ούτε σπιθαμή γης! Βεβαίως μία νόμιμη διάδοχος κυβέρνηση θα ηδύνατο να προβάλλει ακυρότητα του Μνημονίου, εκ του λόγου ότι υπεγράφη από τη σημερινή κυβέρνηση, η οποία εξέπεσε της νομιμότητος, ως απωλέσασα την έγκριση της λαϊκής κυριαρχίας δια της καταφανούς αθετήσεως των προεκλογικών υποσχέσεών της.
Η σημερινή κυβέρνηση λαμβάνει εξοντωτικά μέτρα, εις βάρος των μισθωτών και συνταξιούχων, μέχρι του σημείου να φορολογείται και ο έχων μηνιαία σύνταξη 417 ευρώ, με αποτέλεσμα οι Έλληνες να ασχολούνται με τα μέτρα αυτά και να παραβλέπουν τα φοβερά προνόμια, που η Κυβέρνηση παραχώρησε στους δανειστές μας και τους κινδύνους που διατρέχουν εξ αυτών η εθνική κυριαρχία και ασφάλεια.
Ουδείς μας εξήγησε κατά τί ωφελήθη η Ελλάδα από το παραπάνω δάνειο, αφού το δημόσιο χρέος αυξήθηκε και το έλλειμμα παραμένει στο ποσό των 20 δις περίπου ετησίως. Αν είχε εκλεγεί η κυβέρνηση Καραμανλή, η κρίση θα είχε αντιμετωπισθεί ομαλά, χωρίς τις σημερινές οδυνηρότατες συνέπειες για τον ελληνικό λαό. Οι μισθοί και τα δώρα δεν θα είχαν περικοπές, όπως είχε δηλώσει ο κ. Καραμανλής και συμφωνήσει με τον κ. Αλμούνια. Επομένως δεν θα επακολουθούσε η σημερινή ύφεση. Ούτε θα ήταν τόσο μεγάλος ο αριθμός των λιμοκτονούντων και αυτοκτονούντων, ενώπιον των δυσβαστάκτων υποχρεώσεων, στις οποίες τους υπέβαλε μια Κυβέρνηση, που δεν εννοεί να περικόψει τις σπατάλες της και προτιμά να αυξάνει τους ανέργους.
«Όταν υπάρχουν άνθρωποι, στερούμενοι άρτου και φαρμάκων, ουδείς δικαιούται να είναι πλούσιος», είχε πει ο αείμνηστος Γεώργιος Παπανδρέου. Ο εγγονός του όμως, καταδικάζει τους Έλληνες σε στέρηση του άρτου και των φαρμάκων. Ενώ ο ίδιος θέλει και τρίτο γραφείο (δεν του αρκούν τα άλλα δύο, στου Μαξίμου και στη Βουλή), έναντι του Εθνικού Κήπου, ο δε υπουργός του των Οικονομικών αξίωσε και δεύτερο γραφείο, κόστους 900.000 ευρώ. Οι περισσότεροι πολίτες πένονται. Υπάρχει ωστόσο υπουργός της Κυβερνήσεως, που δηλώνει στο «πόθεν έσχες» κατάθεση 4.000.000 ευρώ, κατά τα δημοσιεύματα του Τύπου.
Αποτελεί πλέον ανέκδοτο, η επαγγελία του ΠΑΣΟΚ ότι θα πατάξει τη φαυλοκρατία. Ψήφισε Νόμο και υπεχρέωσε τα Δικαστήρια να αναγνωρίζουν έμπρακτη μετάνοια σε εκείνον που υπεξαιρεί 50.000.000 ευρώ και όταν ανακαλύπτεται τα επιστρέφει. Ψήφισε άλλο Νόμο δια του οποίου, στην ουσία, επιτρέπει την καλλιέργεια της ινδικής καννάβεως δια ίδια χρήση και τιμωρεί επιεικέστατα τους εμπόρους ναρκωτικών.
Αυτά κέρδισε η ελληνική κοινωνία τη διετία της διακυβερνήσεως του ΠΑΣΟΚ, πέραν της καταργήσεως των δύο σπουδαίων υπουργείων Ναυτιλίας και Τουρισμού, αλλά και αυτού της Βορείου Ελλάδας και της επιβολής του «Καλλικράτη» δια του οποίου οι κάτοικοι των επαρχιών υποβάλλονται σε περιττές δαπάνες και απώλειες ημερομισθίων, για τη διεκπεραίωση και των πλέον απλών διοικητικών υποθέσεών τους.
Ήδη, αναγγέλλεται η ανάθεση της διακομιδής των σκουπιδιών σε εταιρίες, με συνέπεια να έχουν γίνει βουνά τα απορρίμματα στην πρωτεύουσα και τα προάστια, λόγω της παρατεταμένης απεργίας των εργατών αποκομιδής απορριμμάτων στους διαφόρους Δήμους. Και το ερώτημα είναι: γιατί οι εργάτες αυτοί να παραμείνουν άνεργοι και να έλθουν εταιρίες με Πακιστανούς και άλλους αλλοδαπούς, αμειβομένους με 3 μόνον ευρώ; Αντί το κράτος να βρει τρόπους απασχολήσεως των Ελλήνων, πράττει το αντίθετο. Πλην άλλων, προσπαθεί να περιέλθουν οι μεταφορές και το εμπόριο φαρμάκων σε εταιρίες και να μείνουν άνεργοι οι εργαζόμενοι σήμερα στα φορτηγά και τα φαρμακεία.
Τέλος, λέγεται στα ΜΜΕ, ότι η κυβέρνηση χορηγεί επίδομα ανεργίας 1.000 ευρώ μηνιαίως σε 250 χιλιάδες αλλοδαπούς. Είναι τούτο αληθές ή όχι; Ας μας απαντήσει ένας αρμόδιος. Για να γνωρίζει ο ελληνικός λαός πώς διαχειρίζεται η κυβέρνηση το δημόσιο χρήμα

http://www.xronos.gr/detail.php?ID=73384

 olympiada 

ΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕ. ΦΤΑΙΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ.
http://olympiada.files.wordpress.com/2011/10/cebdceb5ceb1-cf80ceb5cf84cf81ceb5cebbceb1ceb9cebf.jpg
ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΕΠΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΒΑΡΩΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΚΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.
ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ;
ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ…ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ; ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ “ΣΟΚ”;;
ΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕ ΚΟΡΟΪΔΟ. ΦΤΑΙΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ.


olympiada 

«Η Ελλάδα θα μπορέσει να βγει στις χρηματαγορές το 2021»


Γερμανική εφημερίδα,Μπιλντ,Bild,αγορές,χρηματοδότηση,2021,χρέος,οικονομική κρίση

Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να χρηματοδοτηθεί εκ νέου στις χρηματαγορές πριν από το 2021, παρά την οικονομική βοήθεια που θα λαμβάνει από την ΕΕ, γράφει στο αυριανό φύλλο της η γερμανική εφημερίδα Bild, επικαλούμενη έκθεση της Τρόικα για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
Όπως αναφέρει το Γαλλικό πρακτορείο σε ανταπόκρισή του από το Βερολίνο, σήμερα, μετά από την τέταρτη έκθεση της Τρόικα «η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας έχει επιδεινωθεί». Η Bild, ως γνωστόν, εδώ και μήνες διάκειται εχθρικά στη δανειοδότηση της Ελλάδας από ΕΕ και ΔΝΤ.
Σύμφωνα λοιπόν με την γερμανική εφημερίδα, που επικαλείται προγενέστερη έκθεση της Τρόικα, σε σύγκριση με τον Ιούλιο ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας είναι 7,25 μονάδες κατώτερος.Επίσης, το έτος 2020 το ελληνικό δημόσιο χρέος θα αντιπροσωπεύει το 152% του ΑΕΠ της Ελλάδας, αναλογία που θα μετατραπεί στο 130% το έτος 2030.
Σύμφωνα με την Bild το σκέλος της έκθεσης της Τρόικα περί βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους, δόθηκε «με τρόπο εμπιστευτικό» στη γερμανική κυβέρνηση νωρίτερα σήμερα.iefimerida.gr

Σεισμός 7,6 R στη Νέα ΖηλανδίαΙσχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε απόψε στα ανοιχτά των νησιών Κερμάντεκ της Νέας Ζηλανδίας, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο, USGS.
Μέχρι στιγμής οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας δεν έχουν εκδόσει καμία προειδοποίηση για τσουνάμι λόγω του σεισμού, που έπληξε το ανωτέρω νησιωτικό σύμπλεγμα του Ειρηνικού.
Σύμφωνα με το USGS το επίκεντρο του σεισμού προσδιορίστηκε σε θαλάσσια περιοχή περίπου 120 χιλιόμετρα ανατολικά της νήσου Ραούλ.


Enet.gr

Εκτός τόπου και χρόνου στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ: 32 βουλευτές ζητούν "να σταματήσει η ακρίβεια"!


Στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ πρώτα ψηφίζουν και μετά ρωτούν τους υπουργούς γιατί ψήφισαν. Έτσι 32 βουλευτές του ΠαΣοΚ μετά την χθεσινή υπερψήφιση του ν/σ κατέθεσαν ερώτηση προς τέσσερις υπουργούς και ζητούν δραστική μείωση των τιμών στο «καλάθι της αγοράς». δηλαδή οι άνθρωποι νομίζουν, πρώτον, ότι ζουν σε κομμουνιστική χώρα, όπου μία κυβέρνηση μπορεί να καθορίζει τις τιμές των αγαθών και δεύτερον ότι στα σοβαρά μετά από αυτά που ψήφισαν χθες, σήμερα θα έχουμε μειώσεις στςι τιμές!

Η ερώτηση απευθύνεται προς τους υπουργούς κκ. Ευ. Βενιζέλο, Μιχ. Χρυσοχοϊδη, Γ. Παπακωνσταντίνου και Κ. Σκανδαλίδη και επισημαίνει τις ραγδαίες, όπως τις χαρακτηρίζουν, αλλαγές στον τρόπο ζωής, στην καθημερινότητα του πολίτη.

Ζητούν την εφαρμογή μία ενιαίας πολιτικής μείωσης των τιμών σε όλα τα βασικά καταναλωτικά προϊόντα και υπηρεσίες μιας ελληνικής οικογένειας.

Ρωτούν τους τέσσερις υπουργούς ποια μέτρα προτίθενται να λάβουν ώστε «οι δραματικές μειώσεις των εισοδημάτων μισθωτών, συνταξιούχων και χαμηλοεισοδηματιών να αντισταθμιστούν από τις αντίστοιχες μειώσεις στις τιμές των προϊόντων που απαρτίζουν το καλάθι της νοικοκυράς»Πλάκα έχουν...
 


Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

"Ok" για την έκτη δόση"Ok" για την έκτη δόση
Κούρεμα 60% βλέπει η Τρόικα. Το ελληνικό χρέος θα υποχωρήσει λίγο πάνω από το 120% του ΑΕΠ έως το 2020.
Την εκταμίευση της έκτης δόσης των 8 δις. ευρώ ενέκριναν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.'
Η έκτη δόση αποτελεί μέρος του δανείου των 110 δισ. ευρώ που είχε συμφωνηθεί μεταξύ Ελλάδας και ΕΕ/ΔΝΤ τον Μάιο του 2010, εγκρίθηκε και από το σημερινό Eurogroup και αναμένεται να καταβληθεί στο πρώτο 15νθήμερο του Νομβρίου. Ωστόσο σύμφωνα με ανακοίνωση δεν θα υπάρξει σήμερα συνέντευξη τύπου από τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η σημερινή απόφαση του Eurogroup για το ελληνικό πρόγραμμα και την έκτη δόση είναι ένα θετικό βήμα που έρχεται ως συνέχεια της χθεσινής υπερψήφισης από τη Βουλή των Ελλήνων του νομοσχεδίου, με το οποίο διασφαλίζονται οι δημοσιονομικοί στόχοι του 2012 και τίθενται οι βάσεις για τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές.
Οι μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού και η εφαρμογή σκληρών, αλλά εθνικά αναγκαίων σωστικών μέτρων, είναι η βάση όχι μόνο για την έκτη δόση, αλλά για το νέο πρόγραμμα που θα διασφαλίζει την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου χρέους και άρα την ευκολότερη κάλυψη του ετήσιου βάρους εξυπηρέτησής του. Αυτό θα έχει ευεργετικές επιπτώσεις στο επίπεδο ρευστότητας, στις επενδύσεις, την απασχόληση, την κατάσταση της πραγματικής οικονομίας που υφίσταται τις αρνητικές συνέπειες μιας βαθιάς μακροχρόνιας ύφεσης, η οποία άρχισε το 2009, πριν γίνει αντιληπτό από όλους όσους έπρεπε το μέγεθος της κρίσης και άρα του κινδύνου που διατρέχει η χώρα».

Κούρεμα 60% βλέπει η ΤρόικαΤο ελληνικός χρέος θα υποχωρήσει λίγο υψηλότερα του 120% του ΑΕΠ έως το 2020 με "κούρεμα" 50%, με επιτόκιο 6% και χωρίς εγγυήσεις'', λέει η έκθεση της Tρόικας για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Nα σημειωθεί εδώ ότι η έκθεση της τρόικα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας παρουσιάζεται στο σημερινό Eurogroup, όπότε και αναμένεται να δοθεί το "πράσινο φως" για την εκταμίευση της 6ης δόσης των 8 δισ ευρώ προς τη χώρα μας.

"Η μεγαλύτερη συμμετοχή των ιδιωτών στο σχέδιο αναδιάταξης του ελληνικού χρέους κρίνεται ζωτικής σημασίας", τονίζεται χαρακτηριστικά, στην έκθεση, η οποία αναφέρει ότι θα χρειαστεί μείωση της ονομαστικής αξίας των ομολόγων κατά 60% για να μειωθεί το χρέος σε επίπεδα χαμηλότερα του 110% του ΑΕΠ έως το 2020.

"Η ΕΚΤ δεν συμφωνεί στο να συμπεριληφθούν αυτά τα σενάρια για ένα μεγαλύτερο PSI στην έκθεση".


www.capital.gr

Η ώρα του ΣαμαράΗ σημερινή συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Κάρολο Παπούλια δεν πρόκειται να είναι συνάντηση… ρουτίνας, ούτε θα έχει εθιμοτυπικό χαρακτήρα. Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης βλέπει τον ανώτατο πολιτειακό άρχοντα, λίγο πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ, προπαρασκευαστική της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με ατζέντα την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.
Η συγκυρία είναι εξαιρετικά κρίσιμη για τη χώρα, και ο Αντώνης Σαμαράς προβάλλει ήδη ως ο επόμενος πρωθυπουργός, σύμφωνα με τα ευρήματα όλων των δημοσκοπήσεων, που καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, το ΠΑΣΟΚ θα υποστεί δεινή ήττα, σε πολιτικό και ιδεολογικό επίπεδο.
Εκ των πραγμάτων λοιπόν ο Αντώνης Σαμαράς θα είναι εκείνος ο οποίος θα κληθεί να αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου, στις πιο κρίσιμες στιγμές, τουλάχιστον στα χρόνια που ακολούθησαν τη Μεταπολίτευση.
Οι θέσεις τις οποίες θα διατυπώσει λοιπόν, καθώς και η στρατηγική που έχει αποφασίσει να ακολουθήσει, θα έχουν καθοριστική σημασία για το μέλλον της Ελλάδας.
Ειδικά μάλιστα στη σημερινή συγκυρία, με τον Πρωθυπουργό να βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, την κυβερνητική πλειοψηφία να μετράει διαρκώς απώλειες σε κοινοβουλευτική δύναμη, και την κοινωνία σε κατάσταση εξέγερσης, στο περιθώριο της τραγικής απώλειας μιας ανθρώπινης ζωής, στη χθεσινή διαδήλωση στο Σύνταγμα, η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Κάρολο Παπούλια αποκτά χαρακτήρα εθνικής αφύπνισης.
Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αναμένεται να μεταφέρει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τις θέσεις του, αλλά και να εκφράσει τονέντονο προβληματισμό του για την κατάσταση που διαμορφώνεται στη χώρα με ευθύνη της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού.

Statesmen.gr

Το Eurogroup ενέκρινε την 6η δόσηΤο «πράσινο φως» για την εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, μετά και τη σχετική θετική εισήγηση της τρόικας, άναψε απόψε το Eurogroup, το οποίο συγκλήθηκε στις Βρυξέλλες, ως προπαρασκευαστική συνάντηση της  έκτακτης Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή.
Οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών της ευρωζώνης ενέκριναν την εκταμίευση της δικής τους συμμετοχής, που ανέρχεται στα επίπεδα των 5,8 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, προκειμένου και εκείνο με τη σειρά του να εγκρίνει την εκταμίευση της δικής του συμμετοχής, η οποία ανέρχεται στο ύψος των 2,2 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με το Bloomberg, η τρόικα υποστηρίζει στην έκθεσή της προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ότι θα απαιτηθεί ένα «κούρεμα» του ελληνικού χρέους σε ποσοστό 60%, προκειμένου να καταστεί εφικτή η μείωση του χρέους στα επίπεδα του 110% του ΑΕΠ, μέχρι το 2020.
Σύμφωνα με την τρόικα, εφόσον το «κούρεμα» που θα αποφασίσουν οι Ευρωπαίοι εταίροι φτάσει στο επίπεδο του 50%, μια τέτοια εξέλιξη θα συνεπάγεται μείωση του ελληνικού χρέους στο 120% του ΑΕΠ, το 2020.


Statesmen.gr

Αγριος καβγάς Καμμένου - Τασούλα στη Βουλή για τα CDS...Από τον Στάθη Παλαιολόγο

Tην ώρα που υπουργοί της κυβέρνησης και στελέχη της αντιπολίτευσης συγκρούονταν μέσα στη Βουλή χθες βράδυ, έξω -στους διαδρόμους της- γινόταν ένα πολύ έντονο επεισόδιο ανάμεσα στον βουλευτή της ΝΔ Πάνο Καμμένο και τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Κώστα Τασούλα. 
Γιατί έγινε ο καβγάς; Ο κ. Καμμένος κατηγορούσε τον κ. Τασούλα ότι αποφεύγει συστηματικά να προτείνει εκ μέρους της ΝΔ την επίκαιρη ερώτηση που εκείνος έχει καταθέσει για το γνωστό θέμα των CDS στο οποίο εμπλέκει και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου. Ο κ. Τασούλας είναι εκείνος που επιλέγει ως γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ ποιες ερωτήσεις βουλευτών της αξιωματικής  αντιπολίτευσης θα συζητηθούν κάθε εβδομάδα στη Βουλή στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Ο κ. Καμμένος έχει καταθέσει την ερώτηση εδώ και πολλές εβδομάδες και χθες έριχνε στον κ. Τασούλα την ευθύνη για το ότι δεν συζητείται στην ολομέλεια της Βουλής.


Press-gr

Κι άλλη προειδοποίηση στους Γ.Παπανδρέου και Ε.Βενιζέλο από βουλευτή του ΠΑΣΟΚΕκτύπωσηE-mail

Image"Έχουμε φτάσει στα όριά μας... Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν πια φτάσει στο τελευταίο στάδιο της ανεκτικότητάς τους. Δεν μπορούν άλλο. Ψηφίσαμε τόσο νομοσχέδια...", δήλωσε νωρίτερα στο "Marconi Radio 96,1 F.M." του Βόλου και στην εκπομπή "Συμβαίνει Τώρα" του Αντώνη Κουμιώτη, ο βουλευτής Λακωνίας του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηγοράκος,  ένας από τους  κατά τεκμήριο σοβαρότερους βουλευτές της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Επιθετικό κούρεμα χωρίς χρεοκοπία βλέπει η Goldman SachsΈνα γενναίο κούρεμα βλέπει για την Ελλάδα η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs.


Στην έκθεσή της υπό τον τίτλο "Τί να περιμένουμε από τη Σύνοδο Κορυφής" η Goldman Sachs προβλέπει ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους σε ποσοστό 40– 50% , δηλαδή μικρότερο αυτού που φέρεται να έχει απαιτήσει η Γερμανία, έτσι ώστε να αποφευχθεί ένα πιστωτικό γεγονός.
Όπως αναφέρει το "Έθνος" οι συντάκτες της αναφοράς σημειώνουν πως "παρότι τα θεσμικά εμπόδια και οι πολιτικοί ελιγμοί που προηγήθησαν της Συνόδου Κορυφής συνεπάγονται σημαντική αβεβαιότητα ως προς την τελική της έκβαση, αυτό που αναμένουμε είναι ένα πακέτο αποφάσεων με τέσσερα στοιχεία:
*Ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών της τάξης των 100 έως 250 δισεκατομμυρίων ευρώ.
*Ένα πιο επιθετικό, σε σχέση με το εθελοντικό 21% που προέβλεπε η συμφωνία του Ιουλίου, κούρεμα του ελληνικού χρέους κατά περίπου 40 έως 50%, το οποίο θα εφαρμοστεί στο πλαίσιο του PSI που ανακοινώθηκε τον περασμένο Ιούλιο.
*Ένα πρόγραμμα "ασφάλισης" που θα εγγυάται περιορισμένης κλίμακας εγγύηση των ομολόγων διαφόρων χωρών με την κάλυψη του EFSF.
*Ανακοινώσεις για θεσμικές μεταρρυθμίσεις όσον αφορά τη διακυβέρνηση της ευρωζώνης".
Σχετικά με το κούρεμα του ελληνικού χρέους, η αναφορά της Goldman Sachs σημειώνει: "Bαθύτερο κούρεμα του ελληνικού χρέους μέσα από το υφιστάμενο πλαίσιο του PSI: Προκειμένου να ικανοποιηθεί ο όρος για εθελοντική συμμετοχή στην ανταλλαγή χρέους (και επομένως να αποφευχθεί ένα πιστωτικό γεγονός που θα ενεργοποιούσε τα ασφάλιστρα CDS), το κούρεμα πιθανόν θα περιοριστεί στο εύρος του 40 – 50%, παρά στο 60% και άνω, που αρχικά ζητούσε η Γερμανία".
Το δημοσίευμα σημειώνει πως με τα εν λόγω μέτρα η Σύνοδος θα λάβει υπόψιν της και την τελευταία έκθεση της τρόικας.
Γενικά εκτιμά πως θα δοθεί το πράσινο φως από την ΕΕ για την εκταμίευση της έκτης δόσης. Ωστόσο τονίζει πως ένα τέτοιο πακέτο κινείται μεταξύ φόβου και τιμωρίας, φόβο για τη μετάδοση της κρίσης και κίνδυνο να μην τιμωρηθούν  οι "ένοχοι" για την κακοδιαχείριση του παρελθόντος.


News247.gr

Κ. Βενιζέλο, "Μπορείτε να μας πείτε αν η Proton Bank έχει προσφέρει τίποτα στο κόμμα σας;"
Οφειλόμενες απαντήσεις για την Proton


Όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε αρκετά τον αντιπρόεδρο και υπουργό οικονομικών της κυβέρνησης Παπανδρέου.  
Γνωρίζουμε την πληθωρικότητά του, τη δεινή ρητορεία του, την αμφιλεγόμενη ευφυΐα του.  
Γνωρίζουμε τη ροπή του στην πολυτέλεια, τον αριστοκρατικό γάμο του, την αδυναμία του στο λεπτό γούστο.  
Γνωρίζουμε τις άριστες σχέσεις του με την οικονομική ελίτ της χώρας, τη στήριξη που απολαμβάνει από συγκεκριμένο μέρος των ΜΜΕ και τον άσβεστο πόθο του για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ...

Εκείνο που μέχρι τώρα δεν γνωρίζαμε, ήταν οι μέθοδοι που επέλεξε να χρησιμοποιήσει ο ισχυρός άνδρας της οικονομίας, προκειμένου μα πετύχει όλα τα παραπάνω.  
Στην αρχή είδαμε κάποιες αμυδρές φήμες να εκτοξεύονται από την ‘’Ελευθεροτυπία’’, αλλά το θέμα αφέθηκε να ξεχαστεί.  
Μετά έσκασε η βόμβα Λαυρεντιάδη και σύντομα είδαμε να διασώζεται η αμαρτωλή Proton με πρωτόγνωρες μεθοδεύσεις.  
Μας ζώσαν τα φίδια.  Και ξαφνικά, ακούμε έκπληκτοι τον κ. Βενιζέλο, ζωντανά στην εκπομπή του κ. Χατζηνικολάου, να ψελλίζει διάφορα εκπληκτικά πράγματα και μένουμε κυριολεκτικά άφωνοι.
Η επίθεση του κ. Βενιζέλου στον δημοσιογράφο κ. Βαξεβάνη, σε μια στιγμή απώλειας της ψυχραιμίας του, ενδεχομένως να τον καταδιώκει για πολλά χρόνια.  
Δεν θα σταθούμε όμως σε μια στιγμή αδυναμίας του κ. Βενιζέλου, ούτε στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται την άσκηση της εξουσίας ή τον δημοσιογραφικό έλεγχο.  Θα αναζητήσουμε εναγωνίως απαντήσεις για σοβαρότερα θέματα που προέκυψαν και που έχουν να κάνουν με το δημόσιο λειτούργημα του ανδρός.
Θα θέλαμε λοιπόν ο κ. υπουργέ να απαντήσετε στα εξής:
  • Με ποιο σκεπτικό προχωρήσατε στην καταφανώς παράνομη κατάθεση 100.000.000€ από τα αδιάθετα του δημοσίου, ενώ γνωρίζατε και για την υπεξαίρεση Λαυρεντιάδη και για την τραγική κατάσταση της τράπεζας, ενώ μάλιστα το γενικό λογιστήριο του κράτους γνωμοδότησε ότι κάτι τέτοιο ήταν παράνομο;  Παράκληση να αναλύσετε τα πραγματικά σας κίνητρα και όχι τις γνωστές ρητορείες περί ‘’συστημικού κινδύνου’’, καθώς, ως προς τον κίνδυνο αυτό, σας διέψευσε η ίδια η πραγματικότητα με την κατάρρευση και διάσωση της τράπεζας, που στοίχισε στο κράτος το σεβαστό ποσό των 800 εκ, σε μια πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία.
  • Βάση ποίας περί δικαίου αίσθησης φροντίσατε να αμνηστεύσετε προκαταβολικά όσους εμπλέκονται σε ευθύνες περί απιστίας, νομοθετώντας το τερατούργημα του 4002 και του επίμαχου άρθρου;
  • Αφού σύμφωνα με δικές σας δηλώσεις γνωρίζατε την άσχημη κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει η Proton, πώς ενεργήσατε ως προϊστάμενος του οικονομικού επόπτη  (ΤΤΕ) και τι ελέγχους διατάξατε;
  • Πως κρίνετε το περιβόητο νομοθέτημα 3904/2010 με το οποίο αμνηστεύονται οι καταχραστές;  Κρίνετε δίκαιο εσείς, ως κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης, ο κ. Λαυρεντιάδης να βρίσκεται ελεύθερος και ακαταδίωκτος ανάμεσά μας, έπειτα από μια περιπέτεια που μας φέσωσε κοντά 1δις, την ώρα που δεν αισχύνεσθε να περικόπτετε συντάξεις των 500 ευρώ με τερτίπια περί αφορολογήτου και χαράτσια στο ρεύμα;
  • Παρακολουθήσαμε τον κ. Πρωθυπουργό να επιτίθεται κατά της δικαιοσύνης και να διαμαρτύρεται για την υπόθεση απελευθέρωσης  Ψωμιάδη, αλλά φαίνεται ότι ο ίδιος δεν ήταν απόλυτα ενήμερος για την υπόθεση Λαυρεντιάδη.  Τελικά, πείτε μας, ποια είναι η επίσημη άποψη της κυβέρνησης ως προς τα θέματα αυτά, και η κυβέρνηση νομοθετεί με γνώμονα το ακαταδίωκτο των πολιτικών της φίλων, τι φταίνε οι δικαστές στον κ. Πρωθυπουργό και τους επιτίθεται ;
  • Μπορείτε να μας πείτε αν η Proton Bank έχει προσφέρει τίποτα στο κόμμα σας;
  • Antinews


Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ για ανάπτυξη

Μετά την Πέμπτη… εκλογές;Μετά τη χθεσινή οριακή υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου, που έθεσε ως προαπαιτούμενο η τρόικα, σε έναν απροκάλυπτο «εθνικό εκβιασμό», για να εγκρίνει την εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, υπάρχει μια… εκκρεμότητα με την Κυβέρνηση.
Η ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών, όπως εύσχημα περιέγραψε η Βάσω Παπανδρέου το διογκούμενο αίτημα για «αλλαγή φρουράς» στο Μέγαρο Μαξίμου. Ακόμη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν το πολυνομοσχέδιο, δεν δίστασαν να θέσουν θέμα συγκρότησης κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Υπονοώντας ότι η σημερινή, δηλαδή η δική τους Κυβέρνηση, δεν πληροί τα παραπάνω χαρακτηριστικά.
Το γεγονός ότι ο Γιώργος Παπανδρέου, στο βωμό της αναγκαιότητας υπερψήφισης του πολυνομοσχεδίου, δεν σήκωσε το γάντι, και άφησε ατιμώρητη μια τόσο βαριά πολιτική προσβολή, που ουσιαστικά απευθυνόταν στον ίδιο, και τον… αναιρούσε, δείχνει ότι ο Πρωθυπουργός έχει εισέλθει στην τελευταία στροφή της διαδρομής του στην εξουσία.
Οι πρόωρες εκλογές φαντάζουν και είναι μονόδρομος. Με τη χρονική στιγμή της εκδήλωσης των τελικών και… επίσημων πρωτοβουλιών, να προσδιορίζεται για την επομένη της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, εκεί όπου θα συζητηθεί και πιθανολογείται ότι θα αποφασιστεί η λύση στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της Ελλάδας, με ένα μεγάλο «κούρεμα» του χρέους της Αθήνας.
Μόνο που ως «επόμενη μέρα», δεν προσδιορίζεται πλέον η Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, αλλά η Πέμπτη 27 Οκτωβρίου, καθώς την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί και δεύτερη Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την επιδίωξη να υπάρξει τελικό κείμενο συμφωνίας.
Από την Πέμπτη λοιπόν, οι πολιτικές εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες. Και οι εκλογές μπορούν να προκηρυχθούν ανά πάσα στιγμή. Για να διεξαχθούν ως το τέλος του χρόνου. Και να υπάρξει πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα, με το ΠΑΣΟΚ να περνάει στο περιθώριο.

Statesmen.gr

THN ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣΟι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν σε βάθος μία παγκόσμια λύση στην κρίση χρέους της Ευρωζώνης στη Σύνοδο Κορυφής της Κυριακής, όμως δεν θα ληφθούν αποφάσεις πριν τη διεξαγωγή μιας δεύτερης Συνόδου, που θα γίνει έως την Τετάρτη το...
αργότερο.
Αυτό αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση της Γαλλίας και της Γερμανίας, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.
Στην ανακοίνωση προστίθεται πως η Γαλλία και η Γερμανία επιθυμούν να αρχίσουν αμέσως διαπραγματεύσεις με τους ιδιώτες ομολογιούχους με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.


Fimotro

Αρχειοθήκη ιστολογίου