Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Στα Σκόπια ακόμα και για... κούρεμα

 

Χιλιάδες Έλληνες, κυρίως της Βορείου Ελλάδος, επιλέγουν τα Σκόπια για τις αγορές τους αλλά και τη διασκέδασή τους αφού τους συμφέρει οικονομικά. Φαγητό, ποτό και κούρεμα μόνο με 10 ευρώ. Εκστρατεία ενημέρωσης για να περιοριστεί το φαινόμενο
2 σχ

Γύρω στα 1.200 με 1.700 άτομα μεταβαίνουν καθημερινά από την Ελλάδα στη γειτονική ΠΓΔΜ, μέσω του μεθοριακού σταθμού των Ευζώνων, ενώ τα Σαββατοκύριακα ο αριθμός τους είναι διπλάσιος σε σχέση με τις καθημερινές. Σύμφωνα, μάλιστα, με το διοικητή του σταθμού, Βάιο Μπιζιώτη, ο αριθμός των Ελλήνων που καθημερινά μεταβαίνουν τους θερινούς μήνες στα Σκόπια υπερβαίνει τις 3.000.
Είναι χαρακτηριστικό πως στην ΠΓΔΜ μεταβαίνουν Έλληνες για την παροχή διαφόρων ειδών υπηρεσιών - για παράδειγμα επίσκεψη σε ορθοδοντικό ή οφθαλμίατρο - αλλά και για αγορές τροφίμων, ποτών, ρουχισμού και υποδημάτων. Επιπλέον, διασχίζουν τη μεθόριο για διασκέδαση, στα καζίνο, τα μπαρ και τα κλαμπ της περιοχής.
Σύμφωνα με τον κ. Μπιζιώτη, εξάλλου, σε όσους περνούν καθημερινά τη μεθόριο συμπεριλαμβάνεται κι «ένας, μικρός μεν, σημαντικός δε» αριθμός Ελλήνων, που επιβάλλεται να βρίσκονται στη γειτονική χώρα, διότι εργάζονται σε εταιρίες που εδρεύουν στην ΠΓΔΜ.
Σήμερα, ο δήμος Παιονίας διοργάνωσε στο μεθοριακό σταθμό μια ενημερωτική εκδήλωση, με στόχο να περιοριστεί το συγκεκριμένο φαινόμενο, που - όπως εκτιμάται - έχει επιφέρει στα καταστήματα της περιοχής πτώση τζίρου γύρω στο 30%. Πλην όμως, το δήμαρχο Αθανάσιο Λαπόρδα, που ήταν ο επικεφαλής, τον περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη.
Είδε έναν φίλο του να πλησιάζει και αρχικά υπέθεσε ότι ήρθε στους Ευζώνους, ώστε να συνεισφέρει στην καμπάνια ενημέρωσης. Απογοητεύτηκε, όμως, όταν εκείνος πέρασε τα σύνορα, λέγοντας του "Με δέκα ευρώ θα κουρευτώ, θα φάω κάτι και θα πιω και τον καφέ μου, ενώ θα γεμίσω και το ρεζερβουάρ μου, με τα μισά λεφτά".

News247

Ελεύθερος με εγγύηση ο Στρός Κάν

Πέμπτη, 19 Μαΐου 2011

Michail Ignatiou
Αντε να τελειώνουμε. Ελεύθερος...
Με εγγύηση 1 εκ μετρητά, 5 εκ σε μετοχές, σπίτι στην DC, βραχιόλι, και κλεισμένος στο σπίτι που νοικίασε η γυναίκα του
 
 
Πηγή: Exomatiakaivlepo

Η “εθνική συνεννόηση”… καλεί τον Παπαδήμο

 

19.05.2011ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Πριν από μερικούς μήνες, ο Γιώργος Παπανδρέου καλούσε στο Μέγαρο Μαξίμου τον Λουκά Παπαδήμο, και του ζητούσε να αναλάβει μια θέση συμβούλου δίπλα του. Ο άλλοτε αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, και διαχρονικός συνομιλητής του Κώστα Σημίτη, δεν είχε λόγους να αρνηθεί. Οι περισσότεροι άλλοτε προδίκαζαν ότι ο ρόλος που σύντομα θα αναλάμβανε ο Λουκάς Παπαδήμος, θα ήταν πολύ σημαντικότερος από εκείνον του… απλού συμβούλου.
Οι μήνες πέρασαν, και οι συγκυρίες δεν ευνόησαν την αναβάθμιση του Λουκά Παπαδήμου σε θέση «τσάρου» της ελληνικής οικονομίας. Φαίνεται ωστόσο ότι οι συγκυρίες… δεν τελείωσαν ακόμη. Έτσι σήμερα, ο Λουκάς Παπαδήμος πέρασε και πάλι την κεντρική πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου, για να συμμετάσχει σε μια σύσκεψη με τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Άρτι αφιχθής από τη Φρανκφούρτη και την έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο Λουκάς Παπαδήμος κλήθηκε να μεταφέρει στο Μέγαρο Μαξίμου το «πραγματικό» κλίμα που επικρατεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την ελληνική οικονομία.
Θα ήταν ωστόσο εξαιρετικά αφελές να πιστεύει κανείς ότι ο ρόλος του Λουκά Παπαδήμου σταματάει εκεί. Με τον Γιώργο Παπανδρέου να έχει σημάνει προσκλητήριο «εθνικής συνεννόησης», και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου να αδυνατεί πλέον να διαχειριστεί και να αντιδράσει στη σφοδρή κριτική που του ασκείται, ακόμη και μέσα στο ΠΑΣΟΚ, είναι να μην αναρωτιέσαι αν το… πεπρωμένο φυγείν αδύνατον;

Statesmen.gr

Καταλάβατε τι είπε ο Βενιζέλος;

19.05.2011ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ


Είναι από τους λίγους πολιτικούς που, πραγματικά, χαίρεσαι να τους ακούς. Ειδικά όταν έχει κέφια, ο Ευάγγελος Βενιζέλος μπορεί να σου λέει μπροστά στα μάτια σου ότι… δεν κάνεις για μια δουλειά, και εσύ να τον ευχαριστείς, επειδή έχεις μείνει με την εντύπωση ότι σου αφιέρωσε έναν εξαιρετικά κολακευτικό χαρακτηρισμό.
Κάτι τέτοιο συνέβη με τη σημερινή ομιλία του στο συνέδριο του Economist. Τη «στρογγυλή τράπεζα», που ούτε στρογγυλή είναι, ούτε τράπεζα. Εκτός αν αναφερόμαστε στην ευκολία με την οποία αραδιάζει η πλειοψηφία των ομιλητών θέσεις χωρίς γωνίες, στρογγυλές στα όρια της… εγκυμοσύνης.
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε πολλά. Ουσιαστικά απάντησε στον Όλι Ρεν, τις Βρυξέλλες και όλους εκείνους τους πρόθυμους εκ των δανειστών μας, που θέλουν να υποχρεώσουν τον Παπανδρέου, τον Σαμαρά και τους υπόλοιπους, να απαρνηθούν την εντολή που έχει λάβει ο καθένας από τον ελληνικό λαό. Έστω κι αν, στην περίπτωση του Πρωθυπουργού, πρόκειται για μια «θαμπή εντολή», κατά το «θαμπό δαχτυλίδι» που έλεγε ο αδελφός του, αναφερόμενος στην άνευ όρων παράδοση του ΠΑΣΟΚ από τον Σημίτη στον Οίκο των Παπανδρέου.
Η βιαστική καθημερινότητα, οδήγησε στο να παραμερίσει σε δεύτερη μοίρα, μια αποστροφή της ομιλίας του Ευάγγελου Βενιζέλου, που κάνει την ατάκα περί «απώλειας της πολιτικής διεύθυνσης της χώρας», με την οποία έδειχνε με νόημα τον Γιώργο Παπανδρέου, να… κοκκινίζει από τη ντροπή της.
«Μακάρι να αρκούσε η πολιτική συναίνεση και η συνεννόηση των πολιτικών κομμάτων. Ποιος μας λέει ότι συμφωνία των κομμάτων σημαίνει και συμφωνία της κοινωνίας, όταν έχουμε μια τέτοια κρίση αντιπροσωπευτικότητας και νομιμοποίησης;».
Δηλαδή, αυτό που είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι ότι… και το ΠΑΣΟΚ, πιθανόν να είναι σήμερα ένα «πουκάμισο πολιτικά αδειανό». Και να μην έχει κοινωνικές αναφορές. Να μην πιστεύουν δηλαδή σε αυτό οι πολίτες. Επομένως και η Κυβέρνησή του να μην έχει… πολιτική και κοινωνική νομιμοποίηση. Έτσι δεν είναι, κύριε Υπουργέ;

Statesmen.gr

Ανακοινώθηκαν οι 14 μονάδες υποδοχής μεταναστών

 

19/05/2011 
Συνολικά 14 μονάδες, οι οποίες θα λειτουργούν στο πλαίσιο της νέας Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής μεταναστών, ανακοίνωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Συγκεκριμένα, στη νέα Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής μεταναστών που δημιουργήθηκε με το Ν3907/11, θα λειτουργούν οι παρακάτω μονάδες:

• Λακωνία, Σπάρτη - Κέντρο Κράτησης

• Χίος, Μερσινίδι - Κέντρο Κράτησης

• Σάμος, Βαθύ - Κέντρο Πρώτης Υποδοχής

• Αμυγδαλέζα - Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Ανηλίκων

• Ελληνικό, τα παλαιά κρατητήρια - Κέντρο Κράτησης

• Ελληνικό, τα νέα κρατητήρια - Κέντρο Πρώτης Υποδοχής

• Μονάδα Πέτρου Ράλλη - Κέντρο Κράτησης

• Ασπρόπυργος - Κέντρο Κράτησης

• Ροδόπη, Βένα - Κέντρο Κράτησης

• Έβρος, Φυλάκιο - Κέντρο Κράτησης. Επίσης, αξιοποιείται παρακείμενη δημόσια έκταση για την εγκατάσταση λυόμενων κατασκευών που θα χρησιμοποιηθούν ως Κέντρο Πρώτης Υποδοχής.

• Θεσπρωτία, εξετάζονται τρεις προτάσεις ιδιωτών για Κέντρο Κράτησης, εκτός της πόλης της Ηγουμενίτσας.

• Αιτωλοακαρνανία, Στάνος, στρατόπεδο Ψαρογιάννη - Κέντρο Κράτησης

• Έβρος, Καρωτή, πρώην στρατόπεδο Φιλιρίδη - Κέντρο Κράτησης.

• Ορεστιάδα, εξετάζεται πρόταση ιδιώτη με στόχο τη δημιουργία Πολυδύναμου Κέντρου, όπου θα συστεγάζονται Υπηρεσία Ασύλου, Κέντρο Πρώτης Υποδοχής, Διοίκηση του Frontex , οι υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ορεστιάδας.

Παράλληλα, σε συνεργασία με το ΥΠΕΚΑ και όπως ανακοίνωσε η υπουργός, Τίνα Μπιρμπίλη, θα δοθούν κίνητρα για έργα υποδομής στις περιοχές, με χρηματοδότηση είτε από το επιχειρησιακό πρόγραμμα Περιβάλλοντος είτε από το Πράσινο Ταμείο.
 
Skai.gr

Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΔΟΜΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Πέμπτη, 19 Μαΐου 2011



Τί κρύβεται στο παρασκήνιο της συζήτησης περί εξόδου της χώρας από το ευρώ και που οδηγείται Ελλάδα και Ευρώπη με τους επαναλαμβανόμενους «Μνημονιακούς κύκλους».

του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

H Αθήνα ενδεχομένως πιέζεται να προχωρήσει στην μετατροπή του συνόλου του χρέους σε ενυπόθηκο, να πουλήσουμε δηλαδή όχι μόνο ό,τι έχουμε και δεν έχουμε, αλλά και κάθε μέλλον αυτής της χώρας.

Όσο η Ευρώπη δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα του χρέους με μερική διαγραφή του, τόσο θα μεταβάλλεται σταδιακά σε «Τρίτο Κόσμο», συμμετέχοντας στη μαζική «φτωχοποίηση» των Ευρωπαίων σε καιρό ειρήνης.

Το ζήτημα της εξόδου –ή της «αποβολής»– της Ελλάδας από το ευρώ επανήλθε για πολλοστή φορά στο προσκήνιο, ενδεχομένως για λόγους άσκησης πίεσης στο κυβερνών κόμμα. Που καλείται τώρα να πάρει και να εφαρμόσει νέα μέτρα «ακρωτηριασμού» του ελληνικού κράτους, της οικονομίας και της κοινωνίας, που επιθυμεί η τρόικα, περιλαμβανομένης της εκποίησης ή υποθήκευσης σημαντικών τμημάτων της δημόσιας περιουσίας. Η οποία εκποίηση εμφανίζεται τώρα ως «μαγική» λύση, όπως και το Μνημόνιο πέρσι, του οποίου ήδη ομολογείται από όλους η παταγώδης αποτυχία και η επιδείνωση, αντί βελτίωσης, του προβλήματος χρέους της χώρας.



Φυσικά πρόκειται περί ιδιοτελών και υστερόβουλων ανοησιών, διαχεόμενων στο εσωτερικό της χώρας από το ευρύτερο νεοφιλελεύθερο «Κόμμα του Μνημονίου». Η εκποίηση θα ήταν όντως λύση υπό δύο προϋποθέσεις: Να ξαναφέρναμε μέσω αυτής το χρέος σε ικανοποιητικό επίπεδο, να έμενε μια βιώσιμη Ελλάδα στο τέλος της διαδικασίας. Καμία από τις δύο δεν συντρέχει. Οι προτεινόμενες ιδιωτικοποιήσεις θα αυξήσουν χρέος και έλλειμμα, στερώντας το κράτος από πολύτιμα έσοδα έναντι ασήμαντου ανταλλάγματος. Θα στερήσουν, επίσης, την Ελλάδα από τις τελευταίες υποδομές και τις βασικές επιχειρήσεις της που παραμένουν υπό εθνικό έλεγχο. Δεν θα εξυπηρετήσουν παρά τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που έχουν δανείσει την Ελλάδα και τις ξένες δυνάμεις που θέλουν να την ελέγξουν, χρησιμοποιώντας την οικονομική αποικιοποίηση ή/και καταστροφή της.
Το ΠΑΣΟΚ δυσκολεύεται, ολοένα και περισσότερο, να υιοθετήσει μέτρα που πλέον δεν μπορεί να «χωνέψει» το ίδιο, συνειδητοποιώντας ότι συνιστούν αυτοχειριασμό. Όσο κι αν διάφοροι λόγοι εξηγούν την αξιοσημείωτη πειθαρχία με την οποία το κυβερνών κόμμα βαδίζει κατευθείαν στον γκρεμό, αυξάνονται όσοι στις τάξεις του συνειδητοποιούν ότι οι ίδιοι και το κόμμα τους δεν έχουν απολύτως κανένα μέλλον. Το κύμα λαϊκών αποδοκιμασιών που ξεσπά, κάθε φορά που εμφανίζονται δημοσίως ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί και οι βουλευτές, δεν έχει ιστορικό προηγούμενο μετά την αποστασία του 1965. Αλλά δεν θα είναι τίποτα συγκρινόμενο με όσα θα συμβούν σε αυτή τη χώρα όταν ο ελληνικός λαός συνειδητοποιήσει πλήρως την έκταση των ερειπίων που θα του κληροδοτήσει η παρούσα κυβέρνηση. Όσο μεγαλύτερο χρόνο παραμείνει η παρούσα κυβέρνηση στην εξουσία, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η τελική καταστροφή και τόσο μεγαλύτερο και το τίμημα που θα καταβάλουν όσοι συνήργησαν σε αυτή.

Ενυπόθηκο χρέος

Το ίδιο «σενάριο», πιθανής αναδιάρθρωσης του χρέους και εξόδου από το ευρώ, «παίχτηκε» κατά καιρούς και με τρόπο περίπου πανομοιότυπο, στη διάρκεια της όλης ελληνικής κρίσης. Από τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης Παπανδρέου, οι εγχώριες κυβερνητικές δηλώσεις –«Τιτανικοί», Εντατικές κ.λπ.–, οι καμπάνιες των διεθνών media κατά της Ελλάδας και των άλλων «γουρουνιών» της Ευρωζώνης και η δράση των «αγορών» στην αγορά CDS συνέκλιναν και συνδυάστηκαν με σκοπό –ή τουλάχιστον αποτέλεσμα– να δημιουργήσουν το απαραίτητο πολιτικο-ψυχολογικό κλίμα για να περάσουν αδιανόητα μέτρα αναπτυξιακού και κοινωνικού ακρωτηριασμού στην Ελλάδα πρώτα και αλλού στη συνέχεια, αλλά και να δικαιολογηθεί η, επίσης αδιανόητη μέχρι πρότινος, είσοδος του ΔΝΤ στην Ευρώπη.

Ακόμη χειρότερα, η Αθήνα ενδεχομένως πιέζεται ώστε να προχωρήσει, το ταχύτερο δυνατό, η κυβέρνηση Παπανδρέου στην εγκληματική πράξη –μερικοί θα την ονόμαζαν ίσως «προδοτική»– που συνιστά η μετατροπή του συνόλου του χρέους της χώρας σε ενυπόθηκο προς εξασφάλιση των δανειστών της. Δεν θα πουλούσαμε, δηλαδή, μόνο ό,τι έχουμε και δεν έχουμε, θα πουλούσαμε και κάθε μέλλον αυτής της χώρας. Έναν τέτοιο κίνδυνο επεσήμανε ήδη ο Βασίλειος Μαρκεζίνης σε συνέντευξή του στον Κόσμο του Επενδυτή, το περασμένο Σάββατο, ενώ στην ίδια κατεύθυνση συγκλίνουν και δηλώσεις Ιταλών αξιωματούχων. Δεν αποκλείεται να ξαναδούμε την Goldman Sachs, ή κάποια «συνάδελφό» της, να μας προτείνει πάλι τα περίτεχνα swaps που εισήγαγε ο Σημίτης και συνέχισε ο Καραμανλής, υπό την εποπτεία του βετεράνου της αμερικανοεβραϊκής τράπεζας κ. Χριστοδούλου, τον οποίο η κυβέρνηση Παπανδρέου συνεχίζει και σήμερα να έχει υπεύθυνο διαχείρισης του δημόσιου χρέους.

Σε ξένες τράπεζες οι ελληνικές καταθέσεις
Αυτό που δεν σκέφτηκαν –στην καλύτερη περίπτωση, που δεν είμαστε βέβαιοι ότι ισχύει– οι αρχιτέκτονες αυτής της μεθόδου είναι ότι, μαζί με τις αντιστάσεις της ελληνικής κοινωνίας, κατέστρεψαν και την ελληνική οικονομία. Η οικονομία είναι κατά το ήμισυ ψυχολογία. Πανικό στον πανικό, τρόμαξαν μεν οι Έλληνες, πήραν όμως μεγάλο μέρος των καταθέσεών τους έξω. Πολλοί ομολογιούχοι επεχείρησαν, επίσης, να ξεφορτωθούν τα ελληνικά ομόλογα, έστω και με ζημία, ασκώντας πίεση στα επιτόκια και τα CDS. Θα περάσουν πολλά χρόνια προτού οποιοσδήποτε ξένος επενδυτής, έχων σώας τας φρένας, αποφασίσει να επενδύσει στη χώρα. Το Βερολίνο, που πούλησε, όπως ο Φάουστ, την ψυχή του στο διάβολο των «αγορών» για να «πειθαρχήσει» την Ευρωζώνη, κινδυνεύει στο τέλος να βρεθεί με μια ανεξέλεγκτη κρίση, που θα ξεπεράσει την ικανότητα διαχείρισης που διαθέτει και θα του κοστίσει πολύ περισσότερο, πολιτικά, οικονομικά ίσως και στρατηγικά.
Το ερώτημα είναι πόσο καιρό ακόμα θα είναι δυνατό να παίζεται αυτό το «κυκλικό» παιχνίδι πανικού, κάμψης αντιστάσεων, υποτιθέμενης «σωτηρίας» και ανακούφισης γιατί «επιζήσαμε» άλλη μια φορά. Κάθε νέος «γύρος» εξαντλεί τόσο τα οικονομικά περιθώρια της χώρας, που απειλείται κάθε τόσο να γίνει «Lehman Brothers» για να βάλει μυαλό, όσο και τα πολιτικά περιθώρια διαχείρισης της ελληνικής κρίσης. Αυξάνεται ο κίνδυνος οι «κύκλοι» να σπάσουν κάποια στιγμή ανεξέλεγκτα.

Το σενάριο εξόδου από το ευρώ

Η συζήτηση περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, εκτός από άσκηση πίεσης στην Αθήνα, μπορεί επίσης να τροφοδοτείται από κερδοσκοπικές επιδιώξεις, από (μειοψηφικούς) γερμανικούς κύκλους που θα ήθελαν να «ξεφορτωθούν» την αδύναμη περιφέρεια, κύκλους που επιδιώκουν να ελέγξουν το γεωπολιτικό χώρο ή δυνάμεις που επιθυμούν την πλήρη αποκατάσταση του δολαρίου ως παγκόσμιου αποθεματικού. (Η τεράστια παρασκηνιακή επιρροή του αμερικανικού κατεστημένου και, πρώτα από όλα, του ισραηλινού λόμπι των ΗΠΑ στην κυβέρνηση Παπανδρέου ενδέχεται, επίσης, να έχει βάλει το χεράκι της, αφού είναι σε θέση να χρησιμοποιούν έντεχνα την Αθήνα για δικές τους επιδιώξεις, χωρίς καν αυτή να αντιλαμβάνεται πως τη χρησιμοποιούν.)

Όσο καιρό η Ευρώπη δεν αντιμετωπίζει ριζικά το πρόβλημα του χρέους, με μορφή μερικής διαγραφής του συνόλου του, αλλά και της «επανίδρυσής» της, ώστε να πάει σε διαφορετικό οικονομικό μοντέλο – κεϋνσιανισμός, με πολιτική ανάπτυξης και συνοχής, συν προστατευτισμός, συν επανακοινωνικοποίηση του χρηματοπιστωτικού τομέα – μοντέλου που να μην παράγει δομικά χρέος αλλά ανάπτυξη και συνοχή, θα τίθεται πρακτικά προ του εξής διλήμματος:
• είτε να μεταβάλλεται σταδιακά σε «Τρίτο Κόσμο», κατεδαφίζοντας το κοινωνικό της κράτος υπό τη δικτατορία της Γερμανίας και των «αγορών»
• είτε να αποσυντεθεί μέσα στο χάος, τροφοδοτώντας και ολοκληρωτικές τάσεις, απαραίτητες για την καταστροφή της ευρωπαϊκής δημοκρατίας, που μακροχρόνια είναι απαραίτητη για να περάσει, εντέλει, ένα πρωτοφανές πρόγραμμα μαζικής «φτωχοποίησης» των Ευρωπαίων σε καιρό ειρήνης
Δεν πρέπει να θεωρηθεί τυχαίο ότι οι (μετα)φασίστες της Μαρίν Λεπέν έχουν καταστήσει την έξοδο από το ευρώ κεντρικό τους σύνθημα. Η Ελλάδα, δυστυχώς, είναι η πρώτη υποψήφια για να εισάγει το χάος στην Ευρώπη. (Δεν πρέπει, επίσης, να ξεχνάμε ότι η χώρα μας, βρίσκεται και σε εξαιρετικά κρίσιμη γεωπολιτικά και γεωοικονομικά περιοχή, όπου διασταυρώνονται παγκόσμιες στρατηγικές και ισχυρές μεταναστευτικές ροές και εντάσεις.)

Αν δεν αναπτυχτεί, ταυτόχρονα και σύντομα, και ελληνική και ευρωπαϊκή απάντηση στην κρίση, η τελευταία κινδυνεύει να γίνει ανεξέλεγκτη και καταστροφική. Προς το παρόν όμως, οι πολιτικές ηγεσίες σε Ελλάδα και Ευρώπη αδυνατούν όχι μόνο να παράγουν ικανοποιητικές απαντήσεις, αλλά ακόμα και ορθή διάγνωση του προβλήματος.

Αφήνουν έτσι την πρωτοβουλία στις δυνάμεις του Χάους και της Αποσύνθεσης, που δεν είναι άλλες από το «παγκόσμιο τέρας» του διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου, που παρήγαγαν τέσσερις δεκαετίες neοφιλελευθερισμού, «απελευθερώσεων», «απορρυθμίσεων», «αποφορολόγησης», η κατάρρευση της ΕΣΣΔ, η εξαγορά και συνθηκολόγηση της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας.

Αυτό οργανώνει την κρίση, για να κατεδαφίσει τις κοινωνικές κατακτήσεις, τον πολιτισμό και τη δημοκρατία της Ευρώπης, μετακυλίοντας στους ευρωπαϊκούς λαούς όλο το βάρος του χρέους που δημιούργησε και εμπεδώνοντας την εξουσία μιας «Ολοκληρωτικής Αυτοκρατορίας της Παγκοσμιοποίησης».


Πηγή: http://konstantakopoulos.blogspot.com/ 

ΕΝΑΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΘΙΑΣΟΣ ΑΠΟΔΟΜΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΣΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΘΛΙΒΕΡΟΥ ΘΕΑΤΗ

Πέμπτη, 19 Μαΐου 2011

Μπορεί και να υπάρξουν απολύσεις στο δημόσιο είπε χθες το απόγευμα ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Τρεις ώρες αργότερα, ο Γιάννης Ραγκούσης έλεγε ότι δεν θα υπάρξουν - ενώ, είναι ο ίδιος που είχε πρώτος πει προχθές ότι μπορεί να υπάρξουν με μηχανισμό το ΑΣΕΠ.


του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΛΟΥΧΟΥ

Ταυτόχρονα, ως κερασάκι στην τούρτα, ο υπουργός (δήθεν) προστασίας του Πολίτη αναρωτιέται δημόσια: «να τους πιάσουμε τους λαθρομετανάστες, αλλά που να τους πάμε;»… Είναι απίστευτο: πρώτα σπέρνουν τον τρόμο ότι αύριο το πρωί καταστρεφόμαστε αν δεν γίνει αυτό που λένε κι έπειτα κάνουν οι ίδιοι σαν παιδάκια…

Και μετά, η κυβέρνηση αναρωτιέται γιατί δεν έχει αξιοπιστία και η ίδια και η χώρα. Αντε να σε πάρει κανείς στα σοβαρά. Ειδικά όταν ακριβώς την ίδια στιγμή, την ίδια ημέρα, η Πορτογαλία δανείζεται ένα δις ευρώ με κόστος αμετάβλητο και σε κλίμα εσωτερικής ηρεμίας και μάλιστα παρά τις εκλογές, ενώ η Ιρλανδία παίρνει ουσιώδη εύσημα για την πορεία στο δικό της πρόγραμμα που πάει ρολόι…
Όταν λοιπόν οι δύο κομβικότεροι υπουργοί, που προέρχονται μάλιστα και από τον πολύ στενό πρωθυπουργικό κύκλο, κάνουν τέτοια φάλτσα μετά από τόσο καιρό και σε τέτοια στιγμή, που να τη βρει την αξιοπιστία η κυβέρνηση και, μαζί της, η χώρα; Αν ήταν ορχήστρα, θα κλείνε κανείς τα αυτιά του μη του τρυπήσουν τα τύμπανα από την κακοφωνία…



Επί ένα και πλέον χρόνο, από το μνημόνιο, λένε, λένε, λένε, αλλά δεν κάνουν: αυτή είναι η ουσία της υπόθεσης. Και όχι μόνον δεν κάνουν, αλλά ενώ είμαστε στο χείλος του γκρεμού, δεν μπορούν πια ούτε καν να συνεννοηθούν έστω στο στοιχειώδες επίπεδο του τι θα ήθελαν να κάνουν. Χάος…
Τα αντίστοιχα παραδείγματα είναι ουκ ολίγα και πλέον δεν αξίζει καν να ασχολείται μαζί τους. Απλώς αυτό το χθεσινό ήταν εντυπωσιακό γιατί αν δεν ήταν θλιβερό θα ήταν αστείο, πραγματικά σα γκακ των αδελφών Μαρξ, να βγαίνουν ο ένας μετά τον άλλο στη σειρά και να γίνονται κουλουβάχατα και ο ένας να αδειάζει τον άλλο κατ’ αυτό το φαιδρό τρόπο…
Το πρόβλημα όμως είναι ότι δεν πρόκειται για παράσταση – ή μήπως τελικά πρόκειται; Αν ναι, τουλάχιστον, για να βρεθούμε εντός κλίματος εποχής, καλό θα ήταν το έργο να μην είναι «Οι αδελφοί Μαρξ στην εξουσία». Ας ανεβάσουν κάτι σαν «Ωρα θανάτου», ή «Κοιτώντας το τέλος». Θα πήγαινε καλύτερα.

Το χειρότερο όμως είναι ότι,  όποιο κι αν είναι το έργο, ο πρωθυπουργός δεν σκηνοθετεί αλλά κάθεται στην πρώτη σειρά και, ως θεατής, το παρακολουθεί εντελώς απαθής
 
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ 

Προετοιμάζουν την κοινή γνώμη για απολύσεις στο Δημόσιο, αναδιάρθρωση και στο βάθος... εκλογές

 19 Μαϊ 2011

(upd) Κλίμα για απολύσεις στο Δημόσιο, αλλά και σκηνικό αναδιάρθρωσης στήνεται τις τελευταίες ημέρες, παρατηρούν παράγοντες της οικονομίας και της αγοράς. Σημειωτέον, ότι υπουργοί της κυβέρνησης, όπως η υπουργός Παιδείας κυρία Άννα Διαμαντοπούλου, με δηλώσεις τους,  εντείνουν τις ανησυχίες, θεωρώντας ότι το επόμενο 20ήμερο είναι πολύ κρίσιμο για την Ελλάδα. Τυχαίο; Την ίδια περίοδο ανανεώνονται το ένα μετά το άλλο CDS, αναφέρουν γνώστες της αγοράς, τα οποία θα “πληρωθούν” είτε στο άκουσμα επισήμως από την ελληνική πλευρά της φράσης “αδυναμίας πληρωμών”, είτε της λέξεως “κουρέματος”. Μάλιστα, βουλευτές της αντιπολίτευσης καταγγέλλουν, επικαλούμενοι στοιχεία ότι CDS του Τ.Τ. που είχε πουληθεί τον Νοέμβριο του 2009 1,7 δισ. ευρώ, σήμερα ξεπερνάει σε αξία τα 25 δισ. ευρώ!
Ταυτόχρονα, η συναίνεση μάλλον δεν έρχεται, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμά της θα υιοθετήσει αρκετά από τα μέτρα που προτείνει η Ν.Δ. Λάδι στη φωτιά έριξε η περίφημη δήλωση του Όλι Ρεν να δηλώσουν εγγράφως τα κόμματα ότι συμφωνούν με το νέο μνημόνιο, κάτι  που θεωρήθηκε ω ς παρέμβαση. Πολιτικοί αναλυτές όμως, εκτιμούν ότι οι Βρυξέλλες έχουν επίγνωση των αδιεξόδων της κυβέρνησης, όπως το να συγκρουστεί με τους συνδικαλιστές, οπότε οι εκλογές ενδεχομένως και να αποτελέσουν κάποια λύση...

Οι ίδιοι παράγοντες θεωρούν ότι μόνο τυχαίες δεν είναι τηλεοπτικές εκπομπές τις τελευταίες μέρες, τόσο στην κρατική τηλεόραση, όσο και σε ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης περί αναδιάρθρωσης, χρεοκοπίας, απολύσεων στο Δημόσιο...
Η «ήπια αναδιάρθρωση» είναι η καινούργια φράση που προστίθεται πλεόν στο λεξικό της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης, όπως αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η Wall Street Journal, αφού όλο και περισσότεροι αξιωματούχοι την χρησιμοποιούν πλέον για να περιγράψουν το πώς η Ελλάδα μπορεί να συγκεντρώσει τους πιστωτές της και να ζητήσει την… ευλογία τους για την επιμήκυνση του χρέους της. Ομως, όπως τονίζει η εφημερίδα, η ελληνική αναδιάρθρωση δεν μπορεί (συνολικά) να είναι μόνον ήπια και η ΕΕ πρέπει να σκληρύνει τη στάση της…
Μέσα σε αυτό το κλίμα η συμπεριφορά των spreads μόνο τυχαία δεν είναι. Αργά το μεσημέρι της Πέμπτης είχαν φτάσει και τις 1.326 μονάδες βάσης, δηλαδή πρόκειται για νέα ιστορικά υψηλά. Ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δ. Δασκαλόπουλος έκρουσε για μία ακόμα φορά τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας πως, «εδώ και ένα χρόνο δεν προωθούμε τις αναγκαίες αλλαγές. Εάν δεν τα καταφέρουμε θα πεινάσουμε. Έχουμε μια ύστατη ευκαιρία για να βγούμε από το αδιέξοδο εάν θέλουμε να αποφύγουμε την ευθύνη της πτώχευσης και της διάλυσης», υπογράμμισε ο κ. Δασκαλόπουλος.
Η Alpha Bank πάντως, διαπιστώνει φως στο τούνελ. Στο εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικής συγκυρίας, το τμήμα μελετών της τράπεζας θεωρεί πως, κινητήριοι μοχλοί της οικονομίας είναι η σημαντικά βελτιωμένη ανταγωνιστικότητα, η μικρότερη της αναμενόμενης πτώση του όγκου των λιανικών πωλήσεων, η ανάκαμψη της αγροτικής παραγωγής, καθώς και η προοπτική για ταχύτερη υλοποίηση του ΕΣΠΑ 2007-2013, η επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας κατά το 2011 με προσέλκυση και σημαντικών Ξένων Άμεσων Επενδύσεων.

Στ.Κ.Χαρίτος mailto:Στ.Κ.Χαρίτοςsxaritos@reporter.gr

Πηγή: reporter.gr

Πράσινο πάρτι εκατομμυρίων με τα αντισταθμιστικά

 

 

Πάρτι εκατομμυρίων ευρώ είχε στηθεί στο Υπουργείο Άμυνας με τα αντισταθμιστικά οφέλη πριν από το 2004. Ο Δημοσιογράφος Κώστας Αλατζάς που κλήθηκε να ενημερώσει την προανακριτιτκή επιτροπή, είπε σήμερα ότι είναι τα ίδια πολιτικά πρόσωπα και με πολλά κοινά σημεία ως προς την υλοποίηση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων που εντοπίζονται τόσο στα γερμανικά υποβρύχια, όσο και στην προμήθεια των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων.

Όπως δηλαδή στην υπόθεση των Tor Μ1, έτσι και στα υποβρύχια διαπιστώνεται ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προχώρησε στην πίστωση σειράς αντισταθμιστικών Ωφελημάτων τα οποία δεν εκτελέστηκαν. Μάλιστα, όπως κατέθεσε, η υπογραφή της σύμβασης για τα αντισταθμιστικά προηγήθηκε κατά μία ημέρα εκείνης για την κύρια σύμβαση (14 Φεβρουαρίου 2000 αντί 15 Φεβρουαρίου) ανάμεσα στο υπουργείο Άμυνας και τα Ελληνικά Ναυπηγεία (ΕΝΑΕ) με υποκατασκευαστές τις γερμανικές εταιρείες Ferrostaal AG και HDW.

Η σύμβαση υπ’ αριθμόν 08/2000 αφορά προγράμματα πιστωτικής αξίας 1,376 δισ. ευρώ και ονομαστικής αξίας 255 εκατ. Στη συνέχεια, με την άσκηση της προαίρεσης για το τέταρτο υποβρύχιο διαμορφώθηκε στο 1,540 δισ. πιστωτική και με ονομαστική 282,3 εκατ. ευρώ.
Περιελάμβανε συνολικά 10 βασικά προγράμματα. Από αυτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το «Νο 2» με τίτλο «υποδομή στα ΕΝΑΕ», ονομαστικής αξίας 73 εκατ., που αφορούσε «προμήθειες, υπηρεσίες μηχανολογικού εξοπλισμού, παροχές, ανέγερση, εγκατάσταση και παράδοση του έργου των υπηρεσιών» και το ανέλαβαν οι εταιρείες ΕΜΕΚ ΑΤΕ και ΕΜΕΚ Α. Ε. Σύμφωνα με την πορισματική αναφορά του ΣΔΟΕ τον περασμένο Μάρτιο, από τον έλεγχο που έγινε στα ναυπηγεία προέκυψε ότι τα έργα του προγράμματος που εκτελέστηκαν και τιμολογήθηκαν ανέρχονται μόλις σε 50 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, το υπουργείο Άμυνας έως τις 31 Μαρτίου 2004 πίστωσε το σύνολο της ονομαστικής αξίας. Προκύπτει λοιπόν μια αδικαιολόγητη διαφορά ύψους 23 εκατ. ευρώ.

Κατά σύμπτωση, το ποσό αυτό προσεγγίζει τα 25,3 εκατ. ευρώ, που σύμφωνα με την εισαγγελία του Μονάχου έλαβαν τα μέλη της περίφημης «ομάδας Α» κατά την περίοδο 2000-2003, όταν και εμφανίζεται να υλοποιείται το παραπάνω έργο. Την ομάδα αυτή είχε συστήσει η Ferrostaal και φέρεται να ήταν επιφορτισμένη με τις «χρήσιμες πληρωμές» στην Ελλάδα προκειμένου οι Γερμανοί να εξασφαλίσουν το συμβόλαιο της αγοράς των υποβρυχίων. Το ερώτημα είναι γιατί το υπουργείο Αμυνας, εκείνη την περίοδο, πίστωσε ολόκληρη την αξία του προγράμματος, ενώ σήμερα το ΣΔΟΕ διαπιστώνει ότι τα τιμολόγια αντιστοιχούν περίπου στα 2/3 του ποσού: Το θέμα θεωρείται κρίσιμο, καθώς μόνο μετά την πίστωση του υπουργείου -όπως συμβαίνει στα Α. Ω. – η γερμανική προμηθεύτρια εταιρεία Ferrostaal/HDW θα μπορούσε να εκταμιεύσει χρήματα για να υλοποιηθεί το πρόγραμμα. Ως εκ τούτου, ζητούνται απαντήσεις για την κατάληξη των 23 εκατομμυρίων ευρώ της διαφοράς.

Επιπλέον το πρόγραμμα «Νο 1», αν και αρχικώς είχε ονομαστική αξία 38 εκατ. ευρώ, αργότερα εκτοξεύθηκε στα 57 εκατ. «χωρίς επαρκή αιτιολογία», όπως σημειώνουν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ. Απορίες προκαλούν και όσα συνέβησαν στο πρόγραμμα «Νο 4» για τη μεταφορά τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στα ΕΝΑΕ, ονομαστικής αξίας 25,5 εκατ. ευρώ. Το πρόγραμμα, μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2001, ολοκληρώθηκε και πιστώθηκε από το υπουργείο Αμυνας. Εντούτοις, κατά την ένορκη κατάθεσή του στο ΣΔΟΕ ο σημερινός λογιστής των ναυπηγείων δήλωσε άγνοια, ενώ κατέθεσε ότι τα ναυπηγεία πλήρωσαν 3,5 εκατ. ευρώ για τα έξοδα της εκπαίδευσης και της διαμονής του προσωπικού στο Κίελο.
Ρόλο «συντονιστή» στα Α. Ω., σύμφωνα με την πορισματική αναφορά του ΣΔΟΕ, είχε αναλάβει η εταιρεία ΜΙΕ με έδρα τον Πειραιά. Την επίμαχη περίοδο, όταν συνάπτονταν οι συμβάσεις το 2000, εμφανίζονταν ως μέτοχοι της ΜΙΕ άλλες εταιρείες με έδρα την Κύπρο, κατά το πρότυπο της Drumila στην περίπτωση των Tor Μ1. Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται από το ΣΔΟΕ «προκύπτει άμεση εμπλοκή των εταιρειών ΜΙΕ με τα Ελληνικά Ναυπηγεία, την HDW/ Ferrostaal και εκπροσώπων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας».
Το βέβαιο είναι ότι ο τρόπος υλοποίησης των συμβάσεων για τα Α. Ω. εγείρει σωρεία ερωτημάτων. Ποσά, που παραπέμπουν σε υπερτιμολογήσεις, ανεκτέλεστα πλην όμως πιστωμένα προγράμματα με τη σφραγίδα του υπουργείου Εθν. Άμυνας και αναντιστοιχία εγγράφων από τους κατά περίπτωση εμπλεκομένους: Άλλα στοιχεία αναφέρει το υπουργείο Εθν. Άμυνας και άλλα δίνουν στο ΣΔΟΕ οι εταιρείες, που εμφανίζονται να εκτελούν τα Α. Ω. Βεβαίως, όλες αυτές οι «ανεξήγητες» καταστάσεις ενδεχομένως να μην υπήρχαν εάν ετησίως συντάσσονταν πλήρεις αναφορές για την πρόοδο κάθε έργου, κάτι που προβλέπεται ωστόσο ρητά στο άρθρο 15 των κατευθυντηρίων οδηγιών για τα Α. Ω.
Αντικοινοβουλευτικός


ANTINEWS

Ο Πάγκαλος Απαγόρευσε τη Διαφήμιση του Σεφερλή με τα Πατατάκια! (video)

Μαΐου 19, 2011

Στην κυβέρνηση δεν αντέχουν τη σάτιρα, η μάλλον ξέρουν πλέον ότι οι μέρες τους είναι μετρημένες και τους έχει πιάσει πανικός. Πώς αλλιώς να ερμηνεύσουμε την κίνηση του Θεόδωρου Πάγκαλου να απαγορεύσει τη διαφήμιση του Μάρκου Σεφερλή, με τα πατατάκια, στην οποία σατιρίζεται η γνωστή φράση του αντιπροέδρου «μαζί τα φάγαμε». Απ’ ό,τι μας λένε, έχουν σταλθεί και εξώδικα στα κανάλια για να μην τη μεταδώσουν.
Δείτε την…
 Πηγή: www.eglimatikotita.gr και http://www.olympia.gr/

19η Μαΐου, Ημέρα Μνήμης και απόδοσης Τιμής για τους 353.000 Έλληνες Ποντίους που έπεσαν θύματα της γενοκτονίας

19-5-2011

ΓΑΤΟΣ ΜΕ ΠΕΤΑΛΑ

19η Μαΐου,  Ημέρα Μνήμης και απόδοσης Τιμής για τους 353.000  Έλληνες Ποντίους που έπεσαν θύματα της γενοκτονίας που επέβαλλε ο  τουρκικός εθνικισμός  του Κεμάλ Ατατούρκ.
Ημέρα Τιμής και για όσους και όσες από τους προγόνους μας κατόρθωσαν να έλθουν στην Μητέρα Ελλάδα και χωρίς κανένα περιουσιακό στοιχείο αλλά με εφόδια την δύναμη της ψυχής τους, την αξιοσύνη τους, την σκληρή δουλειά και  την θέληση τους να προκόψουν και να ξεκινήσουν μια καινούργια ζωή.
Πρόσφεραν στα παιδιά τους, τους γονείς μας,  πρόσφεραν στον τόπο, πρόσφεραν στην Ελλάδα μας.
ΤΙΜΗ σε ΟΛΟΥΣ και ΟΛΕΣ.
ΑΙΩΝΙΑ η ΜΝΗΜΗ όσων δεν είναι πλέον μαζί μας.


Αφιέρωμα Πόντος



Έλληνες του Πόντου


Γενοκτονία Ελλήνων Πόντου

Πηγή των VIDEO:  ΒΙΣΑΛΤΗΣ

Νέα δολοφονική επίθεση αλλοδαπών στην καρδιά της Αθήνας - Με τρείς σφαίρες στο λαιμό χαροπαλεύει ο Έλληνας καταστηματάρχης

19 Μαΐου 2011

 


kantaris-aimaAκόμα δεν στέγνωσε το αίμα του Καντάρη από το πεζοδρόμιο της Ηπείρου και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, 2 αλλοδαποί έσπασαν το τζάμι του κοσμηματοπωλείου στην οδό Ευγενίας Καραβία 56 στα Κάτω Πατήσια, μπήκαν μέσα με σκοπό να τον ληστέψουν και τον πυροβόλησαν εν ψυχρώ τρείς φορές. Ο άτυχος άνδρας με όσες δυνάμεις είχε καλούσε αιμόφυρτος σε βοήθεια.
Λίγα λεπτά αργότερα έχασε τις αισθήσεις του στο ασθενοφόρο και τώρα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Παμμακάριστος.

Μερικά χρόνια πριν επίθεση με μαχαίρι είχε δεχθεί και ο πατέρας του σε κοσμηματοπωλείο που διατηρούσε στην ίδια περιοχή.
Οι δράστες εξαφανίστηκαν.
Το αίτημα για εφοδιασμό των λαθρομεταναστών που ζουν στην Αθήνα με διπλωματικά έγγραφα και προώθηση τους σε χώρες της ΕΕ γίνεται επίκαιρο όσο ποτέ... Η συναίνεση της ελληνικής κοινωνίας θεωρείται δεδομένη, αναμένεται να ακολουθήσει και η συναίνεση των πολιτικών αρχηγών...

http://www.elkosmos.gr/ και Δεξί-Extrem

Νοσοκομειακοί: Θα θρηνήσουμε θύματα αν συγχωνευθούν νοσοκομεία

19/05/2011

 


Την πρόθεσή τους να βάλουν «φρένο» στις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων, με τη βοήθεια δημάρχων και δημοτικών συμβουλίων σε όλη τη χώρα, εξέφρασαν σήμερα οι ενώσεις νοσοκομειακών γιατρών Ελλάδας.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας τους Δ. Βαρνάβας, είπε ότι αν γίνουν οι συγχωνεύσεις που σχεδιάζονται, «θα θρηνήσουμε θύματα, καθώς οι άνθρωποι που θα αρρωσταίνουν δεν θα έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρονται εγκαίρως για τις πρώτες βοήθειες σε κοντινά σε αυτούς νοσοκομεία».

Απαιτείται, τόνισε, η πρόσληψη 6.500 γιατρών, ώστε να λειτουργήσει αποτελεσματικά το σύστημα υγείας. Τα μεγαλύτερα κενά προσωπικού, όπως είπε, καταγράφονται στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας των νησιών και των παραμεθόριων περιοχών.

Όπως σημείωσε, «κενά παρατηρούνται σε κρίσιμες ειδικότητες γιατρών, όπως η παιδιατρική, η καρδιολογία, η ορθοπεδική, η αναισθησιολογία, η χειρουργική, η παθολογία, η ακτινολογία, η μικροβιολογία, η μαιευτική και η οφθαλμολογία».

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Ιατρών Ελλάδος τόνισαν ότι σήμερα υπηρετούν 12.353 γιατροί στα νοσοκομεία και 3.073 στα κέντρα υγείας και εξήγησαν ότι για να καλυφθούν οι επείγουσες ανάγκες χρειάζονται 3.500 ειδικευμένοι και 1.100 ειδικευόμενοι στα νοσοκομεία και άλλοι 400 στα κέντρα υγείας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Σ. Τσούκαλος, είπε ότι ο υπουργός Υγείας δε λέει την αλήθεια, δεν γνωρίζει το αντικείμενο και χρησιμοποιεί αμφιβόλου ικανότητας συμβούλους και πρόσθεσε πως «την ίδια ώρα, δεν κουβεντιάζει με αυτούς που λειτουργούν το ΕΣΥ».


Πηγή: ΑΠΕ και ADESMEYTOS.GR

Στο προσκήνιο το reprofiling [αναδιάταξη του χρέους]


Greece-faces-long-term-bond-market-shut-out

Η εγχώρια επενδυτική κοινότητα και γενικότερα η κοινωνία ενσωματώνει γρήγορα νέες έννοιες που αφορούν την αγορά.Αρχικά προσαρμόστηκε στο spread στην διαφορά απόδοσης των ελληνικών με τα γερμανικά ομόλογα.
Ακολούθησε το CDS το ασφάλιστρο των ομολόγων ένα παράγωγο προϊόν, ακολούθησε Selective Default η βαθμολογία που μπορεί να λάβει η Ελλάδα από τους διεθνείς οίκους αν προχωρήσει στην εθελοντική αναδιάρθρωση του χρέους.
Εσχάτως ένας νέος όρος προστίθεται στο λεξιλόγιο το reprofiling η αναδιάταξη του ελληνικού χρέους.
Τι σημαίνει αυτό και πρακτικά ποιες μπορεί να είναι οι εναλλακτικές λύσεις για την Ελλάδα.
Το reprofiling σημαίνει αναδιάταξη και αφού αφορά το χρέος σημαίνει αναδιάταξη χρέους.
Η αναδιάταξη χρέους μπορεί να έχει πολλές ερμηνείες αλλά κατά βάση 3 θεωρούνται οι κυριότερες.
1)Η Ελλάδα ζητάει από προεπιλεγμένους κατόχους ομολόγων π.χ. τις ελληνικές τράπεζες και την ΕΚΤ που συνολικά κατέχουν 105 δις ευρώ δηλαδή περίπου το 1/3 του ελληνικού χρέους να επιμηκυνθεί αντικαθιστώντας ομόλογα που ετοιμάζονται να λήξουν σε με νέα ομόλογα μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας και χαμηλότερο επιτόκιο.
Π.χ. σε ένα ομόλογο λήξης 2012 το ελληνικό δημόσιο μπορεί να αντικατασταθεί με ένα νέο ομόλογο διάρκειας 10 ετών με επιτόκιο 3% ή 3,5%.
Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν διμερώς Ελλάδα και ορισμένοι κάτοχοι ομολόγων συμφωνούν και συναινούν σε αναδιάρθρωση μέσω επιμήκυνση.
Όμως το ζήτημα που ανακύπτει εδώ είναι ότι τα ομόλογα διέπονται από συμβάσεις και εντάσσονται στην ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Η αναδιάρθρωση χρέους μέσω επιμήκυνσης θα οδηγήσει την Ελλάδα στο selective default δηλαδή στην επιλεκτική χρεοκοπία από τους διεθνείς οίκους.
Παράλληλα λόγω της πολυσυνθετικότητας των CDS είναι σχεδόν βέβαιο ότι πολλοί κάτοχοι θα απαιτήσουν να πληρωθούν τα CDS το ασφάλιστρο το παράγωγο των ομολόγων.
Δηλαδή καθίσταται κατανοητό ότι θα ανακύψουν πολλά ζητήματα μείζονος σημασίας.
2)Μια άλλη εναλλακτική επιλογή του reprofiling είναι να επιμηκυνθεί ο χρόνος αποπληρωμής των τόκων των ομολόγων.
Δηλαδή για 2 ή 3 χρόνια να μην πληρώσει τόκους το δημόσιο αλλά να τους καταβάλλει στους ομολογιούχους σωρευτικά μετά την πάροδο των 2-3 ετών.
Η λύση αυτή έχει το μειονέκτημα ότι τα ομόλογα θα αποπληρώνονται κανονικά άρα το όφελος θα είναι μικρό για την Ελλάδα.
3)Μια τρίτη επιλογή είναι reprofiling που θα περιλαμβάνει και επιμήκυνση ομολόγων και τόκων. Η λύση αυτή ίσως να είναι η καλύτερη αλλά το ζητούμενο είναι μπορεί να υλοποιηθεί καθώς τα νομικά ζητήματα που θα ανακύψουν θα είναι μείζονος σημασίας.
Η αναδιάταξη χρέους αποτελεί ίσως την καλύτερη λύση, καθώς αν δεν επιτύχει και διαπιστωθεί ότι δεν φθάνει, τότε είναι πιθανό η χώρα να οδηγηθεί βίαια σε haircut, σε απομείωση των ομολόγων,  που αυτό σημαίνει τεράστιες ζημίες για τις ελληνικές τράπεζες αλλά και τους διεθνείς επενδυτές. [via]
Real-Politics

Καμμένος κατά Παπανδρέου. ΝΔ: Εκφράζει προσωπικές απόψεις

  Πέμπτη, 19 Μάιος 2011

  
Ευγενικό άδειασμα από ΝΔ σε Καμμένο
Σάλο προκάλεσε η δήλωση του Πάνου Καμμένου ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι «έμμισθος μπρόκερ». Η δήλωση που έγινε στο «Αποκαλυπτικό Δελτίο» του Γιάννη Παπαγιάννη εστο EXTRA3 πέφερε σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης με το Γιάννη Ραγκούση να θέτει ευθέως θέμα Σαμαρά καθώς ο κ. Καμμένος δεν έκανε πίσω.


Πριν από λίγη ώρα, ο εκπρόσωπος τη ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης κράτησε σαφείς αποστάσεις από τις δηλώσεις του κ. Καμμένου συντασσόμενος με τη δήλωση (Real FM) που έκανε νωρίτερα ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Κώστας Τασσούλας, ότι πρόκειται για προσωπικές απόψεις του βουλευτή.

Αποστάσεις από τον κ.Καμμενο κράτησε ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Κώστας Τζαβάρας λέγοντας ότι θα πρέπει να αποδείξει ο κ.Καμμένος αυτά που λέει, πρόσθεσε ωστόσο ότι κάθε βουλευτης έχει το δικαίωμα να τοποθετείται.

Το θέμα έθεσε πρώτος στη  Βουλή ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν μπορεί να ακούγονται τέτοιες εκφράσεις για τον πρωθυπουργό. «Εάν κάτι τέτοιο συμβαίνει μιλάμε για εσχάτη προδοσία. Αυτή η καταγγελία είναι πολύ σοβαρή. Ή ο κ. Καμμένος πρέπει να καταθέσει στοιχεία που έχει το κόμμα του ή να πάρει θέση».

Αμέσως μετά πήρε το λόγο ο κ. Καμμένος ο οποίος είπε ότι από αγοραπωλησία ασφαλίστρου κινδύνου από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο το 2009, μέρος των κερδών πήγε στα χέρια της εταιρείας στην οποία πρόεδρος είναι ο κ. Μαργέλης, γνωστός από την υπόθεση του καλαμποκιού, ενώ διευθύντρια η κ. Μιράντα Ξαφά και μέλος του ΔΣ ο πρόεδρος της Κόστα Ρίκα, ο οποίος συμμετέχει και στο ΔΣ ΜΚΟ υπό τον Ανδρίκο Παπανδρέου. «Θα πρέπει να ενημερωθεί ο εισαγγελέας» είπε ο κ. Καμμένος κατά λέξη, «εάν παίζονται τέτοια παιχνίδια»

Ξαναπαίρνοντας το λόγο ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι έθεσε το θέμα στη Βουλή προκειμένου να εξαντληθεί και να μη φουντώσει, ενώ σχολιάζοντας την τοποθέτηση Καμμένου υπογράμμισε «δεν ξέρω εάν δικαιολογεί το χαρακτηρισμό έμμισθος μπρόγκερ ο κ. Καμμένος αλλά θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις για την εμπλοκή των ονομάτων των αδελφών του πρωθυπουργού.

«Για εμάς δεν υπάρχει θέμα Καμμένου» πρόσθεσε ο κ. Ραγκούσης υπάρχει θέμα Σαμαρά. «Εάν ο κ. Σαμαράς τον κρατήσει στη ΝΔ μετά από όσα είπε αναλαμβάνει την ευθύνη για την κατάπτωση του πολιτικού βίου», τόνισε ο κ. Ραγκούσης. «Ο πρωθυπουργός πάνω από όλα βάζει το δημόσιο συμφέρον. Κανείς δε θα αμφισβητήσει το ήθος και την εντιμότητα του. Ήταν ένα άθλιο πισώπλατο χτύπημα και πρέπει ο κ. Σαμαράς να πάρει θέση εδώ και τώρα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για "πάσα" του θέματος από τον κ.Καρατζαφέρη και κάλεσε τόσο τον κ.Καμμένο όσο και την κυβέρνηση να δώσουν στοιχεία για την υπόθεση.

Για κριτική που υπερβαίνει τα οποιαδήποτε όρια έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Βουλής, Φιλιππος Πετσαλνικός.
Newpost.gr

Στην πορνεία οι φοιτητές στο Βερολίνο και στο Παρίσι, λόγω υψηλών διδάκτρων !

Πέμπτη, 19 Μαΐου 2011


 


Την... πορνεία σκέφτεται ένας στους τρεις φοιτητές του Βερολίνου ως μέσο για να εξασφαλίσει χρήματα για τις σπουδές του, σύμφωνα με μια νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (18.05).
Οι τρεις πόλεις οι οποίες συμμετείχαν στην έρευνα ήταν το Βερολίνο, το Παρίσι και το Κίεβο.
Όπως φανερώνουν τα ποσοστά, στην πόλη του Βερολίνου, όπου η πορνεία είναι νόμιμη, οι φοιτητές ωθούνται πιο εύκολα σ'αυτήν (30%) απότι στο Παρίσι (29,2%) ή το Κίεβο (18,5%).
Η μελέτη διαπίστωσε ότι περίπου το 4 τοις εκατό των ερωτηθέντων από ένα σύνολο 3.200 φοιτητών στο Βερολίνο δήλωσαν ότι είχαν κάνει ήδη κάποια μορφή σεξουαλικής εργασίας, η οποία περιλαμβάνει την πορνεία, τον ερωτικό χορό και σόους στο Ίντερνετ.
"Το βασικό κίνητρο των μαθητών που τους ώθησε να στραφούν στην πορνεία, ήταν τα οικονομικά κίνητρα” δηλώνει στο Reuters η Εύα Μπλούμενσειν, που συμμετείχε στην καταγραφή της έρευνας.
Σύμφωνα με την ίδια, το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχουν επέλθει αρκετές εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις αναφορικά με το χρόνο που μπορεί ένας φοιτητής να ολοκληρώσει τις σπουδές του και τη μείωση του, έχει ωθήσει τους τελευταίους στο να αναζητούν “εύκολο χρήμα”: δηλαδή με οτιδήποτε σχετίζεται με σεξ.
Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τα υψηλότερα δίδακτρα, οδηγεί τους μαθητές στην πορνεία, αναφέρει η 26χρονη Εύα.
Ο λόγος που το τριάντα τοις εκατό των φοιτητών που εργάζονται στη βιομηχανία του σεξ, οδηγείται σε αυτό το... επάγγελμα, ήταν τα οικονομικά χρέη, όπως διαπίστωσε η μελέτη.
Τα αποτελέσματα εξέπληξαν τους συντάκτες της μελέτης, αφού δεν είχε γίνει ποτέ εκτενής μελέτη πάνω στο ζήτημα αυτό.

πηγή: cosmo.gr και

Επιβεβαιώνει ο Πεταλωτής τα περί απολύσεων στο δημόσιο

 
Επιβεβαίωσε την Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής ότι θα υπάρξουν απολύσεις από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και τις ΔΕΚΟ.
Όπως είπε ο κ. Πεταλωτής, η μετάταξη δεν θα είναι αυτονόητη, αλλά οι ενδιαφερόμενοι θα περνούν από τη διαδικασία του ΑΣΕΠ προκείμενου να διαπιστωθεί αν ανταποκρίνονται σε αντικειμενικά κριτήρια.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος είπε ότι «οι άχρηστοι πελατειακοί οργανισμοί του δημοσίου πρέπει να φύγουν» και υποστήριξε ότι ήδη ο ιδιωτικός τομέας- που δεν έχει χρεοκοπήσει -έχει πληρώσει πολλά για αυτούς.
Μιλώντας εξάλλου στον ΣΚΑΪ και την «Πρώτη Γραμμή», ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζόμενων Ιδιωτικού Δικαίου στο δημόσιο Νίκος Ζαχαράκης δήλωσε ότι «η τρόικα θέλει να επιβάλει ένα καθεστώς ακραίου νεοφιλελευθερισμού και παράδοσης όλου του κράτους.»
«Δεν υπάρχει περιθώριο απολύσεων, ήδη το Δημόσιο έχει τεράστιες ανάγκες, καθώς υπάρχει κακή αξιοποίηση του προσωπικού» ανέφερε.
Μιλώντας την Τετάρτη στο συνέδριο του Economist, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου προανήγγειλε «πάγωμα» των προσλήψεων με ελάχιστες εξαιρέσεις. Ακόμα πρόσθεσε ότι η λογική των αυτόματων μετατάξεων δεν μπορεί να αποδώσει και επεσήμανε ότι θα υπάρξει αξιολόγηση, προκειμένου να μείνουν «μόνο αυτοί που χρειάζονται».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Αποκάλυψη! Θέλει να διαδεχθεί τον Ομπάμα ο εισαγγελέας που έκλεισε φυλακή τον Στρον Καν...

Τρίτη, 17 Μαΐου 2011


Είναι ο γιος του πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Σ. Βανς που έχει αρχίσει ήδη να κτίζει πολιτική καριέρα

Από τον Παύλο Παπαδάκη
ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ
ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ PRESS-GR

Πολλές είναι οι πτυχές της υπόθεσης του Στρος Καν. Για παράδειγμα, έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον ποιος είναι ο γενικός εισαγγελέας του Μανχάταν που έχει στραφεί κατά του Ντομινίκ Στρος Καν και με τη μεγάλη επιμονή του κατάφερε να πετύχει την προφυλάκισή του.
Πρόκειται για τον Σάιρους Βανς, Jr. γιο του Σάιρους Βανς, του πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο οποίος είχε διαδραματίσει εκτός των άλλων και  καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις στην πρώην Γιουγκοσλαβία.
Ο Βανς, που γεννήθηκε στο  Μανχάταν και  σπούδασε στο Γέιλ και το πανεπιστήμιο της Τζορτζτάουν, έγινε γενικός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης στις αρχές του 2010 και προσπαθεί να διαμορφώσει πολιτικό προφίλ με την καταπολέμηση του εγκλήματος. Στο πλαίσιο αυτό αναμόρφωσε και τη μονάδα Ειδικών Θυμάτων (Special Victims Bureau) που ασχολείται με τα σεξουαλικά εγκλήματα.
Πού στοχεύει ο Σ. Βανς; Στο να κάνει πολιτική καριέρα. Και μάλιστα όχι "μεσαίου" βεληνεκούς αλλά κορυφαίου. Ήδη εδώ στους πολιτικούς διαδρόμους της Αμερικής λέγεται από τους πάντες ότι...
 τον ενδιαφέρει να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ ως διάδοχος του Ομπάμα, μετά το τέλος της δεύτερης θητείας που πιθανολογείται ότι θα έχει χωρίς πρόβλημα ο νυν πρόεδρος κερδίζοντας τις εκλογές του 2012.
Με αυτό το δεδομένο, υπάρχει επομένως καλύτερη εκλογική προίκα για έναν μελλοντικό υποψήφιο πρόεδρο από το ότι έκλεισε στη φυλακή (και) τον ισχυρό άνδρα του ΔΝΤ;

H δική μας ευθύνη

19 Μαϊ 2011

¨Αρθρο του δικηγόρου Δημήτρη Γαρούφα,

Διάβασα το αυτοβιογραφικό βιβλίο του Δ. Βλαχόπουλου(πρώην Βουλευτού Ν. Ημαθίας) με τίτλο «άξιζε τον κόπο να αναμιχθώ στην πολιτική;».

Την περίοδο που ήταν Βουλευτής ο Δ.Βλαχόπουλος υπηρέτησα μέρος της 28μηνης στρατιωτικής μου θητείας στις Βαρβάρες της Βέροιας κι΄ έτσι γνώριζα τις πρωτοβουλίες του για μεγάλα θέματα όπως η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας ενώ με εντυπωσίαζε εξίσου η έντονη κοινοβουλευτική δραστηριότητα του επίσης Βουλευτή Ημαθίας Γ.Χιονίδη. Ασχολούνταν με γενικότερα θέματα αλλά όχι με ρουσφέτια κι΄ έτσι η πολιτική σταδιοδρομία του Γ.Χιονίδη έληξε το 1977 και του Βλαχόπουλου το 1981 που αποχώρησε από την πολιτική.

Για την νοοτροπία της πλειοψηφίας των Ελλήνων ψηφοφόρων αναφέρει χαρακτηριστικά στο βιβλίο του ο Δ.Βλαχόπουλος ότι κάποια φορά παρκάρισε παράνομα το αυτοκίνητό του σε δρόμο της Βέροιας κι΄ όταν είδε την κλήση πήγε και την πλήρωσε. Το γεγονός δημοσιοποιήθηκε, λίγοι τον συνεχάρησαν ενώ έχασε ψήφους από τα χωριά γιατί, όπως έλεγαν στα καφενεία, δεν τον θεωρούσαν πλέον δυναμικό Βουλευτή αφού πλήρωσε την κλήση ενώ, κατά την άποψη τους , θα έπρεπε να μεταθέσει στον ΄Εβρο τον αστυνομικό που τον έγραψε..

Ανέφερα τα παραπάνω για να επισημάνω ότι για το κατάντημα της χώρας φταίμε κι΄ εμείς οι πολίτες γιατί με την συμπεριφορά μας δεν επιτρέπουμε σε αξιόλογα πρόσωπα να ασχοληθούν με τα κοινά. Γιατί αντί να επιλέγουμε εκπροσώπους στο κοινοβούλιο, στον συνδικαλισμό η την τοπική αυτοδιοίκηση με κριτήριο το ήθος, τις ικανότητες και το όραμα προσφοράς , συνήθως επιλέγουμε μέτριους διαχειριστές γιατί μας κολακεύουν ,γιατί έχουν όμορφη εμφάνιση η υπόσχονται ρουσφέτια…

Εμείς φταίμε για το επίπεδο των εκπροσώπων μας σε όλα τα επίπεδα γιατί-με κάποιες εξαιρέσεις- συνήθως επιλέγουμε ανθρώπους χωρίς όραμα ,ανθρώπους που δεν δούλεψαν ποτέ στη ζωή τους και μόνη τους φροντίδα είναι η επανεκλογή τους για να απολαμβάνουν τα προνόμια της εξουσίας, ενώ αν σκεφτόμασταν το γενικότερο συμφέρον θα έπρεπε να αναζητούμε εκπροσώπους με ηθικό ανάστημα, ικανότητες και όραμα, που θα μπορούσαν να ανοίξουν νέους ορίζοντες.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε, όπως έγραφε στον επίλογο του βιβλίου του «σκιαγραφία των γενναίων» ο Τ.Κέννεντυ, ότι: «σε μια δημοκρατία ,κάθε πολίτης ασκεί κι΄ αυτός ένα λειτούργημα και υπέχει μια ευθύνη και σε τελική ανάλυση, το είδος της κυβερνήσεως που έχουμε εξαρτάται κυρίως από το πώς εκπληρώνει ο καθένας τις υποχρεώσεις του. Εμείς, ο λαός, είμαστε τα αφεντικά και θα έχουμε την πολιτική ηγεσία, καλή η κακή, που εμείς θέλουμε και αξίζουμε».

Ο Δημήτρης Γαρούφας ειναι Δικηγόρος, πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Το άρθρο δημοσιεύθηκε(18-5-11) και στον Αγγελιοφόρο.

Αγώνας για την αναγνώριση της Γενοκτονίας από τους Τούρκους

Αγώνας για την αναγνώριση της Γενοκτονίας από τους Τούρκους



Από τη Νέα Δημοκρατία εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου αποτελεί ένα τραγικό γεγονός, σταθμό στην πολυχιλιετή ιστορία του Ελληνικού Έθνους και μια σκοτεινή σελίδα στην ιστορία του παγκόσμιου πολιτισμού. Η απόπειρα αφανισμού των Ελλήνων του Πόντου αποτέλεσε μέρος της προσπάθειας εξόντωσης των χριστιανικών πληθυσμών της Μικράς Ασίας από τους Νεότουρκους, της πρώτης γενοκτονίας του 20ου αιώνα.
Πορείες θανάτου, Τάγματα Εργασίας, βιασμοί, ολοκαυτώματα, υποχρεωτική υιοθεσία των ορφανών ήταν τα εργαλεία των γενοκτόνων Νεότουρκων. Προμήνυμα για αυτό το οποίο θα ακολουθούσε στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Στη δοκιμασία του αφανισμού ο Ορθόδοξος κλήρος, τιμώντας το ράσο του,  δεν εγκατέλειψε το ποίμνιό του στις τραγικές εκείνες ώρες και μοιράστηκε την τύχη του. Εκατόμβη νεκρών ιερέων, χιλιάδες καταστραμμένες εκκλησίες και μοναστήρια.
Μετά τον εφιάλτη του τουρκικού κράτους, ο Ποντιακός Ελληνισμός δεν λύγισε. Και, σήμερα, από τους προσφυγικούς οικισμούς στην μητέρα Ελλάδα, μέχρι την τελευταία κοινότητα της Διασποράς, στέκεται ολόρθος και περήφανος, περιφρονώντας τους διώκτες του. Προσηλωμένος και ταγμένος στα ιδεώδη του Γένους.
Η Τουρκία ως σήμερα αρνείται να αναγνωρίσει την γενοκτονία, κωφεύει στις κραυγές των πυρπολημένων του Μπεϊαλάν. Η μη αποδοχή εκ μέρους της Τουρκίας της γενοκτονίας των χριστιανικών πληθυσμών έχει ως συνέπεια τη διαιώνιση μιας αυταρχικής νοοτροπίας, χαρακτηριστικό γνώρισμα της οποίας είναι η συνεχιζόμενη ως τις μέρες μας καταστροφή της πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς των αυτοχθόνων χριστιανικών εθνών στη Μικρά Ασία και στην κατεχόμενη Κύπρο.
Καλούμε την Τουρκία να αναγνωρίσει το έγκλημα της Γενοκτονίας των χριστιανικών πληθυσμών Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων και να συμφιλιωθεί με το παρελθόν της, ενέργεια η οποία συνιστά λύτρωση και για την ίδια. Η αναγνώριση της Γενοκτονίας αποτελεί μονόδρομο για υγιείς και στέρεες ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ο δρόμος της Τουρκίας προς τον εκδημοκρατισμό, το κράτος δικαίου και τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό, περνά μέσα από την αναγνώριση της γενοκτονίας των χριστιανικών εθνών της Μικράς Ασίας.
Ως Νέα Δημοκρατία κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ στους  Έλληνες του Πόντου, θύματα της Γενοκτονίας. Τιμούμε τους πρόσφυγες οι οποίοι ήρθαν τσακισμένοι και κυνηγημένοι από την γενέθλια γη τους. Τιμούμε αυτούς που παλιννόστησαν, σήκωσαν το κεφάλι και άρχισαν από την αρχή. Και πρόκοψαν.
Η Γραμματεία Παλιννοστούντων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων της Νέας Δημοκρατίας θα είναι ταγμένη, μαζί με ολόκληρη τη Νέα Δημοκρατία, στον αγώνα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από όλες τις χώρες και την ίδια την Τουρκία».


ΝΔ  - ANTINEWS

Κόντρα στην Ευρώπη για το ελληνικό χρέος

Πέμπτη, 19 Μαΐου 2011
Παρασκηνιακός καβγάς εκτυλίσσεται στην Ευρώπη για την αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους, γράφουν οι Financial Times. Η διαμάχη βγήκε στην επιφάνεια όταν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επέκρινε την πρόταση για την αναδιάρθρωση του χρέους, αποκαλύπτοντας τη διάσταση απόψεων μεταξύ των τεχνοκρατών της ΕΚΤ και των πολιτικών της Ευρώπης.
Οποιαδήποτε μορφή επιμήκυνσης του ελληνικού χρέους θα είναι ένας επικίνδυνος αντιπερισπασμός από το ελληνικό πρόγραμμα, ισχυρίζεται η ΕΚΤ.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες των FT, η διαμάχη κλιμακώθηκε αυτό το μήνα όταν ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Jean-Claude Trichet, αποχώρησε από συνάντηση που είχε διοργανώσει ο επικεφαλής του Eurogroup, Jean-Claude Juncker. Ο Trichet εξοργίστηκε με τη συζήτηση περί «ήπιας αναδιάρθρωσης», με την οποία θα επιμηκύνονταν οι λήξεις των ελληνικών ομολόγων.
Ο Juncker δήλωσε στο Eurogroup της Δευτέρας ότι αυτό αποτελεί μία επιλογή για την Αθήνα, όμως ο Lorenzo Bini Smaghi, μέλος της διοικούσας επιτροπής απάντησε την Τετάρτη σε αυστηρό τόνο: «Με δεδομένο το πώς δουλεύουν οι αγορές, κανείς θα πρέπει να προσέχει τις εκφράσεις χωρίς νόημα, καθώς αλλιώς η Ελλάδα θα πρέπει να πληρώσει το τίμημα».
Η ΕΚΤ φοβάται ότι η ήπια αναδιάρθρωση θα είναι ο προάγγελος μιας «σκληρότερης» αναδιάρθρωσης.
Isotimia.gr

Η παρέμβαση Σαμαρά και η στάση Παπανδρέου

 
 
 

Η ΣΘΕΝΑΡΗ και υπεύθυνη στάση του Αντώνη Σαμαρά απέναντι στην αποτυχημένη πολιτική του Μνημονίου έπιασε τόπο. Μετά τη δήλωση – παρέμβαση του προέδρου της Ν.Δ. μέσω του Ελεύθερου Τύπου ότι δεν πρόκειται να στηρίξει αδιέξοδες πολιτικές που ζημιώνουν τη χώρα, η Τρόικα υποχρεώθηκε να υπαναχωρήσει και να αποσυνδέσει από την εκταμίευση της πέμπτης δόσης του δανείου την προϋπόθεση της συναίνεσης – την οποία, εκβιαστικά, απαιτούσε τις προηγούμενες ημέρες, και μάλιστα εγγράφως. Είναι προφανές ότι οι έντονες πιέσεις για την επιζητούμενη συναίνεση ασκήθηκαν προφανώς σε πλήρη συνεννόηση με τον Ελληνα πρωθυπουργό, ο οποίος αναζητά, απεγνωσμένα και με οποιονδήποτε τρόπο, σωσίβιο για να διασωθεί ο ίδιος και η κυβέρνησή του. Εχει ήδη εκχωρήσει ένα σημαντικό μέρος της εθνικής κυριαρχίας με την υπογραφή του Μνημονίου και προσπάθησε, ανεπιτυχώς, να παραδώσει και τα «κλειδιά» της χώρας στους δανειστές της, αποδεχόμενος την ουσιαστική κατάργηση του θεσμικού ρόλου, τόσο της κυβέρνησης όσο και της αντιπολίτευσης.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Αρμάδα στέλνει η Ελλάδα στην Αν.Μεσόγειο!

Πέμπτη, 19 Μαΐου 2011

Μεγάλη αεροναυτική δύναμη αποφάσισε να παρατάξει για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου, με πρωτοβουλία του ΓΕΕΘΑ προκειμένου να καταστήσουμε σαφές "προς κάθε ενδιαφερόμενο" ότι η χώρα ανεξάρτητα από τις οικονομικές δυσκολίες της είναι έτοιμη για μείζονος έκτασης αεροναυτικές επιχειρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο σε μεγάλη απόσταση από τις χερσαίες βάσεις.
Και βέβαια ότι διατηρεί ακέραιες τις δυνατότητές της να αστυνομεύσει τις περιοχές αρμοδιότητάς της και δικαιωμάτων της...
Με αφορμή την άσκηση έρευνας-διάσωσης "ΙΩΝΑΣ 2011" ακόμα και αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα θα επιχειρηθεί να σταλεί ένα μήνυμα πολεμικής ετοιμότητας στην άλλη άκρη του Αιγαίου με αφορμή μια "ειρηνική" άσκηση SAR, όπου όμως από ελληνικής πλευράς θα παραταχθούν: 6 μαχητικά αεροσκάφη F-16, 1 ή 2 φρεγάτες, 1 πυραυλάκατος, 1 κανονιοφόρος, 1 C-130, 1 ΑΒ-205, 2 Super Puma, οι δυνάμεις που βρίσκονται στη Ρόδο και στο Καστελόριζο, πλωτά μέσα του Λιμενικού κλπ. Η άσκηση θα διεξαχθεί στις 7 Ιουνίου 2011, όπως προαναφέραμε στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Μεγίστης (Καστελόριζου) και έχει ξεχωριστή σημασία ειδικά σε αυτή την συγκυρία.
Την άσκηση έχουν προσκληθεί να παρακολουθήσουν Ακόλουθοι Άμυνας (ΑΚΑΜ) διαπιστευμένοι στην Ελλάδα. Η έξυπνη κίνηση διεξαγωγής της άσκησης σε μία περιοχή που έχει ιδιαίτερη σημασία λόγω ΑΟΖ, αλλά και γενικότερης ψυχολογίας, πιστώνεται στο ΓΕΕΘΑ.
Είναι βέβαιο ότι από τουρκικής πλευράς θα υπάρξουν "παρατράγουδα" και για το λόγο αυτό έχει ετοιμαστεί ειδικό επιχειρησιάκό σχέδιο αντιμετώπισής τους με την ετοιμότητα του συνόλου του Π.Ν. και της Αεροπορίας.
Η Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΙΩΝΑΣ» είναι άσκηση μικρής κλίμακας, με σκοπό την παρουσίαση – επίδειξη της ικανότητας αντίδρασης του συστήματος έρευνας – διάσωσης καθώς και του βαθμού εκπαίδευσης των εμπλεκομένων δυνάμεων. Εκτελείται στην περιοχή ευθύνης έρευνας – διάσωσης της χώρας μας (σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών), σύμφωνα πάντα με τις διεθνείς συμβάσεις των International Civil Aviation Organization (ICAO) και International Maritime Organization (IMO), την εθνική νομοθεσία, τις οικείες διατάξεις και διαταγές ΓΕΕΘΑ, ΓΕΝ, ΓΕΑ και Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Η άσκηση έχει διεξαχθεί το 2008 σε περιοχή ανατολικά της νήσου Ρόδου και το 2009 στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Σάμου. Η άσκηση θα διευθύνεται – συντονίζεται από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ), λόγω αρμοδιότητας.
Συνοπτικά στο σενάριο της άσκησης προβλέπεται εκτέλεση – παρουσίαση επιχείρησης έρευνας – διάσωσης ατόμων που βρίσκονται σε κίνδυνο στη θάλασσα μετά από αεροπορικό ατύχημα, μετά από ναυάγιο καθώς και στρατιωτικών οι οποίοι βρίσκονται σε κίνδυνο στη θάλασσα συνέπεια ατυχήματος  δηλαδή υπάρχει και σενάριο διάσωσης-έρευνας μάχης (CSAR).
Το ενδιαφέρον είναι ότι στο σενάριο προβλέπεται "κλείδωμα" των περιοχών της υποτιθέμενης διάσωσης από μαχητικά αεροσκάφη για να αποφευχθεί να παρεισφρήσουν παράνομα αεροναυτικές δυνάμεις άλλου κράτους...
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  kai  AETOS HALKIDIKIS

Αρχειοθήκη ιστολογίου