Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012


Στα άδυτα της Χρυσής Αυγής (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε το βίντεο

Αποκλειστική συνεύντευξη στον ALPHA έδωσαν εχθές βουλευτές της Χρυσής Αυγής, απαντώντας σε όσα τους κατηγορούν...

Θύελλα νέων αντιδράσεων φέρνουν οι δηλώσεις τους...

Δείτε την συνέντευξη...




IIF: Διογκώνονται οι ανησυχίες για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ





Εντείνεται η αβεβαιότητα για την εφαρμογή των όρων του μνημονίου από την Ελλάδα μετά τις τοπικές εκλογές, σημειώνει το Ινστιτούτο Διεθνούς Χρηματοοικονομικής (IIF).

Ο διεθνής Οργανισμός προειδοποιεί για τον κίνδυνο η Ελλάδα να συγκροτήσει βεβιασμένα μία κυβέρνηση που δεν θα εφαρμόσει πλήρως τους όρους του υφιστάμενου προγράμματος που συμφωνήθηκε ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Το γεγονός αυτό διογκώνει τις ανησυχίες της αγοράς για την αποδέσμευση της επόμενης δόσης του δανείου της Ελλάδας ή ακόμη και για μια αναγκαστική έξοδο της χώρας από το ευρώ.

Δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για την επίδραση του εκλογικού αποτελέσματος στο ελληνικό πρόγραμμα, σύμφωνα με το IIF.

Εξάλλου, ο Οργανισμός επισημαίνει ότι η ψήφος κατά της λιτότητας που έδωσαν οι Γάλλοι καταδεικνύει την ολοένα αυξανόμενη αντίδραση στο φάρμακο που δίνεται αυτή τη στιγμή για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.

Με τις πολιτικές εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα, ακόμη και εάν σχηματιστεί μια κυβέρνηση συνασπισμού, το IIF εκτιμά ότι μάλλον αυτή δεν θα είναι σταθερή. "Η εκ νέου προσφυγή στις κάλπες δείχνει ως το πιο πιθανό αποτέλεσμα", αναφέρει ο Οργανισμός, "χωρίς την εξασφάλιση ότι το πολιτικό σκηνικό θα ξεκαθαριστεί".


Πηγή:www.capital.gr

Το “πονηρό” σχέδιο του Τσίπρα



Η δημοσκόπηση της «Marc» για την τηλεόραση του «Alpha», που εκτοξεύει στο 27,7% το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ, περισσότερο από 7% πάνω από τη Νέα Δημοκρατία, είναι εξόχως ενδεικτική της νέας πολιτικής πραγματικότητας που διαμορφώνεται στη χώρα. Κυρίως σε ψυχολογικό επίπεδο.
Η στρατηγική του Αλέξη Τσίπρα να διαχειριστεί επικοινωνιακά τη διερευνητική εντολή που του δόθηκε από τον Κάρολο Παπούλια, στόχευε ακριβώς στη μεγιστοποίηση των εκλογικών κερδών του ΣΥΡΙΖΑ από την αναμέτρηση της 6ης Μαϊου.
Όλοι υποψιάζονται ότι το κόμμα της Ανανεωτικής Αριστεράς δεν έχει καμία πρόθεση να συμμετάσχει σε ένα κυβερνητικό σχήμα, όπου, λιγότερο ή περισσότερο, θα υποχρεωθεί να στηρίξει και να υλοποιήσει την εφαρμογή σκληρών μέτρων του Μνημονίου. Μοναδική περίπτωση να δεχόταν, θα ήταν να είχε μια τέτοια κυβέρνηση χρονική διάρκεια 3-6 μηνών. Ώστε να μην προλάβει να υποστεί φθορά, αλλά αντιθέτως να επιδιώξει να αποκομίσει τα μέγιστα δυνατά οφέλη, από τις όποιες βελτιωτικές παρεμβάσεις για την καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών.
Παρά τη δεδομένη πρόθεση ωστόσο, ο Αλέξης Τσίπρας δεν κατέθεσε την εντολή. Αντιθέτως, την κράτησε και την αξιοποίησε όσο το δυνατόν περισσότερο. Έκανε μια άσκηση διακυβέρνησης σε εικονικό περιβάλλον δράσης. Εμφανίστηκε ως ισότιμος συνομιλητής του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου. Παραμέρισε τον Φώτη Κουβέλη.
Το όνομά του έκανε… θόρυβο στο εξωτερικό, όχι μόνο λόγω των δημοσιευμάτων του διεθνούς Τύπου, αλλά και εξαιτίας του αιτήματός του να συναντηθεί με τον Φρανσουά Ολάντ. Πόσο μάλλον με την ίδια την Άνγκελα Μέρκελ. Τελικά, βλέπει σήμερα τον Ζαν-Λικ Μελανσόν στο Παρίσι, σε κάθε περίπτωση ωστόσο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ γύρισε σελίδα στον προσωπικό, πολιτικό αυτοπροσδιορισμό του. Ανέβηκε επίπεδο. Και η εξέλιξη αυτή τον οπλίζει με πρόσθετα επιχειρήματα, για το δύσκολο πολιτικό μέλλον το οποίο πλησιάζει καλπάζοντας.
Στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συμμετάσχει στην προωθούμενη οικουμενική κυβέρνηση, είναι προφανές ότι θα επενδύσει στην εδραίωσή του ως το κατεξοχήν «κοινωνικό» κόμμα της Κεντροαριστεράς. Πρώτη επίπτωση αυτής της στρατηγικής θα είναι ο πολιτικός αφανισμός του ΠΑΣΟΚ.
Εκεί ωστόσο που θα κριθεί το μέλλον, όχι μονάχα για τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά συνολικά για το πολιτικό σύστημα, θα είναι στο κατά πόσο ο άλλοτε προστατευόμενος του Αλέκου Αλαβάνου θα καταφέρει να… ξεκολλήσει από τον καναπέ, τη βουβή πλειοψηφία των Ελλήνων, που απείχαν επιδεικτικά από τις τελευταίες εκλογές. Εκεί βρίσκεται το κλειδί της πολιτικής κυριαρχίας.


Αρχειοθήκη ιστολογίου