Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Καταβάλλεται η πρώτη δόση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαιοειδών 2013 ύψους 81,3 εκατομμυρίων ευρώ


 

Καταβάλλεται η πρώτη δόση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαιοειδών 2013 ύψους 81,3 εκατομμυρίων ευρώ
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει ότι σήμερα, Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου, πιστώνονται οι λογαριασμοί των δικαιούχων με τα ποσά της πρώτης δόσης της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαιοειδών 2013, ύψους 81,3 εκατομμυρίων ευρώ, αφού ολοκληρώθηκε η επεξεργασία και η διασταύρωση των στοιχείων μεταξύ των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομικών. Τα σχετικά ποσά θα είναι διαθέσιμα στους λογαριασμούς των δικαιούχων από αύριο 1η Μαρτίου. Σύμφωνα με το ΥπΑΑΤ, η πληρωμή του κάθε δικαιούχου επιστροφής, γίνεται με βάση τα ψηφιοποιημένα στοιχεία καλλιέργειας των αγροτεμαχίων και του αριθμού των ζώων που έχουν δηλώσει οι δικαιούχοι στο ΟΣΔΕ.
«Επισημαίνεται ότι η πληρωμή γίνεται νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, κατά τέσσερις μήνες, λόγω των αυξημένων αναγκών των γεωργών την περίοδο αυτή της αρχής της Άνοιξης», αναφέρει η ανακοίνωση του ΥπΑΑΤ.
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Θα επαναλάβω ότι τηρούμε τόσο τις υποσχέσεις μας και τις δεσμεύσεις μας, όσο και το χρονοδιάγραμμα το οποίο θέσαμε για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της γεωργίας μας. Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο δεν σταματούν τις προσπάθειες για την ικανοποίηση των αιτημάτων των αγροτών και προσπαθούμε με κάθε τρόπο να διευκολύνουμε το παραγωγικό τους έργο.
Παράλληλα με την επιστροφή της πρώτης δόσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαιοειδών, ύψους 81,3 εκατομμυρίων ευρώ και λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι χθες έγινε πίστωση των λογαριασμών των γεωργών ύψους 12,1 εκατομμυρίων ευρώ για αποζημιώσεις ζημιών από τον ΕΛΓΑ, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα πληρωθεί και η συνδεδεμένη ενίσχυση στο βαμβάκι ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ. Σε διάστημα λίγων ημερών ουσιαστικά, ενισχύουμε τη ρευστότητα του αγροτικού κόσμου με το τόσο σημαντικό ποσό των σχεδόν 300 εκατομμυρίων ευρώ μέσα σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και το στενό δημοσιονομικό πλαίσιο που μπορούμε να κινηθούμε».



 http://www.agrotypos.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου