Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2011

Κάνει πίσω η Διαμαντοπούλου στο νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια!
Απίστευτη κωλοτούμπα από την κυβέρνηση και ειδικά από την Α. Διαμαντοπούλου η οποία φαίνεται ότι παίρνει πίσω το νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια και μεταθέτειτην ψήφισή του για τα τέλη Αυγούστου, αρχές Σεπτεμβρίου.
Μετά την κυβερνητική σύσκεψη σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε με λόγια μασημένα ότι θα μεταθέσουν για λίγο το χρόνο που θα περάσει το νομοσχέδιο το οποίο έχει δημιουργήσει τεράστια αναταραχή στο χώρο της Παιδείας.
Σημειώνεται ότι σήμερα ο Αντ. Σαμαράς ζήτησε να παγώσει ο νόμος πλαίσιο μέχρι την 1η Σεπτέμβρη.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κωλοτούμπα έγινε καθώς κανένας δεν ήταν σύμφωνος με αυτό το νόμο και στην πράξη δε θα περνούσε. Η Α. Διαμαντοπούλου φαίνεται να προσπαθεί να κάνει ελιγμούς και να “στρογγυλέψει” ρυθμίσεις που δεν άρεσαν στους πρυτάνεις. Ωστόσο, φέρεται να είναι οργισμένη με τη διαρροή του Η. Μόσιαλου καθώς ήθελε η ίδια να ανακοινώσει την αναβολή και να κερδίσει πόντους στοδιάλογο με τους πρυτάνεις.
Συνάντηση Σαμαρά – πρυτάνεων
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς δέχθηκε, σήμερα, στα γραφεία του κόμματος, τους εκπροσώπους των πρυτάνεων με τους οποίους συζήτησε το προτεινόμενο από την κυβέρνηση πλαίσιο νόμου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Μετά τη συνάντηση, ο  Τομεάρχης της Ν.Δ. Άρης Σπηλιωτόπουλος και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Θεόδωρος Παπαθεοδώρου έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:
ΑΡΗΣ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: «Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και ο Τομέας Παιδείας είχαμε, σήμερα, μία εξαιρετικά γόνιμη και χρήσιμη συζήτηση, με τους Πρυτάνεις. Θα έλεγα ότι το κλίμα ήταν κλίμα συμφωνίας στο ότι χρειάζονται ριζικές και γενναίες μεταρρυθμίσεις στα ελληνικά Πανεπιστημιακά και Τεχνολογικά Ιδρύματα. Γι’ αυτό, ακριβώς, το λόγο και η Σύνοδος των Πρυτάνεων, αλλά και εμείς έχουμε καταθέσει πολύ συγκεκριμένες προτάσεις, που διασφαλίζουν την απόλυτη διαφάνεια, τον έλεγχο και την αξιολόγηση των Ελληνικών Πανεπιστημίων και των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων.
Τόσο οι Πρυτάνεις, όσο και εμείς, ως Νέα Δημοκρατία, ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, ζητούμε από την Υπουργό να δώσει τον απαιτούμενο χρόνο αυτών των εβδομάδων, προκειμένου και η Ακαδημαϊκή Κοινότητα να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις στο Σχέδιο Νόμου, αλλά και να μπορέσει η Υπουργός να συνυπολογίσει τις απόψεις και τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας.
Κωδικοποιώντας, θα έλεγα, για μία ακόμη φορά, ότι πρέπει να παγώσει τη συζήτηση τώρα και να φέρει το Σχέδιο Νόμου την 1η Σεπτέμβρη. Να μην επιμείνει στην πρότασή της για την εκλογή Πρυτάνεων παρά μόνο από τον φυσικό τους χώρο. Είναι πάγια η άποψή μας ότι, βεβαίως, χρειάζεται έλεγχος και διαφάνεια στα Ελληνικά Πανεπιστήμια, βεβαίως χρειάζονται εποπτικά όργανα, αλλά δεν μπορεί η Ακαδημαϊκή Κοινότητα να εκπροσωπείται από κανένα άλλο παρά μόνο από πρόσωπα τα οποία προέρχονται από το φυσικό της χώρο.
Και, ασφαλώς, πρέπει να δει ότι σχεδόν σε όλη την Ευρώπη, υπάρχει μία στροφή στις τετραετείς σπουδές. Αυτό κάλλιστα, μπορεί να ισχύει και σε εμάς. Δεν χρειάζεται να συρρικνώσουμε τον χρόνο σπουδών, σε μία περίοδο που η ελληνική κοινωνία χρειάζεται να παράξει εξειδικευμένα στελέχη, καλούς επιστήμονες, για να μπορεί η χώρα μας να προχωρήσει μπροστά, για να μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανταγωνιστικές συνθήκες του αύριο».
Θ. ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ (Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου):
«Τα Πανεπιστήμια καταθέτουν θετικές προτάσεις για την αλλαγή που χρειάζονται σήμερα στο θεσμικό πλαίσιο της λειτουργίας τους. Τα Πανεπιστήμια, επίσης, θεωρούν, ότι οποιαδήποτε αλλαγή ή μεταρρύθμιση θα πρέπει να είναι επωφελεία των σπουδών που κάνουν τα παιδιά των Ελλήνων στα Πανεπιστήμια.
Αυτό το οποίο συζητήσαμε με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά, είναι ότι σήμερα χρειάζεται η Πολιτεία να ακούσει τη φωνή των Πανεπιστημίων, να ακούσει τις προτάσεις τους. Και, βεβαίως, εκεί που υπάρχουν αντιδράσεις είναι όταν προτείνονται, είτε από τη μία πλευρά οργάνωση σπουδών που δεν αντιστοιχεί σε ισχυρά πτυχία, είτε από την άλλη πλευρά, ένα σύστημα διοίκησης, το οποίο θα δημιουργήσει μεγάλη εξάρτηση και διαφθορά στα Πανεπιστήμια.
Αυτό το οποίο θέλουμε είναι να ακουστούν οι προτάσεις των Πανεπιστημίων και βεβαίως να ενσωματωθούν σε ένα Σχέδιο Νόμου που θα φέρει τη μεταρρύθμιση, θα φέρει την αλλαγή, με αυτοδιοίκηση και άνοδο της ποιότητας των σπουδών.
Ο κ. Α. Σαμαράς συμφώνησε με τις προτάσεις των Πανεπιστημίων. Ξεκινήσαμε από ένα πάρα πολύ απλό δεδομένο: Δεν μας ενδιαφέρει τίποτε άλλο παρά η καλυτέρευση του επιπέδου σπουδών και έρευνας στα Πανεπιστήμια. Δεν μας ενδιαφέρει τίποτε άλλο από την κατοχύρωση της αυτοδιοίκησης και της δημοκρατίας μέσα στα Πανεπιστήμια. Και κάτι τέτοιο δεν μπορεί να περάσει από τη διάλυση των Πανεπιστημίων. Η διάλυση των Πανεπιστημίων είναι επιζήμια, πρώτα απ’ όλα, για την ελληνική κοινωνία».
 Antinews

Video σοκ Ένας Γάλλος μιλά όταν οι Έλληνες σιωπούν DefenceNet grdefencenet.gr

Γαλλία: Ακόμη και αναγκαστική η συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών

7-7-2011

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Γαλλία: Ακόμη και αναγκαστική η συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών

Οι ευρωπαϊκές αρχές συνεχίζουν να εργάζονται με βάση την υπόθεση ότι η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο πακέτο για την Ελλάδα θα είναι εθελοντική, ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική κυβέρνηση μετά τη δήλωση του Ολλανδού υπουργού Οικονομικών Jan Kees de Jager, ότι η εθελοντική ανακύκλωση του ελληνικού χρέους δεν είναι ρεαλιστική και ίσως πρέπει να γίνει αναγκαστική.
«Συνεχίζουμε να δουλεύουμε στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου», τόνισε η εκπρόσωπος της κυβέρνησης και υπουργός Προϋπολογισμού Valerie Pecresse. «Το πλαίσιο αυτό περιλαμβάνει τη σημαντική συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, ωστόσο σε αυστηρά εθελοντική βάση», σημείωσε.
Τραπεζίτες από ολόκληρο τον κόσμο και αντιπροσωπείες από το Ινστιτούτο Διεθνούς Χρηματοοικονομικής συναντήθηκαν στο Παρίσι την Τετάρτη, ενώ συναντούνται ξανά σήμερα στη Ρώμη για να εξετάσουν το πώς μπορεί ο ιδιωτικός τομέας να συμβάλει στο πακέτο για την επίλυση της ελληνικής οικονομικής κρίσης.
Η Pecresse επιβεβαίωσε ότι τόσο οι γερμανικές όσο και οι γαλλικές τράπεζες έχουν προτείνει μία λύση, όμως δεν προχώρησε σε λεπτομέρειες.
Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών φέρεται να δήλωσε ότι η εθελοντική συνεισφορά δεν είναι ρεαλιστική και στην περίπτωση που μία αναγκαστική συμμετοχή των τραπεζών οδηγήσει σε μεμονωμένο πιστωτικό γεγονός αυτό δεν θα ήταν καταστροφή.
Η Pecresse επέμεινε ωστόσο, ότι η χρεοκοπία και το πιστωτικό γεγονός δεν αποτελούν επιλογές...
Πηγή: capital.gr με πληροφορίες από Dow Jones Newswires

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΤΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 300 ΕΤΩΝ...

Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2011Ο Αριστοτέλης είχε πει χιλιάδες χρόνια πριν, ότι θα ήταν καταστροφικό αν κάποτε το ίδιο το χρήμα μετατρέπονταν σε εμπόρευμα.... 

Η κατασκευή του χρήματος είναι μια πάρα πολύ φθηνή εργασία, αφού για να εκδόσουμε ένα χαρτονόμισμα των 500 ευρώ, αρκεί μόνο λίγο χαρτί, λίγο μελάνι (αξίας μερικών δεκάρων) και ο κατάλληλος εξοπλισμός (το κόστος του οποίου για οποιαδήποτε χώρα είναι μηδαμινό).

Ενώ λοιπόν όλες οι εμπορικές, κατασκευαστικές και λοιπές επιχειρήσεις δουλεύουν με περιθώρια κέρδους της τάξης του 3~10%, μια επιχείρηση κατασκευής χρήματος θα είχε διαστημικά περιθώρια κέρδους. Αυτό θα είχε σαν αποτέλεσμα ο έμπορος του χρήματος να αποκτήσει τεράστια οικονομική δύναμη και μοιραία κάποια στιγμή να επικρατήσει οικονομικά πάνω σε όλους τους τομείς της αγοράς. Προφανώς αυτοί που συνέταξαν το πρώτο σύνταγμα των Η.Π.Α. είχαν αντιληφθεί τα λόγια του, και για το λόγο αυτό το πρώτο άρθρο του συντάγματος των Η.Π.Α. γράφει με μαγάλα γράμματα:
"Το κονγκρέσο θα έχει την εξουσία να εκδίδει νόμισμα και να καθορίζει την αξία του".
Δηλαδή ότι το κράτος θα εκδίδει και θα διαθέτει το απαραίτητο χρήμα για τη λειτουργία της οικονομίας.

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ.
Το παραπάνω άρθρο του συντάγματος σήμερα στις Η.Π.Α. δεν τηρείται. Η FED, η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, είναι ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΟΛΥΜΕΤΟΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ. Αυτό έχει σαν συνέπεια ο Αμερικανικός λαός να έχει χάσει πια από τα χέρια του τη δυνατότητα έκδοσης χρήματος.

Αντί αυτού, το Αμερικανικό κράτος εκδίδει ομόλογα, τα δίνει ως εγγύηση σε έναν ΙΔΙΩΤΗ, και ο ιδιώτης ΔΑΝΕΙΖΕΙ τα χρήματα στον Αμερικανικό λαό με ΤΟΚΟ.

Οι αργυραμοιβοί φροντιζουν κάθε φορά να δανείζουν σε κάθε κράτος τόσα χρήματα, ώστε να μην
μπορεί να
αποπληρώσει το χρέος. Σήμερα η Αμερική χρωστάει δεκάδες τρις δολλάρια, και πληρώνει κάθε χρόνο πάρα πολλά δισσεκατομύρια, σε ΙΔΙΩΤΕΣ, απλώς και μόνο επειδή χρησιμοποίησαν τον εκτυπωτή τους για να εκδόσουν χρήματα αντί να αγοράσουν δικό τους εκτυπωτή.

ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Δυστυχώς όπως έχουμε πει, εδώ και πολλά χρόνια, οι κεντρικές τράπεζες των χωρών (που έχουν τη δυνατότητα να εκδίδουν χαρτονομίσματα) είναι ιδιωτικές εταιρίες. Το ίδιο ισχύει εδώ και χρόνια για χώρες όπως οι Η.Π.Α., η Μ. Βρετανία, η Γερμανία, η Ελλάδα....

Ειδικά στην ευρωπαϊκή ένωση, για να μην ξυπνήσει ξαφνικά καμιά χώρα και ζητάει να εκδόσει δικό της νόμισμα σε δική της ανεξάρτητη κεντρική τράπεζα, φρόντισαν και έφτιαξαν το ευρώ, μας έβαλαν μέσα στη "ζώνη του ισχυρού ευρώ" και πλέον καμία χώρα μέλος δεν μπορεί να ξεφύγει από τη φρικτή αυτή παγίδα, αφού οι χώρες μέλη της Ε.Ε. συμφώνησαν να παραχωρήσουν την άδεια έκδοσης χρημάτων στην Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαίκή κεντρική τράπεζα).

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ σύμφωνα με το καταστατικό της αποτελείται από τους διοικητές των κεντρικών τραπεζών των χωρών μελών. Αυτό δημιουργεί υποψίες υπαρξης μιας συμμορίας (που λέγεται ΕΚΤ) που έχει τοποθετήσει από ένα μέλος της σε κάθε χώρα μέλος και με τον τρόπο αυτόν χειραγωγεί τη διακίνηση χρήματος σε ολόκληρη την ευρώπη.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΓΥΡΑΜΟΙΒΟΙ;
Οι Διεθνείς Τραπεζίτες, ή παγκόσμιο τραπεζικό καρτέλ, ελέγχεται από έναν αριθμό πολύ μικρό αριθμό ισχυρών ανθρώπων. Η δυναστεία Rothschild, η δυναστεία Schiff, η δυναστεία Warburg και η δυναστεία Rockefeller είναι μερικοί απο τους αργυραμοιβούς. Τη συμμορία συμπληρώνουν άνθρωποι όπως ο Σόρος, ο Κίσινγκερ και άλλοι.

Γύρω από τον σκληρό αυτό πυρήνα υπάρχουν οι μεγάλοι τραπεζικοί κολοσσοί όπως η Goldman Sachs, η Morgan Stanley, η JP Morgan Chase, η Citigroup, η Bank of America και η Wells Fargo που ο καθεστωτικός τύπος αναφέρει ως «κερδοσκόπους» ή «αγορές».

Τέλος, η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών, η Παγκόσμια Τράπεζα και το Δ.Ν.Τ. είναι κατα κάποιο τρόπο οι κεντρικές τράπεζες των κεντρικών τραπεζών. Είναι ιδιωτικές εταιρίες που ελέγχονται από το τραπεζικό καρτέλ και αποστολή τους είναι ο συντονισμός των επιθέσεων που οδηγούν στη χρεοκοπία και τη φτώχεια τα έθνη.

ΠΩΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ .
Πρόκειται για ένα πολύ απλό κόλπο. Τόσο απλό που ο ανθρώπινος νους το απορρίπτει σαν απίθανο και αναζητά κάτι πιο πολύπλοκο στη θέση του. Εχει ως εξής:

Μέσω της κεντρικής τράπεζας, η ΕΚΤ υπο την καθοδήγηση της παγκόσμιας τράπεζας, χαλαρώνει τα κριτήρια δανειοδότησης και στην ουσία δίνει το πράσινο φως για τη δημιουργία πληθωρισμού. Οι τράπεζες αρχίζουν και βάζουν διαφημίσεις για δωρεάν πιστωτικές κάρτες, διακοποδάνεια, δάνεια κατοικίας κ.λ.π. χωρίς αυστηρό έλεγχο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πολλοί πολίτες να παίρνουν δάνειο από την τράπεζα, να διοχετεύουν το χρήμα στην αγορά, με συνέπεια να υπάρχει ανάπτυξη, και δουλειές, αυτό που με μια λέξη ονομάζουμε πληθωρισμό.

Αντίθετα, με αφορμή κάποιο θλιβερό γεγονός (συνήθως στην Αμερική - βλ Leeman Brothers) η κεντρική τράπεζα (πάλι υπο την καθοδήγηση και κηδεμονία της ΕΚΤ και της παγκόσμιας κεντρικής τράπεζας) σκληραίνει τα κριτήρια δανειοδότησης, και οι τράπεζες με τη δικαιολογία ότι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στην κρίση και ότι χρειάζονται ρευστότητα σταματούν να δίνουν νέα δάνεια. Οταν οι τράπεζες εισπράτουν κανονικά τις δόσεις από τα δάνεια που έχουν ήδη δώσει και δεν δίνουν νέα δάνεια, στην ουσία αφαιρούν χρήμα από την αγορά και έχουμε πια το φαινόμενο που ονομάζουμε ύφεση (κρίση).

Ναι είναι τόσο απλό. Αυτό που ονομάζουμε ύφεση και πληθωρισμός είναι 100% χειραγωγίσιμο.
Ολα τα υπόλοιπα περι μακροοικονομίας και τα συναφή, είναι ανοησίες που χρησιμοποιούνται απλώς για να καλύψουν αυτό το τόσο απλό κόλπο.

Το αποτέλεσμα σήμερα στην Ευρώπη είναι το ίδιο με αυτό στην Αμερική, αφού για να λάβουν χρήματα οι χώρες μέλη, εκδίδουν κρατικά ομόλογα (χρέος), τα δίνουν στις διεθνείς χρηματαγορές (το σπίτι των αργυραμοβών) και παίρνουν τα χρήματα.

ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ.
Η Leeman Brothers (όπως και η Goldman Sachs, h Morgan Stanley κ.λ.π.) ανήκει στους αργυραμοιβούς. Οι αργυραμοιβοί βάζουν τα παπαγαλάκια να πούν ότι η Leeman Brothers έχει πρόβλημα και κινδυνεύει να καταρρεύσει. Οι μέτοχοι τρέχουν να πουλήσουν τις μετοχές τους για να μην καταστραφούν. Η τιμή της μετοχής πέφτει πλέον πραγματικά. Εμφανίζεται ο απο μηχανής θεός Ομπάμα και λέει ότι δεν θα επιτρέψει να καταρρεύσει η L.B. . Χρεώνει τον Αμερικανικό λαό με π.χ. 100 δις δολλάρια, η αργυραμοιβοί (μέσω της Leeman Brothers) παίρνουν στα χέρια τους περισσότερο χρέος από τον Αμερικανικό λαό, η Leeman Brothers σώζεται. Η ευρώπη κοιτάζει "έντρομη" την Αμερική. Τα μέσα ενημέρωσης παπαγαλίζουν συνεχώς ότι θα έχουμε μεταφορά της κρίσης από την Αμερική στην Ευρώπη. Η ΕΚΤ δίνει οδηγίες. Η κεντρική τράπεζα τις εφαρμόζει στις χώρες μέλη. Οι τράπεζες σταματούν να δίνουν νέα δάνεια ενώ εισπράτουν τις δόσεις και τους τόκους για τα παλιά. Το χρήμα λιγοστεύει στην αγορά, και η ύφεση αρχίζει...

Ειδικά στην περίπτωση μας, τα παραπάνω έγιναν σε συνδυασμό με τις δύο χρηματοπιστωτικές επιθέσεις των κερδοσκόπων: http://thalamofilakas.blogspot.com/2010/11/blog-post_2472.html

Σκεφτείτε το λιγο και θα δείτε ότι έτσι είναι. Την κρίση αυτή την κατασκεύασαν οι τράπεζες (αφαιρώντας χρήμα από την αγορά) σε πλήρη αρμονία με τα ΜΜΕ (που μας φοβέρισαν δεόντως).

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ.
Το εκπληκτικό δεν είναι μόνο το γεγονός ότι οι λαοί χρεώνονται σε έναν ιδιώτη για να εκδόσουν τα χρήματα που χρειάζονται. Το εκπληκτικό είναι ότι ο ιδιώτης αυτός, μπορεί βάσει της τραπεζικής νομοθεσίας, να "δημιουργήσει" χρήμα από αέρα κοπανιστό (σε αντίκρισμα του ομολόγου που πήρε σαν "εγγύηση") 10πλάσιας αξίας από αυτήν του ομολόγου. Το χρήμα αυτό διοχετεύεται στους πολίτες με τη μορφή δανείων.

Δε θα μιλήσω για τα CDS και τα παράγωγα (που είναι ιππόδρομος στον οποίο ποντάρουν οι αργυραμοιβοί ότι ένα ομόλογο δε θα πληρωθεί). Κάτι σαν πάμε στοίχημα δηλαδή, μόνο που το άλογο που ποντάρουν είναι η δυστυχία ενός ολόκληρου λαού.

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΥΗΜΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΦΕΣΗ;
Διότι έχουν τεράστια περιθώρια κέρδους χωρίς να αναλαμβάνουν ρίσκο!

Το πράγμα λειτουργεί περίπου όπως στα τραπεζια πόκερ, όπου ο γκρουπιέρης παίρνει σαν προμήθεια ένα ποσοστό κέρδους από κάθε παίκτη κάθε φορά που χρήματα αλλάζουν χέρια. Οι παίκτες μπορεί να κερδίζουν ή να χάνουν, ο γκρουπιέρης όμως κερδίζει συνεχώς.

ΤΙ ΣΚΟΠΟ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;
Τα περισσότερα δάνεια είναι καλυμένα "εμπράγματα", με υποθήκη δηλαδή το σπίτι σας, τη γη σας την επιχείρηση σας. Το παραμύθι ότι οι τράπεζες δεν ενδιαφέρονται για σπίτια και γη, είναι μεγάλο ψέμα. Δεν είναι τυχαίο ότι οι τράπεζες δέχονται ΜΟΝΟ εμπράγματη εξασφάλιση και ο σκοπός τους είναι στην πραγματικότητα να σας πάρουν το σπίτι, τη γη, την επιχείρηση. Οι τράπεζες ΔΕΝ ενδιαφέρονται για τα χρωματιστά χαρτάκια ή επιταγές και υποσχέσεις. Χρήματα μπορούν να φτιάξουν ότι ώρα θελήσουν, με ψηφιακές εγγραφές στους υπολογιστές τους.

Ο πληθωρισμός και η ύφεση είναι η παλίροια και η άμπωτη όπου κάθε φορά που τραβιούνται τα νερά, κάποιος χάνει την επιχείρηση του, το σπίτι του, τα χωράφια του.

Τελικός σκοπός είναι να γίνουν οι τράπεζες οι μεγαλοτσιφλικάδες στους οποίους κάποια στιγμή θα ανήκει όλη η γη, ο ορυκτός πλούτος, οι δημόσιες υποδομές.

Το όλο παιχνίδι είναι ένα παιχνίδι εξουσίας που κερδίζει ο πιο δυνατός και έχει σαν τελικό σκοπό τη διανομκή της εξουσίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η τελευταία παγκόσμια οικονομική κρίση δεν προκλήθηκε από λάθος. Σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τους αργυραμοιβούς. Και δεν πρόκειται να σταματήσει, αλλά θα συνεχιστεί και θα είναι πολύ χειρότερη από την κρίση του 1929. Στόχος είναι να προκληθεί παγκόσμια οικονομική ύφεση και γενικευμένο αδιέξοδο. Τότε θα προταθεί σαν μοναδική λύση η δημιουργία Παγκόσμιου Νομίσματος, Παγκόσμιας Κεντρικής Τράπεζας ελεγχόμενης από τους ίδιους και Παγκόσμιας Κυβέρνησης.

Και έχουμε σοβαρούς λόγους να πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι αυτοί δε θα διστάσουν σε τίποτα μπροστά στο κέρδος και στη μέθη της εξουσίας. Η Παγκόσμια Κυβέρνηση τους θα είναι παγκόσμια δικτατορία.

ΠΩΣ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;
Το διαδίκτυο σήμερα έχει μηδενίσει τις αποστάσεις και η πληροφορία μεταδίδεται αστραπιαία. Το παιχνίδι αυτό κατάφεραν και το κράτησαν κρυφό για πάνω από 300 χρόνια με τις μασονικές στοές και τις μυστικές λέσχες. Σήμερα όμως με την τεράστια εξάπλωση του διαδικτύου και την ανταλλαγή πληροφοριών, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τα φοβερά τους σχέδια.

Ολες οι παραπάνω πληροφορίες μπορούν να διασταυρωθούν με λίγο ψάξιμο στο internet. Ψάξτε "Καταστατικό κεντρικής τράπεζας" στο google και θα κατεβάσετε το καταστατικό της τράπεζας Ελλάδος σε PDF. Ψάξτε "European central bank memorandum" και θα βρείτε το καταστατικό της ΕΚΤ. Ψάξτε "μετοχική σύνθεση τραπεζών" και προσπαθείστε να βρείτε τη μετοχική σύνθεση της κεντρικής τράπεζας. Δεν θα τη βρείτε. Θα βρείτε για όλες τις τράπεζες, εκτός από την κεντρική.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ;
Φυσικά. Οι σημερινοί πολιτικοί δεν ενδιαφέρονται ούτε εκπροσωπούν τα συμφέροντα του λαού. Είναι πράκτορες των μεγαλοτραπεζιτών, και αυτών τα συμφέροντα εξυπηρετούν. Με μεγάλη ευκολία θα διαθέσουν δισεκατομύρια για αγορά αμυντικού εξοπλισμού, για ανούσια σχολικά βιβλία, για αγορά πανάκριβων συστημάτων παρακολούθησης, για οτιδήποτε άχρηστο και ακριβό. Θα σπαταλήσουν με μανία το δημόσιο πλούτο και θα φέρουν τη χώρα σε κατάσταση ανάγκης για ακόμα μεγαλύτερο δανεισμό.

Σκεφτείτε το λίγο. Ο ΓΑΠ εργάζεται για το δικό μας συμφέρον ή τρέχει να εξασφαλίσει το τραπεζικό καρτέλ;

ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ;
Οι αργυραμοιβοί ελέγχουν έμμεσα ή άμεσα όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, εφημερίδες, τηλεόραση, ραδιόφωνο, περιοδικά. Εχουν πράκτορες που δεν κάνουν άλλη εργασία παρα μόνο να προωθούν στα ΜΜΕ τις πληροφορίες που πρέπει, να ελέγχουν την εκλογή των αρχόντων σε τοπικό και εθνικό επίπεδο φροντίζοντας να μην εκθέτουν σε κοινή θέα το διεφθαρμένο αυτό νομισματικό σύστημα.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ;

 Ο μόνος τρόπος να αντισταθούμε σε έναν εχθρό τόσο πανίσχυρο όσο το τραπεζικό καρτέλ (που ελέγχει τα media, τις τράπεζες, τους πολιτικούς και μέσω αυτών το στρατό, την αστυνομία, τις τηλεπικοινωνίες....) είναι η πολιτική ανυπακοή.
Ο Γκάντι με πολιτική ανυπακοή και πλήρη έλειψη πολεμικού εξοπλισμού κατάφερε και έδιωξε την πανίσχυρη τότε Βρετανική Αυτοκρατορία από την Ινδία, και είμαι σίγουρος ότι αν δεν δολοφονούνταν, σήμερα η Ινδία θα ήταν μια πολύ ισχυρότερη χώρα στη Διεθνή σκακιέρα. Η ερώτηση λοιπόν είναι τι θα κάνουμε σαν ελληνικός λαός. Η μια επιλογή είναι να γίνουμε σκλάβοι των Διεθνών Τραπεζιτών και των εγχώριων πρακτόρων τους.

Η άλλη επιλογή είναι η αντίσταση η οποία θα μπορούσε να γίνει στο παρακάτω πλαίσιο:

1. Παύση πληρωμών μέχρι να γίνει έλεγχος του χρέους από αξιόπιστους επιστήμονες και όχι από τα λαμόγια που κάθε εβδομάδα μας ανακοινώνουν άλλο νούμερο.
2. Αρνηση πληρωμής του δημόσιου εξωτερικού χρέους ως προϊόν απάτης αν αυτό αποδειχθεί.
3. Καταγγελία του παγκόσμιου τραπεζικού καρτέλ.
4. Εξοδος από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή αν χρειαστεί.
5. Δανεισμός από άλλες χώρες στις οποίες δεν απαυθύνθηκαν τα λαμόγια.
6. Θεσμοθέτηση «τραπεζικού συστήματος πλήρων αποθεμάτων» (full reserve banking).
7. Κρατικοποίηση της Κεντρικής τράπεζας της Ελλάδος.
8. Δημιουργία τριών τουλάχιστον δημόσιων τραπεζών που θα χρεώνουν όχι τόκους, αλλά μόνο τα έξοδα τους.

Ολα αυτά μπορεί να φαίνονται καινοτόμα ή αδύνατα. Θα με ρωτήσετε που θα βρίσκαμε τα χρήματα να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις. Θα με ρωτήσετε πως θα αποφύγουμε τη χρεοκοπία. Για όλες τις ερωτήσεις, υπάρχουν απαντήσεις...
http://thalamofilakas.blogspot.com/2010/06/blog-post_25.html

Είναι βέβαιο ότι θα περάσουμε χρόνια δύσκολα. Είναι όμως ακόμη πιο βέβαιο, ότι αν δεν αντισταθούμε, θα περάσουμε απείρως δυσκολότερα για πολύ περισσότερα χρόνια.

Σκεφτείτε το.

Η επιλογή είναι δική μας.

ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ

ΣΟΣ! - ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟ ΠΟΥ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ 45.000 ΠΡΟΒΟΛΕΣ


Το ακόλουθο βίντεο είναι απο την ορκομωσία του προέδρου Παπούλια το 2006. Τον προσφωνεί η τότε πρόεδρος της βουλής Αννα Ψαρούδα Μπενάκη.  Είναι τραγικό το γεγονός ότι το βίντεο αυτό έχει μόνο 45.000 προβολές εδώ και 5 χρόνια.
Απόδειξη της γνησιότητας του είναι η συζήτηση στη βουλή κατόπιν επερώτησης για το τι του είπε η Αννα του Προέδρου. Μου έχει επιβεβαιώσει ότι το είδε και συγγενικό μου πρόσωπο (πολύ αξιόλογο) που δεν έχει καμία σχέση με το διαδίκτυο.

Εκτοτε, κανείς δημοσιογράφος, κανείς πολιτικός δεν ξαναασχολήθηκε με το θέμα, ούτε ρώτησε την Αννα τι εννοούσε, ούτε τον Παπούλια τι κατάλαβε, ούτε που τα ήξεραν όλα αυτά. Ακούστε τι του λέει:Ο Πρόεδρος της δημοκρατίας, αυτός που ορίσαμε φύλακα της δημοκρατίας στην Ελλάδα, ανέχθηκε να του αναγγείλουν ότι επι της θητείας του "τα εθνικά μας σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιοριστούν" και ότι "τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται απο αρχές άγνωστες μέχρι τώρα στη χώρα μας" και ότι θα γνωρίσουμε "νέες μορφές διακυβέρνησης"...ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ.

Εγκώμια από ΗΠΑ για Α.Σαμαρά - ¨Οταν η WSJ ανακαλύπτει ... τη Ν.Δ.!ΕκτύπωσηE-mail
07-07-2011 Κυβερνητική αλλαγή βλέπουν οι ΗΠΑ στην Ελλάδα το επόμενο εξάμηνο και ο συνήθης "προφήτης" των κυβερνητικών αλλαγών ανά τον κόσμο, η εφημερίδα Wall Street Journal πλέκει το εγκώμιο του Αντώνη Σαμαρά στον οποίο "αναγνωρίζει ότι έχει απόλυτο δίκαιο η οικονομική του πολιτική"! Τα λόγια και οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιεί η αμερικανική εφημερίδα για τον Αντώνη Σαμαρά είναι θερμά μέχρι ... "παρεξηγήσεως": «Ο ηγέτης της Αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, Αντώνης Σαμαράς, είπε την τίμια αλήθεια για την εφαρμοζόμενη κυβερνητική στρατηγική της αύξησης φόρων, προκειμένου να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της: ''Είναι μια αποτυχία'', είπε και ''σε τρεις μήνες θα ζητάμε περισσότερα χρήματα''», αναφέρει στο άρθρο της, αναφερόμενη στη χθεσινή συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ, η εφημερίδα.

«Όλοι, εκτός από τις Βρυξέλλες και το Δ.Ν.Τ., φαίνεται πως ξέρουν ότι ο κ. Σαμαράς έχει δίκιο. Παρόλο που είπε ''όχι'' και καταψήφισε την επιπλέον αύξηση των φόρων την προηγούμενη εβδομάδα, δεν έχει λάβει παρά μόνο περιφρόνηση από τους αρχιτέκτονες της ελληνικής διάσωσης», σημειώνεται από τον αρθρογράφο της εφημερίδας.

Λαμβάνοντας υπόψη τη διαδεδομένη κουλτούρα φοροδιαφυγής στην Ελλάδα, εκτιμά η εφημερίδα,  η συνεχής αύξηση των φορολογικών συντελεστών δεν πρόκειται ποτέ να αποδώσει όσον αφορά στα έσοδα που χρειάζεται η Αθήνα για να καλύψει τις τρέχουσες δαπάνες της.

«Οι προτάσεις του κ. Σαμαρά, τουλάχιστον, δίνουν την προοπτική στην Ελλάδα να αναπτυχθεί και πάλι»καταλήγει στο άρθρο της η Wall Street Journal.
Σε πλήρη αντιπαράθεση με τον γερμανικό Τύπο, ο αμερικανικός, όπως και οι Financial Times που θεωρούνται η πλέον "αμερικανική" ευρωπαϊκή εφημερίδα, πλέκουν το εγκώμιο του αρχηγού της Ν.Δ. Προφανώς θα ενημερώθηκαν για το οικονομικό πρόγραμμα της Ν.Δ.. Όπως αντίστοιχα εγκωμίαζαν το καλοκαίρι του 2009 τον Γιώργο Παπανδρέου...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ελληνικό «άρωμα» στα εξοπλιστικά δρώμενα της Ινδονησίας!

6-7-2011

Όπως έγινε γνωστό, για τα προγράμματα της Ινδονησίας που αφορούν την προμήθεια νέων κορβετών, πλοίου ωκεανογραφικών ερευνών και υποβρυχίων, μεταξύ των διεθνών οίκων που συμμετέχουν περιλαμβάνεται και ο όμιλος Abu Dhabi Mar που ως γνωστόν αποτελεί πλέον τη μητρική εταιρεία των Ελληνικών Ναυπηγείων ΑΕ. Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες, η συμμετοχή της ADM θεωρείται από τις πιο ισχυρές υποψηφιότητες, καθώς υποστηρίζεται πολιτικά από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), αλλά και έχει πολύχρονη παρουσία στη συγκεκριμένη χώρα και την περιφερειακή αγορά της νοτιοανατολικής Ασίας.Μία σημαντική εξέλιξη για το μέλλον της ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας αναμένεται το επόμενο διάστημα με την ανακοίνωση της επιλογής από την κυβέρνηση της Ινδονησίας του αναδόχου για σειρά ναυτικών προγραμμάτων.
Λεπτομέρειες για το περιεχόμενο των προτάσεων της ADM δεν έχουν γίνει γνωστές όμως ο όμιλος μετά από μία διαδικασία συγχωνεύσεων και εξαγορών που έχει ακολουθήσει τα τελευταία χρόνια μπορεί να διαθέσει μια μεγάλη γκάμα σχεδιάσεων για να καλύψει τις ιδιαίτερες επιχειρησιακές απαιτήσεις κάθε πιθανού χρήστη.
Ειδικά δε σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα υποβρυχίων είναι προφανές ότι η συμμετοχή αφορά άμεσα τα ΕΝΑΕ αφού αποτελούν το μοναδικό ναυπηγείο του ομίλου που είναι εξειδικευμένο στη ναυπήγηση υποβρυχίων. Στην περίπτωση δε που η ADM επιλεχθεί ως ανάδοχος τότε για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά η ελληνική ναυπηγική βιομηχανία θα βρεθεί στη θέση του εξαγωγέα και θα εγκαταλείψει τον μέχρι σήμερα δευτερεύοντα ρόλο της ως τύποις κυρίου αναδόχου ή απλώς εγχώριο υποκατασκευαστή ξένων οίκων αποκλειστικά για τα προγράμματα του Πολεμικού Ναυτικού. Εξάλλου όπως είναι γνωστό, με επανειλημμένες δηλώσεις της η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας έχει καταστήσει σαφές ότι τόσο τα ΕΝΑΕ όσο και η γενικότερη ναυπηγική βιομηχανία δεν πρέπει ούτε και μπορούν πλέον να στηρίζονται αποκλειστικά στα ελληνικά εξοπλιστικά προγράμματα. Η μοναδική λύση για τη διασφάλιση της επιβίωσης και της διατήρησης των θέσεων εργασίας είναι ο προσανατολισμός σε εξαγωγικές αγορές και στη συγκεκριμένη περίπτωση στην Ινδονησία αποτελεί την πρώτη καταγεγραμμένη υπαρκτή προοπτική.
Η συγκεκριμένη επίσης εξέλιξη επιβάλλει την άμεση κινητοποίηση της ελληνικής κυβέρνησης σε δύο επίπεδα. Το πρώτο είναι το πολιτικό όπου η ελληνική εξωτερική πολιτική και διπλωματία θα πρέπει να υποστηρίξει πολιτικά τη συμμετοχή στους διαγωνισμούς της Ινδονησίας ακολουθώντας την πεπατημένη όλων των κυβερνήσεων του κόσμου στα σχετικά ζητήματα. Η κινητοποίηση της ελληνικής πρεσβείας στη Τζακάρτα, οι επαφές με την πρεσβεία της Ινδονησίας στην Αθήνα αποτελούν κάποιες από τις ενέργειες που θα συμβάλλουν υποστηρικτικά. Επιπρόσθετα, η παροχή εκπαίδευσης σε σχολές και σχολεία του Πολεμικού Ναυτικού (με την απαραίτητη χρέωση φυσικά), μπορεί να αποτελέσει πρόσθετη πηγή εσόδων για τον δοκιμαζόμενο από τις συνεχείς περικοπές ελληνικό αμυντικό προϋπολογισμό.
Το δεύτερο και σημαντικότερο επίπεδο, που χρειάζεται άμεση παρέμβαση της ελληνικής κυβέρνησης, αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση και το περιβόητο πρόστιμο. Όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, η μία από τις δύο μεγαλύτερες ελληνικές ναυπηγικές βιομηχανίες περιορίζεται σε ένα ασφυκτικό περιβάλλον δραστηριοποίησης με κύρια επιλογή την εσωτερική αγορά ναυτικών προγραμμάτων η οποία ακόμη και για τον πιο αισιόδοξο παρατηρητή πλέον δεν υφίσταται ούτε για το άμεσο ούτε για το μεσοπρόθεσμο μέλλον. Θα πρέπει λοιπόν να ζητηθούν διευκρινίσεις επί της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πιο συγκεκριμένα επί του προσδιορισμού της έννοιας της εμπορικής δραστηριότητας και των περιορισμών που επεβλήθησαν, δηλαδή αν και κατά πόσο αφορούν εξαγωγές πολεμικών σκαφών σε τρίτες χώρες και επισκευές – μετασκευές του. Ταυτόχρονα να γίνουν πολιτικές παρεμβάσεις στις Βρυξέλλες για την ανατροπή των προβλέψεων που περιλαμβάνει η απόφαση για τη ρύθμιση του προστίμου.
Σε νομικό επίπεδο οι διαδικασίες έχουν ήδη αρχίσει από τα ΕΝΑΕ, σε πολιτικό επίπεδο η ελληνική κυβέρνηση πρέπει άμεσα και συντονισμένα να επισημάνει και να επιβάλλει στους τεχνοκράτες των Βρυξελλών ότι η ναυπηγική βιομηχανία της χώρας που διαθέτει υπό τη σημαία της ή ελέγχει μέσω συμφερόντων της το 22,5% της παγκόσμιας χωρητικότητας του παγκόσμιου εμπορικού στόλου και το 50% της χωρητικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μπορεί να μην διαθέτει ισχυρή εθνική ναυπηγική βιομηχανία που να στηρίζει το εμπορικό και κατ’ επέκταση το Πολεμικό Ναυτικό.
Όταν σήμερα όλοι αναφέρονται στην ανάγκη αναδιοργάνωσης του παραγωγικού ιστού της χώρας και τη μετάβαση από την οικονομία υπηρεσιών στην πραγματική οικονομία, η ανασυγκρότηση της εθνικής ναυπηγικής βιομηχανίας, της μοναδικής βαριάς βιομηχανίας που υπάρχει ακόμη στην Ελλάδα (δευτερογενής τομέας), αποτελεί «πεδίον (πολιτικής) δόξης (αλλά και ουσίας) λαμπρόν»! Αν αυτό επιτευχθεί τα αποτελέσματα θα είναι ευεργετικά και για τη ναυτιλία (τριτογενής τομέας) αλλά και την εθνική οικονομία γενικότερα.
Φυσικά, όλα τα παραπάνω θα πρέπει να συνδεθούν και με άλλες άμεσες δράσεις στον τομέα (διαρθρωτικές αλλαγές, εκπόνηση και υλοποίηση εθνικής ναυπηγικής πολιτικής, άρση των εμποδίων και αγκυλώσεων που έχουν απομακρύνει το ελληνικό εφοπλιστικό κεφάλαιο, αναδιάρθρωση της σχετικής με τον τομέα εκπαίδευσης, συγχωνεύσεις, κ.λ.π.). Όλα αυτά θα πρέπει να γίνουν με ταχύτητες… ολυμπιακών αγώνων.
Αν αυτό δεν ανατραπεί, τότε βιώσιμο μέλλον για τον κλάδο και τους εργαζόμενους σε αυτόν, απλώς δεν μπορεί να υπάρξει.

defence-point.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου