Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Νέα ΣΥΡΙΖομαχία. Τσίπρας: Θα καταγγείλω, θα ακυρώσω. Παπαδημούλης: Ποτέ δεν τα είπαμε αυτά. (βίντεο)



Μας θυμίζει το από Δευτέρα… δίαιτα. Κάτι δηλαδή που σχεδιάζεις, πείθεις τον εαυτό σου και ενίοτε τους γύρω σου ότι θα κάνεις αλλά αναβάλλεις επ’ αόριστον. Ο Τσίπρας στην κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση στις 3/5/2012 ανακοίνωνε πως από Δευτέρα θα πρέπει να αποχαιρετίσουμε τις δανειακές συμβάσεις γιατί θα τις καταγγείλει και θα τις ακυρώσει. Στις 11 Ιουνίου όμως...
στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ Ο Παπαδημούλης φαίνεται να άλλαξε άποψη.

Απολαύστε άλλη μια ΣΥΡΙΖομαχία, από αυτές που μας έχουν χαρίσει άφθονο γέλιο αλλά και μας έχουν γεμίσει ανησυχία για την επόμενη μέρα.




http://ekloges.nd.gr/truthteam/node/60


http://dexiextrem.blogspot.gr

Η εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ Πέλλας στη Σκύδρα



Αμέσως μετά τα μέλη της ΟΝΝΕΔ Πέλλας διένειμαν ενημερωτικό υλικό της ΝΔ σε ολόκληρη τη Σκύδρα

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9/6 η προγραμματισμένη συνάντηση των μελών και φίλων της ΟΝΝΕΔ Πέλλας σε συνεργασία με την Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα στη Σκύδρα. 

Στη συγκεκριμένη κομματική εκδήλωση έδωσαν του παρόν οι υποψήφιοι Βουλευτές Γιώργος Καρασμάνης, Διονύσης Σταμενίτης και Ιορδάνης Τζαμτζής, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα Στέργιος Αντωνίου, η Περιφερειακή Σύμβουλος Μαρία Καράμπελα και πολλοί γύρω στους 50 νέους του κόμματος. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης...

...υπήρξε διάλογος μεταξύ των νεολαίων και των υποψηφίων σχετικά με τις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Αναλύθηκε το πρόγραμμα της ΝΔ, ενώ έγιναν γνωστές και αποσαφηνίστηκαν οι θέσεις της για όλα τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν στην επόμενη μέρα των εκλογών. 

Αμέσως μετά τα μέλη της ΟΝΝΕΔ Πέλλας διένειμαν ενημερωτικό υλικό της ΝΔ σε ολόκληρη τη Σκύδρα.





Είναι η Ελλάδα ένα αποτυχημένο κράτος;



Ο χρόνος
 πιέζει ασφυκτικά την Ελλάδα κι εμείς οι Έλληνες πρέπει επιτέλους να θέσουμε στον εαυτό μας το σωστό ερώτημα. Όχι αν είμαστε υπέρ η κατά των μέτρων του μνημονίου. Κανείς δεν είναι υπέρ, αν έχει επιλογή. Ούτε η παρατήρηση της κ. Λαγκάρντ ότι οι Έλληνες πρέπει να μάθουν να πληρώνουν τους φόρους τους είναι εποικοδομητική. Βεβαίως και πρέπει. Και πολλοί τους πληρώνουν. Πάντα οι ίδιοι. Μπορεί όμως το ελληνικό κράτος να εξασφαλίσει ότι θα το κάνουν; Πολύ φοβάμαι πως όχι.
Μετά από τόσα χρόνια στο χώρο της ανάπτυξης, το ερώτημα για μένα είναι το εξής: Η Ελλάδα αντιμετωπίζει σήμερα, με τρόπο πρωτοφανή για αναπτυγμένη Ευρωπαϊκή χώρα, τον εφιάλτη του πλήρως αποτυχημένου κράτους. Αποτυχημένα κράτη παρατηρούνται συνήθως ανάμεσα στις αναπτυσσόμενες χώρες και ιδιαίτερα στην Αφρική. Η κ. Λαγκάρντ λέει ότι συμπονά περισσότερο τα παιδιά του Νίγηρα παρά τους Έλληνες. Θα έπρεπε όμως να ξέρει ότι μία από τις σημαντικότερες αιτίες της φτώχειας και της υπανάπτυξης είναι η κακή διακυβέρνηση και η αποτυχία βασικών κρατικών θεσμών.
Φοβάμαι πώς σύντομα τα Ελληνόπουλα θα αντιμετωπίσουν κι αυτά τις συνέπειες μιας τέτοιας αποτυχίας, αν δεν αρχίσουμε να σκεφτόμαστε πως θα αποκτήσουμε ένα αποτελεσματικό, αξιοκρατικό και δίκαιο σύγχρονο κράτος. Ένα κράτος που θα εξασφαλίζει τη ζωή και την περιουσία των πολιτών του, επιτρέποντάς τους ταυτόχρονα να αναπτύσσουν τη γνωστή ελληνική επιχειρηματικότητα, που τους έχει καταστήσει τόσο πετυχημένους ανά τον κόσμο.
Πηγή των προβλημάτων και της ταλαιπωρίας που υφίσταται η χώρα είναι το διεφθαρμένο, αναποτελεσματικό και βαθιά πελατειακό κράτος. Την ευθύνη για αυτή την κατάσταση μοιράζονται οι δύο κυβερνητικές παρατάξεις, με την αντιπολίτευση της Αριστεράς και τα ισχυρά συντεχνιακά λόμπυ. Το πολιτικό σύστημα, αιχμάλωτο του παρελθόντος του, αντιστέκεται σθεναρά μέχρι και σήμερα στην υλοποίηση των απαραίτητων δομικών μεταρρυθμίσεων, προτιμώντας να επιβάλλει άδικες οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.
Δυστυχώς υπάρχει άλλη μια ομοιότητα της σημερινής Ελλάδας με τα αποτυχημένα κράτη του Τρίτου Κόσμου: Οι επιπτώσεις που έχει στην ποιότητα του ελληνικού κράτους η αστείρευτη εισροή φτηνού, ενίοτε δε και δωρεάν, ευρωπαϊκού χρήματος θυμίζουν τις επιπτώσεις που έχει σε ορισμένες αφρικανικές κυβερνήσεις το χρήμα από το πετρέλαιο, τον χρυσό και τα διαμάντια. Πρόκειται για την επονομαζόμενη «κατάρα των πόρων». Μια εξαιρετική ευκαιρία εκσυγχρονισμού του ελληνικού κράτους όχι μόνο χάθηκε, αλλά χρησιμοποιήθηκε για να ενισχύσει την πελατειακή πολιτική και να οξύνει τις δομικές μας αδυναμίες, επιτρέποντας συγχρόνως στις ελληνικές κυβερνήσεις να συγκαλύψουν την ανικανότητα και την απροθυμία τους να εισπράξουν τους φόρους.
Ζώντας στη Γαλλία, βιώνω καθημερινά την ποιότητα, την αξιοκρατία και την αυτονομία των δημόσιων υπηρεσιών. Στην Ελλάδα η διαρκής μείωση της αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος έχει αποδυναμώσει και απονομιμοποιήσει πλήρως το κράτος και το δημόσιο. Το Υπουργείο Οικονομικών, ανίκανο να εισπράξει τους οφειλόμενους φόρους, αναθέτει το έργο αυτό στη ΔΕΗ, που βρίσκεται επίσης στα πρόθυρα της χρεωκοπίας και αποφασίζει να παρακρατήσει μέρος των χρημάτων! Επιπλέον, έχοντας καθυστερήσει ένα χρόνο στην είσπραξη του ΦΑΠ, το Υπουργείο ευελπιστεί ότι οι Έλληνες πολίτες θα δεχτούν να καταβάλουν μαζί τους φόρους δύο ετών και γιατί όχι τριών.
Ποια νομιμοποίηση μπορεί να έχει αυτός ο δημόσιος τομέας και πόσο αξιόπιστο μπορεί να είναι ένα κράτος που αδυνατεί να προστατέψει στοιχειωδώς τη ζωή και την περιουσία των πολιτών του από το οργανωμένο έγκλημα ή έστω από τις διαδηλώσεις; Όπως είναι φυσικό, οι Έλληνες ελάχιστα σέβονται ή εμπιστεύονται το κράτος τους. Γι’αυτό δεν υπακούουν στους νόμους του. Είναι ένας φαύλος κύκλος στον οποίον όσο πιο πολύ αποτυγχάνει το κράτος, τόσο πιο ανεύθυνοι γίνονται οι πολίτες. Υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να υπάρξει ούτε ανάπτυξη, ούτε ελπίδα, ούτε βιώσιμο μέλλον.
Οι επερχόμενες εκλογές είναι ίσως η τελευταία μας ευκαιρία. Η πρόκληση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα να ξαναφτιάξη το κράτος της, απαιτεί τη συμμετοχή όλων των Ελλήνων. Δεν μπορεί να επιτευχθεί από τους ξένους. Όλοι έχουμε ένα μερίδιο ευθύνης, γιατί τόσα χρόνια ξέραμε και σιωπούσαμε. Σήμερα όλοι ξέρουμε ότι αυτή η εποχή πέρασε. Χρήματα δεν υπάρχουν και υποσχέσεις για κρατικές θέσεις εργασίας και παροχές πρέπει να κρίνονται για αυτό που είναι: λαϊκισμός.
Τώρα απαιτείται πολιτική ανανέωση, δημοκρατική κινητοποίηση. Πρέπει να στηρίξουμε όλες τις αξιόπιστες νέες δυνάμεις, που ζητούν δομικές μεταρρυθμίσεις. Στα παραδοσιακά κόμματα χρειάζεται να προωθηθούν νέα αξιόπιστα στελέχη. Επίσης πρέπει να σεβαστούμε τις δεσμεύσεις και τις υποχρεώσεις μας απέναντι στην Ευρώπη, γιατί το αντίθετο θα συνιστούσε άλλη μια απόδειξη ότι είμαστε ένα αποτυχημένο κράτος. Μόνο με μια καλά προετοιμασμένη συλλογική και υπεύθυνη διαπραγμάτευση, με τους εταίρους μας, και μόνο αφού αναγνωρίσουμε τις ρίζες τους προβλήματος, μόνο τότε θα καταφέρουμε να βελτιώσουμε τους όρους της συμφωνίας μας και να ωφεληθούμε από την αλλαγή του κλίματος που διαφαίνεται στην Ευρώπη.
Αν αποτύχουμε, κινδυνεύουμε να βρεθούμε στο τελικό στάδιο ενός αποτυχημένου κράτους, που είναι το χάος και η καταστροφή. Κατανοώ απόλυτα την απόγνωση και την οργή αυτών που έχασαν πολλά. Όμως δεν πρέπει να υποκύψουν στον πειρασμό να ψηφίσουν υπέρ του χάους, ρισκάροντας να χάσουν τα πάντα. Διότι τα μεγαλύτερα θύματα της κατάρρευσης ενός κράτους και της ανομίας είναι οι φτωχοί, οι ευάλωτοι, οι ανίσχυροι.
Απουσία κράτους σημαίνει ότι ο νόμος και η εξουσία περιέρχονται στα χέρια των πλουσίων, των διεφθαρμένων, των ισχυρών. Τα δολλάρια και τα καλάσνικωφ αντικαθιστούν με επιτυχία το νόμο για όσους τα κατέχουν. Ακόμα χειρότερο, αφού ωφελήθηκαν για δεκαετίες από την αποτυχία του ελληνικού κράτους, κάποιοι σχεδιάζουν τώρα να βγάλουν ακόμα περισσότερα κέρδη από την τελική του κατάρρευση. Αυτό δεν πρέπει να το αφήσουμε να συμβεί. Από μας εξαρτάται.
Το άρθρο της Αλεξάνδρας Μητσοτάκη δημοσιεύτηκε στην “Εστία”, τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012


Επιμένει ο δραχμολάγος κάθε μέρα: Το Euro 2012 θα γίνει ...Drachma 2012!



Ο Νουριέλ Ρουμπινί, νομπελίστας οικονομολόγος και προσωπικός φίλος του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου έχει πολλές φορές αναφερθεί στο παρελθόν στη σκοπιμότητα μιας εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.


Σήμερα, έδωσε μία άλλη διάσταση με ...χαριτωμένο τρόπο. Ο Ρουμπινί ανέβασε στο twitter μία ανάρτηση στην οποία έκανε ένα λογοπαίγνιο με το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου και την κατάσταση της οικονομίας στην Ελλάδα, γράφοντας πως το Euro 2012 μπορεί να μετονομαστεί σε Drachma 2012.

Συγκεκριμένα ο Νουριέλ Ρουμπινί έγραψε «Το πρωτάθλημα του Euro 2012, μπορεί σύντομα να μετονομαστεί σε Drachma 2012», ενώ διευκρίνισε «Θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα των ελληνικών εκλογών στις 17 Ιουνίου...».

Είναι μία ακόμη εκδοχή της φιολολογίας για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ - GREXIT, όπως εχει καθιερωθεί - σε μία ημέρα κατά την οποία, πάντως, οι αγορές ασχολούντια με την Ισπανία και το κλίμα είναι θετικό, με ενίσχυση και του ευρώ.

Ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς και ο συνάδελφός του Γιένς Νόρντβιγκ (Nomura Holdings Inc.) αντί για κατάρρευση του ευρώ βλέπουν ανοδική πορεία του ευρωπαϊκού νομίσματος, εάν η Ελλάδα προβεί σε ελεγχόμενη χρεοκοπία και έξοδό της από την ευρωζώνη.

Οι δύο ειδικοί προβλέπουν πως, τότε, η ευρωζώνη θα είναι δυνατότερη και πιο σταθερή, με τον Στίγκλιτς να λέει, «αν η κατάσταση ελεγχθεί και δεν έχετε ποντάρει με κοντόφθαλμη λογική, πιθανότατα το ευρώ πρόκειται να ανέβει».

Ο Στίγκλιτς υποστηρίζει πως ακόμα κι αν η Ελλάδα φύγει από την ενιαία ευρωπαϊκή νομισματική ένωση, αν χώρες όπως η Γαλλία συνεχίσουν να είναι μέλη της, «θα σημειωθεί ανατίμηση του ευρώ».

Σε περίπτωση που, τελικά, η Ελλάδα μείνει εκτός, εκτιμάται πως θα μειωθεί το ποσοστό χρέους της ευρωζώνης, έναντι του ΑΕΠ, από 87,3% σε 85,5%.



http://dexiextrem.blogspot.gr

Γιώργος Παναγιωτακόπουλος: Ο παρασιτισμός και ο κρατισμός του ΠΑΣΟΚ βρήκαν στέγη στον ΣΥΡΙΖΑ!


Ξέρετε ότι πολλοί προσπάθησαν να αντιγράψουν τον Ανδρέα. Αλλά είναι ιδιαίτερα μικροί πολιτικά για να το κάνουν. Ας μην μπερδεύουμε τα μούσμουλα με τα τρόλεϊ μόνο και μόνο επειδή έχουν κίτρινο χρώμα!


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Γ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΣΠ. ΝΑΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕΤΡΟ

1.    Το ΠΑΣΟΚ έπεσε. Είναι τρίτο κόμμα. Τελικά, το ΠΑΣΟΚ που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου μπήκε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας;
Σε καμία περίπτωση. Κανένα κόμμα που με την παρουσία του έχει αλλάξει την πορεία μια χώρας δεν μπορεί να χαθεί από τον πολιτικό χάρτη. Γιατί αυτό έχει κάνει το ΠΑ.ΣΟ.Κ. που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Έκανε θεσμικές τομές και μεταρρυθμίσεις και δημιούργησε μια νέα Ελλάδα, πιο σύγχρονη, πιο δημοκρατική πιο ισχυρή και ανεξάρτητη. Αυτό ο λαός δεν το ξεχνά όσο και αν έχει αλλοτριωθεί ο χαρακτήρας και οι Αρχές  του Κινήματός μας, από ηγεσίες και στελέχη που αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. έχει ταυτιστεί με το λαό και θεωρώ ότι σύντομα αυτή η αμφίδρομη σχέση  εμπιστοσύνης θα ξαναγίνει ισχυρή και αδιαμφισβήτητη. Το ΠΑΣΟΚ της Εθνικής Ανεξαρτησίας, της Λαϊκής Κυριαρχίας, της Κοινωνικής Δικαιοσύνης παραμένει στην καρδιά  του λαού μας.
2.    Ήσασταν από τους πρώτους που μιλούσατε για τον κίνδυνο συρρίκνωσης του Κινήματος και επιβεβαιωθήκατε. Αλλάζει πλέον αυτό;
Δυστυχώς δικαιώθηκα. Τα σημάδια μετάλλαξης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ήταν ορατά, απλά αυτοί που βρέθηκαν από το πουθενά στη γυάλα της εξουσίας, δεν ήθελαν να το αποδεχτούν. 
Τα αποτελέσματα αυτής της τακτικής τα είδαμε στις πρόσφατες εκλογές, αφού ο λαός τους τιμώρησε και έστειλε σαφές μήνυμα αλλαγής στις ιδεολογικές  σταθερές και στις πολιτικές πρακτικές. Υπάρχει ωστόσο πεδίο ανάδειξης αυτών των σταθερών Αξιών και των πολιτικών μας θέσεων μέσα στην κοινωνία, αλλά αυτό απαιτεί μια ορθή καταστατική λειτουργία, συνεργασίες, διάλογο και παρεμβάσεις ουσίας. Να σχεδιάσει από την αρχή και την πολιτική του και τη στρατηγική του αλλά και την οργανωτική του δομή. Οφείλει να περάσει την έρημο και ταυτόχρονα να φθάσει στο τέλος του δρόμου. Στην πολιτική άλλωστε όλα μπορεί να αλλάξουν αρκεί να το πιστέψουμε.
3.    Πάμε στον ΣΥΡΙΖΑ. Όταν ακούτε τον Αλέξη Τσίπρα να χρησιμοποιεί εκφράσεις του Ανδρέα Παπανδρέου, ποιες είναι οι σκέψεις σας;
Όσοι επιχειρούν να αποδώσουν ρόλο Ανδρέα Παπανδρέου στον επικεφαλής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προφανώς δεν γνωρίζουν την πρόσφατη ιστορία της χώρας. Ξέρετε ότι πολλοί προσπάθησαν να αντιγράψουν τον Ανδρέα. Αλλά είναι ιδιαίτερα μικροί πολιτικά για να το κάνουν. Ας μην μπερδεύουμε τα μούσμουλα με τα τρόλεϊ μόνο και μόνο επειδή έχουν κίτρινο χρώμα!
Ο Ανδρέας Παπανδρέου...
έδωσε όραμα και ελπίδα στο λαό, τον έκανε συμμέτοχο στην προσπάθεια της Αλλαγής και έθεσε σταθερές  βάσεις για μια πορεία πολύπλευρης προόδου της κοινωνίας. Αντίθετα με αυτό η σημερινή ηγεσία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., με την τακτική του υπέρμετρου λαϊκισμού, επιχειρεί να αρπάξει την ψήφο του λαού που με κριτήριο την οργή και την απογοήτευση για την κατάσταση που βιώνει σήμερα θέλει να αντιδράσει. Στο γήπεδο της πραγματικότητας θα κριθούν οι δυνατότητες και η προοπτική.
4.     Λένε πολλοί πως το παλαιό ΠΑΣΟΚ – αν και δεν σας αρέσει αυτή η έκφραση – έχει μετακομίσει στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό συμβαίνει;
Η αλήθεια είναι ότι ένα κομμάτι του ΠΑΣΟΚ, κυρίως αυτό που ήταν άμεσα συνδεδεμένο με τον παρασιτισμό και τον κρατισμό, βρήκε στέγη στο ΣΥΡΙΖΑ. Και καλά έκανε. Είναι μια διαδικασία αυτοκάθαρσης για εμάς που θα αποδειχτεί ιδιαίτερα χρήσιμη. Δεν με απασχολεί. Άλλωστε όσοι έμαθαν να ζουν απομυζώντας το κράτος ξέρουν ότι δεν μπορούν να το κάνουν μέσα από το ΠΑΣΟΚ πια… Κάποιοι επίσης αναζητούν μια διαδικασία προσωπικού «εξαγνισμού», λες και η ιστορία έχει ποτέ δικαιολογήσει τους λιποτάκτες και τους χαμαιλέοντες της πολιτικής. Εμείς θα δώσουμε τη μάχη των αξιών και των αρχών μας  στην πορεία για το επόμενο Συνέδριο και θα αλλάξουμε τα πράγματα. Σε αυτό τον αγώνα δεν θέλουμε απλά στρατιώτες αλλά συνειδητοποιημένους και στρατευμένους σε αξίες αγωνιστές. Όσοι επιλέγουν τις εύκολες λύσεις ας μείνουν με την ικανοποίηση της προσωπικής τους μεταστροφής. Εμείς δεν αλλάζουμε ούτε τα πιστεύω μας ούτε την πίστη μας ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να δώσει τη λύση για τη χώρα και το λαό.
5.     Τελευταία ερώτηση. Πολλοί λένε μέσα στο ΠΑΣΟΚ πως θα ψηφίσουν τη Ν.Δ. Αυτό θα κάνετε και εσείς;
Προφανώς αστειεύεστε. Μου φαίνεται απίθανο να υπάρχει έστω και ένας στο ΠΑΣΟΚ που να πιστεύει ότι αυτό το πολιτικό συνονθύλευμα και η σημερινή του ηγεσία μπορεί να εκφράσει τις ανάγκες του λαού μας. Είναι τεράστιες οι διαφορές μας με το ακροδεξιό μέτωπο του κ. Σαμαρά.
Επειδή οι δημοκρατικές λύσεις απαιτούν ένα δυνατό ΠΑΣΟΚ, επειδή η έξοδος από την κρίση απαιτεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, επειδή ο λαός μας θέλει να ξαναζήσει σε συνθήκες ασφάλειας και να αντιμετωπίσει με αισιοδοξία το μέλλον του, επειδή η χώρα απαιτεί καθαρές πολιτικές σε προοδευτική κατεύθυνση, για αυτό θα ψηφίσω και με την καρδιά μου και με τη λογική μου ΠΑΣΟΚ. Είναι κρίσιμες οι εκλογές και ο καθένας μας αναλαμβάνει τις ευθύνες του.


ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΛΑΦΑΖΑΝΗ Ο ΣΥΡΙΖΑ



Να κρατήσει αποστάσεις από τις απόψεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη περί επιστροφής στη δραχμή επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ. Η Κουμουνδούρου διευκρίνισε ότι οι απόψεις του βουλευτή Β’ Πειραιά είναι προσωπικές και γνωστές εδώ και καιρό, ενώ η...
επίσημη θέση του κόμματος είναι υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ. Παράλληλα, ο Δημήτρης Παπαδημούλης σε δηλώσεις του διευκρίνισε ότι οι απόψεις Λαφαζάνη είναι μειοψηφία στο κόμμα και τόνισε χαρακτηριστικά πως «προφανώς ο κ. Λαφαζάνης δεν θα τοποθετηθεί σε ρόλο που θα έχει σχέση με τα οικονομικά θέματα»…

Η ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ....



http://fimotro.blogspot.gr

Θεσσαλονίκη: Επίθεση Μιχαλολιάκου κατά πάντων


Η επίθεση του Κασιδιάρη εναντίον της Ρένας Δούρου και της Λιάνας Κανέλλη, στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής, δεν ήταν η «κηδεία», αλλά η «ανάσταση» της Χρυσής Αυγής, δήλωσε ο γραμματέας της Χρυσής Αυγής.
Επίθεση κατά πάντων εξαπέλυσε ο γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, κατά την ομιλία του στην προεκλογική συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης, έξω από τα γραφεία της οργάνωσης, στην περιοχή των δικαστηρίων.
Ταυτόχρονα κάλυψε πλήρως τη συμπεριφορά του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, λέγοντας ότι το μόνο που καταλαβαίνουν οι άλλοι είναι η δύναμη της και εξέφρασε τη συμππαράσταση στα 8 μέλη του κόμματος που συνελήφθησαν στη Βέροια ύστερα από επεισόδια.
Η επίθεση του Κασιδιάρη εναντίον της Ρένας Δούρου και της Λιάνας Κανέλλη, στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής, δεν ήταν η «κηδεία», αλλά η «ανάσταση» της Χρυσής Αυγής, υποστήριξε. Οι συγκεντρωμένοι αποδοκίμασαν έντονα τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, και ο κ. Μιχαλολιάκος τους κάλεσε με δόση ειρωνίας να μην τον αποδοκιμάζουν, διότι είναι «μεγαλόψυχος», επειδή, όπως είπε, είχε δανείσει τη Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου.
Ο κ. Μιχαλολιάκος αναφέρθηκε και στο τηλεφώνημα που του έκανε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Παναγιώτης Πικραμμένος, για τον κ. Κασιδιάρη. «Εγινε πόλεμος με την Τουρκία, τι πράγματα είναι αυτά;», είπε ο κ.Μιχαλολιάκος ότι απάντησε ενοχλημένος στον υπηρεσιακό πρωθυπουργό.
Χαρακτήρισε «ψόφια» τη Ν.Δ. και τόνισε ειρωνικά: «Ο Αντώνης (Σαμαράς) και ο Προκόπης (Παυλόπουλος) θέλουν να σώσουν την Ελλάδα από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Εδώ ο Προκόπης δεν μπόρεσε να σώσει τη Λιάνα Κανέλλη και θα σώσει ολόκληρη Ελλάδα;».
Τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, τον αποκάλεσε «αθώο παιδί του λαού» και αναρωτήθηκε που ήταν 19 χρόνια, δεν έβλεπε τους μετανάστες και τώρα κάνει τον πατριώτη.
«Γελοίο» χαρακτήρισε τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργο Καρατζαφέρη, «κοράκι του Μνημονίου» τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ., Φώτη Κουβέλη, «τραμπούκα» τη Λιάνα Κανέλλη, ενώ επιτέθηκε εναντίον του δημοσιογράφου Αντώνη Δελατόλλα καθώς και άλλων συναδέλφων του και ΜΜΕ. Τα πυρά του έστρεψε κι εναντίον του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, για την πρόταση που είχε κάνει να δοθεί το όνομα του Κεμάλ Ατατούρκ σε δρόμο της πόλης, και οι συγκεντρωμένοι φώναξαν «Μπουτάρη σκουλήκι».
Τα μέλη της Χρυσής Αυγής φώναξαν και το σύνθημα «να καεί, να καεί το μπ… η Βουλή» και ο κ. Μιχαλολιάκος εξήγησε πως δεν εννούν να καεί το κτήριο, αλλά να «καούν» ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και η διαφθορά.






Πηγή: ΑΜΠΕ

Αρχειοθήκη ιστολογίου