Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Προεκλογικό (;) συμβούλιο πολιτικών αρχηγών - Προσπαθούν να "μαντρώσουν" τον Α.Σαμαρά...






26-05-2011 
Έκτακτο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών συγκάλεσε για την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας μετά από συνεννόηση με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.
Βρίσκονται σε εξέλιξη επαφές μα τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης για να οριστικοποιηθεί ο χρόνος σύγκλισης και να εκδοθεί κατόπιν επίσημη ανακοίνωση.
Ο κ. Παπούλιας προχωρά σε αυτή την κίνηση μετά από αίτημα του πρωθυπουργού. Το συμβούλιο θα γίνει αύριο στις 12.30 το μεσημέρι και σύμφωνα με πληροφορίες χαρακτηρίζεται ως η ύστατη κίνηση της κυβέρνησης για εξασφάλιση συναίνεσης ενόψει του νέου πακέτου μέτρων. Εάν δεν βρεθεί κάποια λύση στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών όλα τα ενδεχόμενα θεωρούνται πιθανά –ακόμη και οι πρόωρες κάλπες.
Από το συμβούλιο αυτό δύο πράγματα μπορούν να συμβούν διαζευκτικά: Ή συναίνεση ή εκλογές εναλλακτικά δημοψήφισμα. Στους ελεύθερους λαούς δεν μπορούν να επιβληθούν καταστάσεις. Ή πειθώ ή ανατροπή. Μέση λύση δεν υπάρχει...
Μόλις πριν λίγο η Ν.Δ. έδωσε, ουσιαστικά την απάντηση και την αυριανή της θέση με δήλωση το εκπροσώπου της Γιάννη Μιχελάκη:
«Ο πρωθυπουργός με τη συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής ανάμεσα στ' άλλα έλεγε ότι, αν δεν πάρουμε την πέμπτη δόση, "η επιλογή αυτή θα σήμαινε κατά πάσα πιθανότητα χρεοκοπία"», σημείωσε ο κ. Μιχελάκης και συνέχισε:

«Στην ίδια γραμμή, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου δήλωνε, την περασμένη Δευτέρα, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ότι αν δεν πάρουμε την πέμπτη δόση «η χώρα πάει σε στάση πληρωμών… δεν πληρώνονται οι μισθοί, δεν πληρώνονται οι συντάξεις, δεν πληρώνονται όλες οι δαπάνες του Δημοσίου, κατεβάζουμε ρολά».

Συνέχεια στο ίδιο θέμα έδινε ο πρωθυπουργός και στην ομιλία του στο ΣΕΒ, αφήνοντας να νοηθεί ότι βρίσκεται σε κίνδυνο ακόμη και η παρουσία μας στην Ευρώπη.

Μιλούσε ανάμεσα στα άλλα για το ενδεχόμενο «η Ελλάδα, η Πατρίδα μας, μπορεί να μπει στο περιθώριο του σκληρού πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Την ίδια ημέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, που είχε προτείνει ο πρόεδρος του ΣΕΒ για να αποφασίσει ο λαός αν θέλει θυσίες ή έξοδο της χώρας από την Ευρώπη.

Και τέλος, η κοινοτική Επίτροπος κα Μ. Δαμανάκη ισχυριζόταν χθες ότι «το σενάριο της απομάκρυνσης της Ελλάδας από το ευρώ βρίσκεται πλέον στο τραπέζι καθώς και η μεθόδευσή του».

«Το συμπέρασμα είναι τόνισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ ότι: Πρώτον, ομολογούν την παταγώδη αποτυχία της πολιτικής τους. Και δεύτερον, εκβιάζουν τον κόσμο να υποκύψει σ' ένα ακόμη, πιο επώδυνο πακέτο μέτρων. Και στον εκβιασμό αυτό επιστρατεύουν με ανευθυνότητα την απειλή χρεοκοπίας και της εξόδου από την Ευρωζώνη.

Αντίστοιχα η κυβέρνηση κάνει ό,τι έκανε το Νοέμβριο του 2009, οδηγώντας τη χώρα στο Μνημόνιο.

Όταν, δηλαδή, μιλούσαν για κίνδυνο «χρεοκοπίας», για «διεφθαρμένη χώρα», για «οικονομία στην εντατική», για «Τιτανικό» που βουλιάζει.
Τώρα, έφτασαν στο σημείο να απειλούν ακόμη και με έξοδο της χώρας από τον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης, ακόμη και για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Βάζουν στο παιχνίδι της αποτυχίας τους ακόμη και το μεγαλύτερο επίτευγμα της Μεταπολιτευτικής Περιόδου: την ένταξη της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Οικογένεια που πέτυχε ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Και σίγουρα, ακόμα και οι ημέρες που επέλεξε η κυβέρνηση να κάνει όλα αυτά τα περίεργα, ακατανόητα και επικίνδυνα, συμπίπτουν με την Επέτειο της υπογραφής της προσχώρησης της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

100% επιβεβαίωση της κομπίνας για αθώωση του Άκη

Πέμπτη, 26 Μαΐου 2011






Εδώ πλέον μιλάμε με γεγονότα. Έχουμε προβλέψει δίχως να είμαστε μάντεις το τι κομπίνα ΑΚΡΙΒΩΣ θα γίνει για να μη μάθουμε ποτέ την αλήθεια έστω κι αν δεν υπήρχε αποτρεπτικός (άθλιος) νόμος.
Όπως ακριβώς το περιγράψαμε έγινε ! 
Δευτέρα 2 Μάιου γράψαμε σε τίτλο :
«Αποκαλύπτουμε ότι η πραγματική κοροϊδία με τον κ. Τσοχατζόπουλο βρίσκεται αλλού από ότι μας λένε !!!»  Τότε, κοντολογίς, γράψαμε ότι ασχέτως αν απαλλαχθεί λόγω της άθλιας νομοθεσίας που έχουμε, παρ όλα αυτά ότι το ΣΔΟΕ έχει διεθνή δικαιοδοσία να ελέγξει τα οικονομικά του για να δούμε αν ο άνθρωπος είναι αθώος ή όχι. Γράψαμε ΕΠΙ ΛΕΞΕΙ και κάτι άλλο όμως :


«Ούτε αυτό τελικά δε θα γίνει: Η έρευνα θα σκαλώσει ως δια μαγείας σε τεχνικές νομικές δυσκολίες και ανακρίβειες και ούτε αυτό δεν θα επικαιροποιηθεί ,έστω κι αν ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ουσιαστικά αποτρεπτικοί νόμοι για να μην γίνει – πραγματωθεί !!!


Άρα, το πιθανότερο είναι, να δούμε πως όλο και κάποιο "τυχαίο" νομικό λάθος θα υπάρχει στα εντάλματα με αποτέλεσμα να … - πως το είπανε παραπάνω - ; «ενδεχομένως να μπλοκάρουν τον έλεγχο ή και να τον ακυρώσουν».Συνάμα θα φανεί και στην εξέλιξη της Ιστορίας στο πόσο «λάθος» κάναμε ή όχι.»


ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΡΑΨΑΜΕ 2 ΜΑΙΟΥ !!!

(Παρακάτω σας δίνουμε και το λινκ αλλά έχουμε φωτογραφίσει και εδώ το ΑΡΧΙΚΟ άρθρο της «εγκληματικότητας».)

Χθές διαβάστε τι έγινε στη Βουλή:



Ο τίτλος εδώ είναι :

Σκάνδαλο υποβρυχίων: 
Επίθεση Βενιζέλου σε ΝΔ και... ΣΔΟΕ
Αφορμή κατάθεση υπαλλήλου που ανέφερε ότι το ΥΠΕΘΑ καθυστέρησε να δώσει τα στοιχεία που ζητήθηκαν
Και η πηγή :
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=402836&h1=true

Άρχισαν λοιπόν νωρίς τα όργανα της ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ ακόμα και εντός Ελλάδας (μη γίνει το ΛΑΘΟΣ και ΔΕΝ βρεθεί κανείς μαξιλαρομάχος στο εξωτερικό και εκτεθούμε) !

Δεν γνωρίζουμε εδώ αν υπάρχει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ υπεύθυνος κάποιος από τους δύο (Βενιζέλος ή ΣΔΟΕ) ή και οι δύο όπου ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΜΑΞΙΛΑΡΟΜΑΧΟΥΝ για να καλύψουν !

Η ουσία εκτός από τη πρόβλεψη – αποκάλυψη μας ξέρετε ποια είναι ;

Ότι ήδη έχει εξακριβωθεί ότι έχει προέλθει από την Morgan Stanley λογαριασμός σε μια από τις την περιβόητες offshore χρήμα 7.500.000 ευρω. Σε δραχμούλες θέλετε (;) που είναι και επίκαιρο ; ( 2,5 δισεκατομμύρια και κάτι «ψιλά» εκατομμύρια…) .

Δικαιούχος εμφανίζεται ο ξάδερφος του κ. Τσοχατζόπουλου! 

Από εκεί αγοράστηκε το πολυτελές διαμέρισμα της κόρης, άλλα ακίνητα, και μάλιστα ένα από αυτά παρχωρήθηκε λένε στο Βατοπαίδι του Εφραίμ ! 

Δεν γράφουμε μπούρδες ή σας κοροϊδεύουμε ! 


Αυτή είναι η πραγματικότητα - τραγωδία – ανέκδοτο. Και φυσικά ακόμα το… συζητάμε !

Διαβάστε τώρα 2 ΜΑΙΟΥ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΑΡΤΗΣΑΜΕ !







http://www.eglimatikotita.gr/2011/05/blog-post_2714.html


Εμείς δεν είμαστε επαγγελματίες δημοσιογράφοι. Αλλά θα σας λέμε την αλήθεια πάντα με κάθε τίμημα.
Συγχαρητήρια πάντως στους επαγγελματίες για τις πληρέστερες αναλύσεις τους και ενημερώσεις τους !


ΔΕΚΤΗ ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΛΟΓΙΚΗ.

ΤΕΛΟΣ - STOP


Team Apopsis
http://www.eglimatikotita.gr/2011/05/blog-post_7455.html
και 
www.emprosdrama.blogspot.com
 
 

Δείπνο 30 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στην Σταμάτα...

Πέμπτη, 26 Μαΐου 2011


Από τον Αδιάκριτο
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σε ταβέρνα στην Σταμάτα της Αττικής έχουν προγραμματίσει δείπνο για απόψε περίπου 30 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Σε ρόλο "οικοδεσπότη" ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γρηγόρης Νιώτης μαζί  με τον γραμματέα της Κοινοβοουλευτικής Ομάδας Βασίλη Έξαρχο.  Και φυσικά η συζήτηση είναι εφ' όλης της πολιτικής και...
 εσωκομματικής ύλης, με τόσες εξελίξεις και διεργασίες άλλωστε στον ορίζοντα...
 
PRESS-GR

Σκάνδαλο Στρος Καν Vs Σκάνδαλο Κλίντον

Πέμπτη, 26 Μαΐου 2011



Από την πρώτη στιγμή που «έσκασε» το σκάνδαλο Στρος Καν σε πολλούς θύμισε μνήμες από το πολυσυζητημένο σκάνδαλο του Μπιλ Κλίντον με την Μόνικα Λεβίνσκι. 
Όσο περνούν οι μέρες όμως οι ομοιότητες ανάμεσα στα δύο top sex scandals πληθαίνουν επικίνδυνα αποδεικνύοντας πως η ιστορία όντως επαναλαμβάνεται…. 

«Δεν έχω κάνει σεξ με αυτήν την γυναίκα» δήλωνε κουνώντας με έμφαση το δάχτυλό του ο Μπιλ Κλίντον σε διάγγελμα που έκανε προς τον Αμερικανικό λαό, όταν πρωτοακούστηκε η ερωτική παρασπονδία του. Αναγκάστηκε φυσικά να αναιρέσει τα πάντα όταν το φημισμένο μπλε φουστάνι της Μόνικας με το γενετικό του υλικό βγήκε στην επιφάνεια.
Ακριβώς τα ίδια δήλωναν και οι δικηγόροι του Στρος Καν στην αρχή για να παραδεχτούν αργότερα πως υπήρξε μεν σεξουαλική επαφή αλλά ήταν συναινετική . Και σε αυτήν την περίπτωση το γενετικό του υλικό στα ρούχα της καμαριέρας τον…. «καίει».
Τόσο ο Μπιλ Κλίντον, όσο και ο Ντομινίκ Στρος Καν έχουν μία σύζυγο και μία κόρη που αμφότερες έσπευσαν να τους στηρίξουν στην δημόσια διαπόμπευσή τους. Η Χίλαρι Κλίντον κράτησε το γάμο της –το τι του έκανε κεκλεισμένων των θυρών μόνο οι ίδιοι το ξέρουν- και αυτό δείχνει πως σκοπεύει να κάνει η Αν Σινκλέρ κληρονόμος τεράστιας περιουσίας και παρουσιάστρια της Γαλλικής τηλεόρασης.
Συμπερασματικά, αν αναλογιστεί κανείς την πορεία του ζεύγους Κλίντον μετά το σκάνδαλο, η γυναίκα του Στρος Καν, όπως η Χίλαρι σήμερα, θα διεκδικήσει και θα αποκτήσει πολιτικά αξιώματα ενώ ο ίδιος, όπως ο Μπιλ Κλίντον θα «νοικιάζει» τον εαυτό του σε οικονομικά συνέδρια ανά τον κόσμο. 
Αν φυσικά είναι ακόμα εκτός φυλακής, κάτι που δεν αντιμετώπισε ως κίνδυνο ο έτερος «άτακτος» ισχυρός άντρας.
Αναλογικά και η καμαριέρα, όπως η Μόνικα, θα βγάλει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια πουλώντας τις συνεντεύξεις της, για να αποσυρθεί μετά από τη δημοσιότητα, να ζήσει εκτός Αμερικής και να επιστρέψει 14 χρόνια αργότερα. Αριθμός που προκύπτει από την επανεμφάνιση της Λεβίνσκι στην κοσμική ζωή μόλις τον Φεβρουάριο που μας πέρασε στα pre-Oscar Parties.
Η Μόνικα Λεβίνσκι όπως είναι σήμερα με τον Τέρι Ρίτσαρντσον
 
 
Πηγή: gossip-tv.gr/ Newscode

Mας πέρασαν για Ινδιάνους: Oλλανδική παρέμβαση στα εσωτερικά μας!

Πέμπτη, 26 Μαΐου 2011



Η Κερκόπορτα άνοιξε με την υπογραφή του Μνημονίου και πλέον ο κάθε ένας ξένος επεμβαίνει στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα, ακόμα και αν πρόκειται για μικρό κράτος: Προϋπόθεση για τη συνέχιση της χρηματοδότησης στην Ελλάδα είναι η συναίνεση της Νέας Δημοκρατίας στο πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης, δηλώνει θρασύτατα ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών, Γιαν Κέες ντε Γιάγκερ, σε συνέντευξή του στους Financial Times Deutschland. Κοινώς μάθανε ότι δηλώνουμε υπό ξένη κυριαρχία πλάκωσαν και οι Ολλανδοί. Προφανώς μας πέρασαν για ... Ινδιάνους που τους αγόρασαν για 15 δολάρια το σημερινό Μανχάταν οι Ολλανδοί άποικοι!

Ο Ολλανδός υπουργός απαιτεί να εγγυηθεί και η ΝΔ τη στήριξη του πακέτου διάσωσης, διαφορετικά, όπως διαμηνύει, «δεν θα δοθούν χρήματα από την Ολλανδία».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, ο Ολλανδός υπουργός αντέδρασε με οξύ τρόπο στο επιχείρημα του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, ότι τα περαιτέρω μέτρα εξυγίανσης θα ωθήσουν την Ελλάδα μόνο βαθύτερα στην ύφεση. Κατά την άποψή του, η Ελλάδα πρέπει να επιδείξει ακόμη πολύ περισσότερη δημοσιονομική πειθαρχία, περισσότερες μεταρρυθμίσεις και περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις.

«Μεγάλα τμήματα της ελληνικής οικονομίας δεν είναι μόνο σοσιαλιστικά, αλλά σχεδόν κομμουνιστικά οργανωμένα», επισημαίνει χαρακτηριστικά, τονίζοντας ταυτόχρονα πως «η συλλογή των φόρων είναι πάντα ελλιπής, υπάρχει πάρα πολύ γραφειοκρατία και ρυθμιστικό πλαίσιο, πάρα πολλά μονοπώλια και διαφθορά και η αγορά εργασίας δεν είναι αρκετά ελαστική».

Εξάλλου, ο κ. ντε Γιάγκερ θεωρεί την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ως «μία επιλογή», αν από την έκθεση του ΔΝΤ προκύψει ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι διατηρήσιμο. «Όσο, όμως, το ΔΝΤ θεωρεί δεδομένη τη διατηρησιμότητα του χρέους», σημειώνει, «είναι καλύτερο να διατηρήσουμε την πίεση στην Ελλάδα. Κάθε "κούρεμα" της αξίας του χρέους θα μείωνε την πίεση».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ελλάδα φαίνεται να μην έχει τηρήσει τους όρους του προγράμματος που συνόδευσε το δάνειο των 110 δισ. ευρώ, ενώ υποστηρίζει ότι στο δεύτερο πρόγραμμα πρέπει να συμμετάσχει οπωσδήποτε το ΔΝΤ. «Διαφορετικά», ξεκαθαρίζει, «η Ολλανδία δεν θα δώσει ούτε ένα σεντ».

Όταν αγοράζαμε τις ολλανδικές φρεγάτες και δίναμε δισεκατομμύρια ευρώ στην Signaal, ήταν καλά για τους Ολλανδούς. Ας προσέχαμε...

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ; -ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ



ΤΗΝ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΛΟΓΙΚΑ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΗ:
α)ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΞΑΝΤΛΗΣΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
β) ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΑ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΣΥΝΕΝΑΙΣΗ, ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥ ΤΗΝ "ΔΩΣΟΥΝ" , ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΕΙ ΟΤΙ ΤΑ "ΠΑΡΑΤΑΕΙ ΚΑΙ ΦΕΥΓΕΙ".

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΖΟΣ.
ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΟΤΙ  ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΑΝ "ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ" ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ" Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΕΙ ΚΑΙ ΦΕΥΓΕΙ.
ΑΠΟ ΤΟ "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ"(ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΕΙΠΕ Ο ΚΕΡΑΤΑΣ), ΠΑΕΙ ΣΤΟ "ΑΠΕΛΘΕΤΩ ΑΠ ΕΜΟΥ ΤΟ  ΠΟΤΗΡΙΟΝ  ΤΟΥΤΟ"

Ούτε 16 δις δεν θα βγάλει η Ελλάδα από τις αποκρατικοποιήσεις λένε οι Financial Times! – Στηθείτε στην ουρά για το μεγάλο ξεπούλημα!

Πέμπτη, 26 Μαΐου 2011


Ακόμα και αν η Ελλάδα πετύχει τις καλύτερες τιμές, δεν θα μπορέσει να αντλήσει παραπάνω από 16 δις έως το 2013 από αποκρατικοποιήσεις, αναφέρει η πολύ γνωστή στήλη LEX των Financial Times.
Μάλιστα, το άρθρο ξεκινάει λέγοντας: Στηθείτε στην ουρά για το μεγάλο ξεπούλημα!

Επίσης, αναφέρει ότι το μόνο που καταφέρνει η Ελλάδα είναι να κερδίσει χρόνο για να αποφύγει την αναδιάρθρωση ή ακόμα και την χρεοκοπία, ενώ λέει ότι “ο αρχικός στόχος των 50 δις δεν ξεγελάει κανέναν”!
Εάν η κατάσταση δεν ήταν τόσο κρίσιμη, αυτό το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων θα μπορούσε να προκαλέσει θαυμασμό.

Δεδομένης της κρίσης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα όμως, το σχέδιο αυτό είναι συνορεύει με το ανέφικτο. Δεδομένου ότι οι επενδυτές αποφεύγουν τους κρατικούς τίτλους της χώρας (η απόδοση του 2ετούς ομολόγου ανέρχεται στο 24,5%), δύσκολα μπορεί να φανταστεί κανείς γιατί να αποκτήσουν ξαφνικά θετική διάθεση για άλλες τοποθετήσεις στην χώρα.

Βεβαίως, οι τιμές των μετοχών των ήδη εισηγμένων κρατικών εταιρειών, όπως ο ΟΤΕ και το ΤΤ ενισχύθηκαν την Τρίτη – κατά 6% και 8,5% αντιστοίχως. Πρόκειται όμως, για μικρές εταιρείες.

Το 16% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ που διατίθεται προς πώληση αξίζει μόλις 528 εκατ. ευρώ και η Deutsche Telekom ήδη έχει το 30%, κατά συνέπεια είναι μάλλον απίθανο να υπάρξει ενδιαφέρον από άλλους ανταγωνιστές.

Το σαρωτικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων έχει σχεδιαστεί κυρίως για να κερδίσει η Αθήνα χρόνο, ώστε να αποφύγει την αναδιάρθρωση ή τη χρεοκοπία. Οι επενδυτές φαίνεται πως αποδέχονται ως αναπόφευκτο ένα σημαντικό haircut: η Capital Economics εκτιμά ότι απαιτείται haircut της τάξεως του 60% για να γίνει βιώσιμο το ελληνικό χρέος.

Δύο σημεία παραμένουν μετέωρα: πότε θα γίνει η αναδιάρθρωση και πώς. Δεν υπάρχει καμία προοπτική επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές τον επόμενο χρόνο, όπως οραματίζεται το πρόγραμμα του πακέτου στήριξης των 110 δισ. ευρώ και η Αθήνα ενδέχεται να χρειαστεί επιπλέον 50 δισ. ευρώ για να τα καταφέρει μέχρι το 2013.

Η Ελλάδα και οι πιστωτές της δεν έχουν πλέον άλλες επιλογές.
 

  

http://netakias.wordpress.com/  και 

Aποκλειστικό: Πως την "πατησε" ο Strauss-Kahn


Επι τέλους, η εξήγηση του μυστηρίου!  Πως την "πατησε" (κυριολεκτικα) ο Strauss-Kahn 



 


Συνελήφθη πριν λίγο ο κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου ο Σέρβος στρατηγός Ρ.Μλάντιτς

 

Ανεπίσημες πηγές από το Υπουργείο Εσωτερικών της Σερβίας επιβεβαίωσαν την κρατική τηλεόραση της χώρας ότι το άτομο που συνέλαβαν με την ονομασία Μίλοραντ Κόμαντιτς είναι ο καταζητούμενος για εγκλήματα πολέμου, Ράτκο Μλάντιτς.
Σε λίγη ώρα, ο πρόεδρος της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς, θα παραχωρήσει έκτακτη συνέντευξη Τύπου.

Το πρωί, η σερβική αστυνομία είχε αναφέρει πως συνέλαβε άτομο, του οποίου τα σωματικά χαρακτηριστικά συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για τον Μλάντιτς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του
onalert από τη Σερβία, στα περίχωρα του Βελιγραδίου, εντοπίστηκε ο Ράτκο Μλάντιτς. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη εάν ο στρατηγός έχει συλληφθεί. Ο Μλάντιτς καταζητείται από το 1995 για εγκλήματα πολέμου.
 
Ο Μλάντιτς γεννήθηκε στις 12 Μαρτίου 1943 στο Καλίνοβικ της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης (Β-Ε). Μετά από την εκπαίδευσή του στην στρατιωτική ακαδημία του Λαικού Στρατού της Γιουγκοσλαβίας (ΛΣΓ) στο Βελιγράδι, διορίστηκε μόνιμος αξιωματικός του ΛΣΓ. Αποσπάστηκε στο Κνιν της Κροατίας το 1991 ως διοικητής του 9ου σώματος του ΛΣΓ. Τον Απρίλιο 1992, ανέλαβε τη διοίκηση του 2ου στρατιωτικού τμήματος του ΛΣΓ, με έδρα το Σεράγεβο. Τον επόμενο μήνα, έγινε διοικητής του επιτελείου του Βοσνιοσερβικού Στρατού (ΒΣΣ), θέση που κατείχε μέχρι το Δεκέμβριο του 1966.
 
  Ο Μλάντιτς κατηγορείται βάσει της ατομικής και υπηρεσιακής του εγκληματικής ευθύνης, με 13 κατηγορίες εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και παραβιάσεις των νόμων και ηθών του πολέμου για τις πράξεις δίωξης, δολοφονίας, εξορίας καθώς και για απάνθρωπες πράξεις, τρομοκράτηση και κράτηση ομήρων, στις οποίες φέρεται να συμμετείχε. Αντιμετωπίζει δύο κατηγορίες γενοκτονίας το μακελειό -- αλλά χωρίς να περιορίζεται μόνο σε αυτό -- 8.000 μουσουλμάνων ανδρών και αγοριών κατά τη διάρκεια της σερβικής επίθεσης κατά του κηρυχθέντος από τα ΗΕ ασφαλούς καταφυγίου της Σρεμπρένιτσα, τον Ιούλιο 1995.

 
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Μλάντιτς "διέπραξε ή άλλως βοήθησε και υποβοήθησε το σχεδιασμό, προετοιμασία ή εκτέλεση της εσκεμμένης μερικής καταστροφής του βοσνιομουσουλμανικής εθνικής, φυλετικής ή θρησκευτικής ομάδας από το Κλιουκ, Κότορ Βάρος, Πρίγεντορ, Σάνσκι Μοστ και Σρεμπρένιτσα".
Το κατηγορητήριο ισχυρίζεται επίσης ότι από τον Μάιο 1992, δυνάμεις υπό τη διοίκηση του Μλάντιτς έριχναν κατά και βομβάρδισαν την πόλη του Σεράγεβο σκοτώνοντας και τραυματίζοντας πολίτες και συνεπώς τρομοκρατώντας τον πληθυσμό. Στην 44μηνη πολιορκία της πρωτεύουσας της Β-Ε φέρεται να σκοτώθηκαν περί τις 10.500 άνθρωποι, μεταξύ τους 1.800 παιδιά, και τραυματίστηκαν 50.000 άνθρωποι.
 
Μετά το τέλος του πολέμου στη Β-Ε, ο Μλάντιτς επέστρεψε στο Βελιγράδι, όπου ζούσε ελεύθερος υπό την προστασία του πρώην γιουγκοσλάβου προέδρου Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς και συχνά εμφανίστηκε σε ποδοσφαιρικούς αγώνες, σε εστιατόρια και σε παραλίες του Μαυροβουνίου. Μετά την άνοδο στην εξουσία της φιλομεταρρυθμιστικής κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ζοράν Τζίτζιτς -- μετά την πτώση του καθεστώτος Μιλόσεβιτς τον Οκτώβριο 2000 -- Ο Μλάντις φέρεται να έφυγε από το Βελιγράδι για να αποφύγει τη σύλληψη και την παράδοσή του στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης.
 
OnAlert.gr

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ > Την KFW την ξέρετε? Οχι φαντάζομαι...είναι αυτή που υπογράφει αντί της Γερμανικής κυβέρνησης στο μνημόνιο

 

Την KFW την ξέρετε? Οχι φαντάζομαι...http://www.kfw.de/kfw/en/index.jsp είναι μια επενδυτική εταιρεία που ανήκει στο Γερμανικό δημόσιο. Σα να λέμε ΕΤΒΑ. Στο site τους βλέπετε: 'We promote Germany" γραμμένο περήφανα.
'In the year 2010, KfW Bankengruppe provided EUR 81.4 billion for industry, the environment, housing and education in Germany and around the world (previous year: EUR 63.9 billion, +27%). These promotional business activities contributed significantly to mitigating the impact of the economic and financial crisis on enterprises and provided a tailwind for Germany's economic recovery.' Και γιατί να την ξέρετε θα μου πείτε? Γιατί αυτή υπογράφει και όχι η Γερμανική κυβέρνηση την μνημονιακή σύμβαση. Τον ισολογισμό του 2010 της KFW τον έχετε δεί? Οχι ε?
http://www.kfw.de/kfw/en/I/II/Download_Center/Financial_Publications/Financial_publications/2_Jahresberichte_E/Lagebericht_englisch.pdf

Εκεί στην σελίδα 10 εμφανίζεται και το δάνειο της Ελλάδος. Πως αναφέρεται αυτό?
'special business related to the loan granted to the Republic of Greece in 2010' και 'International business increased to EUR 92.3 billion and accounts for 22 % of the total lending volume, including the loans to the Republic of Greece (EUR 22.3 billion).'
Special Business ήμαστε λοιπόν! Για δείτε με τι ασχολείται κυρίως η KFW? Με επενδύσεις στους τομείς της Ενέργειας.
http://www.kfw.de/kfw/en/KfW_Group/index.jsp

Σας λέει τίποτα η λέξη ΔΕΗ?

ΙΔΕΟΠΗΓΗ 

Σήμερα είναι η μέρα που οι Ευρωπαίοι στηρίζουν την Ελλάδα...

    
26-05-2011 
ImageΣήμερα είναι η μέρα που οι Ευρωπαίοι στηρίζουν. Χθες μας αποδομούσαν, προχθές πάλι μας στήριζαν και πάει λέγοντας όσο δεν λύνεται οριστικά το πρόβλημα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Σήμερα λοιπόν, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Handelsblatt ότι οι Ευρωπαίοι δεν έχουν «εξαντλήσει τα σενάρια στήριξης της Ελλάδας» και θεωρεί ότι μία αναδιάρθρωση του χρέους εμπεριέχει «σημαντικούς κινδύνους». Πριν από ένα μήνα, ο ίδιος είχε κάνει δηλώσεις υπέρ της αναδιάρθρωσης!«Είναι αλήθεια ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχουμε ακόμη εξαντλήσει όλα τα σενάρια για την στήριξη της Ελλάδας», λέει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε παραδεχόμενος ότι «τα μέτρα δημοσιονομικής πειθαρχίας από μόνα τους δεν μπορούν να επιλύσουν τα προβλήματα» της χώρας.

«Χρειάζεται μία προοπτική οικονομικής ανάπτυξης μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα», δηλώνει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, κάνοντας αναφορά στον τομέα των επενδύσεων στην ηλιακή ενέργεια στην Ελλάδα, καθώς και στο ηλεκτρικό της δίκτυο.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προειδοποιεί επίσης για τους κινδύνους που συνδέονται με μία αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

«Ένα σενάριο αναδιάρθρωσης συνοδεύεται από σημαντικούς κινδύνους».

Μία χρεοκοπία της Ελλάδας θα μπορούσε να έχει «ακόμη πιο δραματικές συνέπειες από την πτώχευση της Lehman Brothers», προειδοποιεί ο γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επισημαίνει ότι «δεν έχουμε καμία εμπειρία για το τι θα συμβεί, εάν μία χώρα μέλος της νομισματικής ένωσης περιέλθει σε στάση πληρωμών. Αυτό θα είναι μία εντελώς νέα κατάσταση σε σχέση με αυτήν που αντιμετωπίσαμε στις αρχές της δεκαετίας του '90 στην Αργεντινή και άλλες χώρες».


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Οι δημοσκοπήσεις βρήκαν ποιοι ψηφίζουν τον “κανένα”

26.05.2011ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Στην πρόσφατη έρευνα της MRB για τη «Real News», εκεί όπου η διαφορά του ΠΑΣΟΚ από τη Νέα Δημοκρατία… χάθηκε στις συνέπειες του Μνημονίου, επιχειρείται μια επιστημονική ανάλυση της ανθρωπογεωγραφίας εκείνων που με συνέπεια τα τελευταία χρόνια, δηλώνουν ότι θα ψήφιζαν τον «κανένα».
Αυτόν τον… άγνωστο, που κανείς δεν έχει καταφέρει να προσδιορίσει, και που σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, βλέπει τις κοινωνικές δυνάμεις που τον επικαλούνταν κατά τη διάρκεια της τετραετίας, να συσπειρώνονται και πάλι γύρω από τα παραδοσιακά κόμματα εξουσίας.
Στο ερώτημα της δημοσκόπησης περί της πρωθυπουργικής καταλληλότητας, ο «κανένας» συγκεντρώνει ποσοστό 45,2%, το οποίο μάλιστα είναι αυξημένο σε σχέση με το αντίστοιχο της προηγούμενης μέτρησης, τον Απρίλιο, όπου τα ποσοστά του κυμάνθηκαν στο 42,9%.
Από την επιμέρους ανάλυση των ποιοτικών στοιχείων, προκύπτει μια δειγματοληπτική απογραφή του ποιοι είναι εκείνοι οι οποίοι δεν θα ψήφιζαν για πρωθυπουργό, κάποιον από τους υπάρχοντες πολιτικούς αρχηγούς.
Στη δεξαμενή της «αόρατης επιλογής» λοιπόν, συνωστίζονται: Το 79,2% της αδιευκρίνιστης ψήφου, το 66,7% όσων δηλώνουν ότι προτιμούν κάποιο από τα κόμματα της ευρύτερης Κεντροαριστεράς, το 32,5% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, και το 21,7% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας.
Είναι ευκρινές λοιπόν το συμπέρασμα ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα διαρροών, σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ, το 1/3 των ψηφοφόρων του οποίου στρέφει την πλάτη του στην ικανότητα του Γιώργου Παπανδρέου αναφορικά με την «πολιτική διεύθυνση» του τόπου, για να θυμηθούμε ένα πρόσφατο συμπέρασμα του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Δυο ακόμη στοιχεία συνηγορούν στην εκτίμηση ότι ο «κανένας»… ανθεί μονάχα στις περιόδους μεταξύ των εκλογικών αναμετρήσεων, ενώ στις κάλπες βιώνει την πολιτική εγκατάλειψη εκείνων που έλεγαν ότι θα τον στηρίξουν.
Το πρώτο στοιχείο σχετίζεται με το 66,7% των ψηφοφόρων πουν προέρχονται από την Αριστερά, και δηλώνουν ότι σήμερα προτιμούν τον «κανένα». Οι περισσότεροι από αυτούς τους πολίτες, κινούνται σε ευμετάβλητες πολιτικές συντεταγμένες, στο τέλος όμως καταλήγουν να ψηφίσουν μια από τις… συνιστώσες του χώρου τους, αντί να εμμείνουν στην άρνηση των πάντων.
Το δεύτερο στοιχείο εξηγεί πλήρως την πραγματικότητα: Τον «κανένα» δηλώνει ότι ψηφίζει το 79,2% της αδιευκρίνιστης ψήφου. Δηλαδή, των πολιτών που όσο πλησιάζουμε κάθε φορά προς την ημερομηνία των εκλογών, μετακινούνται από το επίπεδο του «αναποφάσιστου» σε εκείνο του… αποφασισμένου, να ξαναψηφίσει κάποιο από τα παραδοσιακά κόμματα.
Γι’ αυτό και σε όλες τις προηγούμενες αναμετρήσεις, την ημέρα της κάλπης ο «κανένας»… αγνοείται. Σαν τη χαρά, του ομώνυμου τηλεοπτικού σίριαλ.

Statesmen.gr

G8: Σειρά έχει το internet; - Ο Sarcozy θέλει να επιβάλει κανονισμούς στο διαδίκτυο

ImageΜε τους ηγέτες των 8 μεγάλων οικονομικών δυνάμεων του κόσμου να συναντώνται στη Νορμανδία για την 37η συνάντηση των G8 μεταξύ 26 και 27 Μαίου, ο Γάλλος πρόεδρος Nicolas Sarkozy ένα θέμα έχει κυρίαρχο στη σκέψη του: Πως να επιβάλει κανονισμούς στο διαδίκτυο «ανησυχώντας» για την εξάπλωση της ανεξέλεγκτης χρήσης του διαδικτύου για άνομους σκοπούς.
«Πρέπει να ακούσουμε τις φιλοδοξίες σας, τις ανάγκες σας» είπε ο Γάλλος πρόεδρος μιλώντας σε επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο internet σε μια παράλληλη συνδιάσκεψη την e-G8, για το μέλλον του διαδικτύου  «πρέπει όμως να ακούσετε τα όριά σας, τις δικές μας κόκκινες γραμμές» συμπλήρωσε.
Η επιμονή του στην οριοθέτηση του διαδικτύου με κανονισμούς έχει φέρει στη Γαλλία τον πρόεδρο της Google Inc Eric Schmidt τον Αυστραλό μεγιστάνα του Τύπου και των ηλεκτρονικών ΜΜΕ  Rupert Murdoch μέχρι και τον ιδρυτή του Facebook Mark Zuckerberg.
Πολλοί είναι αυτοί, μεταξύ τους και ο Sarkozy που λένε πως η αστραπιαία ταχύτητα στην ανάπτυξη του διαδικτύου έχει αφήσει τους νομοθέτες πίσω. Πρέπει κάτι να γίνει, λένε, για να θωρακιστεί το διαδίκτυο από κακές χρήσεις όπως η προστασία των ανηλίκων προωθώντας ταυτόχρονα τη δυναμική του για οικονομική ανάπτυξη.
Προ του κινδύνου στην συνάντηση των G8 να αποφασιστούν κανονισμοί για ιό διαδίκτυο, κανονισμοί οι οποίοι με πρόσχημα αγαθές δικαιολογίες όπως η προστασία των ανηλίκων βάλουν εμπόδια στην ελεύθερη διακίνηση των ιδεών ο πρόεδρος της Google INC. δήλωσε χαρακτηριστικά από το Παρίσι όπου και βρίσκεται στο πλαίσιο της συνδιάσκεψης e-G8για το μέλλον του διαδικτύου:
«Είναι αλήθεια πως η αλματώδης ανάπτυξη στο internet έχει οδηγήσει σε μια «μετατόπιση» της δύναμης από τους συλλογικούς κυβερνητικούς μηχανισμούς στο άτομο, είτε πρόκειται για παράνομη δημοσιοποίηση απόρρητων εγγράφων είτε για θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας είτε για οργάνωση διαδηλώσεων απέναντι σε καταπιεστικά καθεστώτα. Η γνώμη μου είναι πως οι περισσότερες κυβερνήσεις έχουν πρόβλημα με αυτή τη «μετατόπιση» της δύναμης. Έτσι αντί να διαμαρτύρονται όλοι, γιατί αυτό είναι που κάνουν, γιατί δεν προσπαθούμε να βρούμε τρόπους αν γίνεται ώστε να  διασφαλίσουμε τη διαδικασία αυτή.  Πρέπει να βαδίσετε με μικρά βήματα σε ότι αφορά την νομοθεσία σε νέες καινοτόμες τεχνολογικά βιομηχανίες...Σίγουρα χρειάζεται ενός βαθμού νομοθεσία απέναντι στις κακές χρήσεις του internet. Αλλά θα πρόσεχα πολύ στη θέση σας σε ότι αφορά την υπερβολική νομοθεσία σε αυτό» και ο Eric Schmidt συμπλήρωσε
«Δεν μπορώ να φανταστώ κανένα αντιπρόσωπο σε αυτή την συνδιάσκεψη που θα ήθελε η ανάπτυξη στο internet να καθυστερήσει από κάποια κυβέρνηση η οποία θα το επιβραδύνει εξαιτίας κάποιας ηλίθιας νομοθεσίας που θα του επιβάλλει».


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Μεσογαιας Νικολαος:΄΄δεν διακρινεται φως αλλα ελπιδα παντα υπαρχει !΄΄

Πέμπτη, 26 Μαΐου 2011

Ευθείες βολές για τη στάση της Εκκλησίας εξαπολύει ο Ιεράρχης-τι λεει για την οικονομική κρίση, τον άνθρωπο και τον θεό....Ο Μητροπολιτης Μεσογαιας και Λαυρεωτικης Νικολαος στο agioritikovima.gr

(Συνέντευξη,Α΄ μέρος)

Βλέπεται τη παρουσία της Εκκλησίας;Ακούτε τη φωνή της ; Εμπνέεστε από τον λόγο και τη ζωή της; Πάντως όπου ακούγεται τέτοια φωνή υπάρχει ζωή, σημειώνει με ιδιαίτερη έμφαση ο μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος σε εφ όλης της ύλης συνέντευξη στο agioritikovima.gr εκφράζοντας με αυτό το τρόπο την έντονη δυσαρέσκεια του για τη τακτική που ακολουθεί η διοίκηση της.
Παράλληλα,αναφέρεται στον φιλανθρωπικό λόγο που θα πρέπει να έχει η Εκκλησία λέγοντας΄΄ Πιστεύω ότι η Εκκλησία τώρα είναι που πρέπει να αγκαλιάσει τον αμαρτωλό, να προσφέρει κατανόηση και να ανοίξει τον δρόμο στους ειλικρινά μετανοούντες. Οι νέοι μας δεν την θέλουν, χωρίς όμως να την ξέρουν.΄΄Με ..μελανά γράμματα περιγράφει τη γενικότερη κατάσταση στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας, ότι ΄΄δεν διακρίνεται πουθενά φως, οικονομική καταστροφή, κοινωνική αποσύνθεση και εθνική κατάρρευση, αλλά η ελπίδα πάντα υπάρχει΄΄!

-Σεβασμιώτατε, διανύουμε μία από τις δυσκολότερες περιόδους των τελευταίων ετών. Οικονομική κρίση, φτώχεια, περικοπές ...με αποτέλεσμα χιλιάδες οικογένειες να βρίσκονται σε απόγνωση. Πολλοί λένε ότι το Ελληνικό κράτος καταρρέει… Χιλιάδες Έλληνες αδυνατούν να καλύψουν τα βασικά έξοδα του μήνα, έχουν έρθει σε απόγνωση. Τι θα μας σώσει άραγε;
Έτσι όπως δείχνουν τα πράγματα, οδηγούμαστε εκεί που κι εσείς το περιγράφετε• σε οικονομική καταστροφή, κοινωνική αποσύνθεση και εθνική κατάρρευση. Δεν διακρίνεται πουθενά φως. Και αυτό που συνηθίζουμε να λέμε ότι δεν θα αφήσει ο Θεός, δεν είμαι τόσο αισιόδοξος ότι θα συμβεί. Ο Θεός κάποιες φορές ...αφήνει. Άφησε να γίνει η πτώση του Βυζαντίου και να ακολουθήσει η μαύρη περίοδος της Τουρκοκρατίας. Άφησε να επικρατήσει η επανάσταση των Μπολσεβίκων και να ακολουθήσει το σοβιετικό σκοτάδι στην Ορθόδοξη Ρωσία. Γιατί να μην αφήσει εμάς που Τον έχουμε αφήσει, που καθημερινά Τον σταυρώνουμε, που περιφρονούμε το θέλημά Του, που βρίζουμε το όνομά Του; Γιατί; Δεν υπάρχει ούτε ένα επιχείρημα: «ελασσονούσι φυλάς αμαρτίαι», λέγει στο βιβλίο των Παροιμιών. Οι αμαρτίες καταστρέφουν ολόκληρους λαούς, φυλές, εθνικές ιστορίες. Εμείς για ποιόν λόγο να ξεφύγουμε από αυτόν τον κανόνα;

-Δηλαδή δεν υπάρχει καμία ελπίδα;

Είπα ότι δεν διακρίνεται φως, αλλά η ελπίδα πάντα υπάρχει, γιατί και ο Θεός πάντα περιμένει. Μία και μοναδική είναι η λύση. «Δικαιοσύνη υψοί έθνη». Η επιστροφή μας στον Θεό μας, το αγκάλιασμα της ιστορίας μας, η αξιοποίηση της παράδοσής μας, το ξαναζωντάνεμα της Εκκλησίας μας, η ανάσταση της πίστης μας. Αυτό λύνει και οικονομικά προβλήματα. «Η ευσέβεια προς πάντα ωφέλιμός εστιν, επαγγελία έχουσα ζωής της νυν και της μελλούσης». Η ευσέβεια λύνει τα προβλήματα και της παρούσης ζωής. Φέρνει τον Θεό ολοζώντανο και στην καθημερινότητα. «Οι δε εκζητούντες τον Κύριον ουκ ελαττωθήσονται παντός αγαθού». Αυτές είναι αδιαπραγμάτευτες αλήθειες. Το πείραμα έχει γίνει και πέτυχε. Καιρός να το επαναλάβουμε.

-Δεν θα έπρεπε έτσι να μας μιλάει η Εκκλησία;

Αυτός και μόνον είναι ο αιώνιος και διαχρονικός λόγος της Εκκλησίας. Αυτά που σας είπα δεν είναι δικά μου επινοήματα. Ανέφερα λόγια της Αγίας Γραφής και δανείστηκα αλήθειες από εκκλησιαστικούς ύμνους.
Νομίζετε ότι η Εκκλησία σήμερα είναι δίπλα στον άνθρωπο;
Το βασικό ερώτημα είναι αν είναι δίπλα στην αλήθεια της. Αν και κατά πόσον αυτήν ζει, αυτήν μαρτυρεί και αυτήν προσφέρει στον άνθρωπο. Αν ο λόγος της για τον Θεό πείθει, αν ο Θεός που κηρύττει είναι ζωντανός και της δίνει ζωή, αν τελικά μεταγγίζει πίστη, εμπνέει σε άγια ζωή, αν μεταμορφώνει τον κόσμο.
΄΄Το πρόβλημα είναι ότι την Εκκλησία μεθοδικά την πετάξαμε έξω από τη ζωή μας΄΄

-Το κάνει; Αρκετοί λένε ότι η Εκκλησία δεν έχει φωνή…

Εσείς τί λέτε; Πώς αισθάνεστε; Την ακούτε τη φωνή της; Βλέπετε την παρουσία της; Εμπνέεστε από τον λόγο και τη ζωή της; Μήπως πίσω από το ότι θέτετε το ερώτημα, κρύβεται η αποκαρδιωτική απάντηση; Πάντως όπου ακούγεται τέτοια φωνή υπάρχει ζωή. Και δόξα τω Θεώ μπορεί κανείς να βρει ακόμη στην εποχή μας εστίες αληθινής πίστης και ζωής.

-Άρα το πρόβλημα σήμερα είναι η σιωπή, η απουσία και η ασυνέπεια της Εκκλησίας.
Όχι, αυτό δεν είναι το πρόβλημα. Αυτό ίσως είναι μέρος της δυσκολίας να βγούμε από το δράμα μας, να αναστραφεί η καθοδική πορεία μας. Το πρόβλημα είναι ότι την Εκκλησία μεθοδικά την πετάξαμε έξω από τη ζωή μας, της αλλάξαμε την αποστολή, της δώσαμε άλλο ρόλο από αυτόν που της αρμόζει, την απονευρώσαμε εμείς οι ίδιοι ως κοινωνία.
-Ακούγεται κατά καιρούς ότι η Εκκλησία δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, προκειμένου να δώσει ένα χέρι βοηθείας στους αναξιοπαθούντες που σήμερα αυξάνονται ραγδαία λόγω της κρίσης. Δεδομένου, ότι ο φτωχός δεν έχει ανάγκη μόνο το φαγητό …Τι λέτε;

Είδατε; ακόμη κι εσείς αυτή τη στιγμή μιλάτε για μια εκκλησία εγκόσμιων προδιαγραφών, μια εκκλησία παράρτημα του Υπουργείου Πρόνοιας. Δεν είναι αυτό η Εκκλησία. Παρά ταύτα, στον τομέα της φιλάνθρωπης συμπαράστασης η προσφορά της Εκκλησίας ήταν και είναι ανεκτίμητη σε αυτόν τον τόπο. Έδωσε την περιουσία της σχεδόν ολόκληρη, έδωσε τον μηχανισμό της, έδωσε όσες φορές της ζητήθηκε το ζωντανό μήνυμά της, έδωσε στην ιστορία το αίμα των πιστών της, έδωσε ό,τι είχε και δεν είχε, έδωσε όλα τα δικαιώματά της, έδωσε την αξιοπρέπειά της. Και να τι εισπράττει τώρα. Να με ρωτάτε εσείς αν έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Είναι δυνατόν;
΄΄Η Εκκλησία από σύμβολο δύναμης και έμπνευσης εκφυλίστηκε σε άχρηστο ιστορικό υπόλειμμα.΄΄

-Τότε γιατί δημιουργείται η εντύπωση ότι η Εκκλησία δεν ανταποκρίνεται στην αποστολή της. Τί θα έπρεπε δηλαδή να κάνει;

Αυτή είναι σωστή ερώτηση και δικαιολογημένη. Σταδιακά από τρυφερή μάνα του έθνους έγινε κακή μητριά, από μελωδία της ζωής μας κατήντησε παραφωνία, από σύμβολο δύναμης και έμπνευσης εκφυλίστηκε σε άχρηστο ιστορικό υπόλειμμα. Οι νέοι μας δεν την θέλουν, χωρίς όμως να την ξέρουν. Έχουν εκλείψει τα βιώματα της πίστης. Έχουν αποξενωθεί από την κουλτούρα της. Φαίνεται πως κυριάρχησε μια αμαρτωλή παραφροσύνη.

Ο Θεός έγινε «βαρύς και βλεπόμενος». Η Εκκλησία υπάρχει μόνον για να την πολεμούμε. Τί κρίμα! Σε αυτό όμως είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι. Ρωτήσατε τί θα έπρεπε τώρα να κάνει. Πιστεύω ότι η Εκκλησία τώρα είναι που πρέπει να αγκαλιάσει τον αμαρτωλό. Αυτό αποτελούσε πάντοτε το κέντρο της αποστολής της. Θα αγκάλιαζε έτσι όλον τον κόσμο, γιατί όλοι είμαστε αμαρτωλοί. Όχι να μείνει με τους καλούς ούτε με τους ημέτερους. Αυτό δεν λέει τίποτα.
«Ο Θεός ήλθεν αμαρτωλούς σώσαι». Δεν εννοώ βέβαια να μοιράσει συγχωροχάρτια ούτε να ευτελίσει την αλήθεια. Αλλά να προσφέρει κατανόηση και να ανοίξει τον δρόμο στους ειλικρινά μετανοούντες. Υπάρχει πιο φιλάνθρωπος λόγος από την παραβολή του ασώτου; υπάρχει μεγαλύτερη έκπληξη από τη συγχώρηση της πόρνης; υπάρχει μεγαλύτερη ελπίδα από την υποδοχή του ληστή;

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα δημοσιεύσουμε και τα άλλα δύο μέρη της συνέντευξης του Σεβασμιωτάτου μητροπολίτη.

Η ΕΕ ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΞΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ

 

Θέμα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν έχει θέσει κανένα κράτος μέλος, επισήμανε ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος της Κομισιόν. Ο κ. Αλταφάζ είχε κληθεί να σχολιάσει τη σημερινή δήλωση της...
Μαρίας Δαμανάκη, Επιτρόπου για θέματα Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας, σύμφωνα με την οποία, υπάρχει σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.
Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, θέμα εξόδου της Ελλάδας ή οποιασδήποτε άλλης χώρας από την ευρωζώνη δεν έχει θέσει ως σήμερα κανένα κράτο μέλος στο Συμβούλιο των υπουργών της ζώνης του ευρώ.
 
Fimotro

“Δώστε εξηγήσεις κ. Δαμανάκη”

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Για “μεθοδεύσεις” που θέτουν “δίλημμα” εξόδου της χώρας από το ευρώ έκανε λόγο η Μαρία Δαμανάκη και ουσιαστικά χωρίς να δίνει καμία εξήγηση μοιάζει η ίδια με ωμό και εκβιαστικό τρόπο να θέτει δίλημμα αποδοχής των μέτρων ή εξόδου απ' το ευρώ.

Τι είπε η κ. Δαμανάκη; “Η μεγαλύτερη κατάκτηση της μεταπολεμικής Ελλάδας, το ευρώ και η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας είναι σε κίνδυνο. Το σενάριο της απομάκρυνσης της Ελλάδας από το ευρώ βρίσκεται πλέον στο τραπέζι καθώς και η μεθόδευσή του”
Δεν εξήγησε όμως ποτέ ποιοι απεργάζονται το σενάριο, ποιοι το έβαλαν στο τραπέζι. Αντίθετα προχώρησε χωρίς εξηγήσεις σε ένα ξεκάθαρο δίλημμα:
“Έχουμε ιστορική ευθύνη να δούμε το δίλημμα καθαρά: Ή συμφωνούμε με τους δανειστές μας σε ένα πρόγραμμα σκληρών θυσιών με αποτελέσματα, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες για το παρελθόν μας ή επιστρέφουμε πίσω στη δραχμή. Όλα τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα στις σημερινές συνθήκες”.
Το δίλημμα που μοιάζει με το “μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα” για τον ελληνικό λαό αφού είτε τα μέτρα θα του προκαλέσουν αφαίμαξη είτε η έξοδος από το ευρώ που θα σημάνει ταυτόχρονη υποτίμηση του νομίσματος ως και 50% και άρα οικονομική κατάρρευση για τα ελληνικά νοικοκυριά και όχι μόνο.
Η κ. Δαμανάκη μίλησε και αμέσως διαψεύστηκε τόσο από την Ε.Ε. όσο και από το ΔΝΤ. Είναι ώρα να δώσει άμεσα εξηγήσεις ή να παραιτηθεί...

Διαβάστε επίσης:
Είχε ενημερώσει η Δαμανάκη τον πρωθυπουργό για τα περί εξόδου

Newsit.gr

"Οταν γυρίσω θα τους γαμ.σω..."> Ο Εθνικός Ύμνος των Αγανακτισμένων Ελλήνων...




Όταν ο Νίκος Καλογερόπουλος έγραφε για την ταινία οι "Ιππείς της Πύλου" τους παρακάτω στίχους, δεν μπορούσε να φανταστεί ότι τραγουδισμένοι από τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου θα μπορούσαν να γίνουν ο Εθνικός Ύμνος των Ελλήνων Αγανακτισμένων Πολιτών.

Το τσουνάμι της οργής που έρχεται βουβό και βίαιο να διώξει από τη χώρα τα καθάρματα που την λεήλατησαν...

Άκου ρε γιε της καλογριάς,
ο φίλος σου είμαι ο πανουργιάς
και το δεξί σου χέρι
κι εκείνος που καλύτερα
απ’ ολουνούς σε ξέρει.

Λένε πως παίζεις με χανουμάκια,
με τουρκοπούλες και καλογριές
και σ’ αραδιάζουνε βρισιές.
Πως μπαινοβγαίνεις στους μαχαλάδες,
με ντερβησάδες στήνεις χορό
και με ρωτάν και τι να πω;
Λένε πως έχεις αλισβερίσι,
μ’ Αλή Πασάδες κάνεις χωριό
και σε ρωτάω τι να τους πω.

Πες τους ρε φίλε πανουργιά,
(ορέ) έχω εις στον πούτσον μου βιολιά,
έχω και τουμπερλέκια
κι όπως γουστάρω τα βαρώ
και σπάω τα ζεμπερέκια.
Όταν γυρίσω θα τους γαμήσω
και αν αργήσω δώσ’ τους κι αυτό,
είναι τ’ αρχίδια μου τα δυο.
Όπως στα λέω να τους τα γράψεις,
όπως στα λέω να τους τα πεις,
Καραϊσκάκης σεβνταλής,
Καραϊσκάκης μπεσαλής.

Καραϊσκάκης γεια χαρά,
γεια σου ρε γέρο του Μοριά
και γεια που σ’ αγαπάνε.
Γεια τους που δε λυγίζουνε
και που δεν προσκυνάνε.

Λένε για μένα τα καρακόλια,
άκου τι λένε να μη γαμεί,
μίλα κι εσύ ρε Θοδωρή.
Όπως τα λέμε να τους τα γράψεις,
όπως τα λέμε να τους τα πεις,
Καραϊσκάκης, Θοδωρής.
Όπως τα λέμε να τους τα γράψεις,
όπως τα λέμε να τους τα πεις,
Κολοκοτρώνης και Γιωργής,
Καραϊσκάκης, Θοδωρής.

Γεια σου ρε Ανδρούτσο, γεια χαρά,
γεια σας παιδιά μου αητόπουλα,
που ‘χετε αητό πατέρα
κι όποιος δε με κατάλαβε,
τότε ας μας κάνει αέρα.
Όπως τα λέμε να τους τα γράψεις,
όπως τα λέμε να τους τα πεις,
Ανδρούτσος,Γιώργης, Θοδωρής.
Έτσι μου είπαν να σας τα γράψω,
έτσι μου είπαν λόγω τιμής,
Ανδρούτσος, Γιώργης, Θοδωρής.

Έτσι μου είπαν να σας τα γράψω,
έτσι μου είπαν λόγω τιμής,
μαζί τους είμαστε κι εμείς
μαζί σας είμαστε κι εμείς



Kourdistoportokali

Φοβούνται τους Αγανακτισμένους



Η απρόσμενα  μαζική συγκέντρωση των αγανακτισμένων Ελλήνων  τους έχει τρομάξει όλους. Πρόκειται ακριβώς γι’ αυτό που φοβάται το σύστημα: Το αυθόρμητο, μη ελεγχόμενο ξέσπασμα του κόσμου, την αυτοοργάνωση του ελληνικού λαού μακριά από κόμματα, εργατοπατέρες και κυβερνητικούς συνδικαλιστές.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τον χειμώνα που μας πέρασε κυβερνητικά στελέχη έλεγαν ότι «όσο έχουμε το ΚΚΕ, τον Συνασπισμό, τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ δε φοβόμαστε τίποτα». Κι αυτό γιατί όλοι οι παραπάνω τόσο καιρό προσπαθούν να «μαντρώσουν» και να καθοδηγήσουν αυτή την αγανάκτηση μέσα στα δικά τους καλούπια, κάτι που φυσικά δεν ενοχλεί  καθόλου το σύστημα γιατί είναι πάντα εντός των ελεγχόμενων ορίων.
Τι έκαναν κάθε φορά η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ; Ότι και τώρα. Μετά από κάθε κυβερνητική απόφαση για μέτρα που πίνουν το αίμα του λαού εξαγγέλλουν κινητοποιήσεις, για καμιά δεκαπενταριά μέρες αργότερα, να έχει ξεθυμάνει και η οργή του κόσμου, να μην είναι εν θερμώ, και τους πάνε μία βόλτα από την Ομόνοια μέχρι το Σύνταγμα και πριν καλά καλά φτάσουν έξω από τη βουλή, τους ζητάνε να διαλυθούν ησύχως και να πάνε στα σπίτια τους. Τα ίδια κάνει και ο Συνασπισμός και το ΚΚΕ. Η Αλέκα έσπευσε κιόλας χθες να κάνει το άσπρο μαύρο λέγοντας ότι, τάχα, το σύστημα δε φοβάται από τέτοιες συγκεντρώσεις.  Αλήθεια; και με τι τρομάζει  κυρία Παπαρήγα το σύστημα ; Με τη νεκρανάσταση του υπαρκτού σοσιαλισμού; Μάλλον αυτή φοβάται ο Γιώργος Παπανδρέου κι έχει χάσει τον ύπνο του. Μην τυχόν και το ΚΚΕ κηρύξει την επανάσταση. Μόνο που δεν το βλέπουμε πολύ πρόθυμο, τελευταία, ούτε γι’ αυτό.
Τέλος πάντων, αυτό που η συστημική αριστερά έχει κρυφό καμάρι, ο κόσμος πλέον το χει τούμπανο. Τους έχει καταλάβει και τους έχει σιχαθεί όλους ο κόσμος.  Η συγκέντρωση των αγανακτισμένων ήταν ένα ηχηρό χαστούκι σε όλο το πολιτικό προσωπικό, συμπεριλαμβανομένης της αριστεράς. Στέλεχος του Συνασπισμού (από τα σκληροπυρηνικά)  υποστήριζε εχθές ότι «στο Σύνταγμα κατουράνε στον τάφο της Αριστεράς και η Αριστερά νομίζει ότι βρέχει». Παρ’ όλα αυτά ο Συνασπισμός κρατάει τουλάχιστον πιο φιλική  στάση από το ΚΚΕ και δεν καταδικάζει τις συγκεντρώσεις για τις οποίες το ΚΚΕ σε λίγο θα μας πει ότι …διοργάνωσαν πράκτορες του ιμπεριαλισμού. Τα έχει ξανακάνει όμως αυτά. Τον περσινό Μάιο όταν αγανακτισμένοι απλοί πολίτες επιχείρησαν να μπουκάρουν στη Βουλή, το ΚΚΕ ήταν αυτό που τους απέτρεψε προστατεύοντας το κοινοβούλιο. Την επομένη μάλιστα μίλησε για ακροδεξιούς.
Αλλά και παλιά,  το 1973 στο Πολυτεχνείο τα ίδια έκανε. Το ΚΚΕ όταν άναψε η σπίθα ήταν αρνητικό. Μόνο όταν είδε τη  σπίθα να γίνεται φωτιά μπήκε μέσα και προσπάθησε να το ελέγξει.
Η χώρα έχει ανάγκη από το καινούργιο. Και αυτό μπορεί να γεννηθεί μόνο από την ανεξέλεγκτη ιερή αγανάκτηση των Ελλήνων, όταν  από ιδιώτες αποφασίσουν να γίνουν ξανά πολίτες.

Αριστερόχειρ


ANTINEWS

Αρχειοθήκη ιστολογίου