Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

"Διαγράφουν" τον Παπανδρέου.. και ιδρύει κόμμα με τον Βενιζέλο!



Μπορεί χθες ο Γιώργος Παπανδρέου να διέγραψε 22 βουλευτές
όμως, όπως φαίνεται, θα... διαγραφεί και ο ίδιος από το ίδιο του το κόμμα, καθώς επισπεύδονται οι διαδικασίες για την αλλαγή στην ηγεσία.
Ο ίδιος, γνωρίζει όσο κανείς άλλος πως έχουν στενέψει τα όρια και από το πρωί βρίσκεται σε συνεχείς συναντήσεις με στελέχη που παραμένουν δίπλα του.
Πάντως και με δεδομένο πως η αρχή έχει γίνει από τον Λοβέρδο (ζήτησε σύγκλιση Πολιτικού Συμβουλίου άμεσα), οι φωνές πλέον θα αυξηθούν τις επόμενες ημέρες.
Μέσα σ' αυτό το κλίμα, έρχονται νέες πληροφορίες και λίγες ημέρες μετά τις διαρροές πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα αλλάξει όνομα και σύμβολα στο ΠΑΣΟΚ, ήρθε η σημερινή "ατάκα" του Χάρη Καστανίδηγια να δέσει το... γλυκό.
Τι είπε;

Πως ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα ιδρύσουν νέο πολιτικό φορέα!
Ο διαγραφέντας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, αναφέρθηκε πάντως και στον Θόδωρο Πάγκαλο.
Πως τον χαρακτήρισε;
"Ασάλευτο γίγα με σαλεμένη λογική!" 
Τελικά, το παζλ για το... ΠΑΣΟΚ και το μέλλον του αρχίζει να ολοκληρώνεται! 
Ίδωμεν...


Ε Μ Π Ρ Ο Σ... για Ανάπτυξη 

Βαριά πληγωμένη η Αθήνα από τα χθεσινά επεισόδια



Εμπρησμοί σε τουλάχιστον σε 45 κτίρια και καταστήματα, 67 συλλήψεις, 75 προσαγωγές και δεκάδες τραυματίες είναι ο απολογισμός από χθεσινή επέλαση στο κέντρο της Αθήνας
Picture 0 for Βαριά πληγωμένη η Αθήνα από τα χθεσινά επεισόδια
Εμπρησμοί και καταστραφες σε τουλάχιστον σε 45 κτίρια και καταστήματα, 67 συλλήψεις, 75 προσαγωγές και δεκάδες τραυματίες είναι ο απολογισμός από χθεσινή επέλαση στο κέντρο της Αθήνας.
Στις φλόγες παραδόθηκαν κτίρια σε Σταδίου, Χρήστου Λαδά, Ιπποκράτους, Χαριλάου Τρικούπη, Ακαδημίας, Ευρυπιδου, Σίνα, Πανεπιστημίου. Μεταξύ αυτών και ιστορικά κτίρια όπως ο κινητογράφος Αττικόν. Πλιάτσικο πραγματοποιήθηκε σε πολλά καταστήματα, ανάμεσά τους και σε οπλοπωλείο στην Ομόνοια.
Συνελήφθησαν εξήντα επτά άτομα για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών, δολιοφθορές κατά κτιρίων και καταστημάτων, καθώς και κλοπές αντικειμένων και εμπορευμάτων από καταστήματα. Παράλληλα, προσήχθησαν από διάφορες περιοχές της Αθήνας και εξετάζονται άλλα εβδομήντα πέντε άτομα.
Σύμφωνα με την αστυνομία, από τις επιθέσεις τραυματίσθηκαν 68 αστυνομικοί, από μολότοφ, πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε Νοσοκομεία. Επιπλέον, τριάντα πέντε πολίτες τραυματίστηκαν στα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.
Ειδικότερα, έχουν μεταφερθεί 25 πολίτες στο Νοσοκομείο «Γ.Γεννηματάς» και 10 πολίτες στο Νοσοκομείο «Η Σωτηρία». Σύμφωνα με την ανακοίνωση, όλοι τους είναι σε καλή κατάσταση και μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών θα λάβουν εξιτήριο.
Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων μέσων, ενώ σε πολλές περιπτώσεις συνόδευσαν Πυροσβεστικά οχήματα, προκειμένου να φθάσουν αυτά στους χώρους εκδήλωσης των πυρκαγιών. Παράλληλα, απεγκλώβισαν πολίτες που βρίσκονταν εντός κτιρίων που είχαν προκληθεί εμπρησμοί.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ανέφερε ότι οι καταστροφές είναι αντίστοιχες εκείνων του Δεκεμβρίου του 2008, σημειώνοντας πως η δημόσια υποδομή αλλά και τα εμπορικά καταστήματα στις οδούς Σταδίου, Πανεπιστημίου και Ακαδημίας έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές.

Voria.gr

Ολο το μνημόνιο με τα μέτρα και τις επιστολές




  Ολο το μνημόνιο με τα μέτρα και τις επιστολές

 ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ  ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ  
 
«Έγκριση των ΣχεδίωνΣυμβάσεων Χρηματοδοτικής 
Διευκόλυνσης μεταξύ του
Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Ε.Τ.Χ.Σ.), 
της Ελληνικής Δημοκρατίαs και της Τράπεζας της Ελλάδος, του Σχεδίου του Μνημονίου Συνεννόησης μεταξύ τηςΕλληνικής Δημοκρατίας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Τράπεζας της Ελλάδος και άλλες επείγουσες διατάξεις για τη μείωση του δημοσίου χρέους και τη διάσωση της εθνικής οικονομίας»...
Ολόκληρο το κείμενο, διαβάστε το εδώ!


Προβλήματα στην εφαρμογή του Μέτρου 112 «Εγκατάσταση νέων γεωργών»



Προβλήματα στην εφαρμογή του Μέτρου 112 «Εγκατάσταση νέων γεωργών»
Προβλήματα αντιμετωπίζουν οι νέοι αγρότες, οι οποίοι εντάχθηκαν στο Μέτρο 112 «Εγκατάσταση νέων γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 «Αλ. Μπαλτατζής», καθώς δυο σχεδόν έτη μετά την καταβολή της α’ δόσης επιδότησης πρώτης εγκατάστασης, οι δικαιούχοι δεν έχουν ακόμη παρακολουθήσει σεμινάρια, τα οποία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ετοιμασία του φακέλου για την χορήγηση της β’ δόσης. Όπως ανέφερε πρόσφατα στη Βουλή ο υπουργός κ. Σκανδαλίδης «μέσω της τελευταίας προκήρυξης του συγκεκριμένου μέτρου, το 2009, εγκρίθηκαν 8.200 περίπου δικαιούχοι νέοι γεωργοί (το σύνολο των αιτούντων που συγκέντρωναν τις απαραίτητες προϋποθέσεις) δεσμεύοντας πόρους ύψους 155 εκατομμυρίων ευρώ». Όλοι αυτοί κινδυνεύουν να μην καταφέρουν να πάρουν τη δεύτερη δόση.
Μιλώντας για το θέμα ο Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ) κ. Λεωνίδας Πολυμενάκος δήλωσε σχετικά στον ΑγροΤύπο τα εξής: «Ενώ στέλνουν από το ΥπΑΑΤ ειδοποιήσεις στους ενταγμένους στο πρόγραμμα των νέων αγροτών για να καταθέσουν τα απαραίτητα έγγραφα ώστε να λάβουν τη δεύτερη δόση την ίδια στιγμή δεν έχει πραγματοποιήσει ο ΟΓΕΕΚΑ Δήμητρα - που ανήκει στο ΥπΑΑΤ - την αναγκαία εκπαίδευσή τους. Αυτά που συμβαίνουν είναι τραγικά πράγματα.
Στους φακέλους, που κατέθεσαν οι παραγωγοί, ανέφεραν ακόμη ότι θα έχουν προχωρήσει σε επενδύσεις με χρήματα - από τραπεζικά δάνεια ή από τα Σχέδια Βελτίωσης - που επειδή έχουν «παγώσει» δεν τις έχουν κάνει. Όμως έτσι οι δικαιούχοι κινδυνεύουν με απένταξη από το Μέτρο».

Το θέμα έφεραν στη Βουλή, με ερώτησή που κατέθεσαν προς τους αρμόδιους υπουργούς, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Ηρώ Διώτη και Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου. Στην ερώτησή τους μεταξύ άλλων ζητάνε να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία η κυβέρνηση για την κατ’ εξαίρεση χορήγηση δανείων, με ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής, στους κατ’ επάγγελμα, ενεργούς νέους αγρότες, από την Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδας, καθώς και να παραταθεί τουλάχιστον κατά δύο έτη η περίοδος επίτευξης των δεσμευτικών στόχων του κάθε επιχειρηματικού σχεδίου.

Αναλυτικότερα στην ερώτηση οι βουλευτές Ηρώ Διώτη και Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου αναφέρουν τα εξής:

«Το άρθρο 27 «Διαδικασία καταβολής των ενισχύσεων», της Κοινής Υπουργικής Απόφασης 17371/704 (ΦΕΚΒ/2497/2008), στην παρ. 4 εδάφιο δ, δέχεται την εξαίρεση των περιπτώσεων μη υποβολής αιτήσεων πληρωμής εντός των προθεσμιών που ορίζονται στην απόφαση έγκρισης πράξης «για λόγους ανωτέρας βίας ή εξαιρετικών περιστάσεων». Στην παράγραφο 19 του άρθρου 3 της ίδιας ΚΥΑ, ορίζεται σύμφωνα με την πάγια νομολογία ότι υπάρχει «ανωτέρα βία» όταν η ανθρώπινη σκέψη και πρόνοια δεν μπορεί να προβλέψει και να προλάβει το επιζήμιο γεγονός, και δίνονται περιστατικά που δύνανται να χαρακτηριστούν ως περιπτώσεις «ανωτέρας βίας». Η υποκειμενική θεωρία, όμως, δέχεται ως ανωτέρα βία και απρόβλεπτα γεγονότα εντός της σφαίρας της οικονομικής δραστηριότητας του ανθρώπου.
Παράλληλα, για κάθε κατά κύριο επάγγελμα αγρότη, ενταγμένο στο Μέτρο 112, η χορήγηση δανείων κρίνεται απαραίτητη για την επίτευξη των μακροπρόθεσμων στόχων και δεσμεύσεων που έχει αναλάβει, καθώς εάν δεν υπάρξει επίτευξή τους, ο δικαιούχος κινδυνεύει με απένταξη από το Μέτρο. Όμως, μια από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα είναι και η αναστολή των χρηματοδοτήσεων από τις τράπεζες.
Η ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας, τέλος, για κατ’ εξαίρεση χορήγηση ενός τέτοιου δανείου από την Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδας, με ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής, στους κατ’ επάγγελμα, ενεργούς νέους αγρότες, καθώς και η παράταση, κατά διετία (2 έτη) τουλάχιστον της περιόδου επίτευξης των δεσμευτικών στόχων του επιχειρηματικού σχεδίου, όπως αυτοί αναλυτικά προσδιορίζονται στο άρθρο 8 της ΚΥΑ 704/2008, θα είχε ως αποτέλεσμα την εκταμίευση και χορήγηση της β’ δόσης της επιδότησης και κατ’ επέκταση την επίτευξη των δεσμευτικών στόχων του κάθε νέου αγρότη καθώς και την οικονομική ανάκαμψη και αναζωογόνηση της υπαίθρου.
Για τους παραπάνω λόγους κι επειδή η μη καταβολή της β’ δόσης δημιουργεί έναν φαύλο κύκλο για τους δικαιούχους του Μέτρου 112, αφού σε συνδυασμό με την αδυναμία δανειοδότησής τους από τις τράπεζες, τους «αποστραγγίζει» οικονομικά και τους θέτει επί της ουσίας εκτός Μέτρου, αφού δεν τηρούν τις τυπικές συμβατικές τους υποχρεώσεις
Επειδή η ένταξη περισσοτέρων νέων αγροτών στο πρόγραμμα, συνοδεύτηκε από περικοπή στο μισό της αρχικής χρηματοδότησης, με αποτέλεσμα δικαιούχοι που ήδη είχαν ξεκινήσει επενδύσεις με συγκεκριμένο οικονομικό και επενδυτικό σχεδιασμό, έλαβαν πολύ λιγότερα ποσά από τα αρχικώς προϋπολογισθέντα.
Ερωτώνται οι κ.κ. υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομικών και Εσωτερικών:
Θα ζητήσουν την αναγνώριση ως περίπτωση «ανωτέρας βίας» την οικονομική κρίση, ώστε να αποσοβηθεί ο κίνδυνος απένταξης αγροτών λόγω μη υποβολής αιτήσεων πληρωμής εντός των προθεσμιών που ορίζονται στην απόφαση έγκρισης πράξης;
Θα προχωρήσουν στην καταβολή της β’ δόσης της επιδότησης;
Θα αναλάβουν νομοθετική πρωτοβουλίας για κατ’ εξαίρεση χορήγηση δανείων, με ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής, στους κατ’ επάγγελμα, ενεργούς νέους αγρότες, από την Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδας;
Προτίθενται να παρατείνουν τουλάχιστον κατά δύο (2) έτη την περίοδο επίτευξης των δεσμευτικών στόχων του κάθε επιχειρηματικού σχεδίου;».
Σταύρος Παϊσιάδης
info@agrotypos.gr

Ανασχηματισμός σήμερα – νέα κόμματα στο προσκήνιο σύντομα



ανασχηματισμό της κυβέρνησης ο οποίος είναι βέβαιο ότι θα ανακοινωθεί σήμερα από τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο,  νέα κόμματα στο προσκήνιο υπό δημιουργία

κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσεικλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει
Νέοι πολιτικοί σχηματισμοί αναμένονται στο προσεχές μέλλον αφού η ψηφοφορία για το νέο Μνημόνιο και οι θέσεις που διαμόρφωσαν τα κόμματα γύρω από αυτό, άλλαξε πλήρως τους συσχετισμούς στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και πολύ περισσότερο τους πολιτικούς συσχετισμούς στην Ελληνική κοινωνία, οι οποίοι ήδη ήταν ρευστοί εδώ και καιρό όπως ξεκάθαρα έδειχναν όλες οι δημοσκοπήσεις.
Όλες αυτές οι εξελίξεις προκαλούν επίσης τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης ο οποίος είναι βέβαιο ότι θα ανακοινωθεί σήμερα από τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, χωρίς ωστόσο να είναι σίγουρο αν θα πρόκειται για σαρωτικό ανασχηματισμό με τη δημιουργία ευέλικτου κυβερνητικού σχήματος, κυρίως τεχνοκρατών, όπως ήθελαν ορισμένες επίμονες πληροφορίες ή αν ο πρωθυπουργός θα επιλέξει με τη σύμφωνη γνώμη των αρχηγών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ διορθωτικό ανασχηματισμό περιορισμένων αλλαγών.
Μετά  τις 45 διαγραφές βουλευτών του ΠΑΣΟΚ (22), της ΝΔ (21) και του ΛΑΟΣ (2) και αν λάβουμε υπόψη μας ότι άλλοι 9 βουλευτές παραπέμπονται στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος και δεν θα περιληφθούν στις λίστες υποψηφίων των επόμενων εκλογών ανοίγει ο δρόμος, που έτσι κι αλλιώς από κάποιους σύμφωνα με πληροφορίες προετοιμαζόταν από καιρό, για τη δημιουργία νέων πολιτικών σχηματισμών κυρίως στο χώρο της κεντροαριστεράς,   στο χώρο της λαϊκής δεξιάς ή και στον κεντρώο χώρο. Εξάλλου τις προηγούμενες ημέρες είχαν ήδη παραιτηθεί από τη βουλευτική τους έδρα  3 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και ένας της ΝΔ, ενώ ήταν ήδη στο Κοινοβούλιο 15 οι ανεξάρτητοι βουλευτές, επίσης προερχόμενοι από τα ίδια κόμματα.


Eklogika.gr

Το Ιπτάμενο μνημόνιο...


Θα αναβαθμιστεί κομματικά ο Μαυρίκος. Έχει μέλλον....

Kontranews

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο κέντρο




Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας, όπου στις φλόγες έχουν παραδοθεί τουλάχιστον 17 κτίρια, μεταξύ των οποίων, πολυκαταστήματα, τράπεζες, και καφετέριες. Μετά τις ανυπολόγιστες καταστροφές και λεηλασίες που προκάλεσαν μερικές δεκάδες άτομα σε κτίρια, τράπεζες και πολυκαταστήματα τώρα σειρά έχει το πλιάτσικο. Νεαροί εισβάλλουν μέσα σε μαγαζιά και αρπάζουν ότι βρούν μπροστά τους, ενώ ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι σύμφωνα με πληροφορίες ομάδα νεαρών εισέβαλε σε κατάστημα εμπορίας όπλων στην Ομόνοια και άρπαξαν αεροβόλα όπλα, τόξα και μαχαίρια.
Εν τω μεταξύ, μια ακόμη πυρκαγιά εκδηλώθηκε πριν από λίγο σε κατάστημα επίπλων στην οδό Μπενάκη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στη σύλληψη 23 ατόμων προχώρησε η Αστυνομία στο δημαρχείο της Αθήνας, οι οποίοι νωρίτερα είχαν εισβάλει στο κτίριο προσπαθώντας να το λεηλατήσουν. 


Adesmeytos.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου