Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Το 20-25 % δεν μπορεί να πληρώσει τη ΔΕΗ





Δραματικές διαστάσεις έχει πάρει το φαινόμενο της μη πληρωμής των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος από νοικοκυριά και επιχειρήσεις.


Όπως δήλωσε ο Αρθούρος Ζερβός, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ...
«την τελευταία χρονιά έχει αυξηθεί γύρω στο 20-25% η μη πληρωμή».


Και δεν είναι μόνο αυτό: «Το Ά’ εξάμηνο από τις αποκοπές που έγιναν, οι 50 – 60.000 δεν επανασυνδέθηκαν», πρόσθεσε εξηγώντας ότι στον αριθμό αυτόν περιλαμβάνονται και επιχειρήσεις.


Όπως είπε η ΔΕΗ έχει κάνει μία πολιτική διακανονισμών στην οποία έχουν ενταχθεί πάνω από 300.000 πελάτες και πληρώνουν πια με δόσεις.



http://24gr.blogspot.com/2011/10/20-25.html - KOSTASEDESSA

Ρέσλερ: Πρώτα μεταρρυθμίσεις, μετά επενδύσεις


ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ 80 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ


Πρέπει να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα γιατί είναι σημαντικό να υπάρξουν επενδύσεις, δήλωσε ο Γερμανός αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας, ο οποίος έφτασε στην Αθήνα, επικεφαλής αντιπροσωπείας 80 Γερμανών επιχειρηματιών

Προχωρήστε τις μεταρρυθμίσεις, διαμηνύει ο Φίλιπ Ρέσλερ
Προχωρήστε τις μεταρρυθμίσεις, διαμηνύει ο Φίλιπ Ρέσλερ
Πρέπει να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις γιατί είναι σημαντικό να υπάρξουν επενδύσεις, δήλωσε ο Γερμανός αντικαγκελάριος Φιλιπ Ρέσλερ, προσερχόμενος απόψε στην εκδήλωση του ΣΕΒ, του Γερμανικού Συνδέσμου Βιομηχανίας και του Ελληνογερμαικού Επιμελητηρίου.

Ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας σημείωσε ότι "με μεγάλη χαρά" βρίσκεται στην Αθήνα για να δώσει ένα μήνυμα αισιοδοξίας. "Περνάμε δύσκολες εποχές" σημείωσε ο ίδιος "αλλά οι επιχειρηματίες και οι πολιτικοί μπορούν να παράσχουν την οικονομική στήριξη που απαιτεί η χώρα".

Ο υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέφερε από την πλευρά του ότι ο κ. Ρέσλερ ήρθε ως φίλος της Ελλάδας με γνώμονα τη στήριξη της προσπάθειας που καταβάλλεται και τόνισε τη σημασία να δουλέψουν όλες οι δυνάμεις μαζί για την πορεία προς την ανάπτυξη και την έξοδο από την κρίση.
Ο κ.Ρέσλερ συνοδεύεται από αντιπροσωπεία 80 Γερμανών επιχειρηματιών. Η γερμανική αποστολή αποτελείται από περίπου 70 μέλη από διάφορες επιχειρηματικές δραστηριότητες και κυρίως από τους κλάδους ενέργειας, ακινήτων, συμβούλων επενδύσεων ακινήτων κλπ. Προς τιμήν τους το Ελληνογερμανικό Επιχειρηματικό Φόρουμ παραθέτει απόψε επίσημο δείπνο που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Ο σκοπός του φόρουμ είναι να έρθουν σε επαφή οι γερμανοί επιχειρηματίες που συνοδεύουν τον κ. Ρέσλερ με τις ελληνικές επιχειρήσεις που θα μπορούσαν να αποτελέσουν μελλοντικούς συνεργάτες τους.
Επίσης, στην ατζέντα της επίσκεψης είναι και οι επαφές που θα έχει ο Γερμανός υπουργός με τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Περιβάλλοντος, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, με στόχο την προσέλκυση γερμανικών επενδυτικών κεφαλαίων στην Ελλάδα και την υπογραφή ελληνο-γερμανικής συμφωνίας οικονομικής συνεργασίας.

Πρέπει να σημειωθεί ότι εδώ και ένα χρόνο ο Σύνδεσμος Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI) έχει ξεκινήσει σειρά επαφών με τον ΣΕΒ και το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο εκφράζοντας το ενδιαφέρον Γερμανικών επιχειρήσεων να εισέλθουν ή να επεκταθούν επενδυτικά στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του νέου περιβάλλοντος που διαμορφώνεται από την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων στην ελληνική οικονομία και από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας.

Κατά τη διάρκεια του Φόρουμ θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις και στρογγυλά τραπέζια στους τομείς που υπάρχει κοινό ενδιαφέρον των δύο πλευρών, ενώ παράλληλα θα οργανωθούν συναντήσεις ελληνικών και γερμανικών εταιριών, από τις οποίες μπορεί να προκύψουν συμπράξεις σε επιχειρηματικά και επενδυτικά σχέδια.


Ethnos.gr

KATAΡΡΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΙΚΗΣ...

50 ΜΟΝΑΔΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Δραματική η κατάσταση για το ΠΑΣΟΚ και στην παράσταση νίκης. Χάνει με 50 μονάδες από τη Νέα Δημοκρατία! Τα ποσοστά θυμίζουν τις τελευταίες ημέρες της κυβέρνησης Καραμανλή. Μόνο που η κυβέρνηση της Ν.Δ. είχε πάρει την κατιούσα μετά από 5,5 χρόνια...
διακυβέρνησης και μετά από νίκες σε δυο αναμετρήσεις (2004, 2007). Εδώ πρόκειται για ολική κατάρρευση μέσα σε 2 χρόνια! Τρομερό ρεκόρ...


Fimotro

Αναλώσιμη χώρα;



Καρτερός Θανάσης

Αντικαγκελάριος, υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας και γνωστός για όσα εξοργιστικά έχει δηλώσει για το μέλλον της Ελλάδας, ο κύριος Φίλιπ Ρέσλερ έρχεται σήμερα στην Αθήνα να συζητήσει με τους δικούς μας για την τύχη μας. Και αν πιστέψουμε κάποιες έγκυρες γερμανικές εφημερίδες, κουβαλάει στις αποσκευές του ένα έξοχο δώρο -νααααα με το συμπάθιο- για τους ιθαγενείς. Το οποίο δεν είναι δυστυχώς καθρεφτάκια και χάντρες -αυτά τα αφήνουν οι Γερμανοί να τα διανέμουν ο Παπανδρέου κι ο Βενιζέλος. Αλλά το διαβόητο και πολυσυζητημένο πλέον σχέδιο ελεγχόμενης χρεωκοπίας της χώρας μας.
Τι προβλέπει το σχέδιο; Σύμφωνα με την εφημερίδα "Frankfurter Allgemeine Zeitung τη διαδικασία χρεοκοπίας πρέπει να δρομολογήσει ανεξάρτητο σώμα, το οποίο θα έχει υπό την ευθύνη και την εποπτεία του τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της χώρας που χρεωκοπεί και των πιστωτών της. Προοπτικά αυτό το σώμα θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ένα είδος Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου και να διαδεχθεί τον μόνιμο μηχανισμό του ESM, σύμφωνα με την Deutsche Welle. Κι αν οι οφειλέτες και οι πιστωτές τελικώς δεν τα βρουν, τότε οι δεύτεροι θα αποκτήσουν πρόσβαση στα περιουσιακά στοιχεία των πρώτων.
Καλό, ε; Έτσι υπολογίζουν να λύσουν το πρόβλημα της Γερμανίας και της Ευρώπης, ρίχνοντας στον Καιάδα την Ελλάδα. Από την οποία, ούτε λίγο ούτε πολύ, απαιτούν να εκχωρήσει την εθνική της κυριαρχία σε ανεξάρτητο σώμα -στο ανεξάρτητο γελάνε-, να βάλει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης τα περιουσιακά της στοιχεία και να μπει σε καθεστώς επιτροπείας αγκιστρωμένη από τις χώρες-πιστωτές Κύριος οίδε για πόσες δεκαετίες. Ώστε να εκπληρωθεί επιτέλους το όνειρο όλων εκείνων που μας παραμύθιαζαν ότι θα γίνουμε Δανία του Νότου, για να μας καταντήσουν τελικώς Ινδία της Ευρώπης.
Πρόκειται για εφιάλτη, αλλά είναι δυστυχώς αλήθεια. Τα σχέδια αυτά εκπονούνται εδώ και καιρό, θεωρούνται δεδομένα από τις αγορές και φαίνεται ότι βρίσκονται ήδη στο τελικό στάδιο έγκρισης και εφαρμογής τους. Πρόκειται για το Βατερλώ δυο γελοίων, του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών, οι οποίοι διακηρύσσουν ότι επιβάλλουν θυσίες για να αποφύγουμε τη χρεωκοπία την ίδια στιγμή που οι ισχυροί εταίροι την προετοιμάζουν. Αν όμως αναλώσιμοι πολιτικοί του είδους δεν ενδιαφέρουν κανέναν, πώς φαντάζονται ορισμένοι ότι μπορούν ατιμώρητοι να θεωρούν αναλώσιμη μια ολόκληρη χώρα;

Avgi.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου