Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2015

Μεϊμαράκης: Ο γιος του πρώην πρωθυπουργού με κατηγορεί για βαρωνίες
Σκληρή ήταν η αντεπίθεση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη με αιχμηρές απαντήσεις στον Κυριάκο Μητσοτάκη, μέσω του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ με τη Σία Κοσιώνη. Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως «δεν είναι δυνατό να με κατηγορεί γιος πρώην πρωθυπουργού για βαρωνίες». Άφησε αιχμές κατά του συνυποψηφίου του για την προεδρία λέγοντας πως ο ίδιος δεν ήταν στην προηγούμενη ηγετική ομάδα του κόμματος που κυβέρνησε, ενώ επεσήμανε πως «δεν είναι μεταρρύθμιση οι απολύσεις στο δημόσιο και οι απολύσεις των καθαριστριών». 
«Εγώ είμαι ο κ. Μεϊμαράκης, δεν είμαι ο κ. Καραμανλής. Και οΚυριάκος είναι ο Κυριάκος και είναι γιος του πρώην πρωθυπουργού. Είναι δυνατό να λέει ο Μητσοτάκης ότι εγώ αναβιώνω την τεχνητή διαμάχη "Καραμανλής ή Μητσοτάκης"; Εγώ όταν ο πατέρας του ήταν πρόεδρος του κόμματος, συνεργάστηκα πολύ μαζί του. Έγινα βουλευτής του, υφυπουργός του, υπηρέτησα τις αρχές του κόμματος ως στρατιώτης» επεσήμανε χαρακτηριστικά και συνέχισε:
Από την άλλη, ο κ. Μητσοτάκης, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής λόγω του ονόματος του πατέρα του. Δεν είναι δυνατό ο γιος του πρώην πρωθυπουργού να με κατηγορεί εμένα για βαρωνίες. (...)  Εγώ δεν λέγομαι ούτε Καραμανλής, ούτε έχω καμία σχέση με βαρωνίες. Και θεωρώ προσβολή προς το πρόσωπό μου να με κατηγορούν για αυτό ακριβώς το πράγμα. 
Επανερχόμενος στο θέμα, σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο κ. Μεϊμαράκης επεσήμανε πως «το επίπεδο του δημοσίου λόγου θα το καθορίζει ο κ. Μητσοτάκης. Εγώ θα απαντώ σε όσα πιστεύω ότι με θίγουν. Δεν μπορεί να μιλάει για βαρωνίες ο γιος του πρώην πρωθυπουργού, με όλο τον σεβασμό στον επίτιμο πρόεδρο. Και εάν δεν ήταν υποψήφιος ο Κυριάκος, εμένα θα ψήφιζε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης». 
Σε αυτό το πλαίσιο, απαντώντας στο δίλημμα «παλιό» - «νέο» ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε: 
Η ανανέωση δεν είναι ίδιον των νέων ανθρώπων ηληκιακά. Είναι ένα ρατσιστικό, τεχνικό δίλημμα, στο οποίο εγώ δεν μπαίνω. (…) Ηλικιακά το θέτει ο κ. Μητσοτάκης, και εγώ δεν συμμετείχα στην προηγούμενη ηγετική ομάδα. Και ηλικιακά να το πάρουμε, βάλαμε τον κ. Παπαμιμίκο γραμματέα και είδαμε τι έγινε. Εδώ πρέπει να ανανεώσουμε τις δομές και τις προτάσεις. Να φέρουμε νέες προτάσεις γιατί μεταρρυθμίσεις, δεν είναι απολύσεις στο δημόσιο, δεν είναι κλείσιμο δημόσιων φορέων. Οι μεταρρυθμίσεις που εγώ έχω προτείνει και δεν τις έχει διαβάσει, είναι μεταρρυθμίσεις σοβαρές και όταν τις παρουσίασα τον Σεπτέμβριο δεν βρήκα αντιρρήσεις.
Απαντώντας ο κ. Μεϊμαράκης στην κατηγορία ότι δεν θέλει να αλλάξει τίποτα στο κόμμα, επεσήμανε πως «εγώ από το 2009 και έπειτα δεν ανακατεύτηκα με τα κομματικά. Ο κ. Μητσοτάκης που ήταν υπουργός και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος μας λέει ότι το κόμμα δεν του αρέσει».
Δήλωσε σε αυτό το πλαίσιο ότι τόσο ο κύριος Μητσοτάκης όσο και ο κύριος Γεωργιάδης εφάρμοσαν τις πιο σκληρές πτυχές του μνημονίου. «Εγώ θεωρώ ότι δεν είναι μεταρρύθμιση το θέμα της απόλυσης των καθαριστριών και το είπα τότε δημοσίως. Και εάν θέλουμε να κάνουμε αυτοκριτική, ευχαρίστως να την κάνουμε».
Άφησε επίσης αιχμές για τα όσα υποστήριξε ο συνυποψήφιόςτου, σχετικά με την αποχή του στη χθεσινή ψηφοφορία για το σύμφωνο συμβίωσης. «Ενοχλήθηκα χτες, γιατί ενώ γνώριζε τη θέση μου για το Σύμφωνο Συμβίωσης και ότι είχα κάποια προσωπικά προβλήματα και για αυτό ήμουν απών, είπε ότι “θα ήθελε να ακούσει την άποψή μου για το θέμα”» ανέφερε και πρόσθεσε: 
Εγώ θα ψήφιζα και ψηφίζω τη συγκεκριμένη διάταξη. Ενημέρωσα ότι θα ήμουν απών και ο κ. Μητσοτάκης το ξέρει. Ας μην μου κάνει μάθημα αυτός που απείχε από την ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αυτά που λέει, τα λένε όσοι είναι σε αντίπαλα κόμματα.
Ταυτόχρονα επεσήμανε πως ο κ. Μητσοτάκης «δεν εκφράζει τις κοινωνικές ομάδες όπως θα έπρεπε να τις εκφράζει. Δεν εκφράζει το άνοιγμα προς τις κοινωνικές ομάδες που πρέπει ηΝέα Δημοκρατία να κάνει». Δήλωσε σε αυτό το πλαίσιο ότι τόσο ο κύριος Μητσοτάκης όσο και ο κύριος Γεωργιάδης εφάρμοσαν τις πιο σκληρές πτυχές του μνημονίου. «Εγώ θεωρώ ότι δεν είναι μεταρρύθμιση το θέμα της απόλυσης των καθαριστριών και το είπα τότε δημοσίως. Και εάν θέλουμε να κάνουμε αυτοκριτική, ευχαρίστως να την κάνουμε».
Απάντησε αρνητικά στην πρόταση για ντιμπέιτ. «Αν συνεχίσει να με προσβάλει έτσι ο κ. Μητσοτάκης, δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε ντιμπέιτ. Δεν θέλω να πάω να κερδίσω την ηγεσία ενός κόμματος που το έχουμε ξεφτιλίσει. Δεν μπορούμε να έχουμε ξανά στη ΝΔ “-ικός”, γιατί σημαίνει πως δεν είμαστε το όλον» υποστήριξε. 
Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των εκλογών επεσήμανε πως «θα ανταποκριθώ στην τιμή που μου έκαναν οι ψηφοφόροι». Υπογράμμισε ότι προσήλθαν περισσότεροι από 400.000, αλλά όπως είπε «  δεν είχαμε την ανάλογη τεχνική υποδομή ώστε να ψηφίσουν όλοι».
«Επειδή δεν ξέραμε το εκλογικό σώμα που θα προσέλθει, στήθηκαν αυθαιρέτως κάλπες. Όσοι ευαγγελίζονται το νέο και την τεχνολογία, ήταν αυτοί που ψήφισαν και να μεταδοθούν τα αποτελέσματα με φαξ. Είναι αλαζονικό αυτό που λένε κάποιοι ότι αυτοί ήταν που έφεραν τόσο κόσμο στην κάλπη» υποστήριξε. 
Τόνισε εξάλλου πως το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου είναι ανοιχτό. «Δεν θεωρώ τον εαυτό μου, ούτε φαβορί, ούτε αουτσάιντερ. Δεν ξεκινάμε πλέον από το μηδέν. Ξέρουμε το εκλογικό σώμα, και θέλω να πω ότι το αποτέλεσμα αυτό δεναλλάζει εύκολα αλλά δεν λέω ότι δεν μπορεί να αναστραφεί» είπε και πρόσθεσε: 
Δεν με ανησυχούν το ποιον θα στηρίξουν οι συνυποψηφιοί μου. Πιστεύω ότι πολλούς από τους ψηφοφόρους του μπορώ να τους πείσω να στηρίξουν την υποψηφιότητά μου. Εγώ απευθύνομαι στους 400.000 που ψήφισαν, έχω την πλατφόρμα μου, δεν κάνω συναλλαγές. Δεν πρόκειται να δω πρόσωπα τέτοια και ιδιαίτερα βουλευτές – το είχα ξεκαθαρίσει εξ αρχής – και γενικότερα θέλω να μην υπάρχει ένταση προεκλογική.

 http://newpost.gr/

Αρχειοθήκη ιστολογίου