Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Εάν η Γερμανία έκανε περικοπές όπως η Ελλάδα…





Μετά το δημοσίευμα του BBC που αφορά τη Βρετανία, και η Welt online έρχεται να δημιουργήσει εφιαλτικά υποθετικά σενάρια για την Γερμανία.
Πώς θα ήταν τα πράγματα εάν η Γερμανία αναγκαζόταν να κάνει εξοικονόμηση χρημάτων με περικοπές και απολύσεις όπως συμβαίνει στην Ελλάδα, διερωτάται το άρθρο.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Φιλελεύθερων, Ραΐνερ Μπρουντερλε ανέφερε ειρωνικά για την.....

Ελλάδα πως «όσο δίνεις σε έναν αλκοολικό περισσότερο ποτό, δεν τον βοηθάς».
«Όμως τώρα οι απαιτήσεις από τους Έλληνες είναι τεράστιες», διευκρινίζει το δημοσίευμα του Welt Online.
«Για να έρθουν τα χρήματα βοήθειας οι Έλληνες αναγκάστηκαν να κάνουν οδυνηρές περικοπές. Η κατακραυγή από την Ελλάδα -με τη μορφή διαδηλώσεων - δεν μπορεί να αγνοηθεί» ειδικά αν αναλογιστούμε ότι τα χρήματα αυτά δεν θα πάνε στον λαό.
«Άραγε η Γερμανία θα ανεχόταν ένα τέτοιο πρόγραμμα;», αναρωτιέται ο αρθρογράφος.
Το Ινστιτούτο IMK του οργανισμού Hans-Böckler έκανε τις... πράξεις και υπολόγισε τι θα σήμαινε για τη Γερμανία εάν μεταφερόταν εκεί το ελληνικό πρόγραμμα λιτότητας:
Οι μισθοί στο δημόσιο τομέα θα μειώνονταν από € 3.250 κατά περίπου 490€ το μήνα, ενώ 460.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα έχαναν τη δουλειά τους. Οι συνταξιούχοι θα έπρεπε να ζήσουν με 1000 ευρώ το χρόνο λιγότερα.
Η συνδρομή στα ταμεία για την Υγεία θα αυξανόταν κατά 530 ευρώ το χρόνο, ενώ όσοι δικαιούνται επιδόματα ανεργίας θα έπρεπε να τα βγάλουν πέρα με 900€ λιγότερα το χρόνο.
Η φορολογία θα αυξανόταν από 19% στο 22%, ενώ οι τιμές για τη βενζίνη, τα τσιγάρα και το αλκοόλ θα ανέβαιναν απότομα, αφού ο φόρος θα έπρεπε να αυξηθεί κατά 33%.

http://www.mediagate.gr/
http://aorata-gegonota.blogspot.com

Όταν ο εμπρηστής παριστάνει τον … πυροσβέστη!




Παρακολουθώντας με προσοχή την χθεσινή ομιλία στη Βουλή του κ. Ευαγ. Βενιζέλου, ο οποιοσδήποτε αντικειμενικός παρατηρητής θα επικεντρωνόταν στο σημείο όπου ο «νούμερο 2» (μέχρι χθες) του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στααίτια που οδήγησαν τη χώρα μας στις «δαγκάνες» του ΔΝΤ.
Ο κ. Βενιζέλος είπε από το βήμα της Βουλής: «Θεωρεί η Νέα Δημοκρατία ότι ο πυροσβέστης, έστω ένας πυροσβέστης που έχει κάνει λάθη, που έχει καθυστερήσει, που είχε δισταγμούς στην αρχή, που νόμιζε ότι μπορεί με μικρότερα μέσα ή με μικρότερες καταστροφές να διασώσει το αντικείμενό του, τη χώρα, φταίει για τη φωτιά και ο εμπρηστής δεν έχει καμία ευθύνη;» .
Καταρχάς ο κ. Βενιζέλος ως γνώστης όχι μόνο των εμφανών διεργασιών αλλά και των υπογείως σχεδιαζόμενων και συγκεκαλυμμένων δεν θα έπρεπε να αναφερθεί σε … φωτιές! Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλούν για σχοινί. …
Επιπλέον είναι τουλάχιστον περιφρόνηση (για να μη πω βιασμός) της νοημοσύνης των εξαθλιωμένων πολιτών αυτής της χώρας, όταν ο κ. Βενιζέλος διαλέγει αντί μιας τίμιας και ταπεινής συγνώμης , να τοποθετεί τον εαυτό του και το ΠΑΣΟΚ στο ρόλο των … σωτήρων(sic) αυτής της χώρας!
Στην πραγματικότητα ο κ. Βενιζέλος τοποθετεί τον εαυτό του και το υπόλοιπο ΠΑΣΟΚ στο ρόλο των δαιμόνων του σκότους στη διαχρονική «Κόλαση» του Ντάντε. Εκεί όπου σε καζάνια πυρακτωμένα βασανίζονταν οι αμαρτωλοί του κοινωνικού βίου. Εκεί λοιπόν σε μια γωνιά κάγχαζαν οι δαίμονες του σκότους για τη «σωτηρία» τους από το βασανιστήριο των δοκιμαζομένων,ενώ οι ίδιοι, περισσότερο λερωμένοι απ’ τον βούρκο,μένουν εξουσιαστές και ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ.
Αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν υπάρχουν λάθη,καθυστερήσεις ή δισταγμοί όπως αναφέρθηκε ο κ. Βενιζέλος. Υπάρχει μοναχά ΔΟΛΟΣ!
Είναι ήδη ιστορικά καταγεγραμμένο ότι ο κ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ (φυσικά και ο νούμερο 2 κ. Βενιζέλος) εξαπάτησαν τον λαό με το «λεφτά υπάρχουν». Αυτή η πράξη σηματοδοτεί ΔΟΛΟ!
Είναι γερά θεμελιωμένο στη συνείδηση αυτού του λαού ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ «μαγείρεψε» τα νούμερα του ελλείμματος του 2009 προκειμένου να οδηγήσει τη χώρα μας στις δαγκάνες του ΔΝΤ. Η «πρεμούρα» άλλωστε με την οποία προσπαθεί σήμερα το ΠΑΣΟΚ ναεξαγνίσει την κολασμένη πράξη του μέσω μιας εξεταστικής στην οποία θα μετέχουν …μοναχά βουλευτές του, αποδεικνύουν όχι λάθη,καθυστερήσεις ή δισταγμούς, αλλά (ακόμη και σήμερα) ξεκάθαρο ΔΟΛΟ!
Η ομολογία του Ντ.Στρος-Καν ότι ο κ.Γ. Παπανδρέου είχε ζητήσει τη συνδρομή του Ταμείου από τον Δεκέμβριο του 2009οριοθετεί τον ΔΟΛΟ όχι μόνο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ , αλλά και των υπολοίπων ….χειροκροτητών του (μη εξαιρουμένου φυσικά του νούμερο 2 Ευαγ. Βενιζέλου)
Το τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας τον Φεβρουάριο του 2009(που δημοσίευσε το WikiLeaks) και όπου αναφερόταν ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου ήθελε να δει έναν οργανισμό σαν το ΔΝΤ να δραστηριοποιείται περισσότερο στο να θέσει αυστηρούς διεθνείς κανόνες για τη χρηματο-οικονομική ανάπτυξη, «για να δούμε (σ.σ σύμφωνα με τον κ. Γ. Παπανδρέου) τον πλανήτη όπως θέλουμε«, δεν στοιχειοθετεί λάθη, καθυστερήσεις ή δισταγμούς , αλλά ολοκάθαρο ΔΟΛΟ!
Είναι ξεκάθαρο ότι ο ελληνικός λαός πληρώνει σήμερα τις ΔΟΛΙΕΣ και καταδικαστικές , για τη χώρα και τους πολίτες της, «επιλογές» του Γ. Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ.
Η φανταστική λογοτεχνία επινοήθηκε τη μέρα που ο Ιωνάς γύρισε σπίτι του και είπε στην γυναίκα του ότι άργησε τρεις μέρες επειδή …τον είχε καταπιεί μια φάλαινα!
Η φανταστική πολιτική επινοείτε από τη στιγμή που ο «ΕΜΠΡΗΣΤΗΣ»μιας ολόκληρης χώρας και ενός ολόκληρου λαού προσπαθεί να παρουσιαστεί ως … πυροσβέστης!




ΝΑ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΘΗ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ



Την θεσμοθέτηση του αγροτικού ατυχήματος ζήτησε ο Ροντούλης
Μεταφέροντας το πάγιο αίτημα των ασφαλισμένων του ΟΓΑ, ο βουλευτής Λάρισας και πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Αστέριος Ροντούλης, επανέφερε το θέμα της θέσπισης του αγροτικού ατυχήματος κατά τα πρότυπα το εργατικού ατυχήματος. Ειδικότερα απευθυνόμενος στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ο Αστέριος Ροντούλης τόνισε τα εξής: 
«Είναι γεγονός ότι τα αγροτικά ατυχήματα είναι πολύ περισσότερα από τα εργατικά ατυχήματα. Παρόλα αυτά οι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ δεν έχουν την ίδια αντιμετώπιση που έχουν οι ασφαλισμένοι των άλλων ταμείων. Έστω ότι ένας αγρότης υφίσταται ένα θανατηφόρο ατύχημα. Η σύζυγός του δεν έχει τις ίδιες παροχές με αυτές που δίδονται από τα άλλα ταμεία. Επίσης, πρέπει να αναφερθεί ότι και στην περίπτωση ενός μη θανατηφόρου ατυχήματος, ο αγρότης δεν παίρνει κάποιο επίδομα μέχρι να επανέλθει στην εργασία του, όπως δικαίως λαμβάνουν οι ασφαλισμένοι στα άλλα ταμεία.
Από τα παραπάνω συμπεραίνεται ότι η Ελληνική Πολιτεία δυστυχώς βάζει σε δεύτερη μοίρα τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ και αυτό είναι προφανές ότι έχει δημιουργήσει αλγεινή εντύπωση στους αγρότες που παλεύουν καθημερινά σε αυτή τη δύσκολη οικονομική πραγματικότητα να επιβιώσουν.
Κλείνοντας την ομιλία του στη βουλή, ο Λαρισαίος βουλευτής τόνισε τα παρακάτω:
«Υπήρξε υπόσχεση του ιδίου του πρώην Πρωθυπουργού του κ. Παπανδρέου ότι θα προχωρούσε στη θεσμοθέτηση του εν λόγω μέτρου, δηλαδή της θέσπισης του αγροτικού ατυχήματος κατά τα πρότυπα του εργατικού ατυχήματος. Όμως, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα, ώστε να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη στον αγροτικό κόσμος της χώρας και γι’ αυτό καλώ τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης να υλοποιήσει την δέσμευση, ιδιαίτερα τώρα που στρέφεται όλο και περισσότερος κόσμος στην αγροτιά».
 

FAZ: «Φώτης Κουβέλης: Ένας φέρελπις χωρίς σχέδιο»...



«Ένας φέρελπις χωρίς σχέδιο» είναι ο τίτλος ανταπόκρισης του Michael Martens από την Αθήνα για την εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, με θέμα το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς και τον επικεφαλής του, Φώτη Κουβέλη. «Ο πιο δημοφιλής αυτή τη στιγμή πολιτικός της Ελλάδας ονομάζεται Φώτης Κουβέλης. Ωστόσο...
ακόμα και ο αρχηγός της “Δημοκρατικής Αριστεράς” δεν έχει καμία πειστική απάντηση για την κρίση» είναι ο υπότιτλος που συνοδεύει το άρθρο.
Η ανταπόκριση αναφέρεται στις τελευταίες δημοσκοπήσεις που διενεργούνται στην Ελλάδα και στα υψηλά ποσοστά δημοτικότητας που απολαμβάνει το κόμμα της «Δημοκρατικής Αριστεράς» και o αρχηγός της, ο οποίος δηλώνει ότι «οι δημοσκοπικές μετρήσεις είναι ενθαρρυντικές, αλλά αυτή τη στιγμή όλα είναι ρευστά».
«”Η κοινωνία βρίσκεται σε αναταραχή και αυτό αντανακλάται και στο πολιτικό τοπίο. Οι Έλληνες θα προσδιορίσουν εκ νέου τις κοινωνικές τους σχέσεις” λέει ο Κουβέλης επιχειρώντας να εξηγήσει την απήχηση του κόμματός του» επισημαίνει το δημοσίευμα της FAZ, μνημονεύοντας ότι ο Έλληνας πολιτικός χρημάτισε υπουργός Δικαιοσύνης στο πλαίσιο της κυβέρνησης συνασπισμού το 1989 και κράτησε το όνομα του μακριά από πολιτικά σκάνδαλα. «Αλλά ακόμα και το προσωπικό στιλ του ξεχωρίζει από τον τρόπο πολλών επαγγελματιών πολιτικών» σημειώνει.
«Από τους κομμουνιστές και τη ριζοσπαστική Αριστερά ξεχωρίζει ο Κουβέλης με το να μη θεωρεί την άρνηση της πραγματικότητας πολιτικό πρόγραμμα» επισημαίνει ο συντάκτης, τονίζοντας ότι ο ίδιος ο Φ. Κουβέλης δηλώνει ότι «το κομουνιστικό κόμμα υποστηρίζει ότι η λύση για την Ελλάδα μπορεί να βρεθεί εκτός της Ευρώπης». «Θέλει την έξοδο της Ελλάδας από την Ε.Ε., τον κρατικό έλεγχο της οικονομίας και την κυριαρχία του λαού, όπως το ονομάζει. Εμείς αναζητούμε μια λύση εντός των ευρωπαϊκών δεδομένων», έτσι περιγράφει ο Κουβέλης τη διαφορά, σύμφωνα με τη FAZ. 
Εν συνεχεία, ο αρχηγός της «Δημοκρατικής Αριστεράς» δηλώνει ότι «ένα από τα θεμελιώδη ζητήματα της πολιτικής στην Ελλάδα είναι η εφαρμογή και οι προτάσεις των μεταρρυθμίσεων. Μεταρρυθμίσεις που κατά κύριο λόγο αφορούν στο μετασχηματισμό του κράτους. Αφορούν στη διαφάνεια και τη νομιμότητα της λειτουργίας της αγοράς, σε βαθιά τομή και όχι απλώς και μόνο σε μεταρρυθμίσεις στο πολιτικό σύστημα και στο σύστημα εναλλαγής στην εξουσία».
Ο Martens εν συνεχεία υποστηρίζει ότι «όσο περισσότερο μιλά ο Κουβέλης για τις λύσεις του, τόσο πιο σαφές καθίσταται: Ο μεγαλύτερος φέρελπις των Ελλήνων προσφέρει μόνο μικρή ευκαιρία για ελπίδα ότι θα μπορούσε κάτι να αλλάξει στην Ελλάδα. Παρόλο που ο Κουβέλης ήταν σχεδόν 25 χρόνια πολιτικός της Αντιπολίτευσης, βρίσκεται αμήχανος στην ίδια κατηγορία με εκείνους που με την εναλλαγή των κυβερνήσεων οδήγησαν την Ελλάδα στην άβυσσο».
Το δημοσίευμα καταλήγει με το χαρακτηρισμό που κάνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Στέφανος Μάνος για τη «Δημοκρατική Αριστερά», την οποία και περιγράφει ως ένα «αριστερό ρομαντικό κόμμα». «Αυτοί οι άνθρωποι είναι όλοι πάνω στα σύννεφα και πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να σχηματίσουν τον κόσμο ανάλογα με τις ιδέες τους και είναι αδιάφοροι έναντι της πραγματικότητας».


Σχέδιο Παπανδρέου να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ και να συνδεθεί με το δολάριο;



Έγγραφο που δίνει στη δημοσιότητα το γνωστό Wikileaks, εμφανίζει το Γεώργιο Παπανδρέου να θέλει να βάλει την Ελλάδα στη ζώνη του Δολαρίου. Ναι, καλά ακούσατε στο μπλοκ του δολαρίου είχε συνεννοηθεί ο κ. Παπανδρέου να βάλει την Ελλάδα. Σημειώσεις του Stratfor το.... Νοέμβριου του 2011 αναφέρουν την πιθανότητα να εισαχθεί η Ελλάδα στη ζώνη του Δολαρίου στο πλαίσιο εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων μας. Απ ότι φαίνεται αυτό είναι ένα μεγάλο παιχνίδι που παίζεται από καιρό στα παρασκήνια. Η πρόβλεψη σχετίζεται με τα μεγάλα κοιτάσματα υδρογονανθράκων που διαπιστώθηκε ότι διαθέτει η χώρα μας. Στο σημείωμα του Wikileaks περιγράφεται η πρόθεση του Παπανδρέου να παραιτηθεί από τη κυβέρνηση για να σχηματίσει κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Αυτό όμως που αναφέρει το έγγραφο και πρέπει να προσέξουμε ιδιαιτέρως, είναι "η ύπαρξη πιθανώς τεραστίων...

Πάλι προβλήματα με τους εργάτες γης αντιμετωπίζουν οι Σπαραγγοπαραγωγοί




«Επιστολή αγωνίας» στους Βουλευτές από το Σύλλογο Πέλλας-Ημαθίας
Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου. Η λαϊκή σοφία επιβεβαιώνεται περίτρανα, στην περίπτωση των Σπαραγγοπαραγωγών και τον «πονοκέφαλο» των μετακλήσεων αλλοδαπών εργατών γης, όπου κάθε χρόνο παρουσιάζει το ίδιο πρόβλημα, γι’ αυτό άλλωστε είναι και…πονοκέφαλος. Οι Βουλευτές κάθε φορά λύνουν το θέμα προσωρινά(όχι οι ίδιοι αλλά τα αρμόδια Υπουργεία, αλλά με ανακοινώσεις «παρεμβάσεων» παίρνουν τη «δόξα» της «λύσης» του «αυτονόητου») και κάθε χρόνο υπάρχει η ίδια κατάσταση. Τώρα, ένα παραπάνω, που πρέπει να διευκρινιστούν «λόγω κρίσης» και κάποια επί μέρους ζητήματα, όπως, κοντά στην αβεβαιότητα και το «ανεβασμένο εργόσημο».
Η επιστολή του Συλλόγου Σπαραγγοπαραγωγών Πέλλας-Ημαθίας προς τους Βουλευτές (οι οποίοι ευχόμαστε να το λύσουν και πάλι και ας είναι προσωρινό, που θα είναι) είναι χαρακτηριστική του έντονου προβληματισμού που επικρατεί και πάλι στους παραγωγούς, τη στιγμή που ήδη αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα και με την ίδια την καλλιέργεια:
ΕΚΚΛΗΣΗ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ…
«Βρισκόμαστε πριν την έναρξη της περιόδου συγκομιδής του σπαραγγιού με όλες τις καλλιεργητικές φροντίδες και εργασίες να έχουν πραγματοποιηθεί από πλευράς παραγωγών και σε ασάφεια παραμένει, ο τρόπος, ο τόπος και ο χρόνος που θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τους μετακλητούς αλλοδαπούς εργάτες γης που κατά κύριο λόγο απασχολούνται στην καλλιέργεια.
Οι καλές καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών επέτρεψαν και τους τελευταίους παραγωγούς να ¨σκεπάσουν¨ με νάιλον τα χωράφια, γεγονός που σημαίνει ότι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την συγκομιδή. Και αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν από σήμερα και στο εξής η συγκομιδή ενδέχεται να ξεκινήσει αρχές Μαρτίου.
Να τονιστεί ότι οι διαδικασίες σχετικά με την έκδοση ή μη εγγυητικών επιστολών από τις τράπεζες, την κατάθεση των φακέλων των εργοδοτών στους δήμους , στην συνέχεια την αποστολή των στοιχείων από τους δήμους για έλεγχο στην περιφέρεια και στην συνέχεια την αποστολή τους στην Πρεσβεία ή το Προξενείο στην Αλβανία, τον εκεί εκ νέου φυσικό έλεγχο την τελική έγκριση και την μετάβαση του αλλοδαπού από την ξένη χώρα στην Ελλάδα, απαιτούν τουλάχιστον ένα μήνα από την υποβολή της αίτησης του εργοδότη, γίνεται κατανοητός ο λόγος ανησυχίας των παραγωγών για την μεγάλη καθυστέρηση.
Την όλη διαδικασία και την αβεβαιότητα επιτείνει και το ¨εργόσημο¨ που ανεβάζει και το κόστος και τα έξοδα για τους αγρότες παραγωγούς .
Οι αλλοδαποί εργάτες γης και κυρίως οι Αλβανοί είναι πολύ σημαντικό να βρίσκονται από την αρχή της συγκομιδής γιατί με την πείρα και την εξειδίκευση που έχουν αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια συντελούν καταρχήν στο να συγκομισθεί το σύνολο της παραγωγής και στην συνέχεια στην ποιοτική αναβάθμιση του συγκομισθέντος προϊόντος αφού συλλέγεται στην ώρα. Να τονισθεί ότι με το ξεκίνημα την έναρξη της περιόδου συγκομιδής το σπαράγγι συνήθως προσδίδει και τις μέγιστες τιμές στον παραγωγό.
Για τον λόγο αυτό κάνουμε έκκληση στην πολιτεία, τους φορείς, τους δημάρχους και σε όσους εμπλέκονται στην διαδικασία αυτή, να ενεργοποιηθούν προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι έτσι και αλλιώς αργοπορημένες διαδικασίες της μετάκλησης των αλλοδαπών εργατών γης, που βέβαια στην συνέχεια απασχολούνται και στις υπόλοιπες καλλιέργειες κεράσια, ροδάκινα, κ.α.».
Για τον Σύλλογο
Γεν. Γραμματέας
Γιάννης Σ. Στογιαννίδης

Liberation: Ο Έλληνας αν και χτυπημένος μέχρι θανάτου πάντα σηκώνεται



Ευρώπη, Έλληνας, Liberation, ελληνικός λαός, μέτρα λιτότητας, γαλλική εφημερίδα,

Ένα άρθρο «ύμνο» για τον ελληνικό λαό δημοσιεύει η γαλλική εφημερίδα «Liberation», η οποία παρουσιάζει τους Έλληνες ως το ανάχωμα της Ευρώπης ενάντια στον οικονομικό ολοκληρωτισμό.
Ο συντάκτης της εφημερίδας τονίζει ότι «ο ελληνικός λαός σήμερα ηγείται στον πόλεμο κατά του οικονομικού ολοκληρωτισμού», ο οποίος «καταστρέφει παντού τη δημόσια περιουσία, και απειλεί την καθημερινή επιβίωση εκατομμυρίων πολιτών».
Υπογραμμίζει, μάλιστα, ότι «αν και χτυπημένος μέχρι θανάτου, ο Έλληνας πάντα σηκώνεται...».
Ακολουθεί ολόκληρο το άρθρο της «Liberation»:
«Όχι, αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, αν και δραματικό, δεν είναι μια καταστροφή. Είναι επίσης μια ευκαιρία. Γιατί η δύναμη του χρήματος έχει, για πρώτη φορά, υπερβεί με ένταση το ρυθμό της μέχρι τότε σταδιακής, σχολαστικής και προσεκτικά οργανωμένης καταστροφής του δημόσιου συμφέροντος και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Και σε μια χώρα τόσο διάσημη για τη φιλοσοφία της ζωής, στον αντίποδα του αγγλοσαξονικού μοντέλου, και διάσημη για την ακούραστη αντίσταση που έχει φέρει στις πολλαπλές μορφές καταπίεσης που προσπάθησαν να τη χαλιναγωγήσουν.
Ο Έλληνας δεν χορεύει και δε θα χορέψει ποτέ στο ένα πόδι, ούτε θα σκύψει δουλικά, ανεξάρτητα από τα καθεστώτα που θέλουν να του επιβάλλουν. Χορεύει με τα χέρια του, σαν να θέλει να πετάξει προς τα αστέρια. Γράφει στους τοίχους αυτό που θα του άρεσε να διαβάσει κάπου αλλού. Καίει μια τράπεζα όταν δεν του αφήνουν πλέον την πολυτέλεια να ψήσει στην παραδοσιακή του ψησταριά. Ο Έλληνας είναι τόσο ζωντανός, όσο η ιδεολογία της απειλής θανάσιμη. Και ο Έλληνας αν και χτυπημένος μέχρι θανάτου, στο τέλος πάντα σηκώνεται.
Ναι, η Ευρώπη της οικονομίας ήθελε να δημιουργήσει ένα παράδειγμα. Αλλά μες τον εκνευρισμό της να χτυπήσει τη χώρα που φαινόταν η πιο αδύναμη στη ευρωζώνη, μέσα στην υπερβολική της βία, η μάσκα της έπεσε. Είναι τώρα περισσότερο από ποτέ, η ώρα να καταδείξουμε το αληθινό της πρόσωπο: αυτό του ολοκληρωτισμού. Γιατί πρόκειται πραγματικά περί αυτού. Και υπάρχει μόνο μία απάντηση στον ολοκληρωτισμό: ο αγώνας, επίμονος και ανυποχώρητος, μέχρι τη μάχη, αν χρειαστεί, καθώς διακυβεύεται η ίδια η ύπαρξη.
Έχουμε έναν κόσμο, μια ζωή, και αξίες να υπερασπιστούμε. Παντού στους δρόμους, είναι τα αδέλφια μας, οι αδελφές μας, τα παιδιά μας, οι γονείς μας, οι οποίοι έχουν πληγεί μπροστά στα μάτια μας, ακόμα και αν είναι μακριά. Πεινάμε, κρυώνουμε και πονάμε μαζί τους. Όλα τα χτυπήματα που δέχονται μας τραυματίζουν εξίσου. Κάθε παιδί στην Ελλάδα που λιποθυμά στο σχολείο του, μας καλεί στην αγανάκτηση και στην εξέγερση.
Για τους Έλληνες, είναι καιρός να πούνε όχι, και, για όλους εμάς, ήρθε ο καιρός να τους υποστηρίξουμε. Επειδή ο ελληνικός λαός σήμερα ηγείται της μάχης κατά του οικονομικού ολοκληρωτισμού, που καταστρέφει παντού τη δημόσια περιουσία, απειλεί την καθημερινή επιβίωση, διαδίδει την απόγνωση, το φόβο και την αποχαύνωση μέσα από έναν πόλεμο όλων εναντίον όλων.
Πέρα από έναν συναισθηματικό θυμό που εκτονώνεται με την καταστροφή των συμβόλων της καταπίεσης, αναπτύσσει έναν διαυγή θυμό, των αγωνιστών που αρνούνται να στερηθούν την ίδια τους τη ζωή προς όφελος της τραπεζικής μαφίας και της λογικής της, αυτής του "τρελού χρήματος".
Με τις συνελεύσεις της άμεσης δημοκρατίας, το κίνημα της πολιτικής ανυπακοής, το κίνημα "Δεν πληρώνω" και τις πρώτες εμπειρίες της αυτοδιαχείρισης, μια νέα Ελλάδα αναδύεται αυτή τη στιγμή, που απορρίπτει την τυραννία της αγοράς για λογαριασμό των ανθρώπων.
Δεν γνωρίζουμε πόσο καιρό θα πάρει για τους ανθρώπους να ελευθερωθούν από την εθελοντική δουλεία τους, αλλά είναι βέβαιο ότι, αντιμετωπίζοντας τη γελοιότητα της πελατειακής πολιτικής, των διεφθαρμένων δημοκρατιών, τον τραγελαφικό κυνισμό του κράτους των banksters (τραπεζική μαφία), θα έχουμε μόνο την επιλογή -ενάντια σε κάθε εκβιασμό- να διαχειριστούμε τις υποθέσεις μας εμείς οι ίδιοι.
Η Ελλάδα είναι το παρελθόν μας.
Είναι επίσης το μέλλον μας.
Ανακαλύψτε την ξανά μαζί της!
Το 2012 ας γίνουμε όλοι Έλληνες!»







iefimerida.gr

Ενοχική στάση



Του Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου
Εγιναν πολλά λάθη στον χειρισμό της υπόθεσης του «εκατομμυριούχου» βουλευτή, που δεν ήταν βουλευτής, αλλά σύζυγος πολιτικού. Τόσο πολλά, που είναι να απορεί κανείς. Ηταν όντως τυχαία ή επρόκειτο για εσκεμμένα λάθη; Επί του παρόντος είναι δύσκολο να δοθεί μια απάντηση. Το βέβαιο είναι ότι τόσο ο αρμόδιος εισαγγελέας όσο και ο πολιτικός κόσμος συναγωνίστηκαν στο ποιος θα κάνει τα 
περισσότερα. Και ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Οτι σήμερα, ουδείς πιστεύει πως η όλη υπόθεση αφορούσε τον σύζυγο της Ντόρας Μπακογιάννη - οι περισσότεροι υποθέτουν ότι κάτι άλλο κρύβεται πίσω από όλο αυτό. Και πλάθουν σενάρια.
Ομως βασικό χαρακτηριστικό και σ' αυτή την υπόθεση είναι η ενοχική στάση του πολιτικού κόσμου. Διότι αν ο πολιτικός κόσμος είχε χειραφετηθεί απέναντι στον λαϊκισμό, πραγματικά δεν θα μας απασχολούσε επί μία εβδομάδα τώρα το ποιος ήταν ο «εκατομμυριούχος». Αλλά αυτό προϋποθέτει από τον πολιτικό κόσμο πλήρη αποδοχή του ελέγχου και της διαφάνειας. Οσο υπάρχουν παράθυρα, χαραμάδες, φεγγίτες, για να διαφεύγουν οι πραγματικοί βρωμιάρηδες της πολιτικής, η κοινωνία θα χώνει με μανία το μάτι στην κλειδαρότρυπα να αναζητεί κάθε φορά «εκατομμυριούχους» - και φυσικά να απαξιώνει περισσότερο τους πολιτικούς και την πολιτική...

Αρχειοθήκη ιστολογίου