Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Οι 18 προτάσεις της ΝΔ για την οικονομία



Αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων στα επίπεδα του 2009
Αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων στα επίπεδα του 2009, επέκταση του επιδόματος ανεργίας στα δύο χρόνια, έκτακτο επίδομα ανεργίας και για μη μισθωτούς, προστασία των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, αφορολόγητο στα 8.000 μόλις σταθεροποιηθεί η κατάσταση, είναι ορισμένες από τις 18 προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για την οικονομία και την κοινωνία που παρουσίασε ο Αντώνης Σαμαράς από το βήμα του ΕΒΕΑ. Η παρουσίαση του προγράμματος της ΝΔ γίνεται μία ημέρα πριν από την παρουσίαση του οικονομικού μανιφέστου του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Σαμαράς θα επαναδιαπραγματευθεί:

1) Αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων στα επίπεδα που ήταν το 2009.

2) Επέκταση του επιδόματος ανεργίας κατά ένα χρόνο ακόμα, στα δύο χρόνια.

3) Έκτακτο επίδομα ανεργίας και για μη μισθωτούς.

4) Να ρυθμιστούν οι αλλεπάλληλες φορολογικές επιβαρύνσεις των επομένων μηνών.

5) Να μην πέσουν άλλο οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα.

6) Μόλις σταθεροποιηθεί η κατάσταση των εσόδων, σταδιακή άνοδος του αφορολόγητου ορίου από τις 5.000 σήμερα στις 8.000.

7) Αντικατάσταση του χαρατσιού από νέο διευρυμένο ΕΤΑΚ, υποφερτό για όλους.

8) Σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών.

9) Η περικοπή 11,7 δισεκατομμυρίων δημοσίων δαπανών για 2012-13 να επεκταθεί για δύο ακόμα χρόνια, ώς το 2016 τουλάχιστον.

10) Το πλεονάζον προσωπικό από οργανισμούς του δημοσίου να μην απολύεται, αλλά να μπαίνει σε ειδικό καθεστώς για τρία χρόνια τουλάχιστον.

11) Μέτρα για τους δανειολήπτες.

12) Αναστολή των συνεπειών εγγραφής στον Τειρεσία για όσους γράφτηκαν την τελευταία διετία.

13) Εξασφάλιση ρευστότητας στην πραγματική οικονομία και ειδικότερα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

14) Εφαρμογή του αναγκαίου και δίκαιου συμψηφισμού οφειλών από και προς το Δημόσιο, που θα απελευθερώσει και ρευστότητα για την αγορά.

15) Άμεσες νομοθετικές πρωτοβουλίες για την αποδέσμευση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.

16) Προώθηση των αποκρατικοποιήσεων και πέρα από τις προβλέψεις της δανειακής σύμβασης.

17) Αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας του πολίτη με ανακοπή της λαθρομετανάστευσης.

18) Επίσπευση της ανακήρυξης της ΑΟΖ.


«Τα μέτρα που εμείς προτείνουμε μπορούν να κερδίσουν στήριξη στην Ευρώπη. Η μονομερής καταγγελία οδηγεί σε απομόνωση της Ελλάδας» τόνισε ο κ. Σαμαράς.


Εξειδικεύοντας τις προτάσεις της ΝΔ, ο κ. Σαμαράς εξήγησε ότι η δημιουργία θέσεων εργασίας θα συμβάλει στην ανάπτυξη και την ανάπτυξη της χώρας. Υπογράμμισε επίσης την ανάγκη ανακούφισης των νοικοκυριών, των δανειοληπτών και του επιχειρηματικού κόσμου, αλλά και παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ, ώστε να επιτραπεί όπως είπε, στη χώρα να επιβιώσει και να αναπτυχθεί.
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και στην αποκατάσταση των αδικιών που ήδη έγιναν, αλλά και στη λήξη μέτρων για την ασφάλεια του πολίτη «από την εγκληματικότητα που είναι ανεξέλεγκτη και τη μετανάστευση που διαλύει τον κοινωνικό ιστό». 


Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ
«Οι δεκαοκτώ προτάσεις του κ. Σαμαρά αποτελούν 18 βήματα προς την ολοκλήρωση της κόλασης του μνημονίου» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ τις ανακοινώσεις του προέδρου της ΝΔ για την οικονομική πολιτική. 
Σημείωσε μάλιστα πως ο κ. Σαμαράς «επαναλαμβάνει τους εκβιασμούς των δανειστών, διανθισμένους με ένα διχαστικό λόγο προηγούμενων δεκαετιών, αντίστοιχους μιας δύναμης που έχει αποδεδειγμένα αποτύχει προ πολλού».
Ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει τη θέση του ότι «απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη και την ενίσχυση της απασχόλησης είναι η ανατροπή των μνημονίων και η αναδιαπραγμάτευση του χρέους και όχι οι αόριστες προεκλογικές εξαγγελίες που με τη ΝΔ κυβέρνηση θα μετατραπούν σε νέες απολύσεις, νέους φόρους για τους εργαζόμενους και μεγαλύτερη φοροασυλία για τους πλούσιους, νέα λουκέτα σε επιχειρήσεις, νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, όπως έχουν δεσμευτεί εξάλλου τόσο ο κ.Σαμαράς, όσο και ο κ. Βενιζέλος».
«Το μήνυμα που στάλθηκε στις 6 Μάη και θα επανεπιβεβαιωθεί στις προσεχείς εκλογές είναι η οριστική καταδίκη των κατεδαφιστικών πολιτικών του μνημονίου. Αυτό που επί της ουσίας απομακρύνει την Ελλάδα από την ευρωζώνη είναι η υποταγή στις επιταγές του κεφαλαίου και των δανειστών» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ. 
H ανταπάντηση της Νέας Δημοκρατίας
Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, απαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Το λόμπι της δραχμής παραμένει αμετανόητο.
Συνεχίζει με την ίδια ανευθυνότητα απέναντι στον ελληνικό λαό, που τόσες θυσίες έχει κάνει για να ξεπεράσουμε την κρίση. 
Η Νέα Δημοκρατία καταθέτει Σχέδιο Εξόδου από την κρίση και ανακούφισης των πολιτών με 18 συγκεκριμένες προτάσεις. 
Σε αντίθεση με τις συνιστώσες της δραχμής, που μας οδηγούν με τις ασυναρτησίες τους στο χάος, θέτοντας σε αμφισβήτηση την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας». 


Δηλώσεις Γεννηματά
Η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, σχετικά με τις σημερινές εξαγγελίες του Α. Σαμαρά, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

Άνθρακες, τελικά, αποδείχθηκε ο «θησαυρός» της Νέας Δημοκρατίας. 

Ο κ. Σαμαράς άλλαξε απλά το περιτύλιγμα και παρουσίασε ως νέες, τις προτάσεις που είχε καταθέσει πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου. 

Χωρίς κοστολόγηση, χωρίς ίχνος ευθύνης απέναντι στους πολίτες, τάζει λαγούς με πετραχήλια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της προχειρότητας είναι η αναφορά του κ. Σαμαρά στο επίδομα για όσους κλείνουν τις επιχειρήσεις τους, το οποίο έχει ήδη 
θεσμοθετηθεί από εμάς. 

Στα μόνα σημεία που είχε κάτι να πει, είναι οι προτάσεις που αντέγραψε από το ΠΑΣΟΚ για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τη ρευστότητα, τα δάνεια, το ΦΠΑ και τους μισθούς. 

Η παράταξή μας έχει καταθέσει μια ολοκληρωμένη δέσμη μέτρων, που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση με ασφάλεια και ρεαλισμό και να διασφαλίσει την παραμονή μας στην ευρωζώνη και το ευρώ. 


 Όσοι επιμένουν να χαϊδεύουν αυτιά, να υπόσχονται δρόμους στρωμένους με ροδοπέταλα και να κυνηγάνε τις ψήφους των πολιτών ξεπερνώντας κάθε όριο λαϊκισμού και δημαγωγίας, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι παίζουν με το μέλλον πολλών γενεών. Παίζουν με την Ελλάδα.


Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας στη δημοσκόπηση της MARC



Προβάδισμα της Ν.Δ στην πρόθεση ψήφου, καταγράφει δημοσκόπηση της MARC για τον Αlpha, που μεταδόθηκε την Πέμπτη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.
Σύμφωνα με την έρευνα, σε περίπτωση που είχαμε σήμερα επαναληπτικές εκλογές, τα κόμματα θα λάμβαναν :
NEA ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 26%
ΣΥΡΙΖΑ 24,3%
ΠΑΣΟΚ 12,5%
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 6,3%
ΚΚΕ 5,7%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 5,3%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 4,2%
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ-ΔΡΑΣΗ 2,5%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ 1.0%,
ΛΑΟΣ 1,0%
ΑΛΛΑ 1,3%
Με την αναγωγή των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης  προκύπτουν τα εξής :
NEA ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 28,8%
ΣΥΡΙΖΑ 27%
ΠΑΣΟΚ 13,9%
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 7,0%
ΚΚΕ 6,3%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 5,9%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 4,6%
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ-ΔΡΑΣΗ 2,7%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ 1.1%,
ΛΑΟΣ 1,1%
ΑΛΛΑ 1,6%
Το 84,6% όσων απάντησαν, δήλωσαν πως είναι «αρκετά ή πολύ βέβαιοι» πως και στην κάλπη θα επιλέξουν το ίδιο με τη δημοσκόπηση κόμμα
Το 61,9% δήλωσε πως θα ψηφίσει εκ νέου το κόμμα που είχε «σταυρώσει» στις 6 Μαΐου,  έναντι 35,5% που θα επιλέξει διαφορετικά.
62,5% των ερωτηθέντων πιστεύει πως οι νέες εκλογές θα οδηγήσουν σε «κυβερνητική συνεργασία κομμάτων», έναντι 24.3% που προβλέπει «αδιέξοδο» και 9,2% «αυτοδυναμία».
Με βάση την παραπάνω πρόθεση ψήφου,  τα κόμματα θα καταλάβουν τις παρακάτω έδρες :
NEA ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ : Από 70 έως 84
ΣΥΡΙΖΑ : Από 66 έως 79
ΠΑΣΟΚ : Από 32 έως 42
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ : Από 15 έως 22
ΚΚΕ : Από 13 έως 21
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ : Από 12 έως 19
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ : Από 9 έως 15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ-ΔΡΑΣΗ : Από 0 έως 10
Στην ερώτηση «Ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα βγει πρώτο στις επόμενες εκλογές» το 62,7% απάντησε η Ν.Δ και το 23,8% ο ΣΥΡΙΖΑ.
Όσον αφορά ποιο κόμμα θα ήθελαν να βγει πρώτο στην κάλπη, οι ερωτηθέντες απάντησαν : Ν.Δ 35,5%, ΣΥΡΙΖΑ 29,2%, ΠΑΣΟΚ 7,8%, ΑΝ.ΕΛ 3,5%, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 2,7%, ΚΚΕ 2,6%, ΔΗΜ,ΑΡ 2,5%, ΑΛΛΟ 3,8%.
Μεταξύ Σαμαρά και Τσίπρα, οι ερωτηθέντες επιλέγουν Αντώνη Σαμαρά (45,4%) και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας (39,4%)
Στην ερώτηση «Ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα βγει πρώτο στις επόμενες εκλογές» το 62,7% απάντησε η Ν.Δ και το 23,8% ο ΣΥΡΙΖΑ.
Όσον αφορά ποιο κόμμα θα ήθελαν να βγει πρώτο στην κάλπη, οι ερωτηθέντες απάντησαν : Ν.Δ 35,5%, ΣΥΡΙΖΑ 29,2%, ΠΑΣΟΚ 7,8%, ΑΝ.ΕΛ 3,5%, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 2,7%, ΚΚΕ 2,6%, ΔΗΜ,ΑΡ 2,5%, ΑΛΛΟ 3,8%.
[title]Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο για Οικουμενική Κυβέρνηση ο Φ. Κουβέλης[title]
Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς να γίνει και πάλι συζήτηση μετά τις εκλογές για τη συγκρότηση μίας οικουμενικής κυβέρνησης,  μιλώντας στον realfm 97.8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου. Ο κ. Φ. Κουβέλης εκτίμησε, ότι δεν θα είναι εύκολο να σχηματιστεί με άλλους τρόπους κυβέρνηση και τότε θα είναι πολύ πιθανό να μπει και πάλι στο επίκεντρο της συζήτησης η προοπτική μίας οικουμενικής κυβέρνησης. 
«Η χώρα χρειάζεται μία προοδευτική κυβέρνηση για να αποφύγουμε τις τρίτες εκλογές με τους δυο όρους που έχουμε θέσει: την παραμονή της χώρας στο ευρώ και τη σταδιακή αποδέσμευση από τις πολιτικές του μνημονίου».


Βολές των Οικολόγων Πράσινων κατά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ για «ηγεμονισμό»




Ο μεγάλος «απών» θα είναι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ από το στρογγυλό τραπέζι των Οικολόγων Πράσινων (ΟΠ), στο οποίο τίθεται επί τάπητος η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου. Μια προσπάθεια αναζήτησης μετεκλογικών συγκλίσεων σε έναν ανοιχτό διάλογο, στον οποίο κλήθηκαν τα κόμματα, που θεωρούν ότι δεν υπήρξε διαπραγμάτευση του μνημονίου, να καταθέσουν τις συγκεκριμένες προτάσεις τους.
Τα κόμματα που απάντησαν στην πρόσκληση και θα συμμετάσχουν είναι η Δημοκρατική Αριστερά και η Κοινωνική Συμφωνία.
«Η άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε η επικεφαλής της εκλογικής εκστρατείας των ΟΠ Ιωάννα Κοντούλη «να συμμετάσχει στο διάλογο για την επόμενη μέρα των εκλογών, ώστε να μην χρονοτριβούμε και να υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις και σχέδιο εργασίας, δύο εκδοχές μπορεί να έχει: ή την έλλειψη συγκεκριμένου σχεδίου και προτάσεων ή υποδηλώνει την τακτική του, που είναι εμφανής όλο αυτό το διάστημα, να ηγεμονεύσει σε όλο τον χώρο των πολιτικών δυνάμεων που αυτοπροσδιορίζονται ως «αντιμνημονιακές», παρά τις ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές τους».
«Με αυτόν τον τρόπο όμως, θα ήθελα να πω στον κ. Τσίπρα, ότι αναπαράγεται ένας νέος δικομματισμός που αναβιώνει την παλαιοκομματική τακτική διχασμού της ελληνικής κοινωνίας η οποία οδηγεί μόνο στην οπισθοδρόμηση, εντείνοντας τα αδιέξοδα χωρίς να δίνει, όπως οφείλει, διεξόδους και αγνοώντας την βούληση της ψήφου των πολιτών», πρόσθεσε η κ. Κοντούλη.




Πηγή: ΑΜΠΕ

Αυτός... είναι καθηγητής παν/μίου-Σταθάκης: Θα καταργήσουμε το μνημόνιο αλλά θα κρατήσουμε τη χρηματοδότηση!!!



Ισχύει η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση του μνημονίου και συνολική επαναδιαπραγμάτευση, δήλωσε ο Γ. Σταθάκης και εκτίμησε ότι φθάνουν τα λεφτά για μισθούς και συντάξεις [Χθες βράδυ βέβαια στη ΝΕΤ απέυφευγε να πει τη λέξη κατάργηση και έλεγε ότι θα ακυρώσουν τα μέτρα των 11 τόσο δις που πρέπει να ληφθούν για την επόμενη τριετία και θα ακυρώσουν τις τελευταίες αλλάγές στα εργασιακά.... δηλ με άλλα λόγια έλεγε:
Θα ακυρώσουμε το μνημόνιο 2 αλλά θα κρατήσουμε τα λεφτά και το μνημόνιο 1 δηλ. τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, τις απολύσεις, απελευθέρωση επαγγελμάτων, αυξήσεις φόρών, μείωση αφορολόγητου, αυξήσεις ΕΦΚ στα καύσιμα, αυξήσεις ΦΠΑ κ.λπ...].

«Ισχύει η πρόταση κατάργησης του μνημονίου. Φυσικά θα διατηρήσουμε τη χρηματοδότηση με επαναδιαπραγμάτευση συνολική»δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ» το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης και εξήγησε:

«Η δανειακή σύμβαση μας επιβάλλει να πληρώνουμε περίπου 1 δισ. τόκους τον μήνα, ανεξάρτητα αν η ελληνική οικονομία βυθίζεται σε μεγαλύτερη ύφεση ή βρίσκεται σε περίοδο ανάκαμψης. Αν συνεχιστεί η περίοδος ύφεσης, ενώ μας δίνουν 1 δισ. και κάτι τον μήνα και πληρώνουμε τους τόκους ενός δισ. τον μήνα, είμαστε σε ένα αέναο σύστημα στο οποίο δεν υπάρχει διέξοδος. Αντίθετα, αν επαναδιαπραγματευθούμε σε λογική βάση, την αναχρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας, προκειμένου να βγει από την κρίση, και στη συνέχεια να πληρώνει τις υποχρεώσεις της, φαντάζει πιο λογικό και πιο διαπραγματεύσιμο».

«Κανείς δεν ζητά να μην τηρήσουμε τις υποχρεώσεις μας. Δεν είναι δεδομένο ότι η διαπραγμάτευση θα πετύχει. Πάμε να φτιάξουμε ένα βιώσιμο σχέδιο» προσέθεσε ο κ. Σταθάκης και ανέφερε ότι για όσο διάστημα διαρκούν οι διαπραγματεύσεις δεν θα πληρώνονται τόκοι. Επίσης, εκτιμά πως τα χρήματα φθάνουν για μισθούς και συντάξεις και ότι το έλλειμμα ρευστότητας θα εμφανιστεί τους τελευταίους μήνες του 2012, ωστόσο ελπίζει ότι μέχρι τότε θα έχει βρεθεί λύση.

Ο κ. Σταθάκης ανέφερε πως θα γίνει αποκατάσταση των κατώτατων μισθών και συντάξεων. «Ο κατώτατος μισθός είναι ο μόνος που αποκαθιστούμε. Να πάει στα 718 μεικτά» διευκρίνισε, ενώ σε ό,τι αφορά τις αποκρατικοποιήσεις σημείωσε: «Η εμμονή στις αποκρατικοποιήσεις των 11 επιχειρήσεων που αναμένεται να δώσουν 9 δισ. στο πρόγραμμα, είναι βαθιά ιδεολογική. Φαντάζομαι ότι δεν υπάρχει στο πρόγραμμά μας, πρόγραμμα επανακρατικοποιήσεων».


http://dexiextrem.blogspot.com

Πόρτα- πόρτα από τη ΝΔ!




Την πολύ γνωστή και δοκιμασμένη μέθοδο της προσωπικής επαφής με τους πολίτες και την δουλειά πόρτα πόρτα άρχισε επιτέλους να εφαρμόζει η ΝΔ.
Χαρακτηριστική η φώτο που έπεσε στην αντίληψή μας με το γνωστό «κομάντο» της ΝΔ, Νίκο Νικολόπουλο να συλλαμβάνεται επί το έργο, να μοιράζει φυλλάδια στο κέντρο της Αθήνας, με ομάδα παλιών Οννεδιτών.
Φαίνεται ότι επιτέλους οι φωνές και οι προτροπές του κόσμου, που τόσες μέρες συγκεντρώθηκε στα παλιά και ιστορικά γραφεία της Ρηγίλλης, για άνοιγμα προς το απλό κόσμο, βρήκαν επιτέλους «ευήκοα ώτα» και με μπροστάρη τον Αχαιό Βουλευτή αποφάσισαν να εφαρμόσουν τη μέθοδο του ασφυκτικού μαρκαρίσματος...


Αρχειοθήκη ιστολογίου