Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Μεϊμαράκης: Δεν θέλω τη ΝΔ κόμμα των κοινωνικών και πολιτικών ελίτ

Μεϊμαράκης: Αν δεν τα καταφέρει ο Τσίπρας οφείλει να παραιτηθεί

  • )

Μεϊμαράκης: Αν δεν τα καταφέρει ο Τσίπρας οφείλει να παραιτηθεί - Κεντρική Εικόνα





Οι διακρίσεις «μεϊμαρακικός» – «μητσοτακικός» είναι τεχνητές και θα εξαφανιστούν, δήλωσε, μεταξύ άλλων, από τη Θεσσαλονίκη ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα τοπικά και περιφερειακά μέσα ενημέρωσης της Κεντρικής Μακεδονίας, ενόψει του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας στις 10 Ιανουαρίου.

Oπως είπε ο υποψήφιος αρχηγός της ΝΔ, «εφόσον το κόμμα εγγυηθεί δημοκρατικές διαδικασίες, τα “ικός” θα εξαφανιστούν και αν δεν εξαφανιστούν, θα ελαχιστοποιηθούν πλήρως και πρόσθεσε:

«Θα είμαι ένας πρόεδρος που δεν θα επηρεάζομαι από τα “ικός”, αλλά από τα προσόντα των στελεχών».

Ο ίδιος ανέφερε ότι είναι εκείνος που έλεγε ότι η λέξη ανανέωση πρέπει να συνοδεύεται από την λέξη αξιοκρατία.

«Ανανέωση χωρίς αξιοκρατία δημιουργεί ευνοιοκρατία και μία παρεΐστικη αντίληψη», σημείωσε, λέγοντας πως «ανανέωση με μόνο κριτήριο την ηλικία δεν είναι ανανέωση».


VIDEO-ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ από realmedialive

Την Ανοιξη το συνέδριο
Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής απευθύνθηκε στα «γαλάζια» μέλη που θα προσέλθουν στις κάλπες την Κυριακή να σκεφθούν πριν ψηφίσουν ποιος υποψήφιος έχει εμπειρία και την προσφορά του κανενός, λέγοντας ότι και ο ίδιος και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν θετικά και τις όποιες αδυναμίες.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι εφόσον εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ, το συνέδριο της παράταξης θα διεξαχθεί την Ανοιξη.

«Οχι» σε υφεσιακά μέτρα 
Αναφορικά με το ασφαλιστικό, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι «η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να ψηφίσει κάτι, το οποίο δεν μπορεί να λύσει το υπάρχον πρόβλημα».

Ο διεκδικητής της ηγεσίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση είναι υφεσιακά και δεν εκφράζουν το κόμμα, εξηγώντας:

«Δεν είμαστε αντιστασιακοί, ούτε γίναμε ξαφνικά αντιμνημονιακοί» αλλά, όπως είπε, πιστεύουμε σε ένα άλλο μείγμα οικονομικής πολιτικής, σε ένα μείγμα που θα φέρει ανάπτυξη.

«Η λύση προβλέπεται από το Σύνταγμα, αν ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χάσουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία»
Ο ίδιος, αφού επανέλαβε πως δεν τον απασχολεί το θέμα οικουμενικής λύσης, στο ερώτημα τι θα πράξει εάν η κυβέρνηση χάσει τη δεδηλωμένη, απάντησε:

«Η άποψή μου δεν συμπίπτει με κάποιους άλλους. Η ΝΔ ήταν έτοιμη και τον Σεπτέμβριο να διεκδικήσει τη διακυβέρνηση της χώρας», ενώ πρόσθεσε:

«Δεν συμμερίζομαι την άποψη εκείνων που λένε ότι η Νέα Δημοκρατία θα χρειαστεί χρόνο, για να είναι έτοιμη».

Οπως επεσήμανε, «εάν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δεν καταφέρουν να έχουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, η λύση προβλέπεται από το Σύνταγμα και το πιθανότερο είναι ότι θα προχωρήσουμε στη νέα εμπιστοσύνη των πολιτών».

Τι είπε για Παυλόπουλο, Καραμανλή, Σαμαρά
Επίσης, σημείωσε ότι έχει επικοινωνία με τον Κώστα Καραμανλή, με τον Αντώνη Σαμαρά δεν υπάρχει ψυχρότητα και οι σχέσεις τους είναι καλές και φιλικές. Δεν επικοινώνησε με τον Απόστολο Τζιτζικώστα, αν και θα ήθελε να του ευχηθεί «χρόνια πολλά», αλλά θα επικοινωνήσει μετά τις εκλογές της Κυριακής και θα τον επισκεφθεί ως αρχηγός της Ν.Δ., εφόσον εκλεγεί.

Σε ερώτηση για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο απάντησε ότι ασκεί με συνέπεια τα καθήκοντά του, υπενθύμισε ότι τον ψήφισε και παρατήρησε ότι ως εθνικό σύμβολο οφείλει να προσπαθεί για τη συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων.


http://www.real.gr/

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ: «ΩΣ ΕΔΩ»! ΤΟ 2016 Η ΝΔ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ…


ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Αρχειοθήκη ιστολογίου