Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Κοζλοντούϊ: Διαρροή ραδιενέργειας "μια ανάσα" από τα ελληνικά σύνορα

<> 
<>  
27-04-2011
Αύξηση των επιπέδων ραδιενέργειας διαπιστώθηκε σήμερα το πρωί στο χώρο γύρω από το περίβλημα του ενός αντιδραστήρα στον κεντρικό πυρηνικό σταθμό του Κοζλοντούι, στο βόρειο τμήμα της Βουλγαρίας, και το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε χωρίς διαρροή ραδιενέργειας, ανακοινώθηκε από τον πυρηνικό σταθμό."Αύξηση των επιπέδων ραδιενεργού αερίου xenon (Χe 133) σημειώθηκε στη διάρκεια εργασιών συντήρησης του αντιδραστήρα νούμερο 5 ο οποίος είχε τεθεί εκτός λειτουργίας" αναφέρεται στην ανακοίνωση του πυρηνικού σταθμού.
Το προσωπικό που εργάζονταν εκείνη την ώρα στο πυρηνικό συγκρότημα εκτέθηκε σε λιγότερο από 0,05 μιλισίβερτ, δηλαδή στο ένα δέκατο της ετήσιας επιτρεπόμενης ποσότητας ραδιενέργειας, που φτάνει το 0,5 μιλισίβερτ.
Οι άνεμοι εκείνη την στιγμή έπνεαν με κατεύθυνση προς τα νότια, δηλαδή τα ελληνικά σύνορα. Αναμένονται ανακοινώσεις από την ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας για το αν υπήρξε ραδιενέργεια που μεταφέρθηκε εντός των ελληνικών συνόρων.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Κακλαμάνης κατά Ραγκούση για τα χρέη των δήμων

27/4/2011
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Νικήτας Κακλαμάνης, με αφορμή τα όσα ανέφερε ο Υπουργός Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννης Ραγκούσης, στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ακούγοντας τον κ. Ραγκούση, σε έναν ακόμα μονόλογό του, να απειλεί πως θα αποκαλύψει τα χρέη των Ο.Τ.Α., έχω να του πω επί του παρόντος:

Σας περιμένουμε κ. Ραγκούση, μαζί με τις αποκαλύψεις σας. Ελπίζω ότι, εκτός από τα χρέη των Δήμων, θα παρουσιάσετε και τις οφειλές του κράτους προς τους Δήμους, ώστε να δούμε και βεβαίως να πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός ποιοι χρωστάνε σε ποιους.

Την παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης σας, σ’ ότι αφορά το έλλειμμα, μετά και τις αποκαλύψεις της Eurostat, δεν θα επιτρέψουμε να τη φορτώσετε, κ. Υπουργέ, στις πλάτες των Δήμων και των πολιτών».
Πηγή:  e-aftodioikisi.gr

e-αυτοδιοίκηση (e-aftodioikisi.gr) :: Κακλαμάνης κατά Ραγκούση για τα χρέη των δήμων

e-αυτοδιοίκηση (e-aftodioikisi.gr) :: Κακλαμάνης κατά Ραγκούση για τα χρέη των δήμων

Ένας Τούρκος για τη θέση του Στρος-Καν

27.04.2011ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ


Λίγοι είναι εκείνοι που διατηρούν ακόμη αμφιβολίες για το αν ο Ντομινίκ Στρος-Καν θα αποφασίσει να εγκαταλείψει τη θέση στην οποία… ρουσφετολογικά τον διόρισε ο Νικολά Σαρκοζί, προκειμένου να διεκδικήσει την εκπαραθύρωση του σημερινού Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας από το Μέγαρο των Ιλισίων Πεδίων.
Ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, φαίνεται να δίνει μάχη με τον… εγωισμό του, μάλλον όμως έχει χάσει εκ των προτέρων, και από χέρι. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι παρά την πρωτοφανή αναβλητικότητά του, και προσπερνώντας το γεγονός ότι οι Γάλλοι δεν τον πολυσυμπάθησαν ποτέ, η κοινωνία της πατρίδας του διψά για αλλαγή. Και μονάχα ο ίδιος φαντάζει ικανός να κερδίσει τον «Σαρκό», και να τον εξωθήσει πρόωρα στην πολιτική συνταξιοδότηση.
Εφόσον η παραπάνω… κοινή λογική επιβεβαιωθεί, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ευρώπη, και ο υπόλοιπος ανεπτυγμένος κόσμος, θα κληθούν να αποφασίσουν για το ποιο θα είναι το πρόσωπο που θα εμπιστευτούν να συνεχίσει το έργο του Ντομινίκ Στρος-Καν. Και μάλιστα, σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, με την παγκόσμια οικονομία να αδυνατεί να βγει από την ύφεση, και τους ρυθμούς ανάπτυξης να αποτελούν μακρινή, αν όχι άπιαστη προοπτική, για το εγγύς και λίγο απώτερο μέλλον.
Οι πρώτες ζυμώσεις αφορούσαν τον Γκόρντον Μπράουν, πιθανότατα ωστόσο ο πρώην πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας δεν θα υποστηριχτεί ούτε καν από την ίδια την πατρίδα του, αν κρίνουμε από τη σπουδή του διαδόχου του στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, Ντέιβιντ Κάμερον, να περιγράψει με απαξιωτικό τρόπο, τα προσόντα και τις ικανότητες του πολιτικού ο οποίος… γέρασε, περιμένοντας τον Τόνι Μπλερ να τηρήσει μια παλιά υπόσχεση, και να αποχωρήσει τόσο από την ηγεσία των Νέων Εργατικών, όσο και από την πρωθυπουργία.
Στο περιθώριο της εκ των προτέρων απόρριψης της υποψηφιότητας Μπράουν, πολλοί δείχνουν στην κατεύθυνση της Ινδίας και της Κίνας, δυο οικονομιών δηλαδή που… έρχονται από το μέλλον. Και από τη στιγμή που ο διάδοχος του Ντομινίκ Στρος-Καν στη θέση του Γενικού Διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αφορά το μέλλον, γιατί… όχι;
Ακούγεται βέβαια, έστω και χαμηλόφωνα, ένα περισσότερο ψαγμένο, επομένως και ρεαλιστικό σενάριο: Να προωθηθεί για τη θέση του Γενικού Διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ένας εκπρόσωπος της Τουρκίας. Μιας χώρας η οικονομία της οποίας δείχνει να ανθίσταται, και ο Ταγίπ Ερντογάν έχει υποσχεθεί να την καταστήσει ακόμη πιο ισχυρή στο μέλλον που… είναι ήδη εδώ.
Σε μια τέτοια περίπτωση, ας ετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε τον Κεμάλ Ντερβίς. Τον πολιτικό που από τη θέση του υπουργού οικονομικών της κοσμικής κυβέρνησης της Τουρκίας πριν από περισσότερο από δέκα χρόνια, διαχειρίστηκε το πακέτο οικονομικής βοήθειας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, και συνέβαλε στο να βγει η χώρα του από την κρίση.
Δεν αποτέλεσε φυσικά πολιτικό σύμμαχο, αλλά μάλλον αντίπαλο του Ταγίπ Ερντογάν, στη σημερινή συγκυρία όμως, η υποψηφιότητά του αναμένεται να υποστηριχτεί με σθένος από τον Τούρκο πρωθυπουργό. Το ερώτημα είναι αν θα την αποδεχτούν οι υπόλοιποι…

Πηγή:  Statesmen.gr

Νέα «αρχιτεκτονική» στη Δημόσια Διοίκηση

Μια μεγάλη αλλαγή στο δημόσιο τομέα σχεδιάζει να εφαρμόσει η κυβέρνηση από το φθινόπωρο τροποποιώντας το καθεστώς των δημοσίων υπαλλήλων, χωρίς, όμως, να θίγεται η εργασιακή τους σχέση, καθώς η μονιμότητα τους καλύπτεται από το Σύνταγμα.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, εξετάζει την μετατροπή όλων των δημοσίων υπαλλήλων από υπαλλήλους κάθε υπουργείου, όπως συμβαίνει σήμερα, σε υπαλλήλους του Κράτους, υπαγόμενους σ΄ ένα κεντρικό φορέα, όπως συμβαίνει σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ε.Ε.

Την σημαντική αυτή μεταρρύθμιση προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας πριν το Πάσχα στο Υπουργικό Συμβούλιο και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

«Προχωράμε άμεσα στην αξιοποίηση του προσωπικού, με βάση τις γνώσεις του. Διότι αυτό που υπάρχει σήμερα στο Δημόσιο είναι πολλά μικρά, κατακερματισμένα φέουδα και αυτό αποτυπώνεται και στο μισθολόγιο, και στην έλλειψη κινητικότητας.

Θα πρέπει να προχωρήσουμε ουσιαστικά σε έναν εργοδότη, το κράτος, και όχι σε χιλιάδες εργοδότες, δηλαδή το κάθε υπουργείο και η κάθε υπηρεσία. Πρέπει να μπορεί να αξιοποιείται το προσωπικό, με βάση τις γνώσεις του, αλλά και με την παράλληλη μετεκπαίδευσή του, προωθώντας την κινητικότητα στο εσωτερικό της Δημόσιας Διοίκησης», είχε υπογραμμίσει ο πρωθυπουργός.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος επισημαίνει ότι «η αλλαγή θα γίνει σταδιακά από το φθινόπωρο, παράλληλα με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, ενώ θα ξεκινήσει και η συγκρότηση νέων Οργανισμών στα υπουργεία, στα οποία θα εξεταστούν οι δομές και οι ανάγκες όλων των υπηρεσιών, με στόχο την ορθολογική και αποτελεσματική τους λειτουργία».

Βασικό μοντέλο για την νέα αρχιτεκτονική του Δημοσίου αποτελεί το μοντέλο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όπου όλοι οι «ευρωϋπάλληλοι» ανήκουν σε μία διεύθυνση και το εργασιακό καθεστώς είναι γι όλους το ίδιο ανάλογα βέβαια τα προσόντα και τις ικανότητές τους.

Για τις σχετικές λεπτομέρειες είχε ενημερωθεί ο Γιάννης Ραγκούσης, όταν πέρσι τον Ιούλιο συναντήθηκε στις Βρυξέλλες με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιο για Διοργανικές Σχέσεις και Διοίκηση, Μέρος Σέφκοβιτς και με τον διευθυντή της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Επιλογής Προσωπικού (EPSO), Ντέιβιντ Μπίρφιλντ, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ, Γεώργιο Βέη.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου Εσωτερικών, η υπαγωγή θα αφορά κατ΄ αρχήν στους δημόσιους υπαλλήλους του στενού δημόσιου τομέα και εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπαχθούν όλοι είτε στο υπουργείο Εσωτερικών και απ΄εκεί να διατίθενται στα υπουργεία είτε σε μια Δημόσια Αρχή που θα ιδρυθεί. Όσον αφορά στους νεοπροσλαμβανόμενους εξετάζεται οι προκηρύξεις για κάθε θέση να μην γίνονται όπως τώρα από τα υπουργεία αλλά από τον Ενιαίο Φορέα και πάντα μέσω ΑΣΕΠ.

Με την επερχόμενη αλλαγή ως ένα ακόμη σημαντικό πλεονέκτημα θεωρείται ο έλεγχος της δαπάνης που καταβάλλει το Δημόσιο για τις αμοιβές των υπαλλήλων του.

Από την ρύθμιση αυτή εξαιρούνται οι ένστολοι δημόσιοι υπάλληλοι των υπουργείων Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη, καθώς και ειδικές κατηγορίες υπαλλήλων.
Όσον αφορά στους υπαλλήλους των ΔΕΚΟ, οι αρμόδιοι παράγοντες που ασχολούνται με το θέμα εκτιμούν ότι η εφαρμογή αυτής της μεταρρύθμισης συναντά σημαντικά νομικά εμπόδια, ιδίως για τις εισηγμένες και δεν θα τις συμπεριλάβει.
Η πρόταση για ενιαιοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων σ΄ ένα φορέα είχε διατυπωθεί, για πρώτη φορά προ δεκαετίας από τον Δημήτρη Ρέππα, επί κυβέρνησης Σημίτη και υπουργίας του Κώστα Σκανδαλίδη στο υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης.
Ο κ. Ρέππας, σύμφωνα με πληροφορίες επανέφερε την πρότασή του σε συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, πριν από μερικές εβδομάδες, όταν έγινε ενημέρωση από τον Γιάννη Ραγκούση για την πορεία της συγκρότησης του ενιαίου μισθολογίου.

Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών τα πλεονεκτήματα από την θεσμοθέτηση αυτής της αλλαγής είναι «η διευκόλυνση της κινητικότητας των υπαλλήλων σε ομοειδείς θέσεις όπου υπάρχουν κενά χωρίς μετατάξεις και μεταθέσεις, θα ενισχυθεί το ισότιμο καθεστώς όλων των υπαλλήλων και θα λείψουν οι διακρίσεις και μετά την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου».

«Οι υπάλληλοι με τα ίδια προσόντα θα εξισώνονται και θα πάψουν οι διακρίσεις στις αποδοχές, όπως συμβαίνει σήμερα σε πολλές υπηρεσίες», σημειώνει ο κ. Ρέππας και προσθέτει: «Οι υπουργοί με βάση τον ετήσιο προϋπολογισμό του υπουργείου τους που θα γνωρίζουν εγκαίρως, θα ξέρουν και τι επιδόματα μπορούν να δώσουν, αποφεύγοντας τις σπατάλες».

Ανάλογες σκέψεις φαίνεται πώς έχει στο νου και ο κ. Παπανδρέου όταν τόνιζε στους υπουργούς και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ: «Προχωράμε στη δυνατότητα της κινητικότητας των υπαλλήλων παντού μέσα στη Διοίκηση, διότι ο δημόσιος υπάλληλος δεν πρέπει να είναι πια υπάλληλος ενός Υπουργείου, αλλά πρέπει να είναι υπάλληλος του κράτους και να μπορεί να αξιοποιηθεί οπουδήποτε στη δημόσια υπηρεσία.

Αλλά κοιτάμε και την κινητικότητα μεταξύ Δημόσιας Διοίκησης και ιδιωτικής οικονομίας και προς τις δύο κατευθύνσεις, ώστε διοικητικά στελέχη να μπολιάζονται με καλές πρακτικές και από τους δύο αυτούς χώρους, παράλληλα με ένα σύστημα μετεκπαίδευσής τους, με κύριο εργαλείο το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωση».
Πηγή:  Newsbeast.gr

"Τιμωρία από τον Θεό το Τσερνόμπιλ"

 

Ως εξιλέωση από την αμαρτία χαρακτήρισε ο Πατριάρχης Μόσχας και πάσης Ρωσίας Κύριλλος το Τσερνόμπιλ. Τόνισε ότι η Θεία Βούληση ήταν "παρούσα" στην καταστροφή
Σε ιδιαίτερα σκληρές δηλώσεις προχώρησε ο Πατριάρχης Μόσχας και πάσης Ρωσίας Κύριλλος, χαρακτηρίζοντας ως τιμωρία Θεού προς τους αμαρτωλούς το πυρηνικό δυστύχημα του Τσερνόμπιλ.
Πρόσθεσε μάλιστα ότι η θυσία τόσων ανθρώπων συνέβαλε στην εξιλέωση για τις αμαρτίες.
"Η πυρηνική καταστροφή του Τσερνόμπιλ είναι μια τιμωρία από το Θεό που θα επιτρέψει στην ανθρωπότητα να εξιλεωθεί για τις αμαρτίες της", δήλωσε την Τετάρτη.
"Ο Κύριος θα μπορούσε να σταματήσει το χέρι του φορέα που ήταν υπεύθυνος για τον αντιδραστήρα, ο οποίος διέπραξε αυτό το τρομερό λάθος, αλλά το άφησε να συμβεί", δήλωσε ο Κύριλλος σε ομιλία του σε ένα μοναστήρι στο Κίεβο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.
"Πολλοί άνθρωποι μπορεί έτσι, με το θάνατό τους, να συνέβαλαν στην εξιλέωση από τις αμαρτίες", συνέχισε.
Ο Πατριάρχης, ο οποίος έκανε την Τρίτη λειτουργία στη ζώνη αποκλεισμού γύρω από την κατεστραμμένη μονάδα, εκτίμησε ότι η θεία βούληση ήταν "παρούσα" στην καταστροφή του Τσερνόμπιλ, η "καταστροφή του, έγινε μια μεγάλη ηθική πρόκληση για χιλιάδες ανθρώπους".
"Η τραγωδία του Τσερνόμπιλ έδειξε ότι η "ηθική ευθύνη" του ανθρώπου πρέπει "να αυξάνεται ταυτόχρονα με τη δύναμή του που συνδέεται με την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών", υποστήριξε ακόμη ο Κύριλλος.
Ο αντιδραστήρας αριθμός 4 του Τσερνόμπιλ στο βόρειο τμήμα της Ουκρανίας, που τότε ήταν σοβιετική δημοκρατία, εξερράγη στις 26 Απριλίου του 1986, προκαλώντας τη χειρότερη πολιτική πυρηνική καταστροφή στην ιστορία.
Η έκρηξη σημειώθηκε κατά τη διάρκεια μιας δοκιμής ασφάλειας μετά από σειρά λανθασμένων χειρισμών. Προκάλεσε την έκλυση ραδιενεργών στοιχείων έντασης ισοδύναμης με τουλάχιστον 200 βόμβες της Χιροσίμα, και μόλυνε μεγάλο μέρος της Ευρώπης.
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς και τον καθαρισμό της περιοχής γύρω από τη μονάδα, η ΕΣΣΔ έστειλε μέσα σε τέσσερα χρόνια 600.000 "εκκαθαριστές" που εκτέθηκαν σε υψηλές δόσεις ακτινοβολίας με ελάχιστη προστασία.
Ακόμη και σήμερα, ο απολογισμός του Τσερνόμπιλ προκαλεί πάντα αμφισβητήσεις.
Η επιστημονική επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με τις επιπτώσεις της ραδιενεργού ακτινοβολίας αναγνωρίζει μόνον 31 νεκρούς, χειριστές μηχανημάτων και πυροσβέστες, που ο θάνατος τους αποδίδεται άμεσα στα αποτελέσματα της ακτινοβολίας, ενώ η Greenpeace κάνει λόγο για τουλάχιστον 100.000 νεκρούς από τη ραδιενεργό μόλυνση.

Πηγή:  News247

Ποιοί θα πληρώσουν υψηλά πρόστιμα στις εφορίες

 

 

Οι δηλώσεις που πρέπει να υποβληθούν έντυπα στις εφορίες αφορούν, πρώτον, σε μεταβολή μετάταξης για υπαγωγή σε κανονικό καθεστώς ΦΠΑ.

Πρόστιμα θα επιβάλει η εφορια σε δικηγόρους, συμβολαιογράφους, υποθηκοφύλακες, δικαστικους επιμελητές, συγγραφείς, καλλιτέχνες και ερμηνευτές έργων τέχνης, οι οποίοι δεν εντάχθηκαν στο καθεστώς ΦΠΑ παρ΄ότ υποχρεούνταν να το πράξουν από την 1η Ιουλίου του 2010 με βάση τις αλλαγές που έγιναν πέρυσι στο φορολογικό καθεστώς τους.

Σε εγκύκλιο του υφυπουργού Οικονομικών κ. Δημήτρη Κουσελά δίνεται προθεσμία μέχρι 31 Μαίου 2011 στους φορολογούμενους αυτούς να προσκομίσουν στα αρμόδια τμήματα της εφορίας τους, το αποδεικτικό υποβολής της περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ για το τρίτο τρίμηνο του 2010 μέσω του taxisnet.

Αν δεν το κάνουν θα τους επιβληθούν οι πρόσθετοι φόροι και τα πρόστιμα τα οποία είναι ανάλογα αυτών που επιβάλονται σε φορολογούμενους που δεν υποβάλλουν τη δήλωση ΦΠΑ εντός της σχετικής προθεσμίας. Πάντως, στο διάστημα μέχρι και 31 Μαίου, οπότε λήγουν οι προθεσμίες υποβολής των σχετικών δηλώσεων δεν θα επιβάλλονται πρόσθετοι φόροι ούτε πρόστιμα.

Οι δηλώσεις που πρέπει να υποβληθούν έντυπα στις εφορίες αφορούν, πρώτον, σε μεταβολή μετάταξης για υπαγωγή σε κανονικό καθεστώς ΦΠΑ από 1.7.2010, δεύτερον, περιοδικών δηλώσεων για φορολογικές περιόδους από 1.7.2010 έως 31.3.2011 και τρίτον, εκκαθαριστικών δηλώσεων για διαχειριστικές περιόδους 2010 και 2011.

Πηγή:  Newsit.gr

Προ των πυλών η προανακριτική για τις υποβρύχιες μίζες- Πού θα ρίξει τις ευθύνες ο Ακης;

του Γιάννη Μακρυγιάννη

27/04/2011 

 
 
Με τον Άκη Τσοχατζόπουλο να παρίσταται και να αφήνει σαφείς αιχμές για την κυβέρνηση Σημίτη, που το 1999 αποφάσισε συλλογικά την προμήθεια των γερμανικών υποβρυχίων, αλλά και κατά των διαδόχων του στο Πεντάγωνο, που είχαν την ευθύνη για την εκτέλεση των συμβάσεων και τις ποινικές ρήτρες, θα συζητήσει την Πέμπτη η Βουλή την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής, που θα ερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος, όχι μόνο θα παραστεί στη συζήτηση και θα μιλήσει, ως έχει δικαίωμα, αλλά, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του protothema.gr, αναμένεται να περάσει στην αντεπίθεση, προειδοποιώντας με προσεκτικό τρόπο, προς όλες τις κατευθύνσεις. Ο πρώην υπουργός, η παραπομπή του οποίου σε προανακριτική επιτροπή θεωρείται σχεδόν αναπόφευκτη, θα καταγγείλει ότι καθίσταται επιλεκτικός στόχος, ώστε «να υπάρξει χειραγώγηση της κοινής γνώμης και να διοχετευθεί η δικαιολογημένη δημόσια αγανάκτηση εναντίον μου», όπως αναμένεται να πει χαρακτηριστικά.

Θα ζητήσει να μην γίνει χρονικός επιμερισμός την υπόθεσης και ούτε επιλεκτική στοχοποίηση στο πρόσωπό του, αλλά να ερευνηθεί η υπόθεση σε όλη τη χρονική της διάρκεια και για τους πάντες, που χειρίστηκαν το θέμα.

Στην ομιλία του θα επισημάνει ότι «η επιλογή για το συγκεκριμένο τύπο υποβρυχίων, το περιεχόμενο της σύμβασης, το τίμημα και τα αντισταθμιστικά οφέλη προέκυψε από συλλογική και ομόφωνη απόφαση του ΚΥΣΕΑ». Αφού επισημάνει ότι ο ίδιος αποδέχθηκε ομόφωνη εισήγηση όλης της ιεραρχίας του Πολεμικού Ναυτικού, θα τονίσει ότι υπήρξε μόνον εισηγητής στο ΚΥΣΕΑ, το οποίο έλαβε την απόφαση, μετά από μεγάλη συζήτηση και πολλές συνεδριάσεις.

«Εάν τα λοιπά μέλη του ΚΥΣΕΑ αγνοούσαν ή αγνοούν τις διαδρομές του μαύρου χρήματος, που τώρα αποκαλύπτει η Γερμανική δικαιοσύνη, το ίδιο ισχύει και για μένα. Κι αυτό γιατί κατ’ ουδένα λόγο και απ’ οποιοδήποτε στοιχείο δεν μπορεί να συναχθεί οποιαδήποτε διαφοροποίησή μου από τα άλλα μέλη του ΚΥΣΕΑ» αναμένεται να επισημάνει ο κ. Τσοχατζόπουλος, ο οποίος θα προσθέσει με νόημα ένα ακόμη στοιχείο, ότι επί υπουργίας του καταβλήθηκε μόλις τι 18,5% του συνολικού τιμήματος της σύμβασης, ενώ κατά τις θητείες των άλλων υπουργών, και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, καταβλήθηκε το 61,5%.

Προχωρώντας ακόμη πιο πολύ στην έμμεση επίθεση κατά των διαδόχων του ο κ. Τσοχατζόπουλος αναμένεται να τονίσει ότι οι διάδοχοί του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας «φέρουν ακέραιη την ευθύνη για τη μη ενεργοποίηση των ποινικών ρητρών, που επέτρεπαν στο ελληνικό δημόσιο την κατάπτωση εγγυητικών επιστολών, που είχε λάβει από τους αντισυμβαλλόμενους Γερμανούς και κάλυπταν ολόκληρο το τίμημα και την πλήρη εκτέλεση των σχετικών συμβάσεων».

Ο κ. Τσοχατζόπουλος θα επισημάνει ότι «επί υπουργία μου υπεγράφη μόνο η σύμβαση για την αγορά νέων υποβρυχίων, ενώ μετά το 2002 υπεγράφη η σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό παλαιών υποβρυχίων με νέα αντισταθμιστικά οφέλη». Σκέφτεται δε να επισημάνει με νόημα ότι «εγώ ουδέποτε είχα την ευθύνη για την υλοποίηση των ποινικών ρητρών και ποτέ δεν παραιτήθηκαν από ποινικές ρήτρες» προκαλώντας σαφώς ανησυχία σε κάποιους διαδόχους του.

Σε διαθεσιμότητα αστυνομικίνα για υπεξαίρεση

27-4-2011

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε γυναίκα αστυνομικός που υπηρετεί σε τμήμα της Αθήνας, καθώς σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της υπεξαίρεσης.
 

Σύμφωνα με την αστυνομία, ύστερα από πρόσφατο εσωτερικό έλεγχο που διενεργήθηκε στο τμήμα όπου υπηρετούσε διαπιστώθηκε ότι σε δύο περιπτώσεις δικογραφιών, που χειριζόταν η ίδια και αφορούσαν αιφνιδίους θανάτους ατόμων, τα χρήματα, τιμαλφή και βιβλιάρια καταθέσεων που είχαν κατασχεθεί από τις οικίες τους, δεν είχαν κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, αν και είχαν συνταχθεί εκθέσεις κατασχέσεως.
Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ., στην πρώτη περίπτωση κατασχέθηκαν 1.737 ευρώ και δύο τραπεζικά βιβλιάρια καταθέσεων με συνολικό υπόλοιπο 185.023,26 ευρώ, ενώ στη δεύτερη το χρηματικό ποσό των 380 ευρώ, ένα βιβλιάριο μισθοδοτικού λογαριασμού με μηδενικό υπόλοιπο, ένα βιβλιάριο καταθέσεων με αναγραφόμενο χρηματικό ποσό 15.507,70 ευρώ, τρία ασημένια δαχτυλίδια, δύο ασημένιες αλυσίδες χειρός, ένα ζευγάρι ασημένια σκουλαρίκια, μία ασημένια αλυσίδα λαιμού και ένα ασημένιο ρολόι.
Τα αποτελέσματα της έρευνας γνωστοποιήθηκαν στον εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, ο οποίος παρήγγειλε τη διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής, προέκυψε ότι η Αστυνόμος Α΄ ιδιοποιήθηκε παρανόμως τα παραπάνω χρηματικά ποσά, τιμαλφή και βιβλιάρια καταθέσεων.
Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, η Προκαταρκτική Εξέταση συνεχίζεται και με την ολοκλήρωσή της θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Σε βάρος της αστυνόμου διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση.
 
Πηγή: Enet.gr

Γ. Ραγκούσης: "Ηλεκτρονική η λειτουργία του κράτους"

27/4/2011
Ηλεκτρονικά θα λαμβάνουν τα έγγραφα που επιθυμούν οι πολίτες με την εφαρμογή του νέου νόμου για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA".

Όπως τόνισε ο υπουργός, θα δίνεται πλέον η δυνατότητα στον πολίτη να παίρνει ηλεκτρονικά από το σπίτι του μια σειρά από έγγραφα διαφόρων υπηρεσιών που για πρώτη φορά στην χώρα μας, θα έχουν εγκυρότητα.

Μίλησε, επίσης, για την επέκταση του ωραρίου στο Δημόσιο που θα φθάσει στις 40 ώρες την εβδομάδα και από το φθινόπωρο θα λειτουργεί -μέσω ορισμένων υπηρεσιών- και τα απογεύματα της Δευτέρας και της Τετάρτης με αντίστοιχη εξοικονόμηση κάποιων ωρών από την Παρασκευή.

Αναφέρθηκε, επιπρόσθετα, στο κρίσιμο θέμα των αποχωρήσεων των δημοσίων υπαλλήλων, ώστε ο κανόνας 1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις να έχει αποτέλεσμα. Τόνισε ότι αν όλα κυλήσουν βάση του πλάνου της κυβέρνησης, το 2013 θα έχει η Ελλάδα ένα Δημόσιο μειωμένο κατά 200.000 λιγότερους μισθοδοτούμενους υπαλλήλους σε σύνολο 700.000, σύμφωνα με την απογραφή.

Τέλος, τοποθετήθηκε σχετικά με την συνεχιζόμενη φημολογία περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "η σιωπή για την αναδιάρθρωση είναι χρυσός για τη χώρα".

Πηγή:  e-aftodioikisi.gr

ΟΠΑ… ΟΠΑΠ : Στα χαλάσματα βρίσκονται τα καλοθρεμένα ποντίκια...

Τετάρτη, 27 Απριλίου 2011


 


Από τον Χρυσόστομο Μπούκα
Με τούτα (αιματοχυσία στη Λιβύη) και με τα άλλα (σεισμός, τσουνάμι, ραδιενεργή μόλυνση) μας διέφυγε(;) να αναφερθούμε στο αίσχος, για άλλη μια φορά, του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Αλλά ποιος ενδιαφέρεται σήμερα, κάτω από αυτή την οικονομική θλιβερή κατάσταση της πατρίδας μας, για το ποδόσφαιρο.Το επιχειρώ ακριβώς για αυτό το λόγο.
Σε δημόσια αντιπαράθεση της κυβέρνησης με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού και διοργανώτριας του πρωταθλήματος Super League “απειλήθηκε” ο κ. Μαρινάκης ότι ο ΟΠΑΠ θα σταματήσει να επιχορηγεί τις ομάδες της Α! Εθνικής.
Γνωρίζουμε ότι:
Ο ΟΠΑΠ είναι..
..μια ανώνυμη εταιρεία του Ελληνικού δημοσίου (συμμετοχή 100%) εισηγμένη στο χρηματιστήριο που κινείται με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια. Στους οικονομικά χαλεπούς σημερινούς καιρούς, ο ΟΠΑΠ συνεχίζει να είναι μια κερδοφόρα επιχείρηση. Τα κέρδη της έχουν μειωθεί, αλλά η εταιρεία συνεχίζει να είναι κερδοφόρα. Οι αποφάσεις της επιχείρησης είναι άμεσα εκτελεστές χωρίς όμως κανένα ανοιχτό, δημόσιο κοινωνικό έλεγχο.
Από την άλλη μεριά, οι ποδοσφαιρικές ομάδες είναι επίσης ανώνυμες εταιρείες που -υποτίθεται- υπόκεινται σε συγκεκριμένη νομοθεσία και φορολογικούς ελέγχους. Ανακοινώνονται οι ισολογισμοί; Και αν αυτό γίνεται, γιατί δεν έχει καταστεί θέμα κριτικής ή δημόσιας συζήτησης;
Το αναφέρω αυτό, γιατί στην σημερινή ζοφερή οικονομική κατάσταση της πατρίδας μας, ακούγονται σκανδαλώδη ποσά για μετεγγραφές, μηνιαίες αποδοχές και αποζημιώσεις “άσσων του ποδοσφαίρου”. Στο παρελθόν (και σήμερα;) οι περισσότερες των ποδοσφαιρικών ομάδων είναι υπερχρεωμένες. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, εφόσον δεν τηρούνται κάποιες οικονομικές προϋποθέσεις οι ομάδες που αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις υποχρεώσεις τους εκπίπτουν της Α! κατηγορίας.
Αποφεύγω προς το παρόν να αναφερθώ σε αυτά που η UEFA καταμαρτυρεί δια στόματος του προέδρου της Michel Platini, για στημένα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Θα έρθει η ώρα.
Κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος, -λέγεται- ότι αποφέρουν τεράστια χρηματικά ποσά-κέρδη σε επιτήδειους κλέφτες μέσα από τυχερά(;) παιχνίδια όπως είναι το “στοίχημα”. Αλλά και στο τέλος του πρωταθλήματος που -συνήθως- έχουν εξασφαλισθεί οι θέσεις ομάδων στην κατηγορία και εκείνων που κινδυνεύουν με υποβιβασμό γίνεται ένα όργιο συναλλαγών με δύο στόχους: χρήματα της “πώλησης” αγώνων, αλλά και “διαφύλαξης υπάκουων προέδρων” στους άρχοντες της παράγκας!
Μια κατάσταση που όζει. Και το κράτος στην εξέδρα!
Ρωτάω λοιπόν την εταιρεία ΟΠΑΠ στην οποία σαν Έλληνας πολίτης είμαι μέτοχος: σε ποια λογική υπακούει η επιχορήγηση μιας δημόσιας-ανώνυμης εταιρείας σε ποδοσφαιρικές-ιδιωτικές-ανώνυμες εταιρείες;
Ο ΟΠΑΠ διαχειρίζεται μια πλειάδα τυχερών παιχνιδιών (Λόττο, Πρώτο, Τζόκερ, Στοίχημα, ΚΙΝΟ, ΠΡΟΠΟ, ΠΡΟΠΟ ΓΚΟΛ, EXTRA 5, SUPER 3, GOAL, RACES, BALLOONS) που μετέχουν Έλληνες πολίτες και καταθέτουν τον οβολό τους με την ελπίδα να κερδίσουν. Τα κέρδη που προκύπτουν είναι μόνο για τον ΟΠΑΠ από την αποκλειστική διαχείριση του τζόγου.
Αυτά τα κέρδη πρέπει να έχουν κοινωνική ανταπόδοση: να γίνονται γήπεδα, στάδια, κολυμβητήρια και άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις για την άθληση της νεολαίας και των ερασιτεχνικών σωματείων. Αν υπάρχουν “υπόλοιπα” να επιχορηγούνται τα δημόσια Νοσοκομεία της χώρας και όχι ανώνυμες εταιρείες ποδοσφαιρικών ομάδων.
Με λίγα λόγια ο κρατικός πλούτος του ΟΠΑΠ πού διοχετεύεται; Έχουν το δικαίωμα διοικητικά συμβούλια παρόμοιων κρατικών οργανισμών να διαχειρίζονται κρατικό πλούτο χωρίς δημόσιο έλεγχο ή έστω δημόσια ενημέρωση; Ο αντίστοιχος ΟΠΑΠ της Μεγάλης Βρετανίας είναι “μέγας χορηγός” του Αμπράμοβιτς της Τσέλση;
Και μετά αναρωτιόμαστε όλοι, δήθεν ανυποψίαστοι, γιατί σαν κράτος “χρωστάμε και της Μιχαλούς” και δεν μπορούμε να δανειστούμε άλλο. Αλλά ταυτόχρονα τρωκτικά ροκανίζουν το μεροκάματό μας, τις συντάξεις μας, τις θέσεις εργασίας μας κάνοντας μεγάλο πάρτι στην υγεία των κορόιδων.
Στα χαλάσματα βρίσκονται τα καλοθρεμμένα ποντίκια.
Πηγή:  PRESS-GR
Πρόεδρεεε!

Σφίγγα και πάλι για το μέλλον της Δωδώνη η ΑΤΕbank

PDF
 27.04.2011
ImageΣτην επικείμενη γενική συνέλευση της ΑΤΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Απριλίου στην Αθήνα παρέπεμψε κτηνοτρόφους και υπόλοιπους μετόχους η τράπεζα για τις εξελίξεις γύρω από το μέλλον της Δωδώνης. Στη μαραθώνια γενική συνέλευση της γαλακτοβιομηχανίας που ξεκίνησε το πρωί και ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, η τράπεζα επέλεξε για άλλη μια φορά να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά της και, συνεπώς, να «παίξει» με τα νεύρα των παραγωγών, των Ενώσεων αλλά και όλης της τοπικής κοινωνίας που περίμεναν να ακούσουν από το στόμα του εκπροσώπου της Αγροτικής μια σαφή τοποθέτηση αναφορικά με τους σχεδιασμούς της τράπεζας.
Αντ’ αυτού, άκουσαν να διαβάζεται μια παλιά επιστολή του διοικητή της ΑΤΕ, Θ. Πανταλάκη προς τους συνεταιρισμούς και να επαναλαμβάνεται η πάγια θέση της τράπεζας ότι σκοπεύει να απεμπλακεί από όλες τις αγροτοβιομηχανικές θυγατρικές της, χωρίς ωστόσο, σε ό,τι αφορά τη Δωδώνη να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς και πότε ακριβώς θα γίνει αυτό.
Μια πιο ξεκάθαρη εικόνα, πάντως, είναι πολύ πιθανό να προκύψει μετά την ολοκλήρωση της Γ.Σ. της ΑΤΕ που είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή 29 Απριλίου. Κεντρικό θέμα είναι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, παράλληλα όμως, όπως τονίστηκε σήμερα, θα παρουσιαστεί και το business plan της τράπεζας. Από αυτό αναμένεται να προκύψει κι ένα σαφέστερο χρονοδιάγραμμα για το «διαζύγιο» με τη Δωδώνη με το πρώτο βήμα να είναι, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η δρομολόγηση της διαδικασίας πρόσληψης συμβούλου.
Η ΑΤΕ δεσμεύθηκε ότι σε κάθε περίπτωση θα ενημερώσει τις Ενώσεις-μετόχους της γαλακτοβιομηχανίας και, βέβαια, την ΕΑΣ Ιωαννίνων (το ποσοστό της ξεπερνάει το 24%) η οποία, άλλωστε, με εξώδικο που απέστειλε τις προηγούμενες εβδομάδες ουσιαστικά «υποχρέωσε» την Αγροτική να συμπεριλάβει στην ημερήσια διάταξη της γενικής συνέλευσης της Δωδώνης το ιδιοκτησιακό ζήτημα.
 
Ένταση και υποσχέσεις για τις τιμές
Η Γ.Σ. πραγματοποιήθηκε μέσα σε φορτισμένο κλίμα. Άλλωστε, από νωρίς το πρωί η ατμόσφαιρα μύριζε…μπαρούτι καθώς κτηνοτρόφοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία της εταιρείας για να διαμαρτυρηθούν για τις τιμές (ζητούν αυξήσεις της τάξης του 20%) αλλά και να εκφράσουν την ανησυχία τους για το μέλλον της Δωδώνη.
Η διοίκηση, πάντως, δεσμεύθηκε ότι το ζήτημα των τιμών θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. αφήνοντας ανοιχτό το «παράθυρο» αυξήσεων.
 
Διπλασιασμός των κερδών το 2010
Προτού η συζήτηση φτάσει στα «καυτά» ζητήματα των τιμών και του ιδιοκτησιακού, στο πλαίσιο της Γ.Σ. έγινε και απολογισμός της περασμένης χρονιάς καθώς και παρουσίαση των οικονομικών μεγεθών του 2010.
Όπως ανακοινώθηκε, η Δωδώνη «είδε» την περασμένη χρονιά τα κέρδη της να διπλασιάζονται σχεδόν στα 2,3 εκατ. ευρώ (από 1,2 εκατ. ευρώ το 2009), ενώ βελτιωμένη εμφανίζεται και η ρευστότητα στο πρώτο τρίμηνο με τα υπόλοιπα απαιτήσεων από πελάτες μειωμένα κατά 4,3 εκατ. ευρώ σε σχέση με το κλείσιμο του ισολογισμού της 31ης Δεκεμβρίου 2010.
Επιπλέον, ο βραχυπρόθεσμος δανεισμός συρρικνώθηκε στα 22,7 εκατ. ευρώ, έναντι 26,98 εκ. ευρώ στο τέλος του 2010.
Ωστόσο, οι πωλήσεις της εταιρείας υποχώρησαν κατά 1,9 εκατ. ευρώ το πρώτο φετινό τρίμηνο, λόγω της μείωσης της κατανάλωσης στον κλάδο των τροφίμων πανελλαδικά.


Πηγή:  Agronews

Ετεροβαρής αλληλοσεβασμός


του Ανδρέα Πετρουλάκη

 27/04/2011



Το να μη θέλει ο Δήμαρχος της Αθήνας να μεταδίδονται οι Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας από τον δημοτικό ραδιοσταθμό είναι κάτι λογικό. Σπατάλη χρημάτων και ραδιοφωνικών ωρών για ένα πρόγραμμα που μεταδίδεται εξ ολοκλήρου, για όποιον ενδιαφέρεται, από το ραδιόφωνο της Εκκλησίας. Το να μην το επιτρέπει όμως για να μην προσβληθεί το θρησκευτικό συναίσθημα ενός εκατομμυρίου Μουσουλμάνων είναι λάθος. Όπως και το να απαγορεύει  για τον ίδιο λόγο στους παραγωγούς  του σταθμού να λένε τον χαιρετισμό «Χριστός ανέστη», στερεότυπο που αυτές τις μέρες χρησιμοποιούν και αυτοί που δεν το πιστεύουν.
Το να υποδέχεσαι φιλόξενα τους μετανάστες στη χώρα σου είναι ένα θέμα, το να σου υπαγορεύουν την συμπεριφορά σου είναι ένα άλλο. Η κοινωνία μας δεν είναι άγραφο χαρτί που ήρθαν οι μετανάστες να το γράψουμε μαζί. Έχει έναν πολιτισμό που έρχεται από δρόμο και αυτό ο δρόμος είναι διαφορετικός από τον δικό τους. Αυτοί είναι που καλούνται κυρίως να προσαρμοστούν και να σεβαστούν αυτό που βρίσκουν και όχι εμείς να τροποποιήσουμε πράγματα που θεωρούσαμε σωστά μέχρι την άφιξή τους. Και αυτά που θεωρούμε λάθος πρέπει να τα αλλάξουμε για τον εαυτό μας, όχι για τους άλλους.
Πολλοί από μας πιστεύουμε ότι ο εναγκαλισμός της εκκλησίας με την κοινωνία και το κράτος πρέπει να χαλαρώσει-δεν το πιστεύουμε όμως γιατί ενοχλεί τους μετανάστες και ούτε θα το κάνουμε για χάρη τους. Πολλοί από μας πιστεύουμε ότι πρέπει να καταργηθούν τα θρησκευτικά ως μάθημα στα σχολεία-δεν το πιστεύουμε  όμως γιατί υπάρχουν και αλλόθρησκοι μαθητές, θα το υποστηρίζαμε ακόμα και αν ο πληθυσμός αποτελείτο κατά  100% από ορθόδοξους χριστιανούς. Το θεοκρατικό πρότυπο των χωρών από τις οποίες προέρχονται οι περισσότεροι από τους μετανάστες είναι που θέλουμε να αποφύγουμε. Επομένως για την δική μας θρησκευτική συμπεριφορά είναι οι πιο ακατάλληλοι να ρωτήσουμε.
Οι υποχρεώσεις μας απέναντι στους αλλοδαπούς αφορούν αποκλειστικά τα ατομικά τους δικαιώματα. Οριακά δεχόμαστε επιπλέον την δημιουργία τόπου λατρείας και μέχρι εκεί. Είναι μοιραίο ο αλληλοσεβασμός να είναι ετεροβαρής, άρα ένα τζαμί  στην Αττική αρκεί. Δεν πρόκειται να φτάσουμε να θεωρήσουμε μέτρο το πόσες εκκλησίες υπάρχουν για τους χριστιανούς. Το τελευταίο που θέλουμε είναι να δημιουργήσουμε στο τέλος άλλον έναν πόλο θρησκευτικής μισαλλοδοξίας-μας περισσεύει αυτός που έχουμε. Η θρησκευτική και πολιτισμική τους διαφορετικότητα είναι αναγκαίο να λειτουργεί στο νόμιμο περιθώριο της κοινωνίας που τους φιλοξενεί και η ώσμωση δεν μπορεί να είναι ομότιμη.
Τα υπόλοιπα, κύριε Δήμαρχε, είναι αποστειρωμένη πολιτική ορθότητα. Χριστός ανέστη.

Πηγή: Protagon

Αλλαγές στον τρόπο πληρωμής στα Μικρά Σχέδια Βελτίωσης

27/4/2011 Αλλαγές στον τρόπο πληρωμής στα Μικρά Σχέδια Βελτίωσης
Τροποποιήθηκε με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη η προηγούμενη υπουργική απόφαση που αφορά στο καθεστώς ενίσχυσης για την «Ενθάρρυνση των Επενδύσεων Μικρού Κόστους στις Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις με στόχο την βελτίωση των συνολικών τους επιδόσεων». Η απόφαση αφορά τα λεγόμενα μικρά σχεδία βελτίωσης στην αιγοπροβατοτροφία, και σύμφωνα με όσα αναφέρει οι δικαιούχοι αιγοπροβατοτρόφοι του Μέτρου θα μπορούν να πληρώνονται την ενίσχυση με την κατάθεση φωτοτυπιών των εξοφλημένων.
Επίσης, η νέα απόφαση ορίζει τα δικαιολογητικά που απαιτούνται στην περίπτωση απώλειας των παραστατικών, έτσι ώστε να δικαιολογηθούν οι επιλέξιμες δαπάνες προς ενίσχυση.
Αναλυτικά, η απόφαση αναφέρει:
1. Αντικαθιστούμε την παράγραφο 2 του άρθρου 8 της ΥΑ 7931 με το εξής κείμενο: «Η αξιολόγηση είναι συνεχής επί των αιτήσεων υποψηφιότητας που υποβάλλονται. Η πρώτη συνεδρίαση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής θα γίνει το αργότερο 60 ημέρες μετά την έναρξη της υποβολής αιτήσεων υποψηφιότητας, όπως αυτή θα οριστεί στην πρόσκληση του προγράμματος. Μετά την πρώτη συνεδρίαση της γνωμοδοτικής επιτροπής, αυτή θα συνεδριάζει όποτε συγκεντρώνεται ικανός αριθμός φακέλων ή τουλάχιστον μία φορά ανά μήνα.»
2. Αντικαθιστούμε το εδάφιο 3.1.1 του άρθρου 8 της ΥΑ 7931 με το εξής κείμενο: «Το σύνολο των προτάσεων, που θα υποβληθούν στο πλαίσιο της Δράσης, θα καταχωρηθεί σε ειδική βάση δεδομένων που τηρεί ο Φορέας Εφαρμογής.»
3. Αντικαθιστούμε την παράγραφο 1 του άρθρου 15 της ΥΑ 7931 με το εξής κείμενο: «1. Ο δικαιούχος έχει δικαίωμα να υποβάλει αίτημα τροποποίησης της έγκρισής του στη δράση. Η αίτηση τροποποίησης γίνεται με διαδικασία αντίστοιχη με εκείνη του άρθρου 7 της παρούσας και περιλαμβάνει ηλεκτρονική υποβολή αιτήματος τροποποίησης, εκτύπωσή του και αποστολή του στο Φορέα Εφαρμογής. Το αίτημα θα πρέπει να είναι υπογεγραμμένο από τον επενδυτή και να υπάρχει σε αυτό θεώρηση για το γνήσιο της υπογραφής.»
4. Αντικαθιστούμε την παράγραφο 5 του άρθρου 15 της ΥΑ 7931 με το εξής κείμενο: «5. Με ευθύνη του επενδυτή οι μεταβολές στις επενδυτικές δαπάνες ή οι προσθήκες νέων επενδυτικών δαπανών είναι επιλέξιμες από την ημερομηνία ηλεκτρονικής οριστικοποίησης του αιτήματος τροποποίησης. Μετά την έγκριση της τροποποίησης από το Φορέα Εφαρμογής, η επιλεξιμότητα των τροποποιούμενων ή νέων επενδυτικών δαπανών παύει να είναι υπό την αίρεση της Υπηρεσίας.».
5. Αντικαθιστούμε την παράγραφο 9 του άρθρου 17 της ΥΑ 7931 με το εξής κείμενο:
«9. Για την τεκμηρίωση του οικονομικού αντικειμένου:
9.1 Θα προσκομίζονται φωτοτυπίες των οικονομικών παραστατικών, σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται στο άρθρο 12 της ΚΥΑ 17442/21−11−2008 (ΦΕΚ 2496/Β΄/2008). Συγκεκριμένα, θα προσκομίζεται ένας φάκελος (κατά προτίμηση με ελάσματα) με τα φωτοτυπημένα εκ των πρωτοτύπων οικονομικά παραστατικά (τιμολόγια, δελτία αποστολής, εξοφλητικές αποδείξεις κ.λπ.).
9.2 Σε περιπτώσεις απώλειας πρωτότυπων παραστατικών στοιχείων αιτιολόγησης δαπανών, απαιτείται η προσκόμιση των παρακάτω:
9.2.1 Τεκμηρίωση της εξόφλησης σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 10.
9.2.2 Υπεύθυνη Δήλωση του δικαιούχου. Σε αυτή θα δηλώνεται η απώλεια του πρωτότυπου παραστατικού καθώς και τα πλήρη στοιχεία του (εκδότης, τύπος, αριθμός και ημερομηνία έκδοσης παραστατικού). Θα δηλώνεται επίσης ότι το παραστατικό δεν θα κατατεθεί ούτε έχει κατατεθεί σε άλλη Υπηρεσία για λήψη επιδότησης και ότι θα προσκομισθεί για σφράγιση στην περίπτωση ανεύρεσης.
9.2.3. Απλή φωτοτυπία του παραστατικού από το στέλεχος που υπάρχει στο προμηθευτή.
9.2.4. Προκειμένου για τιμολόγια ή «τιμολόγια – δελτία αποστολής», αντίγραφο της δήλωσης που υποβάλει στην Δ.Ο.Υ. για την απώλεια των πρωτοτύπων παραστατικών ή βεβαίωση του TAXIS ότι έχουν απολεσθεί τα συγκεκριμένα παραστατικά.».
6. Αντικαθιστούμε την παράγραφο 10 του άρθρου 17 της ΥΑ 7931 με το εξής κείμενο:
«10. Για την τεκμηρίωση της εξόφλησης των παραστατικών διευκρινίζονται τα εξής:
10.1 Για παραστατικά που αφορούν σε αγορές από το εσωτερικό της χώρας και σύμφωνα με τον Ν. 3842/10 άρθρο 20 θα πρέπει τα τιμολόγια και τα δελτία αποστολής να συνοδεύονται απαραιτήτως είτε από αντίγραφα επιταγών είτε από αντίγραφα αποδεικτικών κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό του εκδότη−πωλητή αγαθών ή υπηρεσιών. Αυτό ισχύει σε περιπτώσεις συναλλαγών μεταξύ επιτηδευματιών για ποσά άνω των 3.000,00 € και συναλλαγές μεταξύ επιτηδευματιών και ιδιωτών για ποσά ίσα ή μεγαλύτερα των 1.500,00 €. Σε κάθε περίπτωση και ανεξαρτήτως ποσού πληρωμής απαιτείται εξοφλητική απόδειξη. Σημειώνεται ότι η τραπεζική επιταγή θα πρέπει να φέρει ημερομηνία προγενέστερη από την ημερομηνία της Αίτησης Πληρωμής.
10.2 Για προμήθεια εξοπλισμού απευθείας από το εξωτερικό θα πρέπει να προσκομίζεται το τιμολόγιο του οίκου του εξωτερικού, η σχετική φορτωτική, αντίγραφο αποδεικτικού εξόφλησης των παραστατικών από τη μεσολαβούσα τράπεζα και, εφόσον απαιτείται εκτελωνισμός, αντίγραφο της σχετικής άδειας εκτελωνισμού.»
7. Διαγράφονται τα εδάφια 12.5, 12.5.1, 12.5.2 και 12.5.3 της παραγράφου 12 του άρθρου 17 της ΥΑ 7931.
8. Διαγράφονται τα εδάφια 4.5 και 4.6 της παραγράφου 4 του άρθρου 18 της ΥΑ 7931.
9. Αντικαθιστούμε το εδάφιο 5.3 της παραγράφου 5 του άρθρου 18 της ΥΑ 7931 με το εξής κείμενο: «5.3 Η επιτόπια επαλήθευση διενεργείται με την υποστήριξη επιτροπής παρακολούθησης όπως αυτή προβλέπεται στην παράγραφο 2 του άρθρου 12 της 705/2008 κοινής υπουργικής απόφασης.
Δείτε εδώ όλες τις λεπτομέρειες

Πηγή:  Agrotypos

Ακυβέρνητη πολιτεία

 
Με την Ελλάδα εκτός αγορών, τουλάχιστον μέχρι το 2012, ποιος είναι ο λόγος που το spread του δεκαετούς ομολόγου ανεβαίνει στις 1300  μονάδες;
Η απάντηση είναι μάλλον απλή: οι αγορές προεξοφλούν την  κατάρρευση.
Η Ελλάδα ουσιαστικά  είναι μια «ακυβέρνητη πολιτεία».
Μας κυβερνά. ένα σύνολο ετερόκλητων ανθρώπων, οι οποίοι  εκτελούν εντολές .
Και υποθηκεύουν το μέλλον γενεών….
Δυστυχώς.
Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει κανένα απολύτως σχέδιο για την  χώρα.
Άγεται και φέρεται από τις αγορές.
Ένας απλός υπάλληλος μπορεί να προεξοφλεί την πτώχευσή μας και να προκαλεί την κατάρρευση του χρηματιστηρίου.
Ένας απλός οικονομολόγος,  «Γ’ διαλογής» μπορεί να προεξοφλεί το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων και να βρίσκει ακροατήριο. Και ανθρώπους  που τον παίρνουν στα σοβαρά!

Η Ελλάδα δεν θα λύσει  το οικονομικό της πρόβλημα, αν πρωτίστως δεν αποκτήσει μια σοβαρή κυβέρνηση.
Μια κυβέρνηση που να πιστεύει στις δυνάμεις και τις δυνατότητες αυτής της χώρας.
Διαφορετικά θα είμαστε  όλοι μάρτυρες μιας αρχαίας τραγωδίας  περιμένοντας κάποιον από μηχανής θεό…
ΚΡ

Πηγή:   ANTINEWS

ΣΤΗ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ!

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ V-PRC ΓΙΑ ΤΑ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ"
ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ Η ΠΡΩΤΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Στη μια μονάδα κλείνει η ψαλίδα της διαφοράς μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας σε δημοσκόπηση της V-PRC που δημοσιεύεται στο...
περίοδικό "Επίκαιρα" το οποίο κυκλοφορεί αύριο. Από τα πρώτα στοιχεία της μέτρησης που έχουμε στη διάθεσή μας, προκύπτουν αρκετές μεταβολές στο πολιτικό σκηνικό. Φαίνεται πως είναι θέμα χρόνου το ΠΑΣΟΚ να περάσει στη δεύτερη θέση.
 
Πηγή:  Fimotro

Τόνωση ανταγωνιστικότητας μέσω μείωσης του περιθωρίου κέρδους προτείνει η Eurobank

Οι επιχειρήσεις πρέπει να αναλάβουν μέρος της προσπάθειας της τόνωσης της ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας μειώνοντας τα περιθώρια κέρδους τους υποστηρίζουν οι αναλυτές της Διεύθυνσης Οικονομικών Μελετών και Προβλέψεων της Eurobank.
Σύμφωνα με τη μελέτη, η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας δεν είναι μόνο συνάρτηση του κόστους εργασίας και της παραγωγικότητας αλλά εξαρτάται και από την πολιτική τιμολόγησης των εταιρειών. 

Όπως προκύπτει από τα συμπεράσματα των αναλυτών, το 70% της απώλειας ανταγωνιστικότητας μεταξύ των ετών 2000 – 2009, προέκυψε από την αύξηση των μισθών και των τιμών στους κλάδους των μη εξαγώγιμων αγαθών και υπηρεσιών όπως είναι το Δημόσιο, οι υπηρεσίες εγχώριας κατανάλωσης, οι κατασκευές κ.ά. σε σχέση με τις τιμές στους κλάδους εξαγώγιμων αγαθών και υπηρεσιών όπως είναι η βιομηχανία, ο τουρισμός και η ναυτιλία. 
 
Αυτή η μεταβολή των σχετικών τιμών εντός των συνόρων, προκάλεσε μετατόπιση παραγωγικών δραστηριοτήτων και πόρων κεφαλαίου και εργασίας από τους εξωστρεφείς κλάδους σε κλάδους υπηρεσιών εγχώριας κατανάλωσης, μεταξύ αυτών και ο δημόσιος τομέας. 
 
Το υπόλοιπο 30% της απώλειας ανταγωνιστικότητας, οφείλεται στην αύξηση των τιμών και των μισθών στον τομέα των εξαγωγών σε σχέση με τους εμπορικούς εταίρους της χώρας και στην ονομαστική ανατίμηση του ευρώ. 
 
Πηγή:  Enet.gr

Θετικές οι προοπτικές για αύξηση των εξαγωγών εαρινών και θερινών φρούτων

Θετικές οι προοπτικές για αύξηση των εξαγωγών εαρινών και θερινών φρούτων
Η μέχρι σήμερα πορεία των ελληνικών εξαγωγών φρούτων και λαχανικών (νωπών και μεταποιημένων) κινείται σταθερά στα αυξημένα επίπεδα της περσινής χρονιάς από απόψεως ποσοτήτων και με ελαφρώς αυξημένους ρυθμούς από απόψεως αξιών. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση της ο INCOFRUIT-HELLAS, σχολιάζοντας τα στατιστικά στοιχεία της EUROSTAT για το εμπόριο των φρούτων και λαχανικών ( Εισαγωγές – Εξαγωγές) για το 2010 και τις τάσεις που διαμορφώθηκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα αντίστοιχα. «Αν αρθούν τα υφιστάμενα εμπόδια ,κυρίως χρηματοοικονομικά (καθυστέρηση επιστροφής ΦΠΑ, μη επαρκής χρηματοδότηση σε κεφάλαια κίνησης) οι προοπτικές είναι θετικές για αύξηση των εξαγωγών εαρινών και θερινών φρούτων. Οι τάσεις που παρουσιάζονται στο εμπόριο φρούτων και λαχανικών δείχνουν μια μέτρια αύξηση των εξαγωγών των νωπών φρούτων και λαχανικών, και στασιμότητα των εισαγωγών», αναφέρει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών.΅

Πηγή: Agrotypos

ΟΓΑ: Τη Δευτέρα η καταβολή των συντάξεων Μαΐου

Τετάρτη, 27 Απρίλιος 2011
Σε 812.048 συνταξιούχους του ΟΓΑ θα καταβληθεί τη Δευτέρα η σύνταξη του Μαϊου με πίστωση στους Τραπεζικούς λογαριασμούς τους ή λογαριασμούς ΕΛ.ΤΑ, που έχουν επιλέξει οι δικαιούχοι για την πληρωμή των συντάξεων. Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΟΓΑ ανακοινώνει ότι η συνολική δαπάνη για την καταβολή των συντάξεων μηνός Μαΐου 2011 ανέρχεται σε 345.344.063,00 €.

Ο ΟΓΑ ενημερώνει ότι η καταβολή των συντάξεων του ΟΓΑ, από τον μήνα Μάιο 2011 θα γίνεται σύμφωνα με το νέο σύστημα πληρωμής των συντάξεων με πίστωση Τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού ΕΛ.ΤΑ.

Πηγή:  Newpost.gr

Αλλεπάλληλα ρεκόρ καταρρίπτει το spread. Στις 1324,7 μονάδες βάσης το sprerd για τα δεκαετή ομόλογα.

 
Αλλεπάλληλα ρεκόρ καταρρίπτει το spread των ελληνικών 10ετών ομολόγων έναντι των αντίστοιχων γερμανικών, καθώς σήμερα «απογειώθηκε» πάνω από τις 1.300 μονάδες βάσης.
Στις 13:02 (ώρα Ελλάδος), το πριμ που ζητούσαν οι επενδυτές για διακράτηση των ελληνικών ομολόγων έναντι των γερμανικών bunds διευρυνόταν στις 1.324,7 μονάδες βάσης.
Νωρίτερα, η απόδοση του διετούς ομολόγου σημείωνε άνοδο 30 μονάδων βάσης στο 25,17% και του πενταετούς αύξηση κατά 53 μονάδες βάσης στο 22,47%. Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου αυξανόταν κατά 29 μονάδες βάσης στο 15,86%.
«Οι αποδόσεις ομολόγων μικρής διάρκειας βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση», σχολίασε trader. «Δεν υπάρχουν ενδείξεις για αγορά ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζες, έτσι δεν υπάρχει κάτι που να σταματήσει αυτή την κίνηση.»
Στην εκτίναξη των spread έχει οδηγήσει η συνεχής φημολογία περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, η οποία τροφοδοτήθηκε χθες τόσο από τις δηλώσεις του συμβούλου της γερμανικής κυβέρνησης Λαρς Φελντ όσο και από το υψηλότερο του αναμενόμενου έλλειμμα για το 2010.

Pimco: Κίνδυνος «χαμένης δεκαετίας» για την Ελλάδα
Σε άρθρο του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, ο κ. Μοχάμεντ Ελ – Εριάν, διευθύνων σύμβουλος του μεγάλου επενδυτικού ταμείου Pimco, κάνει λόγο για κίνδυνο μίας «χαμένης δεκαετίας» για την Ελλάδα.
Στο άρθρο αναφέρεται ότι «η Λατινική Αμερική υπέφερε από μία “χαμένη δεκαετία” όσον αφορά την ανάπτυξη, την απασχόληση και τις επενδύσεις» και ότι «η Ελλάδα αντιμετωπίζει σήμερα τον ίδιο κίνδυνο», καθώς «είναι πολύ μακριά» από τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και δεν έχει έρθει καθόλου πιο κοντά στην επιστροφή της στις αγορές.
Σήμερα, ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Κύπρου και μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Αθανάσιος Ορφανίδης, εκτίμησε ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στην εφαρμογή του προγράμματος λιτότητας που συμφώνησε με την ΕΕ και το ΔΝΤ και οποιαδήποτε πρόταση για αναδιάρθρωση του χρέους της θα ήταν λάθος.
«Μια αναδιάρθρωση θα ήταν λάθος. Δεν θα ήταν επιθυμητή για την ελληνική οικονομία, για την οικονομία της ευρωζώνης, δεν θα ήταν απαραίτητη και είναι απλά μια πολύ κακή ιδέα», τόνισε ο Ορφανίδης σε συνέντευξη Τύπου στη Λευκωσία.
Σε σχόλιο του πρακτορείου Reuters αναφέρεται η προειδοποίηση από έναν άλλο αξιωματούχο της ΕΚΤ, τον κ. Γκονζάλες – Παράμο, ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους μπορεί να έχει πιο καταστροφικές συνέπειες από τη χρεοκοπία της αμερικανικής τράπεζας Lehman Brothers τον Σεπτέμβριο του 2008.
Ωστόσο, το πρόβλημα είναι ότι η προειδοποίηση αυτή αγνοείται από τους πολιτικούς, παρατηρεί το πρακτορείο. Όπως σημειώνει, η πεποίθηση σε πολιτικούς κύκλους της ΕΕ είναι ότι η ευρωζώνη μπορεί να αντέξει μία αναδιάρθρωση χρέους, εφόσον η ΕΚΤ προτίθεται να αυξήσει τα επιτόκιά της.

Γ. Στουρνάρας: Καταστροφική για τις τράπεζες μια αναδιάρθρωση με haircut
Καταστροφική τόσο για τις ελληνικές τράπεζες όσο και τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία θεωρεί μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους με haircut ο γενικός διευθυντής του Ινστιτούτου Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), Γιάννης Στουρνάρας.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Tages-Anzeiger της Ζυρίχης, ο κ. Στουρνάρας υποστηρίζει ότι η χώρα βρίσκεται σήμερα σε καλύτερη κατάσταση από πέρυσι, καθώς μέχρι το τέλος του 2010 έγιναν πολλές μεταρρυθμίσεις. Ωστόσο, σήμερα διαπιστώνει μια κόπωση και τονίζει πως το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων δεν είναι τόσο τολμηρό όσο θα περίμενε, οπότε χρειάζεται πιο συχνή παρέμβαση του πρωθυπουργού.
Για τον κ. Στουρνάρα, το μεγαλύτερο πρόβλημα τώρα είναι η αμφίσημη στάση της Γερμανίας που δεν φαίνεται να ξέρει καλά τι επιθυμεί.
Ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ υποστηρίζει επίσης ότι η κρατική περιουσία υπολογίζεται σε 280 δισ. ευρώ και οι ιδιωτικοποιήσεις των 50 δισ. ευρώ θα έφερναν το χρέος της Ελλάδος κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, δηλ. στο 125% του ΑΕΠ.
Προτείνει πώληση μετοχών δημοσίων επιχειρήσεων και αξιοποίηση της δημοσίας γης, και για την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας την επιτάχυνση απορρόφησης των διαρθρωτικών κονδυλίων της Ε.Ε. αξίας 17 δισ. ευρώ.


naftemporiki.gr και ANTINEWS

Στο 10% το ποσοστό των καταναλωτών που «φουλάρουν» το ρεζερβουάρ τους... ο Ρόβλιας γύρισε απ' την Πάρο;

27 Απριλίου 2011

 


http://media.ntvmsnbc.com/j/NTVMSNBC/Components/ArtAndPhoto-Fronts/Sections-StoryLevel/Ekonomi/G%C3%BCndem/090801-Benzin-HL-01.hlarge.jpgΜόλις το 10% των καταναλωτών φουλάρει πλέον το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου του καθώς οι τιμές των καυσίμων έχουν φθάσει στα ύψη, όπως υποστήριξε σήμερα ο γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων Ευάγγελος Κώτσος.

Όπως είπε, οι καταναλωτές περιορίζουν όσο μπορούν τις μετακινήσεις τους αλλά και την τροφοδοσία των οχημάτων τους.

« Συνήθως ο μέσος όρος είναι γύρω στα 17-18 ευρώ. Είναι παρά πολλές οι περιπτώσεις καταναλωτών που περιορίζονται στο να βάλουν 3,4,.5 ευρώ Είναι μια πραγματικότητα την βιώνομε και εμείς και οι καταναλωτές. Το ποσοστό των καταναλωτών που φουλάρουν τα ρεζερβουάρ τους δεν υπερβαίνει το 8-10%.»

Όπως είπε ο κ Κώτσος, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων θα αποστείλει επιστολή προς όλους τους βουλευτές με την οποία θα τους ενημερώνει αναλυτικά για την κατάσταση της αγοράς καυσίμων και θα καταθέτει τις απόψεις της .για τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν ώστε οι τιμές να σταματήσουν να παίρνουν την ανιούσα.

Σύμφωνα με τον γραμματέα της Ομοσπονδίας, έχουν διαπιστωθεί προβλήματα στη λειτουργία της επιτροπής ανταγωνισμού.

Όπως υποστήριξε, « η επιτροπή δεν λειτουργεί σωστά, συνήθως περιορίζεται σε εκθέσεις ιδεών και αυτά που λέει δεν γίνονται πράξη».

Όπως σημείωσε ο κ. Κώτσος οι τιμές της βενζίνης έχουν φθάσει στα υψηλοτέρα από ποτέ επίπεδα, πότε με τη δικαιολογία των υψηλών διεθνών τιμών και πότε λόγω της ισοτιμίας ευρώ -δολαρίου.

Είναι ενδεικτικό ότι σήμερα Τετάρτη, η τιμή της αμόλυβδης στα Χανιά είχε διαμορφωθεί από το 1.74 και φθάνει ακόμα και το 1.85 ευρώ.

« Νομίζομε ότι οι τιμές που βιώνομε σήμερα είναι εξωπραγματικές είναι μεγαλύτερες σε όλη την Ευρώπη και αυτό είναι αποτέλεσμα της κακής λειτουργίας της αγοράς,» επεσήμανε χαρακτηριστικά .

ΒΑΣΙΜΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΙΑΣΗ ΤΗΣ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑΣ C

 
Ένα βήμα πριν από την έγκρισή τους στην αμερικανική αγορά βρίσκονται δύο νέα φάρμακα κατά της ηπατίτιδας C, τα οποία εξαλείφουν πλήρως τον ιό στην πλειονότητα των ασθενών, και μάλιστα σε λιγότερο χρόνο και με λιγότερες παρενέργειες σε σχέση με τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται...
εδώ και 20 χρόνια.
Η ηπατίτιδα C είναι λιγότερο γνωστή από τις ηπατίτιδες A και B, είναι όμως εξίσου σημαντική για τη δημόσια υγεία: μολύνει έως και το 3% του παγκόσμιου πληθυσμού, συνήθως χωρίς να γίνεται αντιληπτή. Χωρίς θεραπεία οδηγεί σε κίρρωση και καρκίνο του ήπατος.
Οι σημερινές φαρμακευτικές αγωγές βασίζονται σε κοκτέιλ δύο ουσιών (ιντερφερόνη Α και ριμπαβιρίνη), ωστόσο προσφέρουν πλήρη ίαση μόνο στο 40% των ασθενών. Η αγωγή διαρκεί περίπου ένα χρόνο και προκαλεί σοβαρές παρενέργειες όπως κόπωση, αναιμία και κατάθλιψη.
Τα δύο νέα φάρμακα που αξιολογεί τώρα η FDA (η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων) λειτουργούν με διαφορετικό μηχανισμό. Είναι αναστολείς της πρωτεάσης, δηλαδή μπλοκάρουν ένα ένζυμο, την πρωτεάση NS3-4A, την οποία χρειάζεται ο ιός για να συναρμολογήσει τα αντίγραφά του.
Το ένα φάρμακο είναι το boceprevir της αμερικανικής Merck και το δεύτερο είναι το telaprevir της επίσης αμερικανικής Vertex Pharmaceuticals.
Σε συνδυασμό με το στάνταρτ φαρμακευτικό κοκτέιλ, καθένα από αυτά τα φάρμακα αυξάνει το ποσοστό επιτυχίας στο 75 με 79 τοις εκατό, ενώ παράλληλα μειώνει το χρόνο της θεραπείας.
Εκτός όμως από τα νέα φάρμακα της Merck και της Vertex, οι ασθενείς μπορούν να ελπίζουν και στα δεκάδες άλλα φάρμακα που βρίσκονται σε διάφορα στάδια των δοκιμών. Η Bristol-Myers-Squibb, για παράδειγμα, δοκιμάζει ένα φάρμακο που αναστέλλει μια άλλη πρωτεΐνη του ιού, την NS5A.
Άλλες εταιρείες αναπτύσσουν επίσης εμβόλια που προλαμβάνουν τη λοίμωξη.
 
Πηγή:  Fimotro

Το Spiegel μας βρίσκει… προβληματικούς

27.04.2011ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Δεν αποτελεί φυσικά έκπληξη το γεγονός ότι, για άλλη μια φορά, αρνητικές εκτιμήσεις και σχόλια αναφορικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα, και ειδικότερα τα δημοσιονομικά μεγέθη, προέρχονται από τη Γερμανία. Και ακόμη πιο συγκεκριμένα, το περιοδικό Der Spiegel.
Σύμφωνα λοιπόν με την ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού, η Ελλάδα είναι «το πιο προβληματικό παιδί της Ευρώπης», με αφετηρία κριτικής τις χθεσινές, επίσημες ανακοινώσεις της Eurostat, με τις οποίες αναθεωρήθηκε το έλλειμμα του ΑΕΠ για το 2010, από το 9,6% στο 10,5%.
Οι συντάκτες του Der Spiegel υποστηρίζουν ότι η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει πως το βουνό του ελληνικού χρέους είναι μεγαλύτερο από όσο είχε εκτιμηθεί στην αρχή, αλλά και από όσο αναμενόταν, με αποτέλεσμα να εγείρονται σοβαρά ερωτήματα για το κατά πόσο η εξυπηρέτησή του μπορεί να καταστεί εφικτή απλώς και μόνο με υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας, ή θα απαιτηθεί αναδιάρθρωση.
Οι Γερμανοί πάντως επισημαίνουν με έμφαση τις πρόσφατες δηλώσεις του «αντ’ αυτού» του Ζαν-Κλοντ Τρισέ, Γιούργκεν Σταρκ, ο οποίος διατύπωσε ξεκάθαρα την άποψη ότι στην περίπτωση που η Ελλάδα υποχρεωθεί να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της, οι επιπτώσεις θα είναι απρόβλεπτα αρνητικές για το τραπεζικό σύστημα, αλλά και την ευρωζώνη.

Πηγή: Statesmen.gr

Λένε στην Τίνα… να κάνει κόμμα!

27.04.2011OFF THE RECORD


Τη σχετική πληροφορία δημοσιεύει σήμερα ο Στέφανος Κασιμάτης στην «Καθημερινή», και παρόλο που και ο ίδιος ο αρθρογράφος δηλώνει ότι… αρνείται να την πιστέψει, αποτυπώνει με χαρακτηριστικό τρόπο την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, και ευρύτερα στο πολιτικό σκηνικό.
Σύμφωνα λοιπόν με το δημοσίευμα, η Τίνα Μπιρμπίλη, η οποία έχει βγει το τελευταίο διάστημα στο αντάρτικο, με επικρίσεις της οικονομικής πολιτικής, και υπεράσπιση περιβαλλοντικών θέσεων, έχει δεχθεί εισηγήσεις από πολιτικούς φίλους της, να πάρει διαζύγιο από το ΠΑΣΟΚ, και να πρωτοστατήσει στη δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα, με επίκεντρο την Οικολογία!
Η Τίνα Μπιρμπίλη βρέθηκε σε θέση Υπουργού Περιβάλλοντος, αμέσως μετά την πανηγυρική επιστροφή του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, τον Οκτώβριο του 2009, έχοντας διατελέσει επί σειρά ετών στενή συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, μεταξύ άλλων και λογογράφος του σημερινού Πρωθυπουργού.
Η ίδια έχει κατ’ επανάληψη παραδεχθεί ότι δεν έχει πολιτικές ρίζες στο ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα πολλές φορές να έρθει σε σύγκρουση με παραδοσιακά κομματικά στελέχη, καθώς και με βουλευτές, όπως συνέβη στην περίπτωση της δόμησης εντός των περιοχών Natura.
Τις τελευταίες ημέρες, η Τίνα Μπιρμπίλη άνοιξε, προφανώς συνειδητά, διπλό μέτωπο με δυο κορυφαίους Υπουργούς της Κυβέρνησης, και «Ηρακλειδείς» του imperium του Γιώργου Παπανδρέου. Τα έβαλε με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, για την πρόθεση του Υπουργού Οικονομικών να προχωρήσει σε «τακτοποίηση» των αυθαιρέτων, ενώ έστρεψε τα βέλη της και κατά του Γιάννη Ραγκούση, επιρρίπτοντας του ευθύνες, και υπονοώντας «αδιαλλαξία» του Υπουργού Εσωτερικών, στην υπόθεση της Κερατέας.

Πηγή: Statesmen.gr

Ο ΣΟΥΦΛΙΑΣ, ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ!!!

 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΠΡΟΧΘΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
ΕΞΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ
Όπου και όπως μπορεί θάβει τον Σαμαρά. Είτε σε απευθείας συνομιλίες με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, είτε σε στενούς συνεργάτες και φίλους. Όπως ενημερώθηκε το Fimotro, ο Σουφλιάς, επικοινώνησε τις γιορτές με τη Ντόρα Μπακογιάννη. Συνομιλεί συχνά...
μαζί της, φαίνεται όμως ότι η η επικοινωνία τους τις τελευταίες ημέρες έχει πυκνώσει. Ο ίδιος λέει δεξιά και αριστερά ότι θα είναι και πάλι στη Βουλή! Δεν εξηγεί όμως με ποιον τρόπο θα είναι και πάλι βουλευτής. Με τη Ν.Δ. αποκλείεται. Οπότε το πιθανότερο είναι να ηγηθεί του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Τον θέλει πολύ η Ντόρα. Είναι τόσο σίγουρος ο Σουφλιάς ότι θα πιάσει το 3% για να μπει στη Βουλή; Πολύ αισιόδοξος είναι ο Σακαρατσάνος...
Σ.Σ. Ο Σουφλιάς τηλεφωνήθηκε και με τον Καραμανλή. Όπως ενημερωθήκαμε είναι έξαλλος με τη Ν.Δ. γιατί η απογραφή αποτελούσε μέρος του κυβερνητικού προγράμματος που είχε συντάξει ο ίδιος όταν η Ν.Δ. ήταν στην αντιπολίτευση...
 
Πηγή:  Fimotro

Να πληρώσει η Κυβέρνηση τον “λογαριασμό”

27.04.2011ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ



Μετά την υπογραφή του μνημονίου, της ενυπόγραφης υποθήκης του μέλλοντός μας, καταφέρατε να διατηρήσετε πρωτογενές έλλειμμα στον κρατικό κορβανά.
Πετύχατε να διατηρήσετε τις κρατικές λειτουργικές δαπάνες στα ίδια επίπεδα παρά τη μείωση μισθών και συντάξεων.

Δεν είστε απλά ανίκανοι, είστε και επικίνδυνοι πλέον.
Η απλή νοικοκυρά όταν δεν της φτάνουν τα έσοδα μειώνει τις δαπάνες της. Μαθαίνει στα παιδιά της να σβήνουν τα φώτα αλλάζοντας δωμάτιο , δεν σπαταλά νερό, περιορίζει τις ώρες λειτουργίας θέρμανσης, δεν λειτουργεί κλιματισμό, και σίγουρα  δεν «πετά» τα χρήματά της σε «επιτροπές για τις εντυπώσεις των φίλων πού επισκέφθηκαν ομογενείς»…
Σταματά την υπηρέτρια, τα κάνει όλα μόνη της με την οικογένειά της, τρώει σπίτι και κόβει τα πολλά ταβερνάκια και τους καφέδες ενώ τέλος ΔΕΝ προσλαμβάνει συμβούλους για να τη συμβουλέψουν…
Εσείς πόσο περιορίσατε τις λειτουργικές, επαναλαμβάνω, τις λειτουργικές δαπάνες του Δημοσίου;
Πού πάνε τα χρήματά αυτά;
Αφήστε την επικοινωνιακή πολιτική περί μισθών και συντάξεων και περιορίστε δραστικά μα δραστικά τις λειτουργικές δαπάνες του Δημόσιου Τομέα.
Όσο για την «αναδιάρθρωση», ρωτήστε μια νοικοκυρά, ξέρει καλλίτερα από εσάς.

Πηγή:  Statesmen.gr

ΚΕΝΑ (ΛΕΦΤΑ) ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Τετάρτη, 27 Απριλίου 2011

Γιατί κ.Διαμαντοπούλου;
Γιατί κ. Χριστοφιλοπούλου;
Γιατί κ.Κουλαιδή ;
Με μεγάλη μου έκπληξη λίγες μέρες πριν από τις διακοπές του Πάσχα , διαπίστωσα ότι προσλαμβάνονται ωρομίσθιοι Καθηγητές Φυσικής Αγωγής , και μάλιστα για 4! ώρες την εβδομάδα . Δεν μπορεί λέω , θα διορθώνονται κάποιες ελλείψεις της τελευταίας στιγμής . Αφού σύσσωμη η ηγεσία του Υπουργείου ( κοινή συνέντευξη Διαμαντοπούλου – Χριστοφιλοπούλου ) , τον Σεπτέμβριο μας έλεγε ότι οι γυμναστές είναι υπεράριθμοι ( 17 γυμναστές σε ένα σχολείο της Κοζάνης , τυχαίο;) , και στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν κενά.


Παρακολουθώντας από κοντά το εκπαιδευτικό ρεπορτάζ , γνωρίζω ότι στις επανειλημμένες επαφές διαφόρων εκπαιδευτικών συνδικαλιστικών φορέων με το Υπουργείο η μόνιμη απάντηση των ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ήταν ότι θα καλυφθούν όλα τα κενά. Σε μία απο αυτές τις συναντήσεις στις 13/12 ο Γ.Γ. κ. Κουλαιδής απαντώντας σε συγκεκριμένες καταγγελίες της Ενωτικής κίνησης Γυμναστών ότι το μάθημα της Φυσικής Αγωγής διδάσκεται από δασκάλους , δήλωσε ότι αυτό γίνεται για ελάχιστες ώρες και ότι προβλέπεται από τον νόμο !!!

Πίσω στο θέμα μας τώρα . Σερφάροντας στο alfavita.gr διαβάζω μια ανακοίνωση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας του Πειραιά όπου ανακοινώνεται η πρόσληψη 56! ωρομισθίων Φυσικής Αγωγής και 17!Μουσικών .
Καλά που βρέθηκαν όλα αυτά τα κενά στον Πειραιά; Υπήρχαν κενά; Και πόσα ; Στην υπόλοιπη Ελλάδα ;Ρωτώντας φίλους και γνωστούς οριστικοποίησα την πληροφορία ότι έχουν προσληφθεί σίγουρα πάνω από 1000 τετράωροι σε όλη την χώρα , δηλαδή υπήρχαν τουλάχιστον 4000 (τέσσερις χιλιάδες ) ώρες κενές , αν και οι φορείς των γυμναστών μιλούν για 10.000 κενές ώρες. Μάλιστα όλες οι προσλήψεις γίνονται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση , κατά συντριπτική πλειοψηφία στα 800 ολοήμερα πιλοτικά . Δηλαδή κ.Διαμαντοπούλου δεν εξοπλίσατε και δεν επανδρώσατε ούτε τα σχολεία που εσείς ιδρύσατε . Εν όψει της αξιολόγησης της λειτουργίας τους συμπληρώνετε άρον άρον τα κενά για να ανακοινώσετε με υπερηφάνεια τον Ιούνιο την επιτυχία του νέου πειράματός σας .Τελικά τι είστε ;

Είστε άχρηστοι ;
Είστε ανίκανοι ;
Είστε ψεύτες ;
Είστε μέλη μιας ομάδας που πάσχει απο αθεράπευτο κυβερνητισμό;
Είστε μέλη μιας κυβέρνησης για τα πανηγύρια;
Ή μήπως όλες αυτές οι αλλοπρόσαλλες και αλληλοσυγκρουόμενες αποφάσεις και ανακοινώσεις έχουν στόχο;
Είναι σχέδιο απορρύθμισης της εκπαίδευσης ;
Είναι σχέδιο ελαστικοποίησης της εργασίας των εκπαιδευτικών ως αντιπαραγωγικών;

Κ. Διαμαντοπούλου, τελικά είναι σχέδιο διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης την οποία άλλωστε αποδεδειγμένα αντιπαθείτε;
Υ.Γ. προς Καθηγητές Φυσικής Αγωγής: Και μόνο που αποδεχθήκατε το αίσχος αυτό και αναλάβατε υπηρεσία δείχνει γιατί ο κλάδος αυτός εμπαίζεται κατ’ εξακολούθηση .

Χρυσαφίτης

Η ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ...

Τόσο η κυβέρνηση της σκανδιναβικής χώρας όσο και οι εταιρείες - παγκόσμιοι κολοσσοί στην εξόρυξη υδρογονανθράκων προσκάλεσαν τον υφυπουργό ΠΕΚΑ Γ. Μανιάτη για συζητήσεις σε θέματα αναζήτησης, εξόρυξης και αξιοποίησης πετρελαίου και φυσικού...
αερίου. Ο Γ. Μανιάτης, που βρίσκεται από σήμερα επίσημος προσκεκλημένος του ομολόγου του Νορβηγού υφυπουργού Per Rune Henriksen, θα συναντηθεί επιπλέον με εκπροσώπους της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας STAT OIL, καθώς και με στελέχη των δύο μεγαλύτερων εταιρειών της χώρας που εξειδικεύονται στην υλοποίηση γεωφυσικών εργασιών για έρευνα υδρογονανθράκων, της Petroleum Geo-Services (PGS) και της TGS - Nopec Geophysical Company, οι οποίες συγκαταλέγονται στις πέντε μεγαλύτερες του κόσμου.
Σημειώνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να ανοίξει το θέμα των ερευνών και προκήρυξης γύρων παραχωρήσεων σε επενδυτές που θα αναζητήσουν υδρογονάνθρακες. Μάλιστα το σχετικό νομοσχέδιο θα πάει σύντομα στη Βουλή, ενώ σύμφωνα και με πρόσφατες δηλώσεις του υφυπουργού ΠΕΚΑ οι πρώτες έρευνες αναμένεται να ξεκινήσουν στη Δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Ιόνιο Πέλαγος, στον Πατραϊκό Κόλπο και στον Κόλπο της Κυπαρισσίας.
 
Πηγή:  Fimotro

Αρχειοθήκη ιστολογίου