Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Β. Σταμάτη: Διώκομαι για κρόσια, κουρτίνες και καναπέδες. Ο καθηγητής της Νομικής κ. Λεωνίδας Κότσαλης -σ.σ. δικηγόρος του Τσοχατζόπουλου- λέει στους φοιτητές του: "και δυο σοκολάτες να αγοραστούν με παράνομο χρήμα είναι ξέπλυμα".

Β. Σταμάτη: Διώκομαι για κρόσια, κουρτίνες και καναπέδες


"Ζητώ απονομή Δικαιοσύνης" είπε η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου η οποία δήλωσε απολογούμενη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, παντελώς αθώα και αμέτοχη σε όσα καταλογίζονται στον πρώην υπουργό.
Η κυρία Σταμάτη είπε στο δικαστήριο ότι δεν γνωρίζει και δεν εχει καμία σχέση με τους συγκατηγορούμενους της ίδιας και του συζύγου της και όπως τόνισε: "απορώ με αυτήν την ταύτιση".
Η κατηγορούμενη, που με την έναρξη της απολογίας της δυο φορές διέκοψε τη φράση της λόγω συναισθηματικής φόρτισης, είπε στο δικαστήριο 'οτι βρίσκεται ενώπιον του με "την ιδιότητα της συζύγου και μητέρας, αφου δεν εχω καμία άλλη ιδιότητα".
Τόνισε επίσης οτι "όσα μου καταμαρτυρούν είναι αυτά που επικαλέστηκε ο Τύπος σε βάρος μου, ψευδή και αβάσιμα, τα οποία με οδήγησαν στο δεσμωτήριο του Κορυδαλλού για 17 μήνες".
Η σύζυγος του βασικού κατηγορουμένου επανέλαβε πολλές φορές απαντώντας σε ερωτήσεις, οτι δεν γνωρίζει τίποτε για υπεράκτιες εταιρείες, λογαριασμούς στο εξωτερικό και εμβάσματα, καθώς τα οικονομικά τους τα διαχειριζόταν ο σύζυγός της. Ο κ. Τσοχατζόπουλος ήταν, σύμφωνα με την απολογούμενη, και αυτός που κανόνισε και το δάνειο που έλαβε η ίδια για την αγορά του ακινήτου στην Ακρόπολη.
Σε ερώτηση της Πολιτικής Αγωγής που ζήτησε να μάθει ποιος παρήγγειλε την επίπλωση για το σπίτι της Διονυσίου Αρεοπαγίτου η κατηγορούμενη απάντησε με ερώτηση.
-Σταμάτη: Ποιος κ. Πρόεδρε διώχθηκε ποτέ, ποιος τιμωρήθηκε, ποιος φυλακίστηκε για καναπέδες, κρόσια και κουρτίνες;
-Πρόεδρος: Εσείς! Προφανώς εσείς τα παραγγείλατε..
Η απάντηση του προέδρου προκάλεσε θυμηδία στην αίθουσα ενώ στην κατηγορούμενη έγινε επισήμανση ότι δεν είναι μόνο "οι δυο καναπέδες που είστε εδώ" . Η συνήγορος πολιτικής αγωγής γελώντας είπε πως ο καθηγητής της Νομικής κ. Λεωνίδας Κότσαλης -σ.σ. εκ των υπερασπιστών του πρώην υπουργού- λέει στους μαθητές του ότι και δυο σοκολάτες να αγοραστούν με παράνομο χρήμα ειναι ξέπλυμα".
Κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων προς την κ. Σταμάτη δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ του συνηγόρου της Αλέξη Κούγια και του συνηγόρου του Νίκου Ζήγρα, Στέλιου Γκαρίπη, η οποία συνεχίστηκε και στο διάλειμμα της δίκης.
Καρατζάς: Φάρσα Θεού
Νωρίτερα, απολογήθηκε ο Κύπριος δικηγόρος Σπύρος Χατζηνικολάου που κατηγορείται για την εμπλοκή του στην σύσταση και σε συμβόλαια αγοραπωλησιών της ΤΟΡΚΑΣΟ. Ο κατηγορούμενος δήλωσε οτι λειτουργούσε ως νομικός, κατ' εντολή του κ. Ζηγρα. Οπως είπε δεν ήξερε τίποτα για ανάμειξη του πρώην υπουργού.
Στο δικαστήριο απολογείται ο ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ , Νίκος Καρατζάς ο οποίος χαρακτήρισε "φάρσα του θεού" το οτι βρέθηκε κατηγορούμενος στην υπόθεση.
Ο κ. Καρατζάς κατηγορείται για την πώληση μετοχών της ΙΑΝΟΣ σε εταιρεία που αποδείχθηκε οτι σχετίζεται με τον Ακη Τσοχατζόπουλο.
Η δίκη θα συνεχιστεί την Τρίτη.


Αθλιότητα της ΑΥΓΗΣ για τον μακαρίτη Λεωνίδα Κύρκο

 

Γράφει ο Σεραφείμ Μηχιώτης
H πρώτη αντίδραση εις την χθεσινή ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ του κομματικού δελτίου της "ΑΥΓΗΣ", την οποία δεν είχε καμία δυσκολία, κανένα συνειδησιακό πρόβλημα, να πάρει επάνω του ο διευθυντής του ..
κεντροεπίτροπος-κομματικός "δημοσιογράφος" Νίκος Φίλης (υπό τα αρχικά του Ν.Φ.) δεν μπορεί παρά να είναι η δικαιολογημένη έκρηξη οργής.

Διότι επρόκειτο γιά απαράδεκτη -πλην απολύτως συνειδητή- τυμβωρυχία από έναν νάνο της πολιτικής θεωρίας σε σχέση με το μεγάλο απόντα Λεωνίδα Κύρκο, από το θάνατο του οποίου έκλεισαν χθες δύο χρόνια: Με απύθμενο θράσος και απερίγραπτη κομματική έπαρση, ως γνήσιος αριστερός γκαιμπελίσκος, απεφάνθη, ότι, εάν ζούσε σήμερα ο Λεωνίδας θα συμπορευόταν με το...πολιτικό συνοθύλευμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και όχι με τη ΔΗΜ.ΑΡ. εις την οποία είχε αφιερώσει την πολιτική του διαθήκη, ορίζοντας το Φώτη Κουβέλη, μοναδικό ομιλητή εις την πολιτική του κηδεία.

Περιττό, αλλά και σκόπιμο, να αναφερθεί, ότι, ως θα έδει να ανεμένετο, ο Φίλης δεν είχε χρόνο χθες να αφήσει ένα λουλούδι εις τον τάφο του Λεωνίδα, όπως και ουδείς-κυριολεκτικώς ΟΥΔΕΙΣ, αν εξαιρέσουμε τον Κιάο- από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, αρχής γενομένης από τον πρόεδρο του Αλέξη και βεβαίως συμπεριλαμβανομένου του μηδίσαντος "ανανεωτικού" Παπαδημούλη, ο οποίος έχει κάθε λόγο να αρνείται το "ένοχο" παρελθόν του, εις το ΣΥΡΙΖΑίϊκο σπίτι, το οποίο επέλεξε την τελευταία στιγμή, προς έκπληξη(;) πολλών.



Η αθλιότητα έχει συνέχεια και σήμερα: Σε αντίθεση με την "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" η οποία αναφέρεται εκτενώς εις την χθεσινή εκδήλωση μνήμης γιά το Λεωνίδα, μνημονεύοντας, βεβαίως, τα λιτά λόγια του Φώτη Κουβέλη, πέραν των συνοδευτικών φωτογραφιών, το κομματικό δελτίο της "ΑΥΓΗΣ" αφιερώνει μόλις 50(!) λέξεις γιά την παρουσία μόλις δύο παραστάντων εκ των προσελθόντων, του Νίκου Κιάου και του Κωστή Γιούργου.

Έτερος ουδείς παρέστη κατά την ψευδόμενη "ΑΥΓΗ", ο διευθυντής της οποίας επαίρετο εις το φύλλο της 4/8/13 γιά την...ανεξαρτησία του φύλλου από το κομματικό κέντρο υπαγωγής του και γιά τη..."νέα ΑΥΓΗ" που επωάζεται, εξ ίσου κακό ή και χειρότερο κομματικό δελτίο από το "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ", από τον οποίο επιδιώκει να εμφανίζεται "απέναντι".
Η μάσκα έπεσε Νίκο Φίλη.

Η μάσκα δεν αφορά το κατάντημα της "ΑΥΓΗΣ", αλλά-και κυρίως-το συγκεκριμένο χειρισμό, ως προς το πρόσωπο του Λεωνίδα: Οι εκ του πρώην ΣΥΝ προερχόμενοι-και σε μεγάλο βαθμό από το πρώην ΚΚΕ εσωτ- αποτελούντες και το πλειοψηφούν ρεύμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, είναι αποφασισμένοι να διαρρήξουν κάθε σχέση με την πρότερη πολιτική τους παρουσία και πορεία, να απαγκιστρωθούν από το παρελθόν τους το οποίο θεωρούν βαρίδιο ή και ενοχοποιητικό, συνεπώς να απαρνηθούν τον μέχρι σήμερα εαυτό τους. Συνεπώς να γίνουν έρμαια-απλώς και μόνον- του μέλλοντός, ενός μέλλοντος αντιφατικού, αν όχι και καταστροφικού, δίχως καμία διασύνδεση με το παρελθόν, το οποίο ουδείς νομιμοποιείται να απαρνείται, αλλά-πολλώ μάλλον- να ανατρέχει σε αυτό και να χαράσσει ρότα, με βάση-βεβαίως- και το παρόν.

Η "ανοιξη της Πράγας" δεν πνίγηκε μόνον το 1968, αλλά και πολλά χρόνια μετά, με τους νεοσταλινικούς χειρισμούς των τότε υποστηρικτών της. Θλιβερή η διαπίστωση, αλλά και απολύτως δικαιολογημένη.

Και η "ΑΥΓΗ" υπό τον Φίλη, υποτεταγμένη εις το κόμμα-επιχείρηση που την εκδίδει, έχει συγκεκριμένη αποστολή να επιτελέσει: Όπως χθες και σήμερα, με τις συγκεκριμένες ασχήμιες-συνειδητές επιλογές πολιτικής αλητείας, με στόχο το μεγάλο απόντα, το Λεωνίδα Κύρκο...

Ο μόνος αναφερόμενος ως παραστάς χθες Νίκος Κιάος αισθάνεται όμορφα, με την ασχήμια του κομματικού δελτίου της "ΑΥΓΗΣ";

Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης



Αρχειοθήκη ιστολογίου