Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Μέρκελ: "Επίβλεψη μόνο του προγράμματος και όχι της Ελλάδος"-Σαρκοζί: «Δεν τίθεται θέμα εποπτείας της Ελλάδος»




Δεν υπάρχει κανένα θέμα εποπτείας της Ελλάδος, ανέφερε ο Νικολά Σαρκοζί τονίζοντας από τις Βρυξέλλες ότι «δεν τίθεται θέμα κηδεμονίας της Ελλάδας», ενώ όπως συμπλήρωσε «αυτό είναι και θέση της Γερμανίδας καγελαρίου, Άγκελας Μέρκελ». Άλλωστε όπως επεσήμανε «κάτι τέτοιο θα ήταν παράλογο, μη δημοκρατικό και αναποτελεσματικό». Από την πλευρά της η Γερμανίδα Καγκελάριος ανέφερε ότι «μιλάμε για επίβλεψη του προγράμματος που είναι σε εξέλιξη στην Ελλάδα» και συμπλήρωσε ότι «θέλουμε η Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της».

Πάντως ο Γάλλος Πρόεδρος ανέφερε μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής ότι «οι διαπραγματεύσεις για τη συμμετοχή των ιδιωτών στην απομείωση του ελληνικού χρέους συνεχίζονται με ικανοποιητικό τρόπο, και ελπίζουμε ότι θα ολοκληρωθούν οριστικά τις προσεχείς ημέρες». Ερωτηθείς αν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν την Ελλάδα, υποστήριξε ότι εναπόκειται σε αυτούς να αποφασίσουν, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι πρέπει να βρεθεί μια λύση στο ελληνικό πρόβλημα, το οποίο, όπως χαρακτηριστικά είπε, δηλητηριάζει την όλη κατάσταση.

Να σημειωθεί ότι αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη μίνι-σύνοδος για την Ελλάδα με την συμμετοχή Μέρκελ, Σαρκοζί, Μπαρόζο, Ρομπάι και του Έλληνα πρωθυπουργού. 



Adesmeytos.gr
 

Αρχειοθήκη ιστολογίου