Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Το “κούρεμα” θα φτάσει στο 70%!




Η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει την τιμητική της στην καθημερινή ειδησεογραφία του πρακτορείου «Reuters», καθώς διατηρείται άσβεστο το διεθνές ενδιαφέρον για τις εξελίξεις κυρίως γύρω από την ολοκλήρωση του PSI, και φυσικά την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης. Του Μνημονίου ΙΙ, που θα διασφαλίσει τη συνέχιση της δανειοδότησης της Ελλάδας, με αντάλλαγμα ωστόσο εξαιρετικά επώδυνα οικονομικά μέτρα.
Σήμερα, το πρακτορείο «Reuters» επικαλείται δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Παπαδήμου και Υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, για ένα PSI κατά πολύ υψηλότερο εκείνο που είχαν προβλέψει οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη Συμφωνία των Βρυξελλών της 27ης Οκτωβρίου.
Το «κούρεμα» δηλαδή, θα υπερβεί το 50%, που είχε αρχικά αποφασιστεί, καθώς σύμφωνα και με τη σχετική αποτίμηση των νέων συνθηκών από τον εντεταλμένο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Πολ Τόμσεν, οι μήνες που ακολούθησαν, με την κυβέρνηση Παπαδήμου στην εξουσία, επιβάρυναν τη δημοσιονομική πραγματικότητα για την Ελλάδα, και πλέον το χρέος δεν μπορεί να θεωρηθεί βιώσιμο, παρά μόνο με μεγαλύτερη απομείωση.
Πόσο θα είναι το «κούρεμα» αυτό; Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου, τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο «Reuters» στο σχετικό ρεπορτάζ του, οι διαπραγματεύσεις με τον ιδιωτικό τομέα έχουν ως στρατηγική στόχευση να δεχθούν οι ιδιώτες οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους ελληνικά ομόλογα, «κούρεμα» των δυνητικών μελλοντικών κερδών τους, που θα φτάσει στα επίπεδα του 70%.
Χωρίς ακόμη να έχει διευκρινιστεί το κατά πόσο στη διαδικασία του PSI θα συμμετάσχει και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, καθιστώντας διαθέσιμα και τα δικά της ελληνικά ομόλογα, κάτι που διακαώς επιθυμούν οι ιδιώτες πιστωτές, ως «αντίδωρο» για τη δική τους… θυσία.

«Νέα δραχμή» προτείνουν οι Times



Το δικό τους σχέδιο για μια πιο ομαλή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη που θα οφελούσε όλη την ευρωπαϊκή οικονομία, παρουσιάζουν οι Times του Λονδίνου, προτείνοντας το λανσάρισμα της «νέας δραχμής» όπως την ονομάζουν, η οποία θα είναι συνδεδεμένη όχι μόνο με το ευρώ αλλά και με το δολάριο.

«Νέα δραχμή» προτείνουν οι Times
«Οι Έλληνες πρέπει να βγουν από το ευρώ και το ευρώ έχει ανάγκη από την ελληνική έξοδο…Μέχρι στιγμής, το επιχείρημα ήταν ότι όσο λογική και αν είναι μια έξοδος της Ελλάδας, δεν είναι εφικτή. Εμείς διαφωνούμε» γράφουν οι Times.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, το πρόβλημα μιας τέτοιας εξόδου είναι ότι πολύ πριν την επανακυκλοφορία ενός νέου εθνικού νομίσματος, το τραπεζικό σύστημα θα έχει ήδη καταρρεύσει, αφού τα κεφάλαια θα έχουν «κάνει φτερά».
Επομένως η οποιαδήποτε στρατηγική εξόδου από το ευρώ, θα πρέπει να τοποθετήσει ένα «δίχτυ ασφαλείας» κάτω από το νέο νόμισμα της μετά-ευρωζωνικής περιόδου, την «νέα δραχμή» όπως την έχουν βαφτίσει οι Times, ούτως ώστε να μετριαστεί ο κίνδυνος της διαφυγής κεφαλαίων.
«Νέα δραχμή» προτείνουν οι Times
Αυτό το δίχτυ ασφαλείας, σύμφωνα με την πρόταση που παρουσιάζει ο Όλιβερ Καμ, συντάκτης της εφημερίδας και πρώην επικεφαλής στρατηγικών μελετών της Commerzbank Securities, είναι το λανσάρισμα της «νέας δραχμής» που θα έχει σταθερή ισοτιμία. Οι ελληνικές αρχές θα μπορούν να τυπώνουν τόσα εθνικά νομίσματα όσα και τα διαθέσιμα αποθέματα του ξένου συναλλάγματος, στην καθορισμένη αυτή ισοτιμία.
«Νέα δραχμή» προτείνουν οι Times
Η Τράπεζα της Ελλάδος θα είναι αυτή που θα αποφασίσει την επίσημη και σταθερή ισοτιμία για τη «νέα δραχμή» και το ευρώ, για τη «νέα δραχμή» και το δολάριο.
Κλειδί η σύνδεση με δυο νομίσματα 
Η καινοτομία του σχεδίου έγκειται σε αυτήν ακριβώς την διπλή σύνδεση της «νέας δραχμής» τόσο με το ευρώ, όσο και με το δολάριο, γεγονός που θα συνδράμει σύμφωνα με τον αρθρογράφο στην διατήρηση της αξιοπιστίας στις αγορές, ενώ παράλληλα θα δώσει «ελαφρώς μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα από την παρούσα, χωρίς να θυσιάζεται η νομισματική αξιοπιστία». Έτσι, η μετάβαση θα είναι πιο ανώδυνη και ο κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης θα μειωθεί.
Επιπλέον, υπογραμμίζει η εφημερίδα, η σύνδεση με τα δυο νομίσματα, θα προσφέρει στην χώρα ένα είδους μόνωσης από την αστάθεια των αγορών, αφήνοντας χώρο για τις κοινωνικές και εργασιακές μεταρρυθμίσεις, έτσι ώστε να ωφεληθεί όχι μόνο η Ελλάδα και η ευρωζώνη, αλλά όλη η ευρωπαϊκή οικονομία.
Βέβαια για να υλοποιηθεί όλο αυτό το πλάνο θα πρέπει να προηγηθούν διαβουλεύσεις με τις χώρες της ευρωζώνης και το ΔΝΤ και σίγουρα η πρόταση «δεν αποτελεί πανάκεια», σημειώνουν οι Times, αλλά είναι υλοποιήσιμη.
Όσο για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, μπορεί κάποτε να συνιστούσε άποψη αιρετική, σήμερα όμως οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης συζητούν ανοιχτά το θέμα, συμπληρώνει μέσα από την στήλη του ο Σαμ Φλέμινγκ, οικονομικός συντάκτης των Times.

Απαγορεύεται η χρονολόγηση των Ελληνικών πυραμίδων!!!



-
Περισότερα για το θέμα σε παλαιότερο άρθρο εδώ:
Πυραμίδα Ελληνικού-Η πυραμίδα που απαγορεύτηκε η χρονολόγηση της

Απόσπασμα από την εκπομπή την ΕΤ3 "Αληθινά σενάρια",όπου οι κάτοικοι και φορείς αποκαλύπτουν πως απαγορεύτηκε επίσημα και δια νόμου(!!) η χρονολόγηση της πυραμίδας του Ελληνικού,καθώς και η ενασχόλησή τους με το θέμα!!

.visaltis.blogspot.com/

Βενιζέλος ante portas…



Στην επέτειο της εθνικής ταπείνωσης των Ιμίων, τότε που στην εξουσία βρισκόταν και πάλι μια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με πρωθυπουργό τον Κώστα Σημίτη, δυο πολιτικά τέκνα του εκσυγχρονισμού, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσαν τη σύναψη πολιτικής συμμαχίας. Για να πάρουν το ΠΑΣΟΚ από τα χέρια του Γιώργου Παπανδρέου, το συντομότερο δυνατό. Και για να διαμορφώσουν το μέλλον του Κινήματος, όπως εκείνοι το οραματίζονται, χωρίς άλλους… ενδιάμεσους.
Δυο μέρες πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, στην οποία οι βενιζελικοί «απειλούσαν» σε παρασκηνιακές συζητήσεις, ότι δεν θα διστάσουν να θέσουν θέμα νέου επικεφαλής, ο οποίος φυσικά θα αποκτήσει εκ των πραγμάτων προβάδισμα για την προεδρία του Κινήματος, ο Ανδρέας Λοβέρδος αποφάσισε να βάλει… στο ράφι τις προσωπικές φιλοδοξίες του.
Και να συνταχθεί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον πολιτικό στο πλευρό του οποίου βρέθηκε ως «υπαρχηγός» στην εσωκομματική μάχη του 2007, ήλπιζε ωστόσο ότι θα… προσπερνούσε, πέντε χρόνια αργότερα. Ένας Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ είχε συνταχθεί με την πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου, αφήνοντας εκτεθειμένο τον Ευάγγελο Βενιζέλο, μόνο απέναντι σχεδόν σε όλα τα κορυφαία στελέχη του Κινήματος.
Στην αποψινή συνάντηση που είχαν σημειολογικά στο υπουργείο Οικονομικών, για να καταδειχθεί το προβάδισμα Βενιζέλου, ο Ανδρέας Λοβέρδος επιχείρησε να εξηγήσει την… απότομη αλλαγή πορείας των σχεδιασμών του, στη βάση της ανάγκης «να εγγυηθούν την ενότητα». Οι δυο τους. Υποστηρίζοντας μάλιστα ότι «η ενότητα θα μπορέσει να καλύψει τη σημερινή έλλειψη ηγεσίας».
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος από την πλευρά του, μίλησε ως… αυριανός Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Αναφερόμενος στην εθνική κρίση, τις εθνικές προτεραιότητες, αλλά και την πολιτική ανάγκη επιβίωσης του ΠΑΣΟΚ. Ακυρώνοντας έτσι όσα διέδιδαν ακόμη και βουλευτές που ανήκουν στον κύκλο επιρροής του, περί αυτόνομου εγχειρήματος.
Βενιζέλος και Λοβέρδος επιχειρούν σήμερα να ολοκληρώσουν αυτό που άφησαν ημιτελές το 2007. Μόνο που τότε απέναντί τους βρέθηκε το «όλον ΠΑΣΟΚ», το οποίο στοιχήθηκε πίσω από τον Γιώργο Παπανδρέου. Στη σημερινή συγκυρία, είναι δύσκολο να βρεθεί ένας αντίστοιχος συσπειρωτικός πόλος, ώστε να σταματήσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Ανδρέα Λοβέρδο, οι οποίοι είχαν στο πλευρό τους το 2007 και το εκσυγχρονιστικό μπλοκ. Εκτός κι αν μας περιμένουν κι άλλες εκπλήξεις.


Statesmen.gr

Απαιτούν νέα μέτρα 4,4 δισ. ευρώ για να μας σώσουν πάλι



Share
Νέα μέτρα, ύψους έως 4,4 δισ. ευρώ, καλείται να συμφωνήσει η κυβέρνηση με την τρόικα έως το τέλος της εβδομάδας, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, ώστε να καλυφθούν οι αποκλίσεις των προϋπολογισμών του 2011 και του 2012.
Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, τα μέτρα αυτά θα πρέπει να παρουσιαστούν στο Eurogroup της επόμενης Δευτέρας (6 Φεβρουαρίου) ως προϋπόθεση για την ενεργοποίηση του PSI και την καταβολή των 30 δισ. ευρώ από την ΕΕ.
Όπως είπε σε δηλώσεις του ο υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος, θα ακολουθήσει διαπραγμάτευση για το νέο μνημόνιο το οποίο θα περιλαμβάνει όλα τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν έως το 2014.
Ο υπουργός επισήμανε ότι είναι λογικό οι εταίροι μας να επιθυμούν μια εθνικού τύπου δέσμευση και κάλεσε τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων
Πάντως, ο υπουργός δήλωσε ότι είμαστε κοντά στην ολοκλήρωση του PSI.
Τέλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής της ΕΚΤ στην ανταλλαγή των ομολόγων.

Ειδικότερα, για το «κούρεμα» και την ανταλλαγή των ομολόγων (PSI), ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι για το εάν θα υπαχθούν και τα ομόλογα που κατέχει η ΕΚΤ, είναι ζήτημα που αφορά την ίδια την Τράπεζα. Συμπλήρωσε δε, ότι σε επίπεδο Eurogroup και Εuro working group έχουν καταγραφεί και αναλυθεί όλα τα πιθανά σενάρια προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος μείωσης του χρέους στο 120% του ΑΕΠ το 2020.
Ο ίδιος προσδιόρισε ως θέματα που πρέπει να διευθετηθούν τα εξής:
-          Κάλυψη δημοσιονομικού στόχου για το 2012 με μείωση δαπανων υγείας – φαρμάκου, μείωση δαπανών για εξοπλισμούς και περιορισμό δαπανών της δημόσιας διοίκησης
-          Μείωση μη μισθολογικού κόστους εργασίας
-          Εργασιακές σχέσεις
-          Μείωση όγκου δημόσιου τομέα
-          Επανακεφαλαιοποίηση τραπεζών και εξυγίανση τραπεζικού συστήματος
«Αυτά πρέπει να ολοκληρωθούν μέσα στις επόμενες 5 ημέρες. Πριν την συνεδρίαση Eurogroupώστε να εμφανιστεί η Ελλάδα με ισχυρή φωνή. Καλούμαστε να σηκώσουμε το βάρος με αναλογική και δίκαιη κατανομή».
Επιπρόσθετα, για τη συμμετοχή των ασφαλιστικών ταμείων στο PSI, ο υπουργός επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεσμεύεται να αναπληρώσει τις περιουσιακές απώλειες των ταμείων- ακόμη και με άλλη δημόσια περιουσία- και πρόσθεσε ότι το ασφαλιστικό σύστημα βασίζεται στο κράτος και «η μεγάλη επιχείρηση εξυγίανσης της χώρας είναι μάχη και για την εξυγίανση του κοινωνικο-ασφαλιστικού συστήματος».
Εξάλλου, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, μετα από την συνάντηση του με τον Ευάγγελο  Βενιζέλο  ανακοίνωσε ότι δημιουργείται «κλειστός προϋπολογισμός» συνολικού ύφους 2,880 δισ. ευρώ για τις φαρμακευτικές δαπάνες όλων ανεξαιρέτως των ταμείων. Η μηνιαία κατανάλωση για κάθε ταμείο υπολογίζεται σε 240 εκατ. ευρώ, ενώ κάθε τρίμηνο θα επιστρέφεται το υπερβάλλον ποσό, που θα θεωρείται «υπερσυνταγογράφηση».


Antinews

"ΜΑΖΕΨΕ ΤΑ ΚΑΙ ΦΥΓΕ" ΘΑ ΤΟΥ ΠΟΥΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ-ΛΟΒΕΡΔΟΣ...




Μέχρι την Πέμπτη, πριν την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ θα γίνει συνάντησηΠαπανδρέου Βενιζέλου Λοβέρδου. Το δικό μας ρεπορτάζ λέει ότι και οι δυο θα του πουν "μάζεψέ τα και φύγε". Και η πηγή μας είναι απόλυτα τσεκαρισμένη. Τι θα πει ο Παπανδρέου; Κανένας δεν το...
γνωρίζει. Εκτιμούμε όμως ότι θα βρει τρόπο για να αποχωρήσει. Δεν θέλει να πάρει στις πλάτες του τη διάσπαση του ΠΑΣΟΚ.


Fimotro

Δημοσκόπηση to the point: Πάλι στην 5η θέση το ΠΑΣΟΚ, 2ο το ΚΚΕ, εκλογές τώρα!



Δημοσκόπηση to the point: Πάλι στην 5η θέση το ΠΑΣΟΚ, 20 το ΚΚΕ, εκλογές τώρα!

κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσεικλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει
Ραγδαία μείωση των προσδοκιών από την κυβέρνηση Παπαδήμου, με πρώτο κόμμα εάν γινόταν αύριο εκλογές  τους αναποφάσιστους και με το ΠΑΣΟΚ για δεύτερη φορά δημοσκοπικά στην πέμπτη θέση (με διαφορά 11,6 μονάδων από τη ΝΔ) καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρίας to the point για λογαριασμό της ET3
Πρόκειται για πανελλαδική τηλεφωνική έρευνα σε 1.001 άτομα, άνδρες και γυναίκες άνω των 18 ετών που διεξήχθη στις 26-28 Ιανουαρίου.
Το 55,4 % αξιολογεί  ως αρνητικό το έργο της κυβέρνησης Παπαδήμου (από το 32,4% που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό πριν ένα μήνα), το 16,7% θετικό και το 24,7% ούτε θετικό/ούτε αρνητικό.

Εκλογές το συντομότερο δυνατόν ζητά το 30,1%, ενώ το 16,8% αποφαίνεται πώς πρέπει να γίνουν όταν λήξει η θητεία της σημερινής βουλής, το 16,7% δηλώνει αδιάφορο, το 15,4% μέχρι το Πάσχα και το 8,6% στα τέλη του 2012.

Ενδεικτικό της απόλυτης έλλειψης αισιοδοξίας, είναι ότι το υψηλότερο ποσοστό (32,2%) δεν προσδοκά τίποτε από την κυβέρνηση, ενώ το επόμενο ποσοστό (10,8%) μοιράζονται οι αναμονές να σώσει τη χώρα και να καταπολεμήσει την ανεργία.
Στην πρόθεση ψήφου, τα κόμματα λαμβάνουν:
ΝΔ:18,6%
ΚΚΕ:8,7%
ΣΥΡΙΖΑ: 8,2%
Δημοκρατική Αριστερά: 7,5%
ΠΑΣΟΚ: 7%
ΛΑΟΣ: 4,3%
Οικολόγοι Πράσινοι: 3,6%
Χρυσή Αυγή : 1,7%
Άλλο: 9%
Αναποφάσιστοι;24,2%

Στην ερώτηση ποιος θα ήταν καλύτερα να ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ, το 51,4% απαντά κανένας, το 8,5% Βενιζέλος, το 6% Λοβέρδος, το 1,9% Παπαδήμος, το1,6% Παπανδρέου, το 1,4% Χρυσοχοϊδης, κ.λ.π
Εξάλλου το 57% εκτιμά πως το ΠΑΣΟΚ είναι στα όρια της διάσπασης και το 22,5% ότι η κρίση στο κόμμα αυτό είναι χρόνια και το ΠΑΣΟΚ διαρκώς θα συρρικνώνεται.

Λύση για την Ελλάδα εντός δεκαημέρου βλέπουν οι γερμανικοί Financial Times



Ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων τόσο για το ελληνικό «κούρεμα» όσο και για το δεύτερο πακέτο μέσα σε επτά με δέκα ημέρες βλέπουν οι γερμανικοί Financial Times (FTD), ως μέρος του βασικού σχεδίου της Ευρωζώνης για την αντιμετώπιση της κρίσης -σε συνδυασμό με την εισαγωγή ενός τριπλού «τείχους προστασίας» για το ευρώ, που θα αξιοποιεί τη δύναμη πυρός των δύο μηχανισμών στήριξης (του προσωρινού EFSF και του μόνιμου ESM) μαζί με εκείνη του ΔΝΤ.

Οι FTD, επικαλούμενοι γνώση των όσων διαμείφθηκαν σε συνάντηση των υπουργών Οικονομικών Γερμανίας, Γαλλίας και ΗΠΑ με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στο Νταβός την περασμένη εβδομάδα, αναφέρουν πως υπάρχει σχέδιο για ένα ισχυρό τείχος προστασίας του ευρώ, τα κεφάλαια του οποίου θα ανέρχονται σε 1,5 τρισ. ευρώ.

Αυτό θα γίνει με συνδυασμό των κεφαλαίων του προσωρινού ταμείου για την Ευρωζώνη, του EFSF, εκείνων του μόνιμου μηχανισμού ESM -που θα τεθεί εσπευσμένα σε ισχύ τον Ιούλιο, όπως αποφάσισε τη Δευτέρα η Σύνοδος Κορυφής- και κεφαλαίων από το ΔΝΤ, μετά τα διμερή δάνεια από την Ευρωζώνη αλλά και από άλλες χώρες προς αυτό τον σκοπό.

Πρώτο βήμα για το σχέδιο είναι η ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων γύρω από το ελληνικό ζήτημα. Αυτό θα γίνει μέσα σε «επτά με δέκα ημέρες», γράφουν οι FTD, και έπεται η συνάντηση της G20 στο Μεξικό, στην οποία θα ζητηθεί η συνεισφορά των μεγάλων οικονομιών στον «κορβανά» του ΔΝΤ.

Όσον αφορά την παράλληλη λειτουργία των δύο ευρωπαϊκών μηχανισμών, το σχέδιο θέλει να αποκλείσει το ενδεχόμενο «δυαρχίας» και προβλέπει πως η διοίκηση των δύο ταμείων, μέχρι την κατάργηση του προσωρινού EFSF, θα γίνεται από την ίδια ομάδα με επικεφαλής τον Κλάους Ρέγκλινγκ.

Το βασικό πλαίσιο του σχεδίου, υποστηρίζουν οι FTD, θα έχει σάρκα και οστά τον Απρίλιο και, θεωρητικά, το «υπέρ-τείχος» θα μπορεί να καλύψει, σε περίπτωση που χρειαστεί, τις ανάγκες Ιταλίας και Ισπανίας.


Δεξί-Χ-Trem

BBC: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ 1,8 Δις Ευρω, ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΤΑ... 23% ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΟΚΟΥΣ ΔΑΝΕΙΩΝ...!!!





 ΕΧΕΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ και ΔΕΝ ΤΟ...ΑΞΙΟΠΟΙΕΙ...!!!

Μεταβολή στην ισορροπία δυνάμεων γύρω από το διαπραγματευτικό τραπέζι για το Ελληνικό χρέος διαπιστώνει η οικονομική συντάκτης του BBC, Στέφανι Φλάντερς σε ανάλυσή της για την ιστοσελίδα του Βρετανικού δικτύου.

Στην ανάλυσή της συντάκτριας του BBC τονίζεται ότι η Χώρα πλήρωσε το 2011 περισσότερο τόκο κατά 23% περισσότερο σε σχέση με το 2010, παρά τα «φθηνά» δάνεια από τους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ (σ.σ. ειρωνικά τα εισαγωγικά της συντάκτριας). 
Η Στέφανι Φλάντερς σημειώνει ότι αν μελετήσει κανείς προσεκτικά τα οικονομικά αποτελέσματα του δεύτερου εξαμήνου του 2011 θα διαπιστώσει ότι η Ελλάδα κατέγραψε πρωτογενές πλεόνασμα 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ, που σημαίνει ότι είναι σε θέση να καλύψει τις εσωτερικές ανάγκες της οικονομίας της και ότι με τα δάνεια που λαμβάνει αποπληρώνει πια αποκλειστικά το... χρέος της...!!! 
Σημειώνουμε ότι τό κεφάλαιο το έχουμε ξεπληρώσει με το παραπάνω 5-6 φορές καί μας φεσώνουν με τούς τόκους
Σημειώνουμε επίσης ότι επειδή το καθεστώς θέλει να εξομοιώσει την Ιταλία με την Ελλάδα περνώντας την λογική, ότι και οι άλλες Χώρες της Ευρώπης τα ίδια υφίστανται, ότι δανείσθηκε χθες με επιτόκιο 1,9%...
Η απάντηση Σαμαρά στο Μακελειό του Λοβέρδου πρέπει να είναι μία και μονότονη:
"Ειδικό Δικαστήριο γιά το πώς φθάσαμε στο Μνημόνιο"...!!! 
Πηγή


Πηγή: http://ideopigi.blogspot.com/2012/01/bbc-18.html#ixzz1kz5BYJq8

«Πράσινο» για το ΕSM – oλοκληρώθηκε η σύνοδος



Share
Τη συνθήκη για το μόνιμο μηχανισμό στήριξης της ευρωζώνης (ESM) ενέκριναν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, όπως ανακοίνωσε μέσω του Twitter o πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ.
Ο πρόεδρος της Ε.Ε. ανέφερε ακόμη ότι 25 από τα 27 μέλη ενέκριναν και θα υπογράψουν τη συνθήκη για τη δημοσιονομική πειθαρχία.
Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο που επικαλείται το Reuters εκτός της συμφωνίας, η οποία αναμένεται να υπογραφεί την 1η Μαρτίου, μένουν η Βρετανία και η Τσεχία.
Οι ευρωπαίοι ηγέτες αναμενόταν να εγκρίνουν δύο Συνθήκες, μία που θα αφορά τη δημοσιονομική πειθαρχία, το αποκαλούμενο και «δημοσιονομικό σύμφωνο» και μία που θα αφορά το μόνιμο μηχανισμό στήριξης της ευρωζώνης (ΕSM). Πρόθεσή τους είναι να τονίσουν την ανάγκη για τόνωση της ανάπτυξης παρά τα ισχνά δημοσιονομικά μέσα που έχουν στη διάθεσή τους.
Σε ό,τι αφορά το δημοσιονομικό σύμφωνο, οι 26 ηγέτες (δεν μετέχει η Μ. Βρετανία) θα προσπαθήσουν να κλείσουν τα τελευταία ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά. Ο στόχος της επίτευξης της μεγαλύτερης δυνατής δημοσιονομικής πειθαρχίας θα επιδιωχθεί μέσω της εγγραφής στα εθνικά συντάγματα (κατά προτίμηση) του λεγόμενου χρυσού κανόνα, που θα περιορίζει το διαρθρωτικό δημόσιο έλλειμμα σε ποσοστό 0,5% του ΑΕΠ σε ετήσια βάση. Ένα κράτος μέλος που θα υπογράψει τη Συνθήκη θα έχει τη δυνατότητα μετά από σχετική έκθεση της Επιτροπής ή με δική του πρωτοβουλία να προσφεύγει στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων για να επαληθεύσει εάν ένα άλλο κράτος μέλος έχει εφαρμόσει σωστά το χρυσό κανόνα. Το Δικαστήριο θα μπορεί να επιβάλει οικονομικές κυρώσεις σε ένα κράτος (maximum 0,1% του ΑΕΠ).
Η διακρατική συνθήκη θα τεθεί σε ισχύ στις αρχές του 2013, υπό την προϋπόθεση ότι δώδεκα χώρες της ευρωζώνης θα την έχουν επικυρώσει. Αυτό το όριο παραμένει ακόμα υπό συζήτηση. Από τεχνικής απόψεως θα αποτελεί μία «διακρατική συνθήκη» η οποία όμως θα παραπέμπει στις νομικές διαδικασίες της Ε.Ε. και θα περιλαμβάνει μία ρήτρα σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να ενσωματωθεί σε διάστημα πέντε ετών στο κοινοτικό δίκαιο.
Αναφορικά με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), οι ηγέτες θα συζητήσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες ενώ έχει αποφασιστεί ότι θα τεθεί σε ισχύ τον Ιούλιο του 2012. Ο Μηχανισμός θα έχει δανειοδοτική ικανότητα ύψους 500 δισ. ευρώ. Θα έχει τη δυνατότητα να παρέχει οικονομική στήριξη σε ένα κράτος που αντιμετωπίζει δυσκολίες αλλά το κράτος αυτό θα είναι υποχρεωμένο να εφαρμόζει σε αντάλλαγμα πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής. Επίσης θα είναι σε θέση να εξαγοράζει κρατικά ομόλογα είτε απευθείας από τα κράτη είτε στις δευτερογενείς αγορές και να στηρίζει τους εθνικούς τραπεζικούς τομείς που χρειάζονται βοήθεια. Σε περίπτωση αναδιάρθρωσης του χρέους ενός κράτους μέλους, δεν προβλέπεται a priori η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, σύμφωνα με το δόγμα του ΔΝΤ. Επιπρόσθετα μόνο τα κράτη μέλη που θα επικυρώσουν τη συνθήκη για το δημοσιονομικό σύμφωνο θα έχουν πρόσβαση στον ESM.
Σε ό,τι αφορά την αύξηση της δύναμης κρούσης του μηχανισμού, η Γερμανία θέλει να διατηρηθεί το «κατώφλι» των 500 δισ. ευρώ, τουλάχιστον μέχρις ότου επικυρωθεί η συνθήκη για το δημοσιονομικό σύμφωνο τον ερχόμενο Μάρτιο.

Antinews

Αρχειοθήκη ιστολογίου