Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Παραιτήθηκε ο Μπερλουσκόνι



Εν μέσω αποδοκιμασιών η παραίτηση του πρωθυπουργού της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι (Vid)


Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι υπέβαλε την παραίτησή του από την πρωθυπουργία της Ιταλίας. Είχε προηγηθεί η έγκριση από την ιταλική Βουλή του νόμου οικονομικής σταθερότητας που περιέχει πολλές από τις παρεμβάσεις που ζητήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να περιοριστεί η επέκταση της οικονομικής κρίσης στη χώρα.
Νωρίτερα είχε μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο και να υποβάλλει την παραίτησή του από πρωθυπουργός.
Πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί φώναζε "γελωτοποιός", αποδοκιμάζοντας τον έως πρότινος πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, εν μέσω αποδοκιμασιών, υπέβαλλε την παραίτησή του, κλείνοντας μία ιστορία 17 ετών στην πολιτική σκηνή.
Όπως μεταδίδει, το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, υπάρχει ένα ουσιαστικό πρόβλημα, ως προς την σύνθεση της νέας κυβέρνησης.
Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, φέρεται να είπε στους ιθύνοντες του κόμματός του "Λαός της Ελευθερίας" ότι "η αριστερά αντιτίθεται στην συμμετοχή του Τζάνι Λέτα, νυν υφυπουργού παρά τη προεδρία της κυβέρνησης, στο νέο, υπό διαμόρφωση, κυβερνητικό σχήμα".
Υπενθυμίζεται ότι, από χθες, ήδη, έχει διαρρεύσει ότι ένα από τα κύρια αιτήματα του "Καβαλιέρε", για να στηρίξει την προσπάθεια του πιθανότατου, εντολοδόχου πρωθυπουργού, Μάριο Μόντι, είναι η συμμετοχή στην νέα κυβέρνηση, του δημοσιογράφου και βουλευτή, Τζάνι Λέτα.
Ο Λέτα, διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με το Βατικανό, έχει αναγνωρισμένες και από τους αντιπάλους διπλωματικές ικανότητες και θεωρείται από τους στενότερους συμβούλους και συνεργάτες του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Ο πρόεδρος Τζόρτζιο Ναπολιτάνο αναμένεται να αναθέσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Μάριο Μόντι και δεν αποκλείεται η νέα κυβέρνηση να παρουσιαστεί μέσα σε μόλις ένα εικοσιτετράωρο, δηλαδή την Κυριακή.


News247.gr

Η πιο αστεία έκθεση που γράφτηκε ποτέ!!!!!!



Εχουμε δει μαργαριτάρια και μαργαριτάρια σε 
σχολικές εκθέσεις.Αυτή όμως…….ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.

www.tsekouratoi.gr

Πολλαπλές οι μειώσεις μισθών με τις ευλογίες της συγκυβέρνησης


Πολλαπλές οι μειώσεις μισθών με τις ευλογίες της συγκυβέρνησης

Νέες μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα αλλά και υψηλά ποσοστά ανεργίας, πάνω από 18% για τα τρία επόμενα χρόνια προβλέπει η πρόσφατη έκθεση της Κομισιον για την ελληνικη οικονομια. Σύμφωνα με τις δυσοίωνες εκτιμήσεις οι εργάζομενοι με πλήρη απασχόληση θα δουν τις καθαρές αποδοχές τους να μειώνονται κατά 5,5% και όχι 3,5% που ήταν η αρχική πρόβλεψη για το 2011, κατά 3,6% αντί 0,5% για το 2012 και κατά 1,8% για το 2013.
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων εκτιμούν ότι κάτω από την απειλή της ανεργίας οι μειώσεις μισθών θα είναι ακόμη μεγαλύτερες.

Την ίδια ώρα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της έκρηξης της ανεργίας οι μειώσεις μισθών για όσους δουλεύουν με ελαστική εργασία, δηλαδή με καθεστώς μερικής απασχόλησης και εκ περιτροπής εργασία πλησιάζουν το 40%. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα περίπου 320.000 εργαζόμενοι να πληρώνονται με μισθούς που είναι μικρότεροι και από τα 460 ευρώ του επιδόματος ανεργίας.

Τα συνδικάτα εκτιμούν ότι η έκρηξη της ανεργίας και η χρονική διάρκεια της κρίσης έχουν σαν αποτέλεσμα όχι μόνο τις ραγδαίες μειώσεις μισθών αλλά και την δραματική συρρίκνωση της παραγωγής με αποτέλεσμα μεγάλες περιοχές της χώρας όπως όλη η βόρεια Ελλάδα να απειλούνται με μακρόχρονη οικονομική καταστροφή λόγω της κρίσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ στο σύνολο της χώρας οι άνεργοι φθάνουν στο 18,4%, στα δυτ. Μακεδονία φθάνουν το 23,1%, την κεντρ. Μακεδονία το 20,7% και την ανατ. Μακεδονία- Θράκη το 20,4%.

Τι θα πει η τρόικα

Σημείο τριβής με την τρόικα αποτελούσε από την πρώτη στιγμή το θέμα των εργασιακών σχέσεων, παρά τις αλλαγές που έχουν επέλθει. Όπως προκύπτει από το σχέδιο της έκθεσης της Κομισιόν, θα ενταθούν οι πιέσεις για περαιτέρω αλλαγές.

Δύο είναι τα σημεία στα οποία αναμένεται να επιμείνει η Κομισιόν: το ένα είναι ότι η προβλεπόμενη αύξηση του 1,6% στην ΕΓΣΕΕ δεν φαίνεται να είναι ευθυγραμμισμένη με τις οικονομικές συνθήκες της χώρας και τους κινδύνους περαιτέρω αύξησης της ανεργίας στους ανειδίκευτους. Το δεύτερο ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να προωθήσει συζητήσεις με τους κοινωνικούς εταίρους. Στο τραπέζι θα πέσουν οι μισθοί, οι κατώτεροι μισθοί, η ΕΓΣΕΕ και οι ασφαλιστικές εισφορές.

megatv.com


Δεξί X-Trem

Αυστραλία: Για εμάς υπάρχει μόνο FYROM, καμία "Μακεδονία"




Ευτυχώς που έχουμε και τους Αυστραλούς, για να βάζουν αντί για μας τα Σκόπια στη θέση τους....


«Η θέση της Αυστραλίας παραμένει αμετάβλητη όσον αφορά το θέμα της ονομασίας της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Την αναγνωρίζει μόνο με το όνομα FYROM και η πολιτική αυτή δεν πρόκειται να μεταβληθεί έως ότου οι δυο χώρες, Ελλάδα και ΠΓΔΜ βρουν μια κοινά αποδεκτή λύση στο θέμα της ονομασίας».

Αυτό δήλωσε ο Αυστραλός υπουργός Εξωτερικών Κέβιν Ραντ. Σε άλλη ερώτηση για το Κυπριακό, ο κ. Ραντ είπε: «Η Αυστραλία αναγνωρίζει μόνο την Κυπριακή Δημοκρατία ως τη νόμιμη κυβέρνηση της Κύπρου».



Planet-Greece

Γκάλοπ MRB: 9,9% μπροστά η ΝΔ.58,3%, να φύγει ο Παπανδρέου



Εάν είχαμε σήμερα εκλογές , 8 κόμματα θα έμπαιναν στη βουλή σύμφωνα με γκάλοπ της ΜRB που δημοσιεύει αύριο η REAL. Τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ είναι σε ελεύθερη πτώση ενώ και η ΝΔ φαίνεται να χάνει μέρος των ψηφοφόρων της, προηγείται όμως με 9,9% από το ΠΑΣΟΚ. Ανάμεσα στους...

 ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ το 58,3% ζητά την απομάκρυνση του Γ.Παπανδρέου από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.Τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής:

ΠΑΣΟΚ:11,9%
ΝΔ:21,8%
ΚΚΕ:9,5%
ΣΥΡΙΖΑ:7,6%
ΔΗΜ.ΑΡ:6,5%
ΛΑ.ΟΣ.:6,1%
ΔΗ.ΣΥ:2,8%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ:2,8%
ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ:1,3%
ΑΛΛΟ:5,6%
ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΗ ΨΗΦΟΣ:24,1%



Planet-Greece

Η κυβέρνηση Ζολώτα επαναλαμβάνεται ως φάρσα



Share
Κάποτε είχαμε κυβέρνηση για ανένδοτο και πλέον θα έχουμε κυβέρνηση ανέκδοτο. Διότι από όσα βλέπουμε τις τελευταίες ώρες και τις απέλπιδες προσπάθειες να μας πείσουν ότι οι επόμενες 100 ημέρες έχουν στοιχήματα και στόχους κι ότι ο Παπαδήμος θα σώσει την παρτίδα για χάρη της πατρίδας, μάλλον είναι για πολλά γέλια.
Αν κρίνουμε και από τα λόγια του πρωθυπουργού στον απερχόμενο Γιώργο, καταλαβαίνουμε ότι χρειαζόμαστε ψυχίατρο: “Έχει κάνει μια τεράστια προσπάθεια για την σταθεροποίηση της οικονομίας, τη δημοσιονομική εξυγίανση, μέσα σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες και θέλουμε όλοι να τον ευχαριστήσουμε για το έργο του. Τον ευχαριστώ προσωπικά για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου και η νέα Κυβέρνηση συνεργασίας, θα κάνει το καλύτερο δυνατό, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της χώρας. Πιστεύω ότι, με τη συνεργασία όλων η νέα Κυβέρνηση θα επιτύχει τους στόχους της“.
Αυτά είπε για τον πρώην πρωθυπουργό, πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ (κατά τα φαινόμενα) και σίγουρα πρώην… σωτήρα της Ελλάδας.
Όσο για τα στοιχήματα που βάζει η νέα κυβέρνηση, η πάντα πρόθυμη τάξη των δημοσιογράφων μιλά για δανειακή σύμβαση, 6η δόση, υπογραφή νέου Μνημονίου και άλλα τέτοια που μάλλον αυτονόητα είναι παρά μεγάλες επιτυχίες.
Τα πραγματικά στοιχήματα του κ. Παπαδήμου και ορισμένων από τους υπουργούς του είναι πώς και πότε θα προλάβουν να μοιράσουν την πίτα.
Τα πραγματικά στοιχήματα είναι να δώσουν τους αυτοκινητόδρομους στους κατασκευαστές που είναι σε απελπιστική κατάσταση. Στον Μπόμπολα, τον Ιωάννου και κυρίως στους Γάλλους, τους Ισπανούς και τους Γερμανούς εργολάβους.
Είναι να μοιράσουν την ενέργεια και τα ιμάτια της ΔΕΗ στους επίδοξους αντικαταστάτες της άλλοτε κορυφαίας ελληνικής επιχείρησης. Στον Μυτιληναίο, το Μπόμπολα, τον Περιστέρη, κ.λπ.
Είναι να φτιάξουν ευνοϊκούς νόμους για τους εφοπλιστές, τον Αλαφούζο, το Μαρινάκη, τον Τσάκο, τον Οικονόμου προκειμένου να βγάζουν περισσότερα με λιγότερα έξοδα.
Είναι να μοιράσουν το τζόγο σε Έλληνες και ξένους που καραδοκούν για να γίνουν οι βασιλιάδες των… φρουτακίων.
Είναι να ξαναμοιράσουν την πίτα στα μέσα ενημέρωσης τώρα που η κρίση έχει πλήξει τα περισσότερα.
Είναι να διασώσουν όποιους θέλουν και να θάψουν όσους τραπεζίτες δεν το θέλουν.
Είναι γενικά να γίνουν οι μπίζνες με το… νόμιμο τρόπο χωρίς εμείς οι κοινοί θνητοί να το πάρουμε χαμπάρι. Έτσι δεν έγινε και με την κυβέρνηση Ζολώτα; Καθ’ όλα έντιμος άνθρωπος, πέθανε στην ψάθα, όμως οι από κάτω του αλώνισαν. Έσωσαν τον Κόκκαλη, μοίρασαν τις άδειες της τηλεόρασης, μοίρασαν την ενέργεια.
Αυτά κι άλλα πολλά είναι τα στοιχήματα του κ. Παπαδήμου. Αν όχι αυτός, πρόθυμοι να μοιράσουν την πίτα θα βρεθούν πολλοί.


Antinews

Πάντα με τον ΕΚΒΙΑΣΜΟ προσπαθούσε ...




ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΤΑΞΗ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ ...



Ο GEORGE τα έλεγε αυτά για να εκβιάσει την ΚΥΠΡΟ ...


Ήταν και τότε "ΣΑΦΕΣ" το μήνυμα Παπανδρέου...

 Ήταν τότε που ο Πρωθυπουργός κ . Σημίτης και ο κ. Κ. Μητσοτάκης πίστευαν ότι ήταν η καλύτερη "Ευκαιρία" για την Κύπρο ...

Εντελώς τυχαία θυμήθηκα τoν "ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ" που μας ΠΟΥΛΑΓΕ ο κ. Παπανδρέου και οι ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ που ΣΤΗΡΙΖΑΝ τον... "Γιώργο" κάνοντας ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ κάθε βράδυ από τα κανάλια , όλη ημέρα από τα Ραδιόφωνα και ΣΥΝΕΧΩΣ από τις ΦΥΛΛΑΔΕΣ με το σκεπτικό :

ΔΝΤ η χρεωκοπία ...


Antilogos-gr

S&P: «Υπό αρνητική επιτήρηση» η Ουγγαρία



Ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's (S&P) έθεσε την πιστοληπτική ικανότητα της Ουγγαρίας (ΒΒΒ-) «υπό αρνητική επιτήρηση», ανακοίνωσε σήμερα ο οίκος αξιολόγησης.
«Λόγω της αύξησης των κινδύνων που επηρεάζουν τη χρηματοπιστωτική αξιοπιστία της Ουγγαρίας, όπως η επιδείνωση του εξωτερικού οικονομικού και χρηματοπιστωτικού περιβάλλοντος, η S&P τοποθέτησε το ουγγρικό χρέος στο ΒΒΒ- υπό αρνητική επιτήρηση», τονίζεται στην ανακοίνωση.
Η S&P εκτιμά ότι το οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον στην Ουγγαρία έγινε «απρόβλεπτο εξαιτίας της αποδυνάμωσης των οργάνων εποπτείας και εξαιτίας ορισμένων αποφάσεων που αφορούν τα έσοδα του προϋπολογισμού, οι οποίες θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη της ουγγρικής οικονομίας και τα δημοσιονομικά της χώρας».
Η «αρνητική επιτήρηση» είναι πιο αυστηρό μέτρο σε σχέση με την «αρνητική προοπτική» του οίκου αξιολόγησης, καθώς αφήνει να εννοηθεί ότι επίκειται υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας μιας χώρας και η S&P θα ανακοινώσει μια απόφαση ύστερα από μερικές εβδομάδες.
Η απόφαση της S&P ανακοινώνεται την επομένη της ανακοίνωσης ενός άλλου οίκου αξιολόγησης, του Fitch, που μείωσε σε «αρνητική» από «σταθερή» που ήταν την προοπτική για την πιστοληπτική ικανότητα της ουγγρικής οικονομίας.
Η Ουγγαρία δεν ανήκει στην ευρωζώνη, στην οποία μετέχουν 17 από τις 27 χώρες της ΕΕ, αλλά αντιμετωπίζει κρίση χρέους.



www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ

Τελικά, στην ΕΡΤ πόσα φάγανε με το Champions League;




«Αμείλικτο πολιτικό σύστημα» απέναντι στη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, ζήτησε μέσω του ΣΚΑΪ ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σίμος Κεδίκογλου, αναφερόμενος στη συμφωνία της ΕΡΤ με την εταιρεία ΤΕΑΜ, που διαχειρίζεται τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Champions League...



Όπως είπε «η νέα κυβέρνηση δεν θα πρέπει να είναι η Κολυμβήθρα του Σιλωάμ».

Υπενθυμίζεται ότι βάσει της συμφωνίας, η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, που βρίσκεται σε φάση αναδιάρθρωσης, θα πληρώσει περισσότερα από 30 εκατομμύρια ευρώ και μάλιστα προκαταβολικά, για να δείχνει το ματς της Τετάρτης, για την τριετία 2012 - 2015.

Καλείται μάλιστα να τα προκαταβάλλει, γιατί δεν έχει τη δυνατότητα χορήγησης εγγυητικής επιστολής. Στο μεταξύ, δεν έχει καν την αποκλειστικότητα της μετάδοσης του τελικού της διοργάνωσης, καθώς θα τον δείχνει από κοινού, με το συνδρομητικό κανάλι NOVA.

Ο εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος Γρηγόρης Πεπόνης διερευνά κατά πόσο η σύμβαση με την TEAM, είναι επωφελής για την ΕΡΤ, ή συνιστά απιστία σε βάρος του Δημοσίου, αδίκημα κακουργηματικού χαρακτήρα.

Παρά τις διαστάσεις που έχει λάβει το θέμα, η διοίκηση της ΕΡΤ έχει αρκεστεί σε μία λιτή ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει πως η φετινή συμφωνία με την ΤΕΑΜ, είναι κατά 20% πιο φθηνή, σε σχέση με την σύμβαση για την τριετία 2009 - 2012.


Planet-Greece

Αρχειοθήκη ιστολογίου